Παρασκευή, 9 Απριλίου 2010

Δεύρο όξω, Σαμουήλ

Χριστός εξανέστη, και δικαίως μ’ αυτά που βλέπει τριγύρω του. Ο έχων δύο μανδύες να δίνει τον έναν. Τον άλλον θα του τον παίρνει η εφορία. Χάθηκε η εθνική μας ευφορία.

Μπαγιάτεψε το προηγούμενο θέμα, από τη Μεγάλη Τετάρτη αναρτημένο, και είπα να σηκώσουμε κανένα καινούργιο, μπας κι ανανεωθούμε, που δεν το βλέπω. Τώρα που είπα «μπαγιάτεψε», τί θυμήθηκα ; Λοιπόν, μας έφερε μία μουσαφίρισσα εκεί χάμω, ένα τσουρέκι πεσκέσι, απ’ αυτά τα ετοιματζίδικα, της πυρκαϊάς. Καταξοδεύτηκε, τί να σου πω. Ήταν εκεί παρατημένο από τη Μ. Παρασκευή, εάν δεν κάνω λάθος. Ούτε το σκυλί μου δεν το ζύγωνε. Κάτι θα ήξερε. Λένε ότι τα ζώα, δηλαδή εμείς οι άνθρωποι, διαθέτουν έξτρα αισθήσεις. Στην πραγματικότητα όμως, τα ζώα -δηλαδή εμείς οι άνθρωποι- δεν διαθέτουμε έξτρα αισθήσεις. Οι σκύλοι ναι, εμείς όχι.

Χτες βράδυ, ήτοι Πέμπτη του Πάσχατος, νύχτα άγρια, το βλέπω μπροστά μου το τσουρέκι και καθώς παρακολουθούσα ένα ντοκυμαντέρ για την κατοχή, μ’ έπιασε ξαφνικά μια λιγούρα να το καταβροχθίσω. Λέω όμως, τόσες μέρες πιά, θα έχει γίνει το τσουρέκι σαν λάβα σαντορινιά. Τέλος πάντων, κάνω μια έτσι, χραπ, και το ξεμασχαλιάζω. Βρε τί τσουρέκι ήταν αυτό ; -Ολόφρεσκο. Σα να βγήκε από το φούρνο εκείνη τη στιγμή, μόνο που δεν έκαιγε. Κατά τα λοιπά, αφρός σκέτος. Ορμάω λοιπόν στο τσουρέκι και του αλλάζω τον αδόξαστο. Πρέπει να έφαγα ίσαμε πέντε κομμάτια, μεγάλα σαν τις γροθιές του Τζακ Ντέμπσεϋ, για όσους ασχολούνται με μεγάλους θρύλους του μποξ. Προ Κάσσιους Κλέϋ, έτσι ; Εποχή μεσοπολέμου τώρα, θηρίο ο Ντέμπσεϋ, χέβυγουέϊτ τσάμπιον.

Φοβερή ιστορία, στον μεγάλο αγώνα με τον Σάρκυ. Έχει πλακώσει ο Σάρκυ τον Τζακ στις γρήγορες και τον έχει κάνει του αλατιού. Αντί όμως να τον αποτελειώσει κατευθείαν, πάει στον διαιτητή και παραπονιέται ότι ο Ντέμπσεϋ τον κοπανάει πούστικα, κάτω από τη μέση. Εκεί που ο Σάρκυ κλαψουρίζει στον ρέφερυ, σαν Ολυμπιακός που γυρεύει πέναλτυ, έρχεται μουλωχτά ο Ντέμπσεϋ και του σκάει μέσα στα μούτρα ένα ξεγυρισμένο άπερκατ, που είδε όλον τον γαλαξία μαζεμένο. Σαν το σακκί σωριάστηκε ο Σάρκυ, αντίο ζωή.

Έπειτα, ο ιστορικός αγώνας με τον Τάννεϋ, το ’27, στο Σικάγο. Ο Καπόνε είχε πιάσει τον Ντέμπσεϋ, να το κάνουν αβαβά το ματσάκι, να κονομήσουνε, αλλά ο Τζακ βράχος, ούτε ν’ ακούσει για στησίματα. Με την αβάντα του διαιτητή, ο Τζακ έχασε στον δέκατο γύρο, υπό συνθήκες που θα τις διευρευνήσουμε άλλη φορά, ώστε να μην εκφεύγουμε και του θέματος, που δεν είναι άλλο από τα τσουρέκια.

Έλεγα λοιπόν πώς πιστεύω ότι βάζουν κάτι μέσα σ’ αυτά τα τσουρέκια, κάτι σα λάβδανο ας πούμε, για να εξαρτάσαι και να τρως μετά μανίας. Αλλά αυτό είναι το λιγότερο. Το θέμα είναι άλλο. –Τί σκατά βάζουν και κρατάει το τσουρέκι φρέσκο τόσον καιρό ; Δηλαδή, η μάνα μου η καψερή μου ‘δωσε το Μ. Σάββατο κάτι τσουρέκια, που πήγα να τα φάω την Ανάσταση και παρολίγον να χάσω δυό κοπτήρες. Βασάλτης σκέτος τα τσουρέκια της μάνας μου. Ιζηματογενή πετρώματα. Μέσα σε δυό μέρες είχαν αχρηστευτεί. Στα σκουπίδια κατευθείαν. Λεφτά έχουμε. Με παίρνει μετά, μου λέει «-ωραία τα τσουρέκια ;». Θαύμα, της λέω, αριστούργημα, να ‘σαι καλά να μας φτιάξεις και του χρόνου, να τα ξαναπετάξουμε. «-Πώς είπες;», με ρωτάει. Τίποτα μωρέ, λέω τί φρέσκα που ήταν τα τσουρέκια σου. Εντάξει τώρα, τέρμα η συζήτηση, μου τα ‘κανες τσουρέκια.

Φεύγουν λοιπόν οι καταθέσεις από τις τράπεζες και το ερώτημα είναι πού πάνε. Έτσι και γίνει κάνα σατανικό ριφιφί σε μεγάλο κατάστημα, οι αρουραίοι θα βρούν στις θυρίδες πιο πολλά λεφτά κι απ’ όσα έχουν τα θησαυροφυλάκια όλων μαζί των μαγαζιών της Εθνικής, ανά τον κόσμο. Ιδού που κατήντησαν τον κόσμο, να μη ξέρει τί να κάνει με τα λεφτά του. Να είναι διαρκώς σε ανησυχία, ότι τελικά θα του τα φάνε ούτως ή άλλως. Ο Σαμουήλ ήταν κλεισμένος μεσ’ το Κούγκι και πάνε οι Σουλιώτες και του λένε «παπά έβγα όξω, να σηκωθούμε να φύγουμε». Διότι έτσι αξίωνε ο σατανάς ο Αλβανός, ο Αλή-πασάς, να παραδοθεί δηλαδή το οχυρό.

Λέει ο παπάς, άμα μου πληρώσετε τις μπαρούτες μου, τότε μόνο θα βγω. Επειδή δική του ήταν η πυρίτιδα, στο Κούγκι. Του λένε οι άλλοι, βρε πας καλά, εδώ ξεριζωνόμαστε κι εσύ γυρεύεις και αποζημίωση ; Πείσμα ο καλόγερος, να μη βγαίνει με τίποτα.

Από κει και παρακάτω, υπάρχουν δύο εκδοχές. Η μία εκδοχή είναι αυτή που μαθαίναμε στο σχολειό, ότι δηλαδή ο Σαμουήλ έβαλε φυτίλι στο μπαρούτι από μόνος του και τινάχτηκε στον αέρα, για να ποθάνει μετά των αλλοφύλων. Η εκδοχή αυτή, αν και ιστορικά μπάζει από παντού –διότι δε γίνεται αδελφέ μου να καίει μόνος του το βιός του ο παπάς, εκεί που πριν λίγη ώρα γύρευε τζερεμέ, χώρια που δεν πόθανε κανένας αλλόφυλος μαζί του, παρά μόνο ένα παπαδάκι, Σουλιωτάκι- μας δίνει και μία άλφα κατεύθυνση : -Αφού έχουν βαλθεί να μας τα φάνε τα λεφτά με κάθε τρόπο, μήπως να τα τρώγαμε εμείς πρώτοι, πριν προλάβουν να τ’ αγγίξουν ; Δεν είναι ανάγκη να τα μετατρέψουμε σε κάρβουνο, υπάρχουν χίλια-δυό αγαθά, έστω και τσουρέκια ετοιματζίδικα, για να πάρει κανείς, ώστε να μην του μείνει μεν φράγκο, αλλά τουλάχιστον ν’ αφήσει καμμένη γη, το απόλυτο τίποτα στους μπαταχτσήδες μανδαρίνους, που μεθοδεύουν την αφαίμαξη του ντουνιά, εντελώς απροκάλυπτα πλέον.

Η άλλη εκδοχή, περί Σαμουήλ μιλάμε τώρα, λέει ότι δεν έβαλε ο παπάς τη φωτιά, αλλά κάποιος άλλος. Και όχι ο Αλή-πασάς, μα ο Φώτος ο Τζαβέλας, βλέποντας ότι με τον παπά δεν έβγαινε άκρη και ότι εάν δεν τίναζε το Κούγκι στον αέρα, τότε θα τιναζόταν στον αέρα η συνθήκη με τον Αλή. Υπάρχουν και ντοκουμέντα περί τούτου, να τα βρω να σας τα δείξω, να ξεστραβωθεί όποιος δεν πιστεύει. Εδώ λοιπόν, και πάλι, η ιστορία διδάσκει. Διδάσκει ότι εάν δεν τους δώσει ο κόσμος τα λεφτά του με το καλό, θα του τα κάνουν κάρβουνο με το ζόρι. ‘Ωστε να τηρηθεί η νυν συνθήκη, με τον μοντέρνο Αλή-Πασά, που τον λένε θες Τρισέ, θες Διεθνές Νομισαματικό Ταμείο, θες Μπούντεσμπανκ, διότι τελικά αυτή η κουφάλα ο Ιωσήφ Άκερμαν τα σκαρώνει όλα.

Στο σχετικό soundtrack της σημερινής εκπομπής, ο Γιαν Άκερμαν, ο μόνος της οικογένειας που άξιζε πραγματικά, πετάει όξω τα μάτια της Les Paul του. Μάγος ο άνθρωπος, χόκους πόκους στ’ αλήθεια.

Εγώ βέβαια ξέρω ότι από Αληπασάδες μην περιμένεις ποτέ να τηρήσουν συνθήκες και συμφωνίες. Σε παίρνουν στο κατόπι και σε κυνηγούν αλύπητα, μέχρι να σε δουν ανάσκελα τσακισμένο, στον πάτο του Ζαλόγγου, να σου τρώνε οι γύπες τα χυμένα τα μυαλά σου μέσ' απ' τ' ανοιχτό το καύκαλο. Καλή όρεξη.

16 σχόλια:

 1. Κατι σου έβαλε στο τσουρέκι και αγρίεψες δικέ μου.
  Κύττα τα παιδάκια που δώσανε τον κουμπαρά τους γιά τη σωτηρία της πατρίδας.
  Σε λίγο θα μας δείχνουν και αλλοδαπά παιδάκια να τα δίνουν για να πιστέψουμε οτι θαύμασαν το πνεύμα μας και αγαπάν την Ελλάδα.
  Οσο για τον ωραίο Πάρη, ένας είναι ο Πάρης, μας έκανε τη χάρη να μην τον ταϊζει το Ναυτικό, μας κάνει και οικονομία, ορίστε φιλοπατρία μάγκες.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. καλησπέρα και χρόνια πολλά
  αν και δε πρέπει να λέμε τα μυστικά μας να πεις τη μαμά swear όταν είναι ζεστούτσικα τα τσουρεκάκια να τα τυλίγει με μια μεμβράνη για να διατηρούνται μαλακά
  εμείς οι του επαγγέλματος έχουμε στόφες κτλ για αυτά, αλλά τα μυστικά μας δε τα λέμε :)

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. μπεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεε

  Σας τα είπα εχθές τα σπουδαία κύριε Swear. Να παρακολουθείτε στενά τους άμπαλουςςςςςς και τις ηλιθιότητες που γράφουν και πάντα κερδισμένος θα είστε.

  ΥΓ
  Δεν με λένε Σαμουήλ.
  Τάκης Μορφονιός

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. α το ξέχασα,τσέκαρε και αυτή την εκτέλεση απ'ο τις κολοκύθες


  http://www.youtube.com/watch?v=libSTHaE80A&feature=related

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. Γκουρούδεςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςς
  Δεν πιστεύω να είστε πάλι short στην Αμερική?
  3 μήνες σας τα λέω, αλλά που εσείς.
  Εκεί το δικό σας.
  Όσοι δεν έχετε μυαλό πλερώστε τώρα για να μάθετε.
  http://www.youtube.com/watch?v=bdqYdqloUUg

  Τάκης Μορφονιός

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. Buuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuullllllllllllllllllllllllllllllllllllllllll
  Δεύρο όξωωωωωωωω

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 7. Καλησπέρα σας και αληθώς ανάσταση στο ΧΑΑ

  εγώ για το Σούλι πολλά δεν ξέρω επειδή όμως ήθελα να επικοινωνήσω μαζί σας αλλά δεν μου έρχεται έμπνευση ( κάτι σαν τον Αλκίνοο στο "γιατί δεν έρχεσαι") σκέφτηκα να μεταφέρω την ομιλία του συγγραφέα Γιώργου Σκαμπαρδώνη στην πρόσφατη εκδήλωση που οργάνωσε η Πολιτιστική Εταιρία Επιχειρηματιών Βόρειας Ελλάδας στο Βασιλικό Θέατρο με θέμα:

  "Σε ποια πόλη θέλουμε να ζούμε"

  Είναι δύσκολο να αντιληφθώ γιατί γίνεται αυτή η συνάντηση, εφόσον έχω την αίσθηση ότι ζούμε σε μία ιδανική πόλη, που προσφέρει τα πάντα.

  Καταρχήν η Θεσσαλονίκη είναι η μόνη ανεξίθρησκη ελληνική πόλη, που συνεχίζει να έχει για σήμα κατατεθέν της μία τουρκική φυλακή, το Λευκό Πύργο, το λεγόμενο παλιότερα και Πύργο του Αίματος ή Κανλί Κουλέ. Διότι, όπως είναι γνωστό, αποκεφάλιζαν σε αυτόν κάποτε τους θανατοποινίτες και τα κεφάλια τους κυλούσαν ψηλοκρεμαστά από τις επάλξεις ως τρίποντα σε ειδικά καλάθια, ενώ το εξωτερικό τείχος του πύργου βαφόταν από το αίμα κόκκινο κι αυτό ήταν μέρος της τρυφερής ατραξιόν.

  ΕΙΝΑΙ τώρα η μόνη πόλη που προσφέρει καθημερινές δυνατότητες εκγύμνασης στους κατοίκους της, αφού, για να περάσεις ένα πεζοδρόμιο, πρέπει συνήθως να υπερβαίνεις τα τραπεζάκια που καταλαμβάνουν το χώρο με άλμα εις ύψος ή με άλμα επί κοντώ ή επί κοντάρ, όπως το λένε μερικοί. Γι’ αυτό εξάλλου οι Θεσσαλονικείς έχουν πολύ ισχυρούς τρικέφαλους στα πόδια και δήμαρχο εξαιρετικό δρομέα.

  ΕΙΝΑΙ η μόνη πόλη που έχει τεράστια παραλία και λιμάνι χωρίς ακτοπλοϊκές συνδέσεις κι όπου ευτυχώς δεν υπάρχει βάρκα ή ιστιοπλοϊκό ποτέ ούτε για δείγμα. Κι αυτό, για να μην ενοχλούνται τα βοθρολύματα που κάνουν αμέριμνα κρόουλ ή ύπτιο και πλημμυρίζουν με μεθυστικές ευωδίες τους περιπατητές και όλα τα ακριβά διαμερίσματα της προκυμαίας, προσδίδοντάς τους έτσι μεγαλύτερη αντικειμενική αξία.

  ΕΙΝΑΙ η μόνη πόλη χωρίς ποδήλατα, αλλά που έχει φτιάξει ποδηλατόδρομους χωρίς καμία μελέτη, ώστε από αυτούς να περνά αριστοκρατικά κάποιος με ορθοπεταλιά ανά εξάωρο, αλλά και να ζορίζονται και να τιμωρούνται επαρκώς αυτοί που οδηγούν αυτοκίνητα και δικαίως ως μη-οικολόγοι.

  ΕΙΝΑΙ η μόνη πόλη που δεν ανέχεται την ανισότητα, γι’ αυτό δεν έχει ούτε έναν ανισόπεδο κόμβο.

  Η ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ έχει την ωραιότερη πλατεία της Ευρώπης, ωραιότερη ακόμη και από εκείνη της Σιένας. Ο Εμπράρ κάποτε τη σχεδίασε, ώστε από τη θάλασσα να βλέπεις την Πάνω Πόλη και από την Άνω Πόλη την παραλία, αλλά, επειδή εμείς ήμαστε ευφυέστεροι του Εμπράρ, καρφώσαμε ένα τεράστιο ρολόι στην Αριστοτέλους, φοίνικες ως πάνω στην Εγνατία και έτσι δεν μπορεί να δει κανείς τίποτα ούτε από κάτω προς τα πάνω ούτε αντίστροφα. Απολαμβάνει μόνο τους φοίνικες ή βλέπει τους ξύλινους δείκτες του ρολογιού, για να δει πώς περνά η ώρα.

  ΕΙΜΑΣΤΕ η μόνη απολύτως ασφαλής πόλη εν Ελλάδι με τόσα στρατόπεδα εντός του πολεοδομικού συγκροτήματος, που μας φυλάνε άγρυπνα από μία νέα τυχόν πολιορκία των Νορμανδών, των Σαρακηνών, των Βησιγότθων ή ακόμη και των Αβάρων.

  ΑΠΟΤΕΛΟΥΜΕ μία φωτεινή εξαίρεση, αφού το μεγάλο μας τηλεοπτικό κανάλι, η ΕΡΤ3, είναι τα τελευταία χρόνια χαρωπά υποταγμένο στην κεντρική ΕΡΤ και λειτουργεί ακόμη κατά μεγάλο μέρος μέσα σε τροχόσπιτα. Αυτό δείχνει την ταξιδιωτική διάθεση των Θεσσαλονικέων, τις διαρκείς τηλεοπτικές αναζητήσεις και τους ανοιχτούς μας ορίζοντες.

  ΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΜΑΣ έχει το μεγαλείο να είναι κλεισμένο ακαδημαϊκώς σχολαστικά στον εαυτό του και να μην έχει σχέση ή συνομιλία με τη χυδαία όντως πόλη, ενώ η Φιλοσοφική ουδέποτε έχει καλέσει εμένα ή άλλον θεσσαλονικέα συγγραφέα να μιλήσει στους φοιτητές, και ορθώς για να μη διαταραχθούν οι εμβριθείς έρευνες που γίνονται για τον Σικελιανό και η σχολαστική νεκροτομή του Ζαχαρία Παπαντωνίου.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 8. ΠΑΡΟΤΙ πέριξ της πόλεως υπάρχουν άπειροι χώροι, για να μεταφερθεί η Διεθνής Έκθεση Θεσσαλονίκης, εμείς την κρατούμε με ζηλοτυπία εντός, διότι, αν γινόταν ο σχετικός χώρος μητροπολιτικό πάρκο, θα τον γέμιζαν κι αυτόν με πυκνά αναψυκτήρια και τόσα τραπεζάκια, ώστε κι εκεί να εκπαιδευόμασταν στο άλμα μετ’ εμποδίων και με αθλητικό πρότυπο την Ολυμπιονίκη στα εμπόδια Βούλα Πατουλίδου.

  ΥΠΟΘΑΛΑΣΣΙΑ ή νέος περιφερειακός ευτυχώς δεν πρόκειται να γίνουν, διότι στην αντίθετη περίπτωση θα αμφισβητούταν η πολύτιμη παράδοση της πόλεως, που θέλει να τα κάνουμε όλα μόνο ως την πρώτη φάση τους, όπως παλιότερα το μετρό, που κάλυψε επί χρόνια και μόνο ως τρύπα τη διαδρομή Καμάρα-Παλαί ντε Σπορ, Παλαί ντε Σπορ-Καμάρα.

  ΕΙΜΑΣΤΕ περήφανοι που είχαμε μιαν ωραιότατη λίμνη, την Κορώνεια, και κατορθώσαμε να την αποξηράνουμε, όπως έγινε παλιότερα με τη λίμνη των Γιαννιτσών και με τα μυστικά του Βάλτου, εξοντώνοντας ταυτόχρονα περί τις 25.000 σπάνια πουλιά, που κουτσουλούσανε αγενώς και αδυσώπητα όλα τα πέριξ.

  ΚΑΤΟΡΘΩΣΑΜΕ να αναπαλαιώσουμε τη Βίλα Μπιάνκα και μερικά ακόμη, ελάχιστα, παλιά, υπέροχα κτίσματα, ώστε να φαίνεται ακόμη πιο ανάγλυφη η ασχήμια των χιλιάδων υπολοίπων πολυκατοικιών.

  ΚΑΙ ΕΧΟΥΜΕ το μοναδικό ιστορικό προνόμιο του τέλειου εγκλήματος. Δηλαδή να έχουν γίνει εδώ μερικές από τις διασημότερες δολοφονίες, όπως του βασιλιά Γεωργίου του Α’, του Γιάννη Ζεύγου, του Τζορτζ Πολκ και του Γρηγόρη Λαμπράκη, και να μην έχουν διαλευκανθεί ποτέ επαρκώς -ενώ είχαμε κι έναν δράκο, εκείνον του Σέιχ Σου, που ποτέ δεν συνελήφθη, ενώ στη θέση του εκτελέστηκε ο Αριστείδης Παγκρατίδης.

  ΚΑΙ ΕΙΜΑΣΤΕ η μόνη πόλη στην οποία τα κόμματα της αντιπολίτευσης συνεργάζονται τόσο ορμονικά, αρμονικά και δυναμικά, ώστε καταφέρνουν επί 20 συναπτά έτη να βγαίνει οπωσδήποτε δήμαρχος από την αντίπαλη παράταξη.

  Η ΣΑΛΟΝΙΚΗ έχει για πρώτο συνθετικό τη λέξη «σαλός». Σαλο-νίκη. Η νίκη του σαλού.

  ΟΠΟΤΕ ΚΙ ΕΓΩ σε αυτή τη Σαλονίκη θέλω κι επιμένω να ζω, διότι έχω αναπτύξει κάποιου είδους μπαγιάτικη και βαθιά μαζοχιστική διαστροφή. Κι όποιοι θέλουν να αλλάξουν την πόλη να τους φάει ο μαύρος λύκος.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 9. Μα που το ξέρατε ότι τον τρίτο σύζυγο, Θεός Σχωρέστον, τον έλεγαν Σαμουήλ?
  Μπουνταλάς μεγάλος. Έβγαζε 100.000 δραχμές την ώρα, την επόμενη έχανε τις 50.000. Το ευρώ δεν πρόλαβε να το γνωρίσει.
  Μου άφησε αμανάτι εκείνες τις μετοχές που σας έλεγα. Τις ΕΔΡΑΣΗ. Τίποτα αυτή. Τζίφος και σήμερα. Έπιασε και γρουσούζικο νούμερο σήμερα. 13 σέντς.
  Πείτε μου τη γνώμη σας. Τι να τις κάνω?
  Μην ανησυχείτε αν με συμβουλεύσετε λάθος. Μήπως ο μπουνταλάς ο Σαμουήλ όλα σωστά τα έκανε?
  100.000 δραχμές έβγαζε, 50.000 έχανε.
  Μου άφησε πάντως μεγάλη ακίνητη περιουσία. Να οικοπεδάρες στο Λαύριο, να διαμερίσματα στο Κολωνάκι, να εξοχικά στη Χαλκιδική, να και την Εδραση όπου ήταν μεγαλομέτοχος.

  Γιαυτό σας λέω πείτε μου τη γνώμη σας ελεύθερα. Θα ρώταγα τον Carl Futia αλλά δεν ξέρω Αμερικάνικα.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 10. Καλημέρα
  Εγώ πάντως σε αντίθεση με τους περισσότερους που έπαιρναν τα λεφτά τους και τα έκαναν δολάρια ή τα έστελναν έξω, τα έφερα όλα μέσα. Τις τελευταίες μέρες τσάκισα ΟΛΑ τα assets.
  Έτσι με συμβούλευσαν απο τη UBS όπου και είχα ένα μεγάλο μέρος των καταθέσεων μου. Το περισσότερο ρευστό το κληρονόμησα απο τον δεύτερο το συγχωρεμένο. Η φιλοσοφία του ήταν αγοράζουμε assets και το ρευστό πρέπει να κυκλοφορεί.
  Έτσι που λέτε την τελευταία εβδομάδα χτύπησα καμιά δεκαριά γκαρσιονιέρες στην περιοχή της Πανεπιστημιούλης. Ζωγράφου και Ηλύσια.
  Πάντα τα ASSETS έχουν αξία, έλεγε ο συγχωρεμένος, εσύ το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να βρίσκεις καλές στιγμές να τα αγοράζεις φτηνά και κατόπιν απο αυτά να παράγεις cash.
  Tα ίδια μου είπαν και οι σύμβουλοι μου στην UBS, τώρα γιατί εδώ στην Ελλάδα γράφουν άλλα τι να σας πω δεν ξέρω.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 11. Τσουρέκια? Αυτό που μου δίνει η μία κουμπάρα, το δίνω εγώ στην επόμενη κοκ.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 12. Αυτός ο Summy πολύ άμπαλος γκουρού. Μου θυμίζει τον άλλο τον γκουρού που έχει τρελαθεί ο ΦΑΝΤΑΣΙΟΠΛΗΚΤΟΣ, τις τελευταίες μέρες να μας κάνει διαρκώς αποκαλύψεις.
  Γκουρούδεςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςς η ανοησία σας πάει σύννεφο.
  Βρε ονειροπαρμένοι τα ξεχάσατε τα ξεβρακώματά σας στο καζινόχαρτο και στο άλλο, το ΓκαρβινοΡουμπόχαρτο ντεεεεεεεεεε.
  Ουσττττττττττττττττττττττττ απο εδώ χάμω.
  Βρε να μην είστε ματαιόδοξοι σαχλαμαράκηδες όπου πετάνε ανοησίες. Να είστε σεμνοί απέναντι στις αγορές.

  Δείτε τώρα και ποιός είναι ο SUMMY
  http://www.youtube.com/watch?v=lV0EXY84Y5Y&feature=player_embedded

  Άντε άντε με συγχύσατε, ενώ ξεκουράζομαι και πίνω τα φραπεδόπουλα μου.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 13. Χαίρετε χαίρετε ( κατά τό καλησπέρα καλησπέρα πού ἔχω ἀκούσει νά λένε κάτι σαχλαμαράκηδες δημοσιοκάφροι χεχεχε....)

  Σούλι τέλη 17ου, ἀρχές 18ου αἰῶνα. ἄντε βγάλε ἄκρη. Ἀλῆ πασᾶς, σουλιώτικες φάρες Μποτσαραῖοι, Τζαβελλαῖοι, ἐπίσκοπος Ἄρτης καί μετέπειτα Οὐγγροβλαχίας Ἰγνάτιος, ὁ Σαμουήλ ( ὁ Περαιβός τόν ἀποκαλεῖ "φθοροποιό"), ὅλες οἱ φάρες πότε ἡ μιά πότε ἡ ἄλλη συμμαχεῖ μέ τόν Ἀλῆ, πότε τόν πολεμάει, πότε πολεμᾶν μεταξύ τους. Τελικά ὅλο τό βάρος τῆς "προδοσίας" φορτώθηκε μόνο στόν Πήλιο Γούση, καί στόν Ἰγνάτιο.

  Γιά μιά ἰδέα μόνο καί τίποτα παραπάνω... http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=12128&subid=2&pubid=702484&tag=8307

  Δέ πά νάγινε ὅτι θέλει... ἐγώ ἀκούω Τζιμάκο

  Στίχοι: Τζίμης Πανούσης
  Μουσική: Τζίμης Πανούσης
  Πρώτη ἐκτέλεση: Τζίμης Πανούσης

  Σὰν τὸν Σαμουὴλ στὸ Κούγκι
  μπαίνω μέσα στὸ μπουζούκι
  μὲ ταξίμια, μὲ φυτίλια
  μὲ βυζαντινὰ καντήλια
  Στὸ βυζὶ του ἀμπαρωμένος
  θὰ πετάξω τὸ καπάκι,
  κάλλιο νὰ 'μαι πεθαμένος
  παρὰ Ἀμερικανάκι

  Μὲ τοῦ μπουζουκιοῦ τὸ σκάφος
  πλέω τὴν Ἀχερουσία,
  πάω νὰ βρῶ τοὺς πεθαμένους
  νὰ μοῦ δείξουν τὴν οὐσία

  Θέλω ζόρικα ντουέτα
  Τζίμη Χέντριξ - Βαμβακάρης
  κι ὄχι ἀδελφὲς Κατσάμπα
  νὰ περνάει ἡ ζωή μας τσάμπα

  Ώ, ρὲ τί θὰ γίνει ἀπόψε
  πάρ' τὴν τράπουλα καὶ κόψε
  Οἱ ρηγάδες κι οἱ βαλέδες
  Μ' ἀναμμένους ἀργιλέδες,
  θὰ τὴν πάρουμε τὴν Πόλη
  γιὰ νὰ σφίξουνε οἱ κῶλοι
  Μὲς στὰ μπὰρ δὲν μπαίνει οὔτι
  γιατί γίνεται μπαρ-ούτι

  http://www.youtube.com/watch?v=ylGRxfOhkv4

  ΑΠΟΦΕΥΓΕΤΕ ΤΑ ΕΤΟΙΜΑΤΖΙΔΙΚΑ ΤΣΟΥΡΕΚΙΑ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΕΙΟΥ !!! :))

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 14. Γκουρούδεςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςς τα μάθατε τα νέα?
  Διασώθηκαν οι Γερμανοί. Έ ρε γλέντια. Στο τσακ τη γλύτωσαν οι Γερμαναράδες.
  The Winer is USA.
  Τι???????????????????????? Δεν είναι έτσιιιιιιιι? Αλλιώς σας τα λένε οι γκουρούδες σας?

  Με αυτά και με αυτά θα τρελάνουν και τον συνδρομητικό. Πάνω που είπε ότι θα τη γλυτώσουμε αμέσως να τον διαψεύσει η αγορά και ολοταχώς κάτω. Εχθές άρχισε πάλι τα δικά του. Νέα χαμηλά και μπλά μπλά μπλά.
  Άμπαλεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεε
  Βεβαίως αυτά τα έλεγε πριν βγει η απόφαση για τη σωτηρία της Γερμανίας.
  Μα τι τον πληρώνετε βρεεεε?
  Υποψιάζομαι ΓΙΑ ΝΑ ΓΕΛΑΤΕ σε καθημερινή βάση .

  Σήμερα εμφανίστηκε και ο άλλος, να μας πει πως τα χειρότερα έπονται. Σιγά μην έλεγε κάτι διαφορετικό αυτός. Αν κατέβαιναν τα τανκς στο Σύνταγμα μόνο τότε αυτός θα έβλεπε τα καλύτερα να έπονται. ΤΑΝΚΣ με σήμα τον ΚΑΡΧΑΡΙΑ ντεεεεεεε.
  Να τον διαβάζετε αυτόν τον γκουρού. Αυτός μόλις πει καλή κουβέντα για μετοχή πάρτην την μετοχή κάτω και όταν λέμε κάτω εννοούμε πολύ κάτωωωωωωωωω.

  Θα σας έλεγα και άλλα κύριε Swear αλλά βλέπετε σας υποσχέθηκα να μην πιάσω τους φίλους σας.
  Έχουν το ακαταλόγιστο.

  Τάκης Μορφονιός Η ΔΙΚΑΙΩΣΗ

  Γκουρούδεςςςςςςς του ΤΑΚΑΓ μην σας πιάνει πανικός. Αφιερωμένο!
  http://www.youtube.com/watch?v=YskHXs47Sww&feature=PlayList&p=5B3D8EE15703314F&playnext_from=PL&playnext=1&index=11

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 15. Dubai 3,35% εχθές. Για τέταρτη φορά τους τελευταίους 4 μήνες ετοιμάζεται να αναμετρηθεί με τις 1850. Αυτή τη φορά θα τα καταφέρει.
  Πάει και τελείωσε. Για εμάς το μαγικό νούμερο είναι το 2160.

  Αυτό το καινούργιο φυντάνι, ο SUMMY ντεεεεεε τελικά έχει παρελθόν.Μαύρο και άραχνο στις προβλέψεις.
  Βγήκε τώρα να μας κάνει προβλέψεις κοιτώντας τι έκαναν άλλες χώρες πριν 170 χρόνια.
  Βρεεεεε καψερέ SUMMY εδώ απέτυχε η Παπαδιά κοιτώντας διαγράμματα της τελευταίας χιλιετηρίδας εσύ θα τα καταφέρεις κοιτώντας ΜΟΝΟ 170 χρόνια πίσω?

  Τέτοιους γκουρούδες έχετε καλά να πάθετε. Ρέστοι και ταπί θα μείνετε.
  Αλλά εσείς οι κλεφτομαγκεςςςςςς πια ξέρετε. ΚΟΝΤΡΑ στις ΗΛΙΘΙΟΤΗΤΕΣ ΤΟΥΣ. Όσοι πιο σίγουροι εμφανίζονται και πιο πειστικοί τόσο πιο πολύ κόντρα εσείς.
  Άμπαλοιιιιιιιιιιιι με τις αποκλειστικότητες σας και τις αποκαλύψεις σας.

  Buuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuullllllllllllllllllllll

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 16. Εμφανίστηκε και ο άλλος να μας πει δεν πληρώνει, ΔΙΟΔΙΑ ντεεεεε.
  Το ξέρουμε το ξέρουμε. Εσύ μόνο στο ΧΑ πληρώνεις.
  Αυτός όλο στη διαμαρτυρία είναι.

  Διαβάζουμε όλοι, Ταυρακια,μηπως ηρθε η ωρα?
  Εκεί μέσα γίνεται ο κακός χαμός. Έ ρε γλέντια και πλάκες.
  Γκουρούδεςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςς μπορεί να χάσαμε τον Αλεκάρα τον Τζανετάκο, αλλά σβέρκους γκουρούδων δεν πρόκειται να χάσουμε.

  ΑπάντησηΔιαγραφή