Τετάρτη, 10 Μαρτίου 2010

"Εκατό Χρόνια Γκουρουδιάς"

Ελάχιστα έργα στην παγκόσμια λογοτεχνία φέρουν επάξια τον τίτλο του αριστουργήματος και θα ήμασταν ιδιαίτερα επιφυλακτικοί στη χρήση αυτού του όρου, εάν τα «Εκατό Χρόνια Γκουρουδιάς», του Γκαμπριέλ Γκαρσία Μάρκετ δεν ήταν πράγματι ένα αναμφισβήτητα σημαδιακό έργο.

Ο Μάρκετ, που γεννήθηκε κατά τη δεκαετία του πενήντα στην Κολομβία, από πατέρα Έλληνα, μάνα Ρουμάνα και Κονγκολέζο μαιευτήρα, έδειξε από νωρίς την κλίση του στα γράμματα, κλέβοντας την ιδιωτική αλληλογραφία των ενοίκων της άθλιας πολυκατοικίας όπου διέμενε, στη Λακαλέρα της Μπογκοτά κι εκβιάζοντας εν συνεχεία τους αυθεντικούς παραλήπτες, προκειμένου να μην αποκαλύπτει στις/στους συζύγους τα κάθε λογής ερωτικά ανομήματά τους. Το μικρό κομπόδεμα που συγκέντρωσε ήταν αρκετό για να επενδύσει σ’ αυτό που αγαπούσε πιότερο στον κόσμο : Τη Μητέρα Γη. Ξεκινώντας από μια μικρή καλλιέργεια λίγων στρεμμάτων, έφτασε σε λίγα χρόνια να διαφεντεύει χιλιάδες εκτάρια πυκνοφυτεμένης κόκας πρώτης ποιότητος. Η κατηγορηματική ωστόσο άρνησή του να ενταχθεί στο μονοπώλιο του Μεντεγίν, προκάλεσε τη μήνη του αείμνηστου ευεργέτη Π. Εσκομπάρ, που διέταξε την πυρπόληση των φυτειών του Μάρκετ. Τσακισμένος από το χτύπημα, ο τελευταίος κατόρθωσε να ορθοποδήσει, επικεντρώνοντας τις ικανότητές του στη χειραγώγηση του κολομβιάνικου Bolsa de Valores, ενώ σύντομα απλώθηκε και σ’ άλλες αναδυόμενες αγορές. Ανεμομαζώματα-διαβολοσκορπίσματα : -Η κρίση του ’73 τον βρήκε μέχρι τα μπούνια σορταρισμένο στο πετρέλαιο και τον ισοπέδωσε.

Αφού περιπλανήθηκε ανά τον κόσμο, κάνοντας διάφορα επαγγέλματα, από ματαντόρ στις αρένες της Μούρθια, μέχρι ορντινάντσα λοχαγού στη Λεγεώνα των Ξένων, εντέλει, μοιραία θα ‘λεγε κανείς, στα τέλη της δεκαετίας του ’80, η τύχη τον οδήγησε στα πατρογονικά χώματα, όπου ήρθε σ’ επαφή με την ελληνική πραγματικότητα. Όταν ο Μάρκετ έφθασε στην Ελλάδα με το στίγμα του αποτυχημένου, δεν είχε παρά τις γνωστές τρείς επιλογές όσων τότε δεν μπορούσαν να σταθούν οπουδήποτε αλλού : -Να αγοράσει μισή άδεια ταξί και να γίνει ταρίφας. –Ν’ ανοίξει βίντεοκλάμπ. –Να γίνει –στη χειρότερη περίπτωση- δημοσιογράφος.

Δίπλωμα οδήγησης δεν διέθετε ο Γκαμπριέλ, αλλά αυτό δεν ήταν παρά μια λεπτομέρεια. Τα πραγματικό εμπόδιο ήταν η έλλειψη κεφαλαίου για το μισό ταξί. Η ίδια έλλειψη καθιστούσε απαγορευτική και την εναλλακτική του βίντεοκλαμπ. Έτσι, η στροφή στη δημοσιογραφία φάνταζε πια μονόδρομος. Τότε ακόμη, ο Μάρκετ δεν ήξερε καν να διαβάζει -πόσο μάλλον να γράφει- ούτε κι αυτά τα σπανιόλικα, τη μητρική του γλώσσα. Γι αυτό άλλωστε δεν είχε σκεφτεί ποτέ τη λύση της δημοσιογραφίας, όσο ζούσε στη Λατινική Αμερική. Εδώ όμως, τα πράγματα ήταν διαφορετικά : Η ελεύθερη πια τηλεόραση, που μόλις άνοιγε τα φτερά της, έδινε την δυνατότητα και στον σχεδόν αναλφάβητο ακόμη, να κτίσει λαμπρή δημοσιογραφική καρριέρα.

«Σύντομα κατάλαβα ότι στην Ελλάδα ο όρος «δημοσιογράφος» ήταν πλέον κενό γράμμα, τουλάχιστον όσον αφορά στο δεύτερο συνθετικό της λέξης. Χάρη στην τηλεόραση και το ραδιόφωνο, μπορούσε ο καθένας ν’ ασχολείται με τα κοινά, να εκφέρει ελεύθερα άποψη επί παντός επιστητού, δίχως να μπορεί –δεν χρειαζόταν άλλωστε- να γράψει ούτε μια αράδα. Άπλωσα το χέρι κι άρπαξα αυτό που η Ελλάδα γενναιόδωρα μου χάριζε. Την πλευστότητα του φελλού και την αναγνωρισιμότητα του Γκουρού», θυμάται ο Μάρκετ από την εποχή εκείνη.

Δεν χρειάστηκε δα και πολύ για να λάβει ο Μάρκετ τη δεσπόζουσα θέση που δικαιούτο στο πάνθεον των γκουρού-εκπροσώπων του καφριανισμού, του σπουδαιότερου πνευματικού κινήματος της νεώτερης Ελλάδας. Κουβαλώντας ήδη το γονίδιο των σημαντικών κολομβιάνων μοντερνιστών, με σαφείς τις επιρροές του μεγάλου Φερνάντο Μποτέρο, ο Μάρκετ μετέφερε αυτούσιο στο χώρο της δημοσιογραφίας το κύριο γνώρισμα του εξπρεσιονισμού : -Την παραμόρφωση της πραγματικότητας. Έχοντας και την μοναδική τύχη να βρεθεί, ακριβώς την κατάλληλη στιγμή, στο λίκνο της παγκόσμιας καφρίλας, ο Μάρκετ τελικά μεγαλούργησε, συμπυκνώνοντας όλα τα γνωρίσματα της σύγχρονης ελληνικής δημοσιογραφίας. Τη μεσαιωνική άγνοια, τον κατακερματισμό, την αποδόμηση, τη διαστρέβλωση, την επίκληση του εξωπραγματικού, τη διασπορά του απόλυτου τρόμου και τον μεταφυσικό γκουρουδισμό.


«Ονειρευόμουν την ελληνική κοινωνία σαν ένα τεράστιο γκροτέσκο φόντο, περίκλειστο σε οθόνη plasma πολλών ιντσών, όπου θα κυριαρχούσαν τα ημιζωώδη ιλαρά αστοιχείωτα πλάσματα, με το μικρόφωνο στο χέρι και οι χυδαίες υστερικές φιγούρες που θα ωρύονταν στα δελτία ειδήσεων, εκτοξεύοντας τριγύρω τα σάλια τους και παράγοντας ακατάπληπτες, χαοτικές φωνασκίες, σε εντάσεις εκατοντάδων ντεσιμπέλ. Και είπα :-“Γεννηθήτω σκότος”. Kι εγένετο σκότος. Και πλημμύρισε ο τόπος σκατά», αναπολεί νοσταλγικά ο Μάρκετ στην αυτοβιογραφία του. Και συνεχίζει :

«Παλιά, οι δημοσιογράφοι πληρώνονταν για να γράψουν. Σήμερα πληρώνονται κυρίως για να μην γράψουν. Στα πέτρινα χρόνια της ελληνικής δημοσιογραφίας, ο καθένας μπορούσε να ξυπνήσει μια μέρα και να δει τον εαυτό του πρωτοσέλιδο. Αυτά πιά ανήκουν στο παρελθόν. Τη σήμερον ημέρα, η στοιχειώδης δημοσιογραφική δεοντολογία επιβάλλει την προειδοποίηση του ενδιαφερομένου προσώπου για το επικείμενο δημοσίευμα. Έχει έτσι την ευχέρεια ο ευυπόληπτος πολίτης, να διαλέξει εάν θ’ ακουστεί ή όχι τ’ όνομά του στα μέσα ενημέρωσης. Εάν δηλαδή επιθυμεί να συνεχίσει να δείχνει ευυπόληπτος. Γι’ αυτό, όταν βλέπετε κάποιον επώνυμο να γίνεται ρόμπα, μην τον λυπάστε. Να θυμάστε ότι είχε την ευκαιρία να τ’ αποφύγει και την πέταξε στα σκουπίδια»

Το 2007, όταν ο Μάρκετ ξεδίπλωσε το κρυφό συγγραφικό ταλέντο του, με τη δημοσίευση του έργου «Εκατό Χρόνια Γκουρουδιάς», η παγκόσμια λογοτεχνική κοινότης ρίγησε, αναγνωρίζοντας μιά γνήσια ιδιοφυϊα, ενώ το αναγνωστικό κοινό τον κατέταξε αυθόρμητα ως έναν από τους μεγαλύτερους συγγραφείς της εποχής. Μέσ’ από τον βιρτουόζικο –αν και ολίγον ανορθόγραφο/ασύντακτο- τρόπο γραφής του, ο Μάρκετ σκιαγραφεί, ίσως κι αυτοβιογραφικά, τη μεγαλειώδη φιγούρα του βασιλιά της λαμογιάς, διάσημου άνκορμαν και μεγαλοεκδότη Βδελυριάνο Ρεπορτέρο, περιγράφοντας την επική πορεία του, από την απόλυτη αφάνεια στην ολοκληρωτική καταξίωση. Ένός ήρωα, που στην κορύφωση του δράματος συμπυκνώνει σ’ ένα εκλεκτό απόσταγμα τη σοφία μιας λαμπρής δημοσιογραφικής σταδιοδρομίας :

«Σημασία δεν έχει τί γράφεις εσύ. Σημασία έχει να μη μάθουν αυτοί να διαβάζουν»

31 σχόλια:

 1. Καλησπέρα…
  Πολλές φορές ἰσχύει και το ἀνάποδο. Δηλαδή ἔχει μεγάλη σημασία να ξέρουν οἱ ἄλλοι να διαβάζουν ὥστε να καταπίνουν ἀμάσητο το κουτόχορτο πού σερβίρεται ἀπό κάθε εἴδους ἐλεγχόμενο ΜΜΕ, μαγειρεμένο παντοιοτρόπως. Κλασσικό παράδειγμα ἡ σεναριολογία γιά τήν φοβερή καί τρομερή «γρίππη» Η1Ν1, ἐδῶ και ἕνα χρόνο περίπου.
  Ἡ ἀνάγνωση ὅμως τῆς παρακάτω εἴδησης καλό θα ἦταν να ἀποφευχθῇ. Εἶναι πιθανόν ὅποιος τήν διαβάσει καί ἀρχίσει να προβληματίζεται, παράλληλα να ἀπορρίψει τά πολυφορεμένα καί ἀνυπόστατα σλόγκαν τοῦ τύπου « τά μέτρα εἶναι ἄδικα, δέν ἐντάσσονται στόν ἰδεολογικό χαρακτῆρα τοῦ ΠΑΣΟΚ ἀλλά εἶναι ἀναγκαῖα», ὅπως καί ὅλα τά φληναφήματα περί «ἐθνικῆς» ἀξιοπρέπειας καί συστράτευσης…Ναί καί ἐγώ χθές τό βράδυ μαζί ἤμουνα στήν παρέα τοῦ Βαρδινογιάννη , τοῦ Λάτση καί τά κουτσοπίναμε…
  href="http://www.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_kathremote_1_09/03/2010_327722
  Μεταξύ ἄλλων γράφει:
  …«Προφανῶς ὑπῆρξε ἕνας ψευδὴς συναγερμὸς γιὰ τὴν ἐπικινδυνότητα τοῦ ἰοῦ H1N1 ποὺ ἀνάγκασε τὶς κυβερνήσεις νὰ δαπανήσουν δισεκατομμύρια εὐρὼ καὶ μάλιστα ἐν μέσῳ τῆς οἰκονομικῆς κρίσης», πρόσθεσε ἡ γαλλίδα εὐρωβουλευτής.
  «Δὲν πρόκειται νὰ καταδικάσουμε κανέναν, ἀλλὰ περισσότερο γιὰ νὰ ἀποτελέσει μάθημα γιὰ τὴν ἑπόμενη φορά. Ἐπειδὴ θὰ ὑπάρξει ἑπόμενη φορά καὶ μπορεῖ νὰ εἶναι πολὺ χειρότερα», δήλωσε ἡ συντηρητικὴ εὐρωβουλευτὴς τῆς Βρετανίας Μαρίνα Γιανακουδάκις. ( πέστο κυρά μου, γιατί κάποιοι ἀνησυχοῦν ἰδιαίτερα με κάτι τέτοιες ἐξεταστικές…ὄχι μόνο στήν διεφθαρμένη Ἑλλάδα ἀλλά καί στό πρότυπο διαφάνειας Ε.Ε.…)

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Μεγαλοφυής βιογραφία (αν και περιληπτική) γραμμένη από τον γνωστό μεγαλοφυή βιογράφο που ξέρουμε...
  Θα ανταποδώσω τη συγκίνηση που μου δημιουργήθηκε αντιγράφοντας μια ρήση γνωστού μεγαλομαλάκα (ευτυχώς πέθανε-αν ζούσε ηλεκτρολόγος θά ΄ταν σίγουρα)

  "Ο κοινοβουλευτισμός δεν έχει καμιά σχέση με την Δημοκρατία, αλλά είναι (?) ότι καλύτερο έχουμε"
  (Γ. Τσώρτσιλ)
  ...άσχετο θα μου πείτε...σωστά... αλλά ο μαλάκας πάντα επίκαιρος (άφησε απογόνους στο πόδι του)...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Μα πόσο μεγιστοτεράστιος γκουρού είσθε φίλε μου!


  :)

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Μετα απο εκατοντάδες email που δέχτηκα στο γνωστό πια σε όλους σας email μου, megalimitarola@playboy.com δεν θα μπορούσα να μην σταθώ σε ένα απο αυτά.

  Μεγάλε Τάκη Μορφονιέ σε διαβάζω ανελλιπώς, όμως λύσε μου μια απορία.
  Πως γίνεται αυτοί οι γκορουδοηλεκτρολόγοι, όπως τους αποκαλείτε, ενώ έχουν 70% επιτυχία, όπως λένε, ΠΑΝΤΑ όταν τους βλέπω να κάνουν live trade έχουν αποτυχία σε ποσοστό που φτάνει το 100%? Εσύ που όλα τα ξέρεις, έχεις κάποια εξήγηση γιαυτό?

  Ευτύχιος Κλαψουρίδης

  Απαντώ.
  Κύριε Κλαψουρίδη
  Στα 10 συμβόλαια που παίζουν έχουν πετυχημένες κινήσεις στα 7. Μας παρουσιάζουν τις 3 τις αποτυχημένες, για έναν και μόνο λόγο.
  ΝΑ ΜΗΝ ΤΟΥΣ ΜΑΤΙΑΖΟΥΜΕ.
  Άσε που ούτε και σε αυτές τις 3 τις αποτυχημένες στην πραγματικότητα χάνουν. Λένε ότι κάνουν Stop Loss για να μην τους ματιάσουμε, όπως προείπα, αλλά την επομένη μέρα ανοίγουν short απο πιο ψηλά και κερδίζουν ακόμη περισσότερα. Πως λέμε έκανε μουαγέν. Έτσι και αυτοί κάνουν μουαγέν στα shorts τους, με αποτέλεσμα να έχουν 100% επιτυχία. ΣΥΜΒΟΛΑΙΑ ΜΟΝΟPOLY που λέμε.

  Με εκτίμηση κύριε Ευτύχιε, Τάκης Μορφονιός ο υδραυλικός.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. Buuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuullllllllllllllllllllllllllllllll

  Σε παγκόσμια αποκλειστικότητα σας παρουσιάζω ένα Video όπου δείχνει τους γκουρούδες τη στιγμή που συγκεντρώνονται για να βγάλουν το χρησμό. Μερικά λεπτά πριν ορμήσουν στην αγορά.
  http://www.youtube.com/watch?v=he5HYlU5wP8&feature=related

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. Αδέλφια μου, γκουρούδες, πουλιά και νυχτοπούλια. Χαίρετε κι αντιχαίρετε.

  Ζάρα, το πράγμα λαμβάνει πλέον διαστάσεις κωμωδίας. ΤΩΡΑ θυμήθηκαν να «κινητοποιηθούν», οι κρατούντες. Φυσικά δεν θα γίνει τίποτε απολύτως. Το ότι η «γρίππη» (συνάχι θα έλεγα, καλύτερα) ήταν μούφα, φώναζε από πέρσι, το καλοκαίρι. Εκείνη η Γιαμαρέλλαινα, πού να είναι χωμένη τώρα ? Δεν την ακούω, δεν την βλέπω. Μέχρι και τις γιορτές, μας έστελνε στον τάφο, μετά λούφαξε. Θα μου πεις, από την τσέπη της τα πλήρωσε τα εμβόλια ? Αλήθεια, εκείνο το Ειδικό Ανώτατο Όργανο για την αντιμετώπιση της Γρίππης, υπάρχει ακόμη ? Πέφτουν ακόμη τα μισθά ή θυμήθηκε κάνας μαλάκας από το υπουργείο να το διαλύσει και να τους στείλει όλους στα σπίτια τους, τους κινδυνολόγους ? Απίθανο το βλέπω, μάλλον θα πληρώνονται ακόμη. Στο τέλος, να δεις που θα μας πούνε ότι μας έσωσαν, με τα μέτρα που έλαβαν.

  Χίππυ, πρέπει όμως να ομολογήσεις ότι ο σερ Ουϊνστον πέταγε κάτι ωραίες ατάκες, ειδικά όταν ήταν «στο κέφι» (δηλαδή όλη μέρα).

  Χαίρε Θράς, χαίρε Pay !

  Κοντοστούπη, το ίδιο σκεπτόμουν κι εγώ σήμερα, ότι δηλαδή αυτοί εκεί οι ηλεκτροτεχνίτες είναι άχαστα παιδιά. Και να θέλουν να χάσουν, δεν τους το επιτρέπει το ίδιο τους το σύστημα. Κάτι σαν ρελέ προστασίας από την τάση. Πάντως, βλέπω πάλι νευράκια στο φόρουμ, από μια ματιά που έριξα. Τα ίδια, τα γνωστά παιδιά, άντε ξανά το ίδιο έργο. Είμαι σίγουρος ότι τώρα τρέμουν μην τυχόν ξαναδούν τον εφιάλτη του Μαρτίου 2009 και εντεύθεν, όλον από την αρχή και χειρότερο ακόμη.

  -Γιατί βρε άπληστα άτομα δεν δίνετε τα ΟΛΠακια σας, στο 13+, να τελειώνουμε με του λόγου σας ? Το 14 περιμένετε ? Πονηρούλια. Προσέξτε, είναι γάτα ο νέος market maker, παίρνει σκαλπς.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 7. Κύριε Swear για ποιο forum μιλάτε?
  Ο Τάκαρος δεν διαβάζει forums, ούτε βλέπει ειδήσεις, ούτε κοιτάει εφημερίδες. Σιγά μην διαβάζω τους Μαυρογιαλούρους της δημοσιογραφίας.

  Ο Τάκαρος έχει σταμπάρει καμιά δεκαριά νοματαίους και κάθε πρωί τους διαβάζει ανελλιπώς. Έχω και ένα κολλητό μου, που μου αναμεταδίδει, τι γράφουν στο Internet, αυτοί οι τεμπελαράδες όλη την ημέρα, όταν εγώ απουσιάζω. Από αυτούς καταλαβαίνω τα πάντα.
  Να δεις πως τους λέτε εσείς οι γκουρούδες? Αντιδείκτες ντεεεεεεεεε.

  Ήταν και τρεις άλλοι που διάβαζα και εσείς πήγατε και τους εξαφανίσατε.
  Για τιμωρία σας θα απέχω απο το blog σας για μια βδομάδα. Που θα βρει ο Τάκαρος τέτοια φυντάνια?

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 8. Καλά, άμα είναι να πάθεις κατάθλιψη, να κοιτάξουμε να στους ξαναφέρουμε.

  -Ξέρεις για πότε στους ξετρυπώνω εγώ ? Μια λέξη να γράψω και να 'σου όλο το τσούρμο παρέα. Πάντα παρέα. Αγεληδόν, που λένε, εάν έχεις ακούσει.

  Αλλά τώρα έχουν λουφάξει. Είναι δύσκολο να βγούν. Θα επανεμφανισθούν στην επόμενη πτώση, αύριο, μεθαύριο, σε ένα μήνα, σε ένα χρόνο, σε δέκα, δεν ξέρω πότε. Μέχρι τότε, εμείς ζουμπά θα έχουμε (ξανα)πουλήσει και θα τους κάνουμε χάζι να γελάνε, λες και τους καθαρίζουνε αυγά.

  Αλλά μπορεί και όχι.

  Κοντοστούπη, κάτι ψήνεται στο παρασκήνιο, το έχεις πάρει μυρωδιά ? Μέχρι εδώ έχει φτάσει η ευωδία. Κάτι καλό ψήνεται, σου λέω, γίγαντα.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 9. 'Ασχετο : Ένας Φίμπο, που δώστου και τον μελετάνε όλη την ώρα στο ηλεκτρολογείο, έχει άραγε καμιά σχέση με τον Φίγκο, τον Λουίς ?

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 10. Μήπως ψήνονται οι γνωστοί ηλεκτρολόγοι? Λες να έπαθαν καμιά ηλεκτροπληξία?
  Αυτό το τελευταίο, το ροζ καλώδιο ντεεεεεε, το έπιασαν με γυμνά χέρια.

  Κύριε Swear το email μου το έχετε. Αν ξέρετε κάτι συγκεκριμένο πείτε το στον Τάκαρο.

  Τάκης Μορφονιός

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 11. Δεν τον ξέρει τον Φίμπο ο Τάκαρος. Μάλλον κάποιος πολύ σπουδαίος θα είναι αφού διαρκώς τον ψηλώνουν. Τον ξεκίνησαν από τις 984, τον πήγαν στα 1002, τον έφτασαν στα 1050 και τώρα 1097.
  Μεγάλος και τρανός ο Φίμπο.
  Έμπαινεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεε Φίμπο

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 12. ευωδία swear - επιτέλους ένας ευγενικός οικοδεσπότης!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 13. play, σήμερα παίζει 'ο φίμπο και η θηλυκή μπόμπι ντικ στις 1097 μονάδες'

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 14. πάντος swear, και σε μένα κάτι μυρίζει και δεν σου κρύβω ότι μπερδεύομαι λίγο με τις μυρουδιές τελευταία. μην είναι μπόχα, μην είναι ευωδία, μην είναι ο kostoklani, μην είν' η jpm? δεν έχω δα και την μύτη του μορφονιού. δεν ξέρω για την δικιά σου μύτη αλλά άμα έχεις καμιά ιδέα ρίχτη. [kostoklani στο gmail.com]

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 15. Ευχαριστώ Τάκη Μορφονιές. Με κάλυψες πλήρως με τις απαντήσεις σου στον Ευτύχιο Κλαψουρίδη.

  100% επιτυχία έχουμε και stop loss δεν κάνω ποτέ, μόνο στα συμβόλαια monopoly κάνω.
  Στα πραγματικά συμβόλαια όταν λέω ότι κάνω stop loss στο τάδε επίπεδο εννοώ πως σε αυτό το επίπεδο αυξάνω και άλλο τις θέσεις μου.
  Έτσι δεν έκανα stop loss στα 1050 παρόλο που έτσι είπα και ούτε στα 1087.

  Πρόσεξε τώρα. Είπα ότι το ροζ κύμα εξαντλείται στα 989, με ανώτερο στόχο 1004. Μετά είπα 1040 , 1047, 1050, 1065, 1075, 1087 με τελικό στόχο 1097.
  Τι σε κάνει να πιστεύεις ότι αύριο μεθαύριο, δεν θα λέω 1107, 1123, 1140, 1158, 1179, 1230 με τελική τιμή στόχο του ροζ κύματος τις 1650 μονάδες?
  Αυτά λέει ο fibo και όχι φιμπο που γράφουν μερικοί άσχετοι.
  Να πάτε στα σχολεία σας να καθίσετε να διαβάσετε fibo, τεχνική ανάλυση, Εlliot wave. Πως σας έδωσαν απολυτήριο δίχως αυτές τις γνώσεις?

  Ορίστε τώρα κλείνω μέρος θέσεων των συμβολαίων monopoly στο 1064. Πάλι μέσα έπεσα. Πάλι κέρδισα.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 16. Αμ πως νομίζατε ότι ψώνισα αυτά τα υπέροχα ρουχαλάκια της φώτο μου.

  Φινίτο Λα Μούζικα

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 17. παπαδιά, αν ακολουθήσω και εγώ τις κινήσεις σου λες να γίνω όπως εσύ στη φωτογραφία? υγ. υπάρχουν και υ-π-ό-λ-ο-ι-π-ε-ς θέσεις (φυσικά) δεν πιστεύω να νόμισε κάποιος το αντίθετο?

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 18. Σας προειδοποίησα από χθες ότι ο νέος market-maker δεν παίζεται. Θα σας πάρει τα χαρτιά χωρίς να το καταλάβετε. Ή μπορεί να σας φορτώσει τα χαρτιά, και πάλι χωρίς να το καταλάβετε. Ή και τα δύο ταυτοχρόνως, δηλαδή θα σας πάρει τα χαρτιά ΚΑΙ θα σας τα φορτώσει (τα χαρτιά).

  Τώρα θα πεί κάποιος, μας πώς γίνεται να μας πάρει τα χαρτιά ΚΑΙ να μας τα φορτώσει, ταυτοχρόνως ? -Δεν ξέρω πώς γίνεται, αλλά γίνεται.

  Εδώ η άλλη -για την μικρή εξερευνήτρια λέω- παίζει την αγορά κάτω και κερδίζει από το πάνω. Και τούμπαλιν. -Αυτό πάλι πώς γίνεται, ε? Άλλο μυστήριο. Γι αυτό μ' αρέσει το ΧΑΑ, επειδή είναι όλο μυστήρια.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 19. χεχεχεχεχε....
  γκουρου-γκουρου-γκουρουδεεεεεεεες῎......

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 20. Καλορίζικο και το νέο μπλογκ, www.marketblog.gr

  Καλές δουλειές. Τελικά, όποιος θέλει να πομπάρει το μπλογκ του, εδώ μέσα έρχεται.
  Παίξτε μπάλα όλοι, όσο προλαβαίνετε δηλαδή, μέχρι να σκάσει μύτη στο γήπεδο η DREAM-TEAM :)

  -Το πιάσατε, έτσι μάγκες ?

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 21. dreamblog.gr, αντε, σας βρηκα και ονομα...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 22. -Εσένα πάλι, ποιός σε διόρισε admin στο δικό μου το μπλογκ ? Κοίτα ρε κάτι επίδοξους χωροφυλάκους, που μου 'χουνε ξαμοληθεί στα διαδίχτυα...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 23. Buuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuulllllllllllllllllllll
  Καλά αυτές οι σφήνες στην Αμερική ακόμη δεν έσπασαν? Γεννητούρια πότε θα έχουμε?
  Αυτός ο πόνος πότε ξεκινάει και τα νέα χαμηλά της Αμερικής, όπως αρχικά μας έλεγαν οι συνδρομητικοί. Μετά μας είπαν για πολύυυυυυυυυυυυυυυυ χαμηλά, μετά για αξιοσημείωτα χαμηλα και στο τέλος μας έμεινε ο πόνος.

  Buuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuulllllllllllllllllll

  Kαλά δεν νομίζω να μην ξέρετε τι θα γίνει αύριο?
  Η Παπαδιά έκλεισε τα συμβόλαια monopoly.
  Με κέρδος βέβαια.
  Το πιάσατε το υπονοούμενο έτσι?

  Buuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuulllllllllllllllllllll

  Μα καλά βρε γκουρούδες πληρώνετε τους συνδρομητικούς για να σας λένε κουρείες του μπαρμπέρη?
  Απο αύριο και ο Τάκαρος θα μιλάει μόνο κατόπιν συνδρομής σας. Θα μου πείτε δεν με έχετε ανάγκη.
  ΣΩΣΤΟ!
  Έχετε την παπαδιά σας εσείς.

  Τάκης Μορφονιός ο συνδρομητικός Buuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuullllllllllllllllllllllllllllllll

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 24. Καλημέρα ας μου κάνει κάποιος τη χάρη να μου πει που γράφουν οι ηλεκτρολόγοι γιατί αλλιώς θα σας κάνω μήνυση για τα διαφυγόντα κέρδη μου...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 25. Σήμερα έχει και συγκέντρωση για τους συλληφθέντες του gamato.info... όποιος δεν ξέρει τι είναι το gamato.info όξω από το internet τώραααααααααα

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 26. xaxax
  αληθεια δε ξερω τι ειναι το gamato.info
  παντως εδεσε το γλυκο που λεμε και στα μερη μου
  την gamisane οι του gamato :))

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 27. site ου κατεβάζεις (κατέβαζες πλέον) ταινίες εύκολα, γρήγορα και τσάμπα... Από εκεί μόνο για να καταλάβεις κατέβασαν (δε λέω ότι το κατέβασα και εγώ γιατί θα με έκανε εγκληματία!) 900.000 άτομα το video της Τζούλιας.

  Δεν μου στείλατε όμως το site των ηλεκτρολόγων!! Το ανταλλάζω με USB stick με τη Tζούλια που τυχαία, επαναλαμβάνω τυχαία, βρέθηκε έξω από το σπίτι μου και το μάζεψα...

  ΑπάντησηΔιαγραφή