Σάββατο, 16 Ιανουαρίου 2010

Στο τέλος, πεθαίνει πάντα ο Ντουμπλέρ

Εάν αισθάνεσαι τρελλός, δηλώνεις τρελλός και επιδιώκεις να σ' αντιμετωπίζουν ως τρελλό, τότε σίγουρα δεν είσαι τρελλός, διότι εάν ήσουν όντως τρελλός, τότε θα αισθανόσουν λογικός, θα δήλωνες λογικός και θ' απαιτούσες να σε αντιμετωπίζουν ως λογικό, πράγμα λογικό από τη σκοπιά ενός τρελλού, μα εντελώς τρελλό απ' τη σκοπιά του λογικού. Εντεύθεν, προεκτείνοντας το προηγούμενο θεμελιώδες αξίωμα, παρατηρούμε ότι η έκφραση "πουλάω τρέλλα" δεν είναι τελικά παρά ένα άτοπο, αφού για να πουλήσεις κάτι, θα πρέπει να το έχεις. Όσο λοιπόν ένας άχαρτος μπορεί να πουλήσει χαρτιά, άλλο τόσο ένας λογικός μπορεί να πουλήσει τρέλλα, συνεπώς, στην πραγματικότητα, μόνον ένας αληθινός τρελλός θα μπορούσε ποτέ να πουλήσει τρέλλα. Αλλά και πάλι θεωρητικά, αφού, στην πράξη, ένας τρελλός δεν πουλάει ποτέ τρέλλα, για τον απλούστατο λόγο ότι επειδή ακριβώς είναι τρελλός, αγνοεί πόση τρέλλα κουβαλάει και άπαξ και την αγνοεί δεν μπορεί και να την πουλήσει. Τόσο απλό. Βασικοί κανόνες της αγοράς είναι αυτοί και ειλικρινά απορώ πώς γίνεται ορισμένοι να τους παραβλέπουν.

Το λέω, επειδή έσκασε μούρη τις προάλλες ο Σπάρτακας, που γενικώς αρέσκεται να πουλάει τρέλλα, αλλά όπως είπαμε, η τρέλλα δεν είναι τίποτα χαρτιά, να πας να τα ψωνίσεις από την ΕΤΕΣΕΠ, να τα πουλήσεις χύμα στο ταμπλώ, να κάνεις αίσθηση. Την τρέλλα ή την έχεις ή δεν την έχεις και καλό είναι να μην την έχεις. Ο Σπάρτακας δεν την έχει, αν και κόντεψε προχτές να λωλαθεί, μόλις είδε να εμφανίζεται φάτσα-κάρτα ο σωσίας του, εκεί χάμω, στα blogs. Όσο για τις θεωρίες σας, ότι τάχα μου το 'στησε το έργο ο ίδιος ο Σπάρταξ, δήθεν για να κάνει ντόρο και να βρεί πάτημα να επανεμφανιστεί, τί να σας πώ βρε ; Ό,τι και να σας πω, λίγο θα 'ναι. Το έγκλημα το βρήκατε, το όπλο το βρήκατε, το πτώμα το βρήκατε, τον δολοφόνο τον βρήκατε, όλα τα βρήκατε. Ούτε οι CSI του Μαϊάμι να ήσασταν. Μόνο στο κίνητρο τα σκατώσατε, καθόσον από εγκληματολογία-ανακριτική είσαστε μυρωδιάδες ολκής. Λες και δεν ήξερε ο Σπάρταξ να σηκώσει απευθείας ένα κανονικό άρθρο στο μπλογκάκι του, να βάλει και δυό-τρείς πρόθυμους κράχτες (και υπάρχουν τέτοιοι, εξ όσων βλέπω), να τον διαφημίσουν στο φόρουμ και να γίνει μετά το "έλα να δεις".

Σωσίας ήταν λοιπόν αυτός που εμφανίστηκε, αυτενεργών σωσίας. Και κακός σωσίας μάλιστα, τεμπελχανάς, αμελέτητος, απροετοίμαστος, άνευρος, άχρωμος, άοσμος και με πολύ τρακ. Δηλαδή, της πλάκας κομπάρσος, που ήθελε να μου γίνει και πρωταγωνιστής, τύφλα του. Και γι' αυτό λέω ότι πρέπει να τα ΄χει ψιλοχάσει πιά ο Σπάρταξ, διότι ενώ το πράγμα σφύριζε από χιλιόμετρο ότι ο πιτσιρικάς ήτανε παραμυθένιος και μάλιστα για τα μπάζα, ο Σπάρτακας θορυβήθηκε στ΄αλήθεια, λες κι απειλείτο πραγματικά. Κατά τα λοιπά, δεν βλέπω κάτι κακό στο να ΄χει κανείς σωσία. Όλοι οι διάσημοι έχουν σωσία. Ειδικά τα καλά παιδιά. Ο Λη Χάρβεϋ Όσβαλντ είχε σωσία, ο Χάϊνριχ Χίμλερ είχε σωσία, ο Σαντάμ Χουσεϊν είχε σωσία, ο Ομπάμα έχει σωσία, ο Μπιν Λάντεν έχει σωσία, ο Ρονάλντο έχει σωσία, ο Ροναλντίνιο έχει σωσία, η Ρονταλντίνια έχει σωσία, μέχρι κι ο Μάϊκλ Τζάκσον είχε σωσία, που τώρα έχει μείνει άνεργος ο δόλιος (ο σωσίας εννοώ, όχι ο Μάϊκλ) και καταριέται την ώρα και τη στιγμή που πλακώθηκε στα χημικά, ώστε ν' ασπρίσει (ο σωσίας εννοώ, αλλά και ο Μάϊκλ). Να δω τώρα πώς θα ξαναμαυρίσει, ο μαύρος (ο σωσίας εννοώ, διότι ο Μάϊκλ δεν γίνεται πιά να ξαναμαυρίσει, ακόμη κι αν είχε ξαναλλάξει γνώμη για το χρώμα του).To θέμα όμως δεν είναι απλώς να έχεις έναν οποιονδήποτε ντουμπλέρ, αλλά ποιόν ντουμπλέρ έχεις. Πές μου τον ντουμπλέρ σου, να σου πω ποιός είσαι. Ντουμπλέρ είναι επάγγελμα, δεν είναι παίξε-γέλασε, κάθε άλλο μάλιστα. Και όπως σε κάθε επάγγελμα, έτσι και στο ντουμπλάρισμα υπάρχουν οι σωσίες-κορυφές και οι σωσίες της συμφοράς. Αυτός του Σπάρτακα ανήκε στη βου κατηγορία (για να μην πω στη δου), εν αντιθέσει προς τον σύντροφο Φέλιξ Νταντάεφ, τον εικονιζόμενο άνω αριστερά, δίπλα στον ταβάριτς Τζουγκασβίλι, δεξιά εικονιζόμενο. Όπως εύκολα θα παρατηρήσει κάποιος, οι δυό Σταλιναίοι της φωτογραφίας μοιάζουν σαν δύο σταγόνες νερό. Από τότε έμεινε και η κλασσική έκφραση "οι συμφορές έρχονται πάντα δυό-δυό". Τέτοια ήταν η ομοιότητά τους, που τα πρωϊνά ξυριζόντουσαν ο ένας απέναντι στον άλλον, νομίζοντας αμφότεροι ότι κοιτάνε στον καθρέφτη. Στο τέλος πετσοκόβονταν βέβαια, αλλά αυτό δεν είναι το θέμα μας. Το θέμα είναι το σωστό ντουμπλάρισμα κι αν νομίζει κανείς ότι ήταν εύκολο, ακόμη και σε μια αχανή χώρα σαν την παλιά ΕΣΣΔ, να βρεί τέτοια βρωμόφατσα σαν του Ιωσήφ, είναι γελασμένος. Χρόνια έψαχναν για να τον βρουν τον ντουμπλέρ αλλά κι όταν ακόμη τον εντόπισαν, χρειάστηκαν άλλα δύο ολόκληρα έτη σκληρής εκπαίδευσης, ώστε να είναι έτοιμος ο Φέλιξ να υποδυθεί πειστικά τον Ιωσήφ. Δυό χρόνια επίμονης δουλειάς, δίπλα σε εξπέρ του είδους, ηθοποιούς και τέτοιους, ώστε να μάθει ο ντουμπλέρ τις κινήσεις, το ύφος, τη χροιά της φωνής, τις εκφράσεις και χίλια δυό μικροπράγματα, μέχρι και πώς ρεύεται ο αρχηγός και πως φτύνει τη ροχάλα, που συνθέτανε τον αληθινό Στάλιν.

-Ακούς τώρα καρπαζοεισπράχτορα πιτσιρικά, πώς χτίζονται οι ρόλοι ή μήπως θες και να σου κάνω εγώ τον Σπάρτακα, για να δεις τί σημαίνει μεγάλος θεατρίνος ; Βεάκης, μπορώ να σου πω. Πάμε παρακάτω. Το κόλπο του Στάλιν δεν θα γινόταν να μην το ξεσηκώσει κι ο μεγαλομανής Αδόλφος, που κι αυτός διέθετε ντουμπλέρ, ήδη από το 1935. Ετούτος μάλιστα βρήκε και περισσότερους τους ενός, εις εκ των οποίων εικονίζεται εδώ, αριστερά. Περί μαϊμούς πρόκειται, εάν προσέξει κανείς. Κι εδώ το πράγμα, τουλάχιστον για τους συνομωσιολόγους, αρχίζει να μπλέκει άσχημα, ειδικά από τη στιγμή που αμφισβητήθηκε επιστημονικά εάν ανήκει καν σε άνδρα η γνάθος που εχουν στα χέρια τους οι Ρώσσοι, από τον πόλεμο και η οποία υποτίθεται ότι ήταν του Χίτλερ. Λες να την κοπάνησε ο μπάρμπα-Άντολφ ; Θα το δούμε αυτό, παρακάτω. Να πούμε πάντως ότι η αλεπού ο Στάλιν πάντοτε διατηρούσε αμφιβολίες για το κατά πόσον είχε αυτοκτονήσει ο γερμαναράς. Το μόνο βέβαιον είναι ότι ο τελευταίος ντουμπλέρ του Αδόλφου, βρέθηκε με μια σφαίρα στο κεφάλι, στη γνωστή υπόγα, όχι των ελλιοτικών, μα της καγκελαρίας και μάλιστα, στην αρχή, οι σύμμαχοι νόμισαν ότι είχαν βρεί το πτώμα του Χίτλερ. Μετά κατάλαβαν ότι το πτώμα ήταν ο ντουμπλέρ.

Διότι, πάντοτε στο τέλος πεθαίνει ο ντουμπλέρ και μόνον ο ντουμπλέρ. Η εκπομπή θα παρουσιάσει σήμερα τρία ντοκουμέντα, που κυριολεκτικά κόβουν την ανάσα. Το ένα είνα τούτο δω :
http://www.spartis.capitablogs.gr/. Πρόκειται για το πτώμα του μαϊμουδένιου blog, που έστησε ο επίδοξος Σπάρτης, όπως λέγαμε παραπάνω. Δυστυχώς, το blog αυτό αποβίωσε, εν αντιθέσει με το αυθεντικό, που ζει και βασιλεύει, όπως αποδεικνύεται από το δεύτερο, εξίσου συγκλονιστικό ντοκουμέντο : http://sparti.capitalblogs.gr/listArticles.asp.

Όσο για τo τρίτο ντοκουμέντο, αυτό πια έρχεται σαν αναμενόμενη επιβεβαίωση των προεκτεθέντων. Ότι δηλαδή στο τέλος την πατάει ο ντουμπλέρ, ενώ ο αυθεντικός έχει τον απέθαντο. Όπως ακριβώς και στην περίπτωση του Σπάρτη, έτσι και στην περίπτωση του Χίτλερ, ο μεν κακομοίρης ο ατάλαντος και ανεπρόκοπος ντουμπλέρ την έφαγε την πιστολιά κατακούτελα, το δε χτήνος Άντολφ την έκανε για άλλες πολιτείες και μάλιστα δεν το βάζει κάτω. Στην παραδίπλα πρόσφατη φωτογραφία, εικονίζεται σε ηλικία 109 ετών, να δροσίζει με μαντήλι καλαματιανό το μέτωπό του, καθότι θα τον έσφιξε η ζέστη της Βραζιλίας (το παλτό όμως δεν το αποχωρίζεται, ο γέρο-ξεμωραμένος) . Μετά ταύτα, μην ακούσω ξανά τίποτα γκρίνιες για τον δικό μας, τον Επίτιμο, ότι τάχα μου έχει βαλθεί να μας θάψει όλους και τέτοια μακάβρια.

23 σχόλια:

 1. Ναι και εγώ αυτό πιστεύω ... ότι επρόκειτο για κάποιον σωσία που σκοπό είχε να κάνει πλάκα.
  Ασφαλώς και υπάρχει το σενάριο να ήταν ο ίδιος ο sparti, αλλά δεν το θεωρώ λογικό πέρα απο τους λόγους που αναφέρεις και διότι ποτέ μια ισχυρή προσωπικότητα δεν θα ντούμπλαρε τον εαυτό του ... ή θα έβγαινε ξανά με το ίδιο του το nick ή θα έβγαινε με άλλο nick όπου σιγά σιγά θα το ''έχτιζε''.

  Ύστερα μου φαίνεται απίθανο να το έκανε ο ίδιος ο Capital ... εξακολουθώ να πιστεύω πως κάποιος εκμεταλλεύτηκε τεχνική αδυνάμια που επιδιορθώθηκε κατόπιν.

  Μα καλά ... πόση ώρα χρειάζεσαι για να βρεις όλο αυτό το υλικό που παρουσιάζεις κάθε φορά ?? Εδώ μιλάμε για πολύ δουλειά.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. http://sparti.capitalblogs.gr/showArticle.asp?id=22106&blid=139#commentsstart

  για διαβαστε τι λεει στο προτελευταιο ποστ και βγαλτε τα συμπερασματα σας, ο μπαγασας, με συγκινησε αυτη τη φορα...

  http://www.youtube.com/watch?v=5m12OA-BUvE

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Blues αν ξέπεσε μέχρι αυτό το σημείο ο Capital τότε θα χάσω και την υπόλοιπη ιδέα που είχα γιαυτούς. Θέλω να πιστεύω πως δεν έγινε απο αυτούς ... αλλά πάλι η σιωπή τους είναι ένοχη ... σε άλλα είναι λαλίλαστοι και φαφλατάδες.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. εμενα η ιδεα μου ειναι ακριβως αυτη και δεν εχει αλλαξει, τη δοξα πολλοι μισησαν, το χρημα κανεις... εχει αλλαξει λιγο το ρητο στις μερες μας βλεπεις...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. Ένας επαγγελματίας διαχειριστής, ποτέ δεν θα προχωρούσε σε μια τόσο ερασιτεχνική κίνηση. Ποτέ. Κατ' αρχήν, ου παντός πλειν εις Κόρινθον. Έτσι και στην περίπτωση Σπάρτη, η πειστική αντιγραφή του συγκεκριμένου διαδικτυακού χαρακτήρα, θα απαιτούσε σοβαρή δουλειά, προσήλωση στο στόχο, εις βάθος μελέτη παλαιών ποστς, ΣΥΝ μεγάλα αποθέματα φαντασίας και δημιουργικότητας, ώστε να αναπλαστεί ο χαρακτήρας όπως ενδεχομένως θα ήταν ΣΗΜΕΡΑ και όχι πριν δυό χρόνια. Αυτό όλο το πράγμα, ΜΟΝΟΝ ΕΝΑΣ θα μπορούσε ΙΣΩΣ να το κάνει με σχετική επιτυχία, υπό ορισμένες προϋποθέσεις και συνθήκες και εφόσον είχε το ανάλογο κίνητρο, που εν προκειμένω δεν το είχε. Άσε που ο εν λόγω συνηθίζει να πολλαπλασιάζει επί δύο τους πιθανούς κινδύνους ενός εγχειρήματος, διαιρώντας διά δύο τα προσδοκώμανα κέρδη.

  Περνάμε λοιπόν στην συγκεκριμένη περίπτωση του "Τζίλη της αντιγραφής" (με αυτό γέλασα). Πρώτ' απ' όλα, ο πιτσιρικάς δεν είχε τ΄άντερα για κάτι τέτοιο και αυτό φάνηκε μόλις εμφανίστηκε ο αυθεντικός, οπότε ο μικρός πήρε τα κατουρημένα βρακιά του κι εξαφανίστηκε. Ένας μεθοδικός παραχαράκτης δεν θα κουνούσε από τη θέση του. Διότι ο δεύτερος, θα είχε φροντίσει να στήσει το έργο σωστά, ώστε να επέλθει το χάος και θα έλεγα μάλιστα ότι ο σωστός μίμος θα ΕΥΧΟΤΑΝ την εμφάνιση του αυθεντικού Σπάρτακα, ώστε -εκμεταλλευόμενος τη σύγχυση- να εκτινάξει την ΔΙΚΗ ΤΟΥ αναγνωσιμότητα στα ύψη. Καθόσον στην αναμπουμπούλα ο λύκος χαίρεται. Αυτό βέβαια, υπό την προϋπόθεση ότι θα είχε απομιμηθεί ΤΟ ΣΤΥΛ ΓΡΑΦΗΣ ΚΑΙ ΜΟΝΟΝ και όχι το ίδιο το νικ, που πήγε ο άφωνος ψευτο-Έλβις και ξεπατίκωσε. Διότι, απομιμούμενος απροκάλυπτα το νικ,αφ' ενός μεν ήταν ολοφάνερη η μαϊμουδιά και ο ερασιτεχνισμός, αφ' έτέρου ο Τζίλης ήταν πιά "ανοιχτός" και σε άλλου τύπου προβλήματα, σοβαρότερα ίσως. Φαίνεται λοιπόν ότι όποιος έκανε τη δουλειά, πόνταρε σε μη εμφάνιση του Σπάρτη. Ίσως να πίστεψε τις μαλακίες κάποιων αιωνίων καρπαζοεισπραχτόρων, που διέδιδαν ότι ο Σπάρτης αυτοκτόνησε. Ξέρουμε ποιοί ήσαν αυτοί.

  Καταλήγω λοιπόν -απαντώντας στον Bluesman- στο συμπέρασμα ότι οι εκεί διαχειριστές ΔΕΝ έχουν άμεση σχέση με το περιστατικό. Πιθανώς να έκαναν αρχικά τα στραβά μάτια, καθόσον διέβλεψαν το τζέρτζελο και ίσως είδαν την περίπτωση ως τζίνσενγκ και βασιλικό πολτό στον φθίνοντα οργανισμό των Capitalblogs. Βλέπεις, έχουν αλλάξει οι καιροί και πέρασαν πια σε ύφεση αναγνωσιμότητας. Και από κει που κάποτε ξήλωναν τον μοντυπαϊθονικό θίασο του Γκουρουδιστάν (επειδή έτσι τους επέβαλαν δυό-τρείς άμπαλοι κακομοίρηδες), ίσως σήμερα να ανέχονται μέχρι και φτηνιάρικες και διχως ίχνος χιούμορ απομιμήσεις, μπας κι αλλάξουν τη ροή του ποταμού. Τα ποτάμια όμως δεν γυρίζουν πίσω κι η ορμή που χάθηκε δεν ανακτάται ούτε με δυναμίτη.

  Και μιας και μιλάμε για ποτάμια, απαντώ εμμέσως και στο έτερο κολλητάρι, τον Κίκου : -Όχι πολλή ώρα, αλλά πάντως όχι λιγότερη απ΄όση κρίνω ότι απαιτείται κάθε φορά για τη συντήρηση του blog. Κι όταν λέμε συντήρηση δεν εννοούμε τίποτε μερεμέτια και μονώσεις, μα τη διατήρηση ενός στοιχειώδους ενδιαφέροντος από πλευράς των σχετικά λίγων, αλλά σταθερών αναγνωστών του παρόντος. Όταν έστησα το blog, επεσήμανα ότι έχει προκαθορισμένο κύκλο ζωής και μάλιστα σχετικά βραχύ. Ωστόσο, εκτιμώ ότι εντός ολίγου θα είναι ώριμες οι συνθήκες για ένα περαιτέρω βήμα, μια συλλογική και οργανωμένη προσπάθεια, που θα μπορούσε -υπό προϋποθέσεις- να βρει αξιόλογη ανταπόκριση. Αυτή είναι η εντύπωσή μου, ίσως να κάνω και λάθος, αλλά δε νομίζω.

  Με την απώτερη σκέψη στην επόμενη μέρα, κάνω προς το παρόν συντήρηση δυνάμεων και τίποτε περισσότερο από το κέφι μου.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. Καλημέρα
  άσχετο με το θέμα σας αλλά σχετικό με το πνευμα του μπλογκ.
  Εδώ και μέρες (βδομάδες) όποτε έχουμε στις ΗΠΑ καλά νέα (είτε από ανεργία είτε από εταιρείες) τότε και μόνο τότε πέφτει η αγορά τους (στα κακά την μαζεύουν προς το κλείσιμο).Θα πεί κάποιος ότι προφανώς είναι χειραγωγούμενη και μην ασχολείσαι.Και τι να κάνω ?Είναι καιρός αυτός για ψάρεμα ?
  Η ερώτηση λοιπόν είναι μία.Μήπως ωρίμασαν κι αυτοί έξω για μιά διόρθωση ?Και όταν λέω διόρθωση εννοώ ελεγχόμενη...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 7. Swear
  Κανε το βημα να ξεβρακωθουν τα Capitalοδημοσιαγραφακια της πλακας.....
  Αν εχουν αρ@@δια ας σταματησουν τις διαγραφες και τα μπαν να δεις τι ξεβρακωμα θα υποστουν.
  Τωρα πια που τα προσωπεια επεσαν φανηκε ο υποβοσκων φασιστικος και με ονοματεπωνυμο πια χαρακτηρας τους.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 8. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 9. τπτ από Καππαδοκία ρε παιδιά? όλο Σπάρτη Σπάρτη κτλ δε λέω περνάς καλά με τα γραφόμενα του αρκεί να μην κάνει πλάκα σε σένα
  τώρα με τέτοια επιχειρήματα και τιμή στόχο για γέλια δε μπορείς να τον σχολιάσεις ,θυμίζω

  Η ΕΤΕ αν δεν απεμπλακεί από Τουρκία θα ΚΑΤΑΡΡΕΥΣΕΙ. Δεν μπορεί να την στηρίζει άλλο. Το βρήκαν το κόλπο οι Τούρκοι . δάνεια από Finansbank που μετά θα κάνουν και 2-3 πορείες , θα κάψουν και ελληνικές σημαίες και δεν θα ξεπληρώσει κανείς και καταθεσούλες γιοκ
  Τιμή στόχος ΕΤΕ. Κρατηθείτε . 0,30 ευρώ. Ναι ναι ναι ναι ναι ναι ναι ναι ναι ναι ναι ναι ναι . καλά διαβάσατε . 0,30 ευρώ. Πρέπει να είμαστε σκληροί για να δείξουμε την ΚΑΤΑΡΡΕΥΣΗ που έρχεται.

  τελικά σημαντικό δεν είναι το τι παπαριά λέει κάποιος αλλά ο τρόπος που τα λέει.....

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 10. και swear κάτι άλλο
  όπως έγραψες πριν μερικές μέρες τιμή στόχο ΕΤΕ τα 14
  αν έρθει η διορθωσούλα απ έξω και ο ΓΔ πάει στις 1900 μοναδίτσες όπως λένε διάφοροι μελλοντολόγοι τότε η ΣΩΣΤΗ τιμή στόχος για την ΕΤΕ είναι πέριξ του 13 βάση των γραμμούλων που παρατηρώ
  παρακαλώ κοίταξε το

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 11. Ρε pay
  Ποιον μου θυμιζεις........ποιον μου θυμιζεις... στη φωτογραφια..........

  Αααα!!!! εναν πελατη μου.......που με παιρνει "κουρσα" απο τη πιατσα μου στη Συγγρου.....

  Εχει και πολυ ακριβο αυτοκινητο........με οδηγο παρακαλω...και ηλεκτρικη κουρτινα με μονωση, που ο οδηγος δεν βλεπει και δεν ακουει τι γινεται στο πισω καθισμα.....

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 12. η μιμηση ειναι η γνησιοτερη μορφη κολακειας.οταν ομως δεν συνοδευεται απο ελαχιστες ικανοτητες,καταντα κακογουστο αστειο,οπως αυτο που παιχτηκε προσφατα στην γειτονια.
  σχετικα τωρα με τους σωσιες των σημαντικων προσωπικοτητων,ειναι μια αναγκη που δεν προκυπτει μονο για λογους ασφαλειας(ευνοητους),αλλα και απο το γεγονος οτι πρεπει και οι ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΙ να ζουν καποιες στιγμες ηρεμιας και προσωπικης ζωης,πραγμα που η θεση τους το απαγορευει ρητα.φωτεινη εξαιρεση ο πρωην πρωθυπουργος μας.αυτος δεν εβαζε σωσια στις δημοσιες εκδηλωσεις για να κλεψει λιγο χρονο για την προσωπικη του ζωη,αυτος διεθετε το μεγαλυτερο μερος του χρονου του σε αυτην..

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 13. ENA ΛΕΠΤΟ λεπτό Χάρε και επανέρχομαι.
  Πετάγομαι ΤΩΡΑ στο μπλογκ σου και τα λέμε κατόπιν. Ή μπoρεί να στείλω και τον δικό μου ντουμπλέρ, τον Market12.
  ΕΝΑ ΛΕΠΤΟ, από τώρα.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 14. Πρώτα απ΄όλα διαμαρτύρομαι έντονα.
  Γινόταν τετοιος τζερτζελές στο κάπιταλ, ήσασταν όλοι εκεί και δεν στέλνατε τους επισκέπτες να δούν και αυτοί, παρά μόνο το βράδυ μαζευτήκατε και σχολιάζατε.

  Να σας ρωτήσω αν νοιώσατε λίγη νοσταλγία για εκείνα τα χρόνια με την επανεμφάνιση του Σπάρτη.
  Πόση αθωότητα είχαμε τότε;
  Πόσα είδαμε και μάθαμε μέχρι σήμερα;

  Και εκείνο το προφητικό άρθρο "Οι Γερμανοί ξανάρχονται, φυλάξτε τους πωπούς σας " που ανεβαίνει σήμερα, όχι στις οθόνες μας, αλλά στην ζωή μας; ( Και ίσως έρχεται το να δείς τι σούχω γιά μετά).

  Και τέλος
  Αντίο. ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ (πλην επανεμφάνισης λαμόγιου και αν ζω ακόμα).

  Πόση απελπισία έχει το "και αν ζώ ακόμα", δεν διασώζεται κανείς ούτε και έξω, μακριά απ΄την Ελλάδα;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 15. Μην ανησυχείς για δαύτον. Τον πιάνουν οι κυκλοθυμίες του που και που, αλλά σε γενικές γραμμές μια χαρά είναι. Ε, μεγαλώνουμε όλοι, μεγαλώνει κι αυτός, πώς να γίνει δηλαδή ?

  Εγώ σου λέω ότι σε κάνα εξάμηνο θα επανακάμψει δριμύτερος και ισοπεδωτικός σαν μπουλντόζα. Κάτσε και θα δεις.

  Την ίδια στιγμή, η γνωστή αντιπαθητική παρεούλα ξαμόλησε πάλι τα τσιράκια της. Ήθελα μόνο να 'ξερα, πώς γίνεσαι μέλος αυτής της παρέας.

  -Πηγαίνεις χαρτί από γιατρό, που βεβαιώνει ότι διαθέτεις IQ κάτω του 80 ? -Κάπως έτσι, ε ?

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 16. shade.δεν ειναι τοσο η χρονικη αποσταση(ενταξει,σκαρτα δυο χρονια δεν ειναι και πολλα),οσο τα συγκλονιστικα γεγονοτα που μεσολαβησαν με την μεγαλη κριση(η οποια σιγα σιγα περνα στην χρηματιστηριακη ιστορια.).η τωρινη κριση ειχε νεες ιδιαιτεροτητες και στοιχεια και διδαξε πολλα σε ολους μας,ασχετα αν ειμαστε εμπειροι η σχετικα απειροι στις αγορες.αλλωστε ,οπως λεει και το ρητο,οσο ζουμε μαθαινουμε.
  ομως,εδω θελω να πω και κατι αλλο.τεινουμε να υπερτονιζουμε πετυχημενες αναλυσεις και προβλεψεις,αλλα θαβουμε στο υποσυνειδητο επιμελως καταφανως αποτυχημενες και βλακειες απυθμενες που εχει ξεστομισει το προσωπο που "θεοποιουμε" καθε φορα.το παραδειγμα με την φινανσμπανκ που ειπε ο pay,ειναι χαρακτηριστικο.ΑΝ υπαρχει κατι στο οποιο μπορει ΤΩΡΑ να ελπιζει η ΕΤΕ ,αυτο ειναι η καλη πορεια της τουρκικης θυγατρικης και της τουρκικης οικονομιας.μπορει καποιος λοιπον να ειχε δικιο λεγοντας οτι η ΕΤΕ θα πεσει,αλλα να ειχε παντελως αδικο στο σκεπτικο του.αυτο ειναι ενα μικρο μονο παραδειγμα,απο τα πολλα.βεβαια,σε γενικες γραμμες,ο εν λογω,ειχε οντως δικιο σε αρκετα πραγματα.τα του καισαρος τω καισαρι.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 17. Δημήτρη
  δεν θεοποιώ κανέναν στις προβλέψεις του, απλά διαβάζω και μερικές φορές εντυπωσιάζομαι.
  Το θυμάμαι αυτό που είπε για την ΕΤΕ και αυτές τις μέρες , όταν είδα το 1/3 των κερδών από Τουρκία σκέφτηκα οτι εκεί ήταν λάθος.
  Αλλά και όταν είπε η ΕΥΡΩΒ είχε κάπου 27 οτι θα πάει 17 σε πρώτη φάση, εκεί δικαιώθηκε.
  Πρέπει να είχε θέση που να ξέρει τι γίνεται πίσω απ΄την κουρτίνα, όχι οτι ακούμε εύκολα τις Κασσάνδρες, αλλά όπως λες και εσύ τα του Καίσαρος τω Καίσαρι.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 18. shade στις αγορές κάποιον θα πρέπει να τον κρίνεις μόνο όταν ολοκληρώνεται ένας Χρηματιστηριακός κύκλος, όπου κατά τη διάρκεια του να μιλάει καθαρά, κατανοητά και για χαρτιά δίχως φόβο και πάθος.

  Ξέρεις πόσοι μυρουδιές ... φαίνονται κάποια στιγμή του κύκλου ως μάστορες και προφέσορες?

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 19. Ο μόνος που παραδέχεται οτι είναι μυρωδιάς είμαι εγώ και έχω το κεφάλι μου ήσυχο, άλλοτε βγάζω, άλλοτε χάνω.
  Υπήρξα και άτυχη γιατί αυτή η δεκαετία ήταν καταστροφική γιά τη μάζα των επενδυτών.

  Οσο για παντογνώστες και αλάθητους άλλο τίποτε, αλλά δεν θεωρώ σωστό να επικρίνω συγκεκριμένους δημόσια.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 20. Εσύ shade είσαι κυρία ...

  Να ... τώρα είμαι στο blog κάποιου ΜΥΡΟΥΔΙΑ (θέλει να πάει και σε ξένες αγορές ... δεν τον χωράει η δική μας) και διαβάζω παλαιότερο άρθρο του, προ μηνός περίπου, αναφέρεται σε χαρτιά στα οποία είχα αναφερθεί, όλο τυχαίως στον πάτο του περσινού Μαρτίου και ειρωνεύεται γιατί δεν τρέχουν αφού έχουν θεμελιώδη ... μάλιστα γράφει όλο χολή, ότι υποχωρούν. Δεν το πήρε το μάθημά του ο πιτσιρίκος και θέλει να ξαναεμφανιστώ στο blog του, να τον πάω μια κόντρα στα ίσια, όπως ΤΟΤΕ που λέει και ο DISCOUNT ...
  ας του πει κάποιος πως κοιτάει περσινά ξινά σταφύλια , αλλού ΚΟΙΤΑΜΕ ΤΩΡΑ, ΑΛΛΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΧΡΥΣΑΦΙΑ και ΤΑ ΔΙΑΜΑΝΤΙΑ.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 21. Στην αξία έγραφε χτες στα "παραχρηματιστηριακά" οτι ένας παίκτης έκλεισε τα σορτ.
  Αλλωστε να σορτάρεις μετά από 500 μονάδες πτώση του 20άρη είναι παρακινδυνευμένο.
  Αν τολμάς να λες οτι θα σορτάρεις τώρα, δηλώνοντας οτι δεν ξέρεις και το σπορ με τα ακριβότερα δίδακτρα, πρέπει να έχεις πλήρη άγνοια κινδύνου, καλύτερα να οδηγείς μόνο μεθυσμένος, ασφαλέστερο είναι.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 22. Πάντως Θοδωρή η αλήθεια είναι ότι η π...α πέφτει σύννεφο σε όλο το ταμπλό. μπορεί πολλές μετοχές να απέχουν έως και 300% από τα χαμηλά τους αλλά τους τελευταίους 3-4 μήνες δεν σηκώνει κανείς κεφάλι και εξακολουθώ να μην βρίσκω λόγο γιατί θα μπορούσε κάποιος να σηκώσει. καλά νέα από το έλλειμμά μας δεν πρόκειται να ακούσουμε σύντομα γιατί η κυβέρνηση είναι πολύ σοσιαλιστική και δεν κάνει τίποτα. Άρα μόνο αν είναι ψέματα το 12,7% και είναι 6% μπορεί να έχουμε κάποιο ευχάριστο μαντάτο. Αλλιώς θα κάνουμε καιρό να δούμε φως. Και το κακό είναι ότι θα κάνουμε καιρό ότι και να κάνει η κυβέρνηση γιατί είτε παραμείνει χαλαρή οι φάπες θα πέφτουν συνέχεια είτε σκληρύνει τη στάση της το Χ.Α. δεν θα έχει άμεσο λόγο να ανέβει καθώς θα πέσει σχετική πείνα στον κόσμο. Μην ξεχνάμε ότι καλώς ή κακώς για να έρθουμε στα ίσα μας θα πρέπει καμιά 100σταριά δις να φύγουν από τις τσέπες του κοσμάκη και να πάνε πίσω σε αυτούς που μας τα δάνεισαν...

  ΑπάντησηΔιαγραφή