Παρασκευή, 30 Απριλίου 2010

Ο Μουαμάρ δεν γεννήθηκε Έλληνας

Και κλάμα οι κυρίες. Ότι, λέει, απεμπολήσαμε την εθνική μας ανεξαρτησία, ότι ξεπουληθήκαμε και τα λοιπά και τα λοιπά. Ερώτηση : -Ποιά «εθνική ανεξαρτησία» ; Ας μας πει κάποιος, πότε συνέβη έστω και μία ημέρα, κατά την οποίαν το νέο ελληνικό κράτος υπήρξε ανεξάρτητο. Έστω και μία ημέρα. Δεν υπάρχει τέτοια ημέρα. Η μέρα που δεν ξημέρωσε ποτέ. Το σωστό είναι "ξανα-απεμπολησαμε την εθνική μας ανεξαρτησία". Ξανά και ξανά και ξανά. Δια πολλοστή φορά. Όχι για πρώτη ούτε για τελευταία.

Η Ελλάδα, από της συστάσεώς της, είναι εξαρτημένη. Και επειδή δεν υπάρχει πρόγραμμα απεξάρτησης για κράτη δεκαοχτώ-άνω και τα τοιαύτα, θα συνεχίσει να εξαρτάται από την πρέζα των δανείων, στην οποίαν δυστυχώς έπεσε από γεννησιμιού της, όπως κάτι μωρά που τους έλαχε να έχουνε μάνα πρεζού.

Κατά τα λοιπά, όλα είναι θέμα συνήθειας. Δεν είναι δα και τόσα πολλά τα χρόνια που περάσανε από τότε που έβλεπες τον Πειραιά τίγκα στους αμερικάνους ναυτοδιόπους, να σουλατσάρουνε μεθυσμένοι Φίλωνος, Νοταρά Κολοκοτρώνη, από Χαριλάου Τρικούπη ίσαμε πέρα, Βασιλέως Γεωργίου και μερικοί ξέμπαρκοι πιο πέρα ακόμη. Με τα μαύρα το χειμώνα, τα λευκά το καλοκαίρι, ξεμπουκάραν τα ναυτάκια από τις λάντζτες και ξαμολιόσαντε στα πέριξ, για booze και γυναικεία «συντροφιά». Δηλαδή, για να γίνουνε ντίρλα, με τις πουτάνες παρέα.

Ο στόλος, U.S. Sixth Fleet, σταρζ εν’ στράϊπς, αραγμένος στ’ ανοιχτά, να μας προσέχει, εάν είμαστε καλά παιδιά κι όλ’ αυτά όλα θεωρούνταν απολύτως φυσιολογικά, σερβιρισμένα μάλιστα και με ολίγη φολκλόρ γαρνιτούρα, καμιά Μελίνα ας πούμε, που δεν τον έπαιρνε, λέει, ποτέ την Κυριακή, παρά μόνο όλες τις υπόλοιπες ημέρες της βδομάδας ή με τον άλλον, τον καθηγητάκο των αγγλικών, που κονόμαγε χαρτζιλίκι, για να μαθαίνει στα κορίτσια τί σημαίνει ο επιστημονικός όρος "cock sucking". –«Εθνική ανεξαρτησία» ; Με ξένες βάσεις, από Ελληνικό ίσαμε Σούδα ; Ασφαλώς αστειευόμαστε.

Αλλά και πιο μετά, εγώ το θυμάμαι δηλαδή, που ακούγαμε τον «αμερικάνο», που εξέπεμπε από το Kato Souli (στο Μαραθώνα είν’ αυτό, όχι στην Ήπειρο) και είχαμε το νου μας να μην τον χάσουμε, γιατί -εδώ που τα λέμε- ο αμερικάνος έβαζε κομματάρες, fm rock της εποχής εκείνης, αλλά και πιο παλιά κλασσικά, που τότε δεν τα άκουγες αλλού, καθώς έτσι και γύριζες σταθμό έπεφτες πάνω στο δελφίνι που καβάλα πάνω του γύρισε ο Καλατζής τον κόσμο, ίσαμε την απάνω γειτονίτσα, που πηδούσε δύο κορίτσα. Και αυτά, στην καλύτερη των περιπτώσεων. Συνεπώς, ο αμερικάνος ήτανε ραδιοφωνική όασις, για να λέμε το αόμματου το δίκαιο. Ακούγαμε λοιπόν τα τραγουδάκια, αλλά δεν μπαίναμε στη διαδικασία να σκεφτούμε πως ο ντι-τζέϊ είναι ο Ανκλ-Σαμ αυτοπροσώπως, διότι έτσι είχαμε συνηθίσει. "Modus vivendi", έτσι δεν το λένε στα αρχαία κυνικά ;

Έπειτα, πιο πρόσφατα ακόμη, τέλη δεκαετίας ’80, που ήμουνα στην ορχήστρα, σε αμερικάνικο μπαρ της Γλυφάδας, το πιο γνωστό που υπήρχε στην περιοχή. Εικοσιδύο χρονώ νεανίας και καθάριζα τότε ίσαμε διακόσια χιλιάρικα το μήνα -μαύρα-, που ήτανε λεφτά, όχι αστεία. Ερχόντουσαν λοιπόν τα βλαχαδερά τ’ αμερικανάκια, ν’ ακούσουν –τί άλλο ;- αμερικανιές, να στρώσουνε κεφάλα, πριν ξαναγυρίσουνε -homesick και τύφλα- στη βάση τους. Τρία σετ, ίσαμε τριάντα και παραπάνω κομμάτια, που έπρεπε και ν’ ανανεώνονται, προς εμπλουτισμό ρεπερτορίου, ώστε να μην καταντήσουμε κι αηδία, όλο Φρή μπέρντ και Σουήτ χόουμ Αλαμπάμα, διότι το πολύ το σάουθ ροκ το βαριέται κι ο Κου Κλουξ Κλαν. Όπως βγαίνουνε οι δικοί μας οι φαντάροι έξω , εκεί στη Ρόδο, έτσι βγαίνανε κι αυτοί εδώ χάμω, το ίδιο πράγμα. "Όπως Αμερική", που έλεγε κι εκείνη η αράπω η ψηλή, σε μια διαφήμιση. Υβέτ τη λέγανε, μου φαίνεται.

Αυτά λοιπόν όλα ήτανε καθημερινά στιγμιότυπα από τη ζωή στο προτεκτοράτο. Φυσιολογικά πράγματα, κοινώς παραδεκτά, που λένε. Τώρα, μπορεί παράλληλα να ‘βλεπες πού και πού κάτι τσαλιμάκια, πχ ο γέρος ο Καραμανλής να μας τραβάει για λίγο όξω από το ΝΑΤΟ ή μετά τον Ανδρέα, αγκαλιές και μάτσα μούτσα με τον τραχωματικό τον Αραφάτ, αλλά επί της ουσίας αυτά ήτανε του κώλου μαγκιές και μάλιστα όχι τζάμπα, διότι εν συνεχεία ερχόταν ο συναφής λογαριασμός, παραφουσκωμένος. Βλέπεις, εμείς δεν είχαμε ποτέ κανέναν Κάστρο, ηγέτη χαλκέντερο, να σηκώσει κεφάλι ούτε κι ως λαός είμαστε κωλοπετσωμένοι, για ν’ αντέχουμε την πείνα. Προκειμένου ο Έλληνας να λιγδώσει τ’ αντεράκι του, στήνει μέχρι και κώλο, επειδή στο γονίδιό του έχει αποτυπωθεί ανεξίτηλα η μνήμη της κατοχικής πείνας.

Πριν από κάμποσα επεισόδια, είχα γράψει εδώ χάμω ότι θεωρώ τον Καντάφι έναν από τους πέντε μεγαλύτερους ηγέτες του αιώνα. Ο Μουαμάρ είναι εξαιρετική περίπτωση χαρισματικού αρχηγού. Πρόεδρος της Λιβύης εδώ και πενήντα χρόνια και Αυτοκράτωρ της Κωλοτούμπας από γεννησιμιού του. Με αυτά που έχει κάνει ο Καντάφι στη Δύση, είναι απορίας άξιον πώς υπάρχει ακόμη η Λιβύη στο χάρτη. Ο Σαντάμ ωχριούσε μπροστά του. Ο Μπιν Λάντεν απ’ αυτόν έμαθε ό,τι έμαθε. Δεν ξέρω, ίσως και να φοβούνταν την τρέλλα του. Διότι ο Καντάφι πούλαγε τρέλλα για δεκαετίες ολόκληρες, χωρίς να τον αγγίζει κανείς. Ώσπου μια μέρα, εδώ και δέκα χρόνια, το γύρισε ξαφνικά το παραμύθι και ξεκίνησε τις κολλεγιές με τους άπιστους. Κι από τότε άλλαξαν όλα και να ‘σου μαζεμένες οι εμπορικές συμφωνίες, να ΄σου τα συμβόλαια και οι μεγάλες δουλειές και να ‘σου η ανάπτυξη. Και το κυριώτερο : Οι Λίβυοι διατηρούν την εθνική τους υπερηφάνεια, διότι η μαγκιά τους έπιασε τόπο και και ήσαν οι ίδιοι, από μόνοι τους, που αποφάσισαν να γυρίσουν την πλάκα. Δεν τους εξανάγκασαν, δεν τους έσυραν σε συμβιβασμό και κανένας ξένος κερατάς δεν θα πάταγε ποτέ το πόδι του σε Λιβυκό έδαφος εάν οι ίδιοι δεν το επέτρεπαν. Κι αν το πάταγε, θα του το κόβαν από το γόνατο, με τον μπαλντά.

Oρίστε, φάτσα. -Πού να τα βάλεις μαζί του ; Και το πιο αστείο όλων είναι ότι τελικά ο αθεόφοβος ο Καντάφι είναι στ’ αλήθεια αμετανόητος, ένας γνήσιος φονταμενταλιστής, όχι παραμύθι : Σαν ήρωα τον υποδέχτηκε τον Αλ-Μεγκράχι, εκείνον τον μυστήριο που είχε ρίξει την πτήση της Pan-Am στη Σκωτία, διακόσιοι εβδομήντα νεκροί τότε. Παρά λοιπόν τη «διεθνή κατακραυγή» -σιγά τα ωά-, ο Μουαμάρ τους έγραψε όλους κανονικά και δεξιώθηκε τον βομβιστή με την κελεμπία του, στο τσαρδί του, να πιούν κρύο τσάϊ και να μιλήσουν για τον παλιό καλό καιρό, τότε που ρίχνανε χάμω τ’ αεροπλάνα των απίστων, εις το όνομα του Αλλάχ. Και όλη η Δύση σούζα και τσιμουδιά, διότι τώρα πια έχουν ανοίξει τεράστιες δουλειές στη Λιβύη και κατά βάθος πάντοτε φοβούνται μην τυχόν και σαλτάρει ο τρελλός και τους βάλει μπουρλότο, εν μία νυκτί. Ικανός είναι ή τουλάχιστον τους έχει αρκούντως πείσει περί τούτου.

Τελικά, όσο το σκέπτομαι, νομίζω ότι ο Καντάφι είναι κορυφή, πολύ ανώτερος του Φιντέλ και σχεδόν ισάξιος του Μάο, των αναλογιών τηρουμένων. Τους έπαιξε όπως ήθελε αυτός και τους πήρε ό,τι ήθελε, με τους δικούς του όρους. Μουαμάρ, γίγαντας. Πέστον γραφικό, πέστον παλαβό, αλλά η ιστορία θα τον έχει στο κεφάλαιο «Τεράστιοι Ηγέτες». Ξέρει μήπως κανείς, ποιός διάβολος κυβερνάει το Μαρόκο ; -Το Τούνεζι ; -Το Αλγέρι ; Μπα, κανείς. Ουδείς ασχολείται με αυτές τις χώρες. Ενώ η Λιβύη έχει άλλο ειδικό βάρος στον παγκόσμιο άτλαντα. Μάλιστα.

Εμείς πάλι, και γραφικούς συνταγματαρχαίους είχαμε, με κλάρες, rayban και παράσημα και βασιλιάδες εξαδάχτυλους είχαμε και γραβατωμένους πολιτικάντηδες είχαμε, αλλά ηγέτη αδίστακτο, με άντερα και μάτι τρελλού, ποτέ μας δεν είχαμε. Θα εξαιρούσα μελλοντικά τον Κυριάκο Μητσοτάκη, που έχει όντως το μάτι του τρελλού, αλλά φοβάμαι ότι και αυτός στερείται των λοιπών προσόντων. Γι’ αυτό άλλωστε, ενώ γεωπολιτικά είμαστε μαγαζί-γωνία, πολύ ανώτερο πχ της Λιβύης, μας είχαν πάντα σε ειδικό καθεστώς υποτέλειας, από το Ναυαρίνο μέχρι και σήμερα, διαρκώς. Μιας και ο τόπος αυτός δεν φημίζεται για την ανάδειξη υπολογίσιμων ηγετών, η μόνη παράμετρος την οποίαν ανέκαθεν λάμβαναν υπ’ όψιν τους οι φίλοι τοκογλύφοι μας, ήταν η «ιδιάζουσα ιδιοσυγκρασία» του ελληνικού πληθυσμού, την οποίαν εξαντλητικά έχουν αναλύσει στις εκάστοτε απόρρητες εκθέσεις τους. Και της διακυμάνσεις της οποίας φροντίζουν να παρακολουθούν επισταμένως.

Ώστε να πιάσουν το timing, που λένε κι αυτοί. Στην Ελλάδα τα πάντα μπορούν να επιβληθούν, αρκεί να πιάσει κανείς το timing. Βεβαίως, ώσπου να το πιάσεις, υποβοηθείς και στην επέλευσή του. Άμα σε βάζουν να γράφεις κάθε μέρα στον μαυροπίνακα με το τεμπεσίρι εκατό φορές «Ήμουνα κακό παιδί-Κινδυνεύω να πτωχεύσω-Πρέπει να βάλω πλάτη για να σωθούμε», στο τέλος πιά περιμένεις πώς και πώς να ‘ρθει εκείνη η ρημάδα η μέρα που θα κληθείς επιτέλους να βάλεις πλάτη, διότι αυτό το μαρτύριο με τον μαυροπίνακα δεν αντέχεται άλλο, αδελφέ μου. Κι έτσι, τη μέρα που σου λένε «χραπ, πάει ο 14ος-χρουπ, πάει κι ο 13ος», εσύ είσαι πλέον ψυχολογικά έτοιμος από καιρό και δεν έχεις πιά το κουράγιο ν’ αντιδράσεις. Εάν όμως το ίδιο ακριβώς πράγμα στο έκαναν προ τριμήνου, πριν δηλαδή αρχίσει το μαρτύριο του μαυροπίνακα, τότε θα είχες χαλάσει τον κόσμο. Αυτό είναι το timing και αυτή είναι η διαμόρφωσή του, μέσω του μαυροπίνακα.

Όχι δηλαδή ότι δεν έχεις τα χάλια σου. Δεν είναι όμως αυτό το θέμα. Το θέμα δεν είναι εάν έχεις τα χάλια σου, αλλά να πεισθείς ότι έχεις τα χάλια σου. Εάν έχεις πεισθεί ότι το πολιτικό σύστημα είναι εντελώς σάπιο, βλέπεις ξαφνικά τα τεθωρακισμένα στο Σύνταγμα και δεν βγάζεις κιχ. Ομοίως, εάν έχεις πεισθεί ότι είσαι συνυπαίτιος της τραγικής κατάστασης στην οποίαν περιήλθε η οικονομία, τσοντάρεις υπέρ ανορθώσεώς της και πέφτεις για ύπνο. Άντε, να πιείς προηγουμένως και κάνα φασκόμηλο, να χαλαρώσεις.

13 σχόλια:

 1. Τωρα swearengean πολυ μας πληγωνεις.
  Ακου δεν ειχαμε ποτε ανεξαρτησια,
  αρα δεν μπορουμε να χασουμε κατι που δεν ειχαμε.
  Δηλαδη οι ηρωες,γιατι ειχαμε και απο αυτους, αγωνιστηκαν για ενα πουκαμισο αδειανο
  και εμεις στο σχολειο μας μαθαιναμε παραμυθια
  οχι της χαλιμας αλλα του τσαρλς του γιακομπ και του βιλχελμ. Ναι το ξερουμε οτι ειναι αληθεια
  αλλα το ερωτημα ειναι γιατι σε αυτο τον τοπο
  δεν μεγαλωσε κανενας Μουαμαρ η Ερνεστο η ΧΟ,
  Οχι παντως αρκετα για γινει γνωστος.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. "Ἡ Ἑλλάδα, ἀπὸ τῆς συστάσεώς της, εἶναι ἐξαρτημένη."

  Σωστά. Θὰ τὸ ἐπεκτείνω λίγο. Τὸ νεοελληνικὸ κράτος φτιάχτηκε μὲ προοπτικὴ μία ἐλεγχόμενη ἀνεξαρτησία, ἐλεγχόμενη πορεία και ἀνάπτυξη, καί εἶναι προϊὸν συγκεκριμένων ἰσορροπιῶν καὶ διαδικασιῶν σέ μιά ταραγμένη και ἰδιαίτερα εὐαίσθητη περιοχή. Πρὸς τοῦτο διευκόλυνε ἡ ἀπουσία τῶν ἀντικειμενικῶν προϋποθέσεων γιὰ τὴν δημιουργία πραγματικὰ ἀνεξαρτήτου κράτους. Καὶ σὲ αὐτὴ τὴν ἀπουσία προϋποθέσεων κυρίως ὀφείλεται ὅλη ἡ κωμικοτραγικὴ πορεία στὸ μεσοδιάστημα μέχρι σήμερα. Δὲν ξέρω ἂν ὑπάρχει ἄλλη χώρα παγκοσμίως ποὺ νὰ ὑπάρχει κράτος μὲ τόσο μεγάλο χάσμα μεταξὺ αὐτοῦ καὶ τῶν πολιτῶν του. Γιά τόν ἴδιο λόγο πιθανολογῶ πώς δέν μεγάλωσε ἐδῶ πέρα οὔτε Μουαμάρ, οὔτε Ἐρνέστο, οὔτε Χο...

  Ἄς μοῦ πεῖ κάποιος μία ἄλλη περίπτωση χώρας ποὺ βρίσκεται στὰ πρόθυρα χρεωκοπίας 4 φορὲς σὲ διάστημα σχεδὸν 200 ἐτῶν ὅταν φυσικὸς πλοῦτος, πρῶτες ὕλες, τὰ πάντα ὑπάρχουν. Κάπου διάβαζα πώς παγκοσμίως οἱ Ἕλληνες εἶναι οἱ δεύτεροι πιὸ σκληρὰ ἐργαζόμενοι παγκοσμίως μετὰ τοὺς Κορεάτες, σήμερα ἄκουσα πὼς στὴν Εὐρώπη περισσότερο ἀπὸ ἐμᾶς ἐργάζονται μόνο οἱ Βρεττανοί. Ὅτι καὶ νὰ συμβαίνει, τὰ περὶ τεμπελιᾶς σὰν οὐσιαστικοῦ λόγου κακοδαιμονίας τῆς χώρας εἶναι τουλάχιστον ἀστεῖα.

  Ὅλα τὰ παραπάνω κάνουν τὸ ἀρχικὸ 200 ἐτῶν πρόβλημα νὰ προβάλλει στὴν ἐποχὴ μας ἐντονώτερο. Ἡ οἰκονομική διάσταση εἶναι αὐτή πού ξεχωρίζει ἀλλά δεν εἶναι ἡ σημαντικώτερη καί ἡ οὐσιαστικώτερη. Τό λεγόμενο πακέτο «διάσωσης» ( ξέρω τοῦ marketing τὰ κόλπα καὶ τὰ χούγια πού μετατρέπει τὶς πατάτες σὲ ἀγγούρια) ὡς οἰκονομικοῦ περιεχομένου, τουλάχιστον γιά τούς γνωρίζοντες καί γιὰ ὅσους ἀντιστέκονται στὴν δημοσιογραφικοῦ τύπου ἐνημέρωση εἶναι ἄνευ πραγματικῆς οὐσίας.

  Ἕνα ἄλλο κράτος κακέκτυπο τοῦ δικοῦ μας ( καρικατούρα τῆς καρικατούρας δηλαδή) , πού δημιουργεῖται κατόπιν ἀναλόγων ὑπολογισμῶν, τόν 21ο αἰῶνα, εἶναι τό κράτος τῶν Σκοπίων.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Σουέρ, κάπως έτσι είναι η πικρή αλήθεια, όπως τα αναφέρεις.

  Το μαγαζάκι είναι γωνιακό και με "κατοχικό" θησαυρό στο "υπέδαφος" της αυλής, που το ξέρουν όλοι εκτός από τους συνήθεις ύποπτους (παρεμπίπτοντος φοβερή ταινία).

  Το θέμα είναι ότι ποτέ δεν είχαμε κιμπάριδες στις ανώτερες βαθμίδες, κάτι πήγε να κάνει ο ψηλός, όχι ο γνωστός ψηλός ο άλλος, που παίζανε τα τραγούδια του στα φεστιβάλ (πριν τα πάνε στην Καισαριανή), αλλά με το που είδε την επίπλωση στο κοινοβούλιο ξέχασε και τους δρόμους και την Γυάρο – ούτε στρίνγκ-ρέι μαριονέτα δεν θα έκανε τέτοιο γιού-τέρν.

  Για να μην πλατειάζω, η σωτηρία είναι να γυρίσουμε στις παλιές καλές διαδικασίες, και όταν λέω παλιές εννοώ ΠΑΛΙΕΣ , δηλαδή εποχής “This is Sparta”.

  Στον όμορφο θεσμό της Γερουσίας ή κατά Αριστοφάνη Γερωνίας.
  Η εκλογή αυτών γινόταν με τον πιο όμορφο και πρότυπο τρόπο ever, αρκεί είχες συμπληρώσει το 60ο έτος ηλικίας. Οι υποψήφιοι υπερήλικες εμφανίζονταν αλληλοδιαδόχως προ της Απέλλας (Εκκλησίας του Δήμου) που συνεδρίαζε για αυτόν ακριβώς το σκοπό, η οποία και εκδήλωνε τη προτίμησή της δια βοής (με φωνές) ανάλογης έντασης.

  Μέχρι εδώ η διαδικασία είναι μια τυπική διαδικασία, αλλά ακούστε το παν-έξυπνο κόνσεπτ, που κάνη την μεγάλη ολική ανατροπή.
  Οι αιρετοί κριτές της διαδικασίας αυτής παραμένοντας σε παρακείμενο οίκημα άκουγαν τις φωνές χωρίς να βλέπουν τον κρινόμενο υποψήφιο.

  Έτσι αναγόρευαν σε "γέροντα" εκείνον τον υποψήφιο που υπήρξε αποδέκτης της εντονότερης βοής.

  Αυτή είναι μια ωραία διαδικασία για να εφαρμοστεί και να δούμε εάν υπάρχει έστω και -ένας- με λίγο όραμα.

  Στο κάτω-κάτω λίγα χλμ γής και θάλασσας είμαστε. Τα ιατρεία να ανοίξουν με μέτοχο 50-50 το κράτος σε αφορολόγητα έσοδα και έρθουν όλοι Βαλκάνιοι και χριστιανοί ορθόδοξοι υπάρχουν στα ανατολικά μας, φτάνουν για να γεμίσουν τα ταμεία.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Γουστα ειναι αυτα.Προτιμω τον πεισματαρη,ακριβολογο Φιντελ ...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. Άντε πάλι τα ίδια και τα ίδια. Ορισμένοι δεν βάζουν μυαλό με τίποτα.
  Βρε μάγκεςςςςςςςςςς σας τα έδωσα ξανά όλα, έτοιμα στο πιάτο

  http://frapezitis.wordpress.com/2010/04/27/%CE%B3%CE%B5%CE%BD%CE%B9%CE%BA%CF%8C%CF%82-%CE%B4%CE%B5%CE%AF%CE%BA%CF%84%CE%B7%CF%82-270410/#comment-834

  και εσείς γκουρουδιάζετε?
  Βρε ο στόχος της ΕΤΕ ήταν 13 με 15 και βλέπουμεεεεεεε. Τι σας κάνει να πιστεύετε πως εσείς βλέπετε πιο πέρα απο αυτό που βλέπουν ΑΥΤΟΙ?
  Μέσα στο Μάιο θα ξέρουμε αν μπορούμε να πάμε πάνω απο 3000, αλλά και κάτω να πάμε πάλι πρώτος θα το ξέρω.
  Σταματήστε να διαβάζετε τους άμπαλουςςςςςς. Τον Τάκαρο να διαβάζετε. Όταν θα αρχίσετε να τον παίρνετε στα σοβαρά τότε θα εξαφανιστεί, γιατί τα λεφτά δεν μοιράζονται.

  Σε εκείνο το Galactical το τι ηλιθιότητα γράφεται είναι άνω ποταμών. Βρεεεεεεε και η χαζομάρα έχει όρια, όμως οι γκουρούδες της καρπαζιάς την ξεπερνούν.
  Άλλοι κοιτούν διαγράμματα και άλλοι λένε ασυναρτησίες λες και ξέρουν.
  Σταματήστε βρε κάφροιιιιιι, άντε να δουλέψετε και μην γράφετε ανυπόστατες παπαριές. Άμπαλοιιιιιιι ε άμπαλοιιιιιι.

  Τάκης Μορφονιός όταν εγώ έριχνα όλα τα βρακιά μου μέσααααααααα εσείς καταστροφολογούσατε.
  ΩΡΑ ΝΑ ΤΑ ΠΑΡΩ ΠΙΣΩ ΜΕΤΑΞΩΤΑ. Τα βρακιά μου έτσιιιιιιιιιι?

  Τσιαο μόρτεςςςςςςςς απο Δευτέρα τα ξαναλέμε.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. Ξέχασα να σας πω πως το μαγικό νούμερο δεν είναι πια το 2160. Το 2160 ΔΕΝ ΙΣΧΥΕΙ.
  Πια κοιτάμαι το 2040. Αν το περάσουμε αυτό τότε θα δείτε ΘΑΥΜΑΤΑ στο ταμπλό.

  Η αγορά μας θεωρείται πια αναδυομένη. Έτσι την αντιμετωπίζουν πια. Ξέρετε τι σημαινει αυτό έτσιιιιιιιιι? Το ΩΡΙΜΗ μας τελείωσε, παπαλααααααα σας λέω.

  Δεν θα σας πω άλλα γιατί με διαβάζουν και κάτι άμπαλοιιιιιι ηλεκτρολόγοι που με αντιγράφουν και σας πασάρουν τα νούμερα που εγώ λέω ως δικά τους.

  Τάκης Μορφονιός ΤΟ ΝΟΥΜΕΡΟ του διαδυκτίου

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 7. Άψογο άρθρο κύριε Swear. Ειδικά ο επίλογος.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 8. Ενα πετυχημένο από τον Εντροπία (στη στήλη του Στούπα)

  Εκπαιδεύει ο μπαμπάς καρχαρίας το νεαρό καρχαρία:

  - Βλέπουμε τον άνθρωπο, απομακρυνόμαστε, σηκώνουμε πτερύγιο, πάμε αργά προς τα πάνω του, κάνουμε 2 περιστροφές αριστερόστροφες, απομακρυνόμαστε, επιστρέφουμε για άλλες 2 δεξιόστροφες, απομακρυνόμαστε. Και μετά κάνουμε επίθεση.
  Κατάλαβες; πές τα και εσύ.

  - Εεε, ναι, τον βλέπουμε, σηκώνουμε πτερύγιο, 1 στροφή αριστερά. 1 δεξιά και τρώμε!

  - Όχι, όχι. . . Πρόσεχε τα βήματα είναι σημαντικό! Βλέπουμε τον άνθρωπο,
  απομακρυνόμαστε, σηκώνουμε πτερύγιο, πάμε αργά προς τα πάνω του, κάνουμε 2 περιστροφές αριστερόστροφες, απομακρυνόμαστε, επιστρέφουμε για άλλες 2
  δεξιόστροφες, απομακρυνόμαστε και μετά κάνουμε επίθεση! Κατάλαβες τώρα; Πές τα και εσύ.

  - Χμμμ, ναι, τον βλέπω, σηκώνω πτερύγιο, 2 στροφές γύρω του και τρώμε!

  - ΟΧΙ, ΟΧΙ! Προσπάθησε ξανά. . .

  - Τον βλέπω. . . , πλησιάζω αργά. . . , κάνουμε. . . 2 στροφές προς τα δεξιά. . . Δεν τα θυμάμαι ρε μπαμπά είναι πολλά. . .

  - E, τι να σου πώ. . . Φάτον με τα σκατά!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 9. ΟΜΟΛΟΓΩ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΚΑΛΟ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΤΟΥ ΟΙΚΟΔΕΣΠΟΤΗ ΜΑΣ. ΣΑΦΗΣ ΚΑΙ ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΕΝΗ ΑΛΛΗΛΟΥΧΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΩΝ , ΛΟΓΙΚΟΤΑΤΑ ΤΑ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ.
  ΤΟ ΕΡΩΤΗΜΑ ΠΟΥ ΠΑΝΤΟΤΕ ΤΡΙΒΕΛΙΖΕΙ ΤΟ ΜΥΑΛΟ ΜΟΥ , ΕΙΔΙΚΟΤΕΡΑ ΟΤΑΝ ΔΙΑΒΑΖΩ ΑΝΑΛΟΓΑ ΚΕΙΜΕΝΑ, ΕΙΝΑΙ ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΜΕ ΚΑΝΕΙ ΝΑ ΕΙΜΑΙ ΑΙΣΙΟΔΟΞΟΣ ΚΑΙ ΝΑ ΒΛΕΠΩ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΚΑΠΩΣ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ. ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΜΕ ΕΜΠΟΔΙΖΕΙ ΝΑ ΠΕΣΩ ΣΕ ΑΠΟΓΝΩΣΗ , ΝΑ ΧΑΣΩ ΤΟ ΚΟΥΡΑΓΙΟ ΜΟΥ , ΝΑ ΠΕΡΙΜΕΝΩ ΠΕΙΘΗΝΙΑ ΚΑΙ ΜΟΙΡΟΛΑΤΡΙΚΑ , ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΕΤΟΙΜΑΖΟΥΝ ΓΙΑ ΕΜΕΝΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΥΠΟΛΟΙΠΟΥΣ ΣΥΝΕΛΛΗΝΕΣ , ΧΩΡΙΣ ΕΜΕΝΑ. ΑΝ ΛΟΙΠΟΝ ΕΙΝΑΙ ΤΟΣΟ ΑΠΑΙΣΙΕΣ ΟΙ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ , ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΕΚΕΙΝΟ ΠΟΥ ΤΟΣΟΥΣ ΑΙΩΝΕΣ ΚΡΑΤΗΣΕ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΠΙΘΑ ΔΥΝΑΤΗ. ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΕΚΕΙΝΟ ΤΟ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΟ ΠΟΥ ΚΑΝΕΙ ΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΠΟΥ ΚΑΤΟΙΚΟΥΝ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΑΚΡΗ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ , ΝΑ ΠΙΣΤΕΥΟΥΝ ΜΕΣΑ ΤΟΥΣ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΓΟΝΟΙ ΕΚΕΙΝΩΝ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ , ΠΟΥ ΕΖΗΣΑΝ ΤΑ ΑΡΧΑΙΑ ΧΡΟΝΙΑ , ΤΩΝ ΦΙΛΟΣΟΦΩΝ , ΤΩΝ ΠΟΙΗΤΩΝ , ΤΩΝ ΤΡΑΓΩΔΩΝ , ΤΩΝ ΘΑΛΑΣΣΟΠΟΡΩΝ ΚΑΙ ΕΞΕΡΕΥΝΗΤΩΝ , ΤΩΝ ΚΟΣΜΟΚΡΑΤΟΡΩΝ ΤΗΣ ΕΠΟΧΗΣ ΤΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΤΟΥ ΜΑΚΕΔΟΝΑ , ΠΟΥ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΒΟΡΕΙΟΥΣ ΓΕΙΤΟΝΕΣ ΜΑΣ , ΔΕΝ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΣΕ ΑΛΛΗ ΓΛΩΣΣΑ ΠΛΗΝ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ.
  ΝΑ ΣΗΜΕΙΩΘΕΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΤΟΛΜΩ ΝΑ ΠΩ ΟΤΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΡΑΓΜΑΤΙ ΑΠΟΓΟΝΟΙ ΕΚΕΙΝΩΝ ΠΟΥ , ΝΑΙ ΓΙΑΤΙ ΟΧΙ , ΟΤΑΝ ΧΤΙΖΑΝΕ ΠΑΡΘΕΝΩΝΕΣ ΟΙ ΥΠΟΛΟΙΠΟΙ ΗΤΑΝ ΠΑΝΩ ΣΤΑ ΔΕΝΔΡΑ, ΑΛΛΑ ΛΕΩ ΟΤΙ ΠΙΣΤΕΥΟΥΜΕ ΟΤΙ ΕΙΜΑΣΤΕ. ΙΣΩΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΛΟΓΟ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΩ ΤΗΝ ΑΠΟΔΟΣΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΙΘΑΓΕΝΕΙΑΣ ΣΕ ΑΛΛΟΔΑΠΟΥΣ , ΓΙΑΤΙ ΕΙΜΑΙ ΠΕΠΕΙΣΜΕΝΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΕΛΕΤΗ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΟΤΙ ΟΠΟΙΟΣ ΕΝΣΤΕΡΝΙΣΤΗΚΕ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟΤΗΤΑ, ΟΙ ΑΠΟΓΟΝΟΙ ΤΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ ΓΕΝΙΑ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΑΙΣΘΑΝΟΤΑΝΕ ΣΑΝ ΕΛΛΗΝΕΣ.
  ΓΙΑ ΝΑ ΜΗ ΣΥΝΕΧΙΣΩ ΚΑΙ ΚΟΥΡΑΖΩ ΚΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΜΕΙΝΩ ΣΤΟ ΘΕΜΑ ΤΩΝ ΓΡΑΦΟΜΕΝΩΝ ΤΟΥ ΟΙΚΟΔΕΣΠΟΤΗ ΜΑΣ ΑΣ ΔΕΧΤΩ ΟΤΙ Ο ΚΑΝΤΑΦΙ , Ο ΚΑΣΤΡΟ , Ο ΜΑΟ ΚΑΙ ΟΠΟΙΟΣ ΑΛΛΟΣ ΑΝΑΦΕΡΕΤΕ ΕΙΝΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΙ ΗΓΕΤΕΣ. ΤΟ ΕΡΩΤΗΜΑ ΠΟΥ ΘΕΤΩ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΠΟΙΟΥΣ ΛΑΟΥΣ ΗΓΟΥΝΤΑΙ ? ΔΕΝ ΤΟ ΑΝΑΦΕΡΩ ΦΥΛΕΤΙΚΑ , ΜΗ ΜΕ ΚΑΤΗΓΟΡΗΣΕΤΕ ΓΙΑ ΡΑΤΣΙΣΤΗ , ΕΝΝΟΩ ΕΧΟΥΝ ΚΟΙΝΗ ΙΣΤΟΡΙΑ ΑΙΩΝΩΝ ΟΛΟΙ ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΤΩΝ ΧΩΡΩΝ ΑΥΤΩΝ ΤΩΝ ΗΓΕΤΩΝ? ΙΣΩΣ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ ΦΤΩΧΕΣ ΟΙ ΙΣΤΟΡΙΚΕΣ ΜΟΥ ΓΝΩΣΕΙΣ. ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΚΑΝΩ ΚΑΙ ΛΑΘΟΣ.
  ΙΣΤΟΡΙΚΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΜΟΝΟ ΕΝΑΣ ΛΑΟΣ ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ , ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΟΥ ΟΠΟΙΟΥ ΠΙΣΤΕΥΟΥΝ ΚΑΙ ΣΩΣΤΑ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΓΟΝΟΙ ΤΩΝ ΔΙΚΩΝ ΤΟΥΣ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΩΝ ‘’ ΑΡΧΑΙΩΝ ‘’. Η ΠΛΑΚΑ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΠΡΟΛΑΒΑ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΝΑ ΔΙΔΑΧΤΩ , ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΟ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΟ ΜΑΝΔΥΑ ΜΕΡΟΣ ΤΗΣ ΔΙΚΗΣ ΤΟΥ ΙΣΤΟΡΙΑΣ . ΤΟ ΕΞΟΡΓΙΣΤΙΚΟ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΣΥΓΧΩΡΩ ΣΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΜΟΥ, ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΧΑΙΡΟΜΟΥΝΑ ΣΑΝ ΠΙΤΣΙΡΙΚΑΣ ΠΟΥ ΗΜΟΥΝΑ ΠΟΥ ΟΙ ΔΙΚΟΙ ΤΟΥ ΗΡΩΕΣ ( ΔΑΥΙΔ , ΣΑΜΨΩΝ ) ΝΙΚΟΥΣΑΝ ΤΟΥΣ ΔΙΚΟΥΣ ΜΟΥ ( ΦΙΛΙΣΤΑΙΟΥΣ).
  ΚΛΕΙΝΩ ΜΕ ΕΝΑ ΓΝΩΜΙΚΟ , ΠΟΥ ΠΡΟΣΠΑΘΩ ΝΑ ΤΟ ΑΚΟΛΟΥΘΩ ΣΤΗ ΖΩΗ ΜΟΥ : ‘’ ΑΝ ΔΕΝ ΣΚΥΨΕΙΣ ΕΣΥ , ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΕ ΚΑΒΑΛΗΣΕΙ’’, ΚΑΙ ΜΙΑ ΘΛΙΒΕΡΗ ΔΙΑΠΙΣΤΩΣΗ , ΣΥΝΔΕΔΕΜΕΝΗ ΜΕ ΤΟ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ : ‘’ ΤΟ ΑΠΑΡΤΟ ΚΑΣΤΡΟ , ΜΟΝΟ ΑΠΟ ΜΕΣΑ ΑΛΩΝΕΤΑΙ ‘’
  ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΚΑΙ ΝΑ ΠΕΡΝΑΤΕ ΚΑΛΑ. ΝΑ ΠΡΟΣΕΧΕΤΕ ΤΟΥΣ ΕΑΥΤΟΥΣ ΜΑΣ . Σ’ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΗΡΘΑΜΕ ΜΕ ΕΝΑΝ ΚΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΣΚΟΠΟ : ‘’ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΟΥΜΕ ΝΑ ΑΝΑΠΝΕΟΥΜΕ ΚΑΙ ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΥΤΥΧΙΣΜΕΝΟΙ.( Η ΕΥΤΥΧΙΑ ΟΡΙΖΕΤΑΙ ΣΑΝ ΑΠΟΦΥΓΗ ΤΟΥ ΠΟΝΟΥ ΚΑΙ ΕΠΙΔΙΩΞΗ ΤΗΣ ΑΠΟΛΑΥΣΗΣ ).’’

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 10. 1η Μαιου ....καλο μηνα !

  Ο κύριος Κόυνερ διέσχιζε μια κοιλάδα, όταν έξαφνα πρόσεξε πως πατούσε στα νερά. Και τότε κατάλαβε πως η κοιλάδα του ήταν στην πραγματικότητα ένα θαλάσσιος βραχίονας, και πως πλησίαζε η ώρα της πλημμυρίδας. Σταμάτησε, λοιπόν, κοιτάζοντας γύρω του μήπως δει καμιά βάρκα, κι όσο κράτησε η ελπίδα του για τη βάρκα, δεν έκανε βήμα. Και καθώς η βάρκα δε φαινόταν πουθενά, εγκατέλειψε την πρώτη ελπίδα, κι άρχισε να ελπίζει πως το νερό δεν θα ανέβαινε άλλο. Μα όταν το νερό του έφτασε ως το σαγόνι, εγκατέλειψε κι αυτή την ελπίδα και κολύμπησε. Είχε καταλάβει, επιτέλους, πως αυτός ήταν η βάρκα.

  Μπέρτολτ Μπρεχτ, «Ιστορίες του κ. Κόυνερ»

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 11. Γκουρούδεςςςςςςςςςςςςςςςς
  Σας τα έλεγα εγώ δεν σας τα έλεγα? Τρικυμία εν κρανύω ο άμπαλοςςςςςςςςςςςςςςς ο συνδρομητικός. Αυτός ντεεεεεεεε με την ΕΠΙΛΕΚΤΙΚΗ ΑΜΝΗΣΙΑ.
  Σπάσαν οι ώμοι και πάμε για νέα χαμηλά, αλλά η γενιά μας θα δει και νέα Ιστορικά υψηλά. Έτσι λέει ο άμπαλος. Όλα τα ρίξαμε στο τραπέζι και είμαστε μέσα σε όλα. Ότι και να γίνει θα μας πει ότι το πέτυχε.
  Βρε συνδρομητικέ, την προηγούμενη βδομάδα δεν μας έλεγες ότι θα ανακαλύψουν οι επενδυτές ότι η χώρα δεν έχει παραγωγικό ιστό και θα πάμε κάτω, πολύ κάτω?
  Τι θα γίνει τώρα και μπορεί να πάμε σε νέα υψηλά, που θα τα δει η γενιά μας?
  Μπεεεεεεεεεεεεεεεεεεε
  Εκτός αν η γενιά του συνδρομητικού είναι τα νεογέννητα κάτω των 5 μήνων.

  Πάμε στα δικά μας. Επιτέλους το μαχαίρι μπήκε στο κόκκαλο. Κάθε κατεργάρης στον πάγκο μόρτεςςςςς. Επιτέλους θα δοθούν λύσεις σε χρόνια προβλήματα του τόπου που πηγαίναν χρονικά πίσω και διογκώνονταν.
  Οι σημερινές μέρες είναι ημέρες αισιοδοξίας. Επιτέλους κάτι αλλάζει, στο χέρι μας είναι το καινούργιο να είναι το καλό σενάριο. Ξέρω, ξέρω. Εσείς ακούτε τους δημοσιοκάφρους και κάθε λογής καρύδι, γιαυτό θα βγείτε στους δρόμους να απεργήσετε και θα γκρινιάζετε για την μίζερη ζωή σας.
  Άμπαλοι γκουρούδες, άμπαλοιιιιιι και στη ζωή.

  Κύριε πρωθυπουργέ εδώ και τώρα, ΜΗΔΕΝΙΣΕ τη γραφειοκρατία και εξαφάνισε στα χρόνια που έρχονται τη διαφθορά σε όλα τα γρανάζια της κοινωνίας. Στις επενδύσεις που έρχονται στον τόπο και είναι πολλέςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςς μάγκες, μην ξεπουλήσεις την υπόλοιπη Ελλάδα αλλά να επενδυθεί η υπόλοιπη Ελλάδα. Όποιος επενδύει στην Ελλάδα απο σήμερα να έχει χαμηλή φορολογία, κίνητρα και άμεση εξυπηρέτηση στις άδειες που απαιτούνται.
  Μην ξεχνάςςςς ότι τα φορομπηχτικά εισπραχτικά μέτρα μέχρι τέλους του έτους αντέχουν. Μετά θα πρέπει άμεσα με τη διαδικασία του κατεπείγοντος να τα αποσύρεις.

  Τάκης Μορφονιός ΜΙΑ ΧΡΥΣΗ ΔΕΚΑΕΤΙΑ ξεκίνησε για τον τόπο. Κανονίστε άμπαλοι να μην είστε πιστοί στο ραντεβού με την Ιστορία και να κάνετε το χρυσό κάρβουνο.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 12. Διαμαντη
  Τελικα ποτε θα γινει το κλεφτικο ιστορικο
  και η μεταβαση σε αλλο site;

  ΑπάντησηΔιαγραφή