Δευτέρα, 18 Ιανουαρίου 2010

Don’ t cry for me, Γκουρουδίνα

Κι ενώ λοιπόν ο βασιλιάς βάδιζε περήφανα μπροστά στη λιτανεία, κάτω από έναν εξαίσιο ουρανό, περιμένοντας απ’ όλο τον λαό στο δρόμο να θαυμάσει τον υπέροχο μανδύα, με τα περίτεχνα κεντήματα και την παραδείσια ουρά, ξάφνου, μέσ’ απ’ το πλήθος, πετάχτηκε ένα αθώο κοριτσάκι κι αναφώνησε : «-Μα μου φαίνεται ότι ο βασιλιάς είναι τελείως γυμνός !»

Μονομιάς, εκατοντάδες βλοσυρά βλέμματα υπηκόων καρφώθηκαν πάνω στο παιδί : «-Αυτό για νέο μας το λες, ρε μαλακιστήρι

Την ίδια στιγμή, ο βασιλιάς αισθάνθηκε πολύ αμήχανα, διαπιστώνοντας πώς τελικά όλοι οι υπήκοοι είχαν πάρει μυρωδιά το παραμύθι της δήθεν πλουμιστής φορεσιάς. Κατακόκκινος απ’ τη ντροπή του, αρκέστηκε να ψελλίσει : «-Ε, όχι και τελείως γυμνός, ρε παιδιά ! –Κοτζάμ σώβρακο Μινέρβα, δεν το βλέπετε

Άλλοι ορκίζονταν πως διέκριναν στο βάθος κάποιο σώβρακο, άλλοι αρνήθηκαν την ύπαρξη ακόμη και αυτού. Τούτο ήταν και το μόνο σημείο τριβής του λαουτζίκου. Ένα σώβρακο, μάλλον Μινέρβα.

Στην δυσμενέστερη όλων θέση περιήλθε –όχι ο βασιλιάς, όπως θα νόμιζε κανείς, αλλά- το κοριτσάκι-γκουρού. Και τούτο, διότι ενώ κατά το παρελθόν είχε πρώτο –εις πείσμα όλων- διακρίνει και απεριφράστως διακηρύξει την ανυπαρξία βασιλικών ρούχων, τώρα διαπίστωσε με οδύνη ότι τέτοιες γκουρουδιές δεν περνάνε πια, καθώς όλοι τριγύρω γκουρούδες γινήκανε και κανείς πλέον στην Αθήνα δεν αγοράζει κουκουβάγιες , πράγμα λογικό, καθότι η κουκουβάγια δεν είναι και κάνα πτηνό να το παραχώσεις σε κλουβί, να το ταϊζεις καναβούρια και κελαϊδίνες, να σου τραγουδάει.

Όσο για τον ξετσίπωτο κι επιδειξία βασιλιά, το μόνο που του απέμεινε είναι να διαβεβαιώνει το λαό του πως οι παλατιανοί ράφτες του έχουν πάρει τα μέτρα, όλα τα αναγκαία μέτρα, προκειμένου κάποτε, στο μέλλον, να ξαναφορέσει τη λαμπρή του φορεσιά και ν’ ανακτήσει το χαμένο κύρος του. Μόνο που τώρα δα κανείς δεν τον πιστεύει, καθώς όλοι ξέρουν πως και τότε ακόμη που νόμιζαν πως βλέπαν χρυσοποίκιλτη στολή, καμιά στολή δεν υπήρχε, παρά μόνο στην φαντασία τους, παρεξόν ίσως από ένα μπαλωμένο σώβρακο, που κι αυτό ακόμα το συζητάμε.

Κι έτσι θα παραμείνει το πράγμα, ώσπου μια μέρα, σε κάποια άλλη βασιλική εμφάνιση, ενώ ο άναξ θα παρελαύνει και πάλι καμαρωτός και τσίτσιδος ή έστω περίπου τσίτσιδος, τότε ακριβώς θα βρεθεί ένα άλλο κοριτσάκι-γκουρού, ν’ αφυπνίσει τις μάζες :

«-Σήμερα φοράει και γαμώ τις στολές ο βασιλιάς μας ή μήπως εμένανε κάνουν πουλάκια τα μάτια μου

Μα δεν γίνεται των κοριτσιών-γκουρού τα μάτια να κάνουνε πουλάκια.

12 σχόλια:

 1. Σιγά μην φόραγε σώβρακο μινέρβα κοτσαμάν Βασιλιάς.
  Από τα Venus victoria ψωνίζει η Βασίλισσα.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Μπράβο για την αισιοδοξία, θα τη φτιάξουμε τη φορεσιά, με τα ουζάκια μας και την περηφάνεια μας.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Κουράγιο 2 μηνάκια μείνανε...ή μήπως 2,5 ?

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. ...για να ολοκληρωθεί το πρόγραμμα δανεισμού της κυβέρνησης για το πρώτο 6μηνο,να πάρουνε οι γκόλντεν γκάις τοκογλύφοι τα επιτόκια για τα οποία μας εκβιάζουν με τις αλλεπάλληλες εκθέσεις τους και να μας παρατήσουν μέχρι τον Ιούνιο να γλύψουμε τις πληγές μας...έτσι τουλάχιστον τα βλέπω εγώ...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. Βέβαια, μόνο μαζί μας θ' ασχολούνται ? Έχουν και σοβαρές δουλειές οι άνθρωποι. Σε λίγο θα έχουν και σοβαρότερες.
  Τέλος πάντων, τώρα είμαστε ξεβράκωτοι, λέει η γερμανογκουρουδίνα. Αυτό το εμπεδώσαμε.
  Για τη DB λέω. Τώρα διαπιστώνει ξαφνικά ότι το δικό μας χρέος κάνει περισσότερο κι απ’ όσο της Αργεντινής και της Ρωσσίας μαζί, πολλαπλασιαζόμενο επί δύο. Δηλαδή, 51 δις ευρώ της Ρωσσίας, το ’98, συν 57 δις ευρώ της Αρτζεντίνας, το 2001. Ε, καλά, περάσανε και κάτι χρόνια από τότε. Πάντως πολύ περισσότερα χρόνια από τότε που κάποιες εκθέσεις έδιναν buy, για παράδειγμα την ΜΑΡΦΒ, με τιμή στόχο 13 τόσα ευρώ. Σχεδόν σαν χτες μου φαίνεται. Μόνο που δεν θυμάμαι ποιά τράπεζα εξέδιδε αυτές τις εκθέσεις. Μωρέ ποιά ήταν, να δεις ; Θα το βρω, πού θα μου πάει.

  Κατά τα λοιπά, τα πράγματα είναι πολύ σύνθετα. Από τη μία πλευρά, οι αξίες των μετοχών έχουν διολισθήσει αρκετά, από την άλλη όμως ίσως να διολισθήσουν ακόμη περισσότερο.

  Έτσι, ο μέσος επενδυτής* βρίσκεται ενώπιον του τρομερού διλήμματος :

  -Να βγεί εκτός και απλώς να παρακολουθεί μετοχές, που όμως είναι ΝΩΡΙΣ για ν’ αγοράσει ή μήπως να παραμείνει εντός και απλώς να παρακολουθεί μετοχές που όμως είναι ΑΡΓΑ για να πουλήσει ;


  *γνωστός και ως πατριώτης

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. Ή όπως λένε κι οι Εγγλέζοι :

  Too young to sell
  Too old to buy

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 7. Λες να...............

  http://www.youtube.com/watch?v=RdfPER5Cgm8

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 8. http://www.youtube.com/watch?v=NuQXS-AP_to&feature=related

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 9. ΟΥΟΥΟΥ ΧΑΧΑΧΑΧΑ
  Απο σήμερα Με νέο look

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 10. ή προτιμάτε αυτό??

  το δεύτερο είναι καλύτερο ... δείχνει την απόγνωση και την πτώχευση σε όλο το μεγαλείο της.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 11. Βέβαια η φωτογραφία έχει και δεύτερη ερμηνεία, καθώς ο μάγκας κοιτάει ψηλά ... το πιάσατε το υπονοούμενο???

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 12. ΑΙΣΙΟΔΟΞΟΙ ΟΣΟ ΠΟΤΕ ... ειδικά στα μικρά ... τώρα στα μεγάλα μπορεί οι τράπεζες να μας παρασύρουν σε πολύ χαμηλά επίπεδα ... το ενδιαφέρον όμως θα είναι τι θα κάνουν οι δικοί μας με ΕΤΕ 11-14, όπου μόνος πρώτος το έγραψε ο swear.

  ΑπάντησηΔιαγραφή