Πέμπτη, 14 Ιανουαρίου 2010

Στα πήρανε τα βρακιά, Πατριώτη

Eίν’ εκεί πέρα, χαμένος στον λαβύρινθο του διαδικτύου, ένας καψερός με το νικ «Πατριώτης». Αυτός λοιπόν ο φουκαράς έχει πιά καταντήσει περίγελως, κανονικός καρπαζοεισπράκτορας και σάκος του μποξ για τους απανταχού εξυπνάκηδες, που δεν χάνουν ευκαιρία να τον χλευάζουν. Βέβαια, η αλήθεια είναι ότι κι αυτός ο Πατριώτης δίνει πολλά δικαιώματα : Ανεβαίνει το χρηματιστήριο, μόλις φτάσει σε τοπική κορυφή, τσουπ, να ΄σου ο Πατριώτης βγαίνει φουλ μάρτζιν αγοραστής. Αρχίζουν αμέσως οι πονηροί και σηκώνουν ολόκληρα άρθρα : «-Στα φόρτωσαν τα χαρτιά, Πατριώτη !». Και δώστου γέλια, σε βάρος του δυστυχούς. Έπειτα, όταν πάλι πέφτει το χρηματιστήριο, κάπου εκεί στον πυθμένα τα κάνει απάνω του ο Πατριώτης και πάει και τα πουλάει όλα, με ζημιές φοβερές. Μόλις κάνουν πως ξαναφεύγουν πάνω οι μετοχές, αρχίζουν πάλι τη διαπόμπευση οι κακοήθεις, με νέα σαρκαστικά άρθρα : «-Στα πήρανε τα χαρτιά, Πατριώτη !».

Έχει πλέον χάσει τη μπάλα ο καημένος ο Πατριώτης, τη μία τον φορτώνουν φουσκόχαρτα στην κορφή, την άλλη του τα παίρνουνε κοψοχρονιά στον πάτο, μια ζωή χαμένος και δαρμένος και να ‘χει από πάνω του και τους υπόλοιπους ρεμπεσκέδες να ειρωνεύονται το τραγικό του timing, «στα πήραν τα χαρτιά-στα φορτώσαν τα χαρτιά». Κι όμως, είναι αμαρτία, διότι μπορεί από χρηματιστήριο να είναι μυρωδιάς ο Πατριώτης, από την άλλη όμως πλευρά θα πρέπει να του αναγνωριστεί ότι -όπως προδίδει και το νικ του- διαπνέεται από αγνά ελληνικά ιδεώδη κι αγαπάει με την καρδιά του την πατρίδα τη γλυκιά του. Την Ελλάδα τη γλυκιά του, κλείνει μέσα στην καρδιά του και για αυτή θα ζει για πάντα, ζήτω-ζήτω το σαράντα. Σαν τη μανούλα τη γλυκειά και σαν την Παναγία, τόσο σημαία σ’ αγαπά και σου ΄χει μια λατρεία. Είναι αξέχαστη η μέρα, μ’ ένα «ΟΧΙ» κι ένα «ΕΜΠΡΟΣ», πάνω τους παιδιά, «ΑΕΡΑ», πίσω φεύγει ο Ιταλός.

Τώρα που είπα «πατριώτης», θυμήθηκα μωρέ κι εκείνον τον Εμμανουήλ Παπά, τον σχεδόν αφανή ήρωα του ’21, που τ’ όνομά του δεν μας το μάθαιναν τα σχολικά βιβλία της ιστορίας, παρ’ ότι ήταν πρωτεργάτης της επανάστασης στη Μακεδονία. Παρ’ ότι τα έδωσε όλα, περιουσία, οικογένεια και τη ζωή του την ίδια για τον σκοπό εκείνον. Αλλά εμείς τον κάνουμε γαργάρα στα παιδάκια. –Γιατί άραγε ; Μα είναι απλό. Διότι, εάν ανατρέξουμε στη βιογραφία του Εμμανουήλ Παπά, θ’ αναγκαστούμε στο τέλος να μνημονεύσουμε ότι για το τραγικό του τέλος υπαίτιοι είναι οι παπάδες του Αγίου Όρους, που τον πρόδωσαν. Ναι, ναι, αυτοί οι σεβάσμιοι γερόντοι, αυτές οι σεπτές μορφές.

23 Μαρτίου του ’21 σήκωσε ο Παπάς το μπαϊράκι της επανάστασης και κίνησε για τον Άθω, με όπλα και πυρομαχικά. Ταυτόχρονα εξεγέρθηκε ο πληθυσμός στον Πολύγυρο, οπότε οι Τούρκοι έσπευσαν να καταπνίξουν την επανάσταση εν τη γενέσει της, σφάζοντας κόσμο αλύπητα. Καθώς τελείωναν οι πόροι του, ο Παπάς στράφηκε για βοήθεια στους αγιορείτες, ζητώντας τη συνδρομή τους για την ενίσχυση του εθνικού αγώνα. Είναι γνωστό ότι οι αγιορείτες διέθεταν ανέκαθεν άφθονα υλικά μέσα, δεδομένου ότι κατά την τουρκοκρατία είχαν επιβάλει στο ποίμνιο τον «φόρο της δεκάτης» και το «δόσιμο», δύο επαχθή εισπρακτικά μέτρα, από τα οποία κονομούσαν καλά. Ο φόρος της δεκάτης σήμαινε ότι το εν δέκατον της περιουσίας κάθε Χριστιανού πήγαινε στην εκκλησία, ενώ τα «δοσίματα» ήταν δωρεές, στις οποίες υποχρεούσο, εάν ήθελες δηλαδή να πας στον Παράδεισο. Επιπλέον, εάν τύχαινε να έχεις γη, όταν πέθαινες άφηνες υποχρεωτικά με την κληρονομιά σου το εν τρίτον στην εκκλησία, ενώ σα να μην έφταναν όλ’ αυτά, ο Οικουμενικός είχε δικαίωμα να φορολογεί έκτακτα το ποίμνιο, κατά το δοκούν. Ιδού πως χτίζονται οι περιουσίες. Αυτά να τα βλέπουν όσοι ωρύονται σήμερα για ΦΜΑΠ κι έκτακτες εισφορές και τέλη κυκλοφορίας και φόρους γονικών παροχών και κέρατα τράγια. Και «δοξα τω Θεώ» να λέμε, κάποτε είχαμεν και χειρότερα, που λέει κι ο Θρασύβουλας.

Όπως και να ‘χει, όταν ο Παπάς πήγε στο Άγιο Όρος και ζήτησε βοήθεια για την ενίσχυση του Μακεδονικού Αγώνα, αυτοί –εννοείται- αρνήθηκαν. Σα να μην έφτανε αυτό, μόλις οι Τούρκοι έμαθαν ότι ο Παπάς βρίσκεται στον Άθω, έστειλαν φερμάνι στους παπάδες και τους διεμήνυσαν ότι εάν δεν παρέδιδαν τον Παπά και δεν πλήρωναν από πάνω και δυόμισυ εκατομμύρια γρόσια πρόστιμο επειδή τον φιλοξένησαν, τότε δεν θα υπολόγιζαν ούτε προαιώνιο άβατο ούτε τίποτα και θα μπούκαραν με τ΄ασκέρια τους στο Άγιο Όρος.

Τώρα, οι παπάδες δεν τράβαγαν κανένα ζόρι με το πρώτο αίτημα, την παράδοση δηλαδή του Εμμανουήλ Παπά. Αυτό το δέχτηκαν ασμένως και ομοφώνως. Και όποιος δεν πιστεύει, να και το γράμμα που έστειλαν οι δεκαεννιά ηγούμενοι προς τον εικοστό, της μονής Εσφιγμένου :


«Εις την πανοσιότητά σας, Άγιοι Πατέρες, του ιερού Κοινοβίου Εσφιγμένου.
Χθές ο ενδοξότατος ημών Χασεκή Αγάς μας, σας έγραψε μουρασελόν, δια να πιάσετε ενέχειρον τον Άρχοντα Παπά και τους λοιπούς καθώς και ο ίδιος σας έγραψε. Λοιπόν σας γράφομεν και ημείς οι των είκοσι Ιερών Μοναστηρίων Προϊστάμενοι, εν τη Ιερά Συνάξει, να κάμετε το ίδιον, ομοφώνως, δηλαδή να μας τους φέρετε ενταύθα αναμφιβόλως και τους ζητούμεν από εσάς εφεύκτως. Και ιδού όπου στέλλομεν επίτηδες ανθρώπους, δια να τους πάρουν. Και όσοι ακολουθούν τον Άρχοντα από τους εντοπίους Πατέρες, να τον αφήσουν και να επιστρέψουν εις τα κελλιά τους. Ειδε και φανούν παρήκοοι, θέλουν υποπέσει εις οργήν μεγάλην, και θέλουν χάσει και τα σπίτιά των. Ομοίως και όσοι άλλοι πιασθούν έχουν να παιδεύωνται. Ταύτα προς είδησίν σας και εμμένομεν.
1821-18 Νοεμβρίου. Άπαντες οι εν τη Κοινή Συνάξει των δεκαεννέα ιερών Μοναστηρίων του Αγίου Όρους Προϊστάμενοι».

Εκεί που λέει "να τον πιάσετε ενέχειρον", δεν εννοούν ενέχυρον, αλλά ενέχειρον. Άλλο πραγμα το ενέχυρον. Δεν τον ήθελαν για collateral στην Τράπεζα, σιδεροδέσμιο τον ήθελαν, για να εξηγούμεθα. Τον βάζουν λοιπόν στον κυνήγι τον Παπά, μπροστά ο Παπάς ο ήρωας, με το «Π» κεφαλαίο κι από πίσω να τον κυνηγάνε οι παπάδες, με το «π» μικρό και με τα ράσα τους ν’ ανεμίζουν στον βαρδάρη, να τονε γραπώσουν, ώστε να τον παραδώσουν ενέχειρον στον «ενδοξότατο» Χασεκή Αγά, να του κάνουν το χατήρι. Μόλις που πρόλαβε ο Παπάς να μπεί σ’ ένα καράβι που έφευγε για Ύδρα και να την κοπανήσει από κει πάνω. Πάνω στο ταξίδι πέθανε, από την καρδιά του, που δεν άντεξε τόσο κυνηγητό και τόση προδοσία. Τον θάψανε στην Ύδρα, ως ήρωα, όπως του άξιζε.

Οι άλλοι τώρα εκεί πάνω, οι άγιοι φορομπήχτες, ναι μεν είχαν ξεφορτωθεί τον επαναστάτη, αλλά τραβούσαν ζόρι μεγάλο, να πληρώσουν το πρόστιμο στον Τούρκο. Αυτό ήταν δηλαδή το θέμα τους. Με τα πολλά, αφού ικέτευσαν τον Ενδοξότατο Αγά να λάβει υπ’ όψιν ότι φτωχούληδες ανθρώποι του Θεού ήσαντε κι αυτοί και πού να βρούν τόσο κασέρι μαζεμένο, τελικά τον έπεισαν τον σκύλο να δεχτεί να τους δώσει μια διορία σαράντα ημερών (συν τρείς το valeur), ώστε να μαζέψουν τα λεφτά. Φιλεύσπλαχνος τελικά ο Ενδοξότατος.

Άσχετο (ή μήπως όχι ;) –Τι γυρεύουνε τώρα οι παπάδες από την Εθνική ; Να δώσει λέει μέρισμα 35%. Ναι, καλά, μη φάτε, έχουμε νηστεία. Δεύτερον, να αποχωρήσει η τράπεζα από το πακέτο στήριξης των 28 δισ. ευρώ, διότι όπως είπε δεν το έχει ανάγκη. –Βρε, πάτε καλά ; Γι αυτό το λένε «στήριξης» το πακέτο. Για να στηρίζει. Έτσι κι αποχωρήσουν, μετά πού θα στηρίζονται ; Τρίτον, να εκλεγούν τρία ακόμα μέλη στο νέο ΔΣ ώστε αυτό να είναι 15μελές. Εντάξει, αυτό δεν μας πειράζει και τόσο. Ας γίνουν και 25. –Σάμπως θα τους τραπεζώσω ; Και τέταρτον, να στηριχθούν λέει οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις και ιδιώτες. Πολύ στήριξη έχει πέσει εδώ χάμω. Οι επιχειρήσεις στηρίζονται στην τράπεζα, η οποία με τη σειρά της στηρίζεται στο πακέτο κι εγώ τώρα αναρωτιέμαι πού στο δαίμονα στηρίζεται το πακέτο. Πουθενά δεν στηρίζεται το πακέτο. Το πακέτο είναι όπως η γή. Στηρίζεται στο κενό και περιστρέφεται γύρω από τον άξονά του.

Έχει γούστο τώρα, ν’ αρχίσουνε να πέφτουνε οι άγιες μαρκετιές στο ταμπλώ. Αιωνία της η μνήμη.

Κι επειδή το μυρίζομαι ότι όπου να ΄ναι θ’ αρχίσουνε, δίνω από σήμερα την πολυαναμενόμενη ΝΕΑ ΤΙΜΗ-ΣΤΟΧΟ για ΕΤΕ, 14 ευρώ, ναι, 14 ευρώ, μήτε σέντσι παραπάνω και με option αναθεώρησης της τιμής μου, προς τα κάτω, ίσαμε τα 11 ευρώ. Προς το παρόν, 14 ευρώ, πάρτε να ‘χετε μαριδαίοι. Κι όπως έπιασα τα 17 ευρώ νταν, προ λίγων εβδομάδων, έτσι και τώρα θα πιάσω και τα 14, διότι αυτή τη στιγμή δεν μιλάω εγώ, αλλά μια πύρινη γλώσσα πάνω απ’ την κεφάλα μου.

28 σχόλια:

 1. Χα, χα, τωόντι εμπεριεχουν σπέρμα αληθείας τα ως άνω γραφόμενα. Αλλά δε βαριέσαι, αμα έχεις άκρη και γνωρίζεις πότε αγοράζει και πότε πωλεί ο Άγιος Ιωαννίνων, τύφλα να έχει ο Σορος...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Άχ φέτος το Πάσχα πέφτει νωρίς ....και βαχ η Σαρακοστή σαν να ξεκίνησε ακόμα νωρίτερα...
  Μέσα σε τόση νηστεία φίλε λοιπόν, ευτυχώς που μ΄ένα όμορφο αρθράκι (αν είχαμε και λίγο χταποδάκι) θα την πηδήξουμε και σήμερα...Ελπίζω...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Και εγώ ψηφίζω, αλλά δεν στηρίζω, ΕΤΕ στα 11-14 ... το μετά όμως είναι το hot, πολύυυυυ hot.
  Οι γκουρούδες μίλησαν, οι market makers αποφάσισαν.
  Στο μεταξύ η περιφέρεια δείχνει τα δόντια της και σε κάτι χαρτιά υπάρχουν κάτι δόντιαααα ναααα ... που ακόμη δεν φαίνονται.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Και εγω υπερ της περιφερειας ειμαι.
  Το εχω δει και ολιγον σεξουαλικως το θεμα.
  Αλλη χαρη να ζεσταινεσαι σε περιφερεια τωρα το χειμωνα,αντι να ξεπεγιαζεις σε καλλιγραμμες λεπτες καλλονες.
  Αυτες ειναι για το καλοκαιρι, αφου αδυνατισουν λιγο ακομα..........κατω απο 10 ευρωπουλα η .......εθνικη μας καλλονη.......

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. Το πρόβλημα είναι άμα κάθεσαι συνέχεια μέσα.
  Μιά δεν έχεις βρακί την άλλη δεν έχεις χαρτί, απόπατος κατέληξε το ίδρυμα.

  Για δε τους λάτρεις του ωραίου φύλου η περιγραφή των χαρτιών παραπέμπει σε άλλα ιδρύματα που στο τέλος σε μαδάνε.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. YES WE CAN WITHOUT ETE

  ουουου χαχαχαχα που είναι αυτή η ψυχή ο ΧΑΙ5, χάθηκε.

  Διαβάζω κάτι άλλους ... φεύγουν λένε από το ΧΑΑΟΣ και πάνε στο εξωτερικό να παίξουν ... εδώ δεν μπορούν να κερδίσουν στην έδρα τους, τα εκτός έδρα παιχνίδια τους μάραναν.
  Είναι οι ίδιοι που μας έγραφαν ότι ξεφορτωνόταν η ΓΕΚ στα 3 , στα 3,5 , στα 4 , στα 4,5 ... για να την κάνουν trade στα 6.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 7. Γιατί το λες αυτό Κίκου ? Εγώ θυμάμαι μια φορά παλιά την Ελλάδα στο Euro, που είχε σκοτώσει όλα τα θηρία τα σειρά.

  -Δηλαδή, εσύ το αποκλείεις να πάνε κι αυτά τα παιδιά έξω, να πάρουνε το διπλάκι ? Μην κρίνεις από την ατυχή περίπτωση με τη ΓΕΚ. Άλλο η ΓΕΚ.

  Αλλά τέτοιος είσαι εσύ. Κακοήθης.

  Ενός Κίκου, μύρια έπονται.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 8. Μπα από ότι διαβάζω τώρα ούτε έξω θα πάνε .. περιμένουν διόρθωση-πτώση εντός των ημερών και θα το ξανασκεφτούν.


  Αυτό που δεν ανέχομαι Swear είναι η κουτοπονηριά ... να σου στέλνει ο άλλος π.μ. να σε ρωτάει και μετά να το παίζει εξυπνάκιας ... άντε να μην ανοίξω το στόμα μου.
  Στο Χρηματιστήριο τους χαμένους τους καταλαβαίνεις, απο τη γκρίνια τους ... όσο πιο πολύ γκρινιάζουν ή όσο περισσότερο αναφέρονται σε χειραγωγίσεις και σε λόμπι τόσο πιο πολύ είναι χαμένοι.
  ΣΟΥ ΠΗΡΑΝΕ ΤΑ ΣΩΒΡΑΚΑ ΤΑ ΛΟΜΠΙ βρε πατριώτη.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 9. Απο κυνηγημενους η Ελληνικη ιστορια αλλο τιποτα
  Θυμησου τον Οικονομου που εκβιασαν οι καραβοκυρηδες της ΥΔΡΑς να τους τον παραδωσουν οι ιδιοι οι Ελληνες

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 10. Καλησπέρα Mashane, έννοια σου και θα τους πάρουμε όλους, με τη σειρά.

  Κίκου, όπως λέει και το γνωμικό "τον αχάριστο ουδείς αγάπησε, την αχαριστία ουδείς". Για βγάλε μερικούς τέτοιους στη φόρα, να γελάσει το σκυλί (εμείς δηλαδή θα γελάσουμε, αλλά λέμε τώρα).

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 11. η αποσταση απο το να εχει κανεις ΕΤΕ(η οποιαδηποτε μεγαλη τραπεζα),η οποια εδω και μηνες ειναι και θα ειναι ΠΑΡΑΚΙΝΔΥΝΕΥΜΕΝΟ παιχνιδι,μεχρι το να εχει φουλαρει το χαρτοφυλακιο του με περιφερεια ειναι τεραστια.χαθηκαν οι μεγαλες,κερδοφορες,μερισματοφορες,που κοιτουν και οι ξενοι,και κανουν και τζιρο εταιρειες?? γιατι θα πρεπει να υπαρχει τετοιο διλημμα??
  προσωπικα,δεν εχω τιποτα εναντιον του να εχει κανεις και λιγα χαρτακια απο μικρες στο χαρτοφυλακιο του,καποια στιγμη μπορει και να παιξουν,αλλα ειμαι αντιθετος στο φουλαρισμα τετοιων χαρτιων.εδω που τα λεμε βεβαια,υπαρχουν εγκλωβισμενοι σε τετοια χαρτακια ουκ ολιγοι,που ειναι "αναγκαστικα" εκει.δεν το παιρνουν αποφαση(ειναι δυσκολο) να γυρισουν εστω ενα μικρο μερος του χαρτοφυλακιου τους σε μεγαλες,εστω και με ζημιες.πιστευω οτι η περιφερεια θα φαει χρονια ακομη στην αφανεια,για πολλους λογους(που ολοι τους ξερουμε).τωρα για τα παιγνια των τριων τεσσαρων ημερων,να με συμπαθατε,αλλα παει στο ρητο.."αν σου κατσει"...ενταξει,αν σου κατσει βρε αδερφε,αλλα οχι και με ολο το χαρτοφυλακιο..
  κικου,για τους εξυπνακηδες,υπαρχει λυση,αλλα δεν ειναι κομψη,το ξεμπροστιασμα.βασιζονται ομως στην εμφυτη ευγενεια του αλλου και στην επιθυμια του να μην μπλεκει σε καβγαδες.αφερημ.αν κατσει κανεις και ξεσυνεριστει οτι γραφεται,ολη μερα θα τσακωνεται..

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 12. Βάλτε ALTER τώρα... Τριανταφυλλόπουλος έχει φέρει παπά να κάνει αγιασμό γιατί στο δελτίο ειδήσεων πριν ήταν καλεσμένος ο Μητσοτάκης!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 13. Εγω παντως απο τυχη βρεθηκα να εχω Ελφικο.
  Πριν δυο χρονια που εκανα πιατσα στη Συγγρου, εξω απο την αντιπροσωπεια της OPEL,ειχε μια ταμπελα που εγραφε Ελφινκο.
  Μια μερα μας εδιωξαν οι μπατσοι απο εκει, γιατι αγοραστηκε το κτιριο απο καποιον Βωβο λεει, και θα γινοταν εμπορικο κεντρο, γραφεια "η κατι τετοιο.
  Ενα βραδυ που πηρα "κουρσα" ενα περιεργο εργολαβο με μουστακι,-αλλα του αρεσαν και τα πισωγλεντια- μου λεει εδω θα κονομησουν πολλα λεφτα οσοι επενδυσουν.
  Την αλλη μερα πρωι-πρωι πηγα με το χρημα στον χρηματιστη, και του λεω ολα τα λεφτα στην Ελφινκο.
  Με κοιταξε περιεργα , αλλα το απεδωσα στην εμφανιση μου.
  Τελικα τωρα καταλαβα οτι δεν υπηρχε στο χρηματιστηριο Ελφινκο αλλα Ελφικο.
  Κωλοφαρδια εεεεεεε!!!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 14. lem,θες στα σοβαρα να κουβεντιασουμε ποσες απο τις "ιστοριες" που ακουγονται για χαρτια της περιφερειας βγαινουν πραγματικες?? το μοτιβο ειναι να βγαλει ο επιθυμων να ξεφορτωσει μια φημη,να τσιμπησουν μερικοι και να ξεφορτωσει στα κεφαλια τους.ειναι η οχι ετσι?? τωρα το αν ΣΕ ΕΛΑΧΙΣΤΟΤΑΤΕΣ περιπτωσεις η ιστορια βγαινει αληθινη,αυτο σε τι θα πρεπει να μας λεει?? οπου ακουτε στορυ σε κωλοχαρτακι,μπειτε να κονομησετε??
  τωρα θα μου πεις "στορυ" βγαινουν και στα μεγαλα.συμφωνοι.ΟΜΩΣ,εκει ,οταν ερθει το κατακεφαλο,μπορεις να πουλησεις,δεν βαζεις τα χαρτια στον κ.λο σου,οπως συμβαινει με τα σαπακοχαρτα.
  αν τωρα εσυ εχεις τετοιου ειδους σιγουρες πληροφοριες και κερδιζεις απο αυτες,τοτε μπραβο σου.το 99,9999% των επενδυτων ομως δεν εχει,παρα οσες του πασσαρουν εντεχνα.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 15. Χαρε (μπρρρρρρρρ)
  Γενικα εχεις δικιο,......αλλα γενικα.
  Κερδοσκοπικα παιχνιδια τυπου 1999, δεν γινονται γιατι τα προβατα εχουν λιγοστεψει.
  Καποιοι ψαχνουν αυτες τις ΕΛΑΧΙΣΤΟΤΑΤΕΣ περιπτωσεις που λες.
  Καποιοι αλλοι προτιμουν τη σιγουρια (?????)αλλων πιο μεγαλων εταιρειων τις μετοχες.
  Προσωπικα εγω προτιμω να ψαχνω τις ΕΛΑΧΙΣΤΟΤΑΤΕΣ,οι οποιες υπαρχουν σε ολες τις κατηγοριες μετοχων, μικρες και μεγαλες.
  Ολα για μενα ειναι θεμα τιμης μετοχης, προς αξια εταιρειας.
  π.χ. μεταξυ Αλαπις και ΤΤ, που εχουν σχεδον ιδια κεφαλαιοποιηση, καποιοι αγοραζουν Αλαπις, εγω θα προτιμουσα ΤΤ.
  Με αφορμη ομως προσφατα, τα ξεπεταγματα της ΕΛΦΚ και ΛΑΝΑΚ, εχουν πραγματικο στορυ και αξια, και θα πανε εκει που πρεπει
  Το ιδιο ισχυει και για ΠΕΤΖΚ.
  Μη σου διαφετγει και το τελευταιο ντηλ της Δομικης -με πολλα κερδοσκοπικα παιχνιδια απο το 2003 εως το 2007- που οι Ιταλοι πληρωσαν τα αιολικα παρκα μον, μιαμιση φορα την κεφαλαιοποιηση της.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 16. haros και swear το ρουφιάνο ουδείς θα πρέπει να συμπαθεί και θα πρέπει να είναι κατάπτυστος.
  Ας είναι καλά όλοι τους, αλλά να μην ειρωνεύονται με άρθρα τους ή σχόλια τους τώρα ή στο παρελθόν ... ενώ προηγουμένως σε έχουν ζαλίσει στα προσωπικά μηνύματα ... και σε τελική ανάλυση ας γίνει αντιληπτό ότι είμαστε ο τελευταίος τροχός της αμάξης και κανένας μας δεν μπορεί να βγαίνει και να λέει που θα πάει η αγορά, με περίσσεια σιγουριά ... μερικοί δεν πήραν το μάθημα τους και συνεχίζουν στο ίδιο στύλ.

  Για την περιφέρεια συμφωνώ σε γενικές γραμμές με τον Χάρο ... όμως θεωρώ ότι όλες οι μετοχές είναι αγοράσιμες, αρκεί να στηρίζονται θεμελιωδώς και να μπορεί κάποιος να μπορεί να υπολογίσει λογικές τιμές όπου αξίζει να τοποθετηθείς, λαμβάνοντας υπόψιν και το ρίσκο της μικρής εμπορευσιμότητας.
  Εξακολουθώ να λέω πως όποια μετοχή έχει λόγο να ανέβει ΘΑ ΑΝΕΒΕΙ, όταν όμως έρθει η κατάλληλη στιγμή, είτε αυτή η μετοχή είναι περιφερειακή είτε υψηλής κεφαλαιοποίησης.

  Σχετικά με την ΕΛΦΙΚΟ είχα γράψει, όταν ήταν στα 0,75, πως αξίζει κάποιος να μπει αν αλλάξει δραστηριότητα και μπεί κάποιο μεγάλο όνομα στην μετοχική σύνθεση ... σε αυτά τα νούμερα που είναι σήμερα κάποιος που την αγοράζει παίζει με την φωτιά ... μόνο Insiders και παίκτες μπαίνουν τώρα ... οπότε οι παίκτες αν δεν τους βγει ας μην γκρινιάζουν ότι φταίνε τα λόμπι ή Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς ή οτιδήποτε άλλο.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 17. Στη εύφορη κοιλάδα των προσδοκιών, πολλοί τα τίναξαν από την πείνα.

  Από την άλλη πλευρά, τα χρήματα είναι πάντα ευπρόσδεκτα, ακόμη κι όταν μεταφέρονται μέσα σε λερωμένες τσάντες.

  Αν είναι να μπω σε μικρό, πρέπει να ξέρω ποιό είναι το λόμπι από πίσω. Τα παρωχημένα ντεμοντέ λομπάκια με τις λογικές του '99 είναι -κατ' εμέ-ξοφλημένα, ειδικά σε τέτοια αγορά. Το κακό είναι πως όταν πέφτουν αυτά, παίρνουν μαζί τους κι εσένα και το ακόμη χειρότερο είναι πως όταν ξεκινήσουν να πέφτουν δεν διαθέτουν τον τρόπο να σταματήσουν.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 18. Swear
  Τι θες να πεις, οτι τα λεφτα που βγαζω στη Συγγρου ολη νυχτα στο ποδι με τον καθε ανωμαλο ειναι βρωμικα????

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 19. Όχι, κάθε άλλο. Τα λεφτά είναι ολοκάθαρα τη στιγμή που σου καταβάλλονται.

  Άλλο θέμα βέβαια πώς καταντάνε ΑΦΟΥ τα εισπράξεις εσύ.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 20. swear σε καρφωσα στεγνα στο site του Θεοδωρακη (αυτον απο τη tv οχι τον kikoy)
  εισαι προς επεξεργασια απο το διαχειριστη ,ποιος στη χαρη σου :))

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 21. Ελα ρε Pay, σ' ευχαριστώ, πάντα ήθελα να συνεργαστώ με τον μεγάλο Μίκη. Δεν είμαι και ο Μπιθικώτσης βέβαια, αλλά στέκω σκηνικά.

  http://www.youtube.com/watch?v=hv8pj10MGi0

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 22. οχι το Μικη ρε συ ,σε αυτον εδω που πινει μπυρες με το gregory
  http://www.youtube.com/watch?v=w-8FkRjonqo&feature=related

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 23. Swear εγώ μάλλον θα συμφωνήσω με τον Lem ... όλα είναι θέμα τιμής, μετοχής και ρίσκου ... αφού λάβεις υπόψιν και τα θεμελιώδη της εταιρίας ... τα λόμπι έπονται ... θα έλεγα πως καλό είναι να υπάρχουν για να τους ξεφορτώνουμε τα κομμάτια μας ... σίγουρα παίζει ρόλο ποιος είναι πίσω απο ένα χαρτί, αλλά το σημαντικότερο είναι εσύ τι αγοράζεις, σε ποιά τιμή και τι ρίσκο θέλεις να πάρεις.

  Θα θυμάσαι που είχα ''δει'' την ΜΛΣ την κατάλληλη στιγμή ... μόλις ξεκίναγε την άνοδο της ... είχα κάνει και μια ανάλυση και είχα συζητήσει την ΜΛΣ στο blog του dimknaf με άλλους φίλους, όπου είχα εξηγήσει τους λόγους που είχε λόγο να ανέβει.
  Τώρα μουτζώνω τον εαυτό μου ... γιατί ενώ η τιμή με ικανοποιούσε όταν την είχα πρωτοδει δεν μπήκα γιατί δεν μου άρεσε ένας κρίκος που ήταν απο πίσω της ... ΛΑΘΟΣ μου ... τα λόμπι θα πρέπει να έπονται των όποιων επενδυτικών-κερδοσκοπικών αποφάσεων μας.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 24. kikou04
  Οχι Τον Lem..

  Τη Lem.....παρακαλω...ειναι το καλλιτεχνικο μου.....

  Μπορεις να με λες και Λεμονια εσυ και ολοι οι φιλοι και μελλοντικοι.............πελατες μου.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 25. Το θυμάμαι Κίκου, αλλά δεν υπάρχει "λάθος". Σταθμισες και αποφάσισες, με όσα δεδομένα είχες στα χέρια σου. Δεν έχει νόημα να λες εκ των υστέρων και του αποτελέσμαστος "λάθος μου".

  Επίσης, δεν θεωρώ από μόνο του αποφασιστικό το κριτήριο "έχει λόγο ν' ανέβει". Φαντάζομαι ότι θα συμφωνείς. Πλείστες μετοχές έχουν "λόγο ν΄ανέβουν", κατ΄αντικειμενική κρίση. Δεν ανεβαίνουν όμως ή τουλάχιστον όχι όλες. Άρα, ακόμη κι αν διέβλεψες ότι η ΜΛΣ είχε λόγο ν΄ανέβει, εφόσον είδες κάτι άλλο που σε απέτρεψε από την είσοδο, προσωπικά θεωρώ σωστή την τότε απόφασή σου κι ας φτάσει 100 ευρώ.

  Pay, κατάλαβα ποιόν λες. -Ε, και τί με θέλει τώρα αυτός, συνέντευξη γυρεύει ή αυτόγραφο ? Ή μήπως θέλει να του σφυρίξω κάνα χαρτί ? Βρε τί γίνεται, μη δουν γκουρού, αμέσως να ορμήσουν να ξεζουμίσουν τη γνώση του. Τί τραβάμε κι εμείς οι γκουρούδες....

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 26. Καλο βραδυ στη παρεα....
  Για μενα ειναι ωρα να ασκησω το λειτουργημα που ταχθηκα να υπηρετησω.....

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 27. Πλείστες μετοχές έχουν "λόγο ν΄ανέβουν", κατ΄αντικειμενική κρίση.
  ΣΩΣΤΑ!
  Μα πως θα ανέβουν αν δεν υπάρχει κάποιος απο πίσω να τις ''κουρδίσει''.
  Δίχως κούρδισμα δεν ανεβαίνει χαρτί και ειδικά στην Ελληνική αγορά.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 28. Και να συμπληρώσω πως πολλές μετοχές έχουν λόγο να ανέβουν και θα ανέβουν ... ΠΟΤΕ? Μα όποτε θα υπάρχει και πρόσφορο έδαφος να πουλήσουν όσοι συμμετέχουν σε αυτές ... διαφορετικά για ποιό λόγο να ανέβουν?
  Το ανέβασμα είναι το ευκολοτερο κομμάτι ... το δυσκολότερο είναι να ανέβεις και να μπορέσεις να πουλήσεις.

  ΑπάντησηΔιαγραφή