Παρασκευή, 16 Απριλίου 2010

Λόμπυ για απόσυρση

Ορίστε μας τώρα. Έγινε φίρμα και ο Playboy και μας κάνει κόνξες, ότι και καλά η πληθωρικότητά του δεν αφήνει τους άλλους γκουρούδες να εκφραστούν ελεύθερα και γι αυτό κάνει πίσω, ν’ αφήσει λέει το πεδίο ελεύθερο στους μικρούς. -Τί μας λες μωρέ παιδί ; -Μήπως την είδαμε κάπως ; -Μήπως πήραμε ψηλά τον αμανέ ; -Ποιός ; Ο ζουμπάς ο Playboy, που εάν δεν ήταν το Κλέφτικο να τον αναδείξει ως πηγαίο ταλέντο, δεν θα τον ήξεραν ούτε στο blog εκεινού του περίεργου του ακαταλαβίστα, που το διαβάζουν πέντε νοματαίοι, εκ των οποίων οι τέσσερις είναι ο ίδιος. Κι ανάθεμα εάν ο καθένας από τους τέσσερις χαρακτήρες του καταλαβαίνει τί διάολο εννοούν οι άλλοι τρείς. Φοβερά πράματα. Έχετε πλάκα μερικοί, σας παραδέχομαι.

Έλεγα λοιπόν τις προάλλες, πώς η Μαρκέτα η άτιμη βαράει άσχημα και πως εκεί που νομίζεις ότι έπιασες την καλή, τρως μια ξεγυρισμένη κι έρχεσαι στα ίσα σου. Ή το αντίστροφο, ακριβώς πάνω που λες «τώρα θα πέσει να ψωνίσουμε», μένεις και πάλι με την όρεξη. Έλεγα ακόμη ότι το έργο δεν τελειώνει έτσι, με το παλικάρι ν’ ανεβάζει στη σέλα του αλόγου την πολύπαθη κορασίδα και να την διασώζει από τους ληστές. Ότι, στην ουσία, το έργο δεν τελειώνει ποτέ. Αυτά έλεγα και μόλις τα είπα, δώστου μία γερή κάτω και κομμένα τα πανηγύρια των βιαστικών και μετά, την άλλη μέρα, άντε πάλι πάνω και την παράλλη, μία κάτω και μια πάνω, σιμουλτανέ, να καταπίνουνε οι τρεηντεράδες τις δραμαμίνες με τις χούφτες, από την πολλή τραμπάλα. Όπως παίζει ο Κασπάροφ σαράντα πιτσιρικάδες ταυτοχρόνως, σε διαφορετικά τραπέζια και τους ξαπατώνει όλους μαζί, ώστε να βάλουνε μυαλό, να μην τα βάζουν άλλη φορά με διάνοιες, έτσι και τα μεγάλα κανόνια του ΧΑΑ διαλύουν τον κάθε πιτσιρικά που την είδε μέγας trader και νομίζει ότι μπορεί να παίξει στα ίσα με τα θηρία, με όπλο τα χαρακάκια και τις πλαστελίνες του.

Σαν κουκλάκια τους παίζουν, μαριονέτες κανονικές κι αυτά τα ζωντόβολα ακόμη να πάρουν χαμπάρι πώς τους μασάνε τα λεφτά. Που σιγά τα λεφτά δηλαδή, αλλά δεν έχει σημασία. Το θέμα δεν είναι τα λεφτά. Το μήνυμα είναι κάτσε στην άκρη μικρέ, διότι εδώ κόβουν κώλους. Σφαγείο σκέτο. Αλλά οι πιο αστείοι όλων, είναι αυτά τα λομπάκια της συμφοράς, παλαιάς τεχνολογίας τα λέω εγώ, που νομίζουν τα καψερά ότι βρισκόμαστε ακόμη στο καλοκαίρι του ’99 και ότι μέσα στην αγορά έχει πεντακόσες χιλιάδες αργόμισθοι δημοσίοι υπαλλήλοι, συν εξακόσιες χιλιάδες συνταξιούχους, συν εκατό χιλιάδες χαρωπές νοικοκυρούλες, γεννημένα κορόϊδα δηλαδή, να τους τα μασήσουν για πλάκα. Ακόμη να ξυπνήσουν. Αυτοί νομίζουν ότι μπορούν να κάνουν τα ίδια παιχνιδάκια και σήμερα και να μην τους παίρνουν χαμπάρι. Ακόμη να καταλάβουν ότι στη θέση του συνταξιούχου βρίσκονται σήμερα αυτοί οι ίδιοι, τα λομπάκια δηλαδή. Μικρά ψαράκια, τροφή για καρχαρίες, στην ισχύουσα διατροφική αλυσίδα.

Για να φτιάξεις αυτά τα έργα, που προσπαθούν αυτοί οι κύριοι μάταια να γυρίσουν, θες δύο πράγματα. Πρώτον και κύριον, θες λεφτά. Λεφτά αυτοί δεν έχουν, γι’ αυτό παρακαλάνε μπας και βρουν κανένα κορόϊδο να παρκάρουν τα κομματάκια τους και να τα γυρίζουν μετά αναμεταξύ τους, ξανά και ξανά, να δείχνουν μουσαντένιους όγκους, μπας και ψαρώσει κανένας. Το ίδιο modus operandi, χρόνια ολόκληρα. Καμία βελτίωση, καμία πρόοδος. Δεύτερον και κυριώτερον, θες bull αγορά. Όχι απλώς μπούλ, καραμπούλ. Ειδάλλως, άειντε και τα μάζεψες και τα πάρκαρες τα κομματάκια, σε ποιόν θα τα δώσεις βρε άχρηστο κορμί ; Γι αυτό πάντα στο τέλος, καταλήγουν να σφάζονται μεταξύ τους, ποιός θα προλάβει να ξεφορτώσει στον άλλον και να ξεφορτώσει άτσαλα, δίχως καν να τηρούνται τα προσχήματα.

Τα παιδιά δεν έχουν πάρει είδηση πως τα πράγματα έχουν αλλάξει άρδην κι αλλάζουν διαρκώς, κάθε μέρα. Αφού σου λέει τώρα, κάτσαν κάτω οι άλλοι, τα τέρατα, και συμφώνησαν ν’ αρχίσουν λάου-λάου ν’ απενεργοποιούν πλουτώνια και κέρατα πυρηνικά. Σοβαρότατη είδηση. –Τι σημαίνει αυτό ; Σημαίνει το εξής : -Ότι ξέρουν καλά πως οι μεγάλοι πόλεμοι δεν γίνεται πλέον να διεξάγονται με τέτοια όπλα, γιατί τότε, κι εγώ κακά χερόβολα κι εσύ κακά δεμάτια. Αντίο ζωή, όλοι. Και δεν χρειάζεται κιόλας. –Θες πόλεμο ; Ιδού ο πόλεμος. Τώρα δα, τί έχουμε δηλαδή ; -Δεν έχουμε παγκόσμιο πόλεμο ; Απ’ αυτό έχουμε. Παγκόσμιο οικονομικό πόλεμο, λυσσαλέο. Και τα θύματα αμέτρητα, ήδη. Και θα πολλαπλασιαστούν. Δίχως να χρειαστεί να πέσει μήτε μπαταριά, επί δυτικών εδαφών. Στο κάτω-κάτω, για πολέμους πραγματικούς, με τουφεκίδι δηλαδή, υπάρχει και κοτζάμ τρίτος κόσμος. Μία εστία εδώ, μια εστία εκεί, άλλη παρακάτω, να ξεφορτώνουμε τις μπαρούτες μας, να μη χαλάνε στις αποθήκες και να βαστάμε και τα στρατά εν εγρηγόρσει, διότι ποτέ δεν ξέρεις. Έτσι λοιπόν έχουμε έναν παγκόσμιο οικονομικό πόλεμο μεταξύ προηγμένων πολιτισμών (ναι, αμέ, πώς ;) και πολλούς μικρούς συμβατικούς πολέμους στα απανταχού Καφριστάν αυτής της οικουμένης. Ώστε να είναι όλοι απασχολημένοι.

Κι έχουμε εμείς εδώ τα λομπάκια παλαιάς τεχνολογίας, να παίζουν ακόμη τον παπά, με την ίδια τράπουλα και τους ίδιους αβανταδόρους, που είχαν και το ’99. Αλλά δεν έχει πια κόσμο στο στενό. Κανείς περίεργος δεν σταματάει να δει τί γίνεται. Κανείς δεν τσιμπάει. Τους έχουνε πάρει όλοι χαμπάρι. Κι έτσι, στο τέλος, ο παπατζής κοιτάει πώς θα ξεπατώσει τους ίδιους τους αβανταδόρους του. Διότι , όπως λέει κι ο ποιητής, «αφού κανείς δεν έμεινε, ώστε να ξεφορτώσω, φοβάμαι μην καμιά φορά πουλήσω στον εαυτό μου».

20 σχόλια:

 1. Οπως ειπε και καποιος,
  καλο ειναι να ασχολησε με το ΧΑ λιγο,
  το πιο πολυ κανει κακο στην τσεπη σου
  και σε αλλα πραγματα.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Έτσι λέτε κύριε Swear?
  Με το δίκιο σας!
  Δεν παρακολουθείτε στενά τον playboy και όπου αλλού γραφεί. Θα βλέπατε τι έγραψε την προηγούμενη της αποσύρσεως.
  Τα παμε δεν τα παμε? Οι τελευταίοι τροχοί της αμάξης είναι όλοι όσοι νομίζουν πως κάτι ξέρουν.

  Τάκης Μορφονιός

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Κόβουν κώλους δε λες τίποτα …

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. μα ποιος να τσιμπησει?? οσοι μικροι εχουν επιβιωσει στην αγορα(ειτε με χαρτια,ειτε με λεφτα,ειτε και με τα δυο)εχουν περασει δια πυρος και σιδηρου,εχουν ηδη πισω τους προσφατη σαν εμπειρια την μεγαλυτερη κριση της γενιας μας..και τα περισσοτερα που γραφονται στα φορουμ για λομποχαρτα και σαπακοχαρτα και λεει κανεις"νατα τα κοροιδα"ειναι απλως μπαρουφες μπας και απεγκλωβιστουν απο κανενα χαρτακι.και οι ιδιοι που τα γραφουν,γελανε οταν τα γραφουν..

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. Καλημέρα

  ενώ οι πρωτόγονοι αλληλοεξοντωνονταν,οι σύγχρονοι,οι πολιτισμένοι αλληλοεξαπατώνται έγραφε ο Σοπενάουερ (και μάλλον έβλεπε μακριά).
  Έχω κι εγώ παράπονο από τον playboy γιατί έχει δύο πρόσωπα σαν τον Ιανό.Με το καλό γράφει σπουδαία πράγματα στον Φραπεζίτη ενώ εδώ απλά καλαμπουρίζει και ασαφολογεί.Στην θέση σου θα του μείωνα το μισθό.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. Ωπ, τι βλέπω? Έγινα διάσημος! Καλημέρα. Δεν μπορώ να πω ότι κατάλαβα ποιοι είναι οι άλλοι τρεις αλλά θα ανησυχούσα αν οι τρεις (όποιοι και αν είναι αυτοί τεσπα) καταλάβαιναν και συμφωνούσαν με τον τέταρτο γιατί τότε μάλλον αυτός (ο τέταρτος) θα είχε λάθος τρόπο σκέψης. Δεν ξέρω αν με κατάλαβες :-).

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 7. Όχι εσύ μωρέ Astalavista. Εσύ μια χαρά τα λες και κατανοητός σε όλους είσαι. Ο ακαταλαβίστα λέω. Άλλο πράγμα αυτός.

  ΑΛΛΟΣ είναι ο ακαταλαβίστα. Ο ακαταλαβίστικος δηλαδή. -Κατάλαβες ; Τώρα, όποιος δεν ξέρει τον γνήσιο ακαταλαβίστα με τα πολλαπλά νικς, δεν χρειάζεται να βγει από το ΧΑΑ. Ούτε και να μπει βέβαια.

  Φίλοι, από βδομάδα (άειντε από την παράλλη) θα τα λέμε συχνότερα. Μέχρι τότε, εδώ ελεύθερος σχολιασμός μετοχών και άλλων δεινών, χωρίς λογοκρισία, χωρίς περικοπές και ψαλίδια.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 8. Χαχαχαχαχα ακαταλαβίστα? καλό!
  Δεν έχεις δίκιο για τον Μορφονιό, μεγάλος μπαλαδόρος και γρήγορος, παικταράς!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 9. τελικα αυτη η ιστορια με το τ10 ειναι αληθεια;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 10. Πάμε όλοι μαζί...

  ΙΛΥΔΑ SELLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLL.

  ΜΑΙΚ ΒUYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYY.

  Ξέρει κανείς το επόμενο?

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 11. η δικιά μου προσφέρει συγκινήσεις zach all time classic
  τώρα από τις μικρές αν εξαιρέσεις κάνα 5 αρι ΕΛΦΚ που έμειναν στο μπαούλο και εγώ στο ψάξιμο είμαι για κάνα μικρό αν και την ΙΛΙΔΑ για ένα γρήγορο την σκέφτομαι για αύριο

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 12. Φίλε pay δεν ήξερα ότι τις σφαλιάρες τις λένε συγκινήσεις!! Πήρα την προηγούμενη εβδομάδα (Δευτέρα) ΑΛΑΠΙΣ στο 0,41 πολλές αλλά ευτυχώς την επόμενη όταν είδα ότι δεν τραβάει ούτε το μαγαζί ούτε η συγκεκριμένη ευτυχώς τις έδωσα πάλι στο 0,41 με ζημιά μόνο τις προμήθειες του μπες βγες....

  Κάλλιο μακρυά και αγαπημένοι!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 13. Το ευχάριστο είναι ότι το μισό αν όχι όλο το forum αγόρασε ΑΛΑΠΙΣ σήμερα στο 0,29-0,30 και βγάζουν ένα 20% σε λίγες ώρες... Με τόσα κέρδη υπάρχουν ελπίδες να κινηθεί η αγορά!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 14. Έχω 1 κομμάτι ΜΠΤΚ μπορείτε να μου βρείτε αγοραστή παρακαλώ????? :-)

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 15. ειχα οδοντιατρο 12-1.15 %#@$#% και οταν γυρισα προλαβα να αγορασω στο 32,βεβαια χτες αγορασα και στο 36...το θεμα ειναι οτι ο ΜΟ γραφει πλεον .427366 οποτε εχουμε δρομο ακομα :)

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 16. Γκουρούδεςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςς
  τα ίδια και τα ίδια. Μυαλό δεν βάζετε.
  Τα παμε. δεν τα παμε?
  Όταν η Αμερική μοίραζε λεφτά, εσείς κρατάγατε ομπρέλα.

  Οι γκουρούδες του ΤΑΚΑΓ που μας γράφαν για Μπάρτσα, τι έχουν τώρα να μας πουν?
  Πρώτος ο Τάκαρος, πάντα ένα βήμα μπροστά. Ποιά Μπάρτσα βρεεεεε άμπαλοι?
  Μουρίνιοοοοοοοοοοοοοοοοοοοο ντεεεεε
  και Φαν Γκαάααααααααααααααααααλλλλλλλλλ.
  Αν είσαι προπονηταράς προχωράς αν είσαι άμπαλος γκρινιάζεις.

  Ο Τάκαρος ετοιμάζεται για νέες δόξες. Τα παιδιά του Φιντέλιτι μιλάνε για 100% κέρδος. 100% απο εκεί που πρωτομπήκε ο Τάκαρος, όχι απο σήμερα.
  Άντε γκουρούδεςςςςςς αρχίστε το ψάξιμο.

  Τάκης Μορφονιός
  http://www.youtube.com/watch?v=R2Tslz5K8oM&feature=related
  το πιάσατε το υπονοούμενο έτσιιιιιιιιιιιι?

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 17. Φίλε pay αν έχεις καταφέρει να έχεις ΜΤΚ στην ΑΛΑΠΙΣ 0,42 στα δικά μου μάτια είσαι άψογος. Βέβαια, αυτό φανερώνει γιατί δεν γράφεις συχνά στο forum. Γιατί εκεί γράφουν μόνο όσοι μέση τιμή κτήσης από 0,30 και κάτω...

  Υ.Γ. Κανένας αγοραστής στον ΜΠΤΚ ρεεεεεεεεεεεε? Ούτε στον ΒΟΣΥΣ??? Δεν έχω αλλά βλέπω μετοχές που και να θες να πουλήσεις δεν υπάρχει κανείς. Με τη ΜΟΝΤΑ την έχω πατήσει έτσι που μου έχει μείνει σχεδόν όλη!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 18. Playboy αν σου βγει τελικός Inter - Bayern θα αρχίσω να σε παίρνω πιο σοβαρά...! Τα άλλα που λες για bullllllllllll άστα γιατί όταν ξεκίνησες να τα λες εννοούσες και το Χ.Α. και μετά το γύρισες στα ξένα, όπως πολλοί άλλοι που ήταν φανατικοί bull...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 19. Ρε σεις η ΙΛΥΔΑ τι έπαθε? Αν έσπαγε κάποιες αντιστάσεις τότε sky is the limit γιατί δεν θα είχε καθόλου εγκλωβισμένους έγραφαν. Τις έσπασε και έκτοτε χάθηκε η μπάλα. Η κλασσική ερώτηση: Η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς πού είναι??

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 20. και μιλάμε ότι μετά την 50% πτώση σε μία εβδομάδα διαπραγματεύεται με P/BV >1 P/E (με κέρδη των καλών εποχών) 12 ενώ πέρυσι είχε ζημιές οπότε δεν υπάρχει P/E.

  Στα 0,30 Ευρώ και αν, θα καταλήξει...

  ΑπάντησηΔιαγραφή