Δευτέρα, 26 Απριλίου 2010

Oύγκο στάσου, έχουμε μύγδαλα

Ορίστε μας. Να που γινήκαμε και μέτρο σύγκρισης στην παγκόσμια οικονομία. Τώρα, λέει, το ΔΝΤ, που έχει αγριέψει τελευταία, προειδοποιεί την Ιαπωνία για πιθανή έκρηξη του δημόσιου χρέους της, που φτάνει το 200% του ΑΕΠ.

«Μολονότι τα προβλήματα στην Ιαπωνία δεν θα πρέπει να εξισώνονται με εκείνα της δημοσιονομικής κρίσης στην Ελλάδα, η αστάθεια του προϋπολογισμού της τείνει να αυξάνεται σε πραγματικά υψηλά επίπεδα», τόνισε ο αναπληρωτής γενικός διευθυντής του ΔΝΤ, Ναογιούκι Σινοχάρα, σε συνέντευξή του στο πρακτορείο Κιόντο.

Βρε τον Αρτέμη, τον Σινοχάρα, σαν δεν ντρέπεται, Ιάπων άνθρωπος, να καρφώνει τη χώρα του στο ΔΝΤ, ο προσκυνημένος. Τουλάχιστον οι δικοί μας είχαν μια μπέσα. Κανείς δεν κάρφωνε τον προηγούμενο, αντιθέτως τον ευχαριστούσε από μέσα του, που του παρέδωσε στρωμένο το βασίλειο της ρεμούλας. Δημιουργική λογιστική το λένε και πολλοί τώρα την κατηγορούν αυτήν την πρακτική, ότι τα στατιστικά μας στοιχεία ήσαντε μαϊμουδεμένα.

Εγώ αυτό το θεωρώ τέχνη, υπέρτατη. Εδώ, σου λέει, κοτζάμ Γκογκέν και μας είχε λυσσάξει στο παραμύθι. Οι μελετητές, λέει, συμφωνούν ότι η Ταϊτή που παρουσιάζει στα έργα του δεν υπήρξε ποτέ. Ήταν μόνο ένα τέχνασμα για να προωθήσει τα έργα του. Όπως ακριβώς και η Ελλάδα που παρουσίαζαν τα δικά μας τα παιδιά, ομοίως δεν υπήρξε ποτέ. Ήταν μόνο ένα τέχνασμα, για να μας προωθήσουν. Και μας προώθησαν, μιά χαρά.

Για να το κάνουμε σαφές, τα εξωτικά ημίγυμνα κορίτσια του Γκογκέν κι όλ’ αυτά τα μυστήρια, όλα μούφα ήτανε, για να ξεπουλάει. Όταν πήγε στην Αϊτή, απογοητεύτηκε, ο ερωτύλος, που αντί για γδυμνές, βρήκε κάτι μυστήριες θεούσες, μουστακαλούδες, του τύπου αυτηνής της χτυπημένης, της Λουκά, που βρίζει τον Πανούση, ντυμένες ίσαμε το λαιμό, που πήγαιναν κάθε μέρα στην εκκλησία. Άσε πιά κάθε πότε θα πλένονταν. Άλλα έβλεπε, άλλα ζωγράφιζε ο Γκογκέν. Το ίδιο κι οι δικοί μας. Αυτοί πιά κι αν ζωγράφιζαν. Αυτό όμως δεν εμπόδισε τον Γκογκέν από το να καταλάβει τη θέση του στο πάνθεον της τέχνης. -Γιατί δηλαδή να εμποδίσει τους δικούς μας, τους καλλιτέχνες και δημιουργούς ;

Λέγαμε λοιπόν για τον σχιστομάτη, ότι δήλωσε πως η Ιαπωνία έχει τα χάλια της, αλλά –όπως και να το κάνουμε- όχι τόσα χάλια όσα η Ελλάδα. Αυτό είναι πλέον το μέτρο, η Ελλάδα. Να δεις που θα μας βάλουνε και στο Διεθνές Γραφείο Μέτρων και Σταθμών, δίπλα σε χάρακες και δράμια. Εδώ είναι ένα μέτρο, ίσον εκατό πόντοι, ορίστε κι ένα κιλό, ίσον χίλια γραμμάρια, κι από δω η Ελλαδίτσα, ίσον χίλια βάσανα και μύρια όσα.

Έβλεπα παλιά το σπρεντ της Βενεζουέλας, ίσαμε οχτακόσες μονάδες, τότε που το δικό μας ήτανε ακόμη καμμιά διακοσαριά και το θεωρούσαμε και πολύ. Κι έλεγα από μέσα μου «ώρε μανούλα μου, οχτακόσες μονάδες, μαύρο φίδι που τον έφαγε τον Τσάβες». Ε, πέρασε ο καιρός και τώρα βλέπω ότι κοντοζυγώνουμε. Τρελλο-Ούγκο μην τρέχεις, περίμενέ μας, σου ερχόμαστε. Τσάβες στάσου, έχουμε μύγδαλα.

Πήρα χτες το μεσημέρι τηλέφωνο στον Kosmos, τον ραδιοφωνικό σταθμό, να διαμαρτυρηθώ. Με τα πολλά, το σήκωσε μια κοιμισμένη, «δώσε μου τον υπεύθυνο ροής προγράμματος», της λέω. Δεν μου τον έδινε, «να μου πείτε εμένα», λέει, «και θα το μεταβιβάσω». Θα το διαβιβάσεις, εννοείς, της λέω. Λοιπόν, άκου κορίτσι όμορφο, από το πρωϊ σήμερα μας έχετε ταράξει στις γαλλικές παπαριές. Πολύ μέλι αδελφάκι μου, κολλήσαμε. Θ’ ανεβάσουμε ζάχαρο στο τέλος. Βγάλτε αυτούς τους σαχλαμάρες και βάλτε κάνα κομμάτι της προκοπής. Ούτε ιταλικές μπούρδες. Κάνα αργεντίνικο να βάλετε. Έτσι να του πεις του υπεύθυνου. Παραγγελιά πέστου. Ειδάλλως θα γυρίσω σταθμό. Φαίνεται ότι εισακούσθηκε η έκκλησή μου, διότι έπειτα από αρκετές ακόμη γαλλικές αηδίες, το γυρίσανε σερί στα αργεντίνικα και φχαριστήθηκε τ’ αυτάκι μας μπαντονεόν και τάνγκο. Άειντε μπράβο. Αυτό σημαίνει πώς κάτι αλλάζει στο δημόσιο τομέα και επιτέλους ακούγεται η φωνή του πολίτη Κέην.

Την ώρα ακριβώς που εγώ παραπονιόμουν για τις επιλογές του Kosmos, τα μέλη της Παγκόσμιας Τράπεζας συμφώνησαν να πάνε σε αύξηση κεφαλαίου κατά πέντε τόσα δις δολλάρια, ψίχουλα δηλαδή. Έτσι μπράβο. Κόφτε χρήμα, κόφτε άφοβα. Αναρωτιέμαι εάν υπήρχε τρόπος να μπούμε κι εμείς σ’ αυτή την αύξηση ή να πάρουμε τίποτα ψιλά από τ' αδιάθετα. Τέτοια διαβάζω και απογοητεύομαι. Εμείς χρωστάμε δέκα φορές την αύξηση της Παγκόσμιας Τράπεζας και λίγα λέω. Τσάβες στάσου, έχουμε μύγδαλα.

Εν τω μεταξύ, διαβάζω τώρα ότι ο Κάπιταλ προσφέρεται να στήσει τζάμπα σούπερ σάϊτ της Βουλής, αξίας δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ. Εγώ λέω, αφού έχετε την καλή διάθεση, δεν μου στήνετε εμένα, που έχω κι αναγνωσιμότητα πιο μεγάλη από της Βουλής, ένα σάϊτ, αξίας όχι αδελφέ εκατομμυρίων, αλλά μόλις μερικών εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ και μου δίνετε και τη διαφορά στο χέρι, σε μετρητό, να κάνω το κουμάντο μου, όπως νομίζω ; -Ε ; -Πώς το βλέπετε ;

Παράλληλα, με αποκαλυπτικό-άρθρο φωτιά, ο Αρχισυντάκτης μου ξεβρακώνει τον «Οργανισμό Προβολής Ελληνικού Πολιτισμού», που έχει λέει μισθοδοσία διακόσια χιλιάρικα το μήνα. Έτσι είναι κύριε ρεπόρτερ, ο Πολιτισμός θέλει έξοδα. Μην κοιτάς εμείς εδώ, που τον προάγουμε κάθε μέρα αφιλοκερδώς. Αλλά κάτσε να βρω χορηγό και να δεις εσύ μεγαλεία. Μέχρι και δική σου καρέκλα θα έχεις. Και σταχτοδοχείο, επίσης.

Και τέλος, μαθαίνω ότι μας σπρώχνουν, λέει, σε τρίτο γύρο εμφυλίου. Μωρέ κάτι ήξερα εγώ που βάσταγα το όπλο παρά πόδα. Μέχρι που μούδιασε ο πόδας μου, αλλά τώρα θα ξεπιαστούμε, καταπως φαίνεται. Μόνο μία παράκληση : -Όταν τελειώσει κι ο τρίτος γύρος, μη διανοηθεί πάλι κανένας ξύπνιος να υπογράψουμε την ιστορική συμφωνία σε κυριλέ προάστιο, Βάρκιζες, Βουλιαγμένες, Καβούρια και τέτοια. Ούτε βέβαια και προς τα βόρεια, για όνομα της Παναγίας. Κάπου προς το κέντρο να το κάνουμε, να μας βολεύει όλους, αδελφέ μου.

22 σχόλια:

 1. Δεν καπνίζω. Τι να το κάνω το σταχτοδοχείο. Μπερδεύτηκες μου φαίνεται όταν έλεγα ότι αγοράζω ΚΑΡΕΛια!!


  Επίσης παρακαλώ να διαβάζεις τα άρθρα μου. Ήταν 200.000 ευρώ η μισθοδοσία τον Ιούνιο. Το Σεπτέμβριο έφτασε τα 700.000 ευρώ λόγω πρόσληψης φαντάζομαι τίποτα γυναικών από το ανατολικό μπλοκ με σκοπό την προώθηση του πολιτισμού και την αύξηση του ΑΕΠ μιας και περιλαμβάνει και το επάγγελμα των εκδιδομένων γυναικών.

  Άμα δε διαβάζει και ο ιδιοκτήτης του blog τα άρθρα του αρχισυντάκτη του προβλέπω να μας κλείνει το ΔΝΤ ή να μας συγχωνεύει με το blog του DISCOUNT...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Κάποια στιγμή είπε ο Τάκαρος ότι δεν δίνω τιμές στόχους. Και όμως ο δαιμόνιος αρχισυντάκτης αυτού του μοναδικού blog όταν η ΙΛΥΔΑ είχε 0,80 ευρώ έδωσε τιμή στόχο το 0,30... Μία εβδομάδα μετά είναι κολλημένη στο limitdown στο 0,41...

  Όποιος επικοινωνεί με το lobby που την κινεί ας χαλαρώσουν λίγο δε χρειάζεται να είναι τόσο προκλητικοί!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. zach ας προσεχα ,ζεματαγε το αναθεματισμενο και εγω ειπα να τζογαρω :)))εγραψα 350 eyros ζημια σε μια μερα και αντε στο καλο..

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Γκουρούδεςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςς
  για ξανακάνετε τους υπολογισμούς σας.
  ΔΕΝ ΤΟ ΠΕΡΙΜΕΝΑΤΕ ΕΤΣΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙ?

  Κύριε Swear έπεσε ξεβράκωμα που δεν λέγεται, αλλά εγώ θα σας το πω σε mail.

  Γκουρούδεςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςς
  ΟΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ ΞΑΝΑΡΧΟΝΤΑΙ. Φυλάξτε τους πωπούς σας.

  Τάκης Μορφονιός ένα βήμα μπροστά.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. Σχόλιο για τη σημερινή συνεδρίαση του ΧΑΑ (26/4)


  Συναντιούνται 2 βλάχοι στο δρόμο και ρωτάει ο πρώτος:

  -Συ γάμ΄σαν ?

  -Οχι,λέει ο άλλος,συ βάφτισ΄ήμην.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. Άγρυπνε Αρχισυντάκτη μου, φυσικά και διαβάζω προσεκτικά κάθε λέξη των κολοσσιαίων άρθρων σου. Απλώς, σε τσέκαρα, επειδή ήθελα να δω εάν ΕΣΥ διαβάζεις τα δικά μου αριστουργήματα και με χαρά διαπίστωσα ότι το κάνεις.

  Να προσθέσω επίσης πάνω στο εκπληκτικό άρθρο σου, για τη μισθοδοσία του Οργανισμού Προβολής Ελληνικού Πολιτισμού, ότι η μικρή αυτή αύξηση από 200.000 σε 700.000 μηνιαίως οφείλεται στην πρόσληψη πενήντα κηπουρών του Υπουργείου Οικονομικών, που βρέθηκαν υπεράριθμοι και έπρεπε κάπου να αποσπαστούν. Εν ολίγοις, στο Υπουργείο Οικονομικών απέμειναν μόλις 100 κηπουροί, ενώ οι υπόλοιποι πήγαν στον Οργανισμό Προβολής. Ένα θέμα που γεννάται είναι ότι ουδεμία εκ των δύο υπηρεσιών διαθέτει κήπους. Ναι, αυτό είναι αλήθεια, αλλά βρίσκεται σε εξέλιξη το πρόγραμμα πράσινης ανάπτυξης «Μπονζάϊ στα Γραφεία», που προβλέπει την εγκατάσταση ιαπωνικών νανόδενδρων μέσα στους χώρους εργασίας του προσωπικού. Και βέβαια, είναι γνωστό ότι τέτοια δενδρύλια θένε πολλή δουλειά. Κλάδεμα, πότισμα, ειδικά λιπάσματα, τύρφες κι ένα σωρό άλλα κέρατα. Εγώ σου λέω ότι και οι 50 κηπουροί δεν θα φτάνουν τελικά. Συνεπώς, στα πλαίσια του εν λόγω προγράμματος πράσινης ανάπτυξης, είναι πιθανό να προκηρυχθεί διαγωνισμός για την πρόσληψη άλλων 50 πρασινοφρουρών-επίμονων κηπουρών, ειδάλλως τί σόϊ πράσινη θα είναι η ανάπτυξη εάν δεν βολέψει τα δικά της πράσινα παιδιά ;

  Φίλε Playboy, όσον αφορά στο ξεβράκωμα που λες, θα θυμάσαι ότι με το από 19-04-21010 mail μου (απόρρητο-κατεπείγον), έκρουα τον κώδωνα του κινδύνου σχετικά με το υποτιθέμενο “come back” του εν λόγω σαπακίου, Έγραφα λοιπόν, ότι ο δεύτερος γύρος είναι πιθανό να εξελιχθεί σε τραγωδία, για όσους τολμηρούς δοκίμαζαν την ΄τύχη τους ξανά, πάνω στο ίδιο αλόγατο, το χωλό, όπως απεδείχθη και ευλόγως υποψιαζόμουν εξαρχής. Και αυτό το υποστήριζα βάσει της μελέτης των πρακτικών του παρελθόντος, όπου και πάλι τα ίδια είχαν συμβεί. Τα ίδια Παντελάκη μου, τα ίδια Παντελή μου, εδώ ‘ναι το σπιτάκι μου, εδώ ‘ναι κι η αυλή μου.

  Pay, άμα είναι για 300 ευρώ, μη στενοχωριέσαι. Γιατί όμως δεν διάβασες προσεκτικά το άρθρο-δυναμίτης της 16ης Απριλίου 2010, υπό τον τίτλο «Λόμπυ για απόσυρση» ; -Ε ; -Γιατί ;

  Για μένα τα γράφω όλ’ αυτά νομίζετε ; Για σας βρε τα γράφω. Για να φυλάγεστε από τις κακοτοπιές, παλιόπαιδα, αμούστακα και άπραγα παιδιά.

  Μεγάλε Γκουρού Χίππυ, οι βλάχοι έχουνε μπλέξει τα άχραντα μυστήρια μεταξύ τους, αλλά η ουσία βρίσκεται στο ευχέλαιο, που δεν ξέρω εάν είναι καν μυστήριο. Κάποιος θρησκευάμενος να μας πεί. –Είναι το ευχέλαιο μυστήριο ; Aς λύσει κάποιος μυστήριος το μυστήριο.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 7. Τελικά όλα τα έκανε το lobby για να πάρει τα χαρτιά του pay... Μόλις τα πήρε άλογο ξανά η ΙΛΥΔΑ κάνει το ράλυ ανακούφισης, οπότε προσέξτε μη σας πάρει καμία κουράδα ξώφαλτσα γιατί τα άλογα χέζουνε πολύ!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 8. Ωρέ χθες δεν έγραφα για τη Βενεζουέλα ;
  Ορίστε σήμερα, η αρθρογραφία :

  «Το πρωί της Τρίτης, τα ελληνικά CDS σημειώνουν νέο ιστορικό υψηλό, στις 717,56 μ.β., επίπεδο που υποδηλώνει πιθανότητα πτώχευσης 43,86% για την Ελλάδα, πίσω από την Βενεζουέλα με 43,99% και την Αργεντινή με 42,66% »

  Ιδού γιατί απαιτώ Αργεντίνικο ρεπερτόριο στο Kosmos. Πέραν της αναμφισβήτητης μουσικής ποιότητας, περνάει ταυτόχρονα κι ο σχετικός συμβολικός παραλληλισμός. Βέβαια, η αλήθεια είναι ότι οι Αργεντίνοι ακόμη και μέσα στην κρίση τους, εξακολουθούν να παράγουν μπάλα και τέχνη (χώρια τα εκλεκτά μοσχάρια), ενώ εμείς με τον Τσαλίκη θα μείνουμε (για μπάλα δεν μιλάω καν) και μόνο στον τομέα των μοσχαριών έχουμε να επιδείξουμε σοβαρή ανταγωνιστικότητα. Εμ, δέκα εκατομμύρια μοσχάρια δεν είναι δα και λίγο πράγμα.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 9. Ένα από τα καλά αυτής της κατάστασης είναι ότι θα χάνουμε μόνο μία ώρα από την ημέρα μας με το Χ.Α. Όλες οι μετοχές θα διαπραγματεύονται 12:30-13:30 ενώ οι συγκινήσεις θα είναι τεράστιες γιατί κίνηση από 0,08 σε 0,09 θα δίνει κέρδη 12,5% και το αντίστροφο. Η χαρά του Επαγγελματία Trader!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 10. Θέλω να ευχαριστήσω τον παλιόφιλο Zelis, για τη διθυραμβική κριτική που έμαθα ότι χάρισε στο blog μου. Θα ήθελα απλώς να επισημάνω ότι δεν χρειάζεται να έχω περισσότερα του ενός νικνέημ, όντας αρκούντως πληθωρικός ο ίδιος. –Δεν φαίνεται ; -Φαίνεται και παραφαίνεται.

  Αυτόν όμως, τον Zelis δηλαδή, τον χάσαμε τελείως. Είπαμε βρε παλιόφιλε Θεόφιλε, να χάνεις στο χρηματιστήριο, όχι να χαθείς και από προσώπου γής.

  Θεόφιλε-Θεόφιλε, η κοινωνία ώφειλε. Όχι σ’ εσένα βέβαια. Κάθε άλλο, μάλιστα.

  Α, ήταν κι εκείνος ο Shark, από πίσω. Παραλίγο να μην τον προσέξω αυτόν. Χαμηλού προφίλ. Μονίμως από πίσω, να κρατάει την ουρά του χαρταετού, ταπεινά αρκούμενος - ως συνήθως- σε γνωστούς δευτεραγωνιστικούς ρόλους στον ιψενικό θίασο της άφαντης υπόγας. Κάτι σαν τον Ζανίνο, σε ρόλο μασέρ, στις παλιές ταινίες Θου-Βου.


  Αυτόν πάλι, θα τον χρειαστώ ως μάρτυρα, τώρα που θα ελεγχθώ φορολογικά. Θα πάω στον έφορο και θα του πω : «-Ποιός έχων και κατέχων κύριε έφορά μου ; Άφραγκος είμαι, ο άνθρωπος. Να, εάν δεν πιστεύετε, ρωτήστε και τον Shark».

  Τώρα θα μου πεις, γιατί να πιστέψει ο έφορος έναν τύπο σαν τον Shark-Zανίνο.
  Καλή ερώτηση.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 11. Σχόλιο για τη σημερινή συνεδρίαση του ΧΑΑ (27/4)


  Συναντιούνται οι γνωστοί βλάχοι στο δρόμο και ρωτάει ο πρώτος:

  -Συ σκί΄σαν ?

  -Οχι,λέει ο άλλος,συ τείνις΄ήμην

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 12. H ΑΛΑΠΙΣ είναι ένα κλικ από το να αποτιμάται όσο η ΑΜΚ που έκανε πριν 6 μήνες... Ότι αξία είχε πριν την ΑΜΚ μηδένισε.

  Αμ αυτοί που έβαλαν ζεστό χρήμα στο ΥΓΕΙΑ στο 2,2 πριν 3 μήνες και τώρα το βλέπουν στο 0,97???

  Τέτοια ... βούρτσα στο ταμπλό δεν πρέπει να έχει ξαναγίνει. Και έχει ο Θεός, δυστυχώς...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 13. Αυτος ο shark δεν ηταν που μιλουσε για ραβασακι
  της λεσχης μπιλντεμπεργκ;
  Δηλαδη δεν ειχε αλλη δουλεια η λεσχη παρα μονο πως να μπουν αλλογενεις Ελληνες υπηκοοι στην σχολη ευελπιδων με τις γνωστες συνεπειες για το εθνος.
  Εκτος αν εννοουσε οτι σε αυτα τα ραβασακια διαβαζεις την τιμη της εθνικης και απο γκουρου των λιμανιων εγινες γκουρου της εθνικης.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 14. εγω τα πουλησα στα 58 σεντσια τα τεμ της ΙΛΥΔΑΣ σιγα μη περιμενα :)
  12.30-1.30 θα ειναι μια χαρα η συνεδριαση zach
  θα με βρισκει πανετοιμο και κεφατο αφου θα αρχιζει μετα την εκπομπη του τζιμακου και πριν τα καλα της Ελληνοφρενειας

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 15. Μην μου πειράζεις τους fans, φίλε Mashane. Δύο έχω όλους κι όλους, οι οποίοι και απαρτίζουν το περήφανο “Swear Fan Club”.

  Ο Αζώρ και η ουρά του.

  Αυτοί οι δυό είναι και οι πιο τακτικοί μου αναγνώστες.

  Εάν εσύ μπορείς να μου βρεις δύο άλλους χρήστες του διαδικτύου, των οποίων εννέα στα δέκα μηνύματα να εμπεριέχουν τη λέξη «Swear», δύο άλλους χρήστες του διαδικτύου που να με βλέπουν ακόμη και τον ύπνο τους, τότε στους χαρίζω αυτούς τους δύο (Αζώρ και ουρά Αζώρ, πακέτο δύο σε ένα) και κάντους ό,τι θες. Ειδάλλως, κάτω τα χέρια από τους fans.

  Μη δείτε άνθρωπο να έχει θαυμαστές, αμέσως να πέσετε να τον φάτε.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 16. 10 Μαϊου η απόφαση για τη γνωστή στήριξη «βάστα με να σε βαστώ».
  Δηλαδή, θέλουμε άλλες δυό βδομάδες μέχρι τότε, μείον μία εβδομάδα (εβδομάδα προεξόφλησης), ίσον κάπου πέντε-έξι εργάσιμες.

  Ήτοι πέντε-έξι συνεδριάσεις. Το ερώτημα είναι τι προλαβαίνει να γίνει μέσα σε πέντε-έξι συνεδριάσεις, αφού ό,τι συγκλονιστικό είναι να γίνει, θα γίνει μέσα σ’ αυτές. Μέχρι την τιμή στόχο για ΕΤΕ, που πρώτο το μπλογκ έδωσε απλόχερα (δυόμισυ χιλιάδες, σε παλιές δραχμές) έχουμε βέβαια κάμποσο δρόμο.

  Ρωτάω όμως : -Εάν -πτωχοί όντες- δεν έχουμε κάνει ακόμη ούτε καν διπλό πυθμένα, πότε διάβολο περιμένουμε να τον κάνουμε ;

  Για να ακούσω καμιά καλή γκουρουδιά επ' αυτού.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 17. Swear.δεν βγαινουν στο μετρημα οι 5-6 συνεδριασεις.2-3 ειναι με πιθανη την αυριανη οπου δεν προλαβαινουμε να κανουμε παραπανω απο 5-6% πτωση.Αυριο το κομμα της ΑΓΓΕΛΙΚΗΣ αποφασιζει κεκλεισμενων των θυρων για την τυχη μας.Πτωση ΤΕΛΟΣ.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 18. Πτώση τέλος μόνον όταν εγώ και η παρέα μου βγούμε short. Τους τα έλεγα πως σαν πολύ ξεθαρρέψαμε βρε σύντροφοι και όλο στο long ήμαστε. Ενώ επρόκειτο για zig zag triple combination εμείς το περάσαμε για double combination και τέτοια κύματα που φέρουν απόχρωση του μώβ είναι εντόνως πτωτικά, να μην σας πως ξεβρακωτικά. Ενώ έπρεπε να ανοίγουμε short, εμείς κάναμε μουαγέν στο long.

  Φινίτο Λα Μούζικα πάει και το μαγιουδάκι.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 19. το έχω γράψει και παλαιότερα εδώ (το ξαναγράφω για συζήτηση) ότι για το 2010 οι λήξεις των ομολόγων προηγουμένων ετών και οι τόκοι προηγουμένων ετών είναι ανά μήνα οι εξής:

  (τα στοιχεία είναι από την τράπεζα Πειραιώς)

  ιαν. 920 εκ. + 406 = 1326 εκ. ευρώ
  φεβ. 1155 +206 = 1361
  μαρ. 591 + 1741= 2332
  απρ. 8482 + 426 = 8908
  μαι. 8791 + 2326=11117
  ιουν 258 + 147= 405
  ιουλ 190 + 3388= 3578
  αυγ. 190 + 2057= 2247
  σεπ. 240 + 857= 1097
  οκτ. 190 + 1164= 1354
  νοε. 190 + 102= 292
  δεκ. 190 + 126= 316

  δηλαδή ολοι οι υπόλοιποι μήνες αθροιστικά είναι λιγότερα του Μαίου.
  κάνουμε κουράγιο και βγάζουμε τα νερά απ΄τη βάρκα...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 20. Ναι αλλα δεν υπολογισες το τρεχον λειτουργικο κοστος του κρατικου μηχανισμου. Οποτε τα πραγματα δεν ειναι και παλι τοσο ροδινα.

  ΑπάντησηΔιαγραφή