Τρίτη, 19 Ιανουαρίου 2010

Τρείς πενηντάρες κέρδος

Ο Θανάσης, από δίπλα, ρωτάει «-Κοντά στην έξοδο ;». -Τι να σου πώ κι εγώ, βρε Θανάση μου ; -Με το μάτι θες να υπολογίσω ; -Πάρε μια κορδέλα και μέτρα απόσταση, ίσαμε την πόρτα. Και γράφει παρακάτω : «-Δεν υπάρχει σώφρον άνθρωπος που θα επιθυμεί αυτή τη στιγμή την έξοδο της χώρας από την ΕΕ». Εδώ έχεις δίκιο και προσυπογράφω. Δες όμως μήπως υπάρχει κανένας σώφρων άνθρωπος, που να το επιθυμεί.

Γενικά, μας έχουνε πρήξει πιά με τις ερωτήσεις. Άλλος εδώ, μου στέλνει mail :

«Κύριε Swear, θα ήθελα τη βοήθειά σας σ’ ένα θέμα που με απασχολεί κι επειδή μου φαίνεστε καλός άνθρωπος και ψυχοπονιάρης αποφάσισα να σας συμβουλευτώ. -Να πως έχει το πράγμα, εν περιλήψει :

Εγώ που λέτε, έχω με τ’ αδέλφια μου κάτι στρέμματα εκεί πέρα, προς Παιανία, που μας τ' αφησε ο γέρος μας, Θεός σχωρέστον, κληρονομιαία όλα από τον παππού μας (κι αυτόν Θεός σχωρέστον), που ήταν προνοητικός σε τέτοια πράματα κι ήξερε από γή. Έλεγε το λοιπόν ο γέρος : "-Αφού του ψαρά είν' τα δίχτυα, του ψαρά είναι και τα ψάρια". Έτσι λοιπόν ο παππούλης, όπου έβλεπε βοσκότοπο ξέφραγο τον περίφραζε με σύρμα και μιας και το σύρμα ήταν δικό του, ό,τι μαντρωνόταν μες στο σύρμα γινόταν κι αυτό δικό του. Μ’ αυτά και μ' αυτά, ο γέροντας μάντρωσε τη μισή Παιανία κι όταν πια μπήκε η περιοχή στο κτηματολόγιο έτρεξε ο δόλιος ο πατέρας να πάει να τα δηλώσει, να φαίνονται και στα χαρτιά, μην μας τα καταπατήσει κανένας κανάγιας. Και κυκλοφορούν πολλοί τέτοιοι. Εγώ τώρα, καθότι γαιοκτήμονας από κούνια, καταπιάνομαι με ρίαλ εστέϊτ που λένε, αν έχετε ακουστά. Γή πουλάω και για την ακρίβεια τη δική μου γη.

Το 2007 πούλησα ένα καλό κομμάτι και πήρα έξι κατοστάρικα. Ογδόντα χιλιάδες πήγαν σε κάτι χρέη από πόκα (με είχε φάει η γκίνια τότενες, ματιαγμένος θα 'μουνα), εκατό χιλιάδες έβαλα να κάθονται στον τόκο και περίσσεψαν κι άλλες 420.000, σοβαρό ποσό όσο να πεις, που είπα να το επενδύσω κάπως αλλιώς, αφού από οικόπεδα να φαν' κι οι κότες.

Όλοι μου συστήσανε να πάρω Εθνική. Ναυαρχίδα, βασίλισσα, ατμομηχανή, λοκομοτίβα, λέω «εντάξει, Εθνική, να πάει στο διάολο». Πήρα λοιπόν, δυό χρόνια πριν, τέτοιον καιρό ακριβώς, δέκα χιλιάδες κομμάτια, 42 ευρώ το κομμάτι, μας κάνει 420.000 ευρώ, με τιμή στόχο 70 ευρώ που λέγανε τότε οι εκθέσεις. Όμως, με χτύπησε πάλι η γκίνια, μου γύρισε πίσω το χαρτί και σε ενάμισυ μήνα μέσα έχανα εφτά ευρώ στο κομμάτι, άσε που λέγανε πως θα πάει και παρακάτω. –Τι το ήθελα κι εγώ ο γρουσούζης, να πω «να πάει στο διάολο» ; Πήγε.

Πιάνω λοιπόν, μέσα Φλεβάρη 2008 και τα ζμπρώγνω όλα τα χαρτιά στα 35 ευρώ, κίνηση έξυπνη, διότι σε δυό μήνες μέσα τα ξαναπήρα όλα στα 30 ευρώ. Άρα, όχι μόνον ανέκτησα την αρχική μου θέση, μα κέρδισα και πέντε ολόκληρα ευρώ στο κομμάτι, που μας κάνει 50.000 ευρώ κέρδος. Κατάλαβα τότε για πρώτη φορά τί σημαίνει να κερδίζεις σε πτωτική αγορά.

Μετά όμως, τον Ιούλιο του 2008, μου ξανάφυγε κάτω η μετοχή, ίσαμε τα 25 ευρώ κι αφού λέγανε πως θα πάει και παρακάτω, τα ξανάδωσα κι εγώ και ησύχασα. Πάλι είχα κάνει την έξυπνη κίνηση, διότι πράγματι, μέχρι τα μέσα Οκτώβρη είχε πάει 20 ευρώ η Εθνική, οπότε και τα ξαναπήρα όλα τα κομμάτια μου, κερδίζοντας ξανά πέντε ευρώ στο κομμάτι, που μας κάνει άλλες 50.000 ευρώ κέρδος. Γι’ αυτό μ’ αρέσει το χρηματιστήριο, επειδή μπορείς να κερδίζεις συνεχώς, ανεξάρτητα από την όποια κίνηση της αγοράς.

Έτσι, δεν στενοχωρήθηκα ιδιαίτερα όταν μέσα σε δυο βδομάδες αναγκάστηκα να τα ξαναζμπρώξω, στα 15 ευρώ αυτή τη φορά, καθώς ήξερα ότι –όπως πάντα, έτσι και τώρα- θα τα βρω ακόμη φτηνότερα, αφού εχθρός του φτηνού είναι το φτηνιάρικο. Πράγματι, δεν πέρασαν ούτε τέσσερις μήνες και η Εθνική είχε πάει 10 ευρώ, οπότε ανέκτησα πάλι όλη τη θέση μου, δέκα χιλιάδες τεμάχια, ενώ μου έμειναν πάλι στην τσέπη και τα πενήντα χιλιάρικα της διαφοράς, καθαρό κέρδος, για μια ακόμη φορά.

Δεν τα είχα ούτε δέκα μέρες τα χαρτιά κι άρχισαν πάλι οι σειρήνες, ότι θα πάει πέντε ευρώ η ΕΤΕ, οπότε κι εγώ τα έδωσα στα εννιά ευρώ κι από τότε περιμένω τα πέντε. Με λίγα λόγια, για να μη σας κουράζω κιόλας, μέσα σε δυό χρόνια έχω βγάλει κέρδος 150.000 ευρώ (οι τρείς πενηντάρες που σας έλεγα), με τη μόνη διαφορά ότι τώρα μου λείπουν τα δέκα χιλιάδες κομμάτια της Εθνικής. Προς το παρόν δηλαδή, αφού είναι θέμα χρόνου να τα ανακτήσω κι αυτά, κατά προτίμηση στα πέντε ευρώ.
Και πάνω σ’ αυτό, θα ήθελα τη βοήθειά σας. –Για πότε το βλέπετε ;
Είμαι προκαταβολικά υπόχρεως για την απάντηση και σας ευχαριστώ για τη γνώση που αφιλοκερδώς μοιράζεστε μαζί μας, προφυλάσσοντάς μας από τις κακοτοπιές, στις πτώσεις μα και στις ανόδους. Έχετε σώσει πολύ κόσμο, να το ξέρετε»

Απάντηση :

«-Αμ, δεν το ξέρω ; -Το ξέρω και το παραξέρω. Τώρα, αφού μελέτησα προσεκτικά το θέμα σου, καταρχήν σε συγχαίρω που κατόρθωσες να γράψεις υπερκέρδη σε τέτοια αγορά. Επίσης, η λογιστική σου είναι εξαιρετικά δημιουργική. –Μήπως να το κοίταζες, μπας και σε πάρουν στο υπουργείο εθνικής οικονομίας ; Χρυσούς τους κάνουν εκεί, ανθρώπους με τις δικές σου ικανότητες.

Για την ΕΤΕ όμως, μου βάζεις δύσκολα. Απ’ ότι κατάλαβα, εσύ έχεις φαγωθεί να ξαναπάρεις πίσω τα δέκα χιλιάδες κομμάτια, που τώρα σου λείπουν. Λύσσα κακιά. Θα μπορούσες να τ’ αγοράσεις και τώρα, σ’ αυτή τη ζώνη, επανεπενδύοντας τα κέρδη σου (που λέει ο λόγος). Αλλά βέβαια, δεν μπορώ να σε συμβουλεύσω για κάτι τέτοιο. Καταλαβαίνεις ότι θα πάω φυλακή από την Κεφαλαιαγορά, εάν το κάνω. Εάν πάλι μ’ ακούσεις, τότε θα πας κι εσύ φυλακή. Αλλά από τα χρέη. -Αμαρτία δεν είναι να πάμε κι οι δυό φυλακή ;

Είναι βλέπεις μεγάλο αίνιγμα η Εθνική κι έχε το νού σου μη σε ξυρίσουνε. Κάτσε να σου βάλω κι εγώ ένα αίνιγμα, πιό εύκολο : Σ’ ένα χωριό, λέει, ο μπαρμπέρης ξυρίζει μόνον όσους χωριανοί δεν ξυρίζονται μόνοι τους. Ερώτηση : -Ο μπαρμπέρης ξυρίζεται ποτέ του ;»

110 σχόλια:

 1. OYOYOY XAXAXAXA
  έτσι κερδίζουν και όλοι οι μάγκες οι σορταδόροι αυτού του τόπου??

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Εύκολος ο γρίφος σου.

  Ο μπαρμπέρης είναι ΣΠΑΝΟΣ.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Όσο νυχτώνει...

  ότι και να λέμε βρέχει φάπες παντού. Και αδυνατώ να πιστέψω ότι είναι παιχνίδι για να πάρουν χαμηλά τα χαρτάκια μας.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Μαλλον για θετικο κλεισιμο παμε σημερα.....

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. Α, έχασα πανηγύρι, ως φαίνεται. Κι ό,τι συζητούσαμε χτες μ' ένα φίλο γα την ταχύτητα των κινήσεων, τη σήμερον ημέρα.
  Ορισμένοι θα πούν ότι κάθε "πάνω" είναι ευκαιρία ξεφορτώματος.
  Να προσθέσω μόνο ότι και κάθε "κάτω" είναι ευκαιρία ξυλοφορτώματος.

  Έπειτα, βλέπω ορισμένους να βλαστημάνε, επειδή γύρισε ο δείκτης πριν προλάβουν να πάρουν ούτε κομμάτι. Ορκίζονται τώρα εκδίκηση, οι ταλιμπάν του ταμπλώ (γνωστοί και ως ΤΑΜΠΛΙΜΠΑΝ) ότι δηλαδή αυτοί θα ψωνίσουν πολύ χαμηλότερα. Ωραία, λέω εγώ, να μας το πείτε όμως όταν θα 'ρθει εκείνη η ώρα, να σας πάρουμε στο κατόπι.

  Όσο γι αυτούς που ακομη να καταλάβουν πού οφείλεται το σημερινό γύρισμα, φαίνεται ότι δεν διαβάζουν ειδήσεις. Παρατηρητήριο οικογενειακού προϋπολογισμού έχτισε λέει η Νεα Δημοκρατία. Εκεί μέσα θα βάλουν τον Παναγιωτόπουλο, τον μεγάλο βιγλάτορα, μ' ένα ζευγάρι διόπτρες νυκτός, να μας παρακολουθεί, πού ξοδεύουμε τα λεφτά μας. Είμαστε νοικοκυραίοι άνθρωποι ; Πέφτουμε νωρίς για ύπνο μόλις δούμε τις ειδήσεις ή μήπως είμαστε τίποτα ρεμάλια και ξεπορτίζουμε τις νύχτες για τίποτα λέσχες ; Ή για τίποτα πουτάνες, ακόμη χειρότερα ;

  Όσοι ΛΕΒΕΝΤΕΣ ζουν καλή και μετρημένη ζωή, κερδίζουν δώρο μια πίτσα χαμ-μοτσαρέλλα,, κερασμένη από τον κύριο Παναγιωτόπουλο, τον γνωστό για το λεπτό χιούμορ του.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. Εγώ βλέπω οτι όσοι μικροί πιστέψανε τα τεχνικά που λεν γιά κάτω και σορτάρανε σαν την καλή χαρά, σίγουρα λεφτά και εισόδημα μεγάλο, τρέχαν και δεν φτάνανε στο κλείσιμο και γύρισαν το συμβόλαιο σε πρίμιουμ.
  Οπου φτωχός και η μοίρα του, παίζουνε με τα κοράκια.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 7. Γειά χαρά

  Αὐτός ὁ Παναγιωτόπουλος εἷναι βουλευτής Καβάλας. Τόν κόβω γιά ἀπόγονο τοῦ παλιοῦ βουλευτῆ-τοπάρχη Γιώργου Παναγιωτόπουλου. Καθόλου πρωτότυπη εἰκόνα ὁ πατήρ νά μεταβιβάζει τήν ἐκλογική πελατεία στόν υἱό. Τό πρόβλημα εἷναι τῆς πελατείας. Σέ αὐτές τίς μεταβιβάσεις δέν ἔχει φόρο; Μόνο στίς γονικές παροχές;

  Αὐτοῦ τοῦ εἴδους τά Παρατηρητήρια πῶς δουλεύουν ἀλήθεια; Συνεργάζονται μέ τήν AGB μήπως;
  Τά ἄλλα ὅμως, τά διεθνῆ ( στύλ Helsinki Watch) εἷναι πολύ ἀποτελεσματικά. Ὄχι φυσικά γιά τά ἄνθρώπινα δικαιώματα...χεχεχε

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 8. Γαμπρός του Τσαλδάρη δεν είναι αυτός ; Καλά ρε Ζάρα, δεν μας πέφτει και λόγος, αρκεί να μην μας κρυφοκοιτάζει από το παρατηρητήριό του. Να δεις τί θα του κάνω εγώ. Μπλέ χαρτόνια θα κολλήσω στα τζάμια, να μην μπορεί να δει τίποτα.

  Τους ξεπατώσανε πάλι τους καψερούς, Shade. Δεν είμαστε όμως κι άνθρωποι. Ένας άλλος τωρα, μόλις είδε λέει πυθμένα, ο απύθμενος. Ενώ ένας άλλος διερωτάται μήπως "μας δουλεύουν". Όχι, θα σε περιμένουν να τους δουλέψεις εσύ.

  Εύκολα κέρδη, ονειρεύονται τα παιδιά. Όπως όμως ειπε παλιά κι ένας παπάς καθολικός (θα θυμηθώ ποιός) :

  ΤΑ ΟΝΕΙΡΑ ΔΕΝ ΘΑ ΣΕ ΠΑΝΕ ΠΟΥΘΕΝΑ
  ΟΜΩΣ, ΜΙΑ ΚΛΩΤΣΙΑ ΣΤΟΝ ΚΩΛΟ ΘΑ ΣΕ ΠΑΕΙ ΠΟΛΥ ΜΑΚΡΙΑ.

  Σωστός ο τράγος.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 9. Ζαχαρία μάζευε κανένα χαρτάκι απο τα μικρά, στα χαμηλά, όσο τα αφήνουν εκεί κάτω οι μάγιστροι ... και μην ψάχνεις παραπέρα.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 10. ΜΗΠΩΣ Ο ΜΠΑΡΜΠΕΡΗΣ ΕΙΝΑΙ ΜΠΑΡΜΠΕΡΙΣΑ?

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 11. swear απο το δικό μας, πήρες κανένα χαρτάκι?
  Λέω αύριο να πάρω άλλο ένα, να τα κάνω δύο και να βρει παρέα το πρώτο.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 12. Για αυτό που τρώει τις σφαλιάρες, λέω.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 13. Τιδημόσια μυστικά είναι αυτά;
  Χαρτάκι με ονοματεπώνυμο;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 14. Γιατί βλέπεις να πηγαίνουν πουθενά? Και πεθαμένα να ήταν θα κουνούσαν περισσότερο... Δεν νομίζω ότι μετοχές εταιρειών τύπου ΑΣΚΟ, ΜΟΝΤΑ, ΚΛΕΜ, ΚΑΡΕΛ, ΠΕΤΡΟ έχουν να πάνε πουθενά στο άμεσο μέλλον. Εκεί γύρω ή πιο κάτω. Πιστεύεις ότι μπορεί να δούμε σοβαρά κέρδη στους ισολογισμούς τέτοιου τύπου επιχειρήσεων στα επόμενα 1-2 χρόνια?

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 15. KiKoy04
  Kαλε πεσε και σε μενα τι αγοραζεις να παρω και εγω που ειμαι ανυπαντρη κοπελα.......

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 16. Όχι, δεν το έπιασες. Πρόσεξε : -Ο μπαρμπέρης ξυρίζει μόνον όσους δεν ξυρίζονται μόνοι τους. Άρα, δεν γίνεται ο ίδιος ο μπαρμπέρης να ξυρίσει τον εαυτό του, δίχως να παραβιάσει αυτόν τον κανόνα. -Μήπως τον ξυρίζει κάποιος άλλος; Ούτε αυτό γίνεται, διότι ο μπαρμπέρης ξυρίζει ΟΛΟΥΣ αυτούς που δεν ξυρίζονται μόνοι τους.

  Είναι το γνωστό παράδοξο του Μπέρτραντ Ράσελ.

  Ποιός λοιπόν ξυρίζει τον Μπαρμπέρη ? Θα σε γελάσω.

  Αυτό που βλέπω τώρα είναι ότι σήμερα έπεσε πολύ ξούρισμα. Ξουρίσανε κανονικά -τί ξουρίσανε, τα γδάρανε πες καλύτερα- κάτι πρόβατα, που νομίσανε ότι πιάσαν την καλή.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 17. Με συγχωρείς Ζαχαρία αλλά αν πιστεύεις ότι τα χαρτιά ανεβαίνουν λόγω των θεμελιωδών είσαι λάθος ... τα θεμελιώδη είναι βοηθός.
  Από τα 5 που αναφέρεις μόνο σε ένα είμαι σίγουρος ότι από πίσω έχει κινητήριο δύναμη και για ένα υποπτεύομαι ... για τα άλλα 3 δεν ξέρω αν υπάρχει κανένας από πίσω.

  Lem απο λογισμικό πως πας?

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 18. Εμένα οι όποιες γνώσεις μου μέχρι τα θεμελιώδη φτάνουν.... Τι, ποιος και γιατί είναι από πίσω δεν μπορώ να το γνωρίζω και έτσι δεν αποτελεί παράμετρο σχεδιασμού!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 19. Μπορείς όμως να παρακολουθείς τις κινήσεις τις εταιρίας, τις αγορές ιδίων, τις αγορές των βασικών και πως παίζει η μετοχή στο ταμπλό ... αυτά νομίζω σε συνδυασμό και με τα Μελλοντικά Θεμελιώδη πως είναι αρκετά.

  Ας πούμε οι τελευταίες 2 εταιρίες που ανέπτυξα στο blog μου ... δεν μπορούν να έχουν καλά θεμελιώδη στο μέλλον? Η μια είναι με P/BV στο 0,25 και δεν της αξίζει αυτή η αποτίμηση, πουλούν όλοι γιατί βλέπουν την μεγιστοποίηση των περσινών ζημιών ... η άλλη έχει πολλά hot stories, που μπορούν να δώσουν προσδοκία και αυτήν εσύ να πουλήσεις στο ταμπλό ... αν υπάρχουν και απο πίσω κάποιοι ενδιαφερόμενοι δεν είναι λόγος να πάνε 5 και 7 φορές πάνω?
  Την τελευταία να καταλάβεις την μάζευα στα χαμηλά της τσούκου τσούκου ... πήγα και στη Γ.Σ. είδα, άκουσα, γνώρισα κόσμο ... γιατί να απορρίπτω και αυτά στον δικό μου σχεδιασμό?

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 20. Εμένα δεν ξέρω αλλά με μπερδεύουν οι πολλές πληροφορίες. Οι αγορές ιδίων ας πούμε στην ΚΛΕΜ έγιναν 10ευρώ άσπαστα (5ευρώ τώρα), στον ΜΠΤΚ που έλεγες κάποτε έγιναν σε υπερδιπλάσια επίπεδα, στην ΜΗΧΚ ο Εμφι αγόραζε στα 4 στα 3 στα 2 και πούλαγε στα 1,7, ΠΡΟ ο Λαυρέντης αγόρασε στα 3,5 και η μετοχή πήγε στο 1,6 αισίως, για Βγενό μετοχές δεν το συζητώ, για τον Κωστόπουλο στην ΑΛΦΑ επίσης, στη ΜΟΝΤΑ και στην ΑΣΚΟ δεν αγοράζει και δεν πουλάει και έχουν μάλλον την καλύτερη συμπεριφορά. Στη ΣΕΝΤΡ όσοι πήγατε στις Γ.Σ. είσασταν οι τελευταίοι που συνειδητοποίησατε πόσο λαμόγια είναι οι μέτοχοί της.

  Σε ότι αφορά στις 2 μετοχές που αναφέρεις. Η μία έχει μεγιστοποιεί ζημιές φέτος, αλλά δεν είμαι πεπεισμένος ότι δεν θα κάνει νέο ρεκόρ του χρόνου, για την άλλη έχει πράγματι story όπως όλες του κλάδου. Πρέπει όμως πρώτον στο τομέα της ενέργειας να γίνει αυτό υποσχέθηκε το ΠΑΣΟΚ προεκλογικά (συντόμευση αδειοδοτήσεων) και το ξενοδοχειακό είναι ένα καλό χαρτί το οποίο όμως μένει να δούμε αν θα προχωρήσει. Νομίζω ότι η ΔΟΜΙΚ είναι πιο σίγουρο χαρτί (για μικρότερες από πιο εύκολες αποδόσεις) σε αντίθεση με το δικό σου που όντως μπορεί να πετάξει αλλά μπορεί και όχι...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 21. x0ax0a0x0a0a
  ο μπαρμπερης παει στο διπλα χωριο για ξυρισμα

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 22. Ζαχαρία ένα, ένα ...

  στη Σέντρικ όμως πάνω από τα 2 ... 2,2 με 2,3 ήταν αν θυμάμαι καλά ... έμαθες ότι έπρεπε να πουλήσουμε ... έτσι δεν είναι?
  Μπήτρο όταν έκανε πάνω από τα 4 ευρώ (θα το θυμάσαι) εγώ πούλησα τα κομμάτια μου όλα και δεν ξαναγόρασα ... ούτε κανένα απο αυτά που αναφέρεις (μόνο λίγο ΚΛΕΜ είχα κάποτε) ... μόνο σε ένα την ''πάτησα'' (παρόλο που ήμουν αρνητικότατος στην αρχή) όταν ήμασταν στο τέλος του ανοδικού κύκλου.

  Τέλος πάντων εγώ όλα αυτά τα θεωρώ χρήσιμα και τα αξιολογώ αναλόγως ... όποιος δεν τα θεωρεί χρήσιμα είναι επίσης σεβαστό.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 23. Δηλαδή κ.swear τι πρέπει να κάνομεν άλλοστε?
  Είπε η Κα Διαμαντοπουλου να κάνουμε επίσημη την greeklish και ο άνθρωπος την πίστεψε.
  ΕΠρεπε να γράψει σόφρον άνθρωπος διότι ο ανθροπος ινε χρόνια μπροστά,αλλά καποιοι προσπαθούν να το λιδορισουν(λιδορικι σχετικο?)
  Μπορεί να ενο-ί και σωφρον ον εεεεεεεεεεε?

  Από την άλλη για χαρτιά δεν ασχολούμε γιατί θα τα ακούσω σαν το σιμίτι
  οκ? got it?

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 24. Αν εισαι επενδυτης τυπου Jack Daniels, ο Μπητρος ειναι οτι πρεπει.
  Τα 3 ευρω τα εχει σιγουρα σε οριζοντα ετους,...............και εχει και σεναριο εισοδου μεγαλου ξενου επενδυτη.....

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 25. Αντρέα ο Μπήτρος , όπως και η ΣΙΔΜΑ, θεμελιωδώς είχαν φορτωθεί πολλά αποθέματα και έτσι μοιραία καταγράφουν ρεκόρ ζημιών ... σε βάθος χρόνου είμαι θετικός για τη μετοχή, ειδικά αν στρώσει η αγορά του χάλυβα διεθνώς.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 26. Τον άλλον τον μικρό τον Κορδέλο πως τον βλέπεις?

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 27. Ορίστε ρε, το παλιοτόμαρο ο Τζον Πόλσον κερδοσκοπεί σε βάρος μας. Έχει βάλει λέει καμιά τριανταριά αναλυτές που παρακολουθούν το χάλι μας και με βάση τις πληροφορίες τους, παίζει κόντρα Ελλάδα και ευρώ.

  Μπράβο παιδιά, καλά του κάνατε του αλήτη και τον ξεβρακώσατε δημοσίως στο φόρουμ. Πιστεύω ότι τώρα θα μαζευτεί, όσο να ‘ναι, αφού πλέον ξέρει ότι τον πήραμε μυρωδιά.

  @Πόλσον,
  Μη σε πετύχω πουθενά, θα φτύσεις αίμα, κωλόπαιδο. Αυτό σου λέω μόνο, μη σε πετύχω πουθενά.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 28. Κορδελος
  Χρηματιστηριακα σε αυτα τα επιπεδα αγοραζεται.
  Τα θεμελιωδη δεν τα εχω κοιταξει.
  Ο Μπητρος εκανε στροφη περα απο τοπ εμποριο, και στην επεξεργασια χαλυβα με συγχρονες εγκαταστασεις, ενω ειναι σε φαση υλοποιησηςφωτοβολταικου, που συμφωνα με την εταιρεια θα δινει 2 εκ ευρω κερδη τον χρονο.
  Υπαρχει και προταση για στρατηγικη συνεργασια με επεκταση στα Βαλκανια και αλλου, αλλα μανλλον η κριση παγωσε -προσωρινα πιστευω- τις οποιες αποφασεις.
  Πραγματι εχει αποθεματα ο Μπητρος αφου προτιμησε να μη τα δωσει με πιστωση σε εναν κλαδο που τα κανονια σκανε καθημερινα, σε αντιθεση με τον καλπινη.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 29. Αυτά που ακούστηκαν στην αγορά για σκάσιμο επιταγών της Μπήτρος ... είναι παραμύθια?
  Εγώ δεν τα πιστεύω, αλλά μου έκαναν εντύπωση όταν τα άκουσα.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 30. Εγω απο εσενα τα ακουω για επιταγες..
  Θα δω στον Τειρεσια.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 31. Υπήρχαν κάποιες φήμες ... τις είχα ακούσει προ 6μηνου περίπου. Δεν τις πίστεψα ... ψάξτο και αν βρεις κάτι, πες το μας.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 32. Μόλις διάβασα τη συνέντευξη του Βωβού στο Κεφάλαιο. Άχρωμη, άοσμη, άγευστη ... μια απο τα ίδια.
  Τι διαβάσαμε?
  ''Θα χτίσουμε πάση θυσία στο Βοτανικό'' και η λογιστική αξία του χαρτιού είναι 13,60.
  Δεν μπορώ να καταλάβω για ποιον λόγο τους παίρνουν συνεντεύξεις και δεν τους αφήνουν να μιλάνε μόνοι του οι επιχειρηματίες και να λένε ότι θέλουν.
  Η ερώτηση που έκανα εγώ ... φυσικά δεν υπήρχε. Θα ήταν ενδιαφέρον να δούμε τι θα απαντούσε για το παρελθόν, ώστε να μπορούσαμε να κρίνουμε καλύτερα αυτά που λέει για το μέλλον.

  Τώρα ακολουθεί η κυρία Μελίνα ... μια απο τα ίδια ... καλύτερα να την αφήσουν να μιλήσει μόνη της, δίχως να την ρωτήσουν τίποτα.
  Αχ και να βρεθούν μερικοί μάγκες προνομιούχοι με ικανά ποσοστά και να τους μπλοκάρουν την αύξηση ... αλλά που ... ουδείς ενδιαφέρεται.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 33. Εγω παντως γουσταρω να ανακρινω τη Μελινα.

  Αλλα με .............μαστιγιο...και ολα τα αλλα "αξεσουαρ".....
  Δεν ξερω ρε παιδια,...αλλα εχει κατι που με εξιταρει αυτη η γυναικα.....

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 34. Πώς μου ήρθε και μπήκα στο blog του sparti... Είναι απίστευτο πόσο ακριβώς έχει πέσει σε όλα... Και μιλάμε για άρθρα αρχές Ιουλίου 2008 με ΓΔ στις 3500 μονάδες. Είναι απίστευτη η περιγραφή της κατάστασής μας όπως την δίνουν σήμερα τα ΜΜΕ και οι Ευρωπαίοι εταίροι 18-19 μήνες νωρίτερα όταν εμείς απλά βλέπαμε μία παγκόσμια κρίση που και καλά την Ελλάδα δεν την πολυεπηρέαζε γιατί οι τράπεζες ήταν θωρακισμένες!!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 35. οντως η μελινα ειναι εξαιρετικη ...επιχειρηματιας, χαιρεσαι να τη βλεπεις, σε εμπνεει...

  ζαχ, τα μαθαινε απο πρωτο χερι ο ακατονομαστος...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 36. Όσο πρώτο χέρι και να τα μάθαινε, αν αφαιρέσεις τις βρισιές, προσβολές και τους ναρκισσισμούς αυτά που έγραφε τότε λένε ότι πλέον γράφεται και λέγεται πιο ανοιχτά πλέον. Μιλούσε για spread που ανοίγανε, για αποβιομηχανοποίηση της χώρας, για οικονομική επικράτηση των γερμανών, για το ουσιαστικά θα γίνουμε σερβιτόροι τους και για το ότι ότι δεν πέτυχαν με τους 2 παγκόσμιους πολέμους θα το πετύχουν τώρα με το Ευρώ και χωρίς να ανοίξει ρουθούνι. Και εμείς του απαντάγαμε άλλα λόγια να αγαπιόμαστε...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 37. Επίσης θα πρέπει να σας (μας) προβληματίζει ότι ενώ εσείς οι ίδιοι λέτε ότι ήταν ο απόλυτος insider δεν ασπάζεστε αυτό που πρώτος είπε 2 χρόνια πριν ότι και όταν θα έρθει η ανάκαμψη πάλι για την Ελλάδα δεν υπάρχει φως. Λέτε να τα έλεγε από τότε για να δικαιωθεί 2 χρόνια μετά και να μας μαζέψει τα χαρτιά τώρα?? Δεν το νομίζω...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 38. ναι και μένα μου αρέσει η Μελινά ... τώρα λέει θα ανακρίνουμε το Τζωρτζάκη ... απο που να ξεκινήσεις τις ερωτήσεις και που να τελειώσεις με αυτόν.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 39. αν δεν ηταν μεσα αυτοι οι μπουνταλαδες οι αραβες και το τρεχαν το μαγαζι τιποτα αμερικανακια ητανε για να μπαινεις με τα μπουνια κικου... μια που το φερε ο λογος το τι χωσιμο εχουνε κανει τα γκολντεν μποις της γουολ στους σειχηδες δε λεγεται, τι ουρανοξυστες, τι φαληρισμενες τραπεζες, τι εκτασεις προς εκμεταλλευση... και ολα σε «τιμες ευκαιριας», τα πετρελαια να ναι καλα που αργουν να τελειωσουν...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 40. Δεν ξέρω βρε Βlues αλλά εγώ αυτή τη ΦΟΡΘ ουδέποτε τη χώνεψα ... όταν είχε μπεί ο Κόκκαλης και προσπάθησε να την ελέγξει, είχα ακολουθήσει, αλλά έφυγα σχετικά νωρίς. Θα θυμάσαι την κόντρα με τον Ισλανδό ... όπου μετά την αποχώρηση του Κόκκαλη, την κάνανε πύραυλο τη ΦΟΡΘ. Φυσικά στο τέλος βρέθηκαν οι Άραβες όπου αγόρασαν στα ύψη.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 41. Καλησπέρα.
  Στη γενική του θεώρηση έπεσε μέσα, φίλε Zachmour, δε νομίζω ότι το αμφισβητεί κανείς.Είτε insider είτε outsider (αδιάφορο), διαθέτει γνώση του αντικειμένου και ευρεία οπτική. Το "δεν υπάρχει φως" για την Ελλάδα, μπορεί να υποδηλώνει προσωπική απογοήτευση/παραίτηση και δεν μου λέει κάτι. Πάντα υπάρχει φως. Στην ιστορία δεν υπάρχουν αδιέξοδα. Κατ΄αρχήν λοιπόν, θα συμφωνήσουμε όλοι, ότι υπό τις παρούσες συνθήκες και πρακτικές, πράγματι δεν υπάρχει φως. Ας βάλουμε όλοι ένα χέρι να αλλάξουν τα πράγματα, μπας και υπάρξει.

  Το καλό με τα fora/blogs είναι ότι "συναντάς" ενδιαφέροντες χαρακτήρες, ειδήμονες σε διάφορα γνωστικά αντικείμενα, οξύνοες, άτομα με άποψη και χιούμορ. Το αναγκαίο κακό είναι κάτι θλιβερές παρελάσεις (ελαχίστων ευτυχώς) ηλιθίων. Προσώπων εντελώς αστοιχείωτων, στουρναριών σκέτων, ζαράκηδων τρεηντεράδων του δεκάευρου, φαντασιόπληκτων κομπασμένων. Όλοι γνωρίζουμε ότι ο ηλίθιος είναι ανίκητος. Αλλά έτσι είναι το διαδίκτυο. Δίνει τη δυνατότητα στον κάθε ανύπαρκτο ψιλικατζή χασούρη, στον κάθε δυστυχή αποτυχημένο, στο κάθε απελέκητο κούτσουρο, να κορδώνεται γι ανύπαρκτες δήθεν "επιτυχείς προβλέψεις", τουλάχιστον σε όσους δεν τον ξέρουν. Διότι οι υπόλοιποι, όσοι ξέρουμε δηλαδή το ποιόν του, απλώς γελάμε με το σόου. Το κακό για τέτοιους νοσηρούς τύπους είναι ότι, με τον καιρό, όλοι καταλαβαίνουν περί τίνος πρόκειται. Δεν θέλει δα και πολύ μυαλό.

  Όταν βλέπω τέτοια αστεία τυπάκια να κάνουν τον καμπόσο, επιχαίροντας για την πτώση της αγοράς, γνωρίζω τί είν' αυτό που τους τρώει μέσα τους :

  Το γεγονός ότι ΟΣΟ και να πέσουν οι μετοχές, όσο απίστευτες ευκαιρίες κι αν δημιουργηθούν μελλοντικά, αυτοί δεν πρόκειται ποτέ ν΄απλώσουν το δάκτυλο στο βάζο με το μέλι. ΕΠΕΙΔΗ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΦΡΑΓΚΟ. Εξ ού και η λύσσα τους. Τέτοια λυσσασμένα κοπρόσκυλα, το μόνο που θένε είναι ΜΙΑ ΓΕΡΗ ΚΛΩΤΣΙΑ ΣΤΟΝ ΚΩΛΟ.


  Βλέπω τώρα ότι επανεμφανίστηκε ο μαϊμού-Σπάρτης και δεν έχει καν πλάκα. Και μιας και μιλούσαμε περί ηλιθίων, βρέθηκε τις προάλλες ένας ΠΑΝΗΛΙΘΙΟΣ, ένα κομάντο με μουσαντένιο νικ της μιας χρήσεως, να υπονοήσει ο βλαξ ότι εγώ ήμουν ο μαϊμού-Σπάρτης.
  Ναι βρε ΠΑΛΙΟΜΑΛΑΚΑ (που τώρα δα με διαβάζεις), έκανα τον Σπάρτη για να προσπορίσω αναγνωσιμότητα στα Capitalblogs. Αυτό ήθελα, ΕΙΔΙΚΑ εγώ. -Μά πόσο μαλάκας άντρας μπορεί να είσαι ? Βρε ζώον όρθιο, εάν έκανα ΕΓΩ τον Σπάρτη, τώρα θα μου είχες στείλει ήδη ίσαμε είκοσι mails, να μου ζητιανεύεις χαρτάκια, ζήτουλα της δεκάρας. Και αφού έκανα τον Σπάρτη, καρπαζοεισπράχτορα σεναριογράφε, αμέσως μετάνιωσα και βγήκα από κάτω, στα σχόλια, να ΜΕ αποκαλέσω, εγώ ο ίδιος τον "εαυτό" μου, θλιβερή απομίμηση και κομπάρσο της συμφοράς.

  Συγγνώμη, τέτοιοι τύποι έχουν την απαίτηση -όχι να κερδίσουν, αυτό θα ήταν πραγματικό θράσσος, αλλά έστω- να μην χάσουν στο χρηματιστήριο ? Θα ψοφήσω από τα γέλια. ΟΞΩ ρε κρετίνοι, μην ασχολείστε. Ή μάλλον, συνεχίστε ν' ασχολείστε. ΥΠΑΡΧΕΙ ΛΟΓΟΣ.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 42. κοιταξε κικου, τηρουμενων των αναλογιων σε αγορα σαν την ελληνικη και με αντιπαλους σαν τον ΟΤΕ τα εχει παει καλα, οι τηλεπικοινωνιες εχουν πια ωριμασει, η ΟΝ ισως ειναι στα τελευταια της, η τελας κανει βηματα προς τα πισω λογω αδυναμιας της γουιντ, η χολ τωρα σοβαρευτηκε επιτελους με το σπρωξιμο της βονταφον... η φορθ εχει σοβαρευτει 2 χρονια τωρα, δεν το αναλυω γιατι ξερεις οτι βαριεμαι αλλα τυχαινει να γνωριζω την αγορα αυτη... αν με αφορμη την τωρινη συγκυρια φαει καλη σφαλιαρα θα χωθω παλι οπως παλιοτερα εκανα στα 0,70, τωρα δε θα περιμενω καν να παει εκει...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 43. Swear
  Πίστεψε με στην Ελλάδα δεν υπάρχει φως, με εξαίρεση κάποια χαρτιά που θα τα φωτίσουν οι ξένοι και στην πλειονότητά τους δεν θα είναι τράπεζες που πιθανόν να φαντάζονται κάποιοι.

  Swear...το χαρτί το ξένο αν γίνει καμία καλή διόρθωση ΕΞΩ* πάρτο και ΑΣΤΟ ΣΤΗΝ ΑΚΡΗ, απλά όταν κάποια στιγμή (2-3) χρόνια το πουλήσεις να με καλέσεις σε τραπέζι και φυσικά θα πληρώσεις ΕΣΥ. Α και πρόσεξε το φαί το θέλω με εκλεκτή γεύση.


  * ΕΓΩ δεν πιστεύω σε διόρθωση έξω, αλλά σε μια κίνηση μέχρι το 11700 στους επόμενους 6 μήνες και κάτω όριο διακύμανσης τα το 10200 (πάντα για DOW μιλώ)!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 44. Στην Ελλάδα ΑΝ παίξουν θα παίξουν αυτά που δεν έχει ο κόσμος . Αυτό που θα πρέπει να προσεχθεί είναι ότι ράλλυ σαν την ΕΛΦΚ θα γίνουν ρουτίνα και όσο καλύτερο είναι το χαρτί που δεν έχει ο κόσμος τότε το ράλλυ θα μακραίνει... όμως γενικά η εξίσωση :
  1ΕΤΕ+1ΑΛΦΑ+1ΠΕΙΡ+1ΕΥΡΩΒ+(1ΜΑΡΦΒ+1ΜΙΓ)=10
  έστω και μέσω συγχωνεύσεων ΘΑ ΒΓΕΙ....δεν βλέπω άλλο τρόπο

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 45. Χαίρε ΧΑΙ ...

  βάση αυτού που λες ... δεν έχει λογική να αρχίζουν να ψιλοπαίζουν τα μικρά? Αφού λεφτά δεν θα βγαίνουν από τις τράπεζες, γιατί να μην γίνει μετατόπιση του ενδιαφέροντος στη μικρομεσαία κεφαλαιοποίηση, που δεν την παρακολουθούν οι ξένοι?

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 46. kikou04

  Όπως βλέπεις πρόλαβα αποροίες... ε τι Χαι θα ήμουν!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 47. Το Ελληνικό χαρτί που είπες ότι θα πεις, αλλά δεν το έχεις πει ακόμη ... θες να το συζητήσουμε ή όχι ακόμη? Ρίξε καμιά ιδέα.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 48. Γενικά μιλώ Xάϊ, όχι αποκλειστικά για το ταμπλώ. Και βέβαια μακροπρόθεσμα. Υπό την έννοια ότι δεν σπεύδω να μας ξεγράψω ως έθνος, ως χώρα, ως λαό, ακόμη δε και ως κράτος. Επειδή ακριβώς έχουμε πιάσει πάτο (γενιώς, όχι χρηματιστηριακώς) ή έτσι ελπίζω τουλάχιστον, προσδοκώ καλύτερο μέλλον. Δεν ξέρω πόσο θα πάρει,πολλά χρόνια οπωσδήποτε, ίσως και δεκαετίες ακόμη, αλλά εγώ το πιστεύω.

  Τώρα για το ξένο, το παρακολουθώ. Για το δείπνο, κανένα πρόβλημα. Κάτσε να ζούμε μέχρι τότε.
  Πολύ σαφής είσαι για Dow. Τιμή + χρονικός ορίζοντας, όπως πρέπει. Ας περιμένουμε.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 49. την κινηση αυτη προσδοκω και εγω χαι, μονο λιγο πιο ευρεια και προς τα πανω και προς τα κατω, επισης περιμενω δυνατο $ για διπλο κερδος, το χαρτι σου το κοιταω και εγω, κερναει ο σουεαρ, παλι κερδος εχω, ποιος ειμαι πια; ο χαι ειμαι; ουουουχαχαχαχαχα

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 50. swear
  Σαν έθνος θα υπάρχουμε, το γαμώτο είναι ότι θα πάρει χρόνο να γίνουμε κράτος...μέχρι τότε διάβαζε στούπα που ονειρεύεται παρθένες και πιλάφια στο ΓΔ και μάλιστα τα έγραφε στο 2800 όταν θεωρούσε fair πάτο τις 3000 μονάδες ΓΔ.
  Μόλις στρώσουμε δεν αμφιβάλω ότι θα γράψουμε και 10000 μονάδες...μέχρι να στρώσουμε όμως να είσαι ΚΥΡΙΩΣ ΕΞΩ ... κι ΕΓΩ έχω μια μικρή θέση στην Ελλάδα π.χ ΕΛΠΕ... (kikou04 και το άλλο που ρωτάς από Ε αρχίζει)

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 51. Εσύ για να μην το αναφέρεις καθαρά, δεν θα έχει ''ξεκαθαρίσει'' ακόμη το τοπίο.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 52. Bluesman

  Το χαρτί αυτό θα πάει συντηρητικά στα 30 άνετα ...αλλά είναι για πολύ πιο πάνω. Η FORD μπροστά του δεν θα είναι ΤΙΠΟΤΑ
  ΤΙΠΟΤΑ
  ΤΙΠΟΤΑ
  ΤΙΠΟΤΑ
  ΤΙΠΟΤΑ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 53. kikou04

  Είναι δυνατόν στην Ελλάδα να είναι κάτι ξεκάθαρο... όλα σενάρια είναι και από κοκό ΤΙΠΟΤΑ.
  Το χαρτί το έχω ΗΔΗ και με βάζει μέσα κάτι λιγότερο από 10%... όμως αν σε ενδιαφέρει ρώτα και θα το μάθεις (όλο και κάποιος μπορεί να το ξέρει......)
  Εννοείτε ότι δεν συμφέρει να μπουν αρκετοί στον "πάτο" διότι θα βουλιάξει.............

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 54. άσε να πάρει κανένα 300% και μετά το λέμε....γιατί και τότε θα έχει...εφόσον γίνουν κάποια πράγματα που έχω διαβάσει και γνωρίζω...αλλά είπαμε ΕΔΩ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΑΔΑ Η ΧΩΡΑ ΤΟΥ ΜΑΚΑΚΑ ΚΑΙ ΤΗΣ ΜΑΚΑΚΙΑΣ....

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 55. Bluesman
  Όσο αφορά την διακύμανση που βλέπεις θα πέσεις έξω στο κάτω.... στο πάνω δεν υπάρχει πρόβλημα!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 56. Στους πάτους δεν μπαίνουν αρκετοί ... στους πάτους μπαίνουν μόνο οι γνώστες, διότι τότε δεν θα ήταν πάτοι.

  Αν είναι αυτό που νομίζω είμαι φουλ θετικός για μεσοπρόθεσμο ορίζοντα (2 με 3 έτη).

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 57. μη μου λες τετοια γιατι ειμαι ηδη σορτ αυτη τη στιγμη και δεν εχω πιασει την κινηση σωστα, με εχει ριξει λιγο εξω, εχασα και την τσοπ του γιαννηςτ (ο οποιος ειναι εξαιρετικος γκουρου και πρεπει να ακουμε τις αποψεις του για αμερικη, θα δω πως θα τον φωναξω...)

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 58. Εντάξει και οι τυχεροί μπαίνουν στους πάτους.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 59. Βλέπω κανένα στούπα...να γράφει είδατε ΔΙΟΡΘΩΣΗ στα ξένα!!!! ΟΥΟΥΟΥΟΥΟΥΟΥ ΧΑΧΑΧΑΧΑ
  ΑΜΗΝ πότε θα το γράψει για να τραβήξω και άλλη γραμμή στο διάγραμμα του DOW ως ΟΛΙΚΟ ΠΑΤΟ!!!
  ΟΥΟΥΟΥΟΥΟΥΟΥΟΥ ΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 60. καλά ρε αυτός είναι ποιο ΑΡΚΟΥΔΟΣ από τους ΣΑΚΑΤΗΔΕΣ...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 61. Καλά μου φαίνεται πως εδώ χάμω, γίνονται πιο ωραίες Χρηματιστηριακές συζητήσεις απο το άλλο το forum ... που όλο μιλάνε και όλο τίποτα δεν λένε.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 62. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 63. αν εννοεις το γιαννη κανεις λαθος, καραταυρος ειναι...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 64. kikou04
  Δεν υπάρχουν πάτοι για ΕΜΕΝΑ....
  ΕΓΩ κοιτώ τιμές. Στην AMD μπήκα στο 3,80 (πρώτη αγορά μου) και σε δύο εβδομάδες πήγε 1,60 ΔΕΝ ΑΓΟΡΑΣΑ στο 1,60 δεν με ενδιέφερε ο πάτος, με ενδιέφερε πότε θα αρχίσουν ανεβαίνουν οι τιμές. Αγόρασα ξανα λίγο πάνω από τα 2$ στα 2,80$ και στα 3,5$ (τελευταία αγορά). Πρώτος στόχος μου τα 20 $ εκεί όποτε πάει θα επανεκτιμήσω την θέση μου

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 65. Βλέπω τώρα να γράφει ένας discoboy ... αν υποψιαστώ πως είναι .... ΟΥΟΥΟΥΟΥ ΧΑΧΑΧΑΧΑ βρε που το σκέφτηκες το συνθηματικό βρε θηρίο .... ΟΥΟΥΟΥΟΥ ΧΑΧΑΧΑΧΑ τώρα το έπιασα.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 66. Bluesman

  ΕΓΩ είπα βλέπω 10200 low & 11700 upper σε έξι μήνες από τώρα.
  Εσύ μου έγραψες ότι βλέπεις μεγαλύτερη διακύμανση.
  ΕΓΩ σου ξαναέγραψα: ότι προς τα κάτω ποιο κάτω ΕΓΩ δεν βλέπω....προς τα πάνω μπορεί.... Τί δεν κατάλαβες?

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 67. κρυβε λογια βρεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεε

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 68. ωρε γκουρούδες μαζεμένους
  που έχει εδώ μέσα!

  την καλησπέρα μου σε όλους

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 69. Καλησπέρα kinsor

  ΧΑΙ 5 θα μου υποσχεθείς πως θα είσαι καλό παιδί και σοβαρός?

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 70. μια χαρα καταλαβα χαι, απλα σου ειπα οτι ειμαι ηδη σορτ στο αμερικανικο και ελπιζω σε μεγαλυτερη κινηση, με τα λεγομενα σου πρεπει να βγω εγκαιρως...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 71. kikou04
  ΕΓΩ καλό παιδί?
  ΕΓΩ σοβαρός σε αυτή την ζωή?
  Ποιος σοβαρός θα αγόραζε FORD κόντρα στο Krekorian (όποιος δεν ξέρει τον κύριο έξω από την ΓΗ τώραααααααααααα)
  Ποιος σοβαρός θα έγραφε πρώτος (ο Ομπάμα ήρθε μετά)
  Yes we can without bank's

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 72. καλησπερα κινσορ, αν δεις πουθενα τον γιαννηςτ σφυρα του να κοπιασει απο δω

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 73. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 74. Blues

  δεν τον έχω δει τελευταία
  γιατί έχω κόψει και από
  capital και από mantri
  οπότε...

  Πες μας το ξένο χαρτί ρε Hi5
  να βγάλουμε και εμείς τίποτις

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 75. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 76. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 77. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 78. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 79. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 80. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 81. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 82. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 83. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 84. Σε παρακαλώ μόνο να είσαι σοβαρός ...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 85. -Τί έγινε εδώ μέσα ρε ?
  Πιό πολλές διαγραφές κι από το Κάπιταλ.

  -Σας έμεινε το κουσούρι από τότε, ε?

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 86. Κι επειδή δεν μπορείτε να σβήσετε ο ένας τον άλλον, σβήνετε τον εαυτό σας, αχαχαχα, δεν με αντέχω πια.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 87. Σοβαρός είναι ο στούπας....ΕΓΩ δεν είμαι ευτυχώς...γιατί φαντάζεσαι να ήμουν και από τόση άνοδο να έβγαζα ένα 30% και αν....αλήθεια που είναι το ονειρικό του χαρτοφυλάκιο στην Ελλάδα? Buy in Greece and live your myth!!!!! ΟΥΟΥΟΥΟΥΟΥΟΥΟΥ ΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 88. 15αρια χτυπας νυχτιατικα σουεαρ, και σε ανωτερα

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 89. Buy in Greece and live your myth!!! Τι έγραψα πάλι για το τραπεζοκεντρικό ΧΑΑ της φάπας. Δεν με αντέχω!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 90. καλωσοριζω το μεγαλο μανιτου μαντα, ουγκ.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 91. Εγώ τα χτυπάω ? Εσείς οι γκουρούδες σπάτε τα κοντέρ. Και δικαίως. Τόση γκουρουδία (όπως λέμε γερουσία)μαζεμένη δεν την βρίσκεις εύκολα τη σήμερον ημέρα.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 92. γειά σου ρε swear!

  αυτοδιαγράφομαι
  γιατί τελευταία
  όλο delete με κάνουν!

  και να πείς ότι
  μιλάω πολύ ο πούστης!

  έτσι σε μια γωνίτσα κάθομαι!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 93. ΟΥΓΚ κι από μένα φίλε μου Μάντα.
  Για πότε μυρίστηκες την αμερικανομετοχοσυζήτηση, είναι πραγματικά ασύλληπτο.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 94. Γειά σου Κήνσορα. Εγώ μια φορά, τώρα τελευταία, ίσα που πρόλαβα να συνδεθώ στο Κάπιταλ και πριν γράψω λέξη, μ' έπιασε ένας γαμημένος τσιγαρόβηχας, γκουχου-γκούχου-γκουχου-γκούχου.

  Ε, στο πρώτο "γκούχου" με είχαν κάνει ban.
  Γιούχουουου !

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 95. να σε πιάσει βήχας
  γιατί δεν το κάνες
  και εκείνο το εμβόλιο!

  όλο αντιρρήσεις είσαι

  άμα πάμε να μπούμε
  όπως είμαστε σε εκείνο
  το άλλο το site
  μέχρι που πέφτει και ο server!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 96. Πάω στην γυναίκα μου. Πρέπει να κοιμηθώ νωρίς διότι πρέπει να ξυπνήσω νερίς για να διαβάσω όλους τους fapa ftoupes της οικουμένης ώστε να έχω εικόνα και στο ενδιάμεσο έχω δουλειά.... και να φανταστείτε ότι αυτό τον καιρό ΠΗΖΩ...αλλά πρώτα από όλα και πάνω από όλα το global view. Δεν πας μπροστά αν δεν βλέπεις από πολύ ψηλά και ας μην κάθεσαι ψηλότερα. Η διύλιση της ενημέρωσης θα σου δημιουργήσει την προσωπική αίσθηση για τις εξελίξεις.... σε όλα τα επίπεδα!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 97. Χαιρετώ την καλύτερα ακονισμένη γραφίδα του διαδικτύου - γειά σου φίλε Swear λεβέντη! Χαιρετώ και όλους τους άλλους φίλους. Άργησα αλλά το βρήκα (και κυρίως, βρήκα τον κωδικό από αυτό το αναθεματισμένο το Google!:)

  Και επειδή δεν είναι πρέπον να σκας μύτη σε καινούριο σπίτι με άδεια χέρια, ορίστε κι ένα μικρό δωράκι που ελπίζω να αρέσει:

  http://www.youtube.com/watch?v=FMcjPZgK9GM&feature=related

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 98. "Η διύλιση της ενημέρωσης θα σου δημιουργήσει την προσωπική αίσθηση για τις εξελίξεις"

  Μας έστειλες ρε άνθρωπε.
  Άντε, καλό ξημέρωμα. Και γω θα πάω σε λίγο, διότι το πρωϊ έχω να διαβάσω Θανάση.

  (-ποιόν Θανάση ; Έλα τώρα....)

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 99. Γειά σου Manta!

  Καλό βράδυ σε όλους

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 100. Και εγώ λέω να παω να κοιμηθώ νωρίς ... μήπως ξυπνήσω πρωί πρωί και ξαναδιαβάσω κανέναν ΔΟΥΡειΟ ίππο ... σιγά μην το πιάσατε το υπονοούμενο ... αυτό μόνο ο Βασ.Αντ θα το πιάσει.
  χαχαχα

  Όλο αισιοδοξία είναι αυτό το site ... είναι να φοράμε τις μπαλάσκες να παίρνουμε το FN και να τρέχουμε να κρυφτούμε απο την καταστροφή.

  Καληνύχτα σε όλους τους φίλους

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 101. Αυτό είναι δώρο, μάλιστα ! Και Roy και πιστολέρο-συζυγοκτόνος Joe.

  Πάρε κι έναν πιτσιρικά (όχι τρέηντερ μωρέ), τον Κέννυ Ουέην Σέφερντ. Δυνατός ο μίμος.
  http://www.youtube.com/watch?v=usySRsotVA8

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 102. Αμάν, πολύ δυνατός ο "μικρός"... Βουντού της κάνει της καημένης της Strat!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 103. Ναι, είναι καλός. Όταν κατέβεις θα σου δώσω cd.
  Άντε να αποσυρθούμε τώρα κι από αύριο σε περιμένουμε κανονικά, the full monty-Manta.
  Καλό βράδυ σε όλους κι ευχαριστώ για την παρέα.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 104. Μολις γυρισα σπιτι απο τη πιατσα μου στη Συγγρου..
  Ειχα παρει "κουρσα" εναν πελατη αποψε -εμοιαζε με αυτον που ειχες χθες πρωτοσελιδο το ΒΗΜΑ- και πανω που παιζαμε το παιχνιδι "ανακριση", μου ομολογησε οτι απο σημερα θα εχουμε ανοδο στο ΧΑΑος, και ραγδαια υποχωρηση των σπρηντς.
  Θα τον ακολουθησω....
  Μαντα, καλως ηλθες.

  Καλημερα σας......

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 105. ego pali giati den katalava tipota? osa lete
  lete na kani kako to poli podilato

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 106. Εμ!
  Δεν το λεγες νωριτερα το κολπο , swear !
  Τρελα κερδη θα ειχα βγαλει, σ ολη την πτωση ! Απ το 5300 μεχρι το Μαρτη του 09 θα κολυμπουσα στο χρημα !

  ΑπάντησηΔιαγραφή