Δευτέρα, 12 Απριλίου 2010

Baywatch

Κανονικά, μέρα που 'ναι σήμερα, θα έπρεπε ίσως να αναδημοσιεύσω το πανθομολογουμένως ιστορικό άρθρο «Είσαι Άχαρτος Πολύ», από το πάλαι ποτέ –επίσης ιστορικό- blog “Ali Baba”, αλλά έχε χάρη που είμαι μεγαλόψυχος, άσε που βαριέμαι κιόλας να με ξαναδιαβάζω, όσο ενδιαφέροντα κι αν είναι τα άρθρα μου. Κειμήλια, πες καλύτερα. –Μα τί λέω; -Βέδδες και Μαχατμπαράτα, ναι, αυτό είναι. Αυτό είναι, μάλιστα.

Εξάλλου, εάν μάθαμε (μεγαλοπρεπείας) κάτι χρήσιμο μέσα σ’ αυτά τα δύσκολα για τις αγορές χρόνια, είναι αυτό που έχουμε (μεγαλοπρεπείας) ξαναγράψει, ότι δηλαδή η Μαρκέτα βαράει άσχημα. Εμένα, για να το εμπεδώσω αυτό, μου πήρε κάτι μήνες. Σε άλλους, μόνον λίγες ημέρες. Σε άλλους πάλι, παίρνει χρόνια. Ενδεχομένως να είναι και θέμα αντίληψης, που δηλαδή μόνο θέμα αντίληψης είναι. Έτσι εξηγείται και το γεγονός ότι μερικοί –με την κακή έννοια- ιδιώτες, δεν πρόκειται ποτέ να καταλάβουν το ένα και μοναδικό πραγματάκι που χρειάζεται για να επιβιώσεις εδώ χάμω : Η Μαρκέτα, ξαναλέω, βαράει άσχημα. Πολύ άσχημα.

Κι εκεί που νομίζεις ότι έπιασες την καλή, τρως μια ξεγυρισμένη αλά Tζακ Ντέμπσεϋ, που λέγαμε τις προάλλες, κι έρχεσαι στα ίσα σου. Ή το αντίστροφο, ακριβώς πάνω που λες «άειντε να φτηνήνει λίγο ακόμα, να πάρουμε κι εμείς κάνα χαρτάκι κοψοχρονιά», μένεις και πάλι με την όρεξη. Διότι εν τω μεταξύ, κατά το Σαββατοκύριακο που μεσολάβησε, σε έσωσαν –που να μην έσωναν- και φύγαν τα χαρτάκια πάνω, πυραυλάκια εδάφους-αέρος, που καλούνται έτσι επειδή ξεκινάνε από το ίσωμα και φτάνουν στον Θεό -εάν υπάρχει- ή και πιο πάνω ακόμη. Δηλαδή, χαίρεται.

Βεβαίως, το έργο δεν τελειώνει έτσι, με το παλικάρι ν’ ανεβάζει στη σέλα του αλόγου την πολύπαθη κορασίδα και να την διασώζει από τους ληστές που την είχανε περικυκλώσει. Στην ουσία, το έργο δεν τελειώνει ποτέ, είναι ατέρμον που λένε, σαν κι εκείνον τον καψερό τον Ατέρμονα, που τον βάλανε σε αναστολή ή μάλλον σε καταστολή πες καλύτερα, διασωληνωμένο στην εντατική, στο διπλανό κρεβάτι με το δύσμοιρο το Πραξιτέλειο, μέχρι να βρεθεί κάποιος χριστιανός να τραβήξει τους σωλήνες, ν’ αναπαυτεί η ψυχούλα τους, των έρμων.

Τώρα, ανακεφαλαιώντας, εμείς εξαρχής είχαμε λεφτά, αλλά αυτοί είχαν βαλθεί να μας δανείσουν, για λόγους φιλοφρονήσεως απ’ ότι κατάλαβα. Αυτό δεν είναι δα και περίεργο ούτε πρωτοφανές. Όπως μερικοί που έχουνε λεφτά, αλλά παίρνουν κι ένα δάνειο από πάνω, να τους βρίσκεται, έτσι κι εμείς. Όχι ότι το είχαμε ανάγκη. -Αλλά άμα κι επιμένει ο άλλος τόσο πολύ, μέχρι σημείου φορτικότητας, τί να του πείς δηλαδή ; Να τον αποπάρεις, δεν λέει. Προσβολή είναι.

Ή ο άλλος, που πλατσουρίζει σα φάλαινα, καταπίνει δήθεν νερό και κουνάει τα χέρια του, και καλά ότι πνίγεται, ώστε να βουτήξει η Πάμελα Άντερσον, η φουσκωτή ναυαγοσώστρια, να τον σώσει. Δεν πνίγεται, αλλά όλοι νομίζουν ότι πνίγεται, επειδή αυτός το παίζει ωραία ότι τάχα πνίγεται, βάσει σχεδίου δηλαδή, με απώτερο σκοπό και δη πονηρό. Ορμάει λοιπόν η Πάμελα, σε σλόου μόσιον, τραβάει ένα μακροβούτι και τον αρπάζει τον περίεργο, που βγάζει μπουρμπουλήθρες. Έπειτα, τον απιθώνει στην άμμο και του κάνει τεχνητή αναπνοή, που αυτό δηλαδή ήθελε ο μάγκας και δώστου όλη η παραλία χειροκρότημα. Έτσι, και ο τύπος έκανε το κονέ του και η Πάμελα βγήκε ηρωϊδα και ο κόσμος φχαριστήθηκε διάσωση και μείναν όλοι ικανοποιημένοι, όπως ακριβώς εν προκειμένω. Κι όλ’ αυτά από το τίποτα.

Τώρα, πώς μπορεί να στραβώσει το ίδιο ως σενάριο : Πάμε πάλι γύρισμα, τη δεύτερη βερσιόν. Μοτέρ : Ο πονηρός κάνει πάλι ότι πνίγεται, χτυπιέται, φωνάζει βοήθεια, πιάνεται από τα μαλλιά του -αφού ο πνιγμένος από τα μαλλιά του πιάνεται- μέχρι δηλαδή να φιλοτιμηθεί η Πάμελα, να βουτήξει, να τον σώσει. Έλα όμως που εκείνη την ώρα η Πάμελα μόλις έχει πάει προς νερού της ή κάπου τραβιέται με τον Τόμμυ Λη, που ΄χει και βαρύ χέρι ή τέλος πάντων δεν ξέρω και ‘γω τί. Οπότε, αντί για την Πάμελα, ορμάει στο νερό εκείνος ο μπουχέσας, ο Ντέϊβιντ Μπουχέϊσσελχοφ, για τους γνωρίζοντες από σταρ σύστεμ, χόλυγουντ κλπ. Ορμάει λοιπόν ο Ντέϊβιντ και μόλις τον βλέπει ο παραμυθάς ξενερώνει τελείως και κόβει το θέατρο ότι πνίγεται, καθώς δεν έχει καμμιά όρεξη να τον περιλάβει ετούτος εδώ ο μαντραχαλάς, αντί για την γκομενάρα την Πάμελα. Εκεί όμως που έχει αρχίσει τις απλωτές, τον παίρνει γραμμή ο Ντέϊβιντ ότι αυτός εδώ ο μαλάκας κάνει πλάκα, οπότε τονε σβερκώνει, τονε σέρνει στην ακτή σαν το σακκί και τον περνάει ένα χέρι αστάρι και τρία χέρια ξύλο, για να ισώσει και να μην απασχολεί ξανά άνευ λόγου και αιτίας την υπηρεσία, γνωστή τοις πάσι και ως «υπερεσία».

Ηθικό δίδαγμα : Ακόμη κι αν ξέρεις μπάνιο, εσύ κάνε πως δεν ξέρεις. Δηλαδή, σκάσε και μην κολυμπάς, το αντίθετο του «σκάσε και κολύμπα». Στην καλύτερη των περιπτώσεων, ανοίγεις σοβαρές παρτίδες με την Πάμελα, στη χειρότερη γλιτώνεις ένα ξεγυρισμένο βρωμόξυλο από τον Ντέϊβιντ. Αν και ακόμη και στην πρώτη εκδοχή, ουδείς σου εγγυάται ότι τελικά θα το γλιτώσεις το βρωμόξυλο, από τον Τόμμυ Λη, εν τοιαύτη περιπτώσει.


Στην ανωτέρω φωτό-ντοκουμέντο, διακρίνεται σε πρώτο πλάνο η ναυαγοσώστρια κυρία Αγγελική Μέρκελ-το γένος Χέϊσσελχοφφ, κραδαίνοντας απειλητικά την Φρανκφούρτειο Σπάθη, ενώ στο βάθος διακρίνονται, εκ μεν δεξιών ο Γιώργος Αυτιάς, πανευτυχής για τη νέα του κόμμωση, αλλά και για τις νέες επιβαρύνσεις των χαμηλόμισθων-συνταξιούχων, εκ δε αριστερών ο παλαιός άσσος της μπάλας Βάσια Χατζηπαναγής, πάλαι ποτέ πρωταγωνιστής και νυν αρκούμενος σε ρόλο Μητσάρα. Όπως κι εμείς δηλαδή. Εμείς οι Έλληνες, που λέει κι ο Σκάης.

22 σχόλια:

 1. "θα έπρεπε ίσως να αναδημοσιεύσω το πανθομολογουμένως ιστορικό άρθρο «Είσαι Άχαρτος Πολύ»"

  Τι το λες και δεν το κάνεις, να γουστάρουμε!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Χαίρετε...Ὁ δικός μας ὁ Μητσάρας εἷναι αὐθεντικός. Μέ τό διακριτικό του μειδίαμα, τά μισόκλειστα ματάκια του, κυκλοφορεῖ ἀνάμεσά μας σάν ἄγρια ἀρκούδα πού ἔχασε τόν δρόμο γιά τό δάσος. Αὐτός ὁ Γερμανός Χατζηπαναγῆς ( φυσικά καί δέν ὑφίσταται τό εἷδος, κάτι σάν τζατζίκι Ἰαπωνίας ) τέλος πάντων, παραπέμπει εὐθέως σέ κομπάρσο. Σάν καί μᾶς δηλαδή...

  ἐνῷ ὁ Μητσάρας ...Μητσάρας καί ΜΑΤ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Γκουρούδεςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςς
  Όπως σας έλεγα στις 01 Απριλίου 2010 ώρα 8:25 π.μ. ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΣΤΙΓΜΗ!
  Όλοι 11 Απριλίου στα περίπτερα, να προλάβουμε το δεύτερο DVD της Τζούλιας. καλά έχει να γίνει χαμόςςςςςςς. Βλέπω να καταρρέουν τα περίπτερα απο τη ζήτηση.

  Εσείς δεν το πιστέψατε. Νομίσατε ότι πρόκειται για πρωταπριλιάτικη πλάκα, έτσιιιιιι?
  Σήμερα βγήκε το DVD. Αυτή ήταν η αποκλειστική πληροφορία του Τάκαρου προς όλους τους κλεφτογκουρούδες. Απο το βράδυ είχα στηθεί για να πιάσω σειρά να σας εξασφαλίσω το 2ο DVD.


  Σας το παρουσιάζω.
  http://www.youtube.com/watch?v=UGKe9vRLtvE&feature=related

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Μας πως θέλετε να κερδίσετε στα Χρηματιστήρια αν δεν ξέρετε πότε κυκλοφορεί το DVD της η Τζούλια?

  Οι άλλοι οι γκουρούδες του ΤΑΚΑΓ το έχουν γυρίσει στην πολιτική.
  Ανάλογα με το χρώμα των γυαλιών που φοράνε λένε αν έβαλε γκολ ο πρωθυπουργός ή αν έφαγε. Αν πήγε καλά ο προηγούμενος πρωθυπουργός ή όχι.
  όξωωωωωωωω βρε. Άντε πηγαίντε να τραβήξετε κανένα χρήμα να το στείλετε εκτός Ελλάδος. Μέχρι εκεί φτάνει η εξυπνάδας σας.

  1.500.000 δημόσιοι υπάλληλοι. 45.000 Αυστριακοί δημόσιοι υπάλληλοι με ίδιο πληθυσμό με εμάς και 60.000 δημόσιοι υπάλληλοι στη Σερβία.
  Ποιός θα είναι ο ήρωαςςςςςςςςςςς που θα πάρει τη σκούπααααααααα να ξεσκονίσει?????

  Καλά αυτό ο γκουρού που βγαίνει βόλτα με το ΤΑΝΚΣ του με σήμα τον ΚΑΡΧΑΡΙΑ έχει πολύ πλάκα, εκτός απο του ότι είναι χρήσιμος. Τα παμε ότι αυτός αγοράζει όξωωωωωω εμείς.

  Τάκης Μορφονιός, άντε άντε μην με πιάσει το σοβαρό μου και ξεβρακώσω όλους τους τάχα μου γκουρούδες.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. Πάμε και λίγο ανασκόπηση για DOW.
  Τα παμε, δεν τα παμε?
  Ο DOW θα κάνει νέο υψηλό, ΙΣΤΟΡΙΚΟ έτσιιιιιιι?
  Απο όποιο νούμερο και αν ξεκινήσει διόρθωση, ούτε μια μονάδα κάτω απο 10700.
  ΟΥΤΕ ΜΙΑ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
  Ένας σωστός Buuuuuuuuuuuuuuuuuullllllllllllllllll το πολύ μέχρι 10.700 να φτάσει, έτσι για να βγάλει αναμνηστική φωτογραφία ο άμπαλος συνδρομητικός.

  Βρεεεεεεεεεεεεε συνδρομητικέ μετά απο πόσα χρόνια θα ξαναβλέπαμε τα 10700 του DOW??
  χαχαχαχαχαχα

  Πόσαααααααααααααααααααααααααααααααααα????

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. το.....φιλί της Μέρκελ

  http://3.bp.blogspot.com/_Qk2QcP1CsIM/S8MlIm5nbUI/AAAAAAAAK7A/eugYz89lMYI/s1600/papandreoumerkel.jpg

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 7. Καλά τώρα βλέπω τον άλλο, δεν μπορώ να πω ντεεεεεεεεεεεεεεε, υποσχέθηκα, υποσχέθηκα, να σκέφτεται να πει για παγίδες, φάκες και τυριά.
  Τι είχα Γιάννη τι είχα πάντα.
  Καλά οι παγίδες και οι φάκες, αλλά τα τυριά δεν λήξαν απο το 1988 που τα βάζει στις φάκες?
  Μερικοί, να είστε σίγουροι μάγκεςςςςς, δεν αγόρασαν ουδέποτε μετοχή στη ζωή τους. Ή μάλλον όταν δύο ή τρεις φορές αγόρασαν ήρθαν οι καταρρεύσεις.
  Έτσι τους έμεινε το κουσούρι με τις φάκες.

  Buuuuuuuuuuuuuuuullllllllllllllllll

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 8. Αυτό είναι το Stop κύριε Swear. Το 10700!
  Όπως και την προηγούμενη φορά σας είχα πει 9700 το πολύυυυυυυυ και σταμάτησε το θηρίο στις 9900, ενώ είχαν εμφανιστεί όλοι οι καρπαζοεισπράκτορες με πρώτο και καλύτερο τον συνδρομητικό - μην χάσει αυτός δυστυχία και δεν χαρεί - και πανηγύριζαν.
  Τους ξηγήθηκαν όμως αλμυρό φιστίκι. Αράπικο φυστίκι. το πιάσατε το υπονοούμενο έτσιιι???

  Αυτά τα λέει ο τρελοΤάκαρος

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 9. Το Σάββατο πήρα για πρώτη φορά τη Galactical εφημερίδα. Το DVD του Παγκοσμίου κυπέλλου ήθελα. Για τα DVD παίρνω τις εφημερίδες όχι για να διαβάζω τους σαχλαμαράκηδες. Τι νομίζατε?

  Στο θέμα μας. Μια μπούρδα και μισή. Το αποκορύφωμα είναι ο πίνακας που βάζει όλες τις μετοχές με τα κλεισίματά τους και δίπλα είχε ένα κουτάκι όπου με ένα βελάκι - πάνω, κάτω ή σταθερό - μας έδειχνε τι λέει η τεχνική ανάλυση βραχυπρόθεσμα και μεσοπρόθεσμα. Που θα πάει η μετοχή ντεεεεεεε.
  Μπεεεεεεεεεε

  Βρε τίποτα πιο ενδιαφέρον, πιο ουσιώδες και ενημερωτικό δεν μπορούσατε να φτιάξετε?
  ΣΩΣΤΑ!!
  ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΤΕ!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 10. Δημοσιογράφοι του ΙΕΚ όπως πολύ σωστά τα λέει ο Frapezitis.
  Από όλους αυτούς, ΜΟΝΟΣ ΕΝΑΣ αξίζει. Είναι ψαγμένος και πολύ μάγκας, αλανιάρης και πρώτος!!

  Δεν πιστεύω να πιστεύετε πως θα σας τον πω ή που θα αρθογραφεί?

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 11. Άντε σας αφήνω τώρα.
  Πάω να διαβάσω Explorations ASE end of day

  Να μορφωθώ ντεεεεεεεεεεε.
  Αμόρφωτος και αστοιχείωτος να μείνω?

  Τάκης Μορφονιός ο Bullgedon

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 12. Ξανά τα ίδια στις 7000, στις 7500 και στις 8000. Ξανά μανά τα ίδια στις 8500, στις 9000 στις 10000 και στις 10500.
  Μα τα ίδια λέγατε και τον Γενάρη, το Φλεβάρη, το Μάρτη. Τα ίδια και σήμερα 13 Απρίλη.
  ΤΡΙΤΗ και ΔΕΚΑΤΡΕΙΣ βρε θηρία!!! Λέτε να είναι η τυχερή σας μέρα?

  Μα καλά δεν βαρεθήκατε να γράφετε τα ίδια και τα ίδια?
  Δεν προβλέπετε που δεν προβλέπετε , δεν πάτε για ύπνο καλύτερα?

  Πάρτε και την αφιερωσούλα σας άμπαλοιιιιιιι γκουρούδεςςςςς.

  http://www.youtube.com/watch?v=GfjMrLDt9S4&feature=related

  Αν δεν ξέρετε τι να τα κάνετε τα λεφτά σας, μην τα σορτάρετε στην Αμερική. Δώστε τα σε μας να βοηθήσουμε λίγο το ΑΕΠ της χώρας. Να ξεβρακώσουμε κανένα Αμερικανάκι ντεεεεεεε.
  Καλά βρεεεεε είναι δυνατό να πιστεύετε ότι εσείςςςςςςςςςςςςςς θα σορτάρετε και θα κερδίσετε?
  Παίξτε ΤΖΟΚΕΡ. Μεγαλύτερες πιθανότητες έχετε βρεεεεε.

  Από όλους εσάς, τελικά μόνο ένας ήταν σοβαρός.
  Αυτός ντεεεεεεε που περίμενε να δει DOW στις 8000-8300 για να καταλάβει τη μεσοπρόθεσμη πορεία του. Αυτός βρε κατάλαβε ότι τον έφτυσε η αγορά και εξαφανίστηκε. Εσείς τίποτα! ΓΡΑΦΙΚΟΙ όσο δεν πάει άλλο και απο κοτσάνες άλλο τίποτα.

  Γκουρούδεςςςςςςςςςςςςςςςςς μην βιάζεστε ορισμένοι. Σύντομα θα δούμε αν μπορούμε να πάμε πάνω απο 3000. Σύντομα. Υπομονή και σε 1 μήνα θα ξέρουμε.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 13. Το όνειρο κάθε αποτυχημένου γκουρού.
  Να βρει ψηλά τις αγορές και αυτός να ΣΟΡΤΑΡΕΙ και τα ΒΡΑΚΙΑ του και την επομένη να γίνει το ΚΡΑΧ.

  Άλλο το όνειρο και άλλο η πραγματικότητα μάγκες. Με αυτά και με αυτά μείνατε χωρίς βρακιά.

  Σιγά τα αυγά, τσιμπάνε και οι κότες βρεεεεε.

  Τάκης Μορφονιός ότι και να σας πω εσείς είστε αλλού για αλλού.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 14. Μόλις επέστρεψα απο τις Σειχέλες. Ξανά στην πρώτη γραμμή, έτοιμη να προβλέψω που θα πάνε οι αγορές και να βοηθήσω όλους εσάς.

  Στην Ελλάδα όλα φυσιολογικά. Όλα έχουν προβλεφθεί όπως ξέρετε, με σαφήνεια και ακρίβεια. Ο σχηματισμός είναι τριπλο zig zag και αναμένουμε να δούμε το combination που θα σχηματιστεί.

  ΓΙΑ ΕΣΑΣ ΟΛΟΥΣ έκατσα και ανέλυσα τον DAX.
  Όπως έλεγα οι τιμές στόχοι του ήταν κατά σειρά:

  - 4945 τις οποίες τις ξεπέρασε στις 16 Ιουλίου 2009.
  Είδατε? Το πέτυχα.

  - 5206 τις έφτασε μια εβδομάδα μετά και τις ξεπέρασε κατόπιν.
  Είδατε? Το πέτυχα.

  - Μετά είπα ότι ο τρέχον ανοδικός διορθωτικός σχηματισμός του DAX θα ολοκληρωθεί στις 5418.
  Το επίπεδο ξεπεράστηκε στις 21 Αυγούστου 2009
  Είδατε? Το πέτυχα.

  - Είπα θα έχουμε ΦΙΝΙΤΟ ΛΑΜΟΥΖΙΚΑ στις 5524 και μετά στις 5619.
  Το πρώτο επίπεδο ξεπεράστηκε στις 25 Αυγούστου 2009 και το δεύτερο 11 Σεπτεμβρίου 2009.
  Είδατε? Το πέτυχα.

  - Μετά σας είπα ότι το ΑΝΟΔΙΚΟ ΔΙΟΡΘΩΤΙΚΟ του DAX ολοκληρώθηκε και ότι ξεκινάμε αρχικά για 3360 μονάδες, μετά για 2527 με σκοπό να ολοκληρώσουμε στις 1799 μονάδες την πτώση του DAX.

  - Σήμερα βγαίνω και σας λέω πως ο σχηματισμός είναι wxyxz και θα έχουμε ένα μακρόσυρτο αργό ανοδικό, διορθωτικό της πτώσης, που θα οδηγήσει το δείκτη DAX στις 6339 μονάδες είτε στις 6408, είτε στις 6446 είτε 6527.
  Είδατε? πάλι μέσα θα πέσω.
  Μετά το πέρας όλων αυτών τελειώνει το ανοδικό διορθωτικό του DAX και θα πάμε στα νούμερα που αναφέρω στην προηγούμενη παράγραφο.

  Μετά μερικοί αμφιβάλλετε για τη δύναμη της Τεχνικής Ανάλυσης και ειδικά της κυματικής.
  Μην αμφιβάλλετε καθόλου. Πάντα μέσα πέφτουμε.

  ΦΙΝΙΤΟ ΛΑ ΜΟΥΖΙΚΑ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 15. Πάντως swear επειδή πολύ συχνά έχω ακούσει αυτά τα είσαι άχαρτος και ότι αν έρθει το κακό σενάριο καλύτερα να έχεις χαρτιά παρά μετοχές πρέπει να πω ότι μάλλον δικαιώθηκα που έλεγα κάλλιο μετρητά παρά χαρτιά. Κάποιος που πούλησε το 2008 και κάθισε να δει το έργο απέξω είναι Much better off από το να είχε μείνει μέσα. Ούτε τα χρήματα πληθωρίστηκαν, το αντίθετο μάλιστα. Αν γίνει, που είναι σχεδόν βέβαιο μία εσωτερική υποτίμηση με σημαντική μείωση μισθών και τιμών, τότε ένα χαρτοφυλάκιο 300.000 ευρώ που ρευστοποιήθηκε το καλοκαίρι του 2008 με μέσους μισθούς 1500 ευρώ τώρα είναι 320.000 με τους μισθούς να είναι πιθανόν να προσεγγίσουν (σαν μέση τιμή το λέω) τα 1000-1200 ευρώ και με τον ΓΔ 50% πιο κάτω.

  Ούτε ο πληθωρισμός τα έφαγε τα λεφτά, ούτε ο πόλεμος ούτε τίποτα...

  Επίσης σε περίπτωση εσωτερικής υποτίμησης είναι λογικό να υποτιμηθούν ανάλογα και οι τιμές των εταιρειών καθώς θα πάμε μία ταχύτητα πιο πίσω. Αυτό βέβαια θα αποτελέσει ευκαιρία για τις ισχυρές εξαγωγικές επιχειρήσεις (τις λίγες που έχουμε) αλλά ίσα με τότε βλέπουμε...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 16. Αυτό που λέω για ρευστοποίηση καλοκαίρι 2008 το λέω γιατί τότε δυστυχώς πέθανε ο πεθερός μου και είχε ένα χαρτοφυλάκιο (ως επί το πλείστον με Τράπεζα Κύπρου, αλλά και αρκετές άλλες μετοχές). Λίγο πριν πεθάνει μου είχε δώσει τους κωδικούς του, και αρχές Ιουλίου του 2008 πούλησα όλο το χαρτοφυλάκιο και μάλιστα είχα κόντρα με την πεθερούλα γιατί πίστευε ότι η Τρ. Κύπρου στα 9,20 ήταν χρυσή ευκαιρία (αφού κάποια στιγμή έφτασε και 13). Τώρα τα παιδιά της έχουν τα λεφτά τους αντί να έχουν τα μισά ενώ κάποια στιγμή η ΚΥΠΡ έφτασε και 1,6 (από 9 ευρώ!!) Δεν συζητώ για ΜΗΧΚ, ΒΑΛΚ, ΑΤΕΡΜ, κλπ κλπ που είχε στο χαρτοφυλάκιο...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 17. Πρωτότυπες Ιδέες

  ....από το ΕΘΝΟΣ

  Επάγγελμα: «Αλειφτής» γυναικείων πλατών

  Το σκέφθηκαν οι Γάλλοι, αλλά θα μπορούσε να εφαρμοστεί και στην Ελλάδα και να δώσει περήφανη απάντηση στην κρίση και την ανεργία εν' όψει θέρους... 12:47


  Ζητούνται νέοι και νέες για να εργαστούν τους μήνες Ιούλιο και Αύγουστο σε παραλία της δυτικής Γαλλίας, στο τουριστικό θέρετρο Λε Σαμπλ ντ' Ολόν, αλείφοντας αντιηλιακή λοσιόν στην πλάτη όμορφων γυναικών και γοητευτικών ανδρών. Μισθός για 42 ημέρες εργασίας: 5.100 ευρώ.


  http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=11512&subid=2&pubid=11092945

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 18. Πάντως βάζουμε μυαλό σιγά σιγά. Δεν βλέπω κανέναν να γκρινιάζει που έφαγε το -20% της ΙΛΥΔΑΣ σήμερα... Ήδη από την ΕΛΦΚ λίγοι είχαν γκρινιάξει αν σκεφτεί κανείς τι είχε ακουστεί στην περίπτωση της ΓΕΒΚΑ, του ΛΙΒΑΝ, της ΒΕΤΑΝ του ΜΑΙΚ κλπ κλπ.

  Αυτό σημαίνει 2 πράγματα: Ή δεν ασχολείται κανείς με το Χ.Α. ή δεν τσιμπάει ο κόσμος τόσο εύκολα...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 19. Γκουρούδεςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςς
  τι θα γίνει με αυτή την Αμερική επιτέλους? Θα διορθώσει ποτέ?
  Καλά το καταλάβατε. Όταν οι αγορές μοίραζαν χρήματα εσείς ήσασταν στον τόκο, να μην πω ότι ακούγατε τους ηλεκτρολόγους που σορτάραν περιμένοντας τις 3300 DOW.

  Εσείς τι νομίζετε? Ότι θα έχετε ξανά πολλές τέτοιες ευκαιρίες στα Χρηματιστήρια?
  Πάει το πουλάκι πέταξε.
  Καλά αυτός ο Nasdaq σκέτο θωρηκτό. Δεν καταλαβαίνει τίποτα.

  Τάκης Μορφονιός
  Buuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuulllllllllllllllllllll

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 20. Ο άλλος ο μαϊντανός, ο Ρουμπίνι ντεεεεε, που χάθηκε?
  Αυτός δεν μας έλεγε να μην μπούμε στις αγορές αν δεν μας πει αυτός?
  Αυτός για να καταλάβετε, την πρώτη μέρα που μίλησε δεν είπε μαμά ή άτα ή τατσί. Ξέρετε τι είπε?
  ΚΑΤΑΡΡΕΥΣΗ!
  Και εσείς νομίζατε ότι είχε πετυχημένο timing.
  Που είσαι βρε παιδί? Πές μας κάτι να γελάσουμε.
  Δώσε μας το σύνθημα πότε να αγοράσουμε Αμερική?

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 21. Λοιπόν μάγκες ακούστε και αυτό.
  Είναι η πρώτη φορά που η αρχιηλεκτρολόγος χρησιμοποίησε στο update της τις λέξεις
  ΠΙΘΑΝΟΤΑΤΑ , ΑΝ ΔΕΝ ΣΥΜΒΕΙ το προσδοκώμενο
  έτσι είναι η ώρα που για πρώτη φορά θα δικαιωθεί.

  Γκουρούδεςςςςςςςςςςςςς
  τα ίδια και τα ίδια. Γκρίνια, μιζέρια, κατήφεια και ατελείωτη μπουρδολογία.
  Δεν παίζεστε πια!
  ΟΛΑ ΤΑ ΞΕΡΕΤΕ!
  Ο ένας βλέπει φορτώματα, ο άλλος ξεφορτώματα και ο άλλος θα σορτάρει DOW τα βρακιά του.
  Κουλάαααααααααααρετε μάγκεςςςςςςςςςςς.
  Είστε ο τελευταίος τροχός της αμάξης και το χειρότερο είστε άμπαλοιιιιιιιιιιιι και βλέπετε παντού φαντάσματα.
  Ο ένας τι καλά που έκανε, ο άλλος τι κακά που έκανε αλλά τα έλεγε, ο τρίτος βλέπει οράματα.
  Ξερόλεςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςς μέτριοιιιιιιιιιιιιι

  Κύριε Swear ο Τάκαρος τιμά το blog σας. Όμως βλέπει πως η πληθωρικότητα του λειτουργεί ανασταλτικά για άλλους και δεν συμμετέχουν. Έτσι ο τρελός του χωριού παίρνει άδεια για μερικές μέρες.
  Όσοι πιστοί θα με βρίσκετε εδώ. Που ?????
  http://frapezitis.wordpress.com/

  Σταματήστε να ακούτε τους δημοσιοκάφρους και τις παπαρολογίες ΟΛΩΝ των γκουρούδων.

  Τάκης Μορφονιός

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 22. Ορίστε εμφανίστηκε και ο γκουρού των 8000-8300 μονάδων DOW, που ήθελε να δει για να καταλάβει την τάση, να μας βγάλει διάγγελμα.
  ΝΕΑ ΧΑΜΗΛΑ λέει. Αλλά τα του DOW τα κάνει γαργάρα.

  Buuuuuuuuuuuuuuuuuuuullllllllllllllllllllllllll έπεσες έξω μάγκα μου, όπως όλοι σας παίσατε έξω και θα πέφτετε στον αιώνα των αιώνων.
  Γιατί???????? Γιατί οι αγορές είναι πιο έξυπνες απο εσάς.

  Τα λέμε κύριε Swear.

  ΑπάντησηΔιαγραφή