Τετάρτη, 28 Απριλίου 2010

Mάθε την ημερομηνία θανάτου σου

Μπαίνεις τώρα στο Scribd να διαβάσεις λίγο Tocqueville, «Περί του Ατομικισμού στις Δημοκρατικές Κοινωνίες», να ξεστραβωθείς και να ξελαμπικάρεις λίγο από τις παπαρόβομβες μεγατόνων που σε πλήττουν καθημερινά. Λοιπόν, να δείτε που ο Tocqueville, καθώς το "ευρωπαϊκό κοινωνικό υπόδειγμα" πνέει τα λοίσθια, θα γίνει σε λίγο της μόδας και να μου το θυμηθείτε. Μπαίνεις λοιπόν στο Scribd και να ‘σου στο πλάϊ φάτσα κάρτα διαφημίσεις Google. Η μία λέει «κατασκόπευσε με το κινητό σου». Βάζεις ένα κέρατο στο κινητό, δεν ξέρω τι διάολο, και βλέπεις το βρακί της αλληνής, εάν φοράει βέβαια. Εγώ θέλω να βγεί κανένα άλλο, που να μπορείς να κοιτάς μέσα στο πορτοφόλι του άλλου, για να ξέρεις από πριν με τί είδους μπαταχτσή συναλλάσσεσαι, πριν δηλαδή φας την πιστολιά. Και πέφτουν αδελφάκι μου κάτι πιστολιές αυτόν τον καιρό, άλλο πράγμα. Μας έχουνε λωλάνει στη δαγκανιά. Να δω πότε θ’ αρχίσω και ‘γω να δαγκάνω.

Μετά, έχει μια άλλη διαφήμιση παραδίπλα, που λέει «Γνώρισε Βραζιλιάνες». Ειδικά Βραζιλιάνες, όχι άλλης εθνικότητας. Γιατί ειδικά Βραζιλιάνες και όχι ας πούμε Χιλιάνες, δεν το ξέρω. Τέλος πάντων, δεν θέμε να γνωρίσουμε Βραζιλιάνες. Πιστεύω πως κατά βάθος ούτε κι αυτές θα θένε να μας γνωρίσουν, άμα τις ρωτήξεις. Πάμε παρακάτω. Άλλη διαφήμιση, η καλύτερη απ' όλες. Άκου εδώ πράγματα : «Μάθε την ημερομηνία θανάτου σου. –Πόσος καιρός σου έμεινε». Βρε ούστ στο διάολο από δω χάμω, που θα μου μετρήσεις και τις μέρες μου. Να πάτε λέω γω, να το κάνετε το τεστ στον Παπακωνσταντίνου, να μάθετε την ημερομηνία θανάτου της ελληνικής οικονομίας.

Αφήνω για λίγο τον Tocqueville και διαβάζω βαρυσήμαντο άρθρο της πασίγνωστης οικονομολόγου Rosalind Mathieson, στο Dow Jones Newswires, υπό τον τίτλο «Η νέα τάξη πραγμάτων αργεί, ΗΠΑ και δολάριο συνεχίζουν να κυριαρχούν». Να σημειώσω καταρχήν ότι δεν έχω ιδέα ποια είναι η Rosalind Mathieson. Τα λέει όμως ωραία, αν και όχι τόσο τσαχπίνικα όσο τα γράφαμε εδώ χάμω, στις 15 του Μάρτη, περί δολλαρίου δηλαδή :

«Ένα δολλάριο είναι ένα δολλάριο. Ένα ευρώ είναι ένα τίποτα. Γι’ αυτό, το δολλάριο θα είναι πάντα ο βασιλιάς. Αυτό που λέω εγώ, αυτό είναι το σωστό. Το δολλάριο είναι και θα είναι ο Βασιλιάς, όπως ακριβώς και ο Έλβις. Το αλάνθαστο κριτήριο της επίκυψης : Εάν δεις ένα δολλάριο στο δρόμο, θα σκύψεις να το μαζέψεις, αυτό είναι βέβαιον. -Εάν όμως δεις ένα ευρώ, θα σκύψεις ;»

Λοιπόν, τη πιάσαμε αισίως και τη Βενεζουέλα, πάνω στο νήμα, και όπως γίνεται αντιληπτό απ’ αυτό το σημείο και πάνω δεν υπάρχουν πλέον αντιστάσεις για τα επίπεδα του spread. Όπου θέλει πάει. Εντάξει, ένα αστείο είπαμε. Άντε να γράψει και το «8» μπροστά, παραπάνω δεν πάει. Ήδη γράφει το «7» και κάπου εδώ, σε λίγες μέρες, τελειώνει αυτό το έργο, αφού για τη συνέχεια υπάρχουν φρέσκα φρούτα για στύψιμο, ζουμερότατα, πορτογαλικά, ισπανικά και λοιπά εδώδιμα, που περιμένουν μοιρολατρικά τη δική τους σειρά. Δηλαδή, τελειώνουμε με το ελληνικό ορντέβρ και περνάμε απευθείας στο κυρίως δείπνο. Το μεγάλο πανηγύρι αρχίζει, όπου να ‘ναι.

Έτσι είναι. Όταν ξεκινάς πόλεμο, δεν αρχίζεις από τα δύσκολα. Δεν πας κατευθείαν να στηθείς απέναντι από τη γραμμή Μαζινό. Δοκιμάζεις πρώτα, ξεκινώντας με εύκολους στόχους. Πρώτα κάνεις ένα μικρό βήμα, να κόψεις αντίδραση. Πράγα, ας πούμε. Εντάξει όλα καλά, πάμε παρακάτω. Πάει κι Αλβανία. Όλα καλά, πάμε παρακάτω. Τώρα, το κρίσιμο τεστ λέγεται «Πολωνία». Σε αναμμένα κάρβουνα οι Πολωνοί. Διαβεβαιώνει ο Ρίμπεντροπ ότι η Γερμανία δεν προτίθεται να εισβάλει. Πολύ ανακουφιστικό. Καθησυχάζει και ο Τσάμπερλαιν, «μη σας νοιάζει, εμείς είμαστε εδώ». Ε, τώρα είναι που ηρεμήσαμε για τα καλά. Γνωστά όλ’ αυτά, όπως και η συνέχεια. Οι διαβεβαιώσεις περί δήθεν σεβασμού της εθνικής ανεξαρτησίας, οι κάλπικες υποσχέσεις περί στήριξης και αλληλεγγύης, η μοιρασιά ενός έθνους ανάμεσα στα κοράκια και τελικά η υποδούλωση. Η προδοσία. Η σφαγή. Κι έπειτα, ανοιχτός ο δρόμος για τη μετωπική σύγκρουση και ποιός ασχολείται πλέον με τη μικρή Πολωνία ;

Κάτι μου θυμίζει αυτό το έργο, σύντροφοι της Αλληλεγγύης.

Στα καθ’ ημάς, αυτά είναι δυστυχώς τα αποτελέσματα των κεϋνσιανών μοντέλων διαχείρισης που ακολούθησαν οι κυβερνήσεις μας, από τη μεταπολίτευση και κατόπιν. Κάποιος ξύπνιος έτυχε κάποτε να διαβάσει το γνωστό απόφθεγμα του Τζων Μέϋναρντ, περί χρέους, αυτό δηλαδή που έλεγε ότι εάν χρωστάς στον τραπεζίτη 1000 λίρες, τότε είσαι στο έλεός του, εάν όμως του χρωστάς 1.000.000 λίρες τότε η κατάσταση έχει αντιστραφεί. Και τότε σκέπτεται–ο ξύπνιος- «πολύ σωστά τα λέει ο Κέϋνς, εάν είναι να χρωστάμε, τότε να χρωστάμε πολλά, ώστε να αντιστρέψουμε την κατάσταση».

Και πάνω σ’ αυτήν την πεπατημένη, γινήκανε όλοι κεϋνσιανοί, δηλαδή λαρτζ στα χρέη, ώστε να έχουμε μια ζωή τους πιστωτές στο έλεός μας. Που αυτό ακριβώς συνέβη, εάν το καλοσκεφτεί κανείς. –Ασχολούνται ή δεν ασχολούνται όλοι μαζί μας ; -Ασχολούνται. –Ρίχνουμε ή δεν ρίχνουμε τις παγκόσμιες αγορές ; -Τις ρίχνουμε και τις παραρίχνουμε, ποιός τη χάρη μας. –Υπονομεύουμε ή όχι το ευρώ ; -Το υπονομεύουμε, αμέ. Το λάκκο του σκάβουμε.

«-Γιατί μουγκανίζεις μωρέ, ποιός σε τύφλωσε ;», ρωτήσαν οι άλλοι Κυκλώποι τον Πολύφημο. «-Ο Κανένας με στράβωσε παναθεμά τον, ο Κανένας», αποκρίθηκε το τέρας. Ε, αφού δεν σε τύφλωσε κανένας, τότε τί σκούζεις κι εσύ, καημένε ;

Έτσι κι εμάς, μας υποβάθμισαν λέει σε “junk”, ποιοί αλήθεια ; -Οι junkies κοκάκηδες χαρτογιακάδες της ΜcGraw-Hill.

Τα ‘χει κακαρώσει πιά κι εκείνος ο σαλεμένος αληταράς ο Burroughs, να τους έγραφε κάνα ζόρικο λίβελο.

35 σχόλια:

 1. ρε τον κακομοιρη τον στιβι, να παει απο ελικοπτερο ποτε δε θα το ειχε φανταστει, στην οποια παραζαλη του... μετα απο πολλα χρονια ειμαι και παλι μετοχος ΕΤΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. «Κατοχικά» σύνδρομα ξυπνούν στην Ελλάδα και χιλιάδες μικροκαταθέτες αγωνιούν. Πολλοί έχουν ήδη μετακινήσει τα χρήματα τους από τράπεζα σε τράπεζα, άλλοι αναζητούν ασφαλέστερες τοποθετήσεις, κινδυνεύοντας να πέσουν σε παγίδες. Ακόμη και τα ομόλογα του Δημοσίου, που είναι η κατά τεκμήριο ασφαλέστερη -και αποδοτικότερη αυτή την περίοδο επένδυση, αντιμετωπίζονται με δυσπιστία.
  Όμως πραγματικός κίνδυνος δεν υπάρχει. Ούτε το κράτος πρόκειται να πτωχεύσει, ούτε πρόκειται να γυρίσουμε στη δραχμή, ούτε υπάρχει περίπτωση να καταρρεύσει κάποια τράπεζα. Το Δημόσιο θα συνεχίσει να δανείζεται λίγο ακριβά, οι τράπεζες θα σφίξουν κι άλλο τις στρόφιγγες των χορηγήσεων και θα ανεβάσουν λίγο τα επιτόκια. Αυτό είναι όλο.
  Εν τω μεταξύ, ένεση ρευστότητας ύψους 17 δισ. ευρώ θα λάβουν μέχρι τα τέλη Ιουνίου οι ελληνικές τράπεζες, σύμφωνα με την ΤτΕ. Ήδη έχουν κατατεθεί αιτήσεις από ορισμένες τράπεζες, όπως αναφέρεται στην χθεσινή έκθεση του διοικητή της ΤτΕ, για άντληση ρευστότητας ύψους 11,3 δισ. ευρώ, 2,4 δισ. ευρώ μέσω ειδικών ομολόγων και 8,9 δισ. ευρώ μέσω εγγυήσεων. Οι τραπεζίτες έχουν αποφασίσει ότι θα ακολουθήσουν κοινή στάση στο οποιοδήποτε ζήτημα ανακύψει αφενός για να μην προκύψει το παραμικρό πρόβλημα στο τραπεζικό σύστημα και αφετέρου να «φράξουν» το δρόμο στην ακατάσχετη φημολογία των τελευταίων ημερών.

  Γράφει άρθρο στο sofokleousin.gr...

  Ναι μωρέ οι τράπεζες είναι οχυρωμένες και ισχυρές. Το ότι έπρεπε να επιστρέψουν τα χρήματα στην ΕΚΤ τον Ιούνιο και πήραν παράταση άλλους έξι μήνες, το ότι το Μάιο θα επέστρεφαν τα χρήματα στο Ελληνικό Δημόσιο, αλλά αντ' αυτού θα πάρουν και τα υπόλοιπα 11δις του πακέτου δεν πρέπει να μας ανησυχεί καθόλου, ενώ έχουν σηκώσει και 2-2,5 δις με αυξήσεις κεφαλαίου δεν πρέπει να μας ανησυχεί καθόλου. Ότι πείτε...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. μια χαρα ειναι οι τραπεζες, πανισχυρες, ας αρπαξουμε τιποτα γρηγορο στην αναμπουμπουλα και μετα την πωληση θα ειναι σαπακια ξανα, οπως παλια...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Διαμαντή
  Πότε θα ξαναδούμε το ΧΑ στις 2500 μονάδες έχει ερώτημα εκεί που πας;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. Όχι Shade, δεν υπάρχει αυτό το ερώτημα, αλλά μπορώ εγώ να σου πω πότε θα δούμε την ΕΤΕ στις 2500 δραχμές, που είναι εύκολο.

  Κανονικά έπρεπε να μου βάζω και google διαφημίσεις, αλλά έστω και στο μιλητό η γκουρουδιά διαδίδεται. Βοηθάει σ' αυτό και ο μοναδικός Αρχισυντάκτης μου, που σήμερα ραπίζει τις Τράπεζες, όπως εκείνη η λοξή η Αθήνη την χοντρο-Λιάνη. Δηλαδή δικαίως.

  Τώρα που είπα γκουρού, εκείνος ο Βασίλης-Αντ που στα κομμάτια εξαφανίστηκε πάλι ;

  Επίσης, έχω ζητήσει τον Τσέλιγκα. -Πού είναι ο Τσέλιγκας ; Φέρτε τπν. Τον καλούν οι καιροί.

  Bluesman, πρόσεξε καημένε μη σε γδάρουν. Είναι πονηρές οι μέρες και από δω και κάτω είναι κούφιο το πράγμα. Δεν ξέρεις ποτέ. Εγώ λέω να περιμένω την περιοχή των 1500 (λίγο πάνω-λίγο κάτω), εάν και εφόσον βεβαίως, και τότε θα κόψω κλίμα, να δω πώς θα ενεργήσω. Άσε, δεν βιαζόμαστε, να έρθει αυτό σε μας και βλέπουμε.

  Εάν δεν γραφτούν και υπ' αυτές τις τραγικές συνθήκες νέα ή τουλάχιστον ίδια χαμηλά, τότε καταλαβαίνεις τί έχει να γίνει στη συνέχεια. Εδώ τριγύρω θα 'μαστε, να 'μαστε καλά.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. Χαίρε αγαπητέ Swear.
  Έμαθα πως με αναζητήσατε και είπα να πω μια καλησπέρα.

  Καλησπέρα

  Χρόνο πολύ δεν έχω, εξάλλου δεν μπορώ να γράφω στο διαδύκτιο ανούσια πράγματα όπως γράφουν τόσοι και τόσοι.
  Τα πράγματα εξελίσσονται όπως ακριβώς είχα περιγράψει. Οι οικονομίες το 2010 θα κάψουν μπόλικο ΑΕΠ και είμαστε στην αναμονή του σχηματισμού του δεξί ποδιού του W. Θα θυμάστε που έγραφα πως λίγο χαμηλότερα ή λίγο ψηλότερα απο το αριστερά πόδι δεν έχει σημασία.
  Είμαστε ακριβώς σε αυτή τη φάση.
  Για το 2011 προβλέπω πως όλα θα πάνε καλά και Χρηματιστηριακά. Μην ξεχνάτε οι αγορές κινούνται χρονικά νωρίτερα.

  Σας ευχαριστώ για την εκτίμηση που τρέφεται στο διαδυκτιακό μου πρόσωπο.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 7. στο αμερικα εφτασε 14% πριν απο λιγο αισιως... φοβερη τραπεζα, απο τις καλυτερες παγκοσμιως και κυριως πανισχυρη με ατελειωτη κεφαλαιακη βαση, αυτες ειναι αναλυσεις...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 8. ...1500 ??????

  Διαμαντή από τότε που έφτιαξες την θυροτηλεόραση σαν να ηλεκτρολογήζεις μου φαίνεται...έστω στατικά...πρόσεχε τις παρέες σου

  Venceremos

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 9. Γκουρούδεςςςςςςςςςςςςςςςςςςς το ζευγάρι βγήκε.
  Ίντερ - Μπάγερν
  Η πλήρης δικαίωση του τρελοΤάκαρου, ενώ οι άμπαλοι βλέπαν Μαντσεστερ, Μπαρτσελονες, Ρεαλ, Τσέλσιδες και τέτοιες σαχλαμάρες.
  Τώρα θα με λαμβάνετε σοβαρότερα υπόψιν????
  Μπαααααααααααααααααααα αποκλείεται, γιατί ο Τάκαρος είναι ανατρεπτικός και όταν πρόκειται για λεφτά κρατάει το στόμα του κλειστό. Μιλά μόνο όταν δεν θα γίνεται πιστευτός.

  καθίστε εσείς να κλαίτε τη μοίρα σας. Βρε διαβάστε τους ηλεκτρολόγους να ρίχνετε γέλιο και να σας φτιάχνει η μέρα σας.
  Χάσαμε και τους άλλους τους πανηλίθιους χαμογελαστούς γκουρουδοηλεκτολόγους. Ή μάλλον τους βρίσκουμε όταν έχουμε πολύ άσχημες συνεδριάσεις. Καλά απο ηλιθιότητες άλλο τίποτα. IQ ραδικιού έχουν οι μάγκες.

  Τάκης Μορφονιός Ο ΠΡΩΤΟΣ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 10. Βluesman, εσύ ήσουν που έγραφες τις διθυραμβικές εκθέσεις περί Εθνικής, εν έτει 2007, για λογαριασμό μεγάλων οίκων ; -Τότε που δίνονταν τιμές-στόχοι 60+ ευρώ ; -Εσύ θα ήσουν, σίγουρα.

  Hippy, τί είναι οι 1500 ; -Τί είν’ ο κάβουρας, τι ‘ναι το ζουμί του; Λέω, εάν και εφόσον, το διευκρινίζω. Θα προσέθετα μάλιστα, ότι μόλις ΞΑΝΑβγουν long οι ηλεκτρολόγοι, τότε ακριβώς θα θεωρήσω δεδομένα τα νέα χαμηλά και μάλιστα αρκετά χαμηλότερα. Μαθαίνω ότι οι καψεροί έφαγαν τέτοιο κούρεμα τον τελευταίο μήνα, που μπροστά τους ο διαιτητής Κολίνα θα φάνταζε σαν τον Σλάς των Γκανζ εν’ Ρόουζες, για να καταλάβεις.

  Μορφονιέ, οι συγκεκριμένη παρέα ηλεκτρολόγων στην οποίαν αναφέρεσαι, κανονικά δεν θα έπρεπε να είναι και τόσο χαμογελαστή. Βλέπεις, είναι ορατός ο κίνδυνος περικοπής μισθών, ενός, ίσως και δύο. Με λίγα λόγια, εάν ένας τέτοιος ηλεκτρολόγος είχε μπάτζετ εκατό ευρώ το μήνα για το χρηματιστήριο (τόσα είχε, για να μη σου πω και λιγότερα), τώρα το ποσό αυτό μειώνεται δραστικά. Πρόσθεσε σ’ αυτό και το σφίξιμο των λουριών στις (δημόσιες) υπηρεσίες, όπου (υποτίθεται ότι) απασχολούνται. Πήγαινε τώρα ο άλλος στη δουλειά του (τάχα μου) και αντί να κάνει αυτό για το οποίο εσύ κι εγώ τον πληρώναμε, καθόταν ο αργόμισθος ο σαχλαμάρας και μου ζωγράφιζε χαμογελαστές φατσούλες στο ίντερνετ, μόλις έβλεπε δείκτη στο κόκκινο. Ο αμόρφωτος. Και μετά θέλουμε να πάει η παιδεία μπροστά, με τέτοια βόδια, τέτοιους ακαμάτηδες κόπρους.

  Εφεξής λοιπόν, όταν θα βλέπεις πολλά νευράκια από τα παιδιά (που ήδη τα βλέπεις), θα ξέρεις που οφείλονται. Αυτό το κωλοδάχτυλο δεν το είχαν υπολογίσει. Έτσι είναι. Τους το είχα γράψει κάποτε. Διότι δεν γίνεται ο κάθε αστοιχείωτος καραγκιοζάκος να ονειρεύεται διψήφιους δείκτες και παράλληλα να θεωρεί δεδομένο ότι η δική του καθημερινότητα δεν θα επηρεαστεί. Θα επηρεαστεί και πολύ μάλιστα.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 11. το ειδα εχθες
  http://www.youtube.com/watch?v=6F3czhKWc9U&feature=related
  τι παιδι θαυμα ειναι αυτος ο Winwood? μεχρι και καλή κιθαρα παιζει, εκτος απο αυτο ειναι κιμπορντιστας, ντραμερ, μπασιστας, φυσαρμονιστας και φοβερη φωναρα, απο τα 16 στο κουρμπετι, μεγαλη μορφη..

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 12. Αφιερωμένο φίλε Bluesman

  http://www.youtube.com/watch?v=r8maB3e_GuQ


  ...δεν γουστάρω να δείχνω την ηλικία μου αλλά είχα κόλλημα με τον συγκεκριμένο και τους Traffic...νοσταλγός του Ροκ-εν-Ρολ...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 13. E, βέβαια, κονομήσατε και το ρίξατε στα τραγουδάκια.
  Συγχαρητήρια παικταράδες μου, σας αξίζουν. Και σε όσους άλλους τολμηρούς έπαιξαν το στοίχημα της αντίδρασης και μάλιστα σε τραπεζικό ταμπλώ.

  Εγώ, όπως γίνεται αντιληπτό, έμεινα να περιμένω τις 1500 μονάδες. Δεν πειράζει. Ζημιές να μη γράφουμε, κατ’ αρχήν.

  Εδώ άλλοι περιμένουν (χρόνια ολόκληρα) τις 66 μονάδες. Αυτοί δηλαδή ψυχή δεν έχουνε ;
  (ψυχή έχουνε, λεφτά δεν έχουνε).

  Αλλά έχω πεί, ότι τράπεζες δεν αγγίζω και είμαι συνεπής σ’ αυτό.

  Σημασία έχει να κονομάνε τα δικά μας τα παιδιά, οι μεγάλοι γκουρούδες του μπλογκ. Με κινήσεις δηλωμένες εκ των προτέρων και με πραγματικό και αξιόλογο χρήμα, όπως είμαι εις θέσιν να γνωρίζω.

  Όχι κατά φαντασίαν κέρδη με χαρτονομίσματα μονόπολυ, όπως καλή ώρα εκείνα τα καθυστερημένα, τα γελαδερά χαιρέκακα, που σήμερα τους κόπηκε το γελάκι και χώθηκαν στην τρύπα τους, κλαμμένα και δαρμένα. Ως συνήθως.

  Εύγε και πάλι στους παίκτες.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 14. Τώρα που λένε για κατάργηση 13ου και 14ου μισθού στον ιδιωτικό τομέα δεν πιστεύω να σου μπαίνουν ιδέες αφεντικό??!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 15. -Μην ανησυχείς, εσύ δεν θίγεσαι από το μέτρο.
  Καταλαβαίνεις για ποιό λόγο.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 16. Αυτη η ρημαδα η ΕΤΕ, τι καταρα κι αυτη, παλι μου ξεφυγε. κι απειχε μολις 42 λεπτα απο την τιμη στοχο που ΠΡΩΤΟΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΩΣ εδωσα χρησιμοποιοντας το αλανθαστο συστημα των λεξαριθμων. Αλλα που, ο τεοκαρατζας δεν εχει αφησει μπλογκ για μπλογκ με πομπαρισμα της ΕΤΕ,μονο οτι μαζευει το χαρτι ο Ομπαμα στο Fort Knox δε μας ειπε.

  Παντως η κινηση να μπω σε ΑΛΦΑ κ ΠΕΙΡ τελευταια στιγμη σχεδον με το δεικτη στα -7% μου χαρισε ενα τρελλο απογευμα αγωνιας..Μετα ειδικα απο την υποβαθμιση σε junk. Κρυο σκωτσεζικο ΜΥΑΛΟ-ντους...Μεχρι που οι Γερμανοι ξυπνησαν απο το ληθαργο τελευταια στιγμη.. Τα υπολοιπα τα γνωριζετε.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 17. αλλο ενα ωραιο απο τον στηβ...
  http://www.youtube.com/watch?v=6DYC61HzmtM
  εδω το παιζει και lead guitarist...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 18. Κύριε Swear o τρελοΤάκαρος πριν αλέκτωρ λαλήσει δικαιώθηκε. Προχθές σας τα έλεγα στο mail που σας έστειλα. Έτσιιιιι δεν είναι?
  Και πως να μην δικαιωθώ, αφού οι χαζοχαρούμενοι ηλεκτρολόγοι πάλι εμφανίστηκαν στον πάτο για να χαμογελάσουν. Άμπαλοιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιι

  Και στο άλλο θα δικαιωθώ κύριε swear, ξέρετε εσείς. Κόντρα σε όλους θα γνωρίσω μεγάλες δόξες.

  Τάκης Μορφονιός

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 19. Ρε Τάκαρε επειδή σου είπα ότι αν γίνει Inter Bayern τελικός θα σε πάρω πιο σοβαρά, πες για να βγάλουμε κανένα φράγκο...


  Ποιος θα σηκώσει την κούπα να το παίξουμε στο στοίχημα? Van Gaal ή Mourinho?

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 20. Λίγο πριν την επική πρόκριση της Μπάγερν επί της Γιούβε μέσα στην Ιταλία, είχα προβλέψει πως η Μπάγερν θα είναι πρωταθλήτρια Ευρώπης φέτος. Όμως υπολόγιζα χωρίς τον ξενοδόχο - Μουρίνιο. Κλασσικός μεσογειακός τύπος. Εγωιστής, προκλητικός και πρώτος μάγκας. Αδύνατον να τα βγάλει πέρα μαζί του ο Λουίς. Πολύ ξενέρωτος βρε παιδάκι μου.
  Οπότε παίρνω Μουρίνιο.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 21. 1,60 απόδοση δίνει ο betoto μόνο στην Inter και 2,20 στη Bayern... Είναι λίγο το 1,60 αλλά θα το παίξω αφού το λες!! :-)

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 22. Κύριε zachmour ο Τάκαρος δεν παίζει στοιχήματα, παρά μόνον σίγουρα. Γιαυτό σας λέω απο εκείνες τις κουράδες που αμόλησε η φοράδα στο αλώνι για να ξαλαφρώσει - νομίζω θα θυμάστε που αναφέρομαι - αγοράστε μερικές και δεν θα χάσετε. Θα έχετε να παίρνετε πολλάααααααααα σε πείσμα των γκουρούδων που νομίζουν ότι κάτι ξέρουν.
  Ελπίζω να με πιάνετε, έτσιιιιιιι? Πιο συγκεκριμένος δεν πρόκειται να γίνω.

  Τάκης Μορφονιός ο κύβος ερρίφθη

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 23. Εδω ειναι Swear.

  Κολλημενος με τα Πετζετακια.....

  2η σε αποδοση μετοχη, των τελευταιων 52 εβδομαδων...
  http://www.omnifinance.gr/stats.asp?strange=12M&mode=price&modedir=up
  Και η ανοδος δεν αρχισε ακομα....ξεκιναει 3 Μαη.....

  Οσο για τη σημερινη ανοδο......τα θαυματα κρατουν μιαμιση μερα...
  Απο αυριο παλι δακρυα στο κλεισιμο.....

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 24. Καλησπερα,κυριε Τσελιγκα με ολο το σεβασμο που τρεφω στο προσωπο σας,για πιο χρηματιστηριο μιλατε,γιατι με τα τελευταια γεγονοτα,οταν θα σχηματιστει το δεξι ποδι των ξενων το δικο μας θα γραφει 1000 για την πλακα.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 25. alex δυστυχώς δεν πρόκειται να συμφωνήσω με την άποψή σας. Αν είχατε μελετήσει καλά τα διαγράμματα που είχα βάλει θα είχατε παρατηρήσει πως τα περισσότερα χρηματιστήρια ήδη έχουν σχηματίσει το δεξί πόδι, όπως Βραζιλία, Αργεντινή.
  Για δείτε τον Nasdaq τι ωραίο ποδαράκι έχει κάνει.
  Εμείς έχουμε καθυστερήσει χρονικά, λόγω των προβλημάτων μας.
  Για να μην πω πολλά, σας λέω τούτο. Αν εμείς πάμε στις 1000 μονάδες που λέτε τότε δεν θα πρόκειται για το δεξί πόδι, αλλά για το αριστερό.
  Ελπίζω να έγινα κατανοητός.

  Νομίζω πως δεν τίθεται θέμα σεβασμού όπως λέτε. Εκτιμήσεις κάνουμε και το μόνο που μένει είναι οι αγορές είτε να μας διαψεύσουν είτε να μας επιβεβαιώσουν.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 26. Αξιότιμε Τάκαρε,
  μάλλον με βλέπω να παίζω την Inter γιατί παρόλο που χρησιμοποιώ την έκφραση αυτή δεν θυμάμαι πότε την είπα και για ποιο θέμα...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 27. Κυριε Τσελιγκα,αν ο Αμερικανος η ο DAX απο τα επιπεδα αυτα διορθωσει κατα 30%,το δικο μας που θα σταματησει;Παντα θεωρητικα και με βαση τις τελευταιες εξελιξεις της δηθεν χρεωκοπιας μας.
  Θα με ενδιεφεραι πολυ η αποψη σας.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 28. alex καμιά bull market δεν διορθώνει 30%.
  Αν συμβεί κάτι τέτοιο δεν θα πρόκειται για bull market, οπότε δεν έχει νόημα να κοιτάμε αριστερά και δεξιά πόδι, αφού τα πόδια θα σχηματιστούν σε άλλα επίπεδα και μετά από τουλάχιστον 1 με 2 χρόνια.
  Αν πιστεύεις στη bull market που βλέπεις τότε δεν πρόκειται να διορθώσει ο DAX και η Αμερική 30%.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 29. @Τάκαρος
  Άστο άκυρο. Κατάλαβα τι λες. Δυσκολεύτηκα να καταλάβω γιατί δεν σε είχα για τύπο που ασχολείσαι με λόμπυ και κωλόχαρτα... Φαίνεται όμως ότι έχουν μέλι και τους τραβάνε όλους!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 30. Κύριε zachmour
  μεγάλη μπουκιά να τρώτε μεγάλες κουβέντες να μην λέτε. Που ξέρετε? Εκεί που σήμερα κάποιοι φτύνουν μπορεί αύριο να στρώνουν το στρώμα τους.

  Τάκης Μορφονιός πάει και τελείωσε, ο κύβος ερρίφθη

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 31. Όχι και όλους γιγάντιε Αρχισυντάκτη μου, όχι και όλους. Εμείς θα συνεχίσουμε τον Ανένδοτο κατά των απανταχού λόμπυς, ειδικά των παλαιάς τεχνολογίας, δηλαδή των προς απόσυρση.

  Και μην παίξεις κανένα στοίχημα. Οι τελικοί δεν είναι στοίχημα, είναι μόνο για ποπ-κορν και μπύρα. Τίποτ' άλλο. Οι τελικοί είναι για να στοιχηματίζει το πλήθος. Οι παίκτες παίρνουν αγώνες από άλλο πανέρι, εγγλέζικο κατά προτίμηση, από τσάμπιονσιπ και κάτω, κατά προτίμηση, δίχως να αποκλείονται άλλα επιλεγμένα (που λένε) πρωταθλήματα.

  Θυμήστε μου να σας πω αύριο πως διαμορφώνεται το νέο σκηνικό στο επ. ποδόσφαιρο. Χαμός γίνεται. Δεν υπάρχει φράγκο. Περικοπές της τάξης του 60% εν όψει. Ο τομέας της διαφήμισης θα βελάξει. Ψαλίδια παντού. Για εδώ μιλάμε, Ελλάς, τί θα γίνει φίλε μου με μας.

  Γενικώς, πολύ μαυρίλα έξω. Μίλησα με τέσσερις διαφορετικούς ανθρώπους σήμερα, από τον επιχειρηματικό χώρο, από άλλον τομέα ο καθένας. Όλοι τα ίδια : Δεν υπάρχει σάλιο, δεν πληρώνει κανείς, ο ένας χρωστάει στον άλλον. Μέρα με τη μέρα γίνεται ο αγώνας. Όλοι ρωτάνε πού θα πάει αυτή η κατάσταση.

  Χαίρε Τσέλιγκα, χαίρομαι για την επανεμφάνισή σου, όπως κι αυτουνού του Φαντομά, του Βασίλη-Αντ. Κυκλοθυμικός τύπος, με τις ώρες του είναι.

  Χαιρετώ επίσης τον νέο φίλο Alex70, που ελπίζω να μην τον προγκήξετε οι κάφροι και μας φύγει, ακόμη δεν ήρθε.

  Μορφονιέ, ξέρεις ότι δεν έχω κανένα πρόβλημα να παραδεχθώ την επιτυχία του άλλου. Βεβαίως, στην παρούσα συγκυρία δικαιώθηκες και σου εύχομαι ολόψυχα καλή επιτυχία και στο έτερο που περιμένεις. Ωστόσο, προσωπικά εξακολουθώ να είμαι σκεπτικιστής και επιφυλακτικός, απέναντι στην αγορά ως σύνολο. Πολύ δύσκολη και κυρίως πολύ γρήγορη, τουλάχιστον για τύπους σαν κι εμένα. Εν αμφιβολία ων, κάθομαι στον πάγκο μου.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 32. Οποίος παίζει έως -1,75 Τσάμπιον Λίγκ, είναι άσχετος, με το Α κεφαλαίο! Να πάει στον ΟΠΑΠ και τον κάθε μπούκη να πάρει κάρτα… εθελοντή αιμοδότη των μπουκ!…

  Θα αναφερθώ στο Μπάρτσα-Ίντερ, χωρίς να παίξω! Τι να έπαιζα εξάλλου; Τα… 1,35 και 1,30 του άσου; Μα είναι επιεικώς γελοία. Οι μπουκ κατάμουτρα μας κοροϊδεύουν. Όπως κάνουν άπειρες φορές κάθε σεζόν. Όπως έκαναν π.χ. στο Ρόμα-Σαμπντόρια. Για να μην θυμηθώ τίποτα Ρεάλ-Λυών…
  Ενώ λοιπόν έχουμε δει πριν μια κ μίση εβδομάδα ότι η Ίντερ έπαιξε στα ίσα, σπαθένια, με ψυχή και χωρίς ταμπούρι, ενώ την είδαμε να καθηλώνει την Μπαρτσελόνα, ενώ μας έδειξε γενικά ότι «το έχει» (όπως το είχε δείξει και με την Τσέλσι), οι μπουκ σας λέγανε… 1,35! Ο ΟΠΑΠ μάλιστα μας λέει 1,30! Μα είναι δυνατόν; Η αντικειμενικά σωστή απόδοση θα ήταν το 1,80-1,90. Δηλαδή καλό φαβορί η Μπαρτσελόνα, αλλά… όχι και «άχαστη»!

  Όποιος λοιπόν πάει να παίξει τέτοιο άσο, απλά δεν έχει ιδέα περί στοιχήματος. Και ας έρθει και 10-0 (λέμε τώρα). Άμα μουλαρώσει η μπάλα;

  Το θέμα είναι να βρούμε τα παιχνίδια που έχει γίνει λάθος εκτίμηση κ ΠΟΤΕ δεν είναι στα παιχνίδια που απασχολούν τα φώτα της δημοσιότητας και την μάζα.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 33. BREAKING NEWS!!!!!!!
  SALIARELI - ROUBINIAS: Σε κίνδυνο οι καταθέσεις Ελλήνων παππούδων συνταξιούχων από έκθεση σε δάνεια ξυπόλυτων Τούρκων δανειοληπτών.
  πως να αντεξεις σε τετοια νεα, το σουταρα το σαπακι, οι κινδυνοι ειναι οντως μεγαλοι...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 34. Ειπαμε..........

  Τα θαυματα κρατουν.........μιαμισυ ημερα......

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

   Διαγραφή