Σάββατο, 23 Ιανουαρίου 2010

Την υποβάθμισή σου, εκεί που ξέρεις


Στην υποβάθμιση της αξιολόγησης της πιστοληπτικής ικανότητας της Τζαμάικα σε εγχώριο νόμισμα προχώρησε η Moody΄s Investors Service.Συγκεκριμένα, η Moody΄s υποβάθμισε την αξιολόγηση των συγκεκριμένων ομολόγων κατά μία βαθμίδα σε “Caa2”, ενώ διατήρησε την αξιολόγηση “Caa1” για τα αποτιμημένα σε ξένο νόμισμα ομόλογα.

H μάλλον ψύχραιμη αντίδραση του Τζαμαϊκανού Πρωθυπουργού Μπρους Γκόλντινγκ, αποτυπώθηκε στην ακόλουθη λιτή ρηματική διακοίνωση, την οποίαν αδυνατούμε να μεταφράσουμε, λόγω αγνοίας της διαλέκτου πατουά :
"-What da fuck is dis shit ? Ya silly bitchas, ya intanational pimps, yo weapons cannot harm us, cos ya' re fuckin' with da Jamaican people and ya ain't get shit, ya pussy suckas. Yeah, talkin' to ya, ya Moody's hypocrite faggot. God dammit, it's murda modafuckas, so fuck ya and yo blood clot mooma too"

Εκτάκτως συνήλθε και το υπουργικό συμβούλιο, προκειμένου να εξεύρει τρόπους αντιμετώπισης της νέας, οπωσδήποτε δυσάρεστης, οικονομικής πραγματικότητας. Μετά την αρχική αμηχανία και αφού προηγουμένως έκαναν το γύρο της στρογγυλής τραπέζης δυό-τρία βαρβάτα joints, οι εθνοπατέρες κατέληξαν να υιοθετήσουν αυτούσιο, υπό τη μορφή νομοσχεδίου, ένα παλαιότερο σχετικό πόνημα, του μεγαλύτερου οικονομολόγου που ανέδειξε ποτέ η Τζαμαϊκανή γή.


Ain't got no place to lay your head,somebody came and took your bed,
don't worry, be happy
the landlord say your rent is late, he may have to litagate,
dont worry, be happy,

aint got no cash, aint got no style, aint got no gal to make you smile
but don't worry, be happy
cos when you worry, your face will frown, and that will bring everybody down,
so don't worry, be happy


Πρέπει να είναι δύσκολο να λες "don't worry, be happy", όταν σε ξεριζώνουν από την πατρίδα σου, για να σε κουβαλήσουν σκλάβο, σε μια άλλη άκρη της γής. Πρέπει να είναι ακόμη πιό δύσκολο, όταν στο τέλος βρίσκεσαι να τους χρωστάς κι από πάνω. Να χρωστάς σήμερα, σ' εκείνους ακριβώς που καρπώνονταν παράνομα το μόχθο σου, επί αιώνες. Αλλά τώρα, τρέχα γύρευε. Δεν τίθεται καν τέτοιο ζήτημα για τους δόλιους τους Τζαμαϊκανούς. Είπαμε, don't worry, be happy.


Στις ΗΠΑ ωστόσο, υπάρχει ένα τέτοιο θέμα, ανοικτό ακόμη και σήμερα σε θεωρητική συζήτηση. Ένα θέμα που ξεκινάει από το κείμενο της υπ' αρ. 15 Διαταγής Στρατοπέδου, που εξέδωσε στις 15 Ιανουαρίου του 1865 ο Στρατηγός Ουίλιαμ Σέρμαν. Μπορεί για τους βλάχους του Νότου ο Σέρμαν να θεωρείται ο μεγαλύτερος εγκληματίας πολέμου της ιστορίας τους, αλλά στο θέμα των μαύρων ξηγήθηκε ωραία. Με την παραπάνω διαταγή, ο Σέρμαν διέτασσε να παραχωρηθούν σε κάθε οικογένεια μαύρων σαράντα εκτάρια γής ("...each family shall have a plot of not more than (40) forty acres of tillable ground"), συν ένα μουλάρι, σαν αποζημίωση για την εργασία τους, ως σκλάβων.

Αλλά, όπως λέει και η γνωστή ιαπωνική παροιμία, "'ώσπου να ΄ρθει η χαρά, ήρθε ο Χαρακίρης". Εν προκειμένω, στο πρόσωπο του γελοίου προέδρου Άντριου Τζόνσον, ο οποίος όχι μόνο ανακάλεσε τις παραπάνω υπεσχημένες αποζημιώσεις, αλλά ήταν μάλιστα και της άποψης ότι θα έπρεπε ν' αποζημιωθούν οι νότιοι πρώην ιδιοκτήτες σκλάβων, επειδή έχασαν τα "εργαλεία" τους. Αυτή άλλωστε η γκάφα του κόστισε και το προεδριλίκι.

Το 2001 υπολογίστηκε το συνολικό ύψος των αποζημιώσεων του Σέρμαν, στο ιλιγγιώδες ποσόν των χιλίων τετρακοσίων δισεκατομμυρίων δολλαρίων, συμπεριλαμβανομένων τόκων. Τεσσερις φορές το τότε εξωτερικό χρέος της χώρας. Αυτή είναι και η βασική ένσταση που προβάλλεται στο θέμα της καταβολής αυτών των αποζημιώσεων στους απογόνους των σκλάβων: Ότι δηλαδή η ρύθμισή του θα απέβαινε τελικά μοιραία και γι αυτούς τους ίδιους, αφού θα συνεπήγετο την κατάρρευση ολόκληρου του συστήματος. Δεν υπάρχει κανένας λόγος ανησυχίας. Don' t worry, be happy. Φράγκο δεν θα πάρουν οι νέγροι. Για το καλό τους και το καλό του τόπου.

79 σχόλια:

 1. αν αρχισουμε τις αποζημιωσεις
  δεν θα εχουμε τελειωμο
  οι κινεζοι ποσα θα ζητησουν απο τους ιαπωνες
  οι αφρικανοι απο τους ευρωπαιους
  οι ρωσοι απο τους γερμανους
  ακομα και οι γκρεκοι θα ζητανε
  ε οχι
  δεν θα γινουμε αφεντες και δουλοι
  ενα ουλοι

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Η Τζαμάικα δεν είναι Ελλαδίτσα να τα κάνει πάνω της άμα της κουνήσουν το δάχτυλο οι Moody's και το ΔΝΤ, οι rastafarian σύντροφοι θα συνεχίσουν στο δρόμο που χάραξε ένας Bob Marley, ένας Peter Tosh!

  Άκου εκεί, τους χρωστάνε κι από πάνω... μου θυμίζει την Αϊτή, μια από τις φτωχότερες χώρες στη Γη, ένα έθνος γεννημένο από τους επαναστατημένους σκλάβους - και για το οποίο οι μεγαλόψυχοι Δυτικοί συσκέπτονται μετά το σεισμό για το αν πρέπει να χαριστεί το εξωτερικό τους χρέος ή όχι... Τόσο τσίπα δεν έχουν πάνω τους οι ληστοσυμμορίτες παγκόσμιοι σαράφηδες.

  Αλλά ας ανησυχούν. Τίποτα δεν θα πληρώσει η Αϊτή. Τίποτα δεν θα πληρώσει και η Τζαμάικα. Δεν έχουν άλλα, πεντακόσια χρόνια τους πίνουν το αίμα και θέλουν κι άλλα...

  Και μια μουσική υπόκρουση:

  http://www.youtube.com/watch?v=_QF3xPyBivc&feature=related

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Ακούστηκε τίποτα και για εκ νέου σε caa3; Νομίζω θα εναρμονιστεί καλύτερα με αυτά που θα πάρουν.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Τελικά, φίλε Manta, χρωστάμε ΟΛΟΙ, άλλος λίγα, άλλος πολλά. Δεν μπορώ όμως να καταλάβω, αφού όλοι οφειλέτες είμαστε, ΠΟΙΟΣ διάβολος είναι ο δανειστής. Ένας οικονομολόγος να απαντήσει, παρακαλώ. Όπως και στο ερώτημα : -Τί συμβαίνει στο τέλος, όταν χρωστάνε όλοι ?

  Τζων Αυλακιώτη, που στα κομμάτια ήσουν ΕΞΑΦΑΝΙΣΜΕΝΟΣ εσύ ? Το ένα είναι αυτό και το άλλο, ποιός γκουρού είσαι συ πάλι ? Κάθε μέρα κι από ένας νέος γκουρού, έχω χάσει τη μπάλα πιά.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. Σίγουρα μπορεί να απαντήσει ένας οικονομολόγος; Πιο πιθανό είναι να το καταφέρει ο Μπέκας.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. Αφού είναι πέτσινο το χρέος φίλε swear... Φούσκα. Ανύπαρκτο. Μέσο ξεζουμίσματος της πραγματικής παραγωγής και αποτέλεσμα του fiat money συστήματος... Όσο για το τι συμβαίνει στο τέλος όταν χρωστάνε όλοι, μια εκδοχή έδωσες καλύτερα από όλους εσύ με το προηγούμενο post σου.

  Υπάρχει και μια άλλη εκδοχή, αλλά είναι δύσκολη...

  (Ποιός είναι πάλι ο Μπέκας;)

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 7. Παιδιά, ενώ ο Καραμανλής δραπετεύει στην αλλοδαπή με το ψευδώνυμο "Κανελίδης", βρήκα αυτό το πράγμα στο πρωτοσέλιδο του Κάπιταλ και μου πέσανε τα μαλλιά
  http://www.capital.gr/weekend_articles.asp?id=893579
  Ο γνωστός σε όλους μαικήνας Ντόναλντ Τράμπ, παραληρεί για ...τρίχες και κάποιοι εκεί πέρα θεωρούν ότι το κείμενο (ο Θεός να το κάνει) είναι άξιο αναδημοσίευσης. Φοβερά πράγματα, πραγματικός μεσαίωνας και λίγα λέω. Τα καλύτερα σημεία :

  Προσωπικά, νομίζω ότι τα μαλλιά μου είναι ωραία, αλλά ποτέ δεν είπα ότι τα μαλλιά μου είναι το πιο δυνατό μου σημείο. Τα χτενίζω μ’ αυτό τον τρόπο εδώ και πολύ καιρό και λέω να συνεχίσω. Ξαφνιάζομαι από το πόσο συχνά με ρωτάνε αν φοράω ποστίς ή περούκα ή «χαλάκι», όπως το λένε χαιδευτικά. Η απάντηση, για να μάθουν όλοι την αλήθεια, είναι εμφατικά και κατηγορηματικά όχι: δεν φοράω «χαλάκι». Τα μαλλιά μου είναι 100% δικά μου. Κανένα ζώο δεν έπαθε κακό για να γίνει το χτένισμά μου. Πάντως, ομολογώ ότι μπορεί να έρθει μια μέρα που θα βάλω ποστίς, περούκα ή χαλάκι – αλλά μόνο αν γίνω φαλακρός, που ελπίζω ποτέ. Ο λόγος είναι πως, όπως οι περισσότεροι άντρες, είμαι πολύ ματαιόδοξος. Θα αποκαλύψω επίσης μερικά μυστικά των μαλλιών μου. Ο λόγος που τα μαλλιά μου δείχνουν πάντα περιποιημένα είναι επειδή δεν αντιμετωπίζω συχνά τα στοιχεία της φύσης. Μένω στο κτίριο όπου δουλεύω. Παίρνω το ανσανσέρ από την κρεβατοκάμαρα μου και πάω στο γραφείο μου. Τον υπόλοιπο χρόνο είμαι στη λιμουζίνα μου, στο ιδιωτικό μου αεροπλάνο, στο ελικόπτερό μου, ή στην ιδιωτική μου λέσχη στο Πλαμ Μπιτς, στη Φλόριντα. Αν τύχει να είμαι έξω, κατά πάσα πιθανότητα θα είμαι σ’ ένα από τα γήπεδά μου γκολφ, όπου προστατεύω τα μαλλιά μου φορώντας ένα καπέλο του γκολφ. Είναι επίσης ένας τρόπος για ν’ αποφεύγω τους παπαράτσι. Συν το ότι το καπέλο γράφει επάνω ΜΑΛΑΚΑΣ με μεγάλα γράμματα – μια αυτόματη διαφήμιση.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 8. τωρα, αυτος ειναι μαλακας ή εκεινοι που τον παιρνουν στα σοβαρα ενω τους δουλευει κανονικα;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 9. Τελικά, είναι αλήθεια πως η Αμερική είναι η χώρα των ευκαιριών. Μόνο εκεί θα μπορούσε να κάνει περιουσία ένας ΤΕΡΑΣΤΙΟΤΑΤΟΣ ΑΡΧΙ-ΜΑΛΑΚΑΣ όπως αυτός ο πανίβλακας.

  Τουλάχιστον, οι δικοί μας μαικήνες είναι όλοι γάτες. Βλέπεις πχ αυτόν τον Κόκκαλη. Δε σου γεμίζει το μάτι, αλλά ο τύπος είναι ιδιοφυϊα. Οκτώ (8) γλώσσες μιλάει ο Κόκκαλης, για να 'χετε υπ' όψιν. Το μυαλό του εξετάζω τώρα, καθαρά, για να συνεννοούμαστε, όχι τιποτ' άλλο.

  Και βλέπεις αυτόν τον καθυστερημένο τον Τραμπ, να λέει ότι "κανένα ζώο δεν έπαθε κακό για να γίνει το χτένισμά του". Έλεος. Αυτός είναι πιό ηλίθιος κι απ' τον Μπους τζούνιορ. "Κανένα ζώο", λέει. Μα τί ζώο...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 10. Κάνει και "χοχοχοχο" και στην αρχή νομίζεις ότι κάπου χάνει, αλλά όση ώρα εσύ νομίζεις τέτοιο πράγμα, αυτός σ' έχει περάσει αξονική τομογραφία χωρίς τομογράφο.

  Πιάσε όποιον θέλεις από τους δικούς μας λεφτάδες, από Ωνάσση, μέχει Νιάρχο, μέχρι Λάτση, Μποδοσάκη, Βαρδινογιανναίους, μέχρι κι αυτόν τον Pay ακόμη, που γράφει κι εδώ, στο blog. Γάτοι όλοι, δεν είναι τυχαία μυαλά. Παρακάτω μπορείς να πεις ό,τι θες εις βάρος τους, αλλά για το μυαλό τους λέμε. Φαντάζεσαι κανέναν από δαύτους να φοράει καπελάκι που να γράφαι πάνω πχ "ΚΟΚΚΑΛΗΣ" ?

  Σκάω στα γέλια μόνο που το σκέφτομαι και το άλλο το ΖΩΟΝ λέει ότι κάνει "αυτόματη διαφήμιση" στον εαυτό του.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 11. μην υποτιμας τα αμερικανακια, υπαρχει αλλη κουλτουρα εκει, η ερμηνευομενη απο εμας ως μαλακια θεωρειται προσον...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 12. Απίστευτο, κοίτα τι πήγε και διάβασε ο άνθρωπος... Τόσο καιρό κάτι έπαιρνε το μάτι μου σε φωτο αυτού του παπάρα, αλλά ποτέ δεν σκέφτηκα να πατήσω να δω τι ήταν.Ευτυχώς, γιατί μπορεί να είχα καραφλιάσει κι εγώ διαβάζοντας (και τα θέλω τα μαλλάκια μου:)!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 13. 8 γλώσσες ο πρόεδρος ? τουλάχιστον τον Πέτρο τον γοητεύει η σιωπή
  http://www.sportactive.biz/index.php?option=com_content&task=view&id=3093&Itemid=167


  μια που ανέφερα τη σιωπή πως ονομάζει η Μελέτη το σκυλάκι της? όποιος/α το βρει δώρο 10 μτχ ΕΛΦΚ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 14. Εαν θέλετε να γελάσετε στ' αλήθεια, πηγαίνετε στο μπλογκ του σαδιστή του Μάρκο (λινκ δίπλα) και στη δεξιά στήλη θα βρείτε σχολιασμό επικαιρότητας. Δεν θα σας μείνει άντερο. Ψάξτε ειδικά το σχόλιο για την ξανθιά γκόμενα που ενήγαγε τον Κόππερφιλντ για παρενόχληση (όχι ότι τα υπόλοιπα υστερούν).

  Για το σκυλάκι της Μελέτης, ομολογώ ότι με πιάνεις αδιάβαστο. Του Κωστέτσου ξέρω ότι το λένε Κωλόμπο (όπως είναι φυσικό, άλλωστε).

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 15. http://www.youtube.com/watch?v=cpf2IoJZhqI

  ολο το απογευμα εβλεπα τo dvd, βαιβαιβαι...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 16. Σου έχω πει τη γνώμη μου για τον Vai και τη γενιά του (Σατριάνηδες, ΜακΑλπάϊνηδες και λοιπούς). Δε μου λένε τίποτα. Κομπιουτεράκια.

  Ο Brian May τους έχει για πρωϊνό όλους αυτούς.

  Τώρα θα πάρεις ένα γερό μάθημα, για να μην ξαναμιλήσεις.
  http://www.youtube.com/watch?v=dv53Z7Kv5hY&feature=related

  Λουκάθερ, κορυφή. Καλά για Έντυ δεν μιλάμε καν.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 17. ρε συ τη σκαπουλρε τελικα ο εντυ;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 18. μπλακμουρ, αλλη φοβερη μορφη, τρομερο ατομο, κανεις δεν τον εχει αντεξει μεχρι στιγμης, ελεγε στον γκιλλαν οτι ο κλαπτον ειναι ασχετος με τη ροκ κιθαρα, τον κοιταγε ο αλλος καλα, καλα...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 19. καλλοί είναι δε λέω αλλά με τις αυξομειώσεις της Αλαπιδας/ΕΛΦΚ πλεον ακούω μόνο τέτοια αγαπησιάρικα song

  http://www.youtube.com/watch?v=8m2JyiggwAU

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 20. Σε γενικές γραμμές, δίκιο είχε o Βλάκμορ, αλλά ας τ' αφήσουμε.

  Ο Έντυ είναι μια χαρά. Έκανε αλλαγή κεφαλής γοφού, λόγω ζημιάς που είχε πάθει από τα πολλά σάλτα. Έκανε και αποτοξίνωση από τα ξύδια που έπινε, χώρισε με τη γυναίκα του, θεραπεύτηκε από τον καρκίνο που είχε πάθει, από το πενάκι που βάσταγε διαρκώς στο στόμα. Κατά τα λοιπά είναι καλά και μάλιστα ξαναπαντρεύτηκε φέτος το καλοκαίρι. Εκείνος ο Angus, τί να κάνει άραγε ?

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 21. Και μη μου αρχίσεις για τον Κλάπτον, διότι φεύγω τώρα. Άλλη φορά μου τα λες. Καλό βράδυ.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 22. http://www.youtube.com/watch?v=-uHaTEKR_EM&feature=related

  υπαρχουν και χειροτερα ΛΛ...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 23. εφταψυχος, να 'ναι καλα το παιδι...

  τελευταια ερωτηση: τελικα ο ιομι ειναι πιο σατανιστης απ' τον πειτζ;

  καληνυχτα σε ολους

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 24. Ζαχαρία όλα τα αλέθει ο καλός ο μύλος, αρκεί να ξέρει τι αλέθει και σε τι ποσότητα.
  Τα θεμελιώδη είναι βοηθός, όχι οδηγός ... δηλαδή η ΛΑΝΑΚ άσχημη είναι? Αξίζει να έχει αυτή την κερφαλιοποίηση που έχει σήμερα?

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 25. Νομίζω πως δεν αξίζει αυτή την κερφαλιοποίηση.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 26. Την κεφαλαιοποίηση Τζών ... την κεφαλαιοποίηση.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 27. Α γιατί εγώ νόμιζα ότι μίλαγες για την κερφαλιοποίηση, οπότε θα διαφωνούσα μαζί σου.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 28. Πως λένε δύο κουφοί μεταξύ τους, ε;
  Θανάση πού πας; πας για ξύλα;
  Για ξύλα πάω.
  Α κι εγώ που νόμιζα ότι πας για ξύλα.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 29. Ποιος Θανάσης? Εσύ είσαι ο Τζών και εγώ ο kikou. Άλλος πήγε για ξύλα?

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 30. Μα το "κικου" είναι Νικ, δεν είναι;
  Πάντως Θοδωρή, προσοχή. Το γνωρίζεις πολύ καλά ότι τα πράγματα δεν είναι πολλές φορές όπως μας τα παρουσιάζουν.
  Καληνύχτα...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 31. Καληνύχτα Τζων ... χαιρετισμούς στον Μπέκα.
  Εγώ έχω μάθει να μιλάω καθαρά και δίχως γρίφους.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 32. ..http://www.youtube.com/watch?v=gK8cqL8sl5k&feature=player_embedded

  have a nice day...he he he

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 33. sorry for the mistake

  my name is Jeffrey Mineiko

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 34. Ο χαρακτηρισμός "επιχειρηματίας" για τον Τράμπ είναι ανέκδοτο μιας λέξης. Μισό αιώνα τώρα του τα μασάνε κάτι καραβλάχες του μαλάκα. Το 1990 είχε 1 δις δολάρια προσωπικό χρέος και 3,5 δις επιχειρηματικό. Με μόνα assets τις ιδιοκτησίες του και τα καζίνα. Ας βγεί να μας πεί ποιός τον έσωσε τότε και ποιός τον πατρονάρει τώρα μέσα στην κρίση να το παίζει μεγάλος και τρανός.


  64 χρονών μαλάκας να μας λέει για το μαλλί λες και έκανε κανένα κατόρθωμα. Και ο Μικ Τζάγκερ έχει μαλλί και λεφτά ρε μαλάκα και κόντρα σε όλα τα στοιχεία της φύσης και σου ρίχνει και εικοσιτρία χρόνια, 87. ( 67 κανονικά + 20 η πρέζα).

  Μόλις ψοφήσεις Ντοναλντάκο μην ξεχάσεις να μου στείλεις τα μαλλιά σου να φτιάξω μια σκούπα γιατί αυτές με την πλαστική τρίχα δεν κάνουν δουλειά.


  ...Όσο για το βρωμο-capital , καλά πάει. Κάθε χρόνο και πιο παπατζήδικο, πιο απολυταρχικό και πιο λακκουβιάρικο.

  +σκουπιδοσκοτάδισον+

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 35. Aν αρχίσουμε αυτήν την κουβέντα ποιος αξίζει ποια κεφαλαιοποίηση και γιατί θα δεις ότι πρέπει να το συζητήσουμε βάση θεμελιωδών. Αλλιώς γιατί να αξίζει κάποιος κάτι? Θα γίνει η κουβέντα σαν την εξαγορά της ΒΙΒΑΡΤ, ότι βάση θεμελιωδών δεν άξιζε 25ευρώ αλλά επειδή την πήρε ο Βγενό που στο μυαλό κάποιων βαφτίστηκε Superman και ο Δασκαλόπουλος που έχτισε τη ΒΙΒΑΡΤ (μάζι με το μπαμπά του) βλάκας. Τα πράγματα για μένα είναι ξεκάθαρα. Μία μετοχή δεν είναι τίποτα άλλο από την προεξόφληση των μελλοντικών κερδών σήμερα. Αυτό που μπλέκει τα πράγματα είναι όταν δεν έχει ποτέ κέρδη αλλά έχει περουσιακά στοιχεία τα οποία έχουν μία θεωρητική αξία.

  Μου έγραψες για ΣΕΛΜΚ ότι αξίζει πολύ παραπάνω από τα 0,43 και πραγματικά ανησυχώ. Γι αυτόν που είχε τη ΣΕΛΜΚ στα χέρια του δεν άξιζε τίποτα γιατί το μόνο που έπαιρνε από αυτήν ήταν ο μισθός του μέχρι την ημέρα που θα έκλεινε οριστικά. Τώρα τα λιμάνια και τα άλλα ακίνητά της τα κούω βερεσέ. Αν αξίζουν παραπάνω ας τα πούλαγε ο ίδιος να βγάλει όσα νομίζει ότι αξίζουν και ας έδινε μετά την εταιρεία.

  Στο ποδόσφαιρο όταν αγοράζεις ένα ταλέντο από μία μικρή θεωρητικά ομάδα δίνεις κάποια καλά λεφτά και υπόσχεσαι ένα ποσοστό από μελλοντική μετεγγραφή σε μεγαλύτερη ομάδα αν το ταλέντο ανθίσει (γιατί πάντα υπάρχει το ενδεχόμενο το ταλέντο να είναι απλά υπερκετιμημένο ή απλά μετά τα πρώτα χρήματα να το ρίξει στα μπουζούκια).

  Ο έχων τη ΣΕΛΜΚ ή την ΕΛΦΚ τι έχει στην πραγματικότητα στα χέρια του μία εταιρεία που είναι θέμα 1-2-3 ετών να χρεοκοπήσει. Ουσιαστικα δηλαδή δεν έχει τίποτα στα χέρια του πέρα από τους μισθούς των γι αυτά τα χρόνια. Αν υποθέσουμε ότι Bill Gates θέλει να εισάγει τη MIcrosoft στο Ελληνικό Χρηματιστηριο μέσω της ΕΛΦΚ υπάρχει κανένας απολύτως λόγος να δώσει στον ιδιοκτήτη της κάτι παραπάνω από τους μισθούς αυτούς άντε προσαυξημένους κατά 200% ή 300% άντε 500%. Τι σημασία έχει αν η εταιρεία που θα μπεί έχει 1.000.000.000 φορές μεγαλύτερη χρηματιστηριακή αξία? Υπάρχει κανένας λόγος να πετάς λεφτά σε ένα άνθρωπο που κρατά το λουκέτο στα χέρια του? Και στο κάτω κάτω της γραφής τι έγινε έχει μπουκώσει η πόρτα της εισόδου στο Χ.Α. και δεν προλαβαίνει ή δεν έχει σειρά προτεραιότητας ο Λαυρέντης για να μπει μέσω της κανονικής οδού ώστε να πληρώσει 20-25εκ κερατιάτικα στον ΕΛΦΚ όπως ονειρεύονται κάποιοι?

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 36. blues...επιτέλους σε βρήκα

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 37. Μαρκο
  Καλως ηλθες......
  Να περνας να τα .........χωνεις.....

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 38. αχαρία μην μου τα λες εμένα αυτά.

  Όχι δεν έχει μπουκώσει η πόρτα, για να βάλει κάποιος την εταιρία του στο Χρηματιστήριο. Υπάρχει όμως έλλειψη κορόιδων, να θέλουν να μπουν σε μια δημόσια εγγραφή υψηλά αποτιμημένη, στην αποτίμηση που θα ήθελε ο βασικός μέτοχος για να βάλει την εταιρία του στα ΧΑ.

  Όσον για την ΕΛΦΚ ... φαίνεται ότι δεν διαβάζεις forum ... εδώ που τα λέμε και τι να διαβάσεις.
  Σου δίνω αυτά που είχα πει, αφού μπορεί και να σου διέφυγαν.

  06/1/2010
  Εγώ πάντως Δημήτρη ... επειδή δεν φοβάμαι να πω την γνώμη μου ... αν ανακοινωθεί η εξαγορά της ΕΛΦΚ, ΘΑ τον ΠΛΗΡΩΣΩ τον κουβά και θα το αγοράσω το χαρτί ΣΕ ΑΥΤΑ τα νούμερα και λίγο παραπάνω και ας χάσω.


  17/1/2010
  Μα τι γράφετε βρε παιδιά ... τι 3, 4 και 5 η ΕΛΦΙΚΟ? Δίχως να αλλάξει δραστηριότητα?
  Πολύ καλά έκανε και γύρισε απο τα 2 ... αυτό ήταν και το πιο φυσιολογικό ... δεν είναι δυνατόν να αποτιμηθεί αυτή τη στιγμή πάνω απο τη Book Value ... άρα λογικό ήταν κάποιοι να πούλησαν σε ένα επίπεδο 20% με 30% κάτω από αυτήν.
  Με αλλαγή δραστηριότητας και ιδιοκτησιακού καθεστώτος, τα ξανασυζητάμε ... προς το παρόν όμως αυτά είναι τα νούμερα ... αύριο αγοράζουν μόνο όσοι ξέρουν κάτι παραπάνω ... παρακάτω ίσως και εγώ να ρισκάρω.
  Σύμφωνα με τα αποτελέσματα 9μηνου ... 2,36 ανά μετοχή ... και η λογιστική αξία θα πέφτει, αφού η εταιρία πουλάει κάτω του κόστους και θα εμφανίζει ζημιές.
  Εγώ αν ήμουν υποψήφιος αγοραστής για το πλειοψηφικό πακέτο μέχρι 1,8 θα προσέφερα ...
  Είμαι μπροστά στο 9μηνο ... ίδια κεφάλαια 10,647 εκ ευρώ ... ζημιές εννιαμήνου 2009 -2,480 και έτους 2008 -1,390 ... πέφτει ταχύτατα η καθαρή θέση.
  Εγώ αν ήμουν βασικός στην ΕΛΦΙΚΟ θα την πούλαγα εδώ και τώρα, διαφορετικά θα της άλλαζα δραστηριότητα πριν να είναι αργά ...

  Σύνολο υποχρεώσεων 13,134 εκ ευρώ ... όπου 7,808 εκ είναι δάνεια
  ταμειακά διαθέσιμα 27 χιλιάδες ευρώ
  Αποθέματα 4,195 εκ ευρώ (αυτά πιθανολογώ πως θα πουληθούν όλα με ζημιές)
  Απαιτήσεις απο πελάτες 2,563 εκ ευρώ.
  Σύνολο ενεργητικού 23,781 εκ όπου τα 16,986 είναι μη κυκλοφορούν.
  Επίσης βλέπω στα Ενσώματα πάγια ... τα περισσότερα κονδύλια αφορούν μηχανολογικό εξοπλισμό 9,156 εκ ευρώ ,επί συνόλου 14,847 εκ ευρώ ... αυτό σημαίνει ότι πιθανόν να είναι πολύ πιο κάτω η λογιστική αξία.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 39. Και τι να κάνουμε τώρα?
  Η ΣΕΛΜΑΝ δεν πουλήθηκε 0,43 ευρώ το κομμάτι.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 40. Ζαχαρια
  ο Λαυρεντιαδης δεν θα πληρωσει σε καμμια περιπτωση 20-25 εκ. για την Ελφικο.
  Μποτει να δωσειμκαι 1 εκ.
  Αλλα για να τη συγχωνευσει με τα λιπασματα θα την παει 25 εκ την κεφαλαιοποιηση,(για να πετυχει καλη σχεση παλαιων με νεες μετοχες) και χωρις τις δραστηριοτητες της Ελφικο, που θα περασουν μαλλον στην Λανακαμ..

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 41. Αυτοί κάτι άφησαν ΕΜΕΙΣ?

  http://www.youtube.com/watch?v=_fIKdztMZes&feature=PlayList&p=7ABD4303C778B2B1&playnext=1&playnext_from=PL&index=4

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 42. Συμφωνώ στο ....
  Μία μετοχή δεν είναι τίποτα άλλο από την προεξόφληση των μελλοντικών κερδών σήμερα. Συμπληρώνω .... και μελλοντικών προσδοκιών.
  Ασφαλώς και θα ήθελα να είναι έτσι ... όμως στην Ελλάδα δεν ισχύει αυτό.


  Για πες μου ...
  1)τι κέρδη προεξοφλούσαν οι μετοχές το 1998-1999?
  2) πιστεύεις ότι όσα κέρδη και να βγάλουν οι πολύ καλές εταιρίες που παρακολουθείς θα αποτιμηθούν αυτά και στο ταμπλό?
  Με ποια εμπορευσιμότητα? Την μηδενική? Με ποια κινητήριο δύναμη?

  Έχει μαλλιάσει η γλώσσα μου να λέω ... πως σε Χρηματιστήριο σαν το δικό μας, δεν αρκεί μόνο να είναι σοβαρή η διοίκηση και να παράγει κέρδη η εταιρία ... πρέπει οι μικρομεσαίες εταιρίες να καταλάβουν, πως είναι επιτακτική ανάγκη να γίνουν εξωστρεφείς, να δώσουν πακέτα εκεί που πρέπει, να βελτιώσουν την εμπορευσιμότητα της μετοχής, να έχουν χρηματιστηριακό όραμα.
  Εγώ δεν μπορώ να βρω ούτε ένα λόγο σήμερα ... να αγοράσω μετοχές στυλ ας πούμε ΜΟΝΤΑ. Να τις ανεβάσει ποιος και να πουλήσει σε ποιόν?
  Εγώ περιμένω και παρακολουθώ ... και αν κρίνω πως κάτι έχουν αλλάξει στο σκεπτικό τους κάποιοι βασικοί μέτοχοι αγοράζω ακόμα και σε αυτή την αγορά τέτοιες μετοχές, έστω και αν έχουν μειούμενα κέρδη στο μέλλον.
  Η σωστή ανοδική κίνηση θα πρέπει να γίνεται με τέτοια κλίση, ώστε οι μετοχές να εμφανίζουν ετήσιο P/E 15 με 20 όπου θα παραμένει σταθερό, ανεβάζοντας κερδοφορίες και αποτιμήσεις οι εταιρίας.
  Αν οι μετοχές δίνουν ευκαιρία εισόδου όταν εμφανίζουν P/E 5-10 ενώ τα επόμενα κέρδη θα είναι αυξανόμενα ... άστα ... αυτό σημαίνει δεν είναι κανείς από πίσω και ετοιμάζονται για το άλμα του ψόφιου κοριού ... εκτός και αν κάποιος μπει στο χαρτί.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 43. Η παπαρολογία στο φόρουμ πάει σύννεφο. Εξωφρενικά πράγματα. Ο ένας, που του είπε λέει μια Μολδάβα φίλη του ότι όταν έσπασε η ΕΣΣΔ σε κομμάτια, τα μολδάβικα ρούβλια ακυρώθηκαν (ναι, ενώ τα ρώσικα υπεριτιμήθηκαν, δεν θυμάσαι ? -τί ρώσσικο ρούβλι, τί χρυσή λίρα αγγλίας, το ίδιο πράγμα ήτανε), φοβάται λέει μη γίνει τώρα το ίδιο και με το ευρώ. Διότι λέει, άλλα είναι τα ευρωπαϊκά ευρώ κι άλλα τα ελληνικά ευρώ. Άλλο πράγμα. Άλλα τα μάτια του λαγού κι άλλα της Παπαρήγας. Λέει αυτός τώρα.

  Όταν ήμαστάνε πιτσιρικάδες, ψάχναμε να βρούμε πόσα τεκτονικά σύμβολα έχει πάνω στο μονοδόλαρο (αμ, θα ΄χει καμμιά δεκαριά, τί πυραμίδες τί άστρα του Νταβίντ, τί μάτια του Βούδα, τί σχέδια, εξάρια, κέρατα, ό,τι θες). Αυτοί εδώ κοιτάνε το κωδικό γράμμα στην αρχή του αριθμού σειράς. Τα "ελληνικά" ευρώ έχουν "Υ". Εάν κάποιος έχει ευρώ με "Υ", να ξέρει ότι είναι σα να φοράει στο πέτο κίτρινο αστέρι, ενώ είναι μαντρακωμένος στο Μπούχενβαλντ. Για να μη σου πω και χειρότερα.
  Παρακάτω λοιπόν, βγαίνει ένας και εξηγεί τη σημασία των κωδικών πάνω στα ευρώ. Σε τυχόν διάσπαση της Ευρωζώνης,λέει, τα ευρώ θα μετατραπούν στο αντίστοιχο,παλιό εθνικό νόμισμα. Αυτό θα γίνει Παρασκευή απόγευμα, για να μας τη σκάσουνε. . Άρα, συμπεραίνω εγώ, θα βάλουνε παρασκευιάτικα τους τραπεζικούς υπαλλήλοι να ξεδιαλέγουν τα χαρτονομίσματα, σαν τις καπνεργάτριες του ΣΕΚΑΠ. Μέχρι Δευτέρα θα έχει τελειώσει το ξεδιάλεγμα κι αλίμονο σ' όποιον πούστη βρεθεί εκείνο το βράδυ να έχει πάνω του ελληνικά ευρώ.
  Ακολουθεί ένα στατιστικολόγος : Αυτός λέει έψαξε στο πορτοφόλι του, όπου μέσα είχε 1000 ευρώ (εμ, το χρήμα φαίνεται), και τσέκαρε τα χαρτονομίσματα.Από τα 10 χαρτονομίσματα των 100 ευρώ, μόνο το 1 ήταν γερμανικό με χρωμόσωμα "Χ". Ξανθο, ψηλό και γαλανομάτικο. Τα άλλα ήταν μαυροτσούκαλα και χαμηλόκωλα, πανάθεμά τα. Από αυτό το συγκλονιστικό στοιχείο, συνάγει τεκμήριο φοβερό και θέτει το αμείλικτο ερώτημα : -Μήπως αυτό το 10% (του δικού του πορτοφολιού) σημαίνει ότι τόσα θα μας επιστρέψουν απο τις καταθέσεις μας οι τράπεζες αν κλείσουν ή βγούμε από το ευρώ? Ή το 2-3% όσο και το ελληνικό ΑΕΠ της ευρωζώνης?

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 44. Aν ειναι να επιστρεψουμε στη δραχμη, να αλλαξουμς την ισοτιμια σε 1 ευρω = 1000 δραχμουλες .Καλά δεν ειναι ?

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 45. Το θέμα είναι και τι θα αγοράζεις με τις δραχμούλες ή τα ευρά...

  Αν έβγαζε κάποιος από τη μέση τα καρτέλ και τους μεσάζοντες, μετριοπαθώς θα έδινε ένα 10%-15% μεγαλύτερο εισόδημα στα μικρομεσαία στρώματα; Νομίζω ναι. Οπότε θα ήταν μια καλή αρχή για τη λύση του προβλήματος; Νομίζω πάλι ναι. Γίνεται αυτό; Δεν ξέρω, μια υπόθεση εργασίας κάνω.

  Καλησπέρα φίλοι.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 46. Φτώχεια, καταραμένη φτώχεια!
  Η mercedes C class ξεπέρασε σε πωλήσεις τα golf.
  Εμ έτσι είναι, πολύ υπερτιμημένο το golf και μπαναλ εταιρεια, VW αυτοκίνητο του λαού.

  Σαν απάντηση στο Μάντα, αλοίμονο στον μισθωτό δεν μπορεί να κρύψει τίποτε και κανένας δεν θέλει να βάλει χέρι στα καρτελ των σουπερμάρκετ και των μεσαζόντων.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 47. Κανενα προβλημα
  Αν μας βγαλουν απο το ευρω, θα εκδοσουμε νεο νομισμα.
  Θα το ονομασουμε Ευρω-πεος.
  Δοξα τω Θεω, πολυ πλουσια η Ελληνικη γλωσσα.

  Και στην Ισπανια ακουγονται φημες για εξοδο απο το ευρω
  Αυτοι λενε οτι θα το ονομασουν Ευρω-paja

  paja στα Ισπανικα = μαλακια
  pajero - μαλακας.
  Για αυτο και το τζιπ Pajero της Μιτσουμπισι κυκλοφορει στην Ισπανια με αλλη ονομασια.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 48. Ωραία. Μάθαμε μπινελίκια στα πατουά, τώρα πιάσαμε και τα σπανιόλικα. Εμένα μου φαίνεται ότι ο μαλάκας στα ισπανικά λέγεται cabrone.

  Εξ ου και το κλασσικό σύνθημα "Ρεάλ καμπρόν, σαλούδ' ελ καμπεόν" (όπου καμπεόν ίσον Μπάρτσα)

  Και τώρα που είπα "καμπεόν", πάλι τον ήπγιε ο θρύλος της καρπαζιάς ? Ο Ζίκο τους έφταιγε.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 49. -Αλήθεια, τί θα γίνει μ' αυτόν τον καραγκιόζη που έχουν βάλει στα μεγάφωνα να φωνάζει "ΟΥΟΥΟΥΟΥ" στις αντίπαλες ομάδες ? Μου έχει σπάσει τα νεύρα, ο γελοίος. Θα μου πεις, αυτή είναι η δουλειά του, να σπάει νεύρα. Ναι, αλλά αυτός έχει πάρει τη δουλειά στα σοβαρά.

  Ήθελα να 'ξερα, τί επάγγελμα δηλώνει, όταν τον ρωτάνε. "-Κάνω ΟΥΟΥΟΥ στο Καραϊσκάκη"¨, θα λέει. Ή, πιό επίσημα "Επίσημος Αποδοκιμαστής του Θρύλου".

  "-Και παλιότερα, τί δουλειά έκανες ?", θα τον ρωτάνε.

  "-Α, παλιότερα φορούσα μια γούνινη στολή κι έκανα τον Θρυλέοντα. Μετά πήρα προαγωγή".

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 50. Χαχαχαχα, επάγγελμα καραγκιόζης!

  Μια ομάδα κι ένας θίασος υπήρχαν στο γήπεδο. 3΄-0 έπρεπε να είναι το σκορ αλλά παίξαμε light.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 51. manta εχεις αποψη για αυτο εδω?
  http://www.google.com/finance?q=FXI

  A number of exchange-traded funds are retreating to their 200-day moving averages, where volatility can become great. ETFs for high probability ETF traders to be wary of during their pullbacks include the iShares FTSE/Xinhua China 25 Index Fund ( FXI | Quote | Chart | News | PowerRating), which closed below its 200-day moving average on Thursday

  θα ηθελα την αποψη σου (αν γνωριζεις το συγκεκριμενο ETF βεβαια)

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 52. Βρε, δε λες καλά, που δεν είχαν στήσει πάλι τον διαιτητή να σας κάνει ΚΙ ΑΥΤΟΣ "ουουουου".
  -Το ΄πιασες, έτσι ?

  Συγγνώμη, αυτός ο Τοροσίδης, ωρέ τί βόϊδι είναι τούτο ? Μωρέ αυτός ειναι πιό βλάκας κι απ' τον Ανατολάκη. Αλήθεια, μ' εκείνον τον κωλοπαιδαρά τον Καστίγιο, τί θα γίνει τελικά ? Θα γυρίσει να παίρνουν τουλάχιστον κάνα πεναλτάκι ?
  Και τρίτη ερώτηση : -Πού είχε εξαφανιστεί σήμερα ο γεράκος που πουλάει κορνέδες έξω από το γήπεδο ? Χρυσές δουλειές θα έκανε σήμερα, ο μπάρμπας.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 53. ΛΛ, γνωμη μου ειναι να μην κοιτας διαγραμματα στα ETF, τις προοπτικες των αξιων που τζογαρει το καθενα να λαμβανεις υπ' οψιν σου...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 54. δεκτον Βluesman και σε ευχαριστω για τη συμβουλη ,απλα να συμπληρωσω οτι μη με κρινεις απο τη φατσα ,εγω επενδυτης ειμαι οχι τζογαδορος :)

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 55. Φίλε pay, δεν είναι από αυτές που παρακολουθώ αλλά παρακολουθώ μια αντίστοιχη, την FXP:

  http://www.google.com/finance?q=NYSE:FXP

  Η διαφορά που βλέπω με μια πρώτη ματιά είναι ότι η δικιά σου έχει πολύ μεγαλύτερη κεφαλαιοποίηση. Παίζουν short την Κίνα. Εγώ δεν αισθάνομαι ακόμα ψυχολογικά έτοιμος να σορτάρω τους Κινέζους... Με τα Αμερικανάκια το βρίσκω πιο ευκολο...:)

  Φίλς swear, το φοβήθηκα αυτό που λες όταν έβγαλε στην αρχή 2 κίτρινες - λέω "πάμε για γρήγορη αποβολή αμυντικού", αλλά τελικά αξιοπρεπώς έπαιξε το κοράκι νομίζω...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 56. προς θεου ΛΛ μου, φαινεσαι, φαινεσαι...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 57. Έλα μωρή μΠΑΟΚάραααααααααααααααααααααααααααααααααααα!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 58. Έλα μωρή Μπαοκάρααααααααααααααααααααααα
  Λέω και εγώ που χάθηκες αυτός ο Ζάχος.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 59. Τρέλανε μας μωρή παοκάρα τώρα!

  Με κείνη την ιστορία με τη μαϊμού σπάρτη, τι έγινε; κατάλαβε κανείς;
  Όχι;; βρε ΟΞΩ τώρα από ΧΑ.
  Προσέξτε , όχι μόνο των Αθηνών, όλα τα χα!
  Που αφήσατε έναν πιτσιρικά με προτίμηση στην ανάλυση (τεχνική) και στα χαμόγελα MSN να παρουσιαστεί σαν τον θρύλο τον φίλο του Γιώργη του 44.
  Πρόβατα. Πιτσιρικάδες - αβγάλτοι.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 60. Τόσο άβγαλτοι που δεν καταλάβατε ακόμη και τώρα ότι ο πιτσιρίκος που λέμε (ναι-ναι-ναι-ναι-αυτός με την λατρεία στο τεστ συναρμολόγησης τραπεζιού από το ΙΚΕΑ) έχει ξεκαρδιστεί με όλους εσάς και ειδικά με όσους ψάρωσαν.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 61. Ούτε και τώρα καταλάβατε ;
  Καλά σας έλεγε πρόβατα ο Big S.
  Θα σας αφήσω να το δουλέψετε στο μικρό σας μυαλουδάκι και μετά θα περάσω να σας εξετάσω. Μέχρι τότε φροντίστε να έχετε τραβηχτεί από μετοχές-παράγωγα-μέταλλα-εμπορεύματα και γενικά οτιδήποτε ανεβοκατεβαίνει. Δεν είστε ικανοί ούτε για το junior τραινάκι του λούνα-παρκ.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 62. -Στα συγκρουόμενα πειράζει να μπούμε ?

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 63. Τι έγινε, μπήκα στο μπλογκ της Αμπαλαεα;;;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 64. ρε τι τραβαμε κι εμεις οι αβγαλτοι, δραμα...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 65. Και για να 'χουμε καλό ρώτημα, του λόγου σου αδελφέ Κάτμαν, ποιός γκουρού είσαι πάλι ? Διότι η εκμπομπή δέχεται μόνον επώνυμες καταγγελίες (εντάξει, τις περισσότερες φορές)

  -Ποιά είναι πάλι αυτή η Αμπαλέα ωρέ Μάντα ? -Καμμιά γκουρουδίνα κι αυτή ? -Συνάδελφος ? Ρε τί γίνεται εδώ μέσα....

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 66. Όχι ρε φίλε, Αμπαλαέα ήταν αρχικά ιαχή των οπαδών του ΠΑΟΚ στα ντου και μετά σύνδεσμος (λίγο underground)...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 67. Α, μάλιστα, κατάλαβα.
  Κι εγώ νόμισα ότι υπονόησες κάτι άσχημο για τη φίλη μου τη Μέρεντιθ.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 68. Α, τη Γουίτνευ λες; Όχι, αυτή είναι σκέτη άμπαλη:)

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 69. Κι όταν θα πάω στον τρελογιατρό, θα τον τρελάνω και αυτόν λαλαλαλα...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 70. Aκριβώς Zachmour. Το ίδιο έλεγε κι ο Οzzy. Και το έκανε, όντως.

  http://www.youtube.com/watch?v=5I5vURdg5rc

  Kαλό βράδυ φίλοι, καλή βδομάδα να 'χετε.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 71. http://www.youtube.com/watch?v=KSg7_Nfjsvg&feature=related

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 72. Που 'σαι zach; Αυτό είναι λίγο Χριστουγεννιάτικο αλλά πολύ καλό!!!

  http://www.youtube.com/watch?v=sbKQdxuNjAo&feature=related

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 73. ΧΑΧΑΧΑΧΑ, "δε σε θέλουμε, έχουμε Άγιο Δημήτριο εδώ ρε!" Χαχαχα, κάθε φορά που το ξανακούω λύνομαι στα γέλια!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 74. Παμε γερα για τις 2,100 σημερα

  καλημερα σας..............

  ΑπάντησηΔιαγραφή