Τετάρτη, 17 Μαρτίου 2010

Scar-Facebook

Όπως θα θυμούνται οι αναγνώστες, αυτού του ιστορικού πλέον blog (και λέω «ιστορικού», διότι σε λίγο καιρό θα έχει περάσει στην αιωνιότητα, ως πρόδρομος-βαπτιστής-προάγγελος και οιωνός άριστος κάποιου άλλου εγχειρήματος, γι’ αυτό έχετε το νού σας οι πονηροί και υποψιασμένοι γάτοι των αγορών), στα τέλη Γενάρη τρέχοντος έτους, με το ιστορικό μου άρθρο «Δεν έχει σχολείο σήμερα», είχα προεξοφλήσει το τέλος της ολέθριας σχέσης μεταξύ του Γίγαντα Σαρκοζή κι αυτηνής της ξεπλυμένης, της Κάρλας της Μπρούνης. Έγραφα λοιπόν τότε, ότι η ανόητη την έχει δει τραγουδιάρα, αλά Μπεζαντάκου και Αλεξανδράτου, τέτοιο στυλ, και πάει και κάνει πρόβες δίπλα στ΄αυτί του καψερού του Σαρκοζή, μες στα μαύρα τα μεσάνυχτα. Πήγαινε λέει και ξύπναγε κοτζάμ Πρόεδρα με τις γαϊδουροφωνάρες της και τα φρικτά γρατζουνίσματα της κιθάρας της, του πιο κακορίζικου εγχόρδου στην υφήλιο, αφού του έλαχε να πέσει σε τέτοια αδέξια (στη μουσική εννοώ) χέρια.

Είδε και απόειδε ο Σαρκοζής, δεν την άντεξε άλλο. Και πολύ την άντεξε, εδώ που τα λέμε. Προσέξτε τώρα τη συνέχεια : Ο κοντός βρήκε παρηγοριά στην αγκαλιά μιας άλλης γκόμενας, του πολιτικού χώρου αυτή τη φορά, κάποιας Σαντάλ Ζουανό, υπουργού Εθνικής Οικολογίας και Θρησκευμάτων ή κάτι τέτοιο, να ΄χει ο άνθρωπος να πει και καμιά σοβαρή κουβέντα, ανάμεσα στις «προσωπικές στιγμές», που λένε. Όσο για τη Μπρούναινα, αυτή πιά έπεσε στον έρωτα ενός τραγουδιστή της συμφοράς, που ακούει στ’ όνομα Μπέντζαμιν Μπιολάης. Άλλο Βιολάρης, άλλο Μπιολάης. Εγώ τώρα, χάριν του ρεπορτάζ (Ζαχμουραίε, καλό ύπνο), υπεβλήθην στο μαρτύριο να τον ακούσω αυτόν τον Μπιολάη και έχω να σας πω ότι τα ψάρια στο ενυδρείο του Χάροντα έχουν περισσότερο μέταλλο στη φωνή. Όσο για τα δικά μου τα ψάρια, σκέτα παβαρότια. Δια του λόγου το αληθές, ιδού και βίντεοκλιπ του άφωνου.


Κύλησε λοιπόν η άφωνη και βρήκε το καπάκι της, στο πρόσωπο αυτής της ποντικομαμής, του Μπιολάη, του φλώρου. Καλά, οι Γάλλοι έχουν το γονίδιο του Κακοφωνίξ. Φαντάσου πως ό,τι καλύτερο έχουν να επιδείξουν στο πεντάγραμμό τους είναι ο Αρμένης ο Αζναβούρ (έλεος, δηλαδή) κι εκείνη η δικιά μας, η μουτσούνα με το γυαλί, η Μούσχουρη, η κολλητή του Sakis. Ξένοι και οι δύο. Άχρηστα κορμιά οι Γάλλοι, Άλλους βάζουνε να τραγουδάνε, άλλους βάζουνε να πολεμάνε -βλ. Λεγεώνα των Ξένων- και οι ίδιοι δεν κάνουν τίποτε, τελικά. Ήτανε κι εκείνος ο Χαλινταίης, πιο παλιά, χάλι όνομα και πράμα. Τέλος πάντων, ξεφύγαμε από το θέμα. Το θέμα είναι ότι η σαύρα η Μπρούναινα ξεκουμπίστηκε από το Προεδρικό Μέγαρο και ζει κι αυτή τις δικές της «προσωπικές στιγμές» με τον χλεμπονιάρη, τον Μπιολάη. Παράλληλα, η δημοτικότητα του ζουμπά του Σαρκοζή κατέρρευσε στο 36% και στις επκείμενες περιφερειακές εκλογές θα τον πάνε οι αριστεροί κωλοφεράτζα. Παντού, σ' όλον το κόσμο προκόβουνε οι αριστεροί, μόνο εμείς ξωμείναμε με τους Συριζαίους.

Ας τους αφήσουμε αυτούς, έχουμε τα δικά μας προβλήματα. Ας πούμε, ας υποθέσουμε, ότι μετά από μερικούς μήνες την κάνουμε από το ευρώ. Τα βάζουν κάτω οι εγκέφαλοι και αποφασίζουν ότι δεν είναι ευγενικό να καθόμαστε με το ζόρι μέσα σ’ ένα νόμισμα που με τον τρόπο του μας διώχνει, άσε πιά που η παραμονή στο ευρώ εξανεμίζει και την τελευταία ελπίδα μελλοντικής ανάπτυξης. Λέω εγώ τώρα. Φεύγουμε λοιπόν από το ευρώ. Ξαναλέω εγώ τώρα. Το σενάριο είναι γνωστό. Μια Παρασκευή απόγευμα, μας λένε «από Δευτέρα, δραχμούλα». Ωραία, λέμε εμείς, καλύτερα, να φαίνονται τα λεφτά μας πολλά. Πάμε λοιπόν στην τράπεζα κι από κει που είχαμε χίλια ευρώ καταθέσεις, τώρα έχουμε τριακόσια σαράντα ολόκληρα χιλιάρικα, από τα παλιά, με τον ορειχάλκινο Ποσειδώνα πάνω. Σοβαρό χαρτονόμισμα, όχι αηδίες ευρωπαϊκές.

Για βάστα όμως. Όπως στην είσοδο, έτσι και στην έξοδο, το θέμα θα είναι και πάλι η ισοτιμία. Με τριακόσια σαράντα μπήκαμε, με πόσα θα βγούμε ; Εδώ είναι το θέμα. Υποτίμηση με το «καλημέρα» ή σε δόσεις ; Ή μήπως μία υποτίμηση με το «καλημέρα» και κάμποσες στη συνέχεια, σε δόσεις ; Έπειτα, είναι και το άλλο : Οι καταθέσεις μας θα γίνουν χαρτοπόλεμος, εντάξει. Εμάς βέβαια, τους χαρτωμένους, δεν μας πολυνοιάζει, όσο καθόμαστε πάνω στις μετοχές μας, τις βαρβάτες, που από τη μέρα της εξόδου από το ευρώ θα γίνουν πύραυλοι Απόλλων 13. Παρασκευή βράδυ βγαίνουμε από το Ευρώ, Δευτέρα έντεκα η ώρα το πρωϊ έχει κλειδώσει πάνω όλο το ταμπλώ και ψάχνει μετά ο άλλος να βρεί πως εξαϋλώθηκε η ρευστότητά του, που με τόσο κόπο την φύλαγε, για να πάρει Μότορ Όϊλ στα δύο ευρώ και ΟΠΑΠ στα τρία. Και τελικά, παίρνει τα τρία. Όχι μόνο το μακρύτερο, αλλά και τα τρία πακέτο, dimension, τρία σε ένα. Αυτό θα πει «προσωπικές στιγμές». Πάνε οι μετοχές, χαίρεται. Θα τρέξει τότε, να προλάβει τουλάχιστον να πάρει ακίνητο. -Ναι, αμέ, πώς ; Εσένα περιμένανε τόσον καιρό τα ακίνητα, που μου ήθελες μεζονέτα στην Κηφισιά με ένα πεντακοσάρικο το τετραγωνικό. Πάνε και τ’ ακίνητα, χαίρεται κι αυτά. Τρία εκατομμύρια δραχμές το τετραγωνικό. Στο Μπραχάμι. Όχι στη Βούλα.

Το μεγάλο μπάχαλο όμως, έχει να γίνει με τα παλιά δάνεια. Τις καταθέσεις σε ευρώ τις κάνουνε δραχμές. Τα δάνεια σε ευρώ, τί θα τα κάνουνε δηλαδή ; Διότι έτσι και τα δραχμοποιήσουν κι αυτά, καταλαβαίνει κανείς τι έχει να γίνει, έτσι ; Κόλαση θα γίνει. –Τι θα σου πει δηλαδή η τράπεζα ; -Εγώ σε δάνεισα σε ευρώ, σε ευρώ θέλω να με πληρώσεις ; Μάλιστα, θα πεις εσύ. Μα κι εγώ σε ευρώ τις είχα κάνει τις καταθέσεις μου και τώρα μου τις επιστρέφεις σε δραχμούλες. Γιά σύνελθε, εάν θες να τα πάμε καλά. Ευρώ έδωκες, δραχμές θα πάρεις. Δεν δέχομαι, θα σου πει η Τράπεζα. Δεν γίνεται να αποπληρώνεις δανειακό κεφάλαιο σε ευρώ με υποτιμημένη δραχμή. Καλά, θα της πεις εσύ, μην δέχεσαι. Προχώρα σε πλειστηριασμό. Να δούμε τι τιμή θα πιάσεις. Εκεί όμως, σε δραχμές, θέλεις και δεν θέλεις. Άειντε ντε, τί κάθεσαι ;

Ξαναλέω λοιπόν. Τα δραχμικά δάνεια το 2001 τα ευρωποίησαν. Τα ευρικά δάνεια, τι θα τα κάνουν ; Μιλάμε τουλάχιστον για δανειακές συμβάσεις συναφθείσες εν Ελλάδι, μεταξύ ημεδαπού τραπεζικού ιδρύματος και Έλληνα δανειολήπτη. Εδώ σε θέλω κάβουρα, να περπατάς στα κάρβουνα. Υποθετικά περπατώντας, πάντα.

Ακούστε τώρα, εσείς, τα τυπάκια του facebook. Σας είχα προειδοποιήσει εγκαίρως, ότι αυτό το καραγκιοζιλίκι με το facebook είναι φακέλωμα κανονικό. Εκτός από αδελφίστικο. Να ‘σου τώρα, βγήκε στη φόρα ότι πραχτόροι του FBI έχουν παρεισφρύσει, λέει, στο Facebook και κόβουν φάτσες. Εμ, facebook το λένε, τι θα έκοβαν δηλαδή εκτός από φάτσες ; -Aμ ο άλλος ο πανηλίθιος, ο μαφιόζος, που τον κάνανε τσακωτό στην Ιταλία, μέσω facebook ; Πασκουάλε Μανφρέντι, 33 χρονώ μαλάκας, μέλος της Ντρανγκέτα και ένας από τους 100 πιο επικίνδυνους φυγάδες στην Ιταλία. Είχε, λέει, προφίλ στο Facebook με το όνομα «Scarface». Την είχε δει και Αλ Πατσίνο, ο μάπας.

ιερωτώμαι τώρα, ποιός άραγε απ’ όλους εσάς εδώ μέσα συνεργάζεται με το FBI; -Ή μήπως όλοι ;

Και για να μη λέτε πως διαρκώς ψεύδομαι, ιδού και το ντοκουμέντο : Τα ψάρια του Χάρου,σε υποδειγματική εκτέλεση του Μποήμιαν Ράψοντυ, ενώ τα έχει βγάλει βόλτα, για να κατουρήσουν. Μην ακούσω τίποτα αστεία, ότι ο Μπιολάης έχει καλύτερη φωνή, διότι θα τραγουδήσω κι εγώ.

36 σχόλια:

 1. Γατα Swear
  Με επιασες στα πρασα
  το FBI με πληρωνει να παρακολουθω το blog
  Δεχτηκα γιατι μου ειπανε οτι ΘΑ πληρωσουν σε δολλαρια, εχουν πολλα, τυπωνουνε καθημερινα.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Μα καλά εσείς τι περιμένετε? Να σας πω εγώ. Θα ανοίξουν πάλι οι ηλεκτρολόγοι μέρος θέσεων, πιο κάτω και πιο κάτω και κάποιαααααααααααααααα στιγμή σε ένα ανοδικό γύρισμα θα πουν, όπως σήμερα πρωί πρωί, ότι κλείνουν τα long τους.
  Βρε σεις καψερόπαιδα, δεν μας νοιάζουν τα Long σας. Τα short σας θέλουμε να ακούσουμε.

  Αμ ο άλλος ο καψερός. Ο επαγγελματίας trader ντε. Αυτός που πάντα κερδίζει, αλλά τα live του είναι άστα χ@στα. Μόλις σήκωσε το θεματάκι, ανοδικό σενάριο σε ισχύ, πάρτην κάτω την αγορά.

  TO MAΓΙΚΟ ΝΟΥΜΕΡΟ είναι το 2160. Τελεία και παύλα.

  Κουίζ μας βάζετε κύριε swear? Μόνο ένας τρελοΤάκαρος μπορεί να απαντήσει.
  Πάντα χάνει ο δανειολήπτης. ΠΑΝΤΑ.
  Αν παραμείνει σε ευρώ το δάνειο του, που μάλλον αυτό τον συμφέρει περισσότερο, θα χάνει απο την υποτίμηση της δραχμής. Αν πάλι το δάνειο του γυρίσει σε δραχμές τότε σιγά μην παίζει με επιτόκιο 5 και 6% το στεγαστικό του. Βρε θα φάει ένα επιτόκιο 30% και άνω και τρέχα να σβήσεις την φωτιά από τον φλεγόμενο πισινό του.

  Οι τράπεζες δεν χάνουν ποτέ. Το σύστημα κερδίζει πάντα και οι βλάκες απεργούν.
  ΑΠΛΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Η μαυριλα που σκεπαζει τον ουρανο της Ελλαδας , 3 λαλητα κοκκορου μετα τις 25 Μαρτιου. Θυτης και μεγας εθνικος ευεργετης θα ειναι ενας τυπος με τσιγκελωτο μουστακι ημιβατοπεδινος ξερακιανος με κομψα καφε δερματινα παπουτσια. Στο χαρτοφυλακα του θα κουβαλαει -2 για καθε κατοσταρικο.

  Ο μιζερος τριγλυκεριδιος παχουλος θα χτυπησει την τριαινα στο μεγαρο. Τριαινα που θα φερει κοκκινες πιτσιλιες στο δρομο και 1 χαμενο πορτοφολι. Ο Ζαμπορο θα φταιει. Μιλαει με την κανουλα , που θα μας στειλει γκριζα φαρμακερα βελη στη φαρετρα μας.

  3 ποτηρια με υδωρ και χαρτινο μοχθο επιτραπεζιου, η ανοδος , η πτωση, η γραμμη, αρματωμενα με πολυχρωμα χαλκινα καλωδια ηλεκτροφορα, αλλα γεματα. Συνοδος καλαθοσφαιρας σε αιωνια ισοπαλια. Φεξε μου και γλιστρησα, συνοδειες , μη αναπαυτικες καρεκλες καφενειου, μπουφεδες και τιμες στοχοι. Καιαδας. Lexotanil 2250μ. Η μεγαλη φυγη προς τα μπρος.

  Συριχτες κλανιες ακηρυχτου πολεμου , 2 τριζονια να επαιτουν στην πλαστιγγα των ισοτιμιων.2. το ενα αργοπεθαινει , αλλα οχι τωρα το requiem. Ρωτηστε τον Κ. Ξερει.

  Κερια λιωμενα στα χερια πασαλειμενα με σπερμα και βινυλιο 6800 δραχμων. Σου κανει νευμα να γυρισεις η Ασπασια. Τριχες και καλογεροι και καλο καλοκαιρι. Χωρις υδρογονανθρακες. Με πυρινους διοπτροφορους ξενικους υπαλληλους του Κρεοντα.


  Σημα εξοδου.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. the end
  http://www.youtube.com/watch?v=MGzCTPNfg_E&feature=related

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. “Το ευρώ πιθανότατα δεν θα υπάρχει ως νόμισμα σε μακροπρόθεσμο ορίζοντα, ενώ η στερλίνα θα διολισθήσει σημαντικά τα επόμενα χρόνια, σύμφωνα με όσα υποστηρίζει ο πασίγνωστος επενδυτής Jim Rodgers”.

  Φυσικά και το υποστηρίζει, αφού διαβάζει «Κλέφτικο». Τη μια μέρα γράφουμε εμείς (μεγαλοπρεπείας) ότι το δολλάριο είναι και θα είναι ο Βασιλιάς, δεν περνάνε δυό τρείς μέρες και να ΄σου ουρά ο Ρότζερς να μας λέει τα ίδια με άλλα λόγια (ν’ αγαπιόμαστε).

  Σας έγραφα προχτές εδώ, σε σχόλιο του προηγούμενου θέματος :

  «-Το πωλητικό σήμα σήμερα το είδατε ή μόνο αυτή η γάτα ο Μορφονιός το έπιασε ?»
  15 ΜΑΡΤΙΟΥ 2010 6:45 Μ.Μ.

  15 Μαρτίου αυτό. Ακριβώς μόλις βγήκαν long οι ηλεκτρολόγοι της Monopoly και οι μικρές εξερευνήτριες. 16 Μαρτίου, φάπα. 17 Μαρτίου κι άλλη φάπα. Και ξανά και ξανά, προς τη φάπα τραβά. Εύλογο, εάν αναλογιστεί κανείς το προηγηθέν σήμα των ηλεκτρολόγων. ΣΗΜΑ ΚΑΜΠΑΝΑ. –Δηλαδή, τι περιμένατε, ότι αυτή τη φορά ΚΑΤ’ ΕΞΑΙΡΕΣΗ θα έπεφταν μέσα οι ηλεκτρολόγοι ? Καθήστε τώρα να τελειώσουν με τα stop-loss τους και μετά βγαίνετε εσείς long. Όσο για μένα και τον Μορφονιό, αγρόν ηγοράσαμε. Μια ο χάρταρος του Τάκη, μια η χαρτούρα η δικιά μου, η γνωστή, θηρία ανήμερα. Χαρτιά αμάσητα, δηλαδή παντός καιρού και δη κακού καιρού. Έτσι είναι η μοίρα των μυημένων. Αντίθετη από τη μοίρα των ηλεκτρολόγων.

  Ωρέ Σπάρτη (άμα είσαι εσύ ο Σπάρτης, εγώ είμαι ο Τάκης1), τί ήπγιες μωρέ ? Θα σε στείλω μου φαίνεται στου αλλουνού το μπλογκ, εκείνου με τα δεκαπέντε νικς, που μοναστερώνει τον εαυτό του. Αυτός κι αν ξέρει από ουσίες. Κατά τα άλλα, μου άρεσε το κείμενο. Εξπρεσσιονιστικό, δυνατό.

  Mashane, εσένα ειδικά σε είχα μυριστεί ότι δουλεύεις για το FBI. Όλο μυστήριες ερωτήσεις είσαι.

  Pay, το ελατήρι πγιέστηκε, ξεκινάμε (με την όπισθεν).

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. αχαχχα
  τουλαχιστον ξεκινησαμε :)

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 7. γκουρουδες, κατι φιδια με εχουνε ζωσει απο το απογευμα, λετε ναναι ιδεα μου;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 8. Κοντοπίθαρε, τώρα πρόσεξα το σχόλιό σου. Τόσο κοντός που είσαι, καμιά φορά περνάς απαρατήρητος, ανάμεσα στα υπόλοιπα θηρία του μπλογκ. Πιο κοντός κι από τον Σαρκοζή είσαι, πανάθεμά σε. Να βάλεις απ’ αυτά τα παπούτσια με τις χοντρές σόλες, για ζουμπάδες σαν και του λόγου σου.

  Λοιπόν, δεν είναι έτσι μάγκα μου, όπως τα γράφεις. Το ξύπνιο το πουλί από τη μύτη ΔΕΝ πιάνεται. Άκου λοιπόν. Χρωστάς ας πούμε 100.000 ευρώ. Πας ΤΩΡΑ (καλά, όχι τώρα, κι αύριο μέρα είναι) και ΚΛΕΙΔΩΝΕΙΣ το επιτόκιο του δανείου σου, σε σταθερό, για πολλά χρόνια, τουλάχιστον πέντε. Ωραία. Σκάει –ο μη γένοιτο- η δραχμοποίηση. Σκάει η υποτίμηση, σκάει κι ο πληθωρισμός, καλπάζων. Εσένα όμως στ’ απαυτά σου. Έχεις φροντίσει να κλειδώσεις το επιτόκιό σου. Το δάνειό σου πλέον είναι μια χαρούλα, όχι μόνον επειδή κερδίζεις ένα μεγάλο ποσοστό λόγω της υποτίμησής του, αλλά και επειδή το αποπληρώνεις με επιτόκιο ληστρικό εις βάρος της τραπέζης, αδιαφορώντας για τον χαλασμό των τόκων.

  Βλέπεις, υπάρχουν λύσεις, για όλα. Δεν γίνεται αδελφέ μου μονά-ζυγά να κερδίζει η μπάνκα.

  Bluesman, το θέμα είναι να μην δαγκάνουν αυτά τα φίδια.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 9. 4 long σας άνοιξα εχθές και σήμερα
  η μαυρίλα θα σκεπάσει όλους εσάς,
  όταν του αγίου κώλου τα ανήμερα
  κάνω τα long μου 47 να τα πάρω απο σας.

  Μαύρη αρκούδα, άσπρος ταύρος,
  πρασινοκίτρινο imagination
  τρέχει ο Γιώργης ο πρωθυπουργός
  να γλυτώσει το triple combination .
  Σώνει φωνάζει ο Κώστας ο χοντρός.
  Μήπως το PlayStation του καλεί ή μήν του τέλειωσε το φαγί?

  Μια πάνω μια κάτω, τι θέσεις τις ανοίγω.
  Τα κύματα μου σαν μετρώ, άκρη δεν εβγάζω.
  Μια γλάστρα έχω στα ζερβά, την σκάλα σαν ανέβω και άλλη μια στα αριστερά σαν θα την κατέβω.
  Μην είναι τάχα το ίδιο το γλαστρί, ή να είναι κάτι άλλο?

  Άσπρα μούρα μαύρα μούρα,
  σαν είδα το κύμα το μαυρί,
  το zig zag το παρδαλί
  και το τρίγωνο το μουσταρδί
  ακούστηκε φωνή γοερή μέσα στην παραζάλη.
  Αλί αλί και τρις αλί.
  Η σφήνα είναι ανοδική,
  θα πέσει ξύλο πάρα πολύ
  απο του ξένου το πουλί
  που θα σας τσουτσουνίσει

  Παίζω-χάνω, μονά-ζυγά, τα θέλω όλα δικά μου.
  Αλίμονο σε αυτόν που δεν θα μετανοήσει.
  Του ρίχνω απανωτά long και αν ποτέ με κατανοήσει
  τον ουρανό ανάποδα θα δει, ενώ εγώ θα έχω ΞΑΝΑ κερδίσει.

  Φινίτο Λα Μούσικα

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 10. θα δώσω είδηση που δεν έχει πάρει χαμπάρι κανείς... Με τη νέα φορολογική κλίμακα καταργεί πρώτον την ελάφρυνση που υπήρχε από τις αποδείξεις εστιατορίων, υδραυλικών κλπ κλπ μιας και τώρα χρησιμοποιείται για να κερδίσει κανείς το αυτονόητο μέχρι φέτος αφορολόγητο. Αυτό δεν είναι είδηση, το έχουν πάρει χαμπάρι και άλλοι. Αυτό που δεν έχει ακουστεί είναι ότι με την νέα κλίμακα έφτυσε κανονικά τους τρίτεκνους - πολύτεκνους. Καλά το 1 και 2 χιλιάρικα που είχαν όσοι έξτρα αφορολόγητο όσοι είχαν 1 και 2 παιδιά αλλά όσοι είχαν από 3 παιδιά και πάνω χάνουν συνολικό αφορολόγητο 22.000 για το οποίο θα πληρώσουν 3400ευρώ επιπλέον!! Σκέψου να υπάρχει κανένας μαλάκας που είχε 2 παιδιά και είπε να κάνει άλλο ένα για να μπει στους πολύτεκνους!

  Υ.Γ. Κύριε Διευθυντά παραιτούμαι, είστε πολύ απολυταρχικός... Έλληνας είμαι δεν θα δουλεύω σα Γερμανός!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 11. Good Morning Vietnam

  Κύριε Swear είπαμε ο Τάκαρος είναι τρελός, αλλά όχι βλάκας - γιαυτό δεν απεργεί ποτέ.
  ΜΟΝΟ ΟΙ ΒΛΑΚΕΣ, ΟΙ ΤΕΜΠΕΛΑΡΑΔΕΣ, ΟΙ ΑΧΡΗΣΤΟΙ ΚΑΙ ΜΗ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΙ ΑΠΕΡΓΟΥΝ!!!

  Σας έγραψα πως το δάνειο σε ευρώ ΜΑΛΛΟΝ θα είναι προτιμότερο απο το δραχμικό, καθαρά λόγω μικρότερου και σταθερότερου επιτοκίου.
  ΜΑΛΛΟΝ!!
  Αν εσείς έχετε ένα δάνειο 1.000.000 ευρώ και την επομένη βγούμε απο την ευρωζώνη με ανταλλαγή 340δρχ για 1 ευρώ, τότε έτσι και παραμείνει το δάνειο σας σε ευρώ, εσείς ναι μεν θα χρωστάτε 1.000.000 ευρώ, αλλά στην πράξη θα πρέπει να δώσετε 340.000.000 δρχ για να το αποπληρώσετε. Δραχμές θα δώσετε, αφού δραχμές θα έχετε. Έτσι όμως και την επομένη σας τραβήξουν μια υποτίμηση κατά 100% και σας στείλουν την ισοτιμία στο 1 : 680 τότε εσείς θα ψάχνετε για 680.000.000 δρχ. Και που θα τα βρείτε? Φωτία μεγάλη θα κάψει στον πισινό σας.

  Τα παμε. Δεν τα παμε?
  Οι Τράπεζες δεν χάνουν ποτέ!
  Γιατί έχουν την γκανιότα μαζί τους. Τα επιτόκια ντεεεεεεεεεεε , που τρέχουν πάντα περισσότερο απο όσο τρέχει ο πληθωρισμός.
  Την τράπεζα δεν την μέλλει αν σε έχει δανείσει σε ευρώ, σε δρχ ή σε ρούπιες. Αυτή στη λήξη θα πάρει τα ευρώ με το ανάλογο επιτόκιο ή τις δρχ ή τις ρούπιες με τα ανάλογα επιτόκια. Αλλού θα παίρνει 5% το χρόνο, αλλού 50% το χρόνο.
  Άρα δεν χάνει ποτέ η τράπεζα.
  Χάνει μόνο όταν έχει στα ταμεία της νομίσματα που ετοιμάζονται να υποτιμηθούν και αυτή δεν προλάβει να τα μετατρέψει σε άλλο νόμισμα.
  Οι Τράπεζες χάνουν, μόνο απο άλλες τράπεζες και απο κάτι λίγους που παίρνουν δανεικά και αγύριστα και δεν έχουν στον ήλιο μοίρα.
  Χάνουν δηλαδή ΜΟΝΟ ΑΠΟ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΕΣ και όταν είναι απρόσεκτες.

  Οι τράπεζες δεν είναι βλάκες να δίνουν σταθερά επιτόκια. Μόνο κυμαινόμενα.
  Λένε ότι όταν πληθωρίζεις μειώνεται το χρέος σου. Αυτή είναι η μισή αλήθεια.
  Μειώνεται το χρέος σου, όταν το επιτόκιο που έχεις δανειστεί είναι χαμηλό και σταθερό, ενώ εσύ κόβεις νόμισμα αβέρτα κουβέρτα στο νόμισμα που έχεις δανειστεί.
  ΑΠΛΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ!
  Η Fed πληθωρίζει, ενώ η Αμερική έχει δανειστεί με επιτόκια ασήμαντα. Όποτε θέλει ξεχρεώνει. Έχει και δικά της εκτυπωτικά μηχανήματα.
  Αυτό όμως δεν ισχύει γενικά για τον κάθε καψερό δανειολήπτη.

  Τάκης Μορφονιός ο διδάσκαλος

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 12. Πληθωρίστε να σας χαρώ. Αλλά αφήστε μου το επιτόκιο σταθερό!
  Εδώ είναι η πλάκα.
  Πληθωρίζεις την νομισματική μονάδα που χρωστάς για να μειώσεις το χρέος σου, αλλά το επιτόκιο να είναι σταθερό, να τους έχεις δώσει ομόλογα σου ντεεεεεεε.
  Οι καψεροί δανειολήπτες όμως όταν έρχεται πληθωρισμός την τρώνε. Νέφτι στον πισινό τους.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 13. ωραια, με καθησυχασατε,
  ερχεται συφορα μεγαλη,
  ας ξαναμπουμε στο μπουκαλι,
  της σαμπανιας,
  οπως ο σπασοκλαμπανιας

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 14. χαχαχα!!!!

  Blues τί εἷναι ὁ σπασοκλαμπανιας;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 15. ΣΠΑΣΟΚΛΑΜΠΑΝΙΑΣ

  Ορισμός : Ο "σπασοκλαμπάνιας" είναι ο άνθρωπος ο λόγω νοητικής αναπηρίας ανίκανος να αντιληφθεί πότε γίνεται επικίνδυνα για τη σωματική του ακεραιότητα ενοχλητικός, επαναλαμβάνοντας με διαφορετική όπως εσφαλμένα νομίζει διατύπωση τις ίδιες ακριβώς ερωτήσεις / επιθυμίες. Συναντάται επίσης ως "σπασαρχίδας" ή "πρηξαρχίδας". Πιο γενικευμένα αναφέρεται σε κάποιον που γίνεται πολύ ενοχλητικός κάνοντας συνέχεια κάτι που του έχει δηλωθεί ως ανεπιθύμητο (το λιγότερο).

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 16. Υπάρχουν και φιάλαι καμπανίτου που είχον έναν ωραίο βίο. Εξ όσων ακούω δηλαδή. Ξεύρετε, "Τζουλια, σαμπάνιαααααα!".

  Αλλά, δε θα επεκταθώ. Με συνεκλόνισε το σχόλιον του ζαχμουρ. Εβεβαιώθην δε ότι οι κυβερνώντες μας είναι όντως μαθητευόενοι μαγοι - προς το χαχόλοι. Μα είναι δυνατόν να βάζουν περαιτέρω ποινάς εις τους πολυτέκνους? Αιδώς αχρείοι!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 17. Σε λίγο θα τους βάλουν και πρόστιμο, επειδή έσπειραν τον κόσμο με ενοχλητικά κουτσούβελα.
  Την ίδια στιγμή, μέσα στο πρώτο 15νθήμερο του Μαρτίου, πουλήθηκαν 229 Mercedes, 194 BMW, 24 Lexus, 18 Porsche, 2 Bentley, 1 Aston Martin, 1 Hummer και 1 Jaguar.

  Και ποιος ξέρει πόσες σαμπάνιες και πόσα κιλά κόκας, εντός των «κοσμικών κύκλων», απαρτιζομένων από «επιχειρηματίες» της νύχτας, πουσταράδες μόδιστρους, νταβατζήδες, ανερχόμενες πορνοσταρς, βιζιτούδες και λοιπά μπουμπούκια της κοινωνίας.


  Κατά τα λοιπά, για να ευθυμήσουμε και λίγο, ημέρα τρίτη στη σειρά, φάπα τρίτη στη σειρά και οι ηλεκτρολόγοι έχουν λαλήσει οι καψεροί. Αυτό πιά είναι χειρότερο κι από την κατάρα του Φαραώ, μόλις ανοίγεις long, στο καπάκι ν αρχινάει το βρωμόξυλο. Φοβερή κατάσταση. Άειντε πάλι stop-loss, ο λωλός κι ο απολωλός.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 18. Βαδίζω και παραμιλώ
  με αυτή τη συμφορά μου
  τα stop loss μου δεν χαλώ
  αυτή θα είναι η διαφορά μου.

  Με το μαύρο κύμα εγώ νικώ
  και με το κόκκινο δεν χάνω.
  Κοιτάω όλον το σχηματισμό
  φέρτε μου τον αγιασμό
  μήπως τον πιω
  και καταλάβω.

  Σήμερα λέω να εξαφανιστώ
  το κλίμα για εμέ είναι βαρύ
  και όταν ξαναεμφανιστώ
  να πιω πολύ πάρα πολύ
  μήπως και ξεχάσω
  αυτό το long ήταν μακρύ
  σαν του αράπη το καυ@@


  Business us usual

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 19. κλεινουν τις λονγκ (εγκαιρως βεβαιως) και ξανανοιγουν αλλες, δεν εχουν πειστει ακομη, αρα η κινηση εχει συνεχεια, περιμενουμε το σορτ τους με αγωνια...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 20. Ο τρελοΤάκαρος το έγραψε εχθές. Δεν το έγραψε?

  Αμ ο άλλος ο καψερός. Ο επαγγελματίας trader ντε. Αυτός που πάντα κερδίζει, αλλά τα live του είναι άστα χ@στα. Μόλις σήκωσε το θεματάκι, ανοδικό σενάριο σε ισχύ, πάρτην κάτω την αγορά.

  Θα έκανε stop loss στα 2000, μας έλεγε ΕΧΘΕΣ.
  Σήμερα μας είπε ότι έκλεισε τελικά στα 2050 το 70% της θέσης του. Και κάτω απο τα 2000 βγαίνει short.
  Βρε δεν μας νοιάζει τι έκανες, τι κάνεις και τι θαααααααααααα κάνεις.
  ΘΕΛΟΥΜΕ LΙVE TRADE όπως έκανες παλιά και σε παίζαμε κόντρα βρε θηρίοοοοοοοοοοοοο.

  Βρεεεεεεεε τι κάθεστε και τους ακούτε!

  Κόντρααααααα εσείς.

  Τάκης Μορφονιός ο τρελός του χωριού.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 21. Προσέξτε τώρα : Σύμφωνα με την κοινοτική οδηγία για τις υπηρεσίες, παλαιότερα γνωστή και ως οδηγία Μπολκεστάιν ή οδηγία για «τον Πολωνό υδραυλικό», έρχεται στην Ελλάδα να δουλέψει –ποιος άλλος ?- ο Πολωνός υδραυλικός.

  Μέχρι εδώ, όλα καλά. Ελπίζω μόνο να μην τον ακολουθήσει και ο Πολωνός ηλεκτρολόγος. Είχαμε τους Έλληνες ηλεκτρολόγους, τώρα να μας πλακώσουν και οι Πολωνοί ελλιοτίστες, πάει, χαθήκαμε.

  Είπαμε τρείς μέρες πριν : Εδόθη ΣΗΜΑ ΠΩΛΗΣΕΩΣ βρεεεεεε ! Και όχι ένα, αλλά δύο. Μάλιστα κύριε. Ένα της Ντόρας κι άλλο ένα του προφέσιοναλ τρέηντερ. Σήμα καμπάνα.

  Σας τα λέει ο κοντοπίθαρος, σας τα λέω κι εγώ, αλλά εσείς τίποτα. Τον χαβά σας εσείς.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 22. Γκουρούδεςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςς

  Βάλτε στη σωστή σειρά τους δείκτες που θα προηγηθούν χρονικά κάνοντας νέα υψηλά.
  CAC
  DAX
  DOW
  FTSE
  SSE - Κίνα βρεεεεεεεεεε

  Τιιιιιιι είναι φούσκες τα Χρηματιστήρια? ανεργία, P/E στα ύψη και μπλά μπλά μπλά.
  Βρε απο εσάς δεν περίμενα να ακούσω τέτοια. Αυτά είναι για τους ανίδεους συνδρομητικούς.
  Βρε σεις αυτά, ανεργία, P/E και μπλά μπλά μπλά δεν έχουν σχέση με τις αγορές. Ακόμη δεν τα μάθατε?

  Τάκης Μορφονιός

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 23. Good Moorning Γκουρούδεςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςς

  Δεν βλέπω να απαντάτε στο κουίζ του τρελοΤάκαρου. Δεν το πιστεύετε ε??? Μην το πιστεύετε.
  Καθίστε εσείς να ακούτε τους μετρίους και κάτω του μετρίου, των forums.
  Χάσαμε και τον άλλο τον παικταρά που έπρεπε να δει DOW στις 8000 με 8300 για να καταλάβει την μεσοχρόνια πορεία του.
  Ποιο DOW εννοείς bρε καψερέεεεεεεεεε? Τον Composite Αverage μπρεεεεεεε?

  Μεγάλη η χάρη σας γκουρούδεςςςςςςςςςςςςςςςςςς.
  Βρε εδώ δεν ξέρετε που θα πάει η ΕΝΚΛΩ και ο Μεσοχωρίτης θα μας πείτε ότι ξέρετε που θα πάει ο DOW και ο DAX?
  Καλά αυτή η μεγαλειώδης πορεία της ΕΝΚΛΩ πότε ξεκινάει μπρέεεεεεεεεεε?
  Εδώ δεν μπορέσατε να τα βάλετε με το Λαναρά, θέλετε βρε γκουρούδεςςςςςςς να τα βάλετε με το θηρία ΓΔ και ΣΑΓΔ?

  Ξεκινάει και ο άλλος ο καψερός, αυτός ντεεεεεεεε που πήρε κάτι ΣΕΛΜΑΝ και ΕΔΡΑΣΗ ΩΣ ΠΡΟΙΚΑ, έτσι μας έλεγε όταν ήταν στο 1 ευρώ και πάνω, να κάνει πρόβλεψη ΓΔ. Βρε ξεκαθάρισε πρώτα με το άλλο σου εγώ τι τα έχεις αυτά τα Σελμανόεδραση, πότε τα πήρες, απο που τα πήρες, αν είσαι μεγαλομέτοχος, αν κερδίζεις 300% αφού τα έχεις αγοράσει στα 20 σέντς, αν είσαι κορόιδο και σε δούλεψαν οι παπαγάλοι και μετά βγες να μας πεις αν έχει στηρίξεις ο ΓΔ και θα πάει καρφί στα 1450.
  Είσαι απαισιόδοξος έεεε?
  Εμ και εγώ θα ήμουν, αν ήμουν τεμπαλχανάς και περίμενα να τα κονομήσω ΜΟΝΟ απο τις μετοχές και τις προθεσμιακές. Καλά ότι θα τα κονομήσει ο Τάκαρος απο τις μετοχές δεν το συζητάμε, με τόσους άσφαιρους φίτσουλες που κυκλοφορούν, αλλά βγείτε να δουλέψετε βρεεεεεεεε γκουρούδεςςςςςςςςςς. Να δουλέψετε γκουρούδεςςςςςς, όχι να ΑΠΕΡΓΗΣΕΤΕ.
  Τα παμε αυτά.
  ΑΠΕΡΓΟΥΝ μόνο οι ΤΕΜΠΕΛΑΡΑΔΕΣ , οι ΑΝΕΠΡΟΚΟΠΟΙ και οι ΜΗ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΙ.

  Πλάκα θα είχε όλοι αυτοί οι γκουρούδες να κηρύξουν απεργία. Τι θα κάνουμε τότε όλοι εμείς? Πως θα μπορέσουμε να δούμε το φως το αληθινό?
  Λοιπόν πάει και τελείωσε. Απο σήμερα εμείς ιδρύουμε ΤΑΜΕΙΟ ΥΠΕΡ ΑΠΟΡΩΝ ΚΑΡΠΑΖΟΕΙΣΠΡΑΚΤΟΡΩΝ ΓΚΟΥΡΟΥΔΩΝ (Τ.Α.ΚΑ.Γ). Θα τους κόψουμε μισθό για να μην τους χάσουμε. Μην απεργήσουν βρε αδερφέ.

  Τάκης Μορφονιός ότι θέλετε προσφέρετε στο ΤΑΚΑΓ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 24. O Τάκης Μορφονιός προσφέρει στο ΤΑΚΑΓ 1.000 Σέλμαν, 20.000 ΕΝΚΛΩ, 15.000 ΜΕΣΟΧ, 30.ΟΟΟ ΑΛΤΕ - ΑΛΤΕ έτσι? όχι ΑΛΤΕΚ - , άντε βρε τυχερά και 3000 ΕΔΡΑΣΗ

  Ο επόμενος, που θα συνεισφέρει.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 25. και ένα μαγιουδάκι στην μεγάλη ηλεκτρολόγο.
  Γκουρούδεςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςς

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 26. Διαβάζουν Kleftiko... Αλλαγές τελευταίας στιγμής χθες στο νομοσχέδιο που συμπεριέλαβαν αλλαγές για τους πολύτεκνους!

  http://www.tanea.gr/default.asp?pid=2&ct=1&artid=4565832&ml=1

  Αυτός είναι αρχισυντάκτης κύριε πρώην προϊστάμενε :-)

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 27. ξερω, ξερω, περιμενετε να γραψω τις κινησεις μου, να κανετε τα αντιθετα και να κονομησετε, αμ δε, δε θα ξαναγραψω τιποτα παλιοτεμπελχαναδες, ΝΑ ΦΥΓΕΤΕ, ΝΑ ΠΑΤΕ ΑΛΛΟΥ, °=¬%$£"!*°!©©©°)³³³³‘‘‘‘¨¨@@@@@@

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 28. Ακόμα περιμένω κάποιον να μου πει το ηλεκτρολογικό site... είναι σωστό να είστε τόσο μοναχοφάιδες?

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 29. Καλημέρα σε όλους
  Φίλε αρχισυντάκτη Ζαχαρία το ηλεκτρολογικό site είναι το : 2papadesmemagio.blogspot.com
  στο οποίο η πρόσβαση είναι περιορισμένη.
  Μη φανταστείς όμως οτι το πτυχίο σου του Πολυτεχνείου και τα 2 διδακτορικά αρκούν για να γίνεις δεκτός απο τους κατέχοντες την υπέρτατη γνώση!Δυστυχώς είναι λίγα - πολύ λίγα!!
  Πρέπει να κάτσεις κάποια χρονάκια να μελετήσεις Ελιοτ κλπ. και μετά θα κάνεις αίτηση,με λίγες πάντα πιθανότητες εισδοχής στο club.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 30. Καλά όταν συμπλήρωνα το μηχανογραφικό δεν με ενημέρωσε κανείς... Αχ και να είχα πάει ηλεκτρολόγος μηχανικός... Θα είχα χεστεί στο τάληρο τώρα. Από τους κατέχοντες την υπέρτατη γνώση μήπως ξέρετε αν είχε προβλέψει η Τ.Α. ή κανένα κύμα το -10% της ΜΟΝΤΑ χθες?

  Στα σοβαρά τώρα... Αγορά δεν έχουμε. Τα αποτελέσματα της ΟΤΟΕΛ τα έχει υποδεχτεί με εντονότατη συναλλακτική κίνηση.... Έχει τζίρο 35,2 ευρώ και -1,12%

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 31. Βρήκα μια πολύ ενδιαφέρουσα (κατά τη γνώμη μου)
  μελέτη του Κου Γιώργου Καισάριου σχετικά με δρχ-ευρώ-στάση πληρωμών κλπ που νομίζω αξίζει να την δείτε:

  http://www.market-talk.net/index.php/id/5051/

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 32. Γκουρούδεςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςς
  Αντί να διαβάζετε frapeziti παίζατε long με τους ηλεκτρολόγους.
  Μοίρασες χρήμα μεγάλε!
  Ο Τάκαρος πάντα αναγνωρίζει τους μάγκες.
  http://frapezitis.wordpress.com/2010/03/13/%CE%B4%CE%B5%CE%B7-%CE%B1%CF%81%CF%87%CE%B5%CE%AF%CE%BF-%CE%B5%CE%B2%CE%B4%CE%BF%CE%BC%CE%AC%CE%B4%CE%B1%CF%82-080310-%CE%AD%CF%89%CF%82-120310/

  980 ο 20ρης το έκανε πρωί πρωί. Τώρα μένει το 1125.
  Στα επιπλέον θετικά ο σπαρτούκοςplay, o προθεσμιακός ντεεεεεεεεεεεεεεε, που εμφανίστηκε με άρθρο φωτιά να λέει άρες μάρες κουκουνάρες αλειμμένες με αγγινάρες.
  Έχουμε και τον επαγγελματία trader που έκανε τα stop loss του – με κέρδος πάντα μάγκες έτσι??? – και πρέπει να έχει ανοίξει τα short του όπως μας είπε εχθές. Περιμένουμε με αγωνία το νέο ανακοινωθέν.
  Το μόνο αρνητικό οι πάντα κερδισμένοι ηλεκτρολόγοι που επιμένουν στα long.
  Τι να σας πει τώρα και ο Τάκαρος? Ότι η αγορά με κάποια μαγική κίνηση θα τους ξεβράσει όλους αυτούς? Τα ξέρετε αυτά πια.

  Τάκης Μορφονιός, διαβάζουμε 10 λεπτά την ημέρα, όλους τους άσφαιρους φίτσουλες και πάντα ξέρουμε τι θα γίνει στις αγορές.
  Δεν είναι φοβερό μάγκες?

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 33. Προσφέρω και μια ΔΕΗ στο ΤΑΚΑΓ. Όχι παραπάνω, γιατί αυτοί είναι ικανοί να να πάνε να τα σορτάρουν.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 34. Έχω 4000 ΔΒΕ από το 1994 άριστα συντηρημένες με τα κουπονάκια τους επάνω από το 1-20 (ούτε ένα δεν πλήρωσαν οι καριόληδες...)
  Προσφέρω τις 3990 στο ΤΑΚΑΓ...Κρατώ ένα τίτλο των 10 για κάδρωμα με υπότιτλο "Δεν Ξεχνώ"

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 35. Άρθρο από την προχθεσινή Μακεδονία

  "Στον Χολαργό... τυπώνουν ήδη δραχμές"!

  Οργιάζουν οι θεωρίες συνωμοσίας για την Ελλάδα και το ευρώ.


  Του Γιώργου Χρηστίδη

  Επειτα από μία δεκαετία τα μηχανήματα του νομισματοκοπείου στον Χολαργό ξανάπιασαν δουλειά και τυπώνουν πυρετωδώς δραχμές τις νύχτες, ενώ στη Γερμανία πελάτες τραπεζών αρνούνται να δεχθούν χαρτονομίσματα του ευρώ που προδίδουν την ελληνική καταγωγή τους, φοβούμενοι ότι η Ελλάδα θα φύγει από την ευρωζώνη και δεν θα έχουν καμία αξία!

  Τέτοιου τύπου “ειδήσεις” κάνουν θραύση τον τελευταίο καιρό, διαδιδόμενες από στόμα σε στόμα και από... μπλογκ σε μπλογκ, αντλώντας ίχνη αξιοπιστίας από εμβριθείς αναλύσεις και επώνυμες δηλώσεις στον εγχώριο και τον διεθνή Τύπο, με αντικείμενο το μέλλον της Ελλάδας στην ευρωζώνη.
  “Ναι, τις ξέρω τις φήμες. Με παίρνουν όλη την ώρα τηλέφωνο και μου τα λένε. Μη δίνετε σημασία. Στην Ελλάδα ζούμε, τη χώρα της συνωμοσιολογίας”, λέει στη “Μ” υψηλόβαθμο τραπεζικό στέλεχος, που παραδέχεται ότι το θέμα των... μυστικών δραστηριοτήτων στο νομισματοκοπείο συζητείται έντονα στην πιάτσα, δεν δίνει όμως καμία αξία σε όλη αυτή την παραφιλολογία. Η ιστορία για την τύπωση δραχμών ενόψει της υποτιθέμενης εξόδου μας από την ευρωζώνη επαναλαμβάνεται και διαχέεται στο ίντερνετ με καταιγιστικούς ρυθμούς και αφηγήσεις του τύπου “μου το ?πε ο φίλος της φίλης της γυναίκας του αδελφού μου που δουλεύει στο υπουργείο...” Επισήμως, φυσικά, οι πάντες μιλούν για “ιστορίες για αγρίους”.

  Η συνέντευξη Βγενόπουλου
  Αφορμή για την κυκλοφορία της συγκεκριμένης φήμης πολλοί θεωρούν ότι στάθηκε η πρόσφατη συνέντευξη του Ανδρέα Βγενόπουλου στον Νίκο Χατζηνικολάου (στον τηλεοπτικό σταθμό Alter στις 22 Φεβρουαρίου). O κ. Βγενόπουλος, ο οποίος στη συνείδηση πολλών εκ φύσεως καχύποπτων Ελλήνων είναι ο ισχυρότερος άνδρας της χώρας, άρα δεν λέει τίποτε τυχαία, είχε αναφερθεί τότε στο ενδεχόμενο προσωρινής εξόδου της Ελλάδας από την ευρωζώνη, άποψη που ακούγεται από πολλούς αναλυτές και ειδικούς. Στις εξωτερικές μας σχέσεις θα συνεχίζαμε να χρησιμοποιούμε το ευρώ, όμως στο εσωτερικό θα κυκλοφορούσε ξανά η δραχμή. “Δεν είναι δυνατόν να αποκλείουμε δογματικά ακόμη και μια προσωρινή έξοδο από την ευρωζώνη, έστω και αν αυτό που λέω τώρα μπορεί να φέρει ρίγη, ταραχή”, είχε πει.

  Τα ελληνικά ευρώ
  Η Ελλάδα δεν είναι λοιπόν το αγαπημένο θύμα μόνο των απανταχού κερδοσκόπων αλλά και των παντός είδους συνωμοσιολόγων. Όπως διαβάζουμε στον σοβαρό βρετανικό Τύπο, πρόσφατα στέλεχος αγγλικού hedge fund έλεγε στο BBC ότι στη Γερμανία πελάτες τραπεζών δεν δέχονταν ευρώ που τυπώθηκαν στην Ελλάδα ή σε άλλες χώρες του ευρωπαϊκού Νότου, μην τυχόν και αποσυρθούν από την κυκλοφορία σε περίπτωση εξόδου των χωρών αυτών από τη ζώνη του ευρώ. Τα ευρώ πράγματι ξεχωρίζουν ανάλογα με την προέλευσή τους χάρη σε ένα λατινικό γράμμα πριν από τον σειριακό αριθμό του χαρτονομίσματος που δηλώνει την... καταγωγή του. Εάν εκδόθηκε από την κεντρική τράπεζα της Ελλάδας, το γράμμα αυτό είναι το Υ, από τη Γερμανία το Χ, και ούτω καθεξής.
  Όπως όμως λένε σοβαρότεροι αναλυτές, ο... ρατσισμός έναντι των ελληνικών ευρώ, αν και στον βαθμό που υπάρχει, είναι εντελώς παράλογος. Όχι μόνο γιατί η Ελλάδα δεν κόβει ευρώ κατά το δοκούν, αλλά και για τον πρακτικό λόγο ότι έπειτα από τόσα χρόνια στα πορτοφόλια των Ευρωπαίων υπάρχει ένα “μιξ γκριλ” χαρτονομισμάτων, που καθιστά πρακτικά αδύνατη τη “γενοκτονία” των ευρώ που προέρχονται από μία μόνο χώρα.
  Πράγματι, σε δική μας τυχαία δειγματοληψία με βάση το περιεχόμενο του πορτοφολιού μας, από τα πέντε χαρτονομίσματα το ένα ήταν από την Ελλάδα, το άλλο από την Ισπανία, το τρίτο από την Ιταλία, το τέταρτο από την Πορτογαλία και το πέμπτο από την Ολλανδία.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 36. Τι θα γινόταν αν γυρίζαμε στη δραχμή
  Τι θα συνέβαινε όμως αν πράγματι η Ελλάδα εγκατέλειπε το ευρώ και επέστρεφε στη δραχμή; Το αδιανόητο αυτό σενάριο, που δεν προβλέπεται καν από τις συνθήκες, θα ήταν κατά πάσα πιθανότητα καταστροφικό, αν όχι για τη χώρα, σίγουρα για τους Έλληνες. Κατά πάσα πιθανότητα θα ακολουθούσε μια περίοδος καλπάζοντος πληθωρισμού, ενώ η αξία των καταθέσεών μας θα διαγραφόταν μονοκοντυλιά. Κάτι τέτοιο συνέβη για παράδειγμα στη Ρωσία στα τέλη της δεκαετίας του 1990, όταν τα νοικοκυριά είδαν ξαφνικά την αξία των αποταμιεύσεών τους να μηδενίζεται. Πέραν τούτου, οι νοσταλγοί της δραχμής πρέπει να σκεφτούν το εξής: Τι θα συμβεί με τα χρέη νοικοκυριών και επιχειρήσεων που είναι σε ευρώ; Με τη δραχμή υποτιμημένη, η εξυπηρέτησή τους θα ήταν πρακτικά αδύνατη, οδηγώντας σε μπαράζ πτωχεύσεων ακόμη και τις ισχυρότερες τράπεζες.


  Ποιος κόβει σήμερα τα ελληνικά ευρώ

  Το Ίδρυμα Εκτύπωσης Τραπεζογραμματίων και Αξιών (ΙΕΤΑ) βρίσκεται στον Χολαργό, σε κτίριο που αποπερατώθηκε το 1941. Η λειτουργία του τυπογραφείου άρχισε μετά την απελευθέρωση από τη γερμανική κατοχή, με την εκτύπωση του πρώτου χαρτονομίσματος (το καφέ χιλιόδραχμο Δ΄ έκδοσης του 1947). Παράλληλα άρχισε και η εκτύπωση επιταγών και άλλων αξιών της τράπεζας και του ελληνικού δημοσίου. Η τύπωση κερμάτων άρχισε το 1972, ενώ το ίδιο έτος το ΙΕΤΑ υπάχθηκε στην Τράπεζα της Ελλάδας. Σήμερα είναι αρμόδιο για την εκτύπωση τραπεζογραμματίων ευρώ, σύμφωνα με τα εγκεκριμένα από την ευρωτράπεζα σχέδια, τις προδιαγραφές και τα χαρακτηριστικά ασφαλείας. Οι ποσότητες που κάθε χρόνο ανατίθενται από την ΕΚΤ στην Τράπεζα της Ελλάδας και κατ? επέκταση στο ΙΕΤΑ για εκτύπωση αποτελούν μέρος του συνολικού αριθμού τραπεζογραμματίων ευρώ που τυπώνονται για την κάλυψη των αναγκών του ευρωσυστήματος.


  Τα γράμματα που προδίδουν τη χώρα τύπωσης κάθε ευρώ

  Εκδότρια κεντρική τράπεζα / Λατινικός κωδικός
  Βέλγιο Ζ
  Ελλάδα Υ
  Γερμανία Χ
  Ισπανία V
  Γαλλία U
  Ιρλανδία T
  Ιταλία S
  Ολλανδία P
  Αυστρία N
  Πορτογαλία M
  Φιλανδία L
  Σλοβενία H
  Σλοβακία E
  Κύπρος G
  Μάλτα F

  ΑπάντησηΔιαγραφή