Τετάρτη, 21 Απριλίου 2010

To Royal Mint είναι μόνο για το μεροκάματο

H παραδίπλα μουτσούνα, ονόματι Paul Hutton, ετών σαράντα –αλλά μυαλό δεν έβαλε-, πατήρ τεσσάρων λέμε παιδιών, έγινε πρόσφατα διάσημος εκεί πάνω, εις την Ανγκλετέρα δηλαδή, όπου ο κόσμος είναι θολωμένος από την πολλή τη μπύρα και κάνει ό,τι παλαβομάρα του κατέβει στην κεφάλα. Μερικές φορές έχουν μεγάλη πλάκα, τους παραδέχομαι τους Εγγλέζους, είναι αυθεντικοί καραγκιόζηδες. Αυτόν λοιπόν τον τύπο, νομίζω προχτές, ενώ οδηγούσε όμορφα και ωραία, τον σταματάει η τροχαία του Essex, για να του κάνει αλκοτέστ. Κάνει έτσι να φυσήξει ο Paul και εκρήγνυται το αλκοολόμετρο από τις αναθυμιάσεις της ανάσας του.

Τονε μπουζουριάζουνε λοιπόν, τονε πάνε στο αυτόφωρο και του ρίχνουν τρία χρόνια αφαίρεση διπλώματος συν ογδόντα πέντε λίρες πρόστιμο, συν κι άλλο πρόστιμο από πάνω, επειδή έσπασε το αλκοολόμετρο, διότι εκεί δεν αστειεύονται με τους μπεκρήδες σωφέρ, όπως δηλαδή εμείς εδώ, που πριν βγούμε στο δρόμο κάνουμε σαρανταεπτά μετάνοιες, μην πέσει πάνω μας κάνας σουρωμένος και μας κάνει χαλκομανία.
Τέλος πάντων, μένει ο Paul χωρίς αμάξι, γυρνάει σπίτι την άλλη μέρα, χάλια, αξούριστος, σαν μπαγιάτικη ρέγκα, τον βλέπει η γυναίκα του, «πού γύρναγες βρε ρεμάλι;» του λέει, άσε μας καημένη, να χαρείς, λέει αυτός, είμαι κομμάτια τώρα, τα λέμε από βδομάδα. Και πάει μέσα ο αναίσθητος και ξαπλάρει, σαν το βόϊδι.

Έλα όμως που σε λίγο τον ξυπνάνε τα γοερά κλάματα της κόρης του Laina, ετών δώδεκα, η οποία έσκουζε διότι δεν έβρισκε το ροζ αμαξάκι της Barbie, χριστουγεννιάτικο δώρο από τον Αη-Βασίλη, τον Santa, που λένε κι οι ρεντνεκς. Βρε πού είναι το αμαξάκι, βρε πού είναι το αμαξάκι, ψάχνει από δω η μάνα της, ψάχνει από κεί, πουθενά το αμαξάκι. Εν τω μεταξύ, ο μουλωχτός ο Paul που είχε σηκωθεί από το κρεβάτι, έπινε σιωπηλός την πρωϊνή μπύρα του σε μια άκρη, δίχως να βγάζει τσιμουδιά. Οι άλλοι να ψάχνουν για το αμαξάκι, αυτός τίποτα.

Ώσπου, εκεί που έχουν κάνει όλο το σπίτι άνω-κάτω, να ΄σου στην τηλεόραση οι ειδήσεις, να ‘σου κι ο Paul πρώτη μούρη, να τον δείχνουνε στα breaking news, χειροπόδαρα δεμένο, να τον οδηγάνε στο αυτόφωρο. Λέει λοιπόν η εκφωνήτρια ότι ο “Paul Hutton, 40, was pulled over by police as he drove an electric Barbie car, which moves slower than a mobility scooter, near his home in Essex”. Iδού λοιπόν, ελύθη το μυστήριο με το αμαξάκι της Barbie. Το είχε η τροχαία και άντε πάρτο πίσω, μικρή ανόητη Laina. Ε, μετά απ’ αυτό, τον περιέλαβε η μέγαιρα η γυναίκα του τον Paul και τον έκανε μαύρο στην παντοφλιά, χώρια που του άδειασε όλες τις παγωμένες Newcastle στο νεροχύτη, αμαρτία οι μπυρίτσες. Όμως, όπως λέγανε και οι μεγάλοι Πάϊθονς στη «Ζωή του Μπράϊαν», πρέπει πάντα να κοιτάς τη φωτεινή πλευρά της ζωής, που στην περίπτωση του Paul ήταν η διασημότητα που κέρδισε.

Έτσι είναι, μάγκες. Ο κόσμος ψοφάει για το πρωτότυπο. Διότι, μεθυσμένοι οδηγοί υπάρχουν εκατομμύρια, αλλά μεθύστακας να σωφάρει ηλεκτρικό ροζ αμαξάκι της Barbie, με τρία μίλια την ώρα, μες στους δρόμους της πόλης, ε, αυτό δεν το βλέπεις και κάθε μέρα. Ο Paul λοιπόν, που ήταν μηχανικός αεροσκαφών παλιά, στη RAF (ώρε μάνα μου, οι δόλιοι οι Βρετανοί πιλότοι, άγιο είχαν), τώρα σπουδάζει λέει ηλεκτρολόγος. Όχι ηλεκτρολόγος κυματικός αναλυτής, αλλά κανονικός ηλεκτρολόγος, ηλεκτρολόγος-μηχανικός, που λένε.

Και τώρα που είπα «κυματικός αναλυτής», ακούστε τί μου σφυρίξανε : Ότι εκείνος εκεί ο αναλυτής, αυτός με το χαμόγελο μωρέ, ο γνωστός, ο κασκετάκιας που λέμε, είναι λέει ο Τσάκας. Άκου να δεις, φίλε μου. Ο Τσάκας από το Mπιγκ Μπράδερ είναι, τουλάχιστον έτσι μου είπανε. Ούτε που θα το φανταζόμουν. Ο οποίος Τσάκας λέει, αφού κέρδισε τότε δεν ξέρω κι εγώ πόσα εκατομμύρια, καμμιά σαραντάρα καθαρά μου φαίνεται, πήγε μετά και τα έχασε όλα στα παράγωγα, παίζοντας πτωτικά την αγορά από το 2003 μέχρι το 2007, απνευστί. Κι ότι μετά απ’ αυτό το κάζο, ζήτησε να τον πάρουν σε κάνα άλλο ριάλιτυ, να ρεφάρει. Σε κάνα παιχνίδι με τροπικά νησιά και τέτοια ή ένα άλλο με μπάκουρους αγρότες ή ακόμη κι εκείνο με τους χοντρούς που θένε να αδυνατίσουνε, αλλά τον απέρριψαν από παντού, διότι λέει –αν και είχε στο μεταξύ αποκτήσει τα προσόντα για το παιχνίδι με τους χοντρούς, τρώγοντας πίτσες σαν το χτήνος- είχε κερδίσει παλιά σε άλλο παιχνίδι και δεν γινόταν να ξαναπαίξει. Αδικία. Ο Τσάκας λοιπόν. Ώστε έτσι εξηγούνται όλα. Έτσι εξηγείται και το κασκετάκι. Εμ, κοτζάμ φίρμα είναι ο άνθρωπος, να μην έχει πάρει ψηλά τον αμανέ ; Εγώ βλέπω ότι τελικά ανάμεσά μας γράφουν αρκετές διασημότητες, τύποι που ούτε φανταζόμαστε ποιοί είναι στ’ αλήθεια. Από πρώην τηλεπερσόννες μέχρι και πρώην υπουργοί. Αυτό που σας λέω εγώ και να το θυμάστε. Μεγάλες προσωπικότητες. Ίσως μάλιστα αυτός ο Τσάκας να έχει φέρει στα μπλογκς και το κολλητάρι του, εκείνον τον Πρόδρομο, εάν θυμάστε. Άλλη μορφή εκείνος. Ελλιοτικός μας βγήκε κι ο Πρόδρομος, πάει, χάλασε κι αυτός.

Τέλος πάντων, λέγαμε περί Paul, ότι αυτό το αμαξάκι της κόρης του το είχε κωλοφτιάξει, με μεγαλύτερες ρόδες και άλλες μοντιφιές και τη μέρα που τον έκαναν τσακωτό είχε βγει για δοκιμαστική βόλτα, έτσι ισχυρίζεται. Για τα μπυρόνια που είχε κατεβάσει πριν τη διεξαγωγή της δοκιμαστικής βόλτας δεν έδωσε κάποια εξήγηση, αλλά φαντάζομαι ότι θ’ αποτελούσαν μια ρεαλιστική πινελιά, κατά την προσπάθεια εξομοίωσης του test με πραγματικές οδικές και οδηγικές συνθήκες.

Επάγγελμα με μέλλον στην Αγγλία, είναι τυπογράφος στην Μπανκ οφ Ήνγκλαντ. Αυτή είναι δουλειά, μάλιστα. Τρείς χιλιάδες τετρακόσιες εικοσιδύο λίρες και κάτι σελίνια, καθαρά στο χέρι, συν άλλες τέσσερις τόσες χιλιάδες από υπερωρίες. Δηλαδή κοντά εφτάμισυ χιλιάδες πάουντς σταθερό εισόδημα και λέμε σταθερό καθότι οι μηχανές εκεί πάνω δεν σταματούν να κόβουν χρήμα, παρά μόνον όταν αρχίσουν να βγάζουν καπνούς από το πλάϊ, δηλαδή πολύ σπάνια, αφού τις έχουν εφοδιάσει με ψυγεία από νταλίκες Σκάνια, που δεν ανάβουν ποτέ. Προχωρημένα πράγματα, όχι αστεία.

Από την άλλη, χειριστής μηχανής στο νομισματοκοπείο, να κόβεις κέρματα, στο Ρόγιαλ Μιντ της Χερ Μάτζεστυ δη Κουϊν, δεν λέει και πολλά πράγματα ως επάγγελμα. Μεροδούλι-μεροφάϊ, καθότι ο όγκος της δουλειάς πέφτει όλος στο χαρτονόμισμα, στα χοντρά λεφτά δηλαδή. Εκεί είναι οι κονόμες, εκεί είναι οι υπερωρίες. Μεγάλη δουλειά να είσαι τυπογράφος στην Μπανκ οφ Ήνγκλαντ. Ισοδύναμο του να είσαι λιμενεργάτης στον ΟΛΠ, για να μην πω και καλύτερο ακόμη, με τη μόνη διαφορά ότι στην Τράπεζα σου φεύγει ο κώλος στην εκτύπωση, χώρια οι μελάνες που εισπνέεις, ενώ στον ΟΛΠ το χειρότερο που έχεις να πάθεις είναι καμιά ηλίαση το καλοκαίρι, από το πολύ ψάρεμα με πετονιά, στην προβλήτα-ένα. Έχει δε κάτι κέφαλους στην προβλήτα-ένα, άλλο πράγμα. Θεριά σκέτα. Οι γνώστες λένε μάλιστα ότι οι κέφαλοι της προβλήτας-ένα είναι ανώτεροι από τους κέφαλους της προβλήτας-δύο, για κάποιον ανεξήγητο λόγο. Οι κέφαλοι της προβλήτας-ένα τρώγονται κιόλας, άμα πεινάς πολύ, αλλά κατά βάση είναι για να περνάει η ώρα μωρέ, να πάει μία να φεύγουμε. Βρωμόψαρα, όπως άλλωστε κι αυτοί της προβλήτας-δύο. Ειδικά αυτοί της προβλήτας-δύο.

Λοιπόν, αυτοί εκεί πάνω αντί να δολώνουν πετονιές και να ψαρεύουν κέφαλους, κόβουν, κόβουν, τυπώνουν, τυπώνουν και δεν ξέρω πού θα πάει αυτή η δουλειά. Δηλαδή, φαντάζομαι πού θα πάει. Το κουϊζ του Μορφονιού, όποιος θυμάται.

Μεγάλη τρέλα τα παιδιά, στην Αγγλία. Ό,τι τους λείπει το τυπώνουν, ό,τι τους γυαλίσει το σουφρώνουν. Καλά, εδώ δεν μιλάμε για αρχαιότητες, σ’ αυτές έχουν ειδικότητα, παραδοσιακά. Τώρα άρχισαν να κλέβουν και τραγούδια. Άκου λόξα : -Η Lily Marleen λέει, εκείνο το γερμαναράδικο το άσμα, είναι λέει δικό τους, πολεμικό λάφυρο από τον Β΄ ΠΠ. Aλήθεια. Σώπα. Και μετά λέμε για τον καψερό τον Paul Hutton, επίδοξο παγκόσμιο πρωταθλητή στους αγώνες ταχύτητος με παιδικά αμαξάκια μπαταρίας.


Και επί του πιεστηρίου, ένα σχολιάκι : Έλεγα λοιπόν τις προάλλες –ποιές προάλλες δηλαδή, πριν λίγες μόλις ημέρες- για τα λομπάκια παλαιάς τεχνολογίας, γνωστά σε όλους και ως λόμπυ-γκαζοζέν. Χωρίς λεφτά και σε bear market μέσα, το μόνο που θα πάρεις είναι ξύλο και πάλι ξύλο. Ματσούκι αλύπητο. –Τι άλλο να περιμένεις, δηλαδή ; Ας φανταστούμε την αγορά σαν ένα μεγάλο ποτάμι. Ποτάμι είναι, έχει μια άλφα ροή, όπως και να το κάνεις. Είσαι τώρα εσύ το λόμπι και θες να πας κόντρα στο ποτάμι. Δύσκολο λες, αλλά θα το κάνω, διότι ας πούμε την έχω δει υπεράνθρωπος. Ωραία. Καβαλάς λοιπόν ένα κανόε-καγιάκ και αρχίζεις το κουπί, κόντρα στο ρεύμα. Εν τω μεταξύ, το ποτάμι κατεβάζει από πάνω ό,τι μπορείς να φανταστείς, κορμούς δέντρων, κλαδιά, σκουπίδια, ψόφια ζώα, ό,τι θες. Ο,τιδήποτε βρίσκεται μέσα στο ποτάμι, πάει προς τα κάτω, κατά θάλασσα μεριά. Εκτός από σένα. Εσύ το χαβά σου, κόντρα στο ρεύμα. Σε κοιτάνε και μερικοί από την όχθη και λένε «ωραίος αυτός ο μάγκας, κοίτα πώς το πάει το πλεούμενο». Παίρνεις θάρρος εσύ κι ανεβαίνεις κι άλλο το ποτάμι. Κι άλλο. Όσο ανεβαίνεις όμως, τόσο ξοδεύεις δυνάμεις. Ενώ το ποτάμι δεν κουράζεται ποτέ, σωστά ; Σε σπρώχνει πίσω, οπότε εσύ ξανά κουπί και δώστου κουπί, ώσπου σε λίγο αρχίζει η κόπωση. Ωστόσο αντέχεις ακόμη. -Ως πότε όμως ; Κι αν φουσκώσει το ποτάμι, τί θα γίνει ; Και να σου και φουσκώνει και γίνεται πιο ορμητικό. Και στο τέλος, ασυγκράτητο. Εδώ ξερίζωσε κοτζάμ δέντρα εκατοντάδων ετών, θηρία ολόκληρα, εδώ ξεθεμέλιωσε βράχους ασήκωτους και τα παρασέρνει όλα προς τη θάλασσα και μου ήθελες εσύ βρε καψερέ Καραμήτρο, με το κανόε-καγιάκ να πας κόντρα ; Δεν γίνεται. Το ποτάμι δεν νικιέται. Η αγορά δεν νικιέται. Στο τέλος, μοιραία θα σε παρασύρει, θα σε γυρίσει σβούρα, θα σε τουμπάρει κιόλας, με το κεφάλι στο νερό, να κοιτάνε τα ποδάρια σου τον ουρανό, ώσπου να σε πνίξει και να σε ψάχνουνε μετά να σε βρούνε, ρίχοντας κανονιές, μπας και βγεί το κουφάρι σου στην επιφάνεια, πριν σε κάνουνε μικρογεύμα-Γρηγόρης οι κορκοδείλοι, που λενε μερικοί.

28 σχόλια:

 1. Θεωρώ το φόβο σαν τον καλύτερο σύμμαχο του επενδυτή.Αγοράζω και φοβάμαι.Αγοράζω και φοβάμαι.Αγοράζω γιατί φοβάμαι.
  Τι αγοράζω ? Όποια εταιρεία έχει ισχυρές ταμειακές ροές,όποια πουλάει λιανοπούλι (άρα έχει ταμείο),όποια μοιράζει διαχρονικά μέρισμα.
  ΟΤΕ,ΕΧΑΕ,ΕΥΑΠΣ,ΜΠΕΛΑ,ΜΟΗ.Αντε και λίγο ΗΡΑΚ για τζόγο μήπως και γίνει δημόσια πρόταση.
  Είναι ο σωστός καιρός για σπορά ? Αν δεν αγοράσω πως θα μάθω ?

  Υ.Γ Σήμερα αγόρασα και 10ετές στο 87 και κλείστηκα στο Κούγκι (αποθανέτω η ψυχή μου μετά των αλλοφύλων)

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Γκουρούδεςςςςςςςςςςς
  Όπως κάθε μέρα έτσι και σήμερα απολαύσαμε ανοιξιάτικη φρεσκαδούρα, φραπογαλιές, αραλίκι και πιπινάρεςςςς.

  Κύριε hippy είστε μπαλαδόρος. Δεν θα σας γράψω κάτι άλλο, παρά μόνο ότι το διεθνές λόμπι ανέλαβε δράση. Θα απολαύσετε συγκίνηση χαρταετού με την αβάντα της κυβέρνησης.

  Κύριε zachmour
  Σας είπε κανείς να πάρετε τον τρελοΤάκαρο στα σοβαρά? Σοβαρά θα παίρνετε μόνο τον εαυτό σας.
  Ο Τάκαρος έχει δώσει νούμερα ακόμη και για ΕΤΕ. Πολύ πριιιιιιιιιιιιιιιιν βγουν τα διεθνές λαμόγια και δώσουν τιμές στόχους.
  Στα spread με ξεγέλασαν. Αλλά εδώ μιλάμε για μεγάλους μάγκες και όχι για άσφαιρους γκουρούδες. Μιλάμε για ΣΑΤΑΝΑΔΕΣ, έτσιιιιι?

  Κύριε Swear αν έχεις φράγκα, πολλά φράγκα έτσιιιιιιιι? , βάζεις μηχανή στη βαρκούλα σου και πας ανάποδα. Μέχρι και καταρράκτη ανεβαίνεις.
  Εκτός αν είσαι άμπαλοςςςςςςς οπότε παθαίνεις ότι έπαθε και αυτός
  http://www.funnypics.gr/images/speed-boat-crash.jpg
  Μα καλά που πάνε και βάζουνε αυτές τι κολώνες βρε παιδί μου?

  Τάκης Μορφονιός ο τρελός του χωριού.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Κύριε Τάκαρε
  Τι τιμή στόχο έχετε δώσει για ΕΤΕ παρακαλώ γιατί δεν σας παρακολουθώ συνέχεια. Φαντάζομαι ότι θα εννοείτε χαμηλή και θα συμφωνήσω μαζί σας. Απλά επισήμανα ότι θα έπρεπε ξεκάθαρα να γράφετε bulllllllllll για τα ξένα και ΤΟΝ ΠΟΥΛΛΛΛΛΛΛΛΛΛΛΛ για Ελλάδα μην τυχόν και μπερδευτεί κανείς...

  Προς το επενδυτικό κοινό: Αναζητείται εδώ και πολλές ημέρες ένας (1) έστω ένας (1) αγοραστής για ένα (1) κομμάτι ΜΠΤΚ και ΒΟΣΥΣ. Τουλάχιστον στη ΜΟΝΤΑ ζητάνε 4000 κομμάτια στο -10%...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Έγραψε το 11.
  Θα γράψει και το 10. Μετά φυλάξτε τους ποπούς σαςςςςςςς.
  Δεν σας γράψω άλλα.

  Τάκης Μορφονιός

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. Για ξένα έγραψα buuuuuuuuuuuuuuuullllllllllll και η διόρθωση του DOW εξαντλείτε το πολύυυυυυυυ μέχρι 10700.
  Απο 10700 και κάτω το ξανασκεφτόμαστε.

  Για Ελλάδα έγραψα πως το μαγικό νούμερο είναι το 2160 - που δεν το ξεπεράσαμε ποτέ - και παρακολουθούμε Dubai S.E.

  Έβαλα και 2 κουίζ. Το πρώτο κουίζ που μίλαγε για Ιστορικά υψηλά δεν είχε μέσα Ελλάδα.

  Εσείς κύριε Zachmour δεν είδα πουθενά να γράφετε νούμερα.

  Τάκης Μορφονιός

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. Όλα κι όλα, φίλτατε Αρχισυντάκτα, αλλά ο Μορφονιός έχει κατά βάση ήδη δικαιωθεί, εμμένοντας στις bull απόψεις του, όσον αφορά τις ξένες αγορές. Απόψεις, στις οποίες έμεινε σταθερός, ιδίως όταν όλοι ανέμεναν την διαβόητη διόρθωση, που όλο έρχεται κι όλο στο δρόμο είναι.

  Και ερωτώ : –Πού είναι επιτέλους η «διόρθωση» των ξένων ?
  Και ακόμη : -Γιατί δεν βγαίνει στο τηλέφωνο ο Δούρος ;

  Από την άλλη πλευρά, αυτό «τον πουλ» περί εγχώριας αγοράς πολύ μου άρεσε, δαιμόνιε και ευρηματικέ ρεπόρτερ μου (γλοιώδη καλοπιάσματα αντί για αύξηση αποδοχών) . Λέω μάλιστα να το βάλουμε πρωτοσέλιδο, να χτυπήσουμε και το «Κεφάλαιο», το Σ/Κ που μας έρχεται.

  Κύριε Moρφονιέ, η επίσημη γραμμή της εφημερίδος «Το Κλέφτικο» χαράσσεται από τον Αρχισυντάκτη. Συμβαίνει μάλιστα, εν πολλοίς, να απηχεί και τις προσωπικές μου θέσεις περί ελληνικής αγοράς, γνωστές στο πλατύ αναγνωστικό κοινό ήδη από της αναρτήσεως του βαρυσήμαντου άρθρου «Καταδυομένη Αγορά», σε άλλο διαδιακτυακό τόπο, τον Δεκέμβριο του 2009. Από τότε, όχι μόνον δεν έχει αλλάξει κάτι προς το καλύτερο, αλλά –τουναντίον- τα πράγματα βαίνουν διαρκώς επιδεινούμενα. Προσωπική μου ευχή, η επιδείνωση να είναι ραγδαία, προκειμένου κάποτε να τελειώνουμε με το πτώμα που λέγεται ελληνική οικονομία. Να το θάψουμε να συνεχίσουμε.

  Όμως, με αστειότητες του τύπου «χρήματα υπάρχουν», «δεν θέλουμε χρήματα, αλλά μόνο στήριξη» και μετά άειντε στη γύρα για δανεικά, δουλειά δεν γίνεται. Το δόντι είναι σάπιο και θέλει τράβηγμα με τανάλια και με τη μία, έστω και δίχως αναισθητικό, ώστε να τελειώνουμε μια και καλή. Αυτοί εδώ πάνε να το εκριζώσουν σιγά-σιγά με οδοντογλυφίδα, που είναι ακόμη χειρότερο, διότι ούτε το δόντι εξάγεται, ενώ και οι πόνοι εξακολουθούν αφόρητοι.

  Άρα, καταδυόμενη αγορά, πάει και τελείωσε, μέχρι να δούμε φως.

  Φίλε Hippy, για να είμαι ειλικρινής, δεν διακρίνω κανέναν φόβο. Απογοήτευση ναι, απάθεια ναι, υποταγή στο πεπρωμένο ναι, ό,τι θες, εκτός από φόβο. Κατάσταση νιρβάνα. Μακάρι να υπήρχε φόβος, διότι αυτός ενεργοποιεί βασικά αντανακλαστικά. Περιμένω εναγωνίως να δω τον πραγματικό φόβο, μήπως και κουνηθούμε λιγάκι.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 7. Τελικα όσο και φωνάζει ο προικισμένος συνάδελφος "Yes we can without Frapezes " εμείς εκεί κόλλημα που θα πάει η Εθνική.
  Δηλαδή οι άλλες εταιρείες του 20αρη ωρε συνάδελφοι τι κάνουν άλογα πεταλώνουν ?

  Προς το παρόν πραγματικά δεν αντέχεται να βλέπεις τη συνεδρίαση του ΧΑΑ.

  Συνεπώς

  "Βάλε στο ραδιόφωνο τραγούδια που γουστάρεις
  σκέψου την ώρα τη στιγμή που τη ρεβάνς θα πάρεις
  σκεψου κορίτσια και γιορτές και πράγμα που σαλεύει
  κι ένα παιδί που μοναχό το δρόμο του γυρεύει"

  http://www.youtube.com/watch?v=Y9-PTk1RhVU

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 8. Αφεντικό ο αρχισυντάκτης σου είχε μιλήσει για τα τεκταινόμενα της Ελλάδος (δεν κάνω για διεθνείς αναλύσεις) εδώ και πολύ καιρό (καλοκαίρι 2008) παρότι είχα ακούσει τα μύρια όσα από πολλούς φίλους και γνωστούς.

  Για τα ξένα εγώ το μόνο που θα πω γιατί μέχρι εκεί φτάνει το μυαλό μου είναι ότι δεν μπορεί αγορές-χώρες σαν την Ελλάδα και τα PIGS και τη Βρετανία και την Αμερική να ζορίζονται και οι αγορές μετοχών να ευημερούν. Η μόνο περίπτωση να συμβεί αυτό είναι αυτό που γράφεις στο άρθρο πανάξιο αφεντικό μου να τυπωθεί τόσο χρήμα που οι 20000 μονάδες του Dow να αντιστοιχούν σε 5000.

  Παρατήρηση:
  ΥΓΕΙΑ 1,07 με την ΑΜΚ προ λίγων μηνών στο 2,20!
  ΑΛΑΠΙΣ 0,33 με την ΑΜΚ προ λίγων μηνών στο 0,46!
  ΜΠΤΚ, ΒΟΣΥΣ συνεχίζουν να αναζητούνται αγοραστές
  ΙΛΥΔΑ την έπιασε ίλιγγος
  ΜΑΙΚ 2 μέρες κράτησε το πάρτυ. Ούτε εδώ τσίμπησε κανείς. Ξυπνάμε!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 9. Ενθαρρυντικά σημεία επίσης:
  Ο ΔΟΛ όταν ανακοινώθηκαν οι εκλογές και επέστρεψε το ΠΑΣΟΚ πήγε από 1,80 στο 3,40, έκτοτε όχι μόνο έχασε τα κέρδη του αλλά είναι στο 1,3. Ομοίως και η ΙΝΤΚΑ.

  Λέτε να σοβαρευόμαστε λίγο πριν βουλιάξουμε? Τουλάχιστον θα πάμε με το κεφάλι ψηλά!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 10. Tιμή-στόχος για ΕΤΕ, δυόμισυ χιλιάδες. Μάλιστα κύριε, δυόμισυ χιλιάδες, όπως ακριβώς το λέω και δεν κάνω λάθος στο νουμεράκι. Αυτό είναι το νούμερο, το μαγικό.

  Δυόμισυ χιλιάδες, δραχμές εννοείται, αφού πλέον τους υπολογισμούς μας τους κάνουμε σε δραχμές, πριν δηλαδή αρχίσουμε να τους κάνουμε σε οβολούς.

  Βάλτε κάτω τώρα εσείς οι γκουρούδες το νούμερο, να βρείτε πόσο θα κάνει η ΕΤΕ στο παλιό νόμισμα, δηλ. σε ευρώ. Όχι πως έχει κάποια σημασία.

  Λέω δυόμισυ χιλιάδες και όχι τρείς, που θα έβγαινε και στρογγυλό, καθώς έχει μεσολαβήσει και η αύξηση. Λέω εγώ τώρα.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 11. Κύριε Swear καλά τα λέτε.
  Με τους ηλεκτρογκουρούδες να ανοίγουν ακατάπαυστα long τι περιμένετε να γίνει? Να πάμε πάνω?
  Αμ δεν πρόκειται.

  Τάκης Μορφονιός

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 12. Άντε να σας γράψω και κάτι άλλο μιας και είμαι στα κέφια μου.

  ΟΛΑ γίνονται για να τρελάνουν τον συνδρομητικό. Αυτός έχει δύο άρθρα που τα εναλλάσσει κάθε βδομάδα. Μόλις πάμε λίγο πάνω, μας βγάζει το άρθρο ότι η αναστροφή θα οδηγήσει σε ράλλι ανακούφισης και μετά φυσικά θα έχουμε ΝΕΑ ΧΑΜΗΛΑ. Τα νέα χαμηλά που θα τα βλέπαμε στο Β΄ εξάμηνο του 2009 και μετά θα τα ξαναβλέπαμε το Α΄ εξάμηνο του 2010, ντεεεεεε , έτσι μας έλεγε.
  Ξέρετε τώρα εσείς τις ίδιες σαχλαμάρες που έγραφε απο πέρσι για Αμερική. Πάνω στο ράλλι ανακούφισης θα δουν οι επενδυτές ότι τα πράγματα είναι άσχημα και θα πάνε οι Αμερικάνικοι δείκτες σε νέα χαμηλά. Μας τα είχε κάνει τούμπανο. Τώρα έχει πάθει ΕΠΙΛΕΚΤΙΚΗ ΑΜΝΗΣΙΑ.
  Ο έξυπνος ο συνδρομητικός που όλα τα ξέρει και οι άμυαλοι οι επενδυτές οι κουτόφραγκοι.

  Αυτά γράφει την μια εβδομάδα. Την άλλη, μόλις πάμε λίγο κάτω, ξεχνάει τα ράλλι ανακούφισης και λέει για νέα χαμηλά. Τι πρωτότυπο!
  Όλα αυτά τα τυλίγει με λίγο διαγραμματική ανάλυση, με λίγη οικονομική θεωρία της σαχλαμάρας και του Πρό Χριστού αιώνα και με μπόλικη αερολογία.

  Ξέρετε τώρα εσείς. Οι χαζοί επενδυτές και οι έξυπνοι συνδρομητικοί που όλα τα ξέρουν.

  Γκουρούδεςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςς
  Πότε θα πέσει βρε άμπαλοι η Αμερική?
  Πότε βρε εξυπνάκηδες?

  Τάκης Μορφονιός στο τσαρκίρ κέφι.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 13. Αυτή τη βδομάδα θα έχουμε το άρθρο, νέα χαμηλά στα σίγουρα, ξεχάστε το ράλλι ανακούφισης. Ανακουφιστείτε όπως αλλιώς μπορείτε.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 14. Έλα ρε πούστηηηηηηηηηηηηηηηηηηηηηηη. 2,5% πάνω ο δείκτης και ούτε ένας αγοραστής στον ΜΠΤΚ και τον ΒΟΣΥΣ... Ούτε ο Δούρος παίρνει τηλέφωνο!

  ήρθε και το ράλλυ ανακούφισης στην ΙΛΥΔΑ 1,5% πάνω. Πιστεύω ότι θα κρατήσει για καμιά ώρα...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 15. Ψέματα ο ΒΟΣΥΣ έκανε 760 κομμάτια... Τώρα δεν υπάρχουν αγοραστές.

  διορθώνω άμεσα για να μην βρει αφορμή το αξιομακάριστο αφεντικό και με σουτάρει από αρχισυντάκτη...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 16. Γκουρούδεςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςς
  ο τρελοΤάκαρος σας προειδοποίησε εχθές.
  Φυλάξατε τους ποπούς σας?????????

  Τα ράλλι ανακούφισης έρχονται ΜΟΝΟ όταν θέλουμε εμείςςςςςςςς.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 17. Θυμάμαι παλιότερα ένα ράλλυ ανακούφισης που είχα βιώσει έντονα. Με πιάνει που λες ένα διαβολεμένο κόψιμο και τα παρατάω όλα από κει που ήμουνα, καβαλάω τη μηχανή και τρέχω σαν τον τρελλό, να προλάβω. Κατάλαβες τί να προλάβω. Ούτε φανάρια υπολόγιζα ούτε τίποτα. Πύραυλος σκέτος. Τύφλα να 'χουν οι αναβάτες στο άλλο το ράλλυ, το Παρί-Ντακάρ. Τελικά, πρόλαβα στο τσακ αδελφέ, κλάσματα δευτερολέπτου πριν επέλθει το μοιραίο. Μεγαλύτερη ΑΝΑΚΟΥΦΙΣΗ δεν έχει νοιώσει άνθρωπος. Και βέβαια, τέτοιους χρόνους στο ράλλυ Βύρωνας-Πειραιάς δεν έχει πετύχει κανείς πιλότος έκτοτε. Αυτό ήταν και ΤΟ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΡΑΛΛΥ ΑΝΑΚΟΥΦΙΣΗΣ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΠΟΧΩΝ.

  Μακάρι να διατηρηθεί και αυτό εδώ το ράλλυ ανακούφισης, που είναι άλλο πράγμα βέβαια απ' αυτό που προανέφερα, αλλά δεν παύει να είναι κι αυτό ένα ράλλυ ανακούφισης, υπό μία έννοια. Τεράστια ανακούφιση. Μόνο να μην ξεχάσετε στο τέλος να τραβήξετε και το καζανάκι, μη φρακάρει καμιά λεκάνη και πληρώνουμε μετά τα κέρατά μας στην αποφρακτική.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 18. Κάποιοι νέοι ελπιδοφόροι συνάδελφοι (διαβασμένοι κερδοσκόποι-επενδυτές) έφτιαξαν ένα site το www.globalstocks.gr στο οποίο αναλύουν (πληρέστατα κατά τη γνώμη μου) ορισμένες μεγάλες εταιρείες basf,bayer,alstom.Αξίζει να τους επισκεφθείτε (όλοι οι νέοι αξίζουν υποστήριξης εκτός από τους χρυσαυγίτες που αξίζουν ψυχοθεραπεία)
  Επίσης σε π.μ μου επεσημάνθη η aixtrom.Εχετε άποψη ?Ο φιλαράκος (εννοείται ότι δεν τον γνωρίζω προσωπικά) μου έγραψε:

  Διαπραγματεύεται στη Φραγκφούρτη "χετρα" πλατφόρμα(γερμανική εταιρία) αλλά και στις ΗΠΑ. Είναι ο παγκόσμιος MARKET LEADER στην κατασκευή μηχανημάτων που παράγουν τα Led (κάθε 1 από αυτά κοστίζει 2,5-3 δις δολ), δηλαδή του tool που είναι απαραίτητο στην παραγωγική διαδικασία των LED. Ποσοστό παγκοσμίως 72 % με 1 μόνο ουσιαστικό ανταγωνιστή, τη Veeco (αμερικάνικη εταιρία εισηγμένη).

  Θα την αναλύσω σύντομα. Η πορεία της είναι μοναδική. Είναι ουσιαστικά 2 εταιρίες που ελέγχουν όλη την παραγωγή αυτών των μηχανημάτων παγκοσμίως. Ο μόνος κίνδυνος είναι να εισέλθουν ανταγωνιστές καθώς τα περιθώρια κέρδους είναι τεράστια. Μόλις την αναλύσω την εταιρία, θα καταλάβουν όλοι το τί λάθος διαπράττουν όταν εξακολουθούν να ασχολούνται με το ελληνικό χρηματιστήριο, χρηματιστήριο χωρίς προοπτική και χωρίς εταιρίες με ουσιαστικό αντικείμενο παγκοσμίως.
  Αρκεί να δώσω τα εξής στοιχεία. Μάρτιος 2009 3 ευρώ. Σήμερα περί τα 28 ευρώ. Εγώ δυστυχώς την ανακάλυψα περί τα 10 ευρώ τον Ιούλιο του 2009.

  Τέτοιες περιπτώσεις στα ευρωπαικά χρηματιστήρια υπάρχουν πάμπολλες. Κυρίως στο γερμανικό αλλά και σε γαλλικό και ολλανδικό.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 19. Σας χαίρομαι κύριε Swear. Δεν είμαι μόνος μου και εσείς ανακουφίζεστε όποτε θέλετε.

  Ανακουφιστείτε ντεεεεεε
  http://www.youtube.com/watch?v=cHcw_DxTPN4

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 20. Η ανακοίνωση πάντως του Γιωργάκη έγινε την ώρα που ανακουφιζόμουνα... Λες να είναι σημαδιακό?

  Πάντως ακόμα και από το Καστελόριζο ο γιωργάκης έκανε το θαύμα του.

  ΒΟΣΥΣ όγκος 760 κομμάτια και κουνήθηκε και ο ΜΠΤΚ με τζίρο 138ευρώ!!

  Η ΙΛΥΔΑ πρέπει να είναι ΝΔ. πριν τις δηλώσεις Γιώργου ήταν στο +7 μετά φαίνεται ανακουφίστηκε και αυτή και πήγε στο -2%...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 21. ΣΕΛΜΚ -12% στο 0,44. Υπήρχαν 16% των μετόχων που δεν έδωσαν τις μετοχές τους στο 0,69 στη Δημόσια Πρόταση... Προφανώς τους φάνηκαν λίγα τα 0,69

  Τι να πει κανείς????

  Αυτό το 16% θα το έχει μαζέψει ο soter76 που το τελευταίο του μήνυμα στο capital ήταν πουλάτε εσείς στο 0,67 εγώ αγοράζω!!! Μήπως έπαθε κανένα εγκεφαλικό??

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 22. Όχι, μια χαρά είν' ο άνθρωπος, απλώς από Soter76 θα έχει γίνει πλέον Soter044.

  Πιστεύω να ανακουφιστήκαμε όλοι. Μωρέ αυτό δεν ήταν ράλλυ, σκέτο καθαρτικό ήταν. Αγνό ρετσινόλαδο.

  Γι αυτό έλεγα το πρωϊ, εν ώρα κορύφωσης του "ράλλυ" ανακούφισης, όταν τελειώσουμε τη δουλειά μας, το ράλλυ δηλαδή, να τραβήξουμε και το καζανάκι. Και ανοίχτε και κάνα παράθυρο ρε παιδιά. Βρωμοκόπησε ο τόπος. -Μα τί διάολο, ορισμένοι ; -Κουρέλια φάγατε ;

  Ξέρετε ποιόν έχω πεθυμήσει ; -Εκείνον τον Τσέλιγκα, αν θυμάστε. Μορφή ο άνθρωπος. Έβλεπε γήπεδο. Άμα τον τρακάρετε, πείτε του ότι τον γυρεύω. Η γκουρουδιά θέλει ανανέωση, φρεσκάδα. Όλο οι ίδιοι και οι ίδιοι κι όλο τα ίδια λέμε.


  Ωρέ Hippy, άμα πιάσουμε και τα ολλανδογαλλικά, πάει, χαθήκαμε. Εδώ έχουμε τα θηρία μέσα στα χέρια μας, με περίπτερα θ΄ασχολούμαστε τώρα ?

  Προσεχώς, άρθρο-καταπέλτης για το νέο status quo της Ελληνικής Πολιτείας. Θα πέσουν τα τσιμέντα (ίσως να γελάσουν κιόλας).

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 23. ωραιος ο κρει, μαγκας, τρειλερακι απο την ταινιουλα που λεγαμε...
  http://www.youtube.com/watch?v=1309MEQ4b30

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 24. Άντε πάλι τα ίδια και τα ίδια.
  Βαρετό κατάντησε. Όλο πάνω πάνω και πάνω.
  Buuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuulllllllllllllllllllllllllllll και ακόμη μερικοί να καταλάβουν το γιατί και όλο φάκες και τυριά βλέπουν.

  Γκουρούδεςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςς το σορτάρετε, το σορτάρετε?

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 25. Οι Ελληνικές τράπεζες δεν διατρέχουν κανέναν κίνδυνο λένε συνέχεια Ταμβακάκης, Σάλλας κλπ κλπ. Από την άλλη στις εφημερίδες γράφεται συνέχεια το ενδεχόμενο haircut των ομολόγων κατά 25%-50%. Αν θυμηθώ ότι η ΕΤΕ έχει 18-20δις από δαύτα και όλες συνολικά 45δις. Το κουρεματάκι σημαίνει 4,5δις - 10δις για την ΕΤΕ και 11,25 δις 22,5δις για το σύνολο των τραπεζών μας. Είναι σίγουροι ότι το αντέχουν?? Το book value τους δεν νομίζω ότι είναι περισσότερο από το κάτω όριο του κουρέματος και σίγουρα υπολείπεται δραματικά του άνω ορίου.

  Εν τω μεταξύ στα μέτρα που βλέπω να προτείνονται από το ΔΝΤ βλέπω ορισμένα δραματικά όπως να καταργηθεί λέει η υπηρεσία κηπουρών της ΔΕΗ στο κτίριο της Χαλκοκονδύλη που αριθμεί 50(!) άτομα.... Μα είναι δυνατόν να ζητάνε τέτοια παράλογα πράγματα?? Θα μας τρελάνουν τελείως?

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 26. Μερικές επίσης ηλίθιες σκέψεις του αρχισυντάκτη του blog:

  Μας λένε ότι η ανταγωνιστικότητά μας έχει πέσει δραματικά (-25% με -30%) και αυτό το βλέπουμε από το εμπορικό μας ισοζύγιο που είναι από τα χειρότερα ever. Μας λένε λοιπόν ότι πρέπει να μειώσουμε τους μισθούς στον ιδιωτικό τομέα και εμείς απαντάμε όχι γιατί αν πέσουν οι μισθοί στον ιδιωτικό τομέα θα πέσουν οι εισφορές μας και θα καταρρεύσει το ασφαλιστικό αλλά θα πέσει και η ζήτηση στην αγορά. Ζήτηση τι πραγμάτων? Μα φυσικά των εισαγόμενων.

  Η λύση που μόνο Ελληνάρες μπορούν να σκεφτούν είναι να αυξήσουμε τους μισθούς μας γιατί έτσι και περισσότερες εισφορές θα παίρνει το Κράτος και λεφτά θα έχουμε για να αγοράζουμε Cayenne και LED τηλεοράσεις. Το ότι έτσι αυξάνουν οι τιμές των Ελληνικών προϊόντων και ότι έτσι το ισοζύγιό μας θα διαλυθεί τελείως δεν το σκεφτόμαστε.

  Νομίζω ότι το πιο χαρακτηριστικό είναι ότι το 2009 μπήκαμε μέσα 40δις όταν η μισθοδοσία των Δ.Υ. είναι 27δις. Δηλαδή και όλοι οι Δ.Υ. να απολυθούν ή να δουλεύουν τσάμπα πάλι θα είμαστε μέσα 13δις. Χώρια ότι χωρίς τα 27δις που παίρνουν οι Δ.Υ. δε θα κουνιόταν φύλλο στην αγορά και επομένως θα μειωνόντουσαν τα έσοδα και επομένως το έλλειμμα θα προέκυπτε σαφώς περισσότερο από 13δις.

  Ένα άλλο χαρακτηριστικό μας είναι ότι ενώ έχουμε βολέψει 1εκ άτομα στο δημόσιο δηλαδή περίπου το 20% του ενεργού πληθυσμού πάλι έχουμε 10-12% ανεργία. Αυτό σημαίνει ότι η ιδιωτική πρωτοβουλία στην Ελλάδα δεν είναι αρκετά ισχυρή και δεν δίνει τη δυνατότητα να απορροφήσει εργατικό δυναμικό. Πέρα του ότι όπως πολλές φορές έχω πει εξαντλείται στη μεσιτεία εισαγόμενων προϊόντων γεγονός που είναι εξίσου καταστροφικό με την ύπαρξη τόσων Δ.Υ.
  Η επιχειρηματικότητα στην Ελλάδα εξαντλείται στις οικοδομές, στα ιατρικά, στα διαζύγια και τις μηνύσεις, στα φαγάδικα και τα εισαγόμενα φάρμακα, τηλεοράσεις, κινητά, ipod, αυτοκίνητα, μηχανές, aircondition, ηλεκτρικές συσκευές.

  Με παραγωγή 0 δεν θα πάμε πουθενά και με τη νοοτροπία που έχουμε να αντιδρούμε και στα αυτονόητα που πρέπει να γίνουν νομίζω ότι δεν υπάρχει σωτηρία...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 27. Όλη η κουβέντα περιστρέφεται γύρω από το αν έπρεπε να "παραδοθούμε" στο ΔΝΤ ή όχι. Τόσους μήνες ΠΑΣΟΚ και τόσα χρόνια ΝΔ και πριν ΠΑΣΟΚ που δεν είμασταν παραδομένοι στο ΔΝΤ τι καταφέραμε?

  Έρχονται και μας λένε λοιπόν για να σας δανείσουμε με χαμηλό επιτόκιο θέλουμε μία υπηρεσία που λέγεται ΑΓΡΟΓΗ και είχε 80 υπαλλήλους τον Αύγουστο που έγιναν 350 τον Οκτώβριο επειδή η ΝΔ έμπασε μέσα 1 μήνα πριν τις εκλογές πρέπει να κλείσει. Οργανισμός Προβολής ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ Η μισθοδοσία τον Ιούνιο
  του 2009 ήταν 200.000 ευρώ και τον Σεπτέμβριο
  έφτασε στα 700.000 ευρώ. κλπ κλπ. Γράφεται στο ΘΕΜΑ ότι ρωτάνε πόσοι είναι οι δημόσιοι υπάλληλοι και δεν τους απαντάμε, πόσοι έχουν πιαστεί ποτέ για διαφθορά και τι απέγιναν και δεν ξέρουμε, πόσοι φοροφυγάδες έχουν πιαστεί και τι πρόστιμο επιβλήθηκε και δεν ξέρουμε, ρωτάνε γιατί δίνεται επίδομα παραγωγικότητας στο δημόσιο αφού τον παίζουν όλοι και τους λέμε ότι δίνεται γιατί παρόλο που δεν αυξάνεται η παραγωγικότητα τουλάχιστον επιβραβεύεται η προσπάθεια!!! (????). Αντί τα κόμματα της αντιπολίτευσης αλλά και η κυβέρνηση, τα κανάλια και ο κόσμος να ζητάνε ευθύνες και να προσπαθούν από μόνοι τους να διορθώσουν αυτά τα αίσχη κουβεντιάζουμε για το πόσο κακοί άνθρωποι είναι αυτοί που μας ρωτάνε γι αυτά όταν μάλιστα αυτοί θα μας δανείσουν με 4-5% επιτόκιο λιγότερο από ότι αν δεν απευθυνόμασταν σε αυτούς. Έχει πέσει η ανταγωνιστικότητά σας και δεν εξάγετε τίποτα μειώστε τους μισθούς σας. Η απάντησή μας: Είστε κακοί άνθρωποι και θέλετε να μας βουλιάξετε σε ύφεση. Ενώ πριν είμασταν σε αειφόρο ανάπτυξη. Είχαμε μηδενική ανταγωνιστικότητα, μηδενικές εξαγωγές αλλά αγοράζαμε κάτι Cayenne με δανεικά από τα παιδιά και τα εγγόνια μας και πιστεύαμε ότι έτσι ωραία και εύκολη είναι η ζωή...

  Όσο βλέπω τις συζητήσεις να περιστρέφονται γύρω από το ΔΝΤ και αν είναι καλό που έρχεται ή όχι σας λέω με βεβαιότητα ότι σωτηρία δεν υπάρχει...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 28. Good Morning Vietnam
  Στα επόμενα έτη - όχι φέτος - η χώρα θα γνωρίσει απο τους υψηλότερους ρυθμούς ανάπτυξης. Η υψηλή ανεργία, οι χαμηλοί μισθοί με τις περικοπές τους θα αποτελέσουν μοχλούς ανάπτυξης.
  Απο την κυβέρνηση απομένει να μηδενίσει τη γραφειοκρατία και να καλώς ορίσει τους επενδυτές που ήδη περιμένουν με τα λεφτά στο χέρι.
  ΟΛΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΠΕΝΔΥΤΕΣ.
  Αν δεν εξαφανίσουμε τη διαφθορά, τότε στο τέλος της δεκαετίας θα καταντήσουμε σίγουρα Αργεντινή.

  Είναι καιρός να αξιοποιήσουμε, ως κράτος, την υψηλή ακίνητη περιουσία μας. Όχι να ξεπουλήσουμε τα ασημικά μας. Με πιάνετε έτσιιιιιιιι?

  Θέλουμε δεν θέλουμε,τα επόμενα χρόνια η ανταγωνιστικότητα θα αυξηθεί, όπως και η παραγωγικότητα μας. Ήδη συμβαίνει αυτό.
  Θα είναι μια καλή δεκαετία αυτή που έρχεται γιαυτόν τον τόπο και ας πάψουν οι συνδρομητικοί να γράφουν τις ανοησίες τους.

  Καλά βρε άμπαλε συνδρομητικέεεεεε. Μόνον εσύ ξέρεις ότι η χώρα δεν έχει παραγωγικό ιστό και ήρθες να μας ενημερώσεις? Βρεεεεεε κάτι φρούτααααααα που νομίζουν τον εαυτό τους για έξυπνο και όλους τους άλλους, ειδικά τους επενδυτές, για ηλίθιους.
  Πες μας βρε συνδρομητικέεεεεε τίποτα για Αμερική. Μόκο εκεί έτσιιιιιιιιιιιιι? ΕΠΙΛΕΚΤΙΚΗ ΑΜΝΗΣΙΑ.

  Η Γερμανία επιμένει να αποπληθωρίζει. Στο προσκήνιο αυτό φαίνεται. Αν συνεχίσει έτσι είναι βέβαιο πως θα βγει ηττημένη ΠΑΝΤΟΥ.
  Οι Αμερικάνοι έχουν το πάνω χέρι. Αν η Γερμανία έχει την παραμικρή ευκαιρία να βγει νικητής ένα μόνο τις μένει. ΝΑ ΠΛΗΘΩΡΙΣΕΙ ΕΥΡΩ, να βάλουν μπροστά οι πρέσες και στη συνέχεια να αλλάξει πλευρό και να το δει αλλιώς το όνειρο. Αλλά δεν θα σας τα πει όλα ο τρελοΤάκαρος.

  Μόρτεςςςςςς άλλη μια υπέροχη μέρα ξημέρωσε. Επιτέλους κάτι καλό πάει να γίνει σε αυτόν τον τόπο. Κανονίστε μάγκεςςςςςςς στο ραντεβού με την Ιστορία να είστε απών ή να είστε σε κάποια απεργία.

  Τάκης Μορφονιός, ώρα για δουλειά διψώντας για επιτυχία όσο ποτέ άλλοτε. Στο χέρι μας είναι στο τέλος αυτής της δεκαετίας να είμαστε ο παράδεισος της Νότιας Ευρώπης, αλλιώςςςςςςςςςςςςςςςςςςςς
  http://www.youtube.com/watch?v=pEFo3bGg-oU

  ΑπάντησηΔιαγραφή