Τρίτη, 23 Μαρτίου 2010

Δυό Μηχανές αρκετά χρήσιμες

Μιά απ' τις πρώτες δουλειές του Καποδίστρια, μόλις παρέλαβε το χάος, ήταν να προμηθευτεί μηχανή κοπής νομισμάτων. Αφού έκανε έρευνα αγοράς και διαπίστωσε ότι οι τιμές σύγχρονων τέτοιων ήταν στα ύψη, κατέληξε να στείλει τον Κοντόσταυλο ν' αγοράσει ένα απαρχαιωμένο σαράβαλο, ηλικίας τριακοσίων ετών και βάλε, ένα ρημάδι που το χρησιμοποιούσαν τα παλιά τα χρόνια οι Ιωαννίτες Ιππότες στη Ρόδο, απ’ όπου όταν ξεκουμπίστηκαν –μόλις τους διέλυσε ο Σουλεϊμάν- το πήραν μαζί τους στη Μάλτα και εκεί ξώμεινε σε μια γωνιά, να σκουριάζει από την αλμύρα και την αχρησία.

Με τα λεφτά που διέθετε ο Καποδίστριας, ίσαμε εκατό γκινέες –κι αυτές από δάνειο-, μόνον τέτοια σακαράκα μπορούσε ν’ αγοράσει και πολύ του ήταν. Κουβάλησαν τη μηχανή απ’ τη Μάλτα στην Αίγινα μ’ ένα ρώσσικο καράβι και πήγαν να την στήσουν σ’ ένα κτίριο, νομισματοκοπείο και καλά. «-Επ !» τους λέει ο Καποδίστριας, «-για πού το βάλατε ; Η μηχανή θα στηθεί εδώ, στην αυλή μου, να βλέπω τί διάολο γίνεται». Φοβόταν βέβαια τη ρεμούλα ο άνθρωπος, σου λέει «εάν τους αφήσω δίχως επιτήρηση, όλο το νόμισμα θα καταλήγει στην τσέπη τους». Τη βάλανε λοιπόν τη μηχανή στην αυλή του Κυβερνείου, ίσως και δίπλα στις γνωστές φρουρούμενες πατάτες, αυτές που πήγαιναν τη νύχτα και τις ξάφριζαν. Σκέφτηκε ο Καποδίστριας, «αφού την έχουν που την έχουν την κλεψιά στο αίμα τους , καλύτερα να μου σουφρώνουν τις πατάτες, παρά τα νομίσματα». Κι έτσι έκανε τα στραβά μάτια, όσον αφορούσε τις πατάτες, ώστε να μη φεύγει και μ' άδεια χέρια ο κάθε ξελιγωμένος ποντικός που τρύπωνε τις νύχτες στο Κυβερνείον.

Τώρα, τα νομίσματα που έκοβε η μηχανή, χάλκινα λεπτά και φοίνικας ασημένιος, ήταν της πυρκαϊας, μεσαιωνικής τεχνοτροπίας. Το μηχάνημα ήταν ρημάδι, οι μήτρες άλλαζαν συνέχεια, λόγω φθοράς, ενώ κι οι «τεχνικοί» ήταν κάτι αλμπάνηδες φτωχοδιάβολοι, που μάθαιναν την τέχνη στου κασίδη το κεφάλι. Γι αυτό και τα νομίσματα βγαίναν χοντροκομμένα, σε ποικιλίες και όχι ομοιόμορφα. Μερικοί λένε ότι κάθε νόμισμα ήταν διαφορετικό απ’ όλα τ’ άλλα, σαν δακτυλικό αποτύπωμα. Όπως και να ΄χει, μετά έφαγε τις πιστολιές του από τα μανιαούρια ο δόλιος ο Καποδίστριας και στον αγώνα πέρασε αλλαγή ο χαζούλης ο Όττο, μπαβαρέζικη μεταγραφή-παλτό. Αυτός έκοψε και την πρώτη δραχμή, όχι όμως εδώ, αλλά στα Παρίσια και στα Μόναχα. Μεγαλεία. Έως και χρυσό εικοσάδραχμο βγήκε μια φορά, το ’33, σπανιότατο, σε μόλις χίλια κομμάτια. Όποιος έχει τέτοιο, να μου το φέρει να το εχτιμήσω κι άμα το ξαναδεί να μου σφυρίξει κλέφτικα.

Είπαμε λοιπόν –και πολλά είπαμε- για τη μηχανή του Καποδίστρια, αυτή που έκοβε νομίσματα. Κι ο Όθωνας όμως δεν υστέρησε, έφερε κι αυτός μια μηχανή, εισαγωγή από τη Μασσαλία. Στο ταξίδι τη συνόδευε και ο ειδήμων, ένας Γάλλος μοβόρος, που θα επεδείκνυε τη λειτουργία της στους εδώ μαθητευόμενους. Ήταν ένα ογκώδες μηχάνημα, κατασκευασμένο από δρύ και σίδερο, ίσαμε τρία μέτρα ύψος και ασήκωτο, περί τα οκτακόσια κιλά βάρος. Τέσσερις άνθρωποι χρειάζονταν για να στηθεί στη θέση του. Αυτή όμως τη μηχανή δεν την ήθελε ο Όθωνας μέσα στην αυλή του. Δηλαδή, εδώ που τα λέμε, κανείς δεν θα ήθελε τέτοια μηχανή μες στην αυλή του, πόσο μάλλον ένας βασιλιάς, έστω και καθυστερημένος. Ούτε καν όξω απ’ την αυλή του. Γι αυτό και την ξαπέστειλαν μακρυά, προς Ναύπλιο μεριά . Επίσης, εν αντιθέσει προς τη μηχανή του Καποδίστρια, που ήταν όλο προβλήματα, αυτή εδώ δούλευε ρολόϊ. Ούτε μια αστοχία δεν υπήρξε, καθ’ όλο το χρόνο λειτουργίας της, δεκαετίες ολόκληρες.

Κοινό γνώρισμα των δύο μηχανών, ήταν το γεγονός ότι αμφότερες έκοβαν. Του μεν Καποδίστρια έκοβε νόμισμα, του δε Όθωνα σβέρκους. «Τζελατίνα» την έλεγε ο Μακρυγιάννης, γκιλοτίνα την ξέρουμε εμείς. Και καρμανιόλα τη λέμε. Απαίσιο πράγμα, χρήσιμο ωστόσο, όπως και να το κάνουμε.

Αυτά όλα τα θυμήθηκα, καθώς ακούω τώρα κάτι ιστορίες για οργασμό στο νομισματοκοπείο και μηχανές που κόβουν οβολούς, δραχμές και φραγκοδίφραγκα. Δηλαδή, για να κόψουμε νόμισμα είμαστε σ’ ετοιμότητα πενταλέπτου. Για γκιλοτίνες όμως δεν ακούω τίποτα. Ή μάλλον, μαθαίνω ότι οι Γάλλοι πήγαν τη δικιά τους, μια τελευταία που τους είχε απομείνει, σε μουσείο, να τη δείχνουνε στους μπέμπηδες, για να τρώνε όλο το φαϊ τους. Έχουμε και μεις τη δικιά μας, την παλιά, εκεί στο εγκληματολογικό μουσείο, στου Ζωγράφου. Σε αρίστη κατάσταση το εργαλείο. Ξουρίζει λέμε. Λίγο λάδωμα μόνο θέλει κι είναι μιά χαρά.

Λέω λοιπόν τώρα, μιάς και γράφουμε την ιστορία από την αρχή και ξαναγυρίζουμε σιγά-σιγά στου Όθωνα τα χρόνια, μιας και στης Ακρόπολης τα μέρη άπονοι ληστές κάναν τις πέτρες τις ζεστές λημέρι, μήπως παράλληλα να εισάγαμε κι εμείς καμιά μηχανή, που να κόβει κώλους. Θα υπάρχουν τέτοιες μηχανές, δεν μπορεί. Όχι δηλαδή πως θα με χάλαγε να ξαναλαδώναμε την παλιά τη γκιλοτίνα. Είναι βέβαια κι αυτή η ασυλία στη μέση, αλλά κι αυτή κόβεται εάν υπάρχει διάθεση. Εδώ κόπηκαν επιδόματα και μισθοί σε μισή ώρα μέσα, η ασυλία δεν κόβεται ; Όλα κόβονται τη σήμερον ημέρα.

38 σχόλια:

 1. Γειά σας, επιτέλους σας ξαναβρίσκω, ελπίζω να μην κινδυνεύω να μου κόψουν και μένα τίποτα οι μηχανές, έχω γύρισμα με τη Τζούλια, μη χάσουμε και το μεροκάματο.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. αμαρτωλοί, θα πέσει φωτιά να σας κάψει
  θα εφαρμόσω τη "Σαρία"

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Γκουρούδεςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςς ντρέπεστε να το πείτε? Φοβάστε να το φωνάξετε?

  Buuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuullllllllllllllllllllllllllllllllllllllllll

  Κύριε swear παίζετε καλή μπάλα, βλέπετε γήπεδο.
  Ύστερα απο το σημερινό άρθρο σας, νομίζω ότι μπορείτε να απαντήσετε στους 2 γρίφους του Τάκαρου.
  Να βοηθήσω τους υπόλοιπους μάγκες. Πρώτος θα κάνει νέα Ιστορικά υψηλά - Ιστορικά έτσιιιιιιιιιιιι? - ο Άγγλος, ο ftse ντεεεεεεεεεεεεεεεεεεεε.
  Να το θυμάστε ότι αυτό πρώτος ο ΤρελοΤάκαρος το είπε. Μην μας έρθει ο συνδρομητικός μια ωραία πρωία και σας πει ότι αυτός το πρόβλεψε και αυτό.

  Τάκης Μορφονιός
  Buuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuullllllllllllllll

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Βρε αλάνια, εκείνη η αρκούδα, η ξεδοντιάρα ντεεεεεεεεεεεεεε, που καθόταν και έβλεπε τους Ταύρους να περνούν, που εξαφανίστηκε?
  Μα καλά από το 1988 που κάθετε και τους βλέπει να περνούν δεν πρήστηκε ο πισινός της?

  Buuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuulllllllllllllllllll

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. Σας είπα εχθές πως φεύγω διακοπές για Σευχέλες, αλλά μετά το σημερινό είπα να μείνω πίσω. Χρώσταγα και μια απάντηση σε κάποιον Ζουλού, που μου είπε να γράφω τα Live trade μου. Απο προχθές με ρώτησε, αλλά σήμερα είπα να απαντήσω, αφού δεν θα έφευγα Σευχέλες.
  Πιστεύω πως δεν πρέπει να ανακοινώνονται τα trade Live, καθώς μπορεί κάποιος ερασιτέχνης να παρασυρθεί. Απαιτείται άριστη γνώση της τεχνικής ανάλυσης και ειδικά της κυματικής, με ταυτόχρονη ικανότητα του trader να μην παρασύρεται, κάτι που μόνο εγώ μπορώ και κάνω, γιαυτό και πάντα κερδίζω.
  Κατ'εξαίρεση σας έδειξα τις ικανότητες μου, για να πάρετε μια ιδέα για το πως είναι το τέλειο trade που μόνο εγώ μπορώ να καταδείξω, έχοντας πάντα ως σύμβουλο την τεχνική ανάλυση.

  Φινίτο Λα Μούζικα

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. Εγώ κτύπησα κάτι καλαμάκια σήμερα, τράβηξα και μερικά trade στις μπουγάτσες. 5 κιλά παραπάνω ζυγίζω.
  Συμφωνώ πως τα Trade δεν πρέπει να λέγονται live.
  Εγώ την Παρασκευή άνοιξα, στο mini DOW, 1000 συμβολαιάκια long. Παίρνω 150 μοναδούλες μέχρι στιγμής.
  Όταν θα τα κλείσω θα σας το πω πάντα έγκαιρα την μεθεπομένη μέρα.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 7. 100 συμβολαιάκια. Λάθος. Μου έφυγε ένα 0 παραπάνω.
  Μην νομίζετε πως είμαι και κανένας πλούσιος.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 8. Ναι, ξέρουμε Παπαδιά, κάνεις trading για μεγάλα παιδιά.
  Είχα εξαρχής την απορία για ποιό λόγο κυκλοφορείς ξεβράκωτη. Στην αρχή σε είχα περάσει για καμιά ξετσίπωτη, αλλά τώρα καταλαβαίνω πόσο έξω είχα πέσει. Όπως επίσης, μετά την υψηλή επίδειξη trading των τελευταίων ημερών, κατανοώ και τους πραγματικούς λόγους απώλειας των εσωβράκων σου.

  Πάντως, να ξέρεις ότι για περιπτώσεις σαν τη δική σου, υπάρχουν και τα βαρέλια. Απλώς βγάζεις τον πάτο και τα φοράς ως κελεμπία. Πολύ πρακτικά, casual και classic.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 9. Τώρα που έρχεται η ώρα να αποσυρθώ σιγά-σιγά από την ενεργό δράση ανακάλυψα μέσα από τις σελίδες σας τη μελλοντική απασχόλησή μου, θα γίνω επαγγελματίας trader, τρελλά κέρδη, μου 'χε φύγει τόσα χρόνια ο τάκος στη δουλειά, επιτέλους θα χαλαρώσω στο σπίτι με τη φορμίτσα μου, bussines and pleasure επιτέλους.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 10. Αυτές τις 10700, του DOW JONES ντεεεεεεεεεεεεεεε, σε πόσα χρόνια θα τις ξαναδούμε βρε συνδρομητικέεεεεεεε.
  Σε πόσααααααααααααααααααααααααααααααααααααα?

  Παπαδιά εσένα σου προσφέρω όλο το ΤΑ.ΚΑ.Γ. Σου κόβω και συνδρομή. Μη σε χάσουμε βρε θηρίοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοο.


  Τάκης Μορφονιός ευτυχώς που τρελάθηκα και δεν ξέρω τι κάνω.
  http://www.youtube.com/watch?v=E_spPJTuUK4

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 11. Άλααααααααααααααααααααααααααα
  http://www.youtube.com/watch?v=gqeX84FoAsk&feature=related

  Αφιερωμένο στον συνδρομητικό. Μα καλά τι άμπαλους πάτε και πλερώνετε βρεεεεεε?

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 12. Η αγορά σας ξέβρασε όλους, όλους βρεεεεεεε, ακόμη και την Παπαδιά που δεν το μολογάει.

  Πάρτε αρκούδια να ακούσετε. Θέλατε και short άμπαλοι.
  http://www.youtube.com/watch?v=dakP6xAQz64&feature=related
  Λόγια με νόημα έτσιιιιιιιιιιιιιιιι?

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 13. Traders για πάρτι σας βρεεεεεεεεε
  http://www.youtube.com/watch?v=vONN6pvDfz4&feature=related

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 14. Τις 10900 μονάδες πρώτη εγώ τις είχα προβλέψει, από πέρσι το καλοκαίρι, με το περίφημο άρθρο μου Φινίτο Λα Μούζικα.
  Σας θυμίζω ότι υπονοούσα ότι το πτωτικό κύμα είχε τελειώσει και σε 8 μήνες απο τις 8600 που ήταν τον Ιούλιο Ο DJI θα βρισκόταν τον Μάρτιο του 2010 στις 10.900, κινούμενος επι του κίτρινου κύματους, του μπλε υποκύματος.
  Απόλυτα φυσιολογική κίνηση, επρόκειτο για προωθητικό σχηματισμό XXYAXZW που τότε σας έλεγα ότι φινίτο λαμούζικα στις 8900, μετά τέλος της μουσικής στα 9200, τελείωσε η παράσταση στις 9500, GAME OVER στις 9730, τέλος ανοδικού στις 9980, έναρξη πτωτικού στις 10150.
  Όλα κινήθηκαν σύμφωνα με την θεωρία.
  Μετά έπαψα να σας κάνω updates αφού όλα πήγαιναν όπως ακριβώς τα είχε προβλέψει η θεωρία.

  Φινίτο Λα Μούζικα 10888 DJI - Business us usual

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 15. Γεια σας. Χαιρομαι που σας βρηκα.
  Με λενε Κυριακη και μου αρεσει να μην εργαζομαι. Ειμαι εισοδηματιας. Ειχα τρεις πλουσιους συζυγους, αλλά πολυ γερους.
  Απο Χρηματιστηριο και μετοχες δεν ξερω, ελπιζω να με βοηθησετε.
  Να σας ρωτησω κατι. Αν φυγουμε από το ευρω και και ξανατυπωσουμε δραχμες, θα μπορω να αγορασω περισσοτερες μετοχες ή λιγοτερες?
  Εχω και κατι μετοχες κληρονομια απο τους 3 συζυγους και δεν ξερω τι να τις κανω. Θα τα πουμε αυτα εν καιρω και ελπιζω να με βοηθησετε.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 16. Τα ενοικια λετε να πεσουν? Προχθες με φωναξε ενας που του νοικιαζω σε κεντρικο σημειο ενα μαγαζακι 250 τ.μ. και ζηταγε να μου το κλεισει για τα επομενα 20 χρονια. Εχει δουλεια ο τυπος, πουλαει επωνυμα ρουχαλακια, ετοιμο ενδυμα κατα βαση. Αλλα μου εκανε εντυπωση που μου προσφερε αυξηση 5% και ζηταγε να κλειδωσουμε την αυξηση στο 5% ετησιως. Εγω επειδη φοβαμαι μην τυχον επιστρεψουμε στις δραχμες του ειπα οτι αν θελει τετοιο συμβολαιο τοτε το υπογραφουμε αλλα να αναφερεται ρητα ο ορος οτι θα με πληρωνει σε ευρω. Μου φανηκε περιεργο που συμφωνησε και ηταν πολυ χαρουμενος που το κλειδωσε το συμβολαιο για την επομενη εικοσαετια. Εντυπωση μου εκανε. Λετε να την πατησα?

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 17. Μάγκες ο Τάκαρος πάει για ύπνο. Σήμερα δεν έχει μπασκετάκι. Βάλαμε πολλά τρίποντα και κουραστήκαμε.

  Ξεδοντιάρα αρκούδα, καλέεεεεεεεεε τι φάκα απο το 1988 την έχεις στήσεις και περιμένεις να πιάσεις ποντικάκια?
  Αυτόν τον τελευταίο καψερό που σου απέμεινε να σου βάζει τα αστέρια, τον Κρητικάτζα ντεεεεεεε, το φίλο του άλλου του καψερού του κατακαμένου που χάθηκε και αυτός, πες του να βγει όξωωωωωωωωωωωωωωωωωωωωωωωωωωω απο την αγορά. Είναι αμαρτία. Να βγει όξωωωωωωωωωωωωωωω και να μην ασχοληθεί ποτέ με την αγορά. ΕΙΝΑΙ ΑΜΑΡΤΙΑ!!

  Τάκης Μορφονιός ΟΛΑ ΤΑ ΞΕΡΕΙ, ΟΛΑ ΤΑ ΓΝΩΡΙΖΕΙ.

  Good night τσίφτες. Αύριο ξημερώνει μια υπέροχη μέρα, όπως και όλες οι μέρες της ζωής μας.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 18. Γκουρούδεςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςς
  κάποιοι ενοχλήθηκαν με το brutal ύφος του frapeziti και πήγαν στην εύκολη λύση της φίμωσης. Κατά τα λοιπά, καθίστε εσείς να διαβάζετε τους κυριλέ και ευγενείς, τους άμπαλους, τους συνδρομητικούς, τους παπαγαλοδημοσιογραφίσκους και κάθε λογής τρολ που κυκλοφορεί στο διαδύκτιο και ΜΜΕ.

  Ο Τάκης Μορφονιός ΑΠΕΡΓΕΙ απο το διαδύκτιο ως ένδειξη συμπαράστασης.
  ΣΩΣΤΑ ΜΑΓΚΕΣ το μαντέψατε.
  Στην παπάρα τους και στην παπάρα σας.

  ΔΕΝ ΞΕΧΝΩ να διαβάζω όλους τους άμπαλους του διαδυκτιου και των ΜΜΕ, μόνο και μόνο για να επιβεβαιώνεται η σκέψη του ΤρελοΤάκαρου που ενίοτε είναι η αντίθετη.
  Πάψτε να συγκρίνετε άμπαλοι τους δείκτες με την ισοτιμία του Ευρώ. Είμαστε σε άλλη φάση του παιχνιδιού. Δεν ισχύουν σήμερα αυτά που εμείς οι ΤρελοΤάκαροι σας μάθαμε πέρσι.

  Τάκης Μορφονιός ΑΠΕΡΓΩ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 19. http://www.capital.gr/News.asp?id=932044

  Τι πίνουν στο capital και δε μας δίνουν. Το άρθρο λέει ότι οι αποταμιεύσεις στην Ελλάδα είναι μόλις το 5% του ΑΕΠ. Αν θυμάμαι καλά το ΑΕΠ είναι 250 δις. Το 5% είναι 12,5δις. Στο ίδιο άρθρο λέει ότι οι εκροές το τελευταίο 4μηνο είναι 15δις!
  α) Μέχρι πρότινος δεν μιλάγαμε για 250δις καταθέσεις?
  β) 12,5δις-15δις=-2,5δις...

  Κοιτάει κανείς τι γράφουνε? Αρχισυντάκτη έχουν? Swear βλέπεις τι δουλειά πατάω εδώ πέρα? Δεν έχω αφήσει να βγει προς τα έξω ούτε μία παπαριά...!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 20. Σήμερα στις 6040 του DAX έριξα 100 συμβόλαια short. Τα γύρισα σε long μόλις ο DAX έφτασε στις 5965. Όταν θα τα κλείσω θα σας ενημερώσω.
  Σας χαιρετώ τώρα. Με έπιασε μια λιγούρα στην κοιλιακή μου χώρα. Πάω να χτυπήσω τρεις μερίδες κοτόπουλο.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 21. Ζάχμουρ, ειλικρινά είσαι ο καλύτερος Αρχισυντάκτης που υπάρχει στην υφήλιο. Έννοια σου και προορίζεσαι για πολύ ψηλά, πιό ψηλά κι από κείνα τα 47 που είχε η φουσκάρα η ΕΤΕ πριν κάμποσα χρόνια, εάν αυτό σου λέει κάτι.

  Τους ξεβράκωσες. Μας έχουν φλομώσει στην παπαριά και το χειρότερο είναι πως οι περισσότεροι τους έχουμε συνηθίσει κιόλας. Δεν μιλάω ειδικά για Capital, γενικώς μιλάω, για επίπεδο ενημέρωσης. Επίπεδο στρωματσάδα.

  Playboy να απεργήσεις, δεν λέω, αλλά πες μας κι εμάς τί έγινε με τον Φραπεζίτη, διότι έχουμε χάσει επεισόδια.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 22. Άσε το γλείψιμο swear... Στο ερώτημα αν θα πληρωθώ Δώρο Πάσχα έκανες την πάπια. Μόνο λόγια είσαι!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 23. Ελπιζω μην πληρωθεις με χρεωγραφα μονο ! :)

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 24. στη χειρότερη τον βλέπω να μου δίνει μετοχές του ΟΛΠ...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 25. Εχτές το βράδυ μετά το κλείσιμο του DOW έκλεισα τα 100 συμβόλαια μου στον mini DOW. Με κέρδος 187 μονάδες.
  Στην επόμενη κίνηση μου στον DOW θα σας ενημερώσω εγκαίρως. Τελικά απο ότι φαίνεται, εκτός από χονδρός είμαι και ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑΣ TRADER.
  Την τελευταία φορά που είχα ασχοληθεί με τα Ελληνικά Παράγωγα ήμουν ταυτόχρονα ανοικτός με 130 συμβόλαια long στον 20ρη και άλλα 130 short.
  To trading στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία αφού και απο τα 260 συμβόλαια απεκόμισα κέρδη.
  Ξέρετε κανένα καλό Γυμναστήριο? Πρέπει να χάσω μερικά κιλά επειγόντως.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 26. Καλησπερα.
  ολοι μου λενε πως τα πραγματα ειναι δυσκολα και θα ξενοικιαστουν πολλα απο τα καταστηματα που διαθετω. Αληθεια πιστευετε κατι τετοιο? Αυτη η κριση που λενε στις ειδησεις τι ακριβως ειναι? Πιστευετε οτι θα πιασει και εμας τους εισοδηματιες?
  Θα ηθελα να σας ρωτησω και κατι αλλο. Ενας απο τους συζυγους μου, ο δευτερος Θεος σχωρεστον, ηταν μεγαλομετοχος σε μια εταιρια. ΕΔΡΑΣΗ ΨΑΛΛΙΔΑΣ. Την ξερετε? Λετε να τα πουλησω τα μεριδια μου και να παρω κατι αλλο? Ειναι πολλες οι μετοχες που μου αφησε. Εγω τον δευτερο συζυγο, δεν τον εμπιστευομουν. Ηταν λιγο μπουνταλας. 100.000 εβγαζε στην καθισια του, 50.000 εχανε την επομενη στιγμη. Γιαυτο φοβαμαι.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 27. Καλο γυναστηριο ??
  Εδω ......καλυτερο δεν υπαρχει.........

  http://www.youtube.com/watch?v=8nUr5yQyYMM

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 28. OK κύριε Swear. όλα ΟΚ και υπό έλεγχο.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 29. Γκουρούδεςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςς
  Μάγκες οι Ντουμπάιδες.

  Σας δίνει ο ΤρελοΤάκαρος άλλο ένα στοιχείο. Στο τέλος η Γερμανία θα αναγκαστεί να κάνει ότι κάνει σήμερα η Αμερική και η Βρετανία. Διαβάστε το άρθρο του κύριου Swear. Ή θα το κάνει ή θα πτωχεύσει. Ναι ναι ναι θα πτωχεύσει η Γερμανία. Η Γερμανία θα πτωχεύσει όχι τα PIGS έτσιιιιιι? Θα της τα πάρουν όλα τα σώβρακα για τρίτη φορά, με αυτούς που έχει μπλέξει.
  Προχωράμε στη φάση δυνατό δολάριο, πάνω τα Χρηματιστήρια. Δεν το καταλαβαίνετε έτσιιιιιιιιιι? Πως θα γίνει αυτό???

  Δεν σας γράφω άλλα, γιατί τον ΤρελοΤάκαρο τον διαβάζουν όλοι οι κοιμισμένοι της υφηλίου, οι άμπαλοι ηλεκτρολόγοι, οι άποροι παπαρολόγοι, οι παπαγάλοι δημοσιοκάφροι, οι φαντασιόπληκτοι συνδρομητικοί και κάθε λογής ανήμπορος και κατευθυνόμενος.

  Bullllllllllllllllllllllllllllllllllllllllll

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 30. Ξυπνάτε ωρέεεεεεεεεεεεεεεεεεε.
  Δεν βλέπετε τι πάνε να σας κάνουν??
  Που ακούστηκε βρε να κόοοοοοοοοοοοοοοοοοβω νόμισμα και αυτού να ανεβαίνει η αξία του?
  Είναι ολοφάνερο πια τι θα κάνουν. Μέχρι και ο πιο βλάκας το καταλαβαίνει.
  Αλλά εσείς εκείιιιιιιιιιιιι σφήνες, τρίγωνα και κύματα. Άμπαλοιιιιιιιιιιι

  Τάκης Μορφονιός σήμερα παρευλάνω
  http://i253.photobucket.com/albums/hh64/LOLITAQ/HELLAS/elas1titanalexpx3.jpg

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 31. Γράφει ο άλλος,αυτός που όταν ξεκινάει τα trade του τρώμε πτώση άνω του 20%, ο σπαρτούκοςplay ντεεεε, πως σήμερα στην αγορά υπάρχουν μόνο λίγοι και οι πιο ικανοί, τους οποίους δεν μπορείς να τους νικήσεις με τίποτα.
  Άμπαλος, άμπαλος, αλλά είπες μια αλήθεια μάγκα μου. Είμαστε λίγοι εντός των αγορών, οι πιο ικανοί. Λες λοιπόν να βρισκόμαστε σε καμιά κορυφή? Στις κορυφές όταν βρεθούμε θα εμφανιστούν οι γνωστοί σε όλους πια ηλεκτρολόγοι και θα προβλέπουν ΣΑΓΔ 85000 μονάδες. Ξυπνάτε ωρέεεεεεεεε πριν να είναι αργά, γιατί θα βρεθείτε με πολλά λεφτάαααααα στην τσέπη σας, αλλά θα συνεχίσετε να είστε μπατίρια, πιο μπατίρια και απο σήμερα.

  Με ρώταγε στο megalimitarola@playboy.com ο άλλος. Και αν κάνεις λάθος Τάκης Μορφονιέ σε αυτά που γράφεις?
  Απαντώ
  Αν κάνω λάθος, ετοιμάσου για τον Γ΄ Παγκόσμιο Πόλεμο όπου εκεί πάλι θα χάσουν οι Γερμανοί.

  Τάκης Μορφονιός ο Bullgedon

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 32. Γράφει ο άλλος ο άμπαλος, αυτός ντεεεεεε που βλέπει φάκες, τυριά και τον εαυτό του στον καθρέφτη, πως δεν πρέπει να προεξοφλήσουμε και θα πρέπει να σιγουρευτούμε. Θα προλάβουμε να τοποθετηθούμε λέει.

  Απαντά ο ΤρελοΤάκαρος
  Βρε καψερέ αν δεν θέλεις να προεξοφλείς τότε κάτσε σπίτι σου και παίξε τάβλι. Ότι ζαριά σου κάθεται παίξε την δίχως κάθε φορά να προεξοφλείς την επόμενη.
  Τώρα για το άλλο πως θα προλάβουμε να τοποθετηθούμε είναι για γέλια.
  Βρε καψερέ εδώ ο DOW - o Industrial έτσιιιιιι???- πήγε απο τις 6500 μονάδες στις 11.000 και εσύ δεν πήρες χαμπάρι τίποτα. Τι σε κάνει να πιστεύεις ότι δεν θα πάει στις 15.000 και εσύ δεν θα συνεχίζεις να λες ακριβώς τις ίδιες παπαριές που έλεγες στις 6500 και συνεχίζεις να λές και σήμερα στις 11000?
  Βρε αν δεν θέλεις να προεξοφλείς τότε Λάθος άθλημα διάλεξες.

  Τάκης Μορφονιός , φεύγω μόρτες.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 33. Τα μάτια όλων μας στραμμένα στο Ντουμπάι. Δείχνει το δρόμο.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 34. Ο Εβραίος σε νέα υψηλά ΣΗΜΕΡΑ. Ιστορικά έτσιιιιιιιιιι??

  Βuuuuuuuuulllllllllll και αυτός

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 35. Βγήκε και ο άλλος να μας πει ότι υπάρχουν μεγάλα δημόσια χρέη σε όλον τον πλανήτη. Μας έβαλε και ένα διάγραμμα με κάτι κύκλους των Adam and Eva Wave απο τον καιρό των πρωτοπλάστων για να μας κάνει Ιστορικό μάθημα πότε έγιναν όλοι οι πόλεμοι.
  Βuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuulllllllllllllllllllllll
  πάρτε και το δωράκι του Τάκαρου. Το προσφέρω στο TAKAΓ για την πρωινή γυμναστική σας άμπαλοιιιιιιιιι
  http://www.youtube.com/watch?v=b9F1Z-dAYjA&feature=related

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 36. Έριξα 100 συμβόλαια short στον mini DOW στις 10940 μονάδες. Μόλις τα έκλεισα με κέρδος 100 μονάδες. Αύριο λέω να ανοίξω long. Θα σας ενημερώσω εγκαίρως.

  ΑπάντησηΔιαγραφή