Δευτέρα, 25 Ιανουαρίου 2010

Πλανήτης Pandora δεν υπάρχει

Σε παλαιότερη επιστημονική εργασία μας, με θέμα «Η Προαιώνια Κατάρα του Αυνάν και ο αντίκτυπός της στη Χρηματιστηριακή Ψυχολογία», είχαμε διακρίνει την ευρύτερη κατηγορία των κάθε λογής καταθλιπτικών ψυχανώμαλων, σε τρείς χαρακτηριστικές υποομάδες : Τους βαρύθυμους καταθλιπτικούς, κατά τα λοιπά καλοπροαίρετους χαρακτήρες, που αναγνωρίζονται από την ηττοπάθεια και την έλλειψη θάρρους, τους δύσθυμους καταθλιπτικούς, που διακρίνονται από την οργή, το πείσμα και ιδίως την χαιρεκακία και τέλος, τους παρανοειδείς καταθλιπτικούς, που χαρακτηρίζονται από έντονη δυσπιστία, εμπλουτισμένη με παραληρητικές ιδέες/εντυπώσεις.

Οι ανήκοντες στην πρώτη κατηγορία, που παρουσιάζει μηδαμινό κλινικό ενδιαφέρον, είναι γενικά συμπαθείς ή τουλάχιστον όσο συμπαθές μπορεί να είναι ένα αποβλακωμένο emo με κορακί μαλλί, που μασουλάει κατατονικά ένα λαστιχένιο τσίλι-μπέργκερ, χαϊδολογώντας τρυφερά το λούτρινο argoodaki που μόλις κέρδισε επάξια. Στην δεύτερη κατηγορία, στην οποίαν ανήκουν όσοι χαμογελούν χαιρέκακα μόλις δουν καταστροφές (οι οποίοι στην καθομιλουμένη καλούνται κομπλεξικοί ζοχάδες), έχουμε εκτενώς αναφερθεί, κατά το πρόσφατο παρελθόν.

Περισσότερο ενδιαφέρον παρουσιάζει σήμερα η τρίτη κατηγορία, των παρανοειδών καταθλιπτικών, που είναι και η μεγαλύτερη. Σ’ αυτήν συναντώνται όλοι εκείνοι που σήμερα συσσωρεύουν τυρί, ρύζι, καφέ, γάλα, Καμπά σε υπόγειες αποθήκες-πυρηνικά καταφύγια, διαβλέποντας έξοδο από Ευρωπαϊκή Ένωση, έξοδο από Ευρώ, έξοδο από το ΝΑΤΟ, Ρίτα Χέηγουορθ-Τελευταία Έξοδο και γενικώς έξοδο από παντού. Στους προηγούμενους, προστέθηκε πρόσφατα ένα νέο είδος οιωνοσκόπων, οι οποίοι παρατηρούν στο μικροσκόπιο τους αριθμούς σειράς των χαρτονομισμάτων των πενήντα και εκατό ευρώ, προκειμένου ν’ ανακαλύψουν τη διεθνή συνομωσία των Illuminati, με στόχο την απομόνωση της δύσμοιρης χώρας μας και την ολοκληρωτική καταστροφή του ελληνισμού.

Δεν είναι πλέον μυστικό, ότι το μοχθηρό σχέδιο του ιδιοφυούς αρχισατανιστή-χεβυμεταλά οπαδού των “Slayer” Τζορτζ Μπους-τζούνιορ προέβλεπε εδώ και χρόνια τη διάλυση της χώρας μας, μέσω του συστηματικού μαρκαρίσματος των ελληνικών χαρτονομισμάτων ευρώ με κάποια ειδικά χαρακτηριστικά, τυπωμένα με αόρατη μελάνη, που εμφανίζονται μόνον εάν τρίψεις επί ημίωρο το χαρτονόμισμα με μεταξωτό ύφασμα. Μέσω αυτού του κρυφού στιγματισμού, είναι πλέον εύκολο να μας εκπαραθυρώσουν από οπουδήποτε, αφού τα δικά μας τα ευρώ δεν είναι σαν τα άλλα. -Δεν τα βλέπεις ρε κεφάλα ; -Είν'αλλιώτικα από τ' άλλα. Δηλαδή, σκέτα πατσαβούρια. Ήδη, πέραν της γνωστής στις πλατιές μάζες ισοτιμίας δολαρίου ΗΠΑ/ευρωπαϊκού ευρώ στο 1.41 τόσο, στις υπόγειες διεθνείς χρηματαγορές, μέσω συναλλαγών over the counter, διαμορφώνεται παράλληλα μία άλλη ισοτιμία μεταξύ δολαρίου ΗΠΑ και ελληνικού ευρώ, η οποία σήμερα αγγίζει την τιμή 0,056, διαρκώς φθίνουσα. Την κάτσαμε τη βάρκα.

Αυτά είναι όλα κωδικοποιημένα πάνω στο γνωστό χαρτονόμισμα του ενός δολαρίου, το οποίο, για παράδειγμα, γράφει «E Pluribus Unum», δηλαδή ένας έξω απ’ τους πολλούς, που βέβαια υπονοεί τη δική μας έξωση από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Σε ελεύθερη μετάφραση, «Όλοι οι καλοί μαζί κι ο ψωριάρης χώρια». Ακολούθως, το μάτι που διακρίνεται πάνω στην πυραμίδα, δεν είναι παρά η επιτήρησή μας από την Ecofin, ενώ η πυραμίδα καθαυτή είναι –τι άλλο ;- η πυραμίδα που έστησε ο Βγενό για να δαγκάσει τους Άραβες, όπως και τους δάγκασε.

Σα να ξεφύγαμε όμως απ’ το θέμα μας, μπαίνοντας στα χωράφια της νομισματικής, που είναι εντελώς άλλη επιστήμη, ενώ εδώ για ψυχολογία λέγαμε. Έπαθε λέει κατάθλιψη, πολύς κόσμος, εξαιτίας αυτού του «Avatar», μιας χαζοταινίας με κάτι μπλέ σκυλομούρηδες, που σπάει ταμία. Τέτοιο κλάμα ούτε στου Ξανθόπουλου δεν έπεφτε. Όπως αναφέρει το CNN, φανς της ταινίας δημιούργησαν στο φόρουμ τους ένα θέμα με τίτλο: «Τρόποι να αντιμετωπίσετε την κατάθλιψη που προκαλείται επειδή ο ονειρικός πλανήτης Pandora δεν υπάρχει». Σώπα, καλέ. Αλήθεια λέω, πηγή in.gr, όχι αστεία. Εκατοντάδες άτομα έσπευσαν να συμφωνήσουν. «Όταν ξύπνησα το πρωί, αφότου είδα την ταινία, ο κόσμος μου φάνηκε γκρίζος. Σαν όλη μου η ζωή και όλα για τα οποία δούλευα έπαψαν να έχουν σημασία. Δεν βλέπω λόγο να συνεχίσω», δηλώνει ο Σουηδός Ίβαρ Χιλ, αναφερόμενος στην μετά-Αβαταρ θλίψη του. -Ε, μη συνεχίσεις.- Σάμπως και σε υποχρέωσε κανείς να συνεχίσεις ; Περίεργο όμως, ρε φίλε, που όταν ξύπνησες ο κόσμος σου φαινόταν γκρίζος. Εμένα πάλι θα μου φαινόταν μπλε. -Μήπως είχες χλαπακιάσει τίποτα μυστήρια χάπια, ρε παλαβιάρη ;

Εγώ λέω ότι γεμίσαμε πιά τρελλαμένους. Έπιασε δηλαδή ένας και πέρασε δυό χέρια μπλε ντουκόχρωμα τους ηθοποιούς και πάνε όλα τα πρόβατα και παθαίνουνε κατάθλιψη και φτιάχνουνε και φόρουμ «πώς να νικήσεις την κατάθλιψη». -Ξέρω γω ; -Δες Χοντρό-Λιγνό. Δες Άδωνι Γεωργιάδη. Μόνο Τράγκα, μη δεις, το καλό που σου θέλω. Ή μάλλον όχι. Ξέχνα τα όλα. Δες μόνο αυτό εδώ χάμω :


O Merval, που από τα χαμηλά των διακοσίων μονάδων του Νοέμβρη 2001, έφτασε να υπερδεκαπλασιάσει την τιμή του. Δεν χρειάζονται σχόλια. Δεν χρειάζονται χαμογελάκια. Δεν χρειάζονται γραμμούλες. Ο Πτωχός πεθαίνει τελευταίος. Ο Πτωχός μίλησε. Κι όταν μιλάει ο Πτωχός, μιλάνε κι οι μουγγοί.

Θέμα : «Τρόποι να αντιμετωπίσετε την κατάθλιψη που προκαλείται επειδή ο ονειρικός πλανήτης ΧΑΑ δεν υπάρχει». Υπάρχει και παραϋπάρχει. Πάντα υπήρχε, πάντα θα υπάρχει. Θα έρθει κι η ώρα του. Το μόνο που δεν υπάρχει είναι ο πλανήτης Pandora. Που δε νομίζω να ενοχλεί και κανέναν, πλην από τίποτα αποχαυνωμένους πιτσιρικάδες τύπου Ίβαρ Χιλ, που γουστάρουν να ψυχοπλακώνονται με μπλε ανθρωπάκια, με πράσινα μάτια και αυτιά γαϊδάρου. Και να κλαίγονται στο οικείο φόρουμ.

111 σχόλια:

 1. Ωραίο διάγραμμα!
  Μήπως όμως πρέπει να κάνουμε και την αναγωγή σε πέσο, με κάνα πολλαπλασιασμό;
  Όσο για τον Τράγκα, γέλασα με την ψυχή μου προχθές όταν τον άκουσα να λέει "Πόλσον" και "Αγορές..."
  Γουστάρω όταν ακούω για τους αλήτες. Τώρα το από ποιον δεν με πολυαπασχολεί, φτάνει να το... ακούω!..

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Bρε Σατανα που εμαθες οτι ημουν στο σινεμα για το Αβαταρ χθες ? :)

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Ασε το κόσμο να ονει-ρέβεται

  http://www.youtube.com/watch?v=iF2__-K8qFo

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. http://www.youtube.com/watch?v=KFFlCXS6RKs&feature=related

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. Γειά σου swear

  Λυπᾶμαι πού τό λέω, άλλά ἡ σημερινή ἀνάρτηση μέ κάνει νά πιστεύω πώς τό παρόν ἱστολόγιο ρέπει πρός τόν ἀποκρυφισμό. Κάτι τέτοια εἴχανε βρεῖ καί στό σπίτι τοῦ Κατσούλα... χαχαχα. Τό διάγραμμα στό τέλος εἷναι γιά ξεκάρφωμα...:))

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. Johny,
  Be good. Δεν χρειάζεται αναγωγή, σε πέσσος. Με αυτή τη λογική, θα πρέπει να κάνουμε αναγωγή και του ΓΔ σε ΕΛΛΗΝΙΚΑ ευρώ. -Το πιάνεις, έτσι ? Εξάλλου εμείς δεν θα πτωχεύσουμε ποτέ, κουφάλα τοκογλύφε. Υπόθεση εργασίας κάνουμε.

  Σάρισα, τέτοια έργα πας και βλέπεις και μετά φαντασιώνεσαι κοτζάμ ΤΙΤΑΝΑ στα 5 ευρώ (και πολλά λέω). Κάτσε να δεις αύριο το πρωϊ, που θα τα βλέπεις όλα γκρίζα, σαν το τσιμέντο.

  Μoody,
  Έχεις καμιά σχέση με τον οίκο αξιολόγησης ? Ο κόσμος να ρεύεται, γιατί να μη ρεύεται. Και να κλάνει δηλαδή, φράγκο δε δίνω.

  Γειά σου Γέρο.

  Ζάρα, το blog αυτό είναι άντρο ελευθεροτεκτονισμού. Δεκάδες συμβολισμοί και συνθήματα, ενημερώνουν καθημερινά τους Αδελφούς Επενδυτές, Skulls & Bones γερουσιαστές, Hell Angels καβάλα σε πλουμιστές Ελέκτρα Γκλάϊντ και λοιπούς ενδιαφερομένους, για τις επικείμενες τάσεις της αγοράς. Εμ, έτσι κονομάμε, πώς νόμιζες ?

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 7. swear bro.
  avatar more money than titanic(20 euro)
  sto N.Y. you know

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 8. Θα ξαναμιλήσουν και θα ξαναγελάσουν οι μουγκοί.
  Οι μόνοι που δεν πρόκειται να γελάσουν είναι εκείνοι που σωρεύουν ρύζια και αλεύρια.
  Τους φαντάζομαι να ζυμώνουν όταν πλησιάζει η ημερομηνία λήξεως.
  Και είναι και αμετανόητοι.
  Μόλις τα φάνε πάλι ξαναγεμίζουν το κελάρι.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 9. Ναι, το είδα. Έσπασε όχι μόνο το ρεκόρ εισπράξεων του Τιτανικού, αλλά ακόμη κι αυτό το ακατάρριπτο, της "Υπολοχαγού Νατάσσας". -Φοβερό, ε ?

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 10. κατάθλιψη και @@@@@
  ας έπαιρνε ΕΛΦΚ να δεις για πότε βλέπει τη Ζωή αλλιώς...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 11. Πουλάκια μου , εδώ είστε ε? μμμοοουυυυτςςςςς

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 12. Καινούριο φάρμακο της λαβί είναι αυτό το ελφκ;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 13. συντομογραφία από αυτό εδώ
  http://www.youtube.com/watch?v=DgjiADB4jfA φίλε spartplay

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 14. Ρε παιδια αυτη η ΕΛΦΚ τρελλαινει!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 15. Τα λέγαμε, δεν τα λέγαμε?
  Short cover για σήμερα.

  Τώρα απομένει να διαβάσουμε αναρτήσεις θεμάτων, στο γνωστό forum όπου διαρκώς γράφουν δίχως να λένε και τίποτα, που θα φωνάζουν να επέμβει η Ε.Κ. που άφησε κάποιους να πουλήσουν ΕΛΦΙΚΟ στα χαμηλά.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 16. Ακόμη να το βρείτε προβατάκια ; Ξαναρωτώ λοιπόν. Ποιός είναι ο νεαρός αναλυτής (τεχνικός), με προτίμηση στις γελαστές χοροπηδηχτές μπουγελο-φατσούλες MSN και στα chill-οut τραγουδάκια, που θέλησε να μπει στα παπούτσια του Λέοντα και έστησε το πέτσινο μπλογκ ;
  Να δω ποιός θα το βρεί πρώτος ! Πείτε μου και κάτι άλλο. Πώς γίνεται ολόκληρος "πυρηνικός αντιδραστήρας" να μην ξέρει να στήσει ούτε ένα απλό μπλογκ και να χρειάζεται βοήθεια από πιτσιρικάδες ;;; Χαχαχαχα! Μήπως τελικά ο Λέων δεν ήταν και τόοοοοσο πυρηνικός αντιδραστήρας όσο έλεγε ; Κατά τα άλλα ήξερε να συναρμολογεί τραπέζι ΙΚΕΑ ! Για να σας δω τώρα !

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 17. δύσκολο!!
  βοήθησε μας με το να μας πεις αν έχει μετοχές αυτός ο νεαρός αναλυτής η όχι...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 18. Pipini,
  Mας σάλιωσες πανάθεμά σε. Κι είσαι κι αξύριστος, μπαρμπα-Γιώργο.

  Spartplay, εσύ ποιός παλιός γκουρού είσαι πάλι ? Μου το ΄χετε κάνει μπουρδέλο το μπλογκ μου. -Εσύ που τα ξέρεις όλ' αυτά ? -Ιnsider είσαι ? Βρε, τί πάθαμε, κάθε μέρα κι ένας νέος (που λέει ο λόγος) γκουρού.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 19. Μπουρδελο όπως το λες! Βρε μην αλλάζετε νικς κάθε λίγο και λιγάκι! Τουλάχιστον όχι κάθε δέκα λεπτά.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 20. πιπίνια είδα, είπα να εμφανιστώ και εγώ.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 21. Swear,
  Αυτόν τον spartplay για γάτα μεγάλη τον κόβω. Ξέρει και για τον κωδικό "πυρηνικός αντιδραστήρας".

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 22. Ενας ειναι ο Γκουρου!!!!!!!
  Αυτος που ειπε στο πρωι, Παμε γερα σημερα για 2,100 και λεει σημερα το βραδυ.
  Παμε γερα αυριο για 2,150

  *ΕΛΦΙΚΟ
  Κικου
  Ουτε ο Ηρακλης δεν μπορεσε να ξεμπλεξει απο τις........ κουβαριστρες, και θα βρουν ακρη στο φορουμ οι αμπαλοι, που λεει και ο Μεγας Αποκρυφιστης Swear

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 23. Ποιος είναι αυτός ο spartplay? Δεν πιστεύω να είναι ανταγωνιστής μου στα πιπίνια?

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 24. Nαι, γεμίσαμε γάτες εδώ μέσα. Από Σόρος μέχρι Μπάφετ. Ξουτ, παλιόγατες !

  Εσένα πάλι ρε μυταρά Μορφονιέ, κάπου σε ξέρω. Τί playboy βρε καψερέ, που με τέτοια μύτη ούτε να στρίψεις δεν μπορείς.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 25. Γειά σου βρε γίγαντα Βασιλης Αντ ... άκου εκεί να επέμβει η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 26. Του μεγάλωσε απ'τα ψέμματα

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 27. Βασίλη-Αντ, μόνο μη μάθω κακομοίρη μου ότι ο Μορφονιός είναι το υπ' αρ. 1.234.207 νικνέημ σου. Ένα μήνα ban θα σου ρίξω. Τώρα θα μου πεις, στενοχώρια σου μεγάλη.
  Λυσσάξατε πια με την ΕΛΦΙΚΟ. Αλλά λύσσαξε κι αυτή απ' ότι βλέπω. Τί να σας πω, ό,τι σας φωτίσει ο Πόλσον.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 28. Γιατί τι έχει η μυτούλα μου? Είναι τόσα δα μικρούτσικη, όση ήταν και η πτώση που σας βρήκε απο τις 2950.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 29. Μπαφετ ειπες??????
  Τωρα θυμηθηκα, καπου μου εχει μεινει ενας μπαφος.....
  καλο βραδυ σε ολους τους φιλους.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 30. να ρίξετε ban σε όλους τους άνδρες. Άντε να φύγετε να πάτε αλλού.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 31. Πτώση? για χρηματιστηριο μιλατε τοση ωρα?

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 32. Καλη η ΕΛΦΙΚΟ, αλλα θα χλωμιασει μπροστα στον ΠΕΤΖΚ

  *Βρε μπας και εχω παθει σωληνιαση.......

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 33. χεχεχε
  Είδατε πως τις κάνω και τσιμπούν?
  Είμαι σαγηνευτικός ο μπαγάσας.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 34. άμα γυρίσεις ανάποδα...ισως

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 35. .Βασιλης Αντ

  καλα τι ειναι ΠΕΤΖΚ που χλωμιάζουν οι γυναίκες μπροστά του?

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 36. Αυτό το μούτρο ο Πολσον σορταρει και ελφκ πλέον;; τον ξεδιαντροπο.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 37. Λοιπόν, οι τρείς κανούργιοι, Spartplay, Pipini και Playboy : Από τώρα και στο εξής, έχετε πιστωτικό όριο ένα ποστ την ημέρα, ο καθένας. Και πολύ λέω. Για να μην το κάνω ένα τη βδομάδα ή και ένα το χρόνο. Μας φλομώσατε στην παπαριά. Άντε μπράβο. Φεύγω τώρα. Κανονίστε την πορεία σας, μέχρι αύριο το πρωϊ να το έχετε διαλύσει το μπλογκ.

  Καληνύχτα και φρόνιμα.

  Αυλακιώτη, έχε το νου σου, σε παρακαλώ, να επιβάλεις την τάξη, όταν απαιτηθεί. Εσύ δείχνεις αρκετά σοβαρός (για τα δεδομένα του μπλογκ, τέλος πάντων).

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 38. Σας παρακαλώ πολύ. Το δικό μου το ποστ θα ήθελα να είναι μετά απο το ποστ του πιπινιού.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 39. καποιος μου σφυριξε οτι γινετε διαγωνισμος Γκρουρουδων επαε και ναμε και Γω κοπελια .....

  lakkis ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΓΡΑΨΩ ΚΑΙ Info βγηκε....!!

  παλι καλα , υπαρχουν και χειροτερα χωριανοι....[ αυτο μου το κολησε ο ΝΕΜΟ ] απο το αλλο Γκουρουδοχωρι ...!!

  τελος παντων.......Μπαμ-μπαμ-μαπμ 2178 - 2381 - και 3057 ανημερα του Τυφλου ....!!

  βρε παλι τα ιδια θα λεμε

  Aleko mou Sallam

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 40. μπα Sfina ηταν τελικα ....!!!!!!!

  και μη χειροτερα...........

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 41. Σφήνα, το ανήμερα σίγουρο. Το ποιου αγίου όμως;
  Μπά σε καλό μου και μιλώ και με γρίφους :)

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 42. του Παραλυτου ηθελα να πω ... 25/4

  Μπερδεψα τον Τυφλο με τον Παραλυτο....!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 43. Τον σακάτη δηλαδή;;; swear συναγερμός! Ελλιοττικός ενμπλογκει!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 44. -Εγώ φταίω δηλαδή, που ο άλλος δεν ξέρει ούτε να γράψει τη λέξη "υφαλοκρηπίδα" ; (υφαλοκρυπίδα την γράφει, όπως λέμε "κωλοτρυπίδα")
  -Εγώ φταίω που ο άλλος νομίζει ότι τις γκρίζες ζώνες τις έχουνε περάσει με γκρι λαδομπογιά ?
  -Σε τελική ανάλυση, εγώ φταίω που δεν του βγαίνουν τα trades ?

  Ορίστε, μου ρίξανε πάλι ban, αυτή τη φορά μέχρι 5 Φεβρουαρίου.
  Του 2011, εννοείται.
  Και λουκέτο και ban.

  Θα προσφύγω στη Χάγη, αν και ΔΕΝ με συμφέρει, όπως έμαθα από έγκυρους νομικούς κύκλους.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 45. Ban στον εαυτό τους πότε θα κάνουν???? Για να σταματήσουν να γράφουν μαλακίες δηλαδή όχι τίποτα άλλο. Τώρα έβγαλαν άρθρο ανυπόγραφο όπως πάντα όπου διαφημίζουν μία εταιρεία ότι δίνει τσάμπα λογισμικό για καταχώρηση αποδείξεων. Πας στο site και φυσικά δεν υπάρχει τίποτα...

  Πότε θα κάνει καμιά απεργία η ΕΣΗΕΑ μπας και σταματήσουν για καμιά μέρα τις παπαριές???

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 46. Εγώ το βλέπω αλλιώς. Ουδέν κακόν αμιγές κακού, όπως λένε. Πρόσεξε : -Επειδή τώρα με κάνανε ban και δεν μπορώ να γράφω ούτε λέξη, θα το ρίξω κι εγώ στο διάβασμα, για να γίνω καλύτερος και να τους εκδικηθώ κάποτε, όταν μεγαλώσω.

  Έχω πάρει δύο βιβλία.Το ένα λέγεται "Το Τρίτο Μάτι", του βουδιστή Λόμπσανγκ Ράμπα. Όχι Ρόμπα, Ράμπα. Ο συγκεκριμένος Γκουρού ισχυρίζεται ότι οι άνθρωποι παλιά είχαν τρία μάτια, το τρίτο ανάμεσα στα φρύδια. Αυτό το τρίτο, που έβλεπε πράγματα πέραν αυτού του κόσμου, με τον καιρό χάθηκε, επειδή οι άνθρωποι έγιναν κακοί. Αυτό είναι το κακό νέο. Το καλό νέο είναι ότι εκεί στο Θιβέτ ξέρουν τρόπο να το ξανανοίγουνε. Αυτό το κάνουν εάν είσαι ενάρετος, με μια ξύλινη σφήνα κι ένα σφυρί. Θα πονάει, μάλλον. Αλλά όταν τ' αποκτήσεις το τρίτο μάτι, βλέπεις αγορά τρία χρόνια μπροστά. Γουστάρω. Πάω Θιβέτ και θα δείτε μετά.

  Το δεύτερο βιβλίο είναι του ΡΡ.Πρέχτερ και λέγεται "Το Τρίτο Κύμα". Αυτός πάλι ο Γκουρού, εξηγεί ότι οι άνθρωποι έχουν όλοι από δύο μάτια, εκτός απ' αυτόν και τους οπαδούς του, που δεν έχουν ΚΑΝΕΝΑ. Πλην σπανίων εξαιρέσεων, οπότε λέμε "μες στους στραβούς ο μονόφθαλμος". Από κει βγαίνει. Αυτό είναι το κακό νέο. Καλό νέο δεν υπάρχει. Κάποτε, τα χρηματιστήρια θα μηδενίσουν την τιμή τους και όλα θα τελειώσουν. -Πότε ? Δεν ξέρω. Ούτε ο Πρέχτερ ξέρει. Αυτό το ξέρει ΜΟΝΟΝ ο Λόμπσανγκ Ράμπα. Γι' αυτό, καλό είναι τα δύο βιβλία να διαβαστούν συνδυαστικά, ώστε να βγει κάποια άκρη.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 47. Ανάθεμα και αν μπορώ να καταλάβω τι έχει γίνει πάλι. Ψάχνω και προσπαθώ να δω ποιος ο λόγος του ban και ποιος ο λόγος της επίθεσης του άλλου.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 48. 3 ωριτσες κρατησες τελικα, ουουχαχαχαχα

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 49. Βρε άμπαλοι...λίγο (που λέει ο λόγος) λείπω (γιατί θα συνεχίζω να λείπω) και τον κάνατε Εθνική Τράπεζα τον DOW.... ντάρι ντάρι ντάρι γράφει ο Γκόρτσος...(αν δεν ξέρεις ποιος είναι ο Γκόρτσος είσαι ΣΑΚΑΤΕΜΕΝΟΣ Χρηματιστηριακά απλά δεν μπορώ να σου πω ούτε ΟΞΩ ούτε ΜΕΣΑ διότι απλά δεν έχεις ΜΙΑ).
  Ο άλλος ο αναλυτής των επτά θαλασσών και των 8 βιβλίων Φάπα Σούτρα (από το Κάμα Σούτρα ΑΜΠΑΛΕ αναγνώστη) είναι σίγουρος ότι το ΧΑΑ θα διορθώσει άσχημα αν πέσουν τα ΞΕΝΑ αλλά προχθές του άρεσε η αντίδραση της ΕΤΕ...γι αυτό σήμερα έκανε η ΕΤΕ -5%..... ΟΥΟΥΟΥΟΥΟΥΟΥΟΥ ΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ ρε ο καλύτερος αντιδείκτης ever....

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 50. Τι ντάρι ντάρι βρε που δεν πήρε χαμπάρι ούτε την άνοδο αλλά ούτε και την πτώση (μέχρι τώρα) του τραπεζοκεντρικού ΧΑΑ και μου γράφεις ντάρι ντάρι στο 2100 και έπειαζες το πα*άρι στο 2900... αυτό δεν είναι ντάρι ντάρι είναι
  ΣΤΟΥΠΑ ΚΑΝΕ ΜΑΣ ΤΗΝ ΧΑΡΗ
  ΠΟΥ ΤΗΝ ΕΤΕ ΕΧΕΙΣ ΚΑΜΑΡΙ!

  ΟΥΟΥΟΥΟΥΟΥΟΥ ΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 51. -Εμένα με απέβαλαν επειδή τον είπα "Σαρκοζίνα". Σιγά. Δεν τον είπα δα και Κάρλα Μπρούνι ! Και φυσικά, κάποιος από την τριμελή ομήγυρη πάτησε σύσταση διαγραφής. Ξέρεις τώρα. Το γνωστό σύστημα. Προκαλώ-προκαλώ και όταν μου απαντήσουν πατάω σύσταση.

  Δε με νοιάζει. Το μόνο που με νοιάζει είναι που έχασα το στοίχημα από τον Bluesman.Αυτός υποστήριζε ότι θα έτρωγα ban πριν περάσουν τέσσερις ώρες. Ε, πέταγα κι εγώ τη μπάλα έξω, να περάσει η ώρα, αλλά στο τέλος την έκανα τη μαλακία μου κι έχασα πεντακόσια ευρώ, στα καλά καθούμενα. Θα του τα ξαναπάρω, την επόμενη φορά. Για πρωϊνό τον έχω τον Blues, στο στοίχημα.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 52. Swear

  Εμένα στο ban δεν μπορεί να με κερδίζει ΚΑΝΕΙΣ...ούτε ο ίδιος ο Φάπας Σούτρας που πατούσε το κουμπί του ban μου! ΟΥΤΕ!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 53. Εγώ δεν κατάλαβα γιατί σου την έπεσε? Επιχειρήματα δικά του δεν διάβασα. Τραμπουκισμούς είδα, δίχως επιχειρήματα.
  Υπήρχε και άλλο άρθρο που είχε σηκωθεί?

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 54. Swear δεν τους βλέπω πάντως στο capital να βγάζουν κανένα τρίτο μάτι. Πάντως όταν ακούω capital και τους κολοσσούς δημοσιογράφους και τη λέξη τρίτο σε κάποιο άλλο τρίτο το μακρύτερο πάει το μυαλό μου. Δεν ξέρω τι λέει γι αυτό ο Λόμπσανγκ Ράμπα...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 55. Χάϊ, άστο, εάν λες για τον Μάντα, επειδή μιλάω συχνά μαζί του, σου λέω απλώς ότι αυτά που γράφει εμένα μου τα έχει πει τρείς βδομάδες πριν και μου έχει στείλει και ολόκληρο κατεβατό πμ.

  Μην πέφτεις κι εσύ στην παγίδα να κρίνεις τον άλλον ΔΙΧΩΣ να ξέρεις τα δεδομένα του. Όπως κάτι άλλοι ΗΛΙΘΙΟΙ που νομίζουν ότι όλη την ώρα εμείς αγοράζουμε και δεν πουλάμε ποτέ. Για τόσο ζώα μιλάμε.

  O Manta δεν έχει καμιά σχέση με γνωστούς χασουρίνους. Είναι παίκτης σωστός, έμπειρος και -το κυριώτερο- ανοικτόμυαλος.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 56. ΧΑΙ5 η δικιά σου είναι πολύ δυνατή ... αν διαβάζω καλά το ταμπλό, μαζεύεται πολύ γερά.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 57. Τώρα μπῆκα καί πῆρα μιά γεύση. Καλά σοῦ κάνανε, διότι πολιτικολόγησες ἀνενδοίαστα καί ἀσυστόλως, μέ ὑφέρποντα στόχο νά θολώσεις τά νερά καί νά τούς πάρεις τά χαρτιά..

  Τήν Χάγη ἐγώ δέν τήν πάω, γιά τελείως ἄσχετους λόγους μέ αὐτούς πού ἔχουν κατά καιρούς ἀναφερθεῖ...Ἀπό παλιά ὅμως εἷναι ἄγραφος νόμος πώς ὁ ἀδύνατος καταφεύγει στόν διάλογο, ἐνῷ ὁ ἰσχυρός δέν ἔχει λόγο γιά κάτι τέτοιο.

  Πάντως γιά τό Αἰγαῖο ἔχω σχεδόν ἕτοιμη πρόταση. Σχεδόν οὐτοπική. Κορμός της εἷναι πώς ἡ ἐπιφάνεια τοῦ Αἰγαίου ἔχει πολύ μεγαλύτερη σημασία ἀπό τό ὑπέδαφος. Στηρίζεται στήν ποιότητα τῶν νερῶν, τήν ἱστορικότητα καί τόν πολιτισμό πού κουβαλᾶνε. Ὅταν τήν ὁλοκληρώσω θά τήν ἀνακοινώσω...:))

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 58. Κίκου, τί ακριβώς δεν κατάλαβες ? Τα παιδάκια ΔΕΝ μπορούν αλλιώς, ΔΕΝ το έχουν, γενικώς. Ξεβρακώθηκε και είπε να την κάνει επεισοδιακά, όπως εμείς παλιά σ' έναν αγώνα με τον ΟΣΦΠ, που πέφταμε κάτω, επειδή δεν μπορούσαμε να παίξουμε μπάλα.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 59. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 60. Swear

  Μόνο με μηνιαίο κλείσιμο κάτω από 10200 ο DOW δικαιούται κάποιος να γράφει ντάρι ντάρι θα το φάτε το ΠΑΠΑΡΙ.... Όσο για την διόρθωση την πολυαναμενόμενη ΑΛΛΟΙ (σακάτηδες) ΤΗΝ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝ 3 ΤΡΙΜΗΝΑ ΕΝΩ ΑΛΛΟΙ 3 ΜΗΝΕΣ (Φάπας Σούτρας). Βέβαια αν από την άλλη τα τελευταία 3 τρίμηνα δεν σου έστειλε άλλο π.μ που να βλέπει την συντέλεια την DOW οκ.... ΘΑ ΤΟΝ ΠΕΡΙΜΕΝΩ!
  Βέβαια σε κάθε περίπτωση υπάρχει το μηνιαίο του 10200..... και φυσικά ΕΓΩ δεν μπορώ να περιμένω εμένα

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 61. Swear
  Α και σε πιθανό σου ερώτημα γιατί 10200 ρώτα τον .... αφού κάνει παρέα με τους ΣΑΚΑΤΗΔΕΣ θα ξέρει να σου πει!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 62. Xάϊ, επαναλαμβάνω, κάνεις λάθος εν προκειμένω. Με όλους κάνει παρέα ο Μάντα, δεν σημαίνει ότι υιοθετεί απόψεις και τακτικές άλλων. Έχει δική του άποψη, άκου με. Και εάν μιλήσεις μαζί του, θα δεις πόσο νοιώθει κι από αγορά και γενικώς.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 63. kikou04

  Το μόνο σίγουρο είναι ότι ΑΝ γίνουν τα πράσινα οράματα έχει μέλλον. Σε κάθε άλλη περίπτωση η κεφαλαιοποίησή της είναι ΑΠΑΙΤΗΤΙΚΗ όπως είναι σήμερα, παρόλα αυτά έχω μπει και περιμένω το όραμα του Γιώργου!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 64. Εγώ πιστεύω ότι ένα δύο τρίμηνα το πολύ ακόμη ζημιές και μετά η κερδοφορία θα τρέχει στο φουλ ... αν τώρα αυτό συνδυαστεί και με το όραμα του Γιώργου, ακόμα καλύτερα.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 65. θοδωρή εσύ που είσαι ή ήσουν των θεμελιωδών και αθεράπευτα αισιόδοξος πώς βλέπεις ΕΛΚΑ στο 1,20 (θα διαβάζει ο sparti και θα λέει αυτός ο ζαχμουραίος ποτέ δεν θα βάλει μυαλό!) και ΕΦΤΖΙ στο 1 ευρώ πλέον?

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 66. Swear

  Δεν κατηγορώ τον άνθρωπο που γράφει σαν Manta. Απλά η φιγούρα Manta έκανε μια κίνηση την συγκεριμένη χρονική στιγμή και υποθέτω ότι την έκανε βλέποντας τεχνικά .... Βέβαια τι τεχνική ανάλυση του φούτσου είναι αυτή που σχηματισμό μηνών όπως γράφει τον λύει με σιγουριά πρωτικά μετά από δύο μέρες πτώση ...
  Επαναλαμβάνω κοιτάμε το μηνιαίο.... και ο μήνας δεν αργεί να τελειώσει!
  Η ΠΑΠΑΣ ΠΑΠΑΣ
  Η ΖΕΥΓΑΣ ΖΕΥΓΑΣ
  ...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 67. Ζαχαρία
  ΕΦΤΖΙ είμαι αρνητικότατος ... δεν μου αρέσουν αυτά που κάνει ο Φειδάκης. Υπάρχουν και αλλού εταιρίες με ενεργειακά.

  ΕΛΚΑ ακόμη ύφεση βλέπω ... έχει φτιαχτεί αρκετά ο Ισολογισμός, ισχυροποιείται και νοικοκυρεύεται η εταιρία.

  ξεκόλλα με τον Γερμανόφιλο (πολύ αξία του έχεις δώσει) ... ώρα του καλή όπου και να είναι.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 68. Τον παραδέχομαι γιατί όσο Ιnsider και να ήταν είπε πράγματα 2-3 χρόνια πριν που γίνονται τώρα με το νι και με το σίγμα.

  Για ΕΦΤΖΙ συμφωνώ ότι κάνει ότι του κατέβει αλλά νομίζω ότι υπάρχει αξία εκεί...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 69. Εγω δεν σου λέω ότι έχει δίκιο, δεν θα μπορούσα άλλωστε. Ούτε καν ο ίδιος θα υποστήριζε κάτι τέτοιο. Σου λέω απλά ότι ο άνθρωπος έχει αιτιολογημένη άποψη, στηριγμένη στα δικά του κριτήρια, που τα μνημονεύει. Και ποτέ δεν ήταν ήξεις-αφήξεις, έχει τεράστια σημασία αυτό. Σου θυμίζω ότι ήταν από τους πρώτους που είδαν λονγκ την αγορά, μετά το Μάρτιο. Και πήρε μεγάλο κομμάτι ανόδου, αυτό το γνωρίζω προσωπικά.

  Εγώ το μόνο που λέω, χωρίς να στο επιβάλλω, είναι να μην τον εξομοιώνεις με άλλες γραφικές περιπτώσεις. Καμμία σχέση. Αυτό μόνο.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 70. είπε πολλά σωστά ... είπε και πολλές παπαριές, όπως λέμε όλοι μας άλλωστε.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 71. Ε ας πούμε ότι αναλογία σωστών προς παπαριές ήταν σημαντικά μεγαλύτερη από όλων μας.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 72. Swear
  ΕΠΙΜΕΝΩ κρίνω το κείμενο ΚΑΙ ΜΟΝΟ... και το κείμενο έγραφε με λίγα λόγια:
  "Ο σχηματισμός πολλών μηνών έσπασε διότι έσπασε η τάδε γραμμούλα μετά από 2-3 μέρες πτώση..."

  Δεν μπορείς μανάρι μου να συγκρίνεις μήλα (μήνες) με αγγούρια (μέρες) στο ίδιο κείμενο και να βγάζεις αποτέλεσμα...ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΣ!

  Σε κάθε περίπτωση χαίρομαι που τον ξέρεις προσωπικά και έχεις σχηματίσει προσωπική άποψη, όμως ΕΓΩ έχω τα γραπτά του.... μπορεί να μην είναι καλός στην έκθεση και να τον αδικούν! ΟΚ!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 73. swear, ενα πραμα δεν καταλαβα και να με συμπαθας.
  τι σκατα ανακατευεσαι παλι με τα πιτουρα και σε τρων οι κοτες?

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 74. Case study:
  Βλέπω εδώ και μέρες την μετοχή σύμβολο της Αμερικής του Bush την US Steel να τρώει ξύλο ατελείωτο (κωδικός X) ένα Χ αλλά από την πούτσα έπρεπε να είχε τρία Χ (ΧΧΧ).
  Αυτό συνειρμικά μου λέει ότι αφού πέφτει αυτός που πουλάει πρώτη ύλη στα ναυπηγεία, στην αυτοκινητοβιομηχανία ίσως να έχει μειωμένες παραγγελείες από ναυπηγεία από την FORD κ.ο.κ. Αυτό είναι ένα σημάδι αρνητικό για να κρατήσω την FORD. Από την άλλη όμως ποιος μπορεί να μου εγγυηθεί ότι η αποσύρσεις σε σκραπ δεν κτυπήσαν ΟΡΟΦΗ στο προηγούμενο διάστημα και η αγορά δεν τροφοδείτείται από εκεί και δέχεται την πίεση σήμερα η US Steel. Οπότε έχω ένα πιθανό ΜΕΙΟΝ και ένα πιθανό ΣΥΝ που αναιρεί το μείον. Τι κάνω? Λέω μαλάκα ψάξε ή κοίτα αλλού...βλέπε μηνιαίο... Μα θα μου πεις θα πουλήσεις FORD στα 9 ή 10 ή 11 και δεν την πούλησες στα 12 ή στα 20 που έγραφες? Ή θα πουλήσεις AMD στα 7,5 και δεν την πούλησες στα 10 ενώ την περίμενες στα 20?
  ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Όταν δεν ξέρεις, πρέπει να μάθεις και όταν δεν μπορείς να μάθεις πρέπει να φύγεις γιατί όταν θα μάθεις δεν θα μπορείς να έχεις την επιλογή να φύγεις.

  Και όποιος με κατάλαβε με κατάλαβε!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 75. Κατω τα χερια απο τον Μαντα.
  Εχω βαλει στοιχημα μαζι του, οτι μεχρι τη Παρασκευη στο κλεισιμο ο Νταου θα γραφει 10,850.
  Αν το χασω, του τη πεφτουμε ολοι μαζι μπας και το γλυτωσω.
  Αν κερδισω μην τον πειραξει κανενας , μεχρι να εισπραξω.
  Στα σοβαρα τωρα, επειδη τον παρακολουθω παντα στο φορουμ, τον θεωρω πολυ εμπειρο και κυριως πολυ πειθαρχημενο παικτη.
  Νομιζω οτι οι 8 στις 10 κινησεις του ειναι κερδοφορες, πραγμα εξαιρετικα σπανιο ακομα και για επαγγελματιες παγκοσμιου επιπεδου.

  *Μαντα ετοιμαζε το κρασι και το μετσοβονε.
  Ο Νταου σε λιγο πανω απο 10,300

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 76. Αν και για την AMD δεν πιστεύω ότι ποτέ θα ξεφορτώσω όλη την θέση μου (όπως στην FORD) διότι.... πως να το κάνουμε όλοι έχουμε γούστα που θέλουμε να τα πλερώνουμε.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 77. Στο ΜΑΛΑΚΙΣΜΕΝΟ που μου πέμπει απειλητικά μηνύματα και είναι από πάνω από το blog μου όλη μέρα, έχω να πω τα εξής :
  Άκου, αγορίνα, για να εξηγούμεθα μια και καλή και με σένα και με κάθε άλλον θρασύδειλο ψυχάκια του διαδικτύου. Εμένα δε με φόβισαν κάποτε ούτε οι Χρυσαυγίτες με τα Dr Martens και τα αμπέχωνα, δε θα με φοβίσει ένα άχρηστο κομπλεξικό μαλακιστήρι, σαν και του λόγου σου. ΜΑΘΕ ότι ένας άλλος τσιχλόμαγκας από την παρέα σου, έκλαιγε σαν την μυξο-παρθένα όταν τον ζόρισα και μου έστελνε ψεύτικα στοιχεία, για να γλιτώσει τις διώξεις. Γι αυτό τον βλέπεις να έχει λουφάξει τώρα, επειδή ΞΕΡΕΙ ότι ΞΕΡΩ, όπως και ΞΕΡΕΙ ότι αν αρχίσουμε ΔΕΝ ΤΕΛΕΙΩΝΟΥΜΕ, παρά μόνον εάν το αποφασίσω ΕΓΩ. Έχετε το νου σας, αλητάκια, διότι εάν ασχοληθώ μαζί σας, θα ικετεύετε γονατιστά για έλεος. Το νου σας λοιπόν, μην ξεκινήσω από ψηλά, ώστε να ξέρουν αυτοί που πρέπει τί διάβολο κοπρίτες έχουν υπό τη διεύθυνσή τους και πως χαραμίζονται οι υπολογιστές της δουλειάς σε διαδικτυακές ύβρεις, απειλές και trading της καρπαζιάς. Βρωμόσκυλα. Ουστ στο διάολο από δω χάμω, που θ' απειλήσετε κιόλας. Βρείτε τρύπες να κρυφτείτε, χαμίνια. Λεχρίτες.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 78. Βασιλης Αντ
  Καλά εσύ μανάρι μου αν περιμένεις να κερδίσεις διότι την Παρασκευή (σε τρεις μέρες και όχι την Μαγάλη Παρασκευή) ο DOW θα έχει 10850...τι να πω...ή μάλλον τι να τραγουδήσω... άντε.... ντάρι ντάρι ντάρι όλοι θέλετε ένα παλαμάρι....

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 79. φτου Αντρεα .... εγω εχω βαλει απο περσι [ 2009 ] τον απριλη ενα στοιχημα ...

  ανημερα Αποκριες 2010 Τυρινης 11278 ...??

  βρε λες......?? ενα φυσηματακι εμεινε

  Aleko mou Sallam

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 80. Γειά σου Λάκη, δεν σε χαιρέτισα χτες, σήμερα σε είδα. Καλό κουζουλοκομείο είσαι και του λόγου σου.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 81. STOCKstradamos
  και καλα θα κανεις να τη κοπανησεις γρηγορα απο την Χ, γιατι το παιχνιδι με πρωτη υλη για ναυπηγεια και αυτοκινητοβιομηχανιες, εχει μεταφερθει στη Κινα.
  Απο ποιους νομιζεις εκτιναχτηκε ο valtic Sea intex τους τελευταιους μηνες.
  Μαζεψαν ολο το σκραπ και το μινεραλι του κοσμου οι Κινεζοι,καπου εχουν σκοπο να το πουλησουν,...........οχι παντως στα ...ζαχαροπλαστεια..

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 82. STOCKstradamos
  Τι να κανουμε αλλοι ειναι large στα στοιχηματα και αλλοι στα .........παλαμαρια.......

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 83. swear

  Κοπέλι είσαι?
  Άνγωστε πρόσεξε μην πειράξεις τον swear γιατί θα γίνει της πουτάνας στο Αιγαίο....

  http://www.youtube.com/watch?v=1y_Ut2QO4qg

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 84. Βασιλης Αντ

  Την Χ δεν την έχω αν και θα έπρεπε, όμως πάντα την παρακολουθώ.
  Τώρα το ότι το μάζεψαν οι Κινέζοι που λες μου είναι αδιάφορο ακόμα κι αν είναι σωστό. Η ουσία είναι που και γιατί θα το πουλήσουν αν θα το πουλήσουν και δεν την πατήσουν. Πάντως η FORD τις πεισασότερες πωλήσεις τις περιμένει στην Κίνα την επόμενη πενταετία.....

  Τώρα για το παλμάρι δεν ξέρω....ΕΓΩ την γνώμη μου την έγραψα και δεν αλλάζει!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 85. Λοιπόν την κάνω πάω για φαγητό.... swear σε κανένα δεκαήμερο (ελπίζω) τελειώνω...θα τα πούμε στο e-mail....ελπίζω να έχεις οργώσει το θέμα!

  Καληνύχτα σε όλους.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 86. Επίσης Ζαχαρία ... ξέχασα να στο γράψω πριν ... στο ΕΦΤΖΙ είναι καραφορτωμένοι ουκ ολίγοι θεσμικοί.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 87. Καλέ μου φίλε swear
  αφού σε συγχαρώ για την ταχύτητα και την ευστοχία του σχολίου σου στα φερέφωνα των κοράκων,των μιζαδόρων,των νταβατζήδων της πατρίδας κοίτα κι αυτό (αν δεν το είδες ήδη δηλαδή μια και είναι χθεσινό) που προσπάθησα να το βάλω στη σελίδα (αλλά φευ)...

  Το φιάσκο του «αντισημιτισμού»
  Γράφει ο Γιώργος Δελαστίκ «E» 25/1


  Σοβαρότατες πολιτικές διαστάσεις με εξαιρετικά ύποπτες και σκοτεινές πτυχές έχει πάρει πλέον η υπόθεση του διπλού εμπρησμού της εβραϊκής συναγωγής στα Χανιά, στις 5 και στις 17 Ιανουαρίου, με την αποκάλυψη των δραστών της επαίσχυντης πράξης. Εχει προκληθεί πολιτικός και διπλωματικός σάλος καθώς έγινε γνωστό ότι οι δράστες είναι... δύο Αμερικανοί από τη «διευκόλυνση» (δηλαδή τη βάση) των ΗΠΑ στη Σούδα, δύο Βρετανοί από τη βάση του ΝΑΤΟ εκεί και ένας Ελληνας, ο οποίος έχει σχέση με την τροφοδοσία της νατοϊκής βάσης! Οπως αποδεικνύεται από τις λήψεις καμερών επιτήρησης καταστημάτων που βρίσκονται στον ίδιο δρόμο με τη συναγωγή, δράστης του πρώτου εμπρησμού ήταν ο ένας από τους δύο Αμερικανούς με συνεργούς τούς υπόλοιπους τέσσερις, ενώ δράστης του δεύτερου εμπρησμού ήταν ο μεγαλύτερος σε ηλικία από τους δύο Βρετανούς (33 ετών, ενώ ο δεύτερος είναι 23) με τους υπόλοιπους να φυλάνε τσίλιες!

  Οι δύο Αμερικανοί φυγαδεύτηκαν αμέσως στο εσωτερικό της βάσης τους και ενδεχομένως να έχουν ήδη μεταφερθεί εκτός Ελλάδας, ενώ κλιμάκιο της αμερικανικής πρεσβείας έσπευσε αμέσως στα Χανιά για να κουκουλώσει την υπόθεση και να υποβαθμίσει όσο το δυνατόν περισσότερο την αναφορά στους Αμερικανούς δράστες από τα ελληνικά μέσα ενημέρωσης.

  Οι Αμερικανοί απαιτούν για τον σκοπό αυτόν τη συνεργασία της ελληνικής αστυνομίας, στην οποία άλλωστε οι υπεύθυνοι της αμερικανικής βάσης αρνήθηκαν να δώσουν τα ονόματα των δραστών. Εννοείται ότι η τοπική ΕΛ.ΑΣ. έχει σηκώσει τα χέρια ψηλά και το θέμα χειρίζεται απευθείας το υπουργείο Δημόσιας Τάξης λόγω του εκρηκτικού πολιτικού χαρακτήρα του θέματος.

  Κάτι ανάλογο συμβαίνει και με τους δύο Βρετανούς. Οι αρχικές πληροφορίες τούς φέρουν ως εκπαιδευτές της ειδικής μονάδας Ναυτικής Αποτροπής του ΝΑΤΟ, αλλά τα τελευταία 24ωρα καταβάλλεται προσπάθεια να παρουσιαστούν ως... εργαζόμενοι σε μπαρ (!) ώστε να υποβαθμιστούν όσο το δυνατόν περισσότερο οι επικίνδυνες για το Λονδίνο πολιτικές διατάσεις του θέματος και φυσικά οι δικαιολογημένες αντίστοιχες υποψίες.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 88. Το πιο διασκεδαστικό είναι ότι στην αναγνώριση των δραστών έπαιξε καθοριστικό ρόλο, όπως μεταδίδεται από τα Χανιά, το κλιμάκιο της... ισραηλινής μυστικής υπηρεσίας Μοσάντ που βρίσκεται μόνιμα στην Κρήτη, το οποίο «εισέβαλε» στα γραφεία της ΕΛΑΣ στα Χανιά και απαίτησε από τους Ελληνες αστυνομικούς να μαζέψουν το οπτικό υλικό από όλες τις κάμερες των καταστημάτων, βάσει του οποίου όντως αποκαλύφθηκαν οι Αμερικανοί και οι Βρετανοί δράστες, μαζί με τον Ελληνα «τσιλιαδόρο» συνεργάτη τους. Προφανώς τώρα οι Ισραηλινοί πράκτορες θα τραβούν τα μαλλιά τους!

  Η αποκάλυψη της ταυτότητας των δραστών κατεξευτέλισε παράλληλα το Στέιτ Ντιπάρτμεντ, το οποίο έσπευσε να βγάλει ανακοίνωση προς τους Αμερικανούς πολίτες προειδοποιώντας τους για τον αντισημιτισμό των... Ελλήνων! Τι έχει άραγε η Ουάσιγκτον να πει τώρα που όλοι γνωρίζουν ότι δύο Αμερικανοί και όχι Ελληνες πολίτες συμμετείχαν στους εμπρησμούς, με τον έναν μάλιστα εξ αυτών να είναι και ο εμπρηστής την πρώτη φορά;

  Παρόμοιο διασυρμό υπέστη και η αμερικανική εφημερίδα «Γουόλ Στριτ Τζέρναλ», η οποία την Πέμπτη δημοσίευσε ημισέλιδο κατάπτυστο άρθρο με τίτλο «Η ντροπή της σύγχρονης Ελλάδας», για να καταγγείλει τον υποτιθέμενο αντισημιτισμό των Ελλήνων. «Η Ελλάδα υποφέρει από έλλειψη ηθικής, θρησκευτικής και κοινωνικής ηγεσίας, που να καταγγέλλει την αισχύνη του αντισημιτισμού» έγραφε λάβρη η αμερικανική εφημερίδα, επαινώντας παράλληλα την «αξιοθαύμαστη εξαίρεση του πρώην συντηρητικού πρωθυπουργού Κωνσταντίνου Μητσοτάκη»!

  Ακρως ενδιαφέρον είναι ότι η αμερικανική εφημερίδα ορίζει ως δήθεν αντισημιτισμό... «τη συνηθισμένη τώρα σύγκριση του Ισραήλ με τους ναζί στα ελληνικά μέσα ενημέρωσης»! Αποδεικνύεται έτσι ότι όλος αυτός ο θόρυβος αποσκοπεί συν τοις άλλοις στο να πιέσει τα ελληνικά ΜΜΕ να σιωπούν μπροστά στα εγκλήματα που διαπράττουν τα αιμοσταγή στρατεύματα του Ισραήλ σε βάρος αμάχων Παλαιστινίων. Μάταιος ο κόπος των Αμερικανών. Δεν θα το καταφέρουν.

  ΥΠΟΨΙΕΣ
  Προβοκάτσια ξένων υπηρεσιών;

  Η ΕΘΝΙΚΟΤΗΤΑ των δραστών εγείρει ένα κρίσιμο πολιτικό ερώτημα: οι Βρετανοί και οι Αμερικανοί από τις βάσεις πυρπόλησαν δύο φορές τη συναγωγή λόγω προσωπικής πολιτικής εμπάθειας εναντίον των Εβραίων ή έδρασαν κατόπιν εντολών μυστικών υπηρεσιών των χωρών τους; Εχουμε να κάνουμε δηλαδή με τυχαίες πράξεις αντισημιτικού κρετινισμού τεσσάρων ανεγκέφαλων Αμερικανών και Βρετανών ή με πολιτική προβοκάτσια ξένων πρακτόρων με στόχο τη δυσφήμηση της Ελλάδας στον εβραϊκό κόσμο που κατέχει κορυφαίες θέσεις στο παγκόσμιο τραπεζικό σύστημα, σε μια φάση που η χώρα μας βρίσκεται σε πολύ δύσκολη οικονομική κατάσταση και επομένως έχει ανάγκη τις ξένες τράπεζες;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 89. "Όταν δεν ξέρεις, πρέπει να μάθεις και όταν δεν μπορείς να μάθεις πρέπει να φύγεις γιατί όταν θα μάθεις δεν θα μπορείς να έχεις την επιλογή να φύγεις"

  Καλό...πολύ καλό...πάρα πολύ καλό...
  Το μετέφερα στο τετράδιο με τα τσιτάτα Κοστολάνι,Τέμπλετον κλπ
  Να γράψω και ένα που μου αρέσει του Μαν.Βάρσου
  "Με το να πουλάς σήμερα φθηνώτερα δεν εξιλεώνεσαι επειδή δεν πούλησες χθες ακριβώτερα"

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 90. Καλησπέρα σε όλους, δεν θα αναφερθώ σε όσα αφορούν στο πρόσωπό μου γιατι δεν θα ήταν σωστό. Ο Stock θυμάται μάλλον μια φορά που είχαμε πλακωθεί σε ένα παλιό μίτο, και μου το κρατάει μανιάτικο. Δεν πειράζει. Εγώ μπήκα να μπω ένα καλησπέρα (και μερικά ευχαριστώ).

  Είδα όμως και το απόσπασμα που έβαλε ο φίλος hippy και είναι μια σοβαρή υπόθεση, πριν λίγες μέρες είχα βάλει ένα post για το γεγονός αυτό καθ'αυτό. Αν υπάρχει κανένα link θα με ενδιέφερε - Ε είναι Ελευθεροτυπία ή Έθνος;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 91. Manta, εδώ φίλε δεν υπάρχει "σωστό" ή "λάθος". Υπάρχει αληθές ή μη. Και η αλήθεια είναι αυτή που γράφτηκε παραπάνω. Εξήγησα στον Xάϊ και πιστεύω ότι κατάλαβε, διότι είναι ξύπνιος. Αν μη τί άλλο, εφεξής θα παρακολουθεί προσεκτικώτερα τα γραφόμενά σου (για να σε "τσακώσει" κάπου, ενδεχομένως, χεχε).

  Καλησπέρα φίλε Hippy. Στην αναμπουμπούλα ο λύκος χαίρεται, πιθανώς επειδή αυτή είναι το δημιούργημά του. Το χειρότερο είναι να παγιδεύει αρνιά, που άθελά τους (είμαι βέβαιος) αναπαράγουν τα χαοτικά του μηνύματα. Το ακόμη χειρότερο είναι ν' αφήνουμε όλο αυτό το σύστημα να λειτουργεί εν σειρά. Δεν πρέπει. Με το λίγο (και αυτό δεν το λέω από μετριοφροσύνη, είναι η αλήθεια) μυαλό που διαθέτω, όταν βλέπω τέτοια φαινόμενα, που τελικά κατατείνουν στην αποδόμησή μας, θα αντιδρώ.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 92. Εγώ μπαίνω από εδώ (αφορά ένα παλιότερο άρθρο του Κου Δελαστίκ) αλλά είμαι άσχετος από τεχνολογία και μπαίνω από σπόντα http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=11826&subid=2&pubid=9310887

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 93. Παλι για καποιον περιεργο μαλακισμενο τροπο θα διαιρεθουμε χωρις να υπαρχει καμμια σοβαρη αιτια. Γιατι ΕΙΝΑΙ μαλακισμενος ο τροπος οταν ζητουμενο της κουβεντας ειναι τι γραφτηκε στην επιστολη Παπανδρεου. Ξερει ακριβως κανεις ? Προς το παρον οχι, αντε να δουμε και η Χουριετ και οι υπολοιπες τι γραφουν γιατι με βαση αυτα που και παλι τσακωθηκαμε δεν βγαινει νοημα. Οταν δεν ειναι γνωστο το ακριβες περιεχομενο της επιστολης , ειναι εντελως ακαιρο να γινονται σχολια επι του περιεχουμενου της.

  - Μα τι λες βρε Σαρισα , δεν εκανες κι εσυ τουλαχιστον μαλακισμενα σχολια εναντιον του? Και απαντω πως ΝΑΙ εκανα και εννοω απολυτως τι γραφω. Ειναι απολυτως δειλη η προταση ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ για ανευ ορων προσφυγη στη Χαγη ΕΑΝ ΖΗΤΗΘΗΚΕ ΑΥΤΟ. ΟΜΩΣ, το τι θα συζητηθει και τι θα παει στην ουσια εκει περα ειναι θεμα διαπραγματευσεων. Απο τι εξαρταται μια διαπραγματευση ? Διεθνεις παραγοντες, οικονομικη, πολιτικη, κοινωνικη ισχυ κτλ.

  Προσωπικα πιστευω , 'παρε το διαλογο και τρεχα' ... Μακρια.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 94. Ζαχαρία δες μερικά που έχω στο αρχείο μου για ΕΦΤΖΙ ... ημερομηνία άρθρου Ιανουάριος 2009
  -------------------------------------------

  Σήμερα οι Όμιλοι Φεδάκη και Ρέστη μέσω της R.F. ENERGY A.E., ενισχύουν σημαντικά τη θέση τους στον ενεργειακό χάρτη της χώρας.

  Οι προκλήσεις του τομέα είναι τεράστιες, γεγονός που δημιουργεί και μεγάλες επιχειρηματικές ευκαιρίες.

  Οι περιβαντολλογικές βιομηχανίες συμπεριλαμβανομένων και των τομέων της μόλυνσης του περιβάλλοντος, της διαχείρισης των λυμάτων και της ανακύκλωσης σύμφωνα με πρόσφατα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα ο κ. Σταύρος Δήμας, Επίτροπος υπεύθυνος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για το περιβάλλον, αποτελούν ήδη σημαντικό κομμάτι της Ευρωπαϊκής Οικονομίας με κύκλο εργασιών που καλύπτει το 2,2% του ΑΕΠ της Ε.Ε. και απασχολούν περίπου 3,4 εκ. εργαζόμενους. Η Ευρώπη σήμερα είναι παγκόσμιος ηγέτης στην τεχνολογία της Αιολικής Ενέργειας.

  Στο πλαίσιο αυτό, η R.F. ENERGY A.E., μέσω της κατά 100% θυγατρικής της εταιρείας ΚΑΛΛΙΣΤΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ Α.Ε., ολοκλήρωσε τον Απρίλιο του 2008 τις εργασίες κατασκευής και ξεκίνησε τη λειτουργία του πρώτου Αιολικού Πάρκου της εταιρείας ισχύος 15 MW στην θέση Τσούκα του Νομού Αρκαδίας. Το Πάρκο αποτελείται από πέντε ανεμογεννήτριες των 3 MW της εταιρείας VESTAS.

  Εντός του 2008 επίσης, αναμένεται να ολοκληρωθούν οι εργασίες για την κατασκευή από την ΑΙΟΛΙΚΗ ΚΥΛΙΝΔΡΙΑΣ Α.Ε., του δεύτερου Αιολικού Πάρκου της εταιρείας στην περιοχή Κυλινδρία του Νομού Κιλκίς. Το πάρκο αυτό ισχύος 10 MW, αναμένεται να ξεκινήσει τη λειτουργία του τέλος του 2008.

  Παράλληλα ολοκληρώθηκαν οι εργασίες κατασκευής του δεύτερου Υδροηλεκτρικού Σταθμού από την εταιρεία ΥΔΡΟΗΛΕΚΤΡΙΚΗ ΑΧΑΪΑΣ Α.Ε., ισχύος 1,015 MW στον Κερυνίτη ποταμό, αυξάνοντας την εγκατεστημένη ισχύ των Υδροηλεκτρικών της Σταθμών σε 3,615 MW.

  Η R.F. ENERGY, μέσω των θυγατρικών της εταιρειών, έχει καταθέσει αιτήσεις και αναμένεται η έγκριση για άδειες παραγωγής ύψους 70 MW, ενώ μέσω 10 νέων θυγατρικών της εταιρειών, έχουν κατατεθεί αιτήσεις παραγωγής συνολικά άνω των 400MW.
  Το επενδυτικό πλάνο της R.F. ENERGY προβλέπει μέχρι το 2010 επενδύσεις στον τομέα τις ενέργειας, στην Νότιο – Ανατολική Ευρώπη, ύψους 250 εκατ. ευρώ.

  Αυτή τη στιγμή όποιος αγοράζει ΕΦΤΖΙ ουσιαστικά αγοράζει μια εταιρία που πουλάει τα κλιματιστικά FUJITSU ... το 80% των πωλήσεων είναι τα κλιματιστικά και ένα 93% του Μικτού κέρδους προέρχεται από αυτά, ενώ τα καθαρά κέρδη του ομίλου είναι σχεδόν όλα από τα κλιματιστικά.
  Επίσης αγοράζει και μια προσδοκία για τα ενεργειακά του ομίλου, μήπως δώσουν ώθηση στα κέρδη στο μέλλον .... όμως μέχρι σήμερα έχουν τεθεί σε λειτουργία ΜΟΝΟ
  15 ΜW στην περιοχή Τσούκα του Νομού Αρκαδίας με το πρώτο Αιολικό Πάρκο της θυγατρικής εταιρείας του Ομίλου ΚΑΛΛΙΣΤΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ Α.Ε
  2,6MW ΜΥΣ στην Αχαία (από το 2005)
  1,015 MW ΜΥΣ στην Αχαία (από 10/2008)
  και υπάρχουν οι προσδοκίες να πάρει η εταιρία άδειες για να μπορέσει να επενδύσει 250 εκ ευρώ, ώστε να θέσει σε λειτουργία άλλα 500 MW όταν και εάν....

  Ά και μην ξεχνάμε ... στα Ενεργειακά η εταιρία συμμετέχει με ποσοστό 40% (10% ο Φειδάκης και 50% ο Ρέστης) .

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 95. Πάμε και στα αρνητικά ....
  Η εταιρία μόλις ανέβασε του τζίρους των κλιματιστικών της το 2007 - 2008 και έβγαλε τρελά κέρδη, αμέσως έδωσε σχεδόν όλα τα κέρδη σε μέρισμα ... να τσεπώσουν οι βασικοί μέτοχοι δηλαδή ... έδωσε σχεδόν 0,5 ευρώ μέρισμα το τελευταίο έτος.
  Αυτό από μόνο του δεν είναι κακό ... είναι κάκιστο όμως όταν τα δάνεια της ΑΥΞΑΝΟΝΤΑΙ με τρελούς ρυθμούς .... δείτε από 55,976 εκ δάνεια το 2004, φτάσαμε στα 113,849 εκ το 2008.
  Βέβαια οι απαιτήσεις και τα αποθέματα του ομίλου καλύπτουν τις υποχρεώσεις της εταιρίας .... όμως τα δάνεια τρέχουν και μόλις η εταιρία έβγαλε τρελά κέρδη από τα κλιματιστικά (που δεν είναι καθόλου βέβαιο ότι και τα επόμενα χρόνια θα πουλήσουν με τον ίδιο ρυθμό) τα πήραν μέρισμα οι βασικοί μέτοχοι.

  ΜΕΤΟΧΙΚΗ ΣΥΝΘΕΣΗ
  Φειδάκης Γιώργος 54,61%
  Οικογένεια Ρέστη 11,36%
  Fujitsu General 4,41%
  Έλληνες θεσμικοί 0,66% (πιθανόν και να έχουν μειώσει τη συμμετοχή τους)
  Ξένοι θεσμικοί 5,47% (πιθανόν και να έχουν μειώσει τη συμμετοχή τους)
  Επενδυτικό κοινό 23,49%

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 96. Και με αφορμή τα ετήσια αποτελέσματα 2008 ...
  Μάρτιος του 2009
  ---------------------------------
  Κοιτώντας τα αποτελέσματα, βλέπουμε απολύτως φυσιολογικά τα καθαρά κέρδη του ομίλου να είναι ελαφρώς πτωτικά στο έτος σε σχέση με το 9μηνο .... αυτό βέβαια είναι λογικό μιας και οι πωλήσεις των κλιματιστικών FUJITSU είναι εποχιακές και δεν τις ευνοεί το τέταρτο τρίμηνο.
  Δείτε και τα προηγούμενα χρόνια, πως τα ετήσια καθαρά κέρδη είναι πάνω κάτω ίδια με τα κέρδη του 9μήνου.

  Φοβερή αύξηση του περιθωρίου μικτού κέρδους και αύξηση του μικτού κέρδους (+21,3%) παρόλο την μείωση του κύκλου εργασιών κατά 6,42% .... αυτό οφείλεται όπως έχουμε εξηγήσει λόγω της αύξησης των πωλήσεων στα κλιματιστικά (μεγάλο περιθώριο μικτού κέρδους που φτάνει άνω του 30%) , ενώ ταυτόχρονα έχουμε μείωση των πωλήσεων στα κινητά τηλέφωνα τα οποία προσφέρουν ουσιαστικά ΜΗΔΕΝΙΚΗ κερδοφορία (μάλλον πρέπει να τα ξεφορτωθεί ο όμιλος Φειδάκη).

  Έτσι η αύξηση των πωλήσεων διαρκών καταναλωτικών αγαθών κατά 6,65% (126,935 εκ από 119,011 εκ), σε συνδυασμό με την πτώση των πωλήσεων της κινητής τηλεφωνίας κατά 55,57% ( 15,416 εκ από 34,703 εκ) ... έδωσαν αύξηση στα καθαρά κέρδη του ομίλου κατά 13,23% (15,251 εκ από 13,468 εκ).

  Επίσης φέτος είχαμε και έσοδα από τον ενεργειακό τομέα (η εταιρία συμμετέχει με 40% ... 10% ο κύριος Φειδάκης και 50% ο κ. Ρέστης) ... έσοδα ύψους 1,611 εκ, μικτό κέρδος 432 χιλ, αλλά στο σύνολο ο ενεργειακός τομέας ακόμη δίνει ζημιές.

  Σχετικά με τον ενεργειακό τομέα που δραστηριοποιείται η εταιρία μέσω της R.F. ENERGY (40% συμμετοχή της ΕΦΤΖΙ όπως έχουμε αναφέρει) .... λέει η διοίκηση.

  Η R.F. ENERGY A.E., μέσω της κατά 100% θυγατρικής της εταιρείας ΚΑΛΛΙΣΤΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ Α.Ε., ολοκλήρωσε τον Απρίλιο του 2008 τις εργασίες κατασκευής και ξεκίνησε τη λειτουργία του πρώτου Αιολικού Πάρκου της εταιρείας ισχύος 15 MW στην θέση Τσούκα του Νομού Αρκαδίας. Το Πάρκο αποτελείται από πέντε ανεμογεννήτριες των 3 MW της εταιρείας VESTAS.

  Ολοκληρώνονται ήδη τον τρέχοντα μήνα οι εργασίες για την κατασκευή από την ΑΙΟΛΙΚΗ ΚΥΛΙΝΔΡΙΑΣ Α.Ε., θυγατρικής κατά 100% της R.F. ENERGY, του δεύτερου Αιολικού Πάρκου της εταιρείας στην περιοχή Κυλινδρία του Νομού Κιλκίς.
  Το πάρκο αυτό ισχύος 10 MW, αναμένεται να ξεκινήσει τη λειτουργία του εντός του μηνός Απριλίου του 2009.
  Παράλληλα ολοκληρώθηκαν οι εργασίες κατασκευής και δεύτερου Υδροηλεκτρικού Σταθμού από την εταιρεία ΥΔΡΟΗΛΕΚΤΡΙΚΗ ΑΧΑΪΑΣ Α.Ε., ισχύος 1,015 MW στον Κερυνίτη ποταμό, αυξάνοντας την εγκατεστημένη ισχύ των Υδροηλεκτρικών της Σταθμών σε 3,615 MW.

  Η R.F. ENERGY, μέσω των θυγατρικών της εταιρειών, έχει καταθέσει αιτήσεις και αναμένεται η έγκριση για άδειες παραγωγής ύψους 70 MW, ενώ τον Μάιο του 2008 η εταιρεία προέβη στη σύσταση 10 νέων εταιρειών, θυγατρικών της κατά 84%, προκειμένου να αναπτύξουν 11 νέα αιολικά πάρκα συνολικής ισχύος 387 MW στην Νότιο Εύβοια.
  Οι 10 νέες εταιρείες έχουν ήδη προβεί στην κατάθεση των σχετικών αιτήσεων παραγωγής.
  Το επενδυτικό πλάνο της R.F. ENERGY προβλέπει μέχρι το 2010 επενδύσεις στον τομέα τις ενέργειας, ύψους 250 εκατ. ευρώ.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 97. Στον τομέα διαρκή καταναλωτικών αγαθών και στις υποχρεώσεις αναφέρει η διοίκηση.

  Αύξηση κατά 86,93% σημείωσαν οι συνολικές υποχρεώσεις του Ομίλου το 2008, ανερχόμενες σε Ευρώ 189,47 εκατ., έναντι Ευρώ 101,36 εκατ. των αντίστοιχων υποχρεώσεων του 2007.
  Η αύξηση των συνολικών υποχρεώσεων προήλθε από την αύξηση των μακροπρόθεσμων και βραχυπρόθεσμων τραπεζικών υποχρεώσεων η οποία αντισταθμίζεται κατά το μεγαλύτερο μέρος από τη σημαντική αύξηση των διαθεσίμων του Ομίλου τα οποία την 31/12/2008, ανέρχονταν σε Ευρώ 67,73 εκατ.
  Συγκεκριμένα, το σύνολο των τραπεζικών υποχρεώσεων την 31/12/2008 ανήλθε σε Ευρώ 142,69 εκατ. έναντι αντίστοιχων υποχρεώσεων του 2007, ποσού Ευρώ 74,81 εκατ.
  Με βάσει τα ανωτέρω, η αύξηση του καθαρού τραπεζικού δανεισμού του Ομίλου ανήλθε σε Ευρώ 15,61 εκατ. τα οποία χρησιμοποιήθηκαν για την κάλυψη πρόσθετων αναγκών που προέκυψαν για τη χρηματοδότηση των αυξημένων πωλήσεων των διαρκών καταναλωτικών αγαθών, αλλά και για τη χρηματοδότηση της ανάπτυξης των θυγατρικών της R.F. ENERGY A.E. στον τομέα της ενέργειας.
  Η κατά 15,20 εκατ. αύξηση των υποχρεώσεων σε προμηθευτές υπερκαλύπτεται από την κατά 80,63% αύξηση των αποθεμάτων τα οποία ανήλθαν την 31/12/2008 σε Ευρώ 64,06 εκατ.
  Η σημαντική αύξηση των αποθεμάτων τα οποία κατά κύριο λόγο αντιπροσωπεύουν κλιματιστικά μηχανήματα, αποτελεί στρατηγική επιλογή της διοίκησης του Ομίλου, δεδομένης της σημαντικής ωφέλειας που αναμένεται να προκύψει για τον Όμιλο, από την πώληση των εν λόγω αποθεμάτων, με δεδομένο ότι οι εισαγωγές είναι σε $ και με βάσει τη σημερινή ισοτιμία €/$ , η ωφέλεια στο κόστος ξεπερνά το 19%, ποσοστό πουαντισταθμίζει το τυχόν πρόσθετο χρηματοοικονομικό κόστος και κόστος logistics.

  Συνοψίζω ερωτώντας ...
  Γιατί κύριε Φειδάκη???

  Θα μπορούσε η συγκεκριμένη εταιρία να αποτελεί επενδυτικό καταφύγιο για τους μικροεπενδυτές σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς και να έχουν και το growth το ενεργειακό και αντί αυτού εσείς ότι κέρδη βγάλατε τη τελευταία διετία από τα κλιματιστικά, τα επιστρέψατε στους μετόχους (σε εσάς δηλαδή κυρίως) ως μέρισμα.
  Βγάλατε κύριε Φειδάκη το 2007 καθαρά κέρδη 13,468 εκ και το 2008 15,251 εκ = ΣΥΝΟΛΟ 28,719 εκ ...... και έχετε δώσει μέχρι στιγμής ως μέρισμα 17,931 εκ (το μέρισμα χρήσης 2007 + το προμέρισμα 2008) + το μέρισμα που θα δοθεί (0,2650 - 0,12 το προμέρισμα = 0,145 ευρώ ανά μετοχή) ύψους 7,656 εκ = ΣΥΝΟΛΟ 25,587 εκ
  Ότι βγάλατε το δώσατε πίσω στους μετόχους .... και αυτό βέβαια δεν είναι κακό .... αλλά δεν μπορεί η εταιρία να χρειάζεται 100 εκ ( το 40% των 250 εκ) για να προωθήσει το ενεργειακό project και εσείς αντί να δώσετε λιγότερο μέρισμα, να δίνετε όλα τα κέρδη στους μετόχους και ταυτόχρονα να ανοίγεται την κάνουλα των τραπεζικών δανείων.

  Εγώ λέω ότι πέραν της αύξησης του δανεισμού είναι πολύ πιθανόν να κάνετε στο μέλλον αύξηση κεφαλαίου με μετρητά ... φυσικά εσείς θα τα έχετε τα χρήματα για να μπείτε στην αύξηση, αλλά αυτοί που θα έχουν ΕΦΤΖΙ έχω αμφιβολίες αν θα τα έχουν.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 98. ΣΗΜΕΡΑ...
  Τελικά αποδείχτηκε πως η RF ENERGY έκανε αύξηση κεφαλαίου με καταβολή μετρητών ... μόνο που σε αυτήν ΔΕΝ συμμετείχε η ΕΦΤΖΙ , με την αιτιολογία λόγω έλλειψης ρευστότητας. Έτσι αύξησε τη συμμετοχή του ο κύριος Φειδάκης , με συνοπτικές διαδικασίες.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 99. Δύο περίεργες ανακοινώσεις

  Δεν θα συμμετάσχει στην αύξηση ιδίων κεφαλαίων της RF Energy η FG Europe, αναφέρει η εισηγμένη σε επίσημη ανακοίνωσή της στο Χ.Α.

  Ειδικότερα, στην ανακοίνωση σημειώνεται πως η FG Europe αποφάσισε να μην συμμετάσχει στην αύξηση μετοχικού κεφαλαίου της RF Energy ύψους 14 εκατ. ευρώ (στόχος του οποίου είναι η υλοποίηση του επενδυτικού της προγράμματος), "σταθμίζοντας το δυσμενές οικονομικό κλίμα την παρούσα περίοδο".

  Παράλληλα, αναφέρεται ότι το ποσοστό που αντιστοιχεί στα δικαιώματα που δεν θα ασκηθούν από την FG Europe, θα καλυφθεί από εταιρεία συμφερόντων του βασικού της μετόχου κ. Γεωργίου Φειδάκη, διατηρουμένης έτσι της μετοχικής σχέσεως FG Europe, Γ. Φειδάκης 50% - εταιρεία συμφερόντων οικογένειας Ρέστη 50%.

  Επιπλέον, αναφέρεται πως η μη συμμετοχή της FG Europe στην αύξηση του Μετοχικού Κεφαλαίου της RF Energy θα μειώσει το ποσοστό συμμετοχής της από 40% που είναι σήμερα σε 30%. Ωστόσο, τονίζεται πως η FG Europe θα εξακολουθήσει να έχει την πλειοψηφία των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου και να ασκεί το management της RF Energy A.E., οι Οικονομικές Καταστάσεις της οποίας θα συνεχίσουν να ενοποιούνται από την FG Europe.
  http://www.capital.gr/news.asp?id=773472


  Στην αγορά επιπλέον ποσοστού 7,5%, που αντιστοιχεί σε 2.100.000 μετοχές της RF Energy, αποφάσισε να προχωρήσει το Διοικητικό Συμβούλιο της FG Europe.

  Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, η αγορά των μετοχών θα γίνει από τον βασικό μέτοχο και Πρόεδρο του Δ.Σ. κ. Γεώργιο Φειδάκη.

  To τίμημα της αγοράς των μετοχών ισούται με το ποσό που ο κ Φειδάκης κατέβαλε την 10/7/2009, για την απόκτηση των ως άνω μετοχών μέσω της συμμετοχής του στην τελευταία αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της RF Energy, στην οποία δεν συμμετείχε η FG Europe.

  Με την αγορά του 7,5% των μετοχών της RF Energy, η FG Europe θα κατέχει πλέον το 37,5% των μετοχών της εταιρείας, καλύπτοντας έτσι το μεγαλύτερο μέρος της διαφοράς σε σχέση με το αρχικό ποσοστό της, η οποία είχε προκύψει λόγω της μη συμμετοχής της στην τελευταία αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της RF Energy.

  Η απόφαση ελήφθη μετά την σημαντική βελτίωση των οικονομικών μεγεθών της εταιρείας στο 9μηνο και λαμβανομένων υπόψιν των υψηλών πάντα προσδοκιών της Διοίκησης για τις μελλοντικές αποδόσεις των επενδύσεων στον τομέα της ενέργειας.
  http://www.capital.gr/news.asp?id=861393

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 100. ευχαριστώ Θοδωρή για το σύνολο των πληροφοριών. Λίγο πολύ αυτά είχα υπόψη μου και κατέληξα ότι έχει ενδιαφέρον καθώς έχει κεφαλαιοποίηση 55εκ. έχει βγάλει κέρδη κοντά στα 15εκ στις καλές περιόδους των κλιματιστικών. Έχει εν λειτουργία κοντά στα 20ΜW που στη ΔΟΜΙΚ κοστολογήθηκαν κοντά στα 20εκ. Και έχει και προοπτική για πολλά ακόμα στον τομέα της ενέργειας που είναι trendy. Αν δε γίνουν δεν θα χρειαστεί και τα 100εκ και θα μείνει με τα κλιματιστικά της και τα λίγα MW της. Πάλι μοιάζει καλή περίπτωση και σίγουρα όχι υπερτιμημένη.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 101. Φίλε Κίκου
  αν ήμουν ο Φειδάκης θα προτιμούσα να μην έλθεις στη Γενική Συνέλευση τον Ιούνιο....

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 102. Καλημέρα...

  http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=11826&subid=2&pubid=9804874

  ἀπόσπασμα ἀπό τό ἀνωτέρω ἄρθρο τοῦ Δελαστίκ μέ τίτλο "Μᾶς ἔγδαραν καί μᾶς... συγχαίρου!"

  ...ΜΕ ΣΧΕΔΙΟ

  Ὀργανωμένη δράση τῶν κερδοσκόπων

  ΠΑΡΑΜΥΘΙ ἀποδείχθηκε ὅλη αὐτὴ ἡ ἐνορχηστρωμένη ἐκστρατεία περὶ «χρεωκοπίας» τῆς Ἑλλάδας. Ποιὰ χρεωκοπία; Μόνο 5 δισεκατομμύρια εὐρὼ ζήτησε ἡ κυβέρνηση, ἀλλὰ οἱ ἐπενδυτὲς τῆς ἔδωσαν... 25! Ἔτρεχαν πατεῖς με, πατῶ σε νὰ μᾶς δανείσουν μὲ τὸ ζόρι! Φυσικὰ καὶ τὸ 6,2% εἶναι ὑψηλὸ ἐπιτόκιο, οὔτε κατὰ διάνοια ὅμως δὲν εἶναι ἐπιτόκιο μὲ τὸ ὁποῖο δανείζεις κάποιον ποὺ χρεωκοπεῖ. Ἄλλωστε πέρυσι, στὶς 28 Ἰανουαρίου 2009, ἡ Ἑλλάδα εἶχε δανειστεῖ μὲ 5,5% καί, φυσικά, δὲν μιλοῦσε κανένας οὔτε γιὰ χρεοκοπία, οὔτε γιὰ ὑπερβολικὸ ἔλλειμμα καὶ χρέος, οὔτε γιὰ τίποτα. Τότε ὑποτίθεται ὅτι ἦταν ἰσχυρὴ ἡ ἑλληνικὴ οἰκονομία! Τελικά, ἕνα 0,7% χωρίζει τὴν ἰσχὺ ἀπὸ τὴν κατάρρευση! Ποιὸν κοροϊδεύουν;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 103. Λέτε όλα να τα υποκινούν οι φίλοι μας οι Κύπριοι που έχουν χεστεί στο τάληρο με τις μεταφορές καταθέσεων από Ελλάδα σε Κύπρο? Περιμένετε να δείτε στα αποτελέσματα του 2009 μεγάλη αύξηση στις καταθέσεις της Τράπεζας Κύπρου (με βάση την Κύπρο) ισόποση με τη μείωση των καταθέσεων στις εν Ελλάδι τράπεζες!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 104. Ναι Ζαχαρία είναι μια καλή περίπτωση ... όμως στο σκεπτικό σου, θα πρέπει να λάβεις υπόψιν 2 πράγματα.

  1) Τις πρακτικές του βασικού μετόχου, όπως έχω γράψει παραπάνω.
  2) ότι υπάρχουν πολλά κομμάτια σε θεσμικούς και αν για το χαρτί κάποια στιγμή αποφασίσουν να το ''κινήσουν'' τότε θα πρέπει προηγουμένως να ''πέσουν'' τα κομμάτια τους στην αγορά. Οπότε από τους όγκους κάτι μπορεί να υποψιαστείς ότι πάει να γίνει.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 105. Βρε γκουρούδες ... αυτό το ΙΚΟΝΑ τι έχει πάθει τις τελευταίες 4 μέρες και τρελαίνει κόσμο?

  ΑπάντησηΔιαγραφή