Παρασκευή, 19 Μαρτίου 2010

Σουπερνόβα

Τη μέρα που μπήκαμε στο ευρωπαϊκό το νόμισμα, κάποιος μπάρμπας πήρε ένα καινούργιο κέρμα του ενός ευρώ, το ‘βαλε στη μέγγενη και στο ‘σφιξε γερά. Το κέρμα βέβαια στράβωσε. «-Παραμύθια μας λένε», αποφάνθηκε ο μπάρμπας, «ότι τάχα το ευρώ είναι σκληρό νόμισμα. Τσίγκος σκέτος είναι, της πλάκας. Το παλιό το δίφραγκο πιο δύσκολα στράβωνε».

Όμως, αυτό το τεστ σκληρότητας του μπάρμπα δεν ήταν τίποτα μπροστά στις τρισχειρότερες δοκιμασίες στρέβλωσης που περίμεναν το νέο νόμισμα. Μεγάλο ζόρι. Για να λέμε την αλήθεια, στην αρχή-αρχή όλοι το πρόσεχαν. Μέχρι και ειδικά πέτσινα πορτοφολάκια πήγαν κι αγόρασαν, για να βάζουνε μέσα τα ψιλά, να μην αρπάξουν κάνα συνάχι, χειμωνιάτικα. Μετά τα πετάξανε τα πορτοφολάκια, αφού δεν χρειαζόταν πια να χρησιμοποιούν ψιλά. Κινούνταν μόνο με τα χοντρά, από εικοσάευρω και πάνω και λίγα λέω. Τα ψιλά τα παράταγαν στ’ αμάξι για τίποτα διόδια στην Αττική οδό ή για κάναν σκούρο υαλοκαθαριστή, ανθρώπινο μάκτρο, στα φανάρια. Ή για κάναν ζήτουλα με χαρτομάντηλα, να έχουν, να φυσάνε τη μύξα τους.

Η δουλειά όλη γινότανε με τα χοντρά. Τα πάνδεινα υπέστη το ευρώ, στη χώρα του Δύοντος Ηλίου. Μέχρι και χαρτούρα το κάνανε το δύστυχο, να το πετάνε στα πόδια της τραγουδιάρας, στο «καλό το μαγαζί». Χίλια ευρώ λουλούδια, όχι, εγώ είμαι πιο μάγκας, πέντε χιλιάρικα λουλούδια, γειά σου Έλληνα κιμπάρη και γλεντζέ. Έ, ρε να επιτρεπόσαντε και τίποτα πιάτα γύψινα να σπάγαμε, να καίγαμε και καμιά γραβάτα. Ήτανε κι αυτές οι πλαστικές οι κάρτες, το κέρας της Αμάλθειας, που άμα στέγνωνες από λεφτά, τράβαγες όξω την εξάσφαιρη πιστωτική, χραπ στη σχισμή η κάρτα, χρουπ, να ‘σου τα λεφτά, πακτωλός. Ή πήγαινες στην τράπεζα και σου χαρίζαν ένα τσουβαλάκι λεφτά, να πας κι εσύ σαν άνθρωπος να κάνεις τα μπανάκια σου, διακοποδάνειο κι έτσι.

Διακοποδάνειο, δηλαδή άκοπο δάνειο. Ή εορτοδάνειο, που σημαίνει γιορτινό δάνειο. Κυριακή γιορτή και σχόλη, να ‘ταν η ζωή μου όλη. Την Κυριακή χαρά και τη Δευτέρα λύπη. -Τί μέρα έχουμε σήμερα, αλήθεια ; Ή θαλασσοδάνειο, ήτοι θαλασσινό δάνειο. Λίγο κρασί, λίγο θάλασσα και το δάνειο. Με κρεμεζί πουκάμισο, παιδί απ' την Ανάβυσσο. Πατέρα είχα στο γιαπί και αδερφό στα τρένα, το τί περνά ο άνθρωπος μου το 'πανε και μένα. -Τι περνάει δηλαδή ο άνθρωπος ; Στον ΟΣΕ μηχανοδηγός, εκατό χιλιάρικα το χρόνο αποδοχές. Εκατό χιλιάρικα ευρώ. Στην υγειά μας, βρε παιδιά. Όχι, αυτός είναι άλλος. Τριακόσια χιλιάρικα ευρώ, ο Σπύρος, ο άνθρωπός μας, στην ΕΡΤ. Άλλα τριακόσια χιλιάρικα ευρώ ο άλλος. Ο άλλος με το μούσι και τ’ αχτένιστα μαλλιά. Λυριτζής κι Ανοικονόμου, εξακόσα τόσα το ντουέτο. Κι η Παρθένα με το ντέφι, να γελάει και να σου γνέφει. Και μας πετάν γιαούρτια, γιαούρτια και αυγά.

Πιάσανε τότε οι ξένοι επιστημόνοι, Οπενχάϊμερ και λοιποί πυρηνικοί, κεφάλια όχι αστεία, πυρηνικές κεφαλές που λένε, βάλανε το ευρώ στο φασματοσκόπιο μάζας και τι να δούνε ; Οι Ελληναράδες, του λόγου μας δηλαδή, του είχαμε αλλάξει τον αδόξαστο. Δηλαδή, του είχαμε αλλάξει τη μοριακή δομή, του δόλιου του νομισμάτου. «-Πρωτοφανές !», αναφώνησε ο Ρόμπερτ. «-Ωρε, αυτοί εδώ διέσπασαν μέχρι και το φωτόνιο ! Να τους προτείνουμε για Νόμπελ Φυσικής !». Ε, καλά τώρα. Μα δεν είναι η πρώτη φορά. -Σάμπως και παλιά, δεν είχαμε μετατρέψει τα πεντοχίλιαρα σε πετσετάκια ; Τσιφτετέλια στην Αθήνα, με κλαρίνα και ρυθμούς, λίγα χρόνια κι είναι κρίμα να τα ζούμε με καημούς.

Φοβεροί φυσικοί οι Έλληνες. Ειδική θεωρία της σχετικότητας. Ή πώς ανοίγεις μια μέλανα οπή, μια μαύρη τρύπα που λένε, στην παγκόσμια οικονομία. Τρέμε Νεύτωνα. Βαρυτική κατάρρευση σκληρού νομίσματος, κατόπιν εξάντλησης των πυρηνικών του καυσίμων. Κόκκινοι γίγαντες, άσπροι νάνοι. Οι νάνοι είμαστ’ εμείς. Ο αστερισμός του Μπατιριστάν. Υπέρπυκνοι αστέρες νετρονίων, υπολείμματα εκρήξεων άστρων υπερκαινοφανών. Κανείς δεν κατάλαβε τίποτα. Ούτε καν ο Οπενχάϊμερ. Σουπερνόβα. Στη χώρα του Αθανασιάδη-Νόβα. Γαργάλατα, γαργάλατα, έχουν καρτέλ τα γάλατα.

Κάποιος τράβηξε κατά μέρος τον Οπενχάϊμερ, που με τα χρόνια τον είχε χτυπήσει κατακούτελα το αλτσχάϊμερ. «-Κύριε καθηγητά», του εξηγεί, «δεν είναι για να τους δώσουμε το Νόμπελ. Αυτοί είναι για να τους δώσουμε τον πούλο. Πήρανε το νόμισμα και το ξεφτιλίσανε. Μπερδέψανε το εκατόευρω με το παλιό κατοστάρικο. Κατάλαβες τώρα, γέρο παραλυμένε ;». «-Κατάλαβα», αποκρίθηκε ο καθηγητής, απογοητευμένος. «-Ε, αφού έχουν έτσι τα πράγματα, ας τους ρίξουμε τουλάχιστον μια ατομική βόμβα. Νομίζω ότι κάποτε είχα επινοήσει μια ατομική βόμβα. Κάτσε να δεις, που έχω βάλει τα σχέδια. Θα το θυμηθώ, πού θα πάει».

Δεν θα μας ρίξεις καμιά βόμβα, γέρο. Σου χρωστάμε λεφτά, μας χρωστάς ευγνωμοσύνη. Χάρη σ’ εμάς, θ’ ανακτήσεις την εθνική σου ταυτότητα. Διότι τώρα, δεν είστε τόσο Γερμανοί, όσο Ευρωπαίοι. Σκέτο ευρωπαίοι. Δηλαδή τίποτα. Ο Αμερικάνος είναι Αμερικάνος. Ένας, μόνος του, ξεχωριστός. Ο Κινέζος, το ίδιο, ο Ιάπων, το ίδιο. Δεν λες «οι ανατολίτες», γενικώς. Λες οι Κινέζοι ή οι Ιάπωνες ή οι Κορεάτες, διαζευκτικά. Ή οι Ρώσσοι, πάλι σκέτο. Όμως για τους Γερμανούς, λες συνήθως «οι Ευρωπαίοι». Η Ευρωπαϊκή Ένωση. Μέρος του όλου, ίσα κι όμοια με τους άλλους.

Αυτό δεν το σηκώνει πιά ο Γερμανός. Δεν χωράει ο καρχαρίας στο ίδιο μικρό ενυδρείο, με τους νωθρούς κυπρίνους. Τον στενεύουν πλέον τα ευρωπαϊκά υποδήματα. Άλλωστε, δεν έχει πιά και τί να κερδίσει από στυμμένες λεμονόκουπες, σαν και του λόγου μας. Έχει πλέον απομυζήσει όλους μας τους χυμούς. Τόσα χρόνια τώρα, μας πούλησε από υποβρύχια μέχρι κατσαβίδια, μας πήρε όλο το χρήμα στη Γερμανία, όχι όπως παλιά, που του στέλναμε γκασταρμπάϊτερς και του τραβάγαμε εδώ πέρα το μάρκο. Μας στέγνωσε. Και κυρίως, μας βαρέθηκε. Όχι δηλαδή εμάς ειδικά, αλλά και όλα τα λοιπά συνεταιράκια. Ιδίως τους λοιπούς. Αλλά από κάπου πρέπει να ξεκινήσει.

Όμως, κάτσε να το δούμε κι αλλιώς το πράγμα. Υπάρχει ένα λεπτό σημείο στην όλη ιστορία της «διάσωσης» από τους Γερμανούς. Μια ιστορική «λεπτομέρεια», που έχει περάσει εντελώς στο ντούκου. Όταν λοιπόν οι Ανατολικογερμανοί βρέθηκαν πνιγμένοι μέχρι το λαιμό, αμέσως μετά την κατάρρευση του τείχους, ζήτησαν οικονομική βοήθεια από τον Κολ. «-Αδέλφια, βοηθάτε, χανόμαστε», του κλάφτηκαν. Ο Χέλμουτ το καλοζύγισε το πράγμα και είδε αμέσως την ευκαιρία. «-Αδέλφια», τους απαντάει, «αδέλφια-ξεαδέλφια, με την κυβέρνηση που έχετε, δεν γίνεται δουλειά. Στείλτε τους από κεί που ήρθαν και το ξαναβλέπουμε το θέμα». Θέλοντας και μη, οι Ανατολικογερμανοί προχώρησαν αμέσως σε εκλογές, κανονικές, όχι της πλάκας, τύπου «έλαβον 98% Χόνεκερ, 2% άκυρα-λευκά».

Εν συνεχεία, ακολουθεί βέβαια η επανένωση των δύο κρατών και η Γερμανία ξαναγίνεται μία. Αυτό όμως δεν έγινε τζάμπα. Το ΑΕΠ της Ανατολικής Γερμανίας δεν ξεπερνούσε το έν δέκατον εκείνου της Δυτικής. Οι Δυτικογερμανοί έβαλαν πολύ βαθειά το χέρι στην τσέπη, αναλαμβάνοντας το κόστος ανόρθωσης του επιπέδου και της παραγωγής στο ανατολικό κομμάτι της χώρας. Με λίγα λόγια, οι Γερμανοί πλήρωσαν αδρότατατα για να ξαναγίνουν ενιαίοι. Φοβερό. Να σ’ έχουν κόψει σε δυο κομμάτια –και καλά σου κάνανε- και ν’ αναγκάζεσαι να χρυσοπληρώσεις την επανένωσή σου, αναλαμβάνοντας να αποκαταστήσεις τρομερές ζημιές δεκαετιών, που κάνανε άλλοι πάνω στη δική σου τη χώρα, ερήμην σου.

Από τα παραπάνω βλέπουμε δυό πράγματα. Το πρώτο είναι ότι κανείς δεν βάζει το χέρι στην τσέπη δίχως αντάλλαγμα, ακόμη κι όταν πρόκειται για τη σωτηρία του αδελφού έθνους, του αίματός του, του ίδιου. Δεύτερον, οι Γερμανοί έχουν πρόσφατα πληρώσει –και ακόμη πληρώνουν- τα μαλλιοκέφαλά τους, προκειμένου να πάρουν ένα κράτος-φάντασμα και να το ανορθώσουν. Και θα έλεγα εγώ τώρα, εάν ήμουν Γερμαναράς. «–Για βάστα, αδελφέ. –Τι θα γίνει δηλαδή τώρα ; Κάθε φορά που ο κάθε πικραμένος θα καίγεται, στη δική μου τη ράχη θα φορτώνεται ; Και στο κάτω-κάτω, να τα σώσω τ’ αδέλφια μου, άειντε και τα ξαδέλφια μου, τους Αυστριακούς, εάν χρειαστεί. Τους υπόλοιπους, γιατί να τους σώσω ; -Τι παίρνω εγώ, για να τους σώσω ; -Τι έχουν να μου δώσουν πλέον, για να τους σώσω, που δεν μπορώ να το βρω αλλού ; Πλήρωσα χρυσή την επανένωση, να πληρώνω τώρα και την Ένωση, σαν πολύ δεν πάει ;».

-Και πού να ξέρουμε εμείς, βρε Γερμαναράδες, πόσο πάει ; Να είχαμε δραχμές, να σας λέγαμε. Σε ευρώ δεν μπορούμε να το υπολογίσουμε. Ποτέ δεν μπορούσαμε.

49 σχόλια:

 1. Το υπολόγισα.
  Θα τους δώσουμε μαϊντανό 1 ευρώ το ματσάκι.
  Θα το φυτέψουμε σε γλάστρες στα μπαλκόνια.
  Και αν δεν φτάνει θα τους στείλουμε μαϊντανούς των καναλιών μας, πολιτικούς, δημοσιογράφους, παρουσιαστές...
  Με το που θα παραλάβουν τους πρώτους θα θεωρήσουν οτι ξεχρεώσαμε, γιά να σταματήσουμε να στέλνουμε.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Απολαυστικο αρθρο με πολλες πικρες αληθειες.

  Παντως ακομα και τωρα υπαρχει η εσχατη λυση, εισαγωγη τουρκικων κερματων 1 λιρας που ειναι ΕΝΤΕΛΩΣ ιδια με το κερμα του 1 ευρω. Μας στελνει πχ ο Γερμανος αυτοματους πωλητες? Τιγκαρισμα στην τουρκικη λιρα!

  Ετσι ουτε νομισμα κοβουμε (ουτε αυτο δεν ημαστε σε θεση να παραγουμε πλεον) ουτε το ευρω εγκαταλειπουμε.:))

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Οι Γερμαναράδες είναι υπερόπτες και μη προσαρμοστικοί. Χάσαν δύο πολέμους, θα χάσουν και τον τρίτο.
  Πως θα γίνει αυτό? Δεν θα σας τα πει και όλα ο Τάκαρος. Ο Τάκης Μορφονιός είμαι δεν είμαι δα και ο George Soros.

  Σημερινό πολεμικό ανακοινωθέν.
  Χάσαμε τον επαγγελματία trader. Αυτόν ντεεεεεε που μόλις έγραψε εχθές το άρθρο φωτιά
  Oops! Αλλαγή σκηνικού.
  βγήκανε long μέχρι και οι πέτρες.
  Αυτός ο τεμπελχανάς αν το πιάσει το βραχυπρόθεσμο βγαίνει και κορδώνεται ότι τα κονομάει απο τα παράγωγα. Όταν δεν το πιάνει μας λέει ότι κοιτάει μακρυάααααααααααααααααααααα πολύ μακρυάαααααααααααααααααααα. Σιγά βρε μην αλληθωρίσεις.

  Όμως το σύνθημα της επίθεσης το έδωσε ο σπαρτούκοςplay όπου ώρα 23:04 χθεσινοβραδινή είπε το περίφημο
  ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΣΗ.....
  Σαν να λέμε, ακόμη δεν αγοράστε βρε θηρία?
  Τώρα ξέρετε εσείς. Μόλις δείτε να αρχίζει τα τρεινταρίσματα του, εμείς μαζευόμαστε στο καβούκι μας.
  Να τον προσέχετε αυτόν. Το παίζει ταύρος στα ξένα και κοροϊδεύει τους αρκουδους των ξένων αγορών. Απο την ώρα που αυτός εμφανίζεται ταύρος, η χρονική διάρκεια αλλαγής τάσης των αγορών είναι μέχρι ένα μήνα. Ήδη 1 εβδομάδα την φάγαμε.

  Γκουρούδεςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςς
  Το άγρυπνο μάτι του Τάκαρου και της παρέας του είναι απο πάνω σας.

  Κύριε Πρωθυπουργέ.
  Ρίχτους φόρο 5 ευρώ για κάθε trade που κάνουν και 100 ευρώ την ημέρα, για κάθε παραπανίσιο κιλό που έχει ο πισινός τους απο το πολύ καθισιό και το ατελείωτο trade.

  Ο Τάκαρος προσφέρει μια BIG BABOL, τη τσιχλόφουσκα ντεεεεεεεεε, στο ΤΑΚΑΓ για να κάνουν οι γκουρούδες τις τσιχλόφουσκες τους και να τις σκάνε με την ησυχία τους.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Γκουρούδεςςςςςςςςςςςςςςςςς
  ετοιμαστήκατε να χαρείτε, όταν μηδένισε ο δείκτης, πως ο Τάκαρος σήμερα θα πέσει όξω.
  Αμ δε. Σας λέω ότι οι γκουρούδες είναι άχαστοι στο βραχυπρόθεσμο. Ότι γράφουν το ανάποδο εσείς.

  Διαβάζουμε και frapeziti
  http://frapezitis.wordpress.com/
  άνθρωπος που σκέφτεται και με μυαλό.
  Ξέρετε πολλούς βρεεεεεεεεεεε?

  Τάκης Μορφονιός.
  Τσιάο μάγκες. Δευτέρα πάλι επιστρέφει ο Τάκαρος.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. αξιζει τον κοπο να το παρακολουθησετε...

  ΚΟΥΙΖ: ποιός από τους ομιλητές είναι Ελληνας; (αφού δείτε το βίντεο)
  http://www.youtube.com/watch?v=AbH1JsOTInk

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. Στό πολύ καλό αὐτό βιντεάκι ἀκούσαμε δυό καραγκιοζάκια-παπαγαλάκια, καί ἕναν ἔντιμο, σοβαρό ἄνθρωπο...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 7. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 8. η πλακα ειναι πως εχω την εντυπωση πως ειναι αμερικανος με γερμανικη καταγωγη...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 9. Κάπως ἔτσι τό βλέπω:
  ξεθεωτική Γερμανία , νομίζω δέν στεναχωριέται τόσο γιά τά ὅποια χρεωστούμενα ἔχει λαμβάνειν( γιά τά δικά της χρέη οὔτε πού νοιάζεται). Αὐτό πού τήν ἐνοχλεῖ εἷναι ἡ ἀντικειμενική ἀδυναμία, λόγῳ τῶν παγκόσμιων οίκονομικῶν συνθηκῶν, νά δανείσει ἐκ νέου. Ἄν μποροῦσε , θά ξέχναγε μονομιᾶς τά ὅποια χρέη, ἐλλείμματα, διαφθορές ( λέγε με Siemens), καί τούς "τεμπέληδες" Μεσόγειους. Καί τό ξεζούμισμα θά συνεχιζόταν.

  φόν Κουτσουρουκκατσαρόλχερν Πριτς Πριτς Γάουγάουφ ἴσως βλέπει τό ἀδιέξοδον τοῦ πράγματος. Δέν ξέρω ἄν ἀντιλαμβάνεται πόσο σαθρό εἷναι τό οἰκοδόμημα τῆς Ε.Ε. ( ὄχι γιά καθαρά οἰκονομικούς λόγους). Δύσκολο νά τό ἀντιλαμβάνεται. Πέρα ἀπό τό ὅτι ἡ σκέψη του εἷναι μονοκόμματη, ἀκόμα καί νά ἀντιληφθεῖ τήν οὐσία τῶν προβλημάτων καί τῶν διεργασιῶν πού ἐκτυλίσσοντα, ἔχει τό μειονέκτημα πού εἷπε πιό πρίν ὁ Μορφονιός. Τήν ΔΥΣΠΡΟΣΑΡΜΟΣΤΙΚΟΤΗΤΑ.

  Στό μέλλον προβλέπω τήν ΕΕ-Γερμανία νά γίνεται σάντουιτς μεταξύ ΗΠΑ-Ἀγγλίας ἀπό τήν μιά καί Ρωσίας ἀπό τήν ἄλλη. Κάποιος ἀπό τούς δυό θά τήν καταπιεῖ. Μᾶλλον ἡ δεύτερη.

  Παρεμπιπτόντως, τό περίφημο γερμανικό μεταπολεμικό θαῦμα ἔγινε μέ ἀμερικάνικο χρῆμα καί ξένα ἐργατικά χέρια. Μέ ξένα λεφτά, τό ξαναλέω μέ ξένα, στήθηκε τό κατ'ἐξοχήν ψυχροπολεμικό σκηνικό στήν Εὐρώπη. Καί μέ ἀμερικάνικους σχεδιασμούς. Τό γερμανικό κράτος. Καί τώρα οἱ κύριοι τό παίζουν σφιχτοί καί κουμπωμένοι νοικοκύρηδες.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 10. Ἐγώ τόν εἷχα δεῖ παλιότερα σέ κάτι βιντεάκια ἀπό τό Russia today. Προχθές βρῆκα τό συγκεκριμένο καί τό ἔβαλα στό blog μου.

  http://omadeon.wordpress.com/2010/03/16/max-keiser-in-greek1/ ( ἔχει ἀρκετά στοιχεῖα στό κάτω μέρος τῆς σελίδας)

  http://maxkeiser.com/ ( ἡ ἱστοσελίδα του)

  Ἔχει ἐνδιαφέρον πάντως... ὄχι ὅτι αὐτά πού εἷπε δέν τά ἔχουν πεῖ καί ἄλλοι. Ἄλλο ἄν δέν τά ἀκοῦμε...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 11. Ειναι μια απο τις αιρετικες φωνες, που αξιζει καποιος να τον παρακολουθει για να εχει μια γενικευμενη εικονα , αλλα οχι και να τον παιρνει και απολυτα σοβαρα. Σε αρκετα θεματα κανει την τριχα τριχια, αλα Λιακοπουλο.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 12. Όταν σας μίλαγα για τα ΕΝΚΛΩ και σας έλεγα ότι επρόκειται για τη σηματωρό της αγοράς μας εσείς κοροϊδεύατε.
  Όταν σας έγραφα για το Βωβό ότι πρέπει επειγόντως να κάνει reverse split ή αύξηση κεφαλαίου για να μου δώσει η θεωρία την θετική τιμή στόχο των 0,40 εσείς πάλι κοροϊδεύατε.
  Σήμερα ανακαλύψατε τη Supernova, τη χρεοκοπία της Ελλάδας και την επανεμφάνιση της δραχμής.
  Μην βιάζεστε όμως.

  Βρισκόμαστε στο triple combination και στην αρχή του πολύχρωμου zig zag ΑΒC, όπου σε συνδυασμό με το ροζ ΧΥΧΖΖ θα μας δώσουν τιμές στόχους για ΓΔ 350 μονάδες και ΣΑΓΔ 700.
  Έπρεπε σύμφωνα με τους υπολογισμούς μου εκεί να είχαμε βρεθεί πέρσι το καλοκαίρι. Έκανα όμως ένα μικρό λάθος, λόγω του ότι τα data που έχω είναι απο το Μάιο του 1453. Τώρα όμως ενσωμάτωσα και τα υπόλοιπα data από την γέννηση του Χριστού και έτσι σύμφωνα με αυτά η χρονική στιγμή εκπλήρωσης αυτών των στόχων μετατέθηκε κατά 2 έτη. Του χρόνου το καλοκαίρι σύμφωνα με τη θεωρία έρχεται η εκπλήρωση όλων των τιμών στόχων μου.
  ΕΤΕ 1,5 , ΑΛΦΑ 0,8, ΕΥΡΩΒ 0,5 , ΠΕΙΡ 0,55 ΔΕΗ+ΟΤΕ+ΟΠΑΠ = 1,2 , DOW 768.

  To κύμα που έρχεται το έχω ονομάσει η κραυγή του μουγκού.
  Θα είναι ταχύτατο και θα εμφανιστεί μέσω του σχηματισμού ΧΥΖΥΥzigzagΑΒCtriplbypass-thamoyfigitosxato.

  Εσείς λοιπόν που με ειρωνευόσασταν τόσο καιρό, θα καταλάβετε γιατί τα ΕΝΚΛΩ ήταν η καλύτερη επένδυση. Ενώ εσείς θα γράφετε ζημιές 0,99999% στις μετοχές σας, τα ΕΝΚΛΩ και μόνο τα ΕΝΚΛΩ δεν πρόκειται να χάσουν ούτε ένα σεντς.

  Μετά όταν θα πάρουμε τις δραχμές η τιμή στόχος του Γενικού δείκτη θα είναι 100.000 το Minimum. Ο σχηματισμός που θα τον οδηγήσει σε αυτά τα επίπεδα θα φέρει την ονομασία φτουξελεφτερια.

  Φινίτο Λα Μούζικα Business us usual

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 13. πολλοι ισως εχουν την εντυπωση οτι ο αδολφος χιτλερ παρεσυρε,ως υπνωτιστης η μαγος τον γερμανικο λαο και εβαλε σε εφαρμογη τα σκοτεινα σχεδια του,ΑΦΟΥ ΕΓΙΝΕ ΚΑΓΚΕΛΑΡΙΟΣ.ουδεν αναληθεστερον.ο χιτλερ ειχε συγραψει ενα τεραστιο βιβλιο,<>,πολυ πριν εκλεγει καγκελαριος,το οποιο εγινε και μπεστ σελλερ..εκει εξηγουσε ΜΕ ΑΝΑΤΡΙΧΙΑΣΤΙΚΕΣ λεπτομερειες τα σχεδια του για τον ζωτικο χωρο της πατριδας του,για το τι σκοπευε να κανει με τους εβραιους,τους ομοφυλοφυλους,τους τσιγγανους κλπ..χαρτι και καλαμαρι τα εξηγησε και οι γουρουνογερμανοι τον ψηφισαν για να τα εφαρμοσει.
  αυτοι ειναι οι φριτσιδες,γουρουνια του κερατα,οι πατεραδες μας το εμαθαν καλα,σειρα μας τωρα να το διαπιστωσουμε και εμεις..γαμημενοι μπυροκοιλιες..

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 14. και στα εισαγωγικα,εγραψα "ὁ αγων μου",καταφερα να το διαβασω ολο πριν καμποσα χρονια και δεν το μετανοιωσα..το συνιστω..για να δειτε ποια ειναι η νοοτροπια τους..αρια φυλη και σκατα στα μουτρα τους..

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 15. Χαιρετώ τους φίλους, ωραίο και σταράτο κείμενο. Μουσική υπόκρουση - simply the best. Γι' αυτό που λέει ο haros πιο πάνω, υπάρχει ένα ενδιαφέρον βιβλίο: "Hitler's willing executioners" του Daniel Goldhagen. Δεν αποκλείεται να έχει κυκλοφορήσει και στα Ελληνικά. Εντυπωσιακό βιβλίο σύγχρονης ιστορίας.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 16. Σύμφωνα με τους υπολογισμούς μου, τα μέτρα που πήρε η Ελληνική κυβέρνηση θα επιβραδύνουν την Ελληνική οικονομία κατά 20%. Στη συνέχεια με τα επιπλέον πρόσθετα μέτρα που θα μας επιβάλλει το Δ.Ν.Τ. φρονώ πως θα έχουμε μια επιπλέον επιβράδυνση κατά 25% και κατόπιν θα έχουμε άλλη μια επιβράδυνση της τάξης του 25% εξαιτίας των επιπλέον απο τα επιπλέον μέτρα που θα χρειαστεί να πάρουμε. Να υπολογίσετε και άλλο ένα 30% επιπλέον επιβράδυνση που θα έχουμε, λόγω έλλειψης εμπιστοσύνης από τους διεθνείς εταίρους μας και οι οποίοι δεν θα θέλουν να συναλλαγούν μαζί μας. Στη συνέχεια θα έχουμε μια επιπλέον επιβάρυνση της τάξης του 15% για να φτάσει το ΑΕΠ μας τελικά να συρρικνωθεί κατά 75% μέσα στο 2010.
  Αυτά μόνο για το 2010. Για το 2011 θα συνεχίσει, σύμφωνα πάντα με τους υπολογισμούς μου, η συρρίκνωση μας με ένα επιπλέον 75%.

  Ύστερα εσείς μου λέτε ότι η ΕΝΚΛΩ δεν αποτελούσε σηματωρό της Ελληνικής Οικονομίας και του Χρηματιστηρίου μας.
  Τώρα που την απέβαλαν ξέρετε τι θα συμβεί και στην Ελλάδα μας. Δίχως ΕΝΚΛΩ στο Χρηματιστήριο δεν υπάρχει επιστροφή για την Ελλάδα.

  Ύστερα από αυτά βλέπω τον Μορφονιό να εμφανίζεται και να πανηγυρίζει ότι με όσα γράφω ότι δίνω μακροπρόθεσμο long σήμα για την Ελληνική αγορά και γενικά για την Οικονομία μας.

  Φινίτο Λαμούζικα για τα ΕΝΚΛΩ και για την Ελλάδα.
  Business us usual. Τι Business δηλαδή? Με τέτοια επιβράδυνση η μόνη μπίζνα θα είναι η πώληση εξυπνάδας αφού τίποτα άλλο δεν θα υπάρχει για μπίζνα και η αγορά μας όπως και η Ελληνική κοινωνία θα ακολουθήσει το σχηματισμό που όπως προείπα τον έχω ονομάσει
  ΧΥΖΥΥzigzagΑΒC-triplbypass-thamoyfigitosxato.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 17. Παπαδιά, να σε ρωτήσω κάτι. Σ' αυτούς τους υπολογισμούς που κάνεις, έχεις βάλει και ΦΠΑ μέσα ?

  Κατά τα λοιπά, business as usual, δεν αντιλέγω. Ή μάλλον, για να ακριβολογούμε, stop-loss as usual. Το σωστό να λέγεται.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 18. Τάκαρος come back.
  Λίγο έφυγα και εδώ πίσω όλοι έχουν ξεσαλώσει.
  Αυτός ο συνδρομητικός πάσχει απο επιλεκτική ΑΜΝΗΣΙΑ μπρέεεεεεεεεεεεε?
  Το Σάββατο κορδωνόταν ότι πέρσι είχε προβλέψει την κρίση και το μέγεθος της.
  Ύστερα με ρωτάτε στα email που μου στέλνετε στο megalimitarola@playboy.com πως και απο που την ψώνισα την τρέλα.
  Βρεεεεεεεεεεεεεεεεεε ευτυχώς που τρελάθηκα και δεν ξέρω τι κάνω, τι λέω και τι διαβάζω.

  ΕΠΙΛΕΚΤΙΚΗ ΑΜΝΗΣΙΑ λέγεται η ασθένεια μάγκες.
  Αυτός δεν ήταν, ο συνδρομητικός ντεεεεεεεεεε, που μας έλεγε τον Οκτώβριο του 2008 ότι είναι η ώρα του πάτου? Μας έβαζε και μια κυκλάραααααααα νααααααααα απο τις 1900 μονάδες ως και τις 800 μονάδες και μας έδειχνε το ΠΑΤΟ ΜΑΣ. Μιλάμε για τόσηηηηηηηηηηηηηηη ακρίβεια.
  Δεν μας έλεγε πως τότε ήταν η ευκαιρία της ζωής μας? Δεν μας μίλησε για πενταψήφιο δείκτη εντός της δεκαετίας?

  Μετά δεν μας έλεγε ότι η γραμμή Σ1000 θα απομακρύνεται όλο και περισσότερο καθώς ο δείκτης θα πέφτει, θα πέφτει και όλοοοοοοοοοοοο θα πέφτει? Και τσουπ ο ΓΔ στα 2950, τον ξεβράκωσε τον μάγκα.

  Αμ μετά δεν μας έλεγε πως με την ενδυνάμωση του δολαρίου και την πτώση του Ευρώ, θα ξεκινήσει ο μεγάλος πόνος και η πτώση της Αμερικής?
  Στην αρχή μας έλεγε για απίστευτα χαμηλά, μετά μας είπε για νέα χαμηλά. Στη συνέχεια για μεγάλη πτώσηηηηηηηηηηηηηηη ίσα με τη μυταρόλα μου.
  Πούντα βρεεεεεεεεεεεεεεεε?

  Πάμε και στο πιο πρόσφατο.
  Βρεεεεεεεεεε αυτές οι σφήνες δεν σπάσαν? Πότε σπάσαν, να έχουμε γεννητούρια?
  Αυτόν το DOW δεν μας είπε ότι θα τον ξαναδούμε στα 10700 μετά απο δύο τουλάχιστον χρόνια? Και αν!!! Και δώστου όλου του κόσμου οι πιστοί να σορτάρουν επειδή το είπε ο συνδρομητικός.

  Γιαυτό σας λεω μάγκες η ασθένεια λέγεται ΕΠΙΛΕΚΤΙΚΗ ΑΜΝΗΣΙΑ, του συνδρομητικού ντεεεεεεεεε , που όλο κορδώνεται και πάντα έχει κρυμμένα σενάρια για να μας λέει ότι όλα τα έχει προβλέψει.
  ΕΠΙΛΕΚΤΙΚΗ ΑΜΝΗΣΙΑ ο συνδρομητικός και ΟΛΙΚΗ ΤΡΕΛΑ ο Τάκαρος.

  Κύριε Πρωθυπουργέ.
  Βάλτε φόρο 10 ευρώ για κάθε ανάλυση που κυκλοφορεί στο διαδύκτιο και σε οποιοδήποτε ΜΜΕ.
  10 ευρώ για κάθε ανάγνωση της οποιαδήποτε ανάλυσης.
  Πούλησε 1000 φύλα η εφημερίδα, βάλτε του 10Χ1000 = 10.000 ευρώ φόρο.
  Μας έχουν αναλύσει, αναλυτικά όλα τα αναλλοίωτα μας οι κάθε λογής καλοθελητές.
  Μπορείτε να τους εξαφανίσετε απο προσώπου γης? Θα πρόκειται για μεγάλη προσφορά στην κοινωνία μας, που τόσο σήμερα δοκιμάζεται. Εξαφανίστε απο προσώπου γης κάθε μορφής αεριτζή και φαφλατά.
  Μόνο την Παπαδιά αφήστε μας, να ρίχνουμε γέλιο.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 19. Καλά, αυτός πρέπει να έχει λαλήσει από την πολλή τραμπάλα. Πρόσεξε τώρα διατύπωση, σοβαρού αναλυτή :
  "Εάν η καθοδική διάσπαση της γραμμής Σ1000 αποδειχτεί αξιόπιστη, τότε η μεγάλη περιπέτεια της ελληνικής κοινωνίας έχει ξεκινήσει".

  Σώπα μωρέ. Δηλαδή, όπως κατάλαβες, κρεμόμαστε από μια γραμμούλα. Σπάει η γραμμούλα, πάμε φούντο. Βαστάει η γραμμούλα, ζήτω που σωθήκαμε. Ο Ελληνισμός στηρίζεται στην Σ1000 του ezmarket.


  Εν τω μεταξύ, μας αναδημοσιεύει άρθρο του Απριλίου 2009, όπου προέλεγε μεγάλα δεινά. Ε, κύριε, κάτι ξεχάσατε ενδιάμεσα ! Μερικοί νομίζουν ότι τα χρόνια είναι ημέρες και μας υπενθυμίζουν :

  "-Τα βλέπεις ? Μόλις χτες δεν στα 'λεγα ?"

  Ναι, μόλις χτες. Σα να μην πέρασε μια μέρα. Πριν ένα χρόνο τα έλεγες, μεσολάβησε το μεγαλύτερο ράλλυ όλων των εποχών (που λέει κι ο Number of the Beast) και τώρα επανέρχεσαι με περσινά ξινά σταφύλια. Άσε, τα ξέρουμε. Χάλια μαύρα. Τρέχα τώρα πάρε κάνα χαρτί, μη γίνουν τα λεφτά σου σερπαντίνες-κομφετί και τσούξει ο κώλος σου.


  Άλλη από κει, η Ντόρα. Τρείς επιβραδύνσεις στο καπάκι. Μωρέ, αυτό δεν είναι επιβράδυνση, αυτό είναι χειρόφρενο. Αλλά δεν μας είπε, στο σενάριο αυτό, έχει συνυπολογίσει το άλλο κακό σενάριο, εξόδου από ευρώ? Διότι εκεί βέβαια, με ισοτιμία ευρώ-δρχ στο 1:1000 (τυχαίο παράδειγμα), κάτσε να δεις πώς παίρνει μπρος η μηχανή, Ντόρα.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 20. Good Morning Vietnam
  Άλλη μια υπέροχη μέρα ξημέρωσε. Η φραπογαλιά σήμερα θα πάει σύννεφο. 5 φραπεδούπουλα θα πιει ο Τάκαρος να βοηθήσει στην κατανάλωση. Άντεεεεεεεεεεεεεεεεεεε πάλι.

  Μάγκες σήμερα ησύχασα. Αφού και ο Ασπρίδης μας είπε ότι δεν κινδυνεύουν οι καταθέσεις μας. Αυτός πρέπει να έχει καταθέσεις και να ανησυχεί βρεεεεεεεεεεεεεεεεεεεε. Έχει κόψει λίγο το παιδί. Μάλλον θα κάνει ανήσυχους ύπνους τα βράδια.

  Κύριε πρωθυπουργέ. Βάλε φόρο απο 5 ευρώ σε κάθε trade που κάνει Ελληνικός κωδικός εκτός Ελλάδας. Αν το trade είναι ζημιογόνο βάλτου φόρο να πληρώσει όσο και η ζημιά του. Ονόμασε το ΤΕΛΟΣ ΚΑΡΠΑΖΙΑΣ. Πήγες βρε καψερέ να παίξεις εκτός Ελλάδος και έχασες? Πλερώνεις βρεεεεεεεεε. Δεν φτάνουν τα προβλήματά μας έχουμε και εσένα τον ανίκανο ΧΑΣΟΣΚΟΠΟ, όπου με τις πράξεις σου διώχνεις εκτός Ελλάδας και τα τελευταία μας ευρώ.

  Εντός Ελλάδας βάλτους φόρο για κάθε κερδοφόρο συναλλαγή. Ονόμασε τον Φ.Ε.T.Α.Κ , φόρος επαγγελματία trader ανεπρόκοπων καρπαζοεισπρακτόρων. Ο ΦΕΤΑΚ να ξεκινάει απο το 100% και θα μειώνεται απο 1% για κάθε μια ώρα, αν το trade μένει ανοικτό. Αν κλείσει το trade κερδοφόρα μετά απο 5 ώρες τότε να έχει φόρο 100-5=95% επί των κερδών. Αν κλείσει το trade κερδοφόρα μετά απο 15 ώρες τότε να έχει φόρο 100-15=85% επί των κερδών κ.ο.κ
  Επίσης βάλτους και φόρο ηλιθιότητας. Όταν γίνεται ένα trade εντός Ελλάδας και είναι ζημιογόνο τότε βάλε φόρο 5% επι της ζημιάς.

  Κύριε πρωθυπουργέ. 3 είναι οι λύσεις.
  - Ή βάζεις τους Έλληνες να δουλεύουν ως Γερμανοί με Κινέζικους μισθούς.
  - Ή πτωχεύουμε και βλέπουμε άσπρη μέρα και χαρά Θεού. Καλά πλάκα κάνω, μην χάσει και τον ύπνο του ο Ασπρίδης.
  - Ή βάλε τη Goldman Sachs να αγοράσει πολύυυυυυυ πάρα πολύυυυυυυυυ ώστε να ξεσχίσουμε τη γραμμή Σ1000, του συνδρομητικού ντεεεεεεεεεεεεεεεεεεεε και να αρχίσει η ανάκαμψη.


  Καλά όπως και να έχει, είτε με Σ1000 είτε δίχως αυτήν, τους Γερμανούς θα τους χορέψουμε στο ταψί. Βρε τους καψερούς. Δεν ξέραν που μπλέξαν.

  Τάκης Μορφονιός ο φραπογαλιάς

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 21. μα συνεχως να πεφτω εξω ρε παιδι μου, μα συνεχως!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 22. αμ σας τα λεγα εγω, μην τους προγκατε ωρεεεεεεεε, αφηστε να προβλεπουν, τωρα εξαφανιστηκαν και χανουμε το σφυγμο, μονη πιθανοτητα σας να γραψω καμια δικια μου παπαρια για να μην την ακολουθησετε... ουουουχαχαχαχαχαχαχα...

  http://www.youtube.com/watch?v=jwhtL0LNoQw

  κομματαρα λεμε

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 23. γκουρουδεεεεεεςςςςςςς
  http://www.marketblog.gr/

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 24. Φυσικά πάλι μέσα έπεσα. Τα συνηθισμένα δηλαδή. Business us usual.
  Αγοράζω πουλάω, ανοιγοκλείνω short long εσείς ξέρετε που θα πάει η αγορά και εγώ πάντα κερδίζω.
  Η κίνηση μου να κλείσω τα long Μου στα 1005 που τα είχα ανοίξει στα 1045, που είχα κλείσει τα long στα 1070 όπου έκλεισα στα short που είχα ανοίξει στα 1000 και δεν τα έκανα stop loss στα 1050, ενώ είχα άνοιξα short στα 900 που τα έκανα long στο 980, για να τα ξανακάνω short στο 985 πριν τα κάνω Long στα 1050, ΑΠΟΔΕΙΧΤΗΚΕ ΣΟΦΗ.
  Μετακύλισα τη θέση μου στην επόμενη σειρά και πάλι κερδίζω. Εκείς που ήμουν Long στα 1045, τώρα είμαι long απο τα 972.
  Που θα πάει? Δεν θα πιάσω καμιά 10ριά μονάδες αντίδραση προς την κατεύθυνση που θέλω?

  Όπως σας είπα τo κύμα που έρχεται το έχω ονομάσει η κραυγή του μουγκού.
  Θα είναι ταχύτατο και θα εμφανιστεί μέσω του σχηματισμού ΧΥΖΥΥzigzagΑΒCtriplbypass-thamoyfigitosxato.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 25. Άποψη του έκπτωτου αρχισυντάκτη... Για να σώσουμε τα λεφτά μόνη λύση είναι το εξωτερικό και μισά σε ευρώ και μισά σε δολάρια.

  Αν βγούμε από το ευρώ όσο και να ανέβει το Χ.Α. δεν θα αντισταθμίζει την πτώση της δραχμής... Άσε που πολλές εισαγωγικές εταιρείες θα ζοριστούν πολύ άσχημα ...
  Οι τράπεζες μας με αυτά τα spread θα κάνουν καιρό να δουν κέρδη (για να μην πω για κανένα χειρότερο σενάριο). Οικοδομή βλέπει κανείς να ανακάμπτει τη επόμενη 2ετία ή 3ετία? (για να μην πω παραπάνω)

  Sorry που είμαι απαισιόδοξος αλλά και η πολλή αισιοδοξία δεν βοηθά στην αντιμετώπιση της κατάστασης.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 26. Αυτό σας έλλειπε. Να αισιοδοξείτε με εμένα Long.
  Τo κύμα που έρχεται, η κραυγή του μουγκού, θα είναι ταχύτατο και θα εμφανιστεί μέσω του σχηματισμού ΧΥΖΥΥzigzagΑΒCtriplbypass-thamoyfigitosxato.

  Σύμφωνα με κάποιους πρόχειρους υπολογισμούς μου, η οικοδομή θα ανακάμψει όταν ξαναπάρουμε πίσω την Πόλη, ενώ η κατανάλωση θα επανέλθει σε λογικά πλαίσια μόνο με την αφύπνιση του Μαρμαρωμένου Βασιλιά.
  Η ναυτιλία θα ανακάμψει μετά δευτέρας παρουσίας, ενώ ο χρηματοπιστωτικός μας τομέας θα ορθοποδήσει στην άλλη ζωή.

  Σας αφήνω τώρα. Με τα κέρδη που έχω φεύγω διακοπές στις Σευχέλες.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 27. Γκουρούδεςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςς

  Ξαναματαπάλι το θηρίο πάνω απο 10.800. O Dow Jones Industrial Average ντεεεεεεεεεεεεεεεεεεεε και όχι ο Composite Average που μάλλον γιαυτόν μιλάει ο συνδρομητικός.

  Όπως σας είπα κύριε swear, στο email που σας έστειλα τη Παρασκευή, μην ψαρώνετε με το θηρίο. Θα κάνει νέο υψηλό. Στημένο άδειασμα ήταν το προχθεσινό.

  Λοιπόν μάγκες ο συνδρομητικός όταν λέει ότι θα κάνουμε 2 χρόνια να ξαναδούμε τα 10700 ή εννοεί τον Composite Average ή εννοεί ότι θα έρθει μετά απο 2 χρόνια στα 10.700 απο ψηλάαααααααα πολύ ψηλάααααααααααααααα. Να διορθώσει ντεεεεεεεεεεεεε.

  Γκουρούδεςςςςςςςςςςςςςςςςςςςς θέλετε και συνδρομές.
  Βρε αυτές οι σφήνεςςςςςςςςςςςςςςςςς ακόμη δεν σπάσαν? Πότε βρε καψερέ θα έχουμε γεννητούρια? Πότε θα έχουμε πόνους και οδυρμούς?

  Κύριε Swear.
  ΟΧΙ σε αυτή τη φάση η Ελλάδα ΔΕΝ ΘΑ ΚΑΝΕΙ ΝΕΑ ΥΨΗΛΑ. Βάλτε στους υπολογισμούς σας, πως η ΕΤΕ θα φτάσει στα 10 με 11 και μετά βλέπουμε. Έτσι θέλουν να κάνουν. Τους Βλέπουμε!!
  Ο Τάκαρος είπε στις πηγές του, πως αν το γυρίσουν στο short οι ηλεκτρολόγοι και ανοίξει εκείνα τα short - που όλοι οι Τάκαροι περιμένουμε με αγωνία, για να ανοίξουμε τα margin μας - ο επαγγελματίας trader ντεεεεε, τότε θα πέσουν όλες οι αντιστάσεις και θα έχουμε γερά αγοραστικά σήματα.

  Γκουρούδεςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςς όλο λόγια και απο κοκό δεν βγάζετε μια.

  Τάκης Μορφονιός ο τρελός του χωριού

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 28. Γκουρούδεςςςςςςςςςςςςςςςςςςς
  Βλέπω δεν απαντάτε το κουίζ του ΤρελοΤάκαρου.
  ΥΠΕΝΘΥΜΙΣΗ
  Βάλτε στη σωστή σειρά τους δείκτες που θα προηγηθούν χρονικά κάνοντας νέα υψηλά.
  CAC
  DAX
  DOW
  FTSE
  SSE - Κίνα βρεεεεεεεεεε

  Άντε να σας δω πόσο μεγάλοι γκουρούδες είστε.

  Σας βάζω άλλο ένα κουίζ.
  Σε όλον τον πλανήτη υπάρχει ενιαία νομισματική μονάδα. Για να μην σας μπερδέψω το γράφω αυτό.
  Αν το 90% των χρημάτων όλου του πλανήτη το έχει μαζέψει ένας άνθρωπος, τότε πείτε ποιός είναι ο πλουσιότερος μάγκας σε όοοοοοοοοοοοοοοοοοολον τον πλανήτη και υπο ποιες προϋποθέσεις?

  Κανονίστε να πάρω καμιά απάντηση, διαφορετικά θα βάλω τα κουίζ στους ηλεκτρολόγους και στους επαγγελματίες trader. Καλά σωστή απάντηση δεν πρόκειται να πάρω απο αυτούς, αλλά τουλάχιστον να ρίξουμε γέλιο με αυτά που θα απαντάν στον τρελοΤάκαρο.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 29. Bulllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllll

  Παπαδιά εκεί στις Σεϊχέλες που θα πας για διακοπές, με τα monopoly κέρδη σου, μήπως ρίξεις κανένα Long στο θηρίο? Γιατί εδώ χάμω στην Ελλάδα δεν σε βλέπω να προκόβεις.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 30. Και επειδη εδω περα δεν πασχουμε απο επιλεκτικη μνημη, να υπενθυμισω την τιμη στοχο 9,58 για ΕΤΕ στις 22 Μαρτιου με το ΑΛΑΝΘΑΣΤΟ συστημα των λεξαριθμων (9+5=14+8=22=Δ, δηλαδη σημερα που γιορταζουν οι ΔΡΟΣΟΙ κ ΔΡΟΣΟΥΛΕΣ), και τον απαραβατο ορκο που εδωσα εαν δεν επαληθευτει να αλλαξω ψευδωνυμο, να κοψω τα μουστακια μου και να αλλαξω γενικα τροπαρι.

  Επειδη ομως θελω να σιγουρευτω θα περιμενω και το παλαιο ημερολογιο να ξημερωσει 22 και βλεπουμε !

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 31. Γεια σας και απα μένα.
  Είμαι νέος στο club σας.
  Εμένα βασικά με αρέσει η μπουγάτσα, αλλά και για κανένα κοτοπουλάκι στο πόδι δεν λέω ποτέ όχι.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 32. Καλησπερα, ποιας σχολης εισαι του λογου σου? Τεχνικαριος, θεμελιωδης, ελλιοτικος ? Ηλεκτρολογος? Η λεξαριθμικος οπως εγω ?

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 33. Να καταθεσεις το βιογραφικο σου παρακαλω στον κλειδουχο zachmour για αξιολογηση παρακαλω.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 34. Είμαι της σχολής των λιονταριών.

  Δεν με θέλατε για αρχηγό. Ποιος σας φταίει? Άντε τώρα να ξεμπλέξετε με αυτούς που μπλέξατε. Εγώ θα την είχα κουρέψει γουλί την Άγκελα έτσι και τολμούσε να μου πει να πουλήσω τα νησιά μας.

  Εγώ είμαι ένα λιοντάρι και δεν είμαι κανένα σκυλάκι να κυνηγάω τη γατούλα
  http://www.youtube.com/watch?v=5mcAwJQywpk&feature=related
  Αυτά θα της έλεγα της Αγκέλα.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 35. Good Morning Vietnam

  Όλοι παρακολουθούμε στενά πολύ στενάαααααααααααα ντεεεεεεεεε, σαν να έχουμε βάλει κορσέ, Dubai S.E.
  Αφήστε τους δημοσιοκαφρίσκους να κάνουν τις γαργάρες τους και τους αναλυτές να περιμένουν πόνο.
  Από κοντά τον Dubai S.E έχουμε πολλά να πονηρευτούμε από αυτόν. Αν κάνει νέα υψηλά, απο τον Οκτώβριο του 2009 απέχουμε πολύυυυυυυυυυυ ακόμη, τότε οι 3000 οι δικές μας θα διασπαστούν για πλάκα.

  Δεν θα γράψω περισσότερα για να μην ξυπνήσει ο ΤρελοΤάκαρος τους συνδρομητικούς, αυτούς ντεεεεεεεεεεεεεεεεεεεε που όλο μέσα πέφτουν, με την ΕΠΙΛΕΚΤΙΚΗ ΑΜΝΗΣΙΑ βρεεεεεεεεεεεεεε.

  Σημερινό πολεμικό ανακοινωθέν
  ΑΡΝΗΤΙΚΑ
  - Ο επαγγελματίας trader ακόμη δεν άνοιξε του short του. Περιμένει κλείσιμο κάτω απο 2000 για να σορτάρει. Τι προκατάληψη και αυτή? Αυτός πουλάει στους πάτους και αγοράζει στα ύψη.
  - Η παπαδιά δεν μας μιλάει. Έχει φύγει Σεϊχέλες. Άντε τώρα εμείς να καταλάβουμε αν έχει κλείσει τα Long της, με κέρδος βέβαια μάγκες έτσιιιιιιιιιιιιιιιιιι?

  Στα ΘΕΤΙΚΑ
  Ο Ασπρίδης λέει πως οι θέσεις χτίζονται στις πτώσεις. Αυτός περιμένει πτώση για να αρχίσει να αγοράζει σε βάθος μηνώωωωωωωωωωωωωωωωωωωωωων.

  Τάκης Μορφονιός ο ανταποκριτής σας.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 36. -Mα τί γκουρούδες γράφουν πιά εδώ μέσα ? Οι ΚΑΛΥΤΕΡΟΙ, με τεράστια διαφορά από τη μάζα. Playboy, Ζάχμουρας Αρχισυντάκτης (ναι,ναι, ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ αρχισυντάκτης, με αύξηση αποδοχών 150%), Σάρισα, ο Ντρακούλ Τέπες των αγορών, που θα πιεί το αίμα της ΕΤΕ, Παπαδιά, άχαστη και πάνω και κάτω, Χίππυ, αρχαίος Γκουρού από το Θιβέτ, για να μη μιλήσω για Χάρους, Μανταρέηδες, Καλοχαιρέτες, ανηψιούς Εμσήδες και Χιούϊ-Λιούϊ-Ντιούϊ, Βασιλησάντηδες (πού χάθηκε αυτό το θηρίο ?) και τόσα άλλα μυαλά, που θέλω δέκα κόλλες Α4 για να τα μνημονεύσω. Μόνο το ΜΥΑΛΟ δεν γράφει, διότι φοβάται μην τον προγκήξουν οι παλιότεροι. Τέλος πάντων.

  Ορίστε, τώρα προσετέθη και νέος γκουρού, Golden Trader λέει. Δεν πιστεύω βρε να είσαι κι εσύ σαν κι αυτόν τον άλλον τον προφέσιοναλ τρέηντερ, που μόλις βγεί long καταρρέει το παγκόσμιο χρηματοοικονομικό σύστημα, από Ν.Υόρκη μέχρι Μπουρκίνα-Φάσσο και μόλις σορτάρει, παίρνουν δρόμο οι μετοχές, 100% πάνω πριν προλάβει ν' ανοιγοκλείσει τα μάτια του ?

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 37. http://www.capital.gr/gmessages/showTopic.asp?id=1609055

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 38. Εγώ είμαι ο trader της επόμενης μέρας.
  Εχθές βγήκα με 100 συμβόλαια long στις 960 μονάδες. Αύριο θα σας πω τι έκανα με τα συμβόλαια.
  Λέω να πάω να φάω κανένα καλαμάκι. Αυτά τα trade μου άνοιξαν την όρεξη.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 39. Να δώσουμε, γιατί να μην δώσουμε 15% φόρο επί των κερδών μας?
  Θα φάμε ένα καλαμάκι λιγότερο και όλα μέλι γάλα.
  Μου είπε και ο γιατρός να κάνω λίγη δίαιτα. Χοληστερόλη τριγλυκερίδια στα ύψη. Ένα καλαμάκι λιγότερο, ένα trade παραπάνω. Θα την περάσουμε φίνα και ωραία.
  Καμιά συνταγή για αρνί διαίτης, τώρα για το Πάσχα, ξέρετε?

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 40. Eγω ειμαι της προηγουμενης. Παντα ανακοινωνω τα αποτελεσματα μετα το τελος της συνεδριασης. Να μην μπουν οι εξυπνακηδες και παρουν αναποδες θεσεις και κοκκορευονται, οχι τπτ αλλο.

  Ποιος λησμονα τα παιχνιδια με τη στερλινα και την ΑΡΑΙΓ και το Μεσοχωριτη..Ποιος ξεχνα τα σορταρισματα στον CAC-40 με τα τηλεφωνα του Σαρκοζι να με παρακαλαει να δειξω λιγο οικτο..

  Τωρα παει χασαμε και το Μεσοχωριτη, χασαμε και τα ΕΝΚΛΩ να δουμε με τι θα παιζουμε πια

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 41. Πήρα και μερικές ΔΕΗ στο 11,55 και κάτι ΕΕΕΚ στα 16,5. Όταν θα τα πουλήσω θα ενημερωθείτε.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 42. Το trading δίχως όρους και δίχως μεθοδολογία δίνει μόνο ζημιές.
  Οι απλοί traders δεν έχουν σχέδιο, δεν έχουν μεθοδολογία, βαδίζουν στα τυφλά με οδηγό τα διαγράμματά τους και την ψυχολογία τους.
  Γι' αυτό και ονομάζονται traders.
  Σε αντίθεση με μένα που είμαι Golden Trader που του αρέσουν οι μπουγάτσες και τα καλαμάκια.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 43. Έφαγα 30 καλαμάκια. Λέω να χτυπήσω και καμιά δεκαριά μπουγάτσες για επιδόρπιο.
  Σκέφτομαι να εκδώσω ένα απο τα συγγράμματα μου. Ο τίτλος του βιβλίου μου θα είναι
  ''To trade ως εναλλακτική μορφή επένδυσης''
  Εκεί μέσα θα εξηγώ τους βασικούς κανόνες του trading. Δεν θα σας αποκαλύπτω όλα μου τα μυστικά. Επίσης θα αναφέρω όλα τα live trade που έχω κάνει απο το 2002 μέχρι και 1 χρόνο πριν της έκδοσης του βιβλίου.

  Πως σας φαίνεται η ιδέα μου?

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 44. αμα δεν βαλεις και κατι γαργαλιστικο μεσα δεν βλεπω να κανει πωλησεις φιλε.

  Τα αποκρυφα ευαγγελια της Τζουλιας, δωρο στριγκακι , τπτ τετοια

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 45. Στο εισαγωγικό σημείωμα του βιβλίου μου θα αναφέρω πως:
  -το δύσκολο είναι να πεισθείς πως έχεις κάνει λάθος.
  -το δύσκολο είναι να πάρεις την απόφαση να αλλάξεις.
  Στο 1ο κεφάλαιο θα εξηγώ πως γίνεται να καταλάβουμε το λάθος που κάναμε σε παρελθόντα χρόνο. Δηλαδή θα εξηγώ πως όταν είσαι long και η αγορά πέφτει ότι αυτό είναι λάθος και πως όταν είσαι short και η αγορά ανεβαίνει πως είσαι λάθος.
  Σε μελλοντικό χρόνο, δεν πρόκειται να αναφερθώ. Δηλαδή σήμερα πως να ξέρω τι πρέπει να κάνω ώστε αυτό να αποδειχθεί Σωστό για Αύριο.
  Στο βιβλίο μου θα αναλύω μόνο το παρελθόν. Το μέλλον θα το έχω μυστικό και δεν σκοπεύω να αποκαλύψω όλη τη μεθοδολογία μου.
  Δεν σκοπεύω να σας εξηγήσω πως μπορεί διορθώνοντας ένα λάθος και κάνω το σωστό πως μπορεί πάλι να οδηγηθείτε σε λάθος συμπέρασμα επειδή το Σωστό σε παρόντα χρόνο να αποδειχθεί τελικά Λάθος στο μέλλον.

  Εξώφυλλο θα βάλω τη φώτο της Παπαδιάς και οπισθόφυλλο θα έχω
  http://el.toonpool.com/user/3041/files/angela_merkel_414805.jpg
  Αντί για βιογραφικό σημείωμα δικό μου, θα βάλω το βιογραφικό σημείωμα του Γκουσγκούνη. Με ένα βιβλίο θα παίρνετε και ως δώρο έναν κουμπαρά γουρουνάκι να αποταμιεύετε τα κέρδη σας απο τα trades.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 46. Με αυτήν κάναμε κάτι trades μαζί. Εγώ αγόραζα ομόλογα στις 400 μονάδες βάση και την έβαλα να σπεκουλάρει ότι θα βρεθεί λύση εντός Ευρωζώνης.
  Μετά έκλεισα τα ομόλογα στις 260 μονάδες βάσης. Αφού σορτάρισα στις 270 ότι ομόλογο βρήκα μπροστά μου, μετά την έβαλα να κάνει τη δύσκολη. Θα σας ενημερώσω στο μέλλον τι θα κάνω με τα σορταρισμένα ομόλογα

  ΑπάντησηΔιαγραφή