Δευτέρα, 29 Μαρτίου 2010

Μια ώρα μπρος, μια ώρα πίσω

Γίνεται προχτές τη νύχτα ένα άγριο φονικό και μπαγλαρώνουν μιάν ύποπτη. Ας πούμε μια ζόρικη ξανθιά, φαμ φατάλ, που λένε. Την πάνε στον όροφο, στο ανθρωποκτονιών, όπου τη ζορίζουν οι ασφαλίτες με διάφορες ερωτήσεις, μέχρι που φτάνουν στην κρίσιμη. «-Προσδιορίστε μας πού ακριβώς βρισκόσασταν σήμερα τη νύχτα, μεταξύ δώδεκα και μία». Τώρα, η μαντάμ δεν είναι από τις συνηθισμένες ξανθές, είναι γάτα. Τους κόβει καλά-καλά, ανάβει ένα τσιγάρο, αλλάζει και σταυροπόδι –κρυφοκοιτάνε με τρόπο οι μπάτσοι να δουν αν φοράει βρακί –κρίμα, φοράει- τους ξεφυσάει τον καπνό μέσα στη μάπα και στο τέλος τους αποκρίνεται :

«-Δώδεκα με μία ; Λοιπόν, η ερώτησή σας είναι βλακώδης και ως εκ τούτου αρνούμαι ν’ απαντήσω. Το χρονικό διάστημα περί του οποίου καλούμαι να προσδιορίσω τις κινήσεις μου, στην πραγματικότητα δεν υφίσταται καν, από ιστορικής απόψεως. Δώδεκα με μία, δεν υπήρξε ποτέ. Διότι, όπως άπαντες θα θυμάστε, στις δώδεκα ακριβώς γυρίσαμε τα ρολόγια μας στη μία ακριβώς, άρα η ώρα δώδεκα έγινε ώρα μία, αίφνης και με τη μία. Συνεπώς, σε μια στιγμή μέσα, πηδήξαμε μιαν ολόκληρη ώρα. Μίαν ώρα, ανύπαρκτη, εάν το καλοσκεφτείτε. Άρα, δεν έχετε χρόνο θανάτου. Θα έλεγα μάλιστα ότι δεν συνέβη καν θάνατος, αφού εντός ανύπαρκτου ιστορικού χρόνου μόνον φανταστικά γεγονότα θα μπορούσαν να έχουν λάβει χώρα. Η υπόθεση του φασματικού χρόνου, εάν έχετε ακουστά. Τώρα θα μου πείτε, σας περισσεύει ένα πτώμα. Αυτό όμως είναι δικό σας πρόβλημα. Στο κάτω-κάτω, ξέρετε εσείς : Κεφάλι στο κράσπεδο. Όπως στο ανέκδοτο. Μεταχρονολογήστε το θάνατο. Ή προχρονολογήστε τον. Ή απλώς εξαφανίστε το πτώμα και κλείστε το φάκελο. Ή εξαφανιστείτε εσείς. Και τώρα, εάν δεν έχετε κάτι άλλο να με ρωτήσετε, θα μου επιτρέψετε να πηγαίνω».

Και τους αφήνει σύξυλους και σηκώνεται και φεύγει. Κι έχουν μείνει τώρα οι μπάτσοι, να βρίζουν τον ιατροδικαστή που τους μπέρδεψε προσδιορίζοντας τέτοιο μυστήριο χρόνο θανάτου. Χρόνο ανύπαρκτο. –Μα τί βλακείες είν’ αυτές ; Είναι δυνατόν να χάνεται ο χρόνος ; Ναι, αμέ, πώς δεν είναι ; Δεν έχετε ακούσει που λέμε για την «χαμένη πενταετία της κυβέρνησης Νέας Δημοκρατίας» ; Εδώ χαθήκαν πέντε ολόκληρα χρόνια και ψάχνουμε να τα βρούμε και πουθενά τα χρόνια. Ή πιό παλιά ακόμη. «Χαμένη εικοσαετία της διακυβέρνησης ΠΑΣΟΚ». Αυτό κι αν ήταν μαγικό. Έμπαινε Κόππερφιλντ. Είκοσι ολόκληρα χρόνια, τρέχα γύρευέ τα. Σαν τον Τσάκωνα, που μετρούσε τα χρόνια που πέρασε στα θρανία και στο τέλος πάντα -μα πάντα- του έλειπαν έξι ολόκληρα χρόνια, που ‘ψαχνε κι αυτός εις μάτην να τα βρεί.

Ο Heribert Illig λέει ότι έχουνε μαϊμουδέψει την ιστορία, κατασκευάζοντας ανύπαρκτο χρόνο. –Ποιος είναι πάλι ο Heribert Illig ; Ένας Γερμανός είναι, που ‘χει δουλέψει πάνω στη χρονολόγηση, στηριγμένος στην εργασία του αριστερά εικονιζόμενου Immanuel Velikovsky (1895-1979), εμπνευστή της "θεωρίας του καταστροφισμού". Τώρα, η θεωρία του καταστροφισμού, ουδεμία σχέση έχει με τις ακατάσχετες παπαρολογίες των κατακαημένων του ελλιοττισμού. Ο Velikovsky, με δυό λόγια, ισχυρίζεται ότι σε συγεκριμένες ιστορικές περιόδους, ορισμένα καταστροφικά γεγονότα, εξαιτίας του αφόρητου πόνου που προξένησαν, αποκλείστηκαν, ουσιαστικά διαγράφηκαν, από τη συλλογική μνήμη. Που εμένα μου ακούγεται πολύ λογικό.

Πάνω σ’ αυτή τη λογική, έρχεται τώρα ο Illig -για να ξαναγυρίσουμε σ’ αυτόν- και διατυπώνει την «Υπόθεση του Φασματικού Χρόνου» (Phantom Time Hypothesis), δηλαδή του χρόνου-φάντασμα, που δεν υπήρξε ποτέ, στην πραγματικότητα. Ο Illig δεν μιλάει απλώς για σιωπηρά συμφωνημένη συλλογική λήθη, αλλά προχωράει κάμποσο και ισχυρίζεται ευθέως σκόπιμη παραχάραξη της ιστορίας από τα ισχυρά συμφέροντα. Και για να το κάνει λιανά, λέει ότι η χρονική περίοδος από το 614 μΧ έως και το 911 μΧ, τρείς ολόκληροι αιώνες, η περίοδος δηλαδή που αποκαλούμε «πρώϊμος Μεσαίωνας», δεν υπήρξε ποτέ στ΄αλήθεια. Δεν είναι παρά μια περίοδος που υπάρχει απλώς στα ιστορικά βιβλία, δίχως ν’ ανταποκρίνεται σε πραγματικό χρόνο. Όπως δηλαδή γυρίζουμε το ρολόϊ μία ώρα μπροστά, έτσι κι εδώ –λέει ο Illig- το παραξηλώσανε και γυρίσαν το ρολόϊ τρείς αιώνες μπροστά.

Όλα τα γεγονότα, πρόσωπα, κοινωνικές διεργασίες, ανακαλύψεις, κείμενα, κτίρια, ο,τιδήποτε τέλος πάντων που εμείς πιστεύουμε πως ανήκει σ’ αυτήν την περίοδο, είναι χρονολογημένα εκ των υστέρων και «φυτεμένα» μέσα σ’ αυτήν την ανύπαρκτη περίοδο. Ακόμη και ο ίδιος ο Καρλομάγνος, που ο Illig λέει ότι δεν υπήρξε ποτέ. Και ότι τη βρωμοδουλειά την έκανε ο βυζαντινός χρονικογράφος του 10ου αιώνα Θεοφάνης, κατά παραγγελία του Αυτοκράτορα Κωνσταντίνου του Πορφυρογέννητου (906-959 μΧ).

ιατί όμως να κάτσει κάποιος να «ξεχειλώσει» την ιστορία κατά τρείς ολόκληρους αιώνες ; Δεν είναι αστεία αυτά. Κάτι ήθελε να πετύχει. –Τι όμως ; Ο Illig μνημονεύει μια σειρά από κίνητρα. Για παράδειγμα, ίσως ήθελε να ανάγει τη λαφυραγώγηση του Τιμίου Ξύλου από τους Πέρσες (614 μΧ) στο απώτερο παρελθόν. –Ξέρω γω ; Και άλλα, πιο σύνθετα κίνητρα, ανακατεμένα με εικονομάχους, εικονολάτρες, παλατιανές ραδιουργίες, αχταρμάς, όλα μαζί. Όποιος ενδιαφέρεται, να πάει να διαβάσει.

Για να τελειώνουμε μ’ αυτόν τον μυστήριο τον Illig, βάσει της θεωρίας του δεν ζούμε στο 2010, αλλά στο 1713 μΧ. Σώπα ! Σωπαίνω. Απλώς το αναφέρω, ώστε να λάβουν τα μέτρα τους οι προφήτες των μεγάκυκλων, υπέρκυκλων και λοιπών τετραγωνισμένων κύκλων, μήπως δηλαδή έχουν πέσει καμμιά τριακοσαριά χρόνια όξω στους υπολογισμούς τους, όπερ και το πιθανότερο, εάν κρίνω από την (αν)ακρίβεια των προβλέψεων.

Να, καλή ώρα, διάβαζα προχτές αυτόν τον ezmarket, στον ΚτΕ. To γυρίζει τώρα το έργο κι από κει που μας έλεγε ότι “η μεγάλη περιπέτεια έχει ξεκινήσει” και ότι έτσι και σπάσουμε τη γραμμούλα Σ1000, την κάτσαμε τη βάρκα (όλη η Ελλάδα κρεμόταν από αυτή τη γραμμούλα Σ1000 του ezmarket), τώρα ξαφνικά μας δίνει μια τελευταία ευκαιρία για μια τελευταία προσπάθεια. Να ‘ σαι καλά αδελφέ Ήζυ, μεγαλόψυχε. Εάν λοιπόν αδράξουμε την ευκαιρία που μας δίνει ο Ήζης, πάμε για 1250 μονάδες. Όχι 1250 Γενικού Δείκτη (οι 1250 ΓΔ ήταν το σενάριο της περασμένης βδομάδας), αλλά 1250 μονάδες Ftse20. Δηλαδή, παραμένει ο ίδιος ακριβώς στόχος σε μονάδες, απλώς αλλάζουμε δείκτη και πηδάμε από ΓΔ σε Ftse. Δεν βλέπω τίποτε επιλήψιμο σ’ αυτό. Εδώ προχτές πηδήξαμε μια ολόκληρη ώρα και δεν μίλησε κανείς.

Εδώ ο άλλος, ο Αυτοκράτωρ, μας φόρτωσε στη ράχη τρεις αιώνες χωρίς να το καταλάβουμε, στα άλματα του κάθε αναλυτή θα κολλήσουμε ;

Στο κάτω-κάτω της γραφής, εάν αποτύχει ο στόχος των 1250 μονάδων Ftse, επανερχόμαστε στον στόχο των 1250 μονάδων ΓΔ. Όπως όταν το φθινόπωρο ξαναγυρίζουμε τα ρολόγια μια ώρα πίσω και δεν τρέχει κάστανο. Το ίδιο πράγμα.

26 σχόλια:

 1. Kαι για ν’ αφήσουμε τις μαλακίες κατά μέρος, αυτό το περιστατικό με την Αφγανική οικογένεια που ανατινάχτηκε δεν αρκεί να το πούμε συγκλονιστικό. Ειρωνία της τύχης, ν’ αφήνουν άνθρωποι τον τόπο τους για να μην τους γαζώσουν τα «γεράκια» και να ‘ρχονται εδώ και ν’ αφανίζονται με τέτοιο τρόπο. Μπορεί να κατέφευγαν στα σκουπίδια για τον επιούσιο, αλλά τουλάχιστον είχαν την –ψευδαίσθηση, όπως αποδείχτηκε- της ασφάλειας. Κάτι πρέπει να κάνουμε, όλοι. Εξαιρούνται εκείνοι που έσπευσαν να βαπτίσουν το θύμα «ανθρώπινη βόμβα» και παλιο-μουσουλμάνο που ήρθε να μας τινάξει στον αέρα. Ή –στην καλύτερη των περιπτώσεων- να μας κλέψει τα σκουπίδια μας. Ακούς εκεί. Ο κλέφτης.

  Όσον για τον άλλον, τον καραγκιοζάκο της high society, που ως στρατευμένος (ναύτης, υποτίθεται) πήρε άδεια για να πάει στην Καραϊβική, δεν ξέρει κανείς τι να πει. Εξάλλου δεν βλέπω να μιλάει και κανείς. Δεν πρόκειται να γίνουμε άνθρωποι. Παλιά υπήρχε και ένα όριο. -Τίνος επωνύμου (υπουργού, βιομηχάνου, δεν θυμάμαι κι εγώ) γιός ήταν εκείνος που τα παλιά τα χρόνια πήγε να λουφάρει από το στρατό και τον τσάκωσαν και τον πέρασαν στρατοδικείο ; Και τον δίκασαν και τον καταδίκασαν σε θάνατο. Και τον περάσανε τουφέκι, απόσπασμα, επί σκοπόν-πυρ κατακούτελα. κανονικά και στα παπάρια τους τίνος γιός ήταν. Για να δω τώρα, ποιός φιλίστωρ θα βρεί να μου πεί, τίνος γιός ήταν ο νεαρός εκείνος, ο σχωρεμένος. Που σημειωτέον, την πλήρωσε τόσο ακριβά ΕΠΕΙΔΗ ΑΚΡΙΒΩΣ ήταν γιός επωνύμου, για παραδειγματισμό. Αν ήταν κάνα φτωχαδάκι, ίσως τελικά και να το γλίτωνε το τουφέκι, να τη σκαπούλαρε με ειρκτή. Δηλαδή ακριβώς ΤΟ ΑΝΤΙΘΕΤΟ απ’ αυτό που γίνεται σήμερα. Ο κάθε επώνυμος ανεπρόκοπος φλώρος, που δεν έχει βγάλει στη ζωή του -με την αξία του- ούτε καν το αντίτιμο μιας σοκολάτας ΙΟΝ σκέτης (πόσο μάλλον αμυγδάλου), κάνει Ο,ΤΙ ΓΟΥΣΤΑΡΕΙ και εμείς καθόμαστε και κοιτάμε, σαν ηλίθιοι. Που είμαστε, δηλαδή, όλοι μας.

  Και τώρα, βλέπεις τον φλώρο να μου κάνει τα μπανάκια του στην Καραϊβική (Καραβαϊκή, που λένε μερικοί), ενώ οι υπόλοιποι μαλάκες της σειράς του –οι περισσότεροι τέλος πάντων- πήζουν στη βάρδια. Εδώ δε σηκώνει αστεία. Σηκώνει στρατοδικείο, όχι του πιτσιρικά (αυτός «νόμιμα» την έκανε), αλλά του κερατά του ξεφτιλισμένου τσανακογλύφτη γαλονά που του έδωσε την άδεια να την κάνει για μέρη τροπικά. Ακόμη κι αν πήρε γραμμή από υπουργό. Φυλακή θένε αυτοί οι τύποι, ξήλωμα και φυλακή. Απόταξη και ουστ στο διάολο, μπινέδες, όλοι.

  Αυτά είναι τα σοβαρά θέματα του τόπου μας κι εμείς καθόμαστε και διαβάζουμε και γράφουμε ανοησίες, περί της διάσωσης –λέει- του μπατίρη στρατιώτη Ράϋαν από ton γενναίο λόχο αυτοκτονίας των ισχυρών ευρωπαίων εταίρων και άλλων δαιμονίων. Ναι, καλά.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Πέστα Χρυσόστομε γιατί λαλάμε μαζικά.
  Πάρτον κάτω και τον Προπατζή στην Πατησίων, σιγά τις εισπράξεις ρε παιδιά.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Ἀφγανός, προποτζῆς, ὁ Αὐστραλός τουρίστας ( πέρυσι ἤ πρόπερσι ἧταν;). Στά σκοτωμένα παιδιά στήν Βραζιλία βρίσκουν πάνω τους γραμμένο "σέ σκοτώνω γιατί δέν ἔχεις κανένα μέλλον". Θάνατοι καί δολοφονίες, εἴτε σάν ἄμεσοι στόχοι εἴτε σάν ἀπώλειες παράπλευρες, μέ λίγο ἤ καί τελείως διαφορετικά κίνητρα, ἀλλά μέ κοινό σημεῖο σέ ὅλα τά παραπάνω ἡ αἴσθηση πού μένει στό τέλος ὅτι ἡ κάθε ξεχωριστή ἀνθρώπινη ζωή δέν μετράει. Ἤ μᾶλλον μετράει μόνο σάν ἀριθμός, σάν μέσον γιά τήν ἐπίτευξη κάποιου σκοποῦ, μιά ἄποψη ἀναπόσπαστο συστατικό τῆς θεωρίας τῆς προόδου. Διαστροφή. Στήν ἐποχή μας αὐτό μεταφράζεται: θά μείνουν ὅσοι μποροῦν νά ζήσουν μόνοι τους...Ἡ ἰδεολογία τῆς πιό σκληρῆς τρομοκρατίας πού δέν συλλαμβάνεται γιατί ἀνεπαισθήτως ἔχει διαποτίσει ὅλη τήν κοινωνία...

  Αὐτά τά παιχνίδια μέ τόν χρόνο πολύ μοῦ ἄρεσαν...swear σέ καλωσορίζω στό κλάμπ τῶν γνήσιων συνωμοσιολόγων, τῶν καλῶν, ὄχι τῶν μαϊμοῦ καί στημένων στύλ Λιακόπουλου...χεχεχε...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Eνδεικτικα σου λεω οτι οταν αξιωθηκα να φυγω απο το καραβι και να παω στην ΔΔΜΝ , απο τη συνολικη δυναμη των ναυτων , τα 2/3 δεν τα ειδα ποτε μα ποτε, αλλα απο οτι ειδα μερικα ονοματα απο τη λιστα , ηταν συγγενεις πολιτικων, χρηματιστων, στρατιωτικων, μεχρι και γιοι ιδιοκτητων νυχτερινων μαγαζιων..

  Ολοι εξαφανισμενοι. Και καλα στο κεντρο ειναι παιδικη χαρα, στο πλοιο τι εφταιγα και ο αλλος αντι να ερθει να με αντικαταστησει, πηρε αποσπαση και λιαζοταν με 'ψυχολογικα' προβληματα στη ΒΥ. Κι εγω ελιωνα στις βαρδιες.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. Γκουρούδεςςςςςςςςςςςςςςςςςςςς
  η απίστευτη σειρά γέλιου ''οι προβλέψεις του συνδρομητικού'' συνεχίστηκαν και αυτό το Σ/Κ.
  Τώρα άρχισε τα ΑΝ, ΑΝ και ΑΝ τότε IF, ΙF και τότε ΑΝ.
  Βρε άμπαλε όταν εδώ και 10 μήνες μας έβαζες τους τίτλους για τον πόνο και την καταστροφή που έρχεται έλεγες ότι ήξερες, τώρα άρχισες τα αν?
  Να είναι καλά τα κορόιδα. Πάντα οι καταστροφές πουλάνε.
  Συνδρομητικέεεεεεεεεεεεεεεεε πες μας και για τις 10700 του DOW. Μην σε πιάνει επιλεκτική αμνησία.

  Μάγκες πάρτε το απόφαση.
  Buuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuulllllllllllllllllllllllll

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. Για Ελλάδα τα έχουμε πει. Να τα ξαναπούμε, γιατί κυκλοφορούν μπόλικα μέλη του ΤΑΚΑΓ όπου βλέπουν Ιστορικές Στιγμές οι άμπαλοιιιιιιι.

  Το 2160 είναι το μαγικό νούμερο. Όλα τα υπόλοιπα είναι αλοιφές για κάλους.

  Τάκης Μορφονιός, τον είχατε για χαζό, αλλά παίζει μεγάληηηηηηη μπάλα ο παικταράς.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 7. Το Ντουμπάι σήμερα - 2,54% , μετά το προχθεσινό +4,15%. Εμείς πήγαμε κάτι παραπάνω από καλά.
  Πέσαμε και πως να μην πέσουμε. Άνοιξε long ο επαγγελματίας παικταράς. Βρε μάγκες, αυτός σορτάρει όταν είμαστε στον πάτο και βγαίνει long στις κορυφές.
  Τι τον ταΐζει η μάνα του βρεεεεεεεεεεεεεεεε??

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 8. Αυτός ο Velikovsky κύριε Swear Ελλιοτιστής είναι? Θυμάται τουλάχιστον ο καψερός που βάζει τις φάκες του ή πάει και πέφτει μόνος του στις δικές του παγίδες ο ξεχασιάρης?

  Buuuuuuuuuuuuuulllllllllllllllll
  1,5 χρόνο Buuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuulllllllllllll και εσείς άμπαλοιιιιιιιιι κοιμάστε με τα τσαρούχια.
  Χωνέψτε το.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 9. Ο ΤρελοΤάκαρος φεύγει τώρα.
  Πάει να επισκεφτεί το τσαρδί του Frapeziti.

  Και αν δεν το καταλάβατε Buuuuuuuuuuuuuuulllllllll
  Αν δεν ξέρετε Αγγλικά, Ταυροοοοοοοοοοοοοοοοοςςςςςςςςςςςς και είναι πολλοί οι ταύροι. Ρωτήστε την ξεδοντιάρα γριά αρκούδα, να σας πει πόσοι ταύροι είναι, που κάθετε και τους μετράει.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 10. Eμ, γι αυτό φίλε Σάρισα βαράγαμε τετραωρίες πρόστεγο, κλίμακα, επίστεγο. Εγώ, όταν υπηρετούσα, είχα για «συνάδελφο» έναν ψηλό, πρόωρα φαλακρό τύπο, γνωστό έκτοτε. Ήταν βλέπεις πρώην πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ. Ξέρεις τώρα, επί Ρόμπερτ Γουϊλιαμς, κένταυροι και άλλα τέτοια ζώα. Τέλος πάντων, του καράφλα το όνομα το έβλεπα στα βιβλία, αλλά τον ίδιο τον καράφλα δεν τον είδα ποτέ μου. Αποσπασμένος κάπου, πού να θυμάμαι τώρα ? Τον Ναύσταθμο δεν πρέπει να τον είχε δει ποτέ του. Μόλις απολύθηκε ο καράφλας (και βέβαια στα χαρτιά φαινόταν ότι υπηρέτησε σε φρεγάτα, τύφλα του), να ‘σου και υφυπουργός, αμέσως. Το 1992 αυτό. Ακολουθεί λαμπρή πολιτική σταδιοδρομία, η οποία όμως τερματίστηκε (???) πρόωρα. Και λέω τώρα : -Μα καλά, δεν ντρέπονται λιγάκι ? (όλο ηλίθιες ερωτήσεις κάνω, το ξέρω). Τώρα, μην κάνει κανείς την ακόμη πιο ηλίθια ερώτηση, ποιος δηλαδή ήταν ο καράφλας. ΕΝΑΣ ήταν ο καράφλας, ο σκαφάτος, ο θρήσκος κι ο πολυσχιδής.

  Καλησπέρα Shade, γειά σου Ζάρα. Πιο μεγάλη αξία έχει η θεωρία του Velikovsky, ψαγμένο το άτομο, πρέπει να επανέλθουμε σ’ αυτόν.

  Playboy, όσο βλέπω τους πρεζάκηδες της καταστροφής ν’ ανακτούν ελπίδες, τόσο περισσότερο ανησυχώ. Προτιμώ τις απόλυτες εσχατολογικές δηλώσεις. Τότε μόνο είμαι σίγουρος.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 11. Κύριε Swear εσείς μιλάτε για ηλιθίους. Έννοια σας και αυτοί δεν παίρνουν χαμπάρι με τίποτα. Όταν θα πάρουν χαμπάρι θα βλέπουν ΣΑΓΔ στις 100.000 και ΕΤΕ στα 500 ευρώ.
  Η Ελλάδα, σε αυτή τη φάση, δεν μπορεί να ακολουθήσει το τέμπο των ξένων. Θα ακολουθεί αλλά από απόσταση, εκτός αννννννννννννννν συμβούν όλα μαζί τα παρακάτω :
  - η Ευρωζώνη αρχίζει να πληθωρίζει το ευρώ ΚΑΙ με κοπή χαρτονομισμάτων.
  - γίνει εισαγωγή ευρώ στη χώρα
  - Ο κύριος Πρωθυπουργός πετύχει επιτέλους να εξάγει όλους τους ηλιθίους της χώρας ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΛΟΙ, περισσότεροι ακόμη και απο τους ταύρους που κυκλοφορούν.

  Τάκης Μορφονιός Λόγια απλά και μεστά.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 12. Τι τραγουδάρα, τι ογκόλιθο έβαλες πάλι βρε άπαιχτο θηρίο; Τα σέβη μου!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 13. Καλά, για το άρθρο δεν λέω τίποτε, μιλάει μόνο του. Τον Velikovsky τον ήξερα, είχα διαβάσει κι ένα βιβλίο του πιτσιρικάς (εκδόσεις Κάκτος ήτανε, τότε διαβάζαμε και πολύ επιστημονική φαντασία, Clarke, Asimov, Bradbury). Τον άλλον τον Illig ΠΟΥ τον ξετρύπωσες βρε, που δεν τον ξέρει ούτς η μάνα του; Έχω μείνει στήλη άλατος με τη θεωρία, λες να φάγανε καμιά τρακοσάρα χρονάκια στη ζούλα από την Ιστορία οι τραγόπαπες και οι αυτοκράτορες;;;;;!!!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 14. Good Morning Vietnam
  άλλη μια υπέροχη μέρα ξημέρωσε, αλλά που να το καταλάβετε εσείς οι χρεοκοπιστές, που βλέπετε στο βάθος του τούνελ ανεργία και απόλυτο σκοτάδι. Βρε άμπαλοι άνεργοι μένουν μόνο οι μη χρήσιμοι. Το πιάσατε το υπονοούμενο?

  Βρε σεις εκείνος ο γκουρού, ο παγκόσμιος οικονομικός ανταποκριτής μας που χάθηκε? Τον έπιασε και αυτόν η πτώση, που έλεγε ότι παγκοσμίως έρχεται, με κάτω τα σώβρακα? Αυτός ντεεεεεεε που είχε φαγωθεί να δει το γεν στα 40 και 50. Από το 2008 το περιμένει ο καψερός να δει δυνατό γιεν. Μικρό το κακό θα μου πείτε, εδώ οι άλλοι οι γελοιοτιστές περιμένουν την συντέλεια του κόσμου από τότε που γεννήθηκαν και κάθε επόμενη χρονιά νομίζουν ότι ζουν ΙΣΤΟΡΙΚΕΣ ΣΤΙΓΜΕΣ οι άμπαλοιιιιιιι.

  Τάκης Μορφονιός, τι ξέρει ο Ιαπωνέζος?

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 15. Βρε σεις αυτού του Ιαπωνέζου φιτίλια στον ποπό του έβαλαν? Τι έπαθε αυτός?

  Buuuuuuuuuuuuuullllllllllllllllllllllll
  Ξεδοντιάρα γριά αρκούδα να μετράς και τους Ιαπωνικούς ταύρους, έτσιιιιιιιι μάγκα μου? Μην κλέβεις στο μέτρημα. Πρόσεχε και που βάζεις τις ποντικοπαγίδες σου.
  Θέλετε να το παίξετε και γκουρούδεςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςς άμπαλοιιιιιιιιιι.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 16. Αντί να πατάτε το σύσταση διαγραφής του μηνύματος και να ζητάτε απο τους Galactical να ΜΗΝ γράφει ο Τρελός του Χωριού, θα έπρεπε άμπαλοιιιιιιιιιιιι να διαβάζετε τι γράφει το Τάκαρος και να προσπαθείτε να τα καταλάβετε. Αλλά που εσείς? Είστε στον ηλίθιο κόσμο σας!!

  Τάκης Μορφονιός, όταν ο Θεός μοίραζε λεφτά κάποιοι κοίταγαν διαγράμματα και δήλωναν αποχή

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 17. Αν υπάρχει κανείς ακόμα που ασχολείται με θεμελιώδη... ΝΙΟΥΣ έβγαλε εξαιρετικά αποτελέσματα και συνεχίζει να χαρακτηρίζει πολύ πιθανή τη δικαίωσή της στην υπόθεση με το Δημόσιο που θα της αποφέρει μετρητά ίσα με τα 2/3 της κεφαλαιοποίησής της.

  Playboy μια λες Bulllllllllllllllllll και μία λες ότι η Ελλάδα δεν μπορεί να ακολουθήσει τους ξένους. Τι από τα δύο? Ή και τα δύο με τους ξένους να είναι Bullllllllllllll και εμείς ΤΟΝ ΠΟΥΛ?

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 18. Υπάρχουν Buuuuuuuuuuuuuuuullllllllll με κάτι παπάρες νααααα, υπάρχουν και Bullάκια.

  Τσιάο Μάγκες

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 19. E πες το οτι μιλας για τον σκαφατο ...Τουρκαρακη. Ο λογος που δεν τον ειδες ποτε ηταν γιατι τον ειχαν στα δυσκολα, στο μηχανοστασιο να λαδωνει τη μηχανη, εσας σας βαζαν τα ευκολα, σκοπετα στον καθαρο τον πελαγισιο τον αερα και εχεις και παραπονο !Απο κει εκπαιδευτηκε και για τα μεγαλα κολπα που εκανε μετεπειτα τα ηθικα και τα νομιμα αν με εννοεις..

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 20. Κύριε Swear, ντροπή σας.
  Ο Τάκαρος είχε να επισκεφτεί το forum του Galactikal πάνω απο μήνα και εσείς δεν τον ενημερώσατε ότι κυκλοφορούν καινούργιοι παικταράδες. Έχουμε και email κύριε Swear.

  Ώ ρε τι φυντάνια είναι τούτα?
  Αυτοί μόνοι τους να παίζουν μπάλα, γκολ δεν βάζουν. Πλεκτό δεν ακουμπάν.
  Τι φυντανάκια είναι αυτά? Τι γκουρουδάκια νέα μέλη του ΤΑΚΑΓ ανακάλυψε ο τρελοΤάκαρος?

  Γκουρούδεςςςςςςςς

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 21. Ντουμπάι σήμερα +0,95%.
  Το πιάσατε το υπονοούμενο έτσι?

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 22. Eγώ φίλοι, σας το είπα και χτες, όπως το λέω πάντα, πως όταν βλέπω τους πρεζάκηδες της εσχατολογίας να χαλαρώνουν και να βλέπουν φως, ΤΟΤΕ ακριβώς είναι που ανησυχώ. Χτες το έγραψα, ιδού σήμερα. Αυτή η δουλειά γίνεται χρόνια τώρα. Να ‘ναι καλά οι άνθρωποι, που μας κρατάνε σε εγρήγορση και κάνουμε εγκαίρως τα κουμάντα μας. Πάντα τέτοια.

  Μanta, πραγματικός ογκόλιθος το Supernaut, όπως ολόκληρο το Vol.4, κατ’ εμέ ένα από τα 3 καλύτερά τους άλμπουμς. Ο Γουώρντ διαλύει τα πιατίνια, ο Μπάτλερ από πίσω στο μπάσσο σκάβει κυριολεκτικά, μεστό το σόλο του Αϊόμι –το ριφ ένα από τα χαρακτηριστικότερα του βρετανικού χαρντ ροκ-, ενώ για τον τρελλάρα δεν έχω να πω πολλά, παρά μόνον ότι ο μαλάκας τράβαγε στο στούντιο τα κομμάτια όσο πιο ψηλά γινόταν, με αποτέλεσμα να μην μπορεί να τα βγάλει λάϊβ, με κανέναν τρόπο. Γέλιο το παιδί.

  Κύριε Μορφονιέ, δεν έχω ιδιαίτερη επαφή με το φόρουμ. Δεν προλαβαίνω. Άντε μια φορά τη βδομάδα να ρίξω μια ματιά, όταν συνδέομαι να δω μπας κι έχω κάνα πμ. Επομένως, δεν τα γνωρίζω τα νέα φυντάνια, αν και έχω όντως προσέξει νέα νικς (γύρευε τώρα ποιοί παλιοί γκουρούδες είναι).

  Και τώρα που το θυμήθηκα, παράκληση, χώνε σε όποιον γουστάρεις, πλην του Tsim. Ο Τsim είναι σωστός, δεν έχει καμιά σχέση με τα γνωστά ένα-δυό κατακάθια που τον περιτριγυρίζουν. Κατ’ αρχήν είναι κύριος. Κατά δεύτερον είναι κύριος. Τα υπόλοιπα, απόψεις περί αγοράς και συναφείς προσεγγίσεις δεν με απασχολούν. Οι απόψεις είναι για να διαψεύδονται ή να δικαιώνονται, εναλλάξ. Η άποψη είναι χρήσιμη. Το κακό είναι πως όταν συγχρωτίζεσαι για καιρό με κατ’ επάγγελμα ηλιθίους, ανίκανους και χαμερπείς, πιθανώς να δημιουργηθεί η (εσφαλμένη) εντύπωση ότι εμπίπτεις κι εσύ στην εν λόγω κατηγορία. Αδίκως μεν, ευλόγως δε.

  Ναι Σάρισα, στη μηχανή ήταν ο άνθρωπος. Στη μηχανή του χρόνου. Τη μία μέρα παρουσιάζεσαι, την επομένη (εάν όχι αυθημερόν) παίρνεις απολυτήριο.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 23. OK κύριε Swear. Αφού είναι φίλος σας, δεν θα σας χαλάσω χατήρι.

  Όμως να λάβετε υπόψιν ότι όλοι είναι κύριοι και κυρίες, αυτό αποτελεί αξίωμα, εν γένει. Η γκουρουδιά που κουβαλάνε απάνω τους και η στιγμιαία δόξα που γνωρίζουν στο διαδύκτιο απο μεμονωμένες επιτυχίες, που ακόμη και ο πιο άμπαλος κάποια στιγμή θα βάλει γκολ, τους κάνει να καβαλάνε το καλάμι, νομίζοντας ότι γεννήθηκαν οι μικροί ΣοροΡότζερς. Στην πραγματικότητα αν κοιτάξουν στον καθρέπτη θα δουν ένα γκουρού του ΤΑΚΑΓ.
  Σεμνότης και ταπεινότης κύριοι και κυρίες, μην το παίζετε πρώτοι μάγκες, αν δεν θέλετε να ασχολείτε μαζί σας ο Τρελός του χωριού, που στην γκουρουδιά είναι ΑΣΣΟΣ. Ποιός? Μα ο ΤρελοΤάκαρος.

  Κοιτάξτε την Παπαδιά. Για ΕΝΚΛΩ δεν μας λέει τίποτα, τα ξέχασε τα άρθρα φωτιά, αλλά η γκουρουδιά και το trading πάνε σύννεφο.
  Ευτυχώς κύριε Swear που και αυτή δεν είναι φίλη σας. Βρακί για βρακί δεν θα σας είχε αφήσει.

  ΟΚ λοιπόν σταματώ να σχολιάζω γριά αρκούδα. Ένα τελευταίο μόνο του ξαναλέω.
  ''Κάνε ότι μπορείς να βγεί εκτός ταμπλό και ΝΑ ΜΗΝ ΞΑΝΑΣΧΟΛΗΘΕΙ ΞΑΝΑ ΠΟΤΕ εκείνος ο Κριτικάτζα. Είναι πολύ stupid για να ασχολείται με Χ.Α. και αγορές. Αν συνεχίσει, θα τα χάσει όλαααααααααααααα''

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 24. Διαβάζω κάποιους άλλους γκουρούδες του ΤΑΚΑΓ ότι περιμένουν πτώση με πόνο στον Αμερικάνο.
  Γκουρούδεςςςςςςςςςςςςςςςςς αμπάλοιιιιιιιιιιιιιιιι

  Ο DOW αν γυρίσει προς τα πίσω, από όποιο επίπεδο το κάνει αυτό, θα το κάνει μόνο για ένα λόγο. Να γράψει ξανά το 10700 για να το τραβήξει αναμνηστική φωτογραφία ο άμπαλος ΣΥΝΔΡΟΜΗΤΙΚΟΣ. Μα τι ανόητος είναι Θεέ μου?
  Κατά τα άλλα, να είστε σίγουροι ότι θα κάνει ΝΕΑ ΥΨΗΛΑ, Ιστορικά έτσιιιιιιιιιιι?
  Βάζω στοίχημα το βρακί μου. Άντε άντε να ξεβρακώσουμε κανένα γκουροδόπαιδο.

  Εχθές ο Τάκαρος πήρε μισή ντουζίνα βρακιά απο στοιχήματα με καρπαζοεισπράκτορες του Ποδοσφαίρου. Μπάγερννννννννννννννννννννν στο 92 φέρτε τα βρακιά σας.
  Ο Τάκαρος παίζει Σάλκε πρωταθλήτρια Γερμανίας, Γεια σου βρε μάγκα Φέλιξξξξξξξξξξ, και Μπάγερν ή Ίντερ πρωταθλήτρια Ευρώπης.

  Μιας και μιλάμε για Γερμανία. Μα καλά πόσο μακάκες είναι οι τύποι? Μάγκες να το θυμάστε. Ανννννννννν σε αυτή τη δεκαετία μια χώρα κλατάρει αυτή θα είναι η Γερμανία και μετά η Κίνα.
  Μα καλά υπάρχουν ηλίθιοι που υμνούν τους Γερμανούς? Βρεεεεεεε άμπαλοι, τι μας λέτε για Γερμανική υπεροχή και δυνατή οικονομία? Τρίχεςςςςςςςςςς είστε άμπαλοιιιιιιι, όξω απο το ΧΑ τώραααααααααα.
  Η Γερμανική ηλιθιότητα και το αίσθημα της ψευδαίσθησης της υπεροχής που έχουν για τον εαυτό τους είναι οι αιτίες που τους φόρτωσαν οι Αμερικάνοι τρις εκατομμύρια τοξικά και έχουν και το βαρίδι το Νότο που έτσι και παίξει ο Νότος πονηρά το χαρτί του, η Γερμανία θα μπει σε τέτοια ύφεση που μπροστά της το 1929 θα μοιάζει με παιδική χαρά.
  Άμπαλοιιιιιιιιιιιιιιιιιι μας τα έχετε κάνει τσουρέκια με τη Γερμανία. Θα τους χορέψουμε στο ταψί, εκτός να καταλάβουν ότι μόνο αν δώσουν εντολή να πληθωρίσουν θα έχουν ΕΛΠΙΔΑ να σωθούν.

  Τάκης Μορφονιός

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 25. Κύριε Μορφονιέ

  Ἄν καί ἄμπαλος στά καθαρά χρηματοοικονομικά, ἔχω καταλήξει δι' ἄλλης ὁδοῦ σέ ἀνάλογο συμπέρασμα: ἡ Γερμανία - Εὐρώπη ἄν δέν ἀλλάξει μυαλά εἷναι τελειωμένη ὑπόθεση.

  Κατά τά ἄλλα ἀπολαμβάνω τόν ἀντιγερμανικό σας οἷστρο...τά σέβη μου...

  ΑπάντησηΔιαγραφή