Τρίτη, 11 Μαΐου 2010

Δοκιμή Ευστάθειας για Εικονίσματα

Είχα στο Λύκειο έναν συμμαθητή. Δηλαδή, πολλούς είχα, αλλά το θέμα μας είναι ο συγκεκριμένος. Ο Τιμόθεος, μάλιστα. Ο Τιμόθεος ήταν όνομα και πράμα, αφού τον τίμαγε το Θεό του και με το παραπάνω. Βλαστός του κατηχητικού, προφανώς από άγρια θρησκευόμενο περιβάλλον, όλη μέρα να σταυροκοπιέται και να φιλάει εικονίτσες και φυλαχτά διάφορα και κομποσκοίνια, που ξεχείλιζαν μεσ’ απ’ τις τσέπες του. Βόϊδι στα γράμματα, μοναχικός, παρτίδες με κανέναν, ήσυχος στην τάξη και τόσο δραστήριος στο μάθημα, όσο ένας δημόσιος υπάλληλος στην υπηρεσία του, Παρασκευή μεσημέρι του Ιουλίου. Τέλος πάντων, είτε υπήρχε στο σχολειό Τιμόθεος, είτε δεν υπήρχε, ένα και το αυτό. Το ΄83 δίναμε πανελλαδικές. Δε κλάςς οβ έϊτυ θρη. Ο Τιμόθεος καθόταν στο διπλανό θρανίο από μένα, στ’ αριστερά μου. Για ορντέβρ δίναμε έκθεση, αυτό το κωλομάθημα που φτιάχτηκε για να κάνουν οι φιλόλογοι τους καμπόσους στα παιδάκια. Όλοι τσιτωμένοι, ο Τιμόθεος στην κοσμάρα του. Περιμένουμε τώρα το θέμα που έχουνε διαλέξει για πάρτη μας οι διάνοιες του υπουργείου, κοιτάζοντας το ταβάνι, εάν έχει ρωγμές. Ο Τιμόθεος από δίπλα, ετοιμάζει τα μολύβια του, στυλό, γομολάστιχες και λοιπά πανελλαδικά αξεσουάρ, που τα βγάζει από ένα ειδικό πανελλαδικό τσαντάκι. Στο τέλος, τραβάει όξω κι ένα ξύλινο εικονισματάκι της Παναγίτσας, το φιλάει ευλαβικά και το απιθώνει στο θρανίο, μπροστά του, όρθιο, με προσοχή, λες και βάσταγε νιτρογλυκερίνη. Το φυλαχτό του.

Μπαίνει ο τύπος ο πρασινοφρουρός με το θέμα της έκθεσης παραμάσχαλα, το υπαγορεύει, γράφουμε εμείς την εκφώνηση. Όπως γράφει ο Τιμόθεος, κουνιέται λίγο το θρανίο του, που κάπως κούτσαινε, και πάρτο κάτω το εικονισματάκι. Το ξαναστηλώνει επιμελώς και πάει να συνεχίσει, αλλά έχει χάσει κάνα-δυό προτάσεις, εν τω μεταξύ. Τέλος πάντων, πάει μετά από πάνω του ο σπήκερ -που πήρε μυρωδιά το ζόρι του Τιμόθεου- και του ξαναϋπαγορεύει το θέμα, κατ’ ιδίαν, στο ψιθυριστό. Ξεκινάμε να γράφουμε, ό,τι του κατέβει του καθενός στη γκλάβα κι ο Θεός να βάλει το χέρι του. Ξεκινάει και το θηρίο ο Τιμόθεος, αφού προηγουμένως έξυνε την κούτρα του για κάνα εικοσάλεπτο, μέχρι να τη ματώσει, αλλά μόλις πάει να βάλει το στυλό στην κόλλα, άειντε πάλι τα ίδια, σείεται λίγο το θρανίο, τσουπ, ξαναπάρτην κάτω την Παναγίτσα. Αφήνει κάτω το στυλό, ξαναστήνει την Παναγίτσα. Πάει να συνεχίσει, ξανά ξάπλα η Παναγίτσα. Άειντε πάλι, να την ξαναβάλει όρθια. Να μην τα πολυλογώ, αυτό το σκηνικό πρέπει να έγινε καμιά εικοσαριά φορές, ήδη στο πρώτο ημίωρο του αγώνα. Κουνιόταν το θρανίο, έπεφτε η Παναγίτσα. Την ξανασήκωνε ο Τιμόθεος, ξανά κάτω η Παναγίτσα. Εκεί αυτός, να μην το βάζει κάτω, σκυλί μονάχο. «-Ρε συ Τίμο», του λέω κάποια ώρα, «βάλε ένα χαρτάκι κάτω απ’ το πόδι να μην κουτσαίνει το θρανίο ή τέλος πάντων ξάπλαρε την Παναγίτσα ανάσκελα, να τελειώνουμε μ’ αυτό το μαρτύριο αδελφάκι μου, μας έχεις σπάσει τα νεύρα».

Ο Τίμος μ’ έγραψε στ’ απαυτά του, προφανώς επειδή η ιδέα της Παναγιάς της Ξαπλωτής θα του φάνηκε πολύ βλάσφημη, ενώ και η κλασσική πατέντα με το χαρτάκι μάλλον αντέβαινε στο Θείο θέλημα, που ήταν να τυραγνιέται ο μαύρος ο Τιμόθεος, για να γράψει μια και μόνη λέξη στην κόλλα. Και πού να του έλεγα δηλαδή την ακόμη καλύτερη ιδέα, να κολλήσει την Παναγίτσα πάνω στο θρανίο, με τσιχλόφουσκα. Κι έτσι πήγε όλο το έργο, μέχρι που ο ρέφερης το έληξε το παιχνίδι -χωρίς να κρατήσει καθυστερήσεις καθόλου- κι ακουμπήσαμε όλοι τους στυλούς (που λένε μερικοί) πάνω στις κόλλες και αντίο ζωή. Την άλλη μέρα, στα Λατινικά, ξαναγίνηκε το ίδιο. Όχι ότι έχει ιδιαίτερη σημασία, καθόσον -όπως και η έκθεση, έτσι κι αυτά- είναι ένα τελείως άχρηστο μάθημα, παρεξόν κι αν θες να πας στη Ρουμανία, παρέα με τον Δράκουλα, τον Σάρισα, τον ανταποκριτή μου στο Βουκουρέστι, αμέσως υφιστάμενο του Αρχισυντάκτη μου, Ζαχμουραίου. Όπως ακριβώς είναι τα Λατινικά, βάζεις στο τέλος κι ένα «ου» και μιλάς το ρουμάνικο φαρσί. Ρεγκίνου ρόζου αμάτου, που στα ρουμάνικα σημαίνει η Φρίκα ψοφάει για ρόδα μυρωμένα. Αντονέσκου ναζίστου εστ, Τσαουσέσκου φασίστου εστ και πάει λέγοντας. Και βέβαια, για να μην ξεχνιόμαστε, Ρουμάνος εστί επάγγελμα, όχι εθνικότητα. Ρουμάνου προφεσσιόνου εστ.

Αλλά ξεφύγαμε και πάλι. Λέγαμε λοιπόν, δηλαδή εγώ έλεγα, ότι ο Τίμος τα σκάτωσε και στα Λατινικά, αμέσως μετά τα σκάτωσε και στην ιστορία κι όσο για τ’ αρχαία, άσε, βατερλώ κανονικό, με το πεδίο της μάχης γεμάτο πτώματα φραντσέζων γρεναδιέρων και σκατά. Όπως φαίνεται, ο καψερός ο Τιμόθεος είχε περιπέσει στην εξής φοβερή λούμπα: Είχε μια εγγενή αδυναμία στα γράμματα, που δεν είναι κακό από μόνο του. Την αδυναμία αυτή, προσπάθησε να την αναπληρώσει με τρόπο μεταφυσικό, μέσω της εικονολατρίας. Αντί λοιπόν ο ταλαίπωρος να συγκεντρωθεί στην κόλλα του, να γράψει δυό λέξεις αδελφέ, ό,τι ήξερε τέλος πάντων, αυτός έβαλε μπροστινή την Παναγίτσα, ν’ αναμετρηθεί με τους νόμους της φυσικής, πράγμα δύσκολο, διότι, όπως εξηγήσαμε, η Παναγίτσα σωριαζόταν φυσιολογικά στο καναβάτσο, είκοσι φορές ανά γύρο, λόγω των αλλεπάλληλων βίαιων μετατοπίσεων του κέντρου βάρους της. Η δε επιμονή του δυστυχούς Σίσυφου να επιτύχει την ισορροπία του ταλαντευόμενου εικονίσματος, μαρτυρεί ότι αυτός απέβλεπε στο υπερφυσικό, να σταθεί δηλαδή όρθιο το εικονισματάκι, αψηφώντας τους κλυδωνισμούς του θρανίου. Τούτο, θα εκλαμβάνετο από τον ίδιον ως θαύμα μέγα, προεξοφλητικό μιάς επιφοίτησης Αγίου Πνεύματος, ούτως ώστε ο Τίμος να περάσει στο Χάρβαρντ, απευθείας, μέσω πανελλαδικών. Αρκεί να στεκόταν όρθια η Παναγίτσα. Μόνον αυτό. Μόνο που αυτό δεν συνέβη ποτέ.

Τιμοθεϊκές πρακτικές ακολουθούν και οι κύριοι Τιμόθεοι-μαθητευόμενοι μάγοι της ημετέρας κυβερνήσεως, αδυνατώντας κατά τον ίδιον ακριβώς τρόπο να καταλάβουν ότι το θέμα δεν είναι η εικονίτσα. Το ένα θέμα είναι η βάση της εικονίτσας, το θρανίο, που σειέται ολόκληρο. Το άλλο θέμα, το ακόμη σοβαρότερο, είναι ότι στις εξετάσεις έχεις πάει απροετοίμαστος. Είναι φύσει αδύνατον ν’ ανταγωνιστείς τους υπολοίπους σ΄αυτές τις εξετάσεις, αφού είσαι τούβλο σκέτο. Αυτοί εκεί, τον χαβά τους. Να σταθεί όρθια η εικονίτσα. Να πάρουμε δάνειο, να πέσουν τα επιτόκια, να ξαναπάρουμε δάνειο. Και ξανά κάτω η εικονίτσα. Και ξανά τον ανήφορο το επιτόκιο. Και δώστου απ’ την αρχή. Λογικό και μοιραίο, όσο κουνιέται το θρανίο. Όσες φορές και να σηκώσεις την εικονίτσα, πάλι αυτή θα πέσει κάτω. Και πάλι θα χρωστάς. Και πάλι θα δανείζεσαι. Και πάλι θα χρωστάς. Δεν φταίει η εικονίτσα, το ξαναλέμε. Το θρανίο φταίει. Και το κεφάλι σου, κεφάλα.

Μία λύση θα ήταν να στηρίξεις με κάποιο πρόχειρο τρόπο το θρανίο. Μα αυτό δεν κουτσαίνει απλώς, είναι τελείως ξεχαρβαλωμένο. Που σημαίνει ότι θέλει σπέσιαλ μαραγκοδουλειά, ώστε να επισκευαστεί. Που αυτό δεν μπορεί να γίνει τούτη εδώ τη στιγμή, εν ώρα εξετάσεων. Ούτε βέβαια προλαβαίνεις να χώσεις ξαφνικά στην κεφάλα σου όσα δεν έμαθες χρόνια τώρα. Θέλει διάβασμα, θέλει χρόνο. -Άρα τι κάνεις ; Απλό, δίνεις την κόλλα σου λευκή και φεύγεις σαν κύριος. Λες «αδυνατώ ν’ αντεπεξέλθω σ’ αυτές τις εξετάσεις, γειά σας κι αντίο, θα σας δω στο πλοίο». Πολύ δε περισσότερο, όταν ούτε καν οι ίδιοι οι καραγκιόζηδες οι εξεταστές δεν γνωρίζουν τις απαντήσεις στα θέματα που σε έβαλαν να διαγωνιστείς. Σου ζητούν κάτι πολύ παραπάνω από τις περιορισμένες δυνατότητές σου, εν γνώσει της αδυναμίας σου να τα βγάλεις πέρα. Και περιμένουν να δουν τί θα κάνεις, δηλαδή πόσες φορές θα χρειαστεί -γελοιοποιούμενος- να σηκώσεις την πεσμένη Παναγίτσα, μέχρις ότου τα σκατώσεις τελείως. Ή μέχρι να τελειώσει ο χρόνος της δοκιμασίας. Διότι παράλληλα το ρολόϊ τρέχει, δεν θα σ’ αφήσουν να γράφεις αιωνίως. Θα σου τραβήξουν την κόλλα μέσ’ απ’ τα χέρια, με μερικά ορνιθοσκαλίσματα πάνω, το μόνο δηλαδή που θα έχεις καταφέρει να γράψεις, προσηλωμένος στο ατέλειωτο παιχνιδάκι με την Παναγίτσα που διαρκώς πέφτει και διαρκώς την αναστηλώνεις.

Οπότε κανονικά, ο μόνος αξιοπρεπής δρόμος για σένα, τον χειρότερο μαθητή της τάξης, είναι να μην συμμετάσχεις στις εξετάσεις αυτές, όπου δεν έχεις καμιάν ελπίδα. Βεβαίως, παραδίδοντας την κόλλα σου λευκή, ξέρεις αμέσως ότι απορρίφθηκες επί τόπου στις εξετάσεις, με ό,τι αυτό συνεπάγεται. Όμως, έτσι κι αλλιώς θ' απορριφθείς, δεν την γλιτώνεις. Και μάλιστα, εάν το καλοσκεφτείς, θα διαπιστώσεις ότι και κάτι άλλα στουρνάρια που είχαν παλιότερα δώσει λευκές κόλλες, αντί δηλαδή να παλεύουν με φευγάτες εικονίτσες και ξαχαρβαλωμένα θρανία, εντάξει, στην αρχή τραβήξανε μεγάλο ζόρι, φάγαν κράξιμο στο σπίτι, πέρασαν δύσκολες ώρες, γενικώς. Όμως, μετά κάτσανε και στρώσανε τον κώλο τους κάτω, ξαναδιάβασαν από την αρχή την ύλη και όταν ήρθε η ώρα της επανεξέτασης, μετά από καιρό, τους κάνανε χαζούς τους εξεταστές. Νεράκι τα λέγανε, αγνώριστοι.

Εμένα μ’ αρέσουν τα χάππυ έντς, είναι γνωστό αυτό. Στην περίπτωση του Τιμόθεου, η Θεία Πρόνοια δεν τον άφησε τελικά επί ξύλου κρεμάμενο. Ο Τίμος πέρασε στην Ποιμαντική Σχολή, εκεί δηλαδή που είχε δηλώσει εξαρχής, που δεν ήθελε και κανέναν βαθμό, για να περάσεις. Όταν λέμε κανέναν βαθμό, κυριολεκτούμε. Με λίγα λόγια, ο Τίμος σήμερα, καλά να ‘ναι ο άνθρωπος, είναι παπάς κανονικός, με μούσια και πετραχήλια και καντήλια και όλα τα παρελκόμενα. Γες σερ, ο Τίμος ούτε από κρίση καταλαβαίνει ούτε από τίποτα, τουναντίον μπορώ να πω. Δεν ξέρω μήπως έγινε και καλόγερος, που κι αυτό δεν είναι άσχημο, αλλά παπάς είναι καλύτερο, όπως και να το δεις το πράγμα. Παπάς είναι το κορυφαίο, πόσο μάλλον εάν είσαι και ζευγάς παράλληλα. Και υπό την αναγκαία προϋπόθεση να μην τυχόν συμπέσει η χειροτονία σου με καμιά μπολσεβικική επανάσταση, διότι τότε δεν κάνει να σε τσακώσουν με το ράσο απάνω σου. Καθόλου δεν κάνει. Αλλά τη σήμερον ημέρα δεν υπάρχουν τέτοιοι κίνδυνοι και άρα ο Τίμος είναι ασφαλής και πάντως ασφαλέστερος όλων ημών των υπολοίπων, που δεν κούναγε τότε το θρανίο μας. Τον βρήκε το δρόμο του ο Τίμος και μπράβο του. Και μάλιστα, θα τον είχε βρεί ούτως ή άλλως, και δίχως δηλαδή να χτυπιέται να σηκώνει το αεικίνητο εικονισματάκι, σαν το νευρόσπαστο.

72 σχόλια:

 1. Είσαι κολοσσός αφεντικό!!! Θα συμπληρώσω μόνο ότι εκεί που λες ότι ούτε οι εξεταστές ξέρουν τα θέματα, θα έχουν και αυτοί να περάσουν κάποια στιγμή τις εξετάσεις και βλέπω πολλούς να ακολουθούν τον Τιμόθεο...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Swear
  Μαλλον την ειχε δει απο τοτε ο Τιμοθεος οτι παπας θα γινοταν...

  Σημερα οσοι εχετε μικρα παιδια,σπρωχτε τα να γινουν ψυχολογοι, με ειδικοτητα στη ψυχολογικη υποστηρηξη θυματων της οικονομικης κρισης...

  Το επαγγελμα του μελλοντος.........

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Με τι λεφτα θα πληρωνονται αυτοι οι ψυχολογοι;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Κύριε zachmour ο σκοπός μου δεν είναι να μοιράζω χαρτιά, ούτε να ανταλλάσσω πληροφορίες διαδικτυακά και να με διαβάζει όλη η Ελλάδα.
  Σαν πως όταν έγραψα ανοίγουμε margin στις 1880 μονάδες και επιφυλάχτηκα στις 2100, όπου πρωτοανέφερα στο blog του frapeziti τα 11 ευρώ ΕΤΕ, με άκουσε κανείς? Ή μήπως κέρδισα τίποτα όταν έβαζα και τα βρακιά μου μέσα στα 9,8 - 10,5 ευρώ ΕΤΕ και την επομένη έγραψε 13 το θηρίο? Ή μήπως αν σας έγραφα να αγοράσετε Ευρωσύμβουλους στα 1,3 θα με ακούγατε. Να μην πιάσουμε τα κουράδια και μπλά μπλά μπλά.
  Ακόμη όμως και αν με λαμβάνατε σοβαρά υπόψιν, εγώ τι θα είχα να κερδίσω απο όσους με άκουγαν?
  ΣΩΣΤΑ το ΑΠΟΛΥΤΟ ΤΙΠΟΤΑ.
  Αν κάποιος μπορεί να προσφέρει τίποτα στον Τάκαρο γιατί αυτός θα πρέπει να αρχίζει να μοιράζει χαρτιά και λεφτά?
  Για την μεγάλη ιδέα της γκουρουδιάςςςςςςςςςςς?

  Ο σκοπός του τρελού είναι να σπάει πλάκα με όλους τους άμπαλουςςςςςςςςςςςςςς που νομίζουν πως το επάγγελμά τους είναι ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑΣ trader - μα τι βλάκας? - ή ΓΚΟΥΡΟΥ - ουουουουουου -.

  Πάμε όμως να σας δείξω ότι είμαι μπαλαδόρος.
  Η κίνηση μιας μετοχής ή ενός χρηματιστηρίου δεν είναι αποτέλεσμα ανάπτυξης, υψηλής κερδοφορίας, υψηλές λογιστικές αξίες και τέτοια. Αυτά είναι Bull shit.
  Αλλά ούτε είναι θέμα ύφεσης, υψηλή ανεργία, φόροι και τέτοιες ανοησίες. Αυτά είναι bear shit.

  Οι δύο συνιστώσες για κίνηση ανοδική ή πτωτική, είναι: η χειραγώγιση και οι υψηλές χρηματοροές - νομισματική πολιτική.
  Για τη χειραγώγιση δεν θα σας γράψω τίποτα. Αυτό που μένει είναι να καταλαβαίνετε κάθε φορά προς τα που θέλουν να χειραγωγήσουν μέσω ειδήσεων, κίνησης αγορών, διεθνών οίκων αξιολόγησης κ.τ.λ.
  Άλλο τι φαίνεται και άλλο τι θέλουν να κάνουν πραγματικά.

  Νομισματική πολιτική, χρηματοροές.
  Αυτό μετράει και όχι τα κέρδη ή οι ζημιές.
  Δηλαδή αν εγώ ανοίξω ένα ψιλικαντζίδικο και πω ότι τα πάντα είναι 20% ακριβότερα από όλους τους άλλους, αλλά θα πληρώσετε το 2030 δεν θα έχω υψηλότατη κερδοφορία?
  Θα τα σαρώσω όλα. Όμως για ποιόν λόγο να ανέβει η μετοχή μου αφού λεφτά δεν θα μπαίνουν στο μαγαζάκι μου? Αν το 2030 καταφέρω να εισπράξω, τότε ανεβάστε την μετοχή μου το 2030.
  ΑΠΛΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ.
  Εσείς μένει να διαπιστώσετε κάθε φορά αν ρέει περισσότερο χρήμα σε μια οικονομία ή σε μια εταιρία. Όσο περισσότερο μπαίνει τόσο πιο πολύ θα ανέβει η μετοχή.

  Τάκης Μορφονιός Αυτά και πολλά είναι

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. Δηλαδή μόρτεςςςςςς τι συνέβηκε στην Ελλάδα που απο το 1980 ανέβηκε μέσα σε μια εικοσαετία ο δείκτης της 100 φορές?
  Μήπως αναπτύχθηκε η χώρα κατά 100 φορές και δεν το πήρα χαμπάρι?
  Λεφτάαααααααααααααα κόβανε με ουράααααααα και μετά ήρθαν και τα πακέτα στήριξης.
  Στην κορύφωση φουμάρισαν οι δημοσιοκάφροι τα σχατά του ταύρου και ξεφόρτωσαν οι μπαλαδόροι.
  Τώρα έχουμε τα αρκουδίσια σκατά. Αυτά τα ρημάδια μυρίζουν και περισσότερο. Είναι ψυχοφθόρα και μόνο οι καλοί μπαλαδόροι μπορούν να μην τα πατάνε.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. Για φανταστείτε να μπορέσει ο πρωθυπουργός να φέρει στη χώρα για επενδύσεις 200 με 300 δις ή να κόψει η Αγγέλα 10 τρις ευρώ και να τα μοιράσει αναλογικά. Εσείς τι περιμένετε να συμβεί το ΓουΔί μας? Θα μου τσαμπουνάτε για ανεργίες, μεγάλες υφέσεις, φόρους και τέτοια χαζά?

  Νομισματική πολιτική - χρηματοροές. Εκεί επικεντρώνουμε.
  Προς το παρόν παίρνουμε ΜΗΔΕΝ στην Ελλάδα σε αυτά.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 7. ""Εσείς μένει να διαπιστώσετε κάθε φορά αν ρέει περισσότερο χρήμα σε μια οικονομία ή σε μια εταιρία. Όσο περισσότερο μπαίνει τόσο πιο πολύ θα ανέβει η μετοχή.""

  playboy
  Μαζι σου στο παραπανω..........ονοματα εχεις να πεις ???????

  Εγω λεω ...σωληνες ........και θα ειναι πλαστικοι........

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 8. Αν πράγματι μπουν στον Πετζετάκη λεφτά με ουράααααααα μαζί σου και εγώ. Στο πρώτο limit up αγοράζω και εγώ.

  Άντε άντε να σας πω μια που μου αρέσει.
  ΕΥΠΙΚ
  Αλλά δεν μπορώ να διασταυρώσω αν υπάρχει κανείς εκεί μέσα. Όπως έχω πει στον frapeziti αν δεν υπάρχει κάποιος να ενδιαφέρεται εγώ δεν παίρνω ούτε μια μετοχή.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 9. Έτσι μπράβο, βλέπω ότι σιγά-σιγά ανάβουν τα αίματα. Σας βγαίνει από μέσα σας το αρχέγονο ένστικτο της γκουρουδιάς. Κι επειδή είστε όλοι γκουρούδες κλάσεως, δεν ανέχεστε δεύτερον δίπλα σας. Ήρθε η ώρα να χτυπηθείτε αλύπητα, με τρόπαιο τα γκουρουδο-πρωτεία. Και να θυμάστε : Στο τέλος, ένας μόνον στέκει όρθιος.

  Για αρχή, μια τιτανομαχία μεταξύ του Μέντορα Ζάχμουρ και του Διδασκάλου του Γένους Μορφονιού, θα ήταν ό,τι ακριβώς χρειάζομαι, για την αύξηση της ήδη τεράστιας τηλεθέασης. Βριστείτε και λιγάκι, μην είστε ντροπαλοί.

  Ψυχολόγοι. Οι ψυχολόγοι που κυκλοφορούν είναι απατεώνες. Θα πεινάσουν τώρα, με την κρίση. Στην κρίση πάνω, ο άνθρωπος ξυπνάει, έχοντας ν’ αντιμετωπίσει αληθινά προβλήματα. Όχι τις μαλακίες που πλήρωνε κι από πάνω για να τις εξομολογείται σ’ έναν σαλτιμπάγκο με γυαλιά, που όλο γνέφει συγκαταβατικά ή σε καμιά κάργια, που το μυαλό της είναι μήπως την κερατώνει ο γκόμενος και κατά τα λοιπά το παίζει και αρμόδια να βοηθήσει άλλους ανθρώπους.

  Πάει ο άλλος στον ψυχολόγο, για να ξαλαφρώσει λέει. Το πορτοφόλι του να ξαλαφρώσει, εννοεί. Φυσικά, στην Ελλάδα της ΑΝΤΙ-παραγωγής, εύλογο ήταν να γεμίσουμε από ψυχολόγους, ένα ακόμη επάγγελμα απ’ αυτά που υπόσχονταν λαμπρό μέλλον και άκοπα λεφτά. Τώρα άστους τους ψυχολόγους του Ντηρή να επισκέπτονται ο ένας τον άλλον και να λένε τον πόνο τους αναμεταξύ τους.

  Τριάντα φλώροι γιάπηδες ψυχολόγοι και άλλες τριάντα κότες ψυχολόγες του Ντηρή χρειάζονται –και πάλι δεν φτάνουν- για να τα βγάλουν πέρα με έναν μόνο από τους τόσους γκουρούδες που γράφουν εδώ μέσα. –Πού να τα βάλουν τα παιδάκια με τους σατανάδες ; Άβγαλτα και αμάθητα, ειδήμονες των κλισέ και της ανέξοδης συγκατάβασης, κάλπικοι ακροατές επί χρήμασι. Και βεβαίως, να μην ξεχνάμε ότι δεν μπορούν να συνταγογραφήσουν ούτε ντεπόν μάξιμουμ.

  Άρα, δεν είναι γιατροί, δεν είναι τίποτα. Ο γιατρός είναι επιστήμων, έχει βγάλει τα μάτια του, έχει φάει σκατά με το κουτάλι, έχει δει προβλήματα σοβαρά, έχει δώσει λύσεις. Αυτά τα μαλακιστήρια, άντε να έχουν δει τίποτε μεγαλοεισοδηματίες αδελφάρες και τίποτα πουτάνες από τα πρωϊνάδικα, να τους λένε τους φόβους τους για το επόμενο μπότοξ που θα κάνουν.

  Μακρυά από τους αγύρτες. Μποϋκοτάζ στους κανάγιες κάπηλους των επιστημών.

  Κατά τα λοιπά, βλέπω ότι πομπάρετε εντελώς ξεδιάντροπα πλέον. Φαντάσου να περάσουμε και σε bull market τί έχετε να κάνετε. Με το Datsun θα βγαίνετε στις γειτονιές, να πουλάτε τα χαρτιά όπως οι γύφτοι τα καρπούζια.
  Απαπαπαπαπα...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 10. Και βέβαια να μην ξεχάσω ότι από χτες προωθούμε εδώ κυρίως αργεντίνικα προϊόντα, τύπου «το χέρι του Θεού» και λοιπά εδώδιμα. Συμβολικά, εννοείται.

  Προχωράμε με τον Daniel Melingo, έναν τύπο που θα έκανε εξήντα απατεώνες ψυχολόγους (ανεξαρτήτως εθνικότητος) να σκούζουν όλοι μαζί, τρέχοντας πανικόβλητοι να του ξεφύγουν. Μεγάλη μάρκα και φαίνεται κιόλας.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 11. Τι ψυχολόγιοι και τρίχες κατσάρες.
  Το καλύτερο γίνεται ΕΔΩ ΜΕΣΑ.
  Αν κάτσει κιόλας και εκ του σύνεγγυς ακόμα καλύτερα.
  ΑΚΟΥΣ Κε zachmour?

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 12. Πρώτος μάγκας ο playboy κύριε Swear. Πήγε κόντρα σε άμπαλουςςςςς, συνδρομητικούς, ηλεκτρολόγους όταν σπάσαν οι σφήνες. Πρώτος είπε έχουμε 1000 μονάδες άνοδο για πλάκα ακόμη. Αυτά στις 10100.
  Πάλι είπα η πτώση εξαντλείται στις 10700 και μετά βλέπουμε. Βγήκαν οι άμπαλοι και πανηγύρισαν. Όχι όχι δεν θα ακουμπήσω το αρκουδοφιλαράκι σας.
  Στα 10700 στόπαρε ο DOW μάγκεςςςςςς. Οι δύο επόμενες μέρες ήταν μέρες της πλάκαςςςςςς. Άντε άντε είδατε και 1000 μονάδες κάτω τον DOW μέσα σε μια συνεδρίαση. Τυχεράκηδεςςςςςςςςςςςςςς!!!

  Τώρα αναμονή και στενή παρακολούθηση, Αν όμως σπάσει το θεριό τα 11300 τότε θα έχουμε άλλα κόλπαααααα. Όσο και να τεντώσουν το κύμα τους οι ηλεκτρολόγοι και να μας λένε για ανοδικές αντιδράσεις, δεν θα σταματήσει στα 11700 που λένε.

  Όρμα Ομπάμααααααα, πάρτους τα κλειδιά της Wall απο τα διεθνή λαμόγια.
  Καλά βρε άμπαλοιιιιιιιιιιιιι οίκοι αξιολόγησης. Με Β+ είχατε αξιολογήσει την ΑΣΠΙΣ λίγο πριν χρεοκοπήσει? Τι είπατε για Lehmannnnnnnnnnnn?
  Δεν σας άκουσα????
  Μπεεεεεεεεεεεεεεεεεε

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 13. α..και κάτι άλλο. Δεν θέλω να ακούω για εκκλησιές και μοναστήρια, γιατί και παλιά είχαν γίνει της μόδας, σε άλλες κρίσεις(βυζαντινές ντε και καλά)
  Και 'οχι τίποτ'άλλο, αλλά είμαι αδύνατος και τα βαρέλια τα στένεψαν

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 14. Για Ελλάδα τα νούμερα είναι γνωστά. Παίζουμε μεταξύ 9,80-10,5 και 13-15 για ΕΤΕ και βλέπουμεεεεεεεεεεεεεε. Ίσως να κάτσει πολύ καιρόόοοοοοοοοοο εδώ χάμω.
  Κάποια στιγμή όμως θα σπάσει το πάνω ή το κάτω εύρος. Αν εσείς γκουρούδεςςςςςς νομίζετε ότι ξέρετε προς τα που θα γίνει το σπάσιμο, μαγκιά σας. Εγώ όμως σας λέω ότι ακόμη ούτε αυτοί δεν ξέρουν.

  Τάκης Μορφονιός ΤΟ ΝΟΥΜΕΡΟ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 15. Αααα όλα κι όλα. Την ανώτερη γκουρουδιά την αναγνωρίζω. Δεν θα πάω κόντρα σε γνώσεις της αγοράς με μεγαλογκουρούδες. Ας πούμε την ΑΝΩΤΑΤΗ γκουρουδιά του sparti έστω και αργούτσικα την αναγνώρισα (κάλλιο αργά παρά ποτέ). Το ότι το αφεντικό είναι τιτανομεγιστοτεράστιος το αναγνωρίζω, το ότι ο Τάκαρος μέσα στην τρέλα του ξέρει τι λέει επίσης το αναγνωρίζω. Αυτό δε σημαίνει ότι πρέπει να συμφωνώ σε όλα.

  Πχ σε αυτό που έγραψε ότι αν μπουν δις στη χώρα θα πετάξει ο ΓεΔής αυτό είναι βέβαιο. Αλλά θα μου επιτρέψει να πω ότι αυτό είναι μία γενικολογία. Το θέμα είναι θα μπουν ή δεν θα μπουν? Και προφανώς δεν θα μιλάμε για ανεργία και ύφεση γιατί απλά δεν θα υπάρχουν άμα εισρεύσουν 200-300δις στη χώρα. Το θέμα είναι ότι όσο δεν εισρέουν θα υπάρχει ανεργία και ύφεση και επομένως ο ΓΔς δεν θα ανεβαίνει. Και αυτό δεν είναι πλασματική εικόνα των δημοσιογράφων. Οι φόροι ανεβαίνουν, οι μισθοί πέφτουν υποχρεωτικά θα πέσει η κατανάλωση. Δεν φταίνε οι δημοσιογράφοι που ένας ΔΥ έχει χάσει 5-10000 ευρώ ετησίως και η βενζίνη είναι 1,5-2 ευρώ. Είναι πραγματικότητα, δεν είναι αποκύημα των δημοσιογράφων. Αν η Μέρκελ πει δε βαριέσαι, αν τα επιτόκια πέσουν στο 0 και αν μας χαρίσουν τα 300δις που χρωστάμε και μας αφήσουν λάσκα τότε βλέπουμε. Μέχρι τότε όμως δεν θα είμαστε bull αλλά τον ΠΟΥΛ. Όσο για κινήσεις αγοράς την Παρασκευή ΕΤΕ στο 9,5 και πώληση χθες στο 13 αυτά τα αφήνω για τους πραγματικά μεγάλους γκουρούδες όπως ο φίλτατος Τάκαρος. Εγώ είμαι λίγος πολύ λίγος για τέτοια...

  Σε ότι αφορά την αμερικάνικη μετοχή που ζήτησα δεν ζήτησα να μου πεις κανένα κρυφό μυστικό αλλά καμιά μετοχή τύπου ΚΑΡΕΛια της Αμερικής για να σπρώξω εκεί το κομμάτι του χαρτοφυλακίου μου που θέλω να έχω σε δολάρια από το να ψάχνω ξένη τράπεζα και προθεσμιακή σε δολάρια...

  Αυτά!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 16. βγήκε και ο Ρουμπινοκεφτές να μας πει "Ο ευρωπαϊκός μηχανισμός μπορεί να λειτουργήσει"
  Βρεεεεε άντε πάγαινε να κάνεις καμιά οικονομική θεωρία στους φοιτητές σου άμπαλεεεε. Είδες φώς και μπήκες στο σύστημα και εσύ. Άσε βρεεεεε τους επαγγελματίες και τα διεθνή λαμόγια να κάνουν προβλέψεις. Εσύ βρε μαιντανέ τι δουλειά έχεις με αυτά? Άντε να μορφώσεις κανέναν αγράμματο φοιτητή σου.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 17. Κύριε zachmour δεν είστε αντίπαλος του Τάκαρου.
  Με τους πανίβλακες γκουροδόβλακεςςςςςς τα έχω που αντί να πάνε να δουλέψουν γράφουν όλο βλακείες. Οι ηλίθιοιιιιιιιι.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 18. Αυτά που γράφουν οι δημοσιοκάφροι σήμερα είναι αρκουδίσια σκατά.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 19. Καλά, Αρχισυντάκτη μου, δεν λέω, ο Σπάρταξ ήταν μανούλα στο εγχώριο γκουρουδαριό (του είχα κάνει και σχετικό αφιέρωμα), όμως από διεθνές περιβάλλον ήταν ΑΜΠΑΛΟΣ με όλα τα γράμματα κεφαλαία.

  Σου θυμίζω το ποεριβόητο "ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ ΔΟΛΛΑΡΙΟΥ -ΤΗAT'S ALL FOLKS". Και εάν θες το συζητάμε.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 20. λες να γινει ο ομπαμα αη γιωργης; αν γινει αυτο το θηριο πριν ξεψυχησει θα φερει μεγαλη λαιλαπα, η μιση αποκαλυψη θα γινει στις αγορες...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 21. Υ.Γ. Έγραψες:

  Ή μήπως κέρδισα τίποτα όταν έβαζα και τα βρακιά μου μέσα στα 9,8 - 10,5 ευρώ ΕΤΕ και την επομένη έγραψε 13 το θηρίο?


  Αυτό δεν συνέβη ποτέ... Ακόμα και στο χαμηλότερο ημέρας να πήρες και να πούλησες στο ψηλότερο της επόμενης αυτά τα νούμερα που γράφεις απλά δεν υπάρχουν. Έτσι για την ιστορία το λέω...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 22. Το θηρίο έκανε 9,55 χαμηλό και την μεθεπομένη έγραψε 13,47.

  Επανέρχομαι το βράδυ.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 23. θηριο εννοω τις γκολμανομεριλομουντιδες και λοιπές συμμοριτισες...
  τα νουμερα που γραφει ο τακης ειναι ενδοσυνεδριακα και οντως ισχυουν, η δικη μου διαδρομη τοτε ηταν 10,33 - 13,02 τα ειδα με τα ματια μου...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 24. Ορίστε κύριε zachmour.
  H γκουρουδιά! 27/04/2010 στίς 10:05

  ETE στα 9,80 με 10,5 και 20ρη στο 855 το κατώτερο βάζουμε μέσα και τα βρακιά μας και ας λένε ότι θέλουν οι άσφαιροι γκουρούδεςςςςςςςςςςςς της καρπαζιάς.
  Τα νούμερα ρίχτηκαν στο τραπέζι, πάει και τελείωσεεεεεεε.

  Η απόδειξη!
  http://frapezitis.wordpress.com/2010/04/27/%CE%B3%CE%B5%CE%BD%CE%B9%CE%BA%CF%8C%CF%82-%CE%B4%CE%B5%CE%AF%CE%BA%CF%84%CE%B7%CF%82-270410/#comments

  29/04/2010 στίς 15:23


  Δεν το περιμένατε αυτό έτσιιιιιιιι?
  Άντε τραβάτε τώρα στις τράπεζες να σηκώσετε τα λεφτά – αυτά που δεν έχετε έτσι??? – για να τα στείλετε στο εξωτερικό.

  Γκουρούδεςςςςςςςςςςςςςςς πάει και τελείωσε. Τιμή στόχος για ΕΤΕ 13 με 15 και μετά βλέπουμε. Τα νούμερα ρίχτηκαν στο τραπέζι και παίζουμε μπάλα άμπαλοι.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 25. καλα, εχουμε και μερικα δολαρια, το ομολογω...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 26. Αν μουν στη χώρα δις ή αν αρχίσουν να κόβουν χρήμα οι Γερμανικές πρέσες νομίζετε ότι θα το γράψουν οι δημοσιοκάφροι? Οι περισσότεροι ούτε που θα το πάρουν χαμπάρι. Όταν θα το πάρουν, θα το έχει πάρει χαμπάρι όλος ο κόσμος και τότε θα είναι ΑΝΤΕ ΓΕΙΑ!
  Οι δημοσιοκάφροι είναι αμόρφωτοι και οι περισσότεροι τα παίρνουν ΧΟΝΤΡΑ. Συμφέροντα!
  Να πουν στον κόσμο ότι πρέπει να δουλέψει. Να παράγει, αν θέλει να αμείβεται σωστά και να μην έχει συντάξεις πείνας. Τα υπόλοιπα που λένε είναι αρκουδίσια σχατά. Κάποτε θα μας πουν και τα ταυρίσια απόσχατα.

  "ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ ΔΟΛΛΑΡΙΟΥ -ΤΗAT'S ALL FOLKS"
  θα γίνει μόνο αν κόψει κύριε swear η Αγγέλα 10 τρις ευρώ. Μετά πάμε για 1 ευρώ 2 δολάρια.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 27. Διαβάστε και αυτό κύριε zachmour

  Δεν είδαν ούτε έναν να διαμαρτύρεται και να απεργεί όταν βούλιαζαν με προσλήψεις την Ολυμπιακή. ΟΥΤΕ ΕΝΑΝ!
  Όλοι καλά φάγαν και ήπιαν. Απο τα λαμόγια τους πολιτικούς μέχρι τον τελευταίο προβατοπολίτη, που άγεται απο τα λαμόγια, τους συνδικαλιστές και όλους του πανίβλακες σαπιοκοιλαράδες ΤΖΑΜΠΑ ΜΑΓΚΕΣ.

  ΩΡΑ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΕΤΕ ΤΟΝ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟ.
  http://frapezitis.wordpress.com/2010/05/10/%CF%80%CF%81%CE%BF%CE%B2%CE%B1%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AD-%CE%BB%CE%B1%CE%AD-%CF%84%CE%B7%CF%82-%CF%80%CF%81%CE%BF%CE%B2%CE%B1%CF%84%CE%AC%CE%B4%CE%B1%CF%82-%CF%84%CE%B1-%CE%BA%CF%8C%CE%BC%CE%BC%CE%B1/#comments

  Έ ρε γλέντια, έτσι και δεν πάει καλά ο Ότο στην Νότια Αφρική. Οι Ελληναράδες θα είναι έτοιμοι να τον καταδικάσουν.
  Βρεεεεεε δίπλα στα εικονίσματα σας να βάλετε και την φωτο του. Πήρε κάτι ανύπαρκτους και τους έκανε ανταγωνιστικούς. Τους έμαθε να κοιτούν όλους στα μάτια. Στα ίσα, μέσα στα μάτια.
  Έκανε ότι δεν μπορούν να κάνουν ή δεν θέλουν τα λαμόγια αυτού του τόπου.

  Ότο thanks a lot, που ασχολήθηκες μαζί μας και μας απόδειξες ότι κάτι αξίζουμε και εμείς όταν έχουμε σχέδιο και δουλεύουμε οργανωμένα και με αυταπάρνηση.

  Τάκης Μορφονιός
  http://frapezitis.wordpress.com/2010/05/10/%CE%BC%CE%B1-%CE%BA%CE%B1%CE%BB%CE%AC-%CE%B1%CF%85%CF%84%CE%BF%CE%AF-%CF%84%CE%BF%CF%85-%CE%B4%CE%BD%CF%84-%CE%AD%CF%87%CE%BF%CF%85%CE%BD-%CE%BA%CE%BF%CE%B9%CF%84%CE%AC%CE%BE%CE%B5%CE%B9-%CF%84%CE%BF/#comments

  ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΛΕΝΕ ΤΕΤΟΙΑ ΟΙ ΔΗΜΟΣΙΟΚΑΦΡΟΙ?
  ΓΙΑΤΙ?
  Γιατί δεν ξεσκεπάζουν τα λαμόγιααααα?
  Γιατί τα προστατεύουν?
  Όχι τώρα να μας κάνουν και τους τιμητές οι άμπαλοιιιι, αμόρφωτοι, δημοσιοκάφροι.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 28. Διαβάστε και αυτό?

  Λοιπόν μόρτες σκεφτόμουνα εχθές πόση ανάπτυξη γνώρισαν τα νοικοκυριά της Ελλάδος απο το 1980. Τι σπίτια, τι εξοχικά, τι αυτοκίνητα, τι καταθέσεις. Πνιγήκαμε βρεεεεεε.
  Ύστερα έκατσα να σκεφτώ πια ήταν η ανάπτυξη της χώρας απο το 1980. ΑΡΝΗΤΙΚΗ την βρήκα μάγκεςςςςςς.
  Τσοβόλα δώστα όλαααααααααα. Αυτό συνέβη μάγκες.
  ΑΠΛΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ
  Οι πολίτες ευημερούσαν και η χώρα διαλυόταν.
  Ώρα μάγκες να επιστρέψετε στο 1980. Κανονικά θα πρέπει να έχετε πολύυυυυυυυυ λιγότερααααα να παίρνετε από ότι παίρνατε τότε.
  Άντε άντε και πολύ αργήσαμε σαπιοκοιλαράδες ΤΖΑΜΠΑ ΜΑΓΚΕΣ με δανεικά και αγύριστα του Ελληνικού Δημοσίου φτιάξατε ανάπτυξη.
  Που είναι η ανάπτυξη της χώραςςςςςςςςςς?
  Που είναι οεοοοοοοοοοοοοοοοοοο?

  http://frapezitis.wordpress.com/2010/05/09/%CE%BF-%CE%B1%CE%BD%CE%B4%CF%81%CE%BF%CF%85%CE%BB%CE%B9%CE%B4%CE%AC%CE%BA%CE%B7%CF%82-%CE%B5%CE%BD%CE%B1%CE%BD%CF%84%CE%AF%CE%BF%CE%BD-%CF%83%CE%B1%CE%BC%CE%B1%CF%81%CE%AC-%CF%83%CF%87%CE%BF%CE%BB/#comments

  ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΛΕΝΕ ΤΕΤΟΙΑ ΟΙ ΔΗΜΟΣΙΟΚΑΦΡΟΙ?
  ΓΙΑΤΙ?
  Γιατί δεν ξεσκεπάζουν τα λαμόγιααααα?
  Γιατί τα προστατεύουν?
  Γιατί μας σερβίρουν τώρα τα αρκουδίσια σκατά, όπως παλαιότερα τα ταυρίσια?

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 29. Στο τελευταίο σας σχόλιο συμφωνούμε απόλυτα.

  Σε βραχυχρόνιες διακυμάνσεις της αγοράς δεν μπορώ να συμμετέχω γιατί δεν έχω τις απαιτούμενες γνώσεις-πληροφορίες.

  Στο αν μπορεί να μπουν λεφτά στη χώρα και να μην το πάρουμε είδηση διαφωνώ. Το ότι οι δημοσιογράφοι έχουν ευθύνες γιατί γνωρίζουν πράγματα τα οποία και συγκαλύπτουν συμφωνούμε αλλά στο ότι η κατάσταση είναι μαύρη και άραχνη αυτό είναι αλήθεια.

  Σε ρωτάω άλλωστε, οι ΑΜΚ που έκαναν οι τράπεζες δεν ήταν για να επιστρέψουν τα χρήματα στο Κράτος και να μπορούν να δώσουν μέρισμα το Μάιο. Αντί λοιπόν να τα επιστρέψουν, πήραν και τα υπόλοιπα, πήραν και παράταση από την ΕΚΤ για τα ομόλογα και πάλι ζορίζονται. Είναι ψέμα αυτό?

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 30. -Διότι οι δημοσιογράφοι αυτής της εσοδείας, δηλαδή της γενιάς από ίδρυσης ιδιωτικής τηλεόρασης και εντεύθεν, είναι απροκάλυπτα ΠΟΥΛΗΤΑΡΙΑ, ΛΙΓΟΎΡΗΔΕΣ και ΑΜΟΡΦΩΤΟΙ. Τους εξέθρεψε το σύστημα, τους πλήρωνε τόσα χρόνια το σύστημα και γνωρίζουν ότι το συμφέρον τους είναι να συνεχίσουν να υπηρετούν το σύστημα.

  Εδώ μωρέ ο άλλος ο καραγκιόζης είχε ομολογήσει ότι του είχε σκάσει 400 μύρια η κυρά-Γιάννα και μετά ψέλιζε κάτι ηλιθιότητες για να δικαιολογήσει την καταβολή και δεν βρέθηκε ένας εισαγγελέας να τον καλέσει για τα περαιτέρω. Και όχι μόνο αυτό, αλλά εν συνεχεία τον έβαλαν υπερ-εισαγγελέα στο σκάνδαλο του παραδικαστικού.

  Αλήθεια, έμαθε κανείς τις καταγγελίες Μπολέτση για την υπόθεση εκείνη με τον Μαντούβαλο κατηγορούμενο ; Όπου βέβαια αθωώθηκε ο φαλακρός πολιτευτής και την έφαγε τελικά μόνον εκείνος ο ανωμαλάρας ο δικαστής, ο μεζούρας που λέγανε στην πιάτσα και ο παπά-Γιοσάκης, η λέχρα.

  Από πού να ξεκινήσεις με τόση μπόχα ? Δεν γίνεται, θα φισκάρουν οι φυλακές στο τέλος.

  Όσο για τον Όττο, που λές Playboy, δε νομίζω ότι μας έκανε καμιά χάρη. Τη δουλειά του σωστά έκανε και έχει χρυσοπληρωθεί, σε χρήμα και δόξα.

  ΕΠΟ. Εκεί κι αν γίνονταν ρεμούλες, να σου φεύγει το καφάσι. Είδατε κανέναν μέσα ;

  Συγκοινωνούντα δοχεία όλ' αυτά, της διαφθοράς.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 31. Αν μπουν λεφτά στη χώρα οι περισσότεροι δεν θα το πάρουν χαμπάρι. Θα κοιτάνε τι τους σερβίρουν οι δημοσιοκάφροι.

  Η κατάσταση μπορεί να είναι μαύρη και άραχνη, αλλά ο καθένας έχει την δική του οπτική. Άλλοι απεργούν, άλλοι μιλάνε για κεκτημένα δικαιώματα και άλλοι θα μας λένε ότι θα πτωχεύσουμε. ΑΜΗΝ ΚΑΙ ΠΟΤΕ.
  Εγώ θέλω να διαβάζω για δουλειά, παιδεία και μόρφωση. Αυτά που δεν λένε οι ΜΜΕδες.
  Την αλήθεια, μπάς και ξυπνήσουν οι άμπαλοιιιιι πολίτες αυτής της χώρας.
  Να πάρουν οι νέοι μυστρί στο χέρι τους, κασμά και φτυάρι. Δεν είναι ντροπή. Ντροπή είναι ΕΤΣΙ ΟΠΩΣ ΕΙΝΑΙ.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 32. γκουρουδαρες, μεταξυ μας τωρα, προτιματε οι γυρω σας να ειναι ξυπνιοι και καταρτισμενοι ή ορθια ζωα οπως ειναι τωρα η πλειοψηφια; για να δω γνωμες...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 33. Swear
  Ετσι οπως υα γραφεις ειναι για τους ψυχολογους, και το καλυτερο φαρμακο καλύτερο ειναι ΕΔΩ ΜΕΣΑ, που πολυ σωστα λεει ο αχαρτος......

  Αλλα μη ξεχναμε......το διαχρονικο "τους μαλακες με το δρεπανι να τους θεριζεις.....δεν τους προλαβαινεις ποτε.....φυτρωνουν παντα περισοτεροι"

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 34. Να πω και κάτι άλλο. Έρχεται ο Ερντογάν, μάλιστα. Θα έχει μαζί του και δεν ξέρω πόσους επιχειρηματίες. Εκατό νοματαίους, ισχυρούς. Αυτός ο Παπανδρέου, τί να πεί ΤΩΡΑ με τον Ερντογάν, δεν μπορώ να καταλάβω. -Είναι ώρα τώρα για συζήτηση και δη εφ’ όλης της ύλης ;

  Οι προηγούμενοι πανίβλακες άφησαν να περάσει ο καιρός, ο καλός ο καιρός, χωρίς να κάνουν τις ιδιωτικοποιήσεις που έπρεπε, στις τιμές που προσφέρονταν τότε, για χρόνια ολόκληρα. Τράβα τώρα κύριε μπουμπούνα Νο2 και ξεπούλα στον πυθμένα, όπως ο άλλος ο μάπας ο Γκαργκάνας, που πήγε και πούλησε τόσο χρυσό στον πάτο κι από την άλλη μέρα ξεκίνησε ο χρυσός το ράλλυ Παρί-Ντακάρ, που διαρκεί μέχρι και σήμερα που μιλάμε κι έχει ο Θεός ακόμη.

  Κοψοχρονιά θα δώσουνε τις καλές δουλειές στους ξένους. Οι Τούρκοι βάζουν ολοσέλιδες καταχωρήσεις για τον τουρισμό τους σε όλα τα ελληνικά έντυπα και αυτό φαντάζει πλέον φυσιολογικό. Εθνικιστής, κολλημένος, δεν υπήρξα ποτέ. Συνέργειες με την Τουρκία, συνεταιριλίκια, ίσοις όροις, θα έλυναν τεράστια προβλήματα δικά μας, όπως και δικά τους. Όμως, το παζάρι όταν γίνεται με τον έναν στριμωγμένο στα σκοινιά, είναι βέβαιο ότι θα έχει μία και μόνο έκβαση : Να χάσει ο στριμωγμένος τ’ αυγά και τα καλάθια.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 35. Bluesman δεν θέλουμε τελείως πανίβλακες. Όταν τα ηλίθια πρόβατα τρέχουν προς την ίδια μεριά είναι επικίνδυνα για όλους, τόσο για τους χαζούς, αλλά πολύ περισσότερο για τους έξυπνους.
  Ο Τάκαρος λοιπόν θέλει έξυπνους αντιπάλους και αν είμαι εξυπνότερος ή πιο μάγκας να πάω ταμείο, διαφορετικά ΑΝΤΙΟ ΖΩΗ.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 36. Bluesman
  Το δευτερο........ειναι η φυση ετσι, ακομα και να το θελουν δεν γινεται.
  Δεν υπαρχουν εξαιρετικα εξυπνοι ανθρωποι.......απλως στο ανθρωπινο βασιλειο των τυφλων.............θα βασιλευουν οι μονοφθαλμοι.....


  Για τη λαν-ΕΤΕ οπως τη γραφετε......οταν γραψει μπροστα το 7 τα ξαναλεμε.......

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 37. Βluesman, να μην σκέφτεσαι έτσι, πονηρά. Δεν είναι τα πάντα κέρδος. Ασφαλώς και προτιμώ τον κόσμο αφυπνισμένο. Ο ένας να σκουντάει τον άλλον, γιατί -άμα το καλοσκεφτείς- όλοι κοιμόμαστε όρθιοι. Απλώς μερικοί το νοιώθουμε, ενώ άλλοι νομίζουν ότι είναι ξυπνητοί.

  Κοίτα τώρα, τρία χρόνια που είμαστε όλοι παρέα, δεκάδες, ίσως εκατοντάδες άνθρωποι, μια μικρή κοινωνία, διαδικτυακή. Χάσαμε από τη συναναστροφή μας; Μόνον κέρδος είχαμε, όχι αναγκαία μεταφραζόμενο σε χρήμα,που και σ' αυτό ακόμη το κομμάτι ωφελημένοι είμαστε. Το κυριώτερο όμως, ανταλλάσσουμε απόψεις, ιδέες που δεν τις πουλάνε στις ειδήσεις, τα καραγκιοζάκια της ενημέρωσης.

  Όχι ότι δεν παπαρολογούμε κι εμείς. Αλλά τουλάχιστον δεν είμαστε στημένες μαριονέτες του κάθε καργιόλη που θέλει να κάνει κουμάντο στο κεφάλι μας. Τουλάχιστον δεν παίζουμε το παιχνιδάκι των εκδοτών. Τουλάχιστον φιλτράρουμε όσα μας πασσάρουν και σε τελική ανάλυση είναι αδύνατον να περάσει η λαμογιά από τριάντα-σαράντα φίλτρα στη σειρά, δίχως να ξεφτυλιστεί εντελώς.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 38. Swear
  Οπως το εγραψες φιλε.......στο πατο θα ξεπουλησει το Αιγαιο....
  Δες και τη φατσα του Δρουτσα.......σκετος νεκροθαφτης........

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 39. Βασίλη-Αντ, δεν λέω για το Αιγαίο. -Σάμπως μπορεί να τ' αγγίξει το Αιγαίο για να το πουλήσει ; Το Αιγαίο κάνει τζιζ, προς το παρόν τουλάχιστον. Άστο αυτό, είναι γι' αργότερα και είναι για μεγάλα παιδιά, όχι για τους Τούρκους.

  Όλα τα υπόλοιπα όμως, πλην Αιγαίου, είναι υπό διαπραγμάτευση. Έχει ο καιρός γυρίσματα και το έργο της Φινάνς μπορεί κάλλιστα να παιχτεί από την ανάποδη.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 40. Swear
  Ακουγεται για ΑΛΦΑ και ΠΕΙΡ,,,,αλλα και η συνεκμεταλευση στο Αιγαιο θα προχωρησει.

  Αυτο το σεναριο παιζει απο τις πρωτες ημερες που εγινε ο Γιωργακης πρωθυπουργος.

  Οικονομικη εξαθλιωση του λαου σε πρωτη φαση, και στη συνεχεια ελπιδες οικ, αναπτυξης μεσα απο το ξεπουλημα-συνεκμεταλευση του Αιγαιου.

  Το πρωτο μερος του πλανου το ζουμε....να δουμε και τη συνεχεια...
  Καλο βραδυ.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 41. Και η λαν-ΕΤΕ απο Αμερικα,,,,,,,

  Last Trade: 2.91
  Trade Time: 4:02PM EDT
  Change: Down 0.16 (5.21%

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 42. και βεβαια με ολους θα συμφωνησω, για να καταληξω στο ζουμι, στη χωρα μας απουσιαζει παντελως η εννοια του αμοιβαίου συμφεροντος και της κοινης ωφελειας για λογους κυριως αυτοαμυνας που ολοι καταλαβαινουμε... τωρα θα μου πειτε δεν πρεπει αυτο να αλλαξει; βεβαιως θα σας απαντησω, ξεκινηστε πρωτοι και ακολουθω... παρακαλω μην παρεξηγησετε την κυνικοτητα μου, με τη σωστη ερμηνεια μπορει να εκληφθει θετικα...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 43. εριξα μια ματια στο σαιτ της τροικας, κοντος-ασπριδης-τσουτσουνακις.
  ρε τι γινεται εκει μεσα..ουτε μετοχες, ουτε χρηματιστηρια, ουτε οικονομια........ολοι εναντιον ολων,και στη ,μεση το ΠΑΜΕ.
  Τωρα τι δουλεια εχει το ΠΑΜΕ σε χρηματιστηριακο σαιτ..........τυφλα ναχει το press.gr

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 44. Εντελως συμπτωματικα εσκασε και αυτη η ιστορια
  με τους καθηγητες που διναν τα θεματα στους γονους (ακου εκφραση γονοι) καλων και πλουσιων οικογενειων και θυμηθηκα οτι λιγο πριν δωσουμε και εμεις τις πρωτες πανελλαδικες ειχε σκασει ενα παρομοιο σκανδαλο στις πανελληνιες με εναν τυπο που ειχε δωσει τα θεματα στα φροντιστηρια.
  Νομιζω τον λεγανε Ραμμο η κατι παρομοιο
  μαλιστα ενας απο τους φροντιστηριαδες μετα μας εκανε μαθηματικα στο λυκειο

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 45. Kαι όμως Πολυχρονεμένε μου Αρχιγκουρού, το ΠΑΜΕ πρέπει να κατέχει πρώτη θέση σε κάθε χρηματιστηριακό σάϊτ που σέβεται τον εαυτό του.

  Ρωτάει η κόρη της Παπαρήγα (αυτή που πάει στο κολλέγιο) τη μάνα της :
  «-Μανούλα, αληθεύει αυτό που διάβασα, ότι δηλαδή η μετοχή της Εθνικής Τραπέζης θα πιάσει ίσαμε εξήντα ευρώ μέχρι το τέλος του 2010 ?»

  Το ακούει η Παπαρήγα, γίνεται έξαλλη με την κόρη της :
  «-Τί ηλίθια ερώτηση είναι αυτή βρε ζωντόβολο ; Σε ποιά καπιταλιστική κωλοφυλλάδα, σε πιο βδελυρό όργανο της κεφαλαιοκρατίας διάβασες αυτή την εξωφρενική μπούρδα ; -Ε ;»

  «Μα στον Ριζοσπάστη το διάβασα καλέ μαμά !», απαντάει η κόρη.

  Μαζεύεται αμέσως η Παπαρήγα, ζαρώνει κάπως και λέει :
  «-Ε, καλά τώρα, υπερβολές. Μέχρι τα πενηνταεπτά ευρώ τη βλέπω. Κάπου εκεί κορυφώνει».

  Άρχοντα Mashane, δίκιο έχεις, Ράμμο τον έλεγαν εκείνον τον λαμόγιο, τον θυμάμαι κι εγώ. Θυμάσαι κι έναν άλλον, πιο παλιά, που είχε πάει να δώσει εξετάσεις στο Πολυτεχνείο καλωδιωμένος με ακουστικά και του σφύριζαν τις λύσεις απέξω, κάτι κολλητοί του, με ασύρματο ? Αχαχούχα, τι γέλιο ο τύπος. Τον έπιασαν όμως τον Μαρκόνη των ΑΕΙ. Αντί να τον περάσουν με έπαινο, που έκατσε και κατασκεύασε τον πρώτο ασύρματο hands-free στην παγκόσμια ιστορία. Πρωτοπόρος ο άνθρωπος, Τέσλα σου λέω.

  Ο Καστανίδης τον έβαλε στη θέση του τον Δασκαλόπουλο :
  "Χόρτασε η ψείρα και βγήκε στο γιλέκο», είπε. «Την πολιτική», λέει «δεν μπορούν να την κρίνουν και να την αλλάξουν επιχειρηματίες βουτηγμένοι στη διαπλοκή».

  Έχει δίκιο ο νόθος αδελφός του Καρατζαφέρη :
  Την πολιτική μπορούν να την κρίνουν και να την αλλάξουν ΜΟΝΟΝ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ βουτηγμένοι στη διαπλοκή.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 46. Γκουρούδεςςςςςςςςςςςςςςςςςς ετοιμαστείτε.
  Καθίστε στα θρανιάκια σας ήσυχα, ήσυχα και σε λίγο θα αρχίσει το μάθημα. Από όλα θα έχει το μενού. Θα φάει η μύγα σίδερο και το κουνούπι ατσάλι. Μέχρι και χαρτάκι απο Αμερική θα έχει.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 47. Πες μας κανένα από Αμερική, διότι από Ευρώπη τα έχουμε εξαντλήσει (ή το αντίστροφο, δεν είμαι σίγουρος).

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 48. Ξεκινάμε με μάθημα Π Λ Η Θ Ω Ρ Ι Σ Μ Ο Υ.

  Διαβάζω κάτι άμπαλουςςςςςς, που η ζωή τους όλη είναι μια προθεσμιακή του 5% να γράφουν για αποπληθωρισμούς και πτώσεις Χρηματιστηρίων.
  Καλά ντεεεεεε έχει και άλλους η μαμά σου, σαν και σένα? Βρε γκουρούδεςςςςς αν δεν ξέρετε κάτι τότε γιατί το γράφετε ? Πηγαίνετε σε εκείνον τον δυστυχή τον Ρουμπινοκεφτέ ντεεεε να σας κάνει κανένα οικονομικό μάθημα και μετά ελάτε να μας ενημερώσετε και εμάς.

  Οι έννοιες πληθωρισμός - αποπληθωρισμός είναι νομισματικές έννοιες. Οι χρηματοροές που σας γράφω απο εχθές βρεεεε.
  Όταν κυκλοφορεί περισσότερο χρήμα, τότε έχουμε πληθωρισμό. Όταν κυκλοφορεί λιγότερο χρήμα έχουμε αποπληθωρισμό. Περισσότερο χρήμα κυκλοφορεί είτε μέσω χαμηλών επιτοκιών, είτε μέσω μόχλευσης, είτε με τις πρέσεςςςςςςςςςςς ντεεεεεε.
  Ντάμπα ντούμπα, ντάμπα ντούμπα, ντάμπα ντούμπα ολημερίς, ολονυκτίς κόβουν χρήμα βρε άμπαλεεεε.
  Που τον είδεν τον αποπληθωρισμό βρεεεεεε?

  Πρόσεξε τώρα μάστορα για να μαθαίνεις. Αν έχεις πληθωρισμό δεν σημαίνει απαραίτητα ότι θα έχουμε και αύξηση τιμών. Ο πληθωρισμός γίνεται για να έχουμε αύξηση τιμών, αλλά δεν είναι σίγουρο ότι μπορεί να γίνει αυτό, για πολλούς λόγους.
  Για πάμε βρε πιτσιρίκο-γκουρού στη Ζιμπάμπουε που έχει φαγωθεί με αυτήν. Μα τόσο πολύ σου αρέσει, βρεεεεε?
  Αν εσύ κόβεις χρήμα αβέρτα κουβέρτα, συνεχώςςςςς, αλλά απο την άλλη η κυβέρνηση επιβάλλει ανώτερες τιμές στα προιόντα κατώτερες απο τις προηγούμενες, τι θα έχουμε βρε κακομοίρη?
  Α Π Ο Π Λ Η Θ Ω Ρ Ι Σ Μ Ο θα έχουμε?
  Όχι βέβαια!
  Πληθωρισμό θα έχεις που δεν κατάφερε να μετουσιωθεί σε αύξηση τιμών.
  ΑΠΛΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ

  Στην Ελλάδα τι έχουμε βρεεεεε?
  Στην Ελλάδα είναι μια ιδιόμορφη κατάσταση, λόγω κοινού νομίσματος. Θεωρητικά ρέει λιγότερο χρήμα, αφού κανείς δεν θέλει να επενδύσει στην Ελλάδα, αλλά η κυβέρνηση βάζει φόρους και κόντρα φόρους που οδηγούν σε αυξήσεις τιμών των προιόντων.
  Κάποιος σου γράφει έχουμε αποπληθωρισμό μισθών και αγοραστικής δύναμης. Πες του τα βρε του άμπαλου.

  Τα πάντα είναι οι χρηματοροές μάγκες. Αν διπλασιαστούν οι χρηματοροές σε μια χώρας, εσείς πρέπει να βρείτε την εταιρία που θα έχει περισσότερες απο το διπλάσιο χρηματοροές στα ταμεία της.

  Στην Ελλάδα θεωρητικά την περίοδο 2004 - 2007 είχαμε αυξημένες χρηματοροές, αλλά εσείς αγοράζατε ΛΑΝΕΤ. Τι περιμένατε βρε βούρλααααα? Να ανέβει η μετοχή?
  Δίχως λόμπι - σιγά μην βρισκόντουσαν κορόιδα, πλην των άμπαλων ηλεκτρολόγων- και δίχως χρηματοροές οδηγήθε στο απόλυτο ΜΗΔΕΝ. Άδειασαν τα ταμεία, δεν έμεινε φράγκο. Τι άλλο έπρεπε να συμβεί εκτός απο το λουκέτο?

  Γιαυτό σας λέω δημοσιόκαφροι. Κάθε πράμα στο καιρό του και ο κολιός τον Αύγουστο. Άντε ρε παγαίνετε να δείτε τι έφταιξε και έμεινε εκτός Champion League o ο Ολυμπιακός και αφήστε τις γκουρουδιές περί ΑΠΟΠΛΗΘΩΡΙΣΜΟΥ. Ή αν δεν μπορείτε να κάνετε ούτε αυτό τότε βρείτε κανέναν παππούλη που να τα έχει χαμένα μπας και του πάρετε κανένα ακίνητο στο 1/10 της αξίας του.

  Ούστττττ βρεεεε γκουρούδεςςςς της συμφοράς. Άντε να ασκήσετε το επάγγελμα σας, ανεπάγγελτοι τεμπελαράδες.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 49. Swear
  Πραγματι ετσι ειναι
  βοηθουσαν και τα μακρια μαλλια του τυπου.
  Ο κοσμος τοτε μου φαινεται ψαχνονταν πιο πολυ
  Εγω ειχα δυο φιλους που ειχαν ερασιτεχνικους σταθμους και ο ενας αντι για κολητηρι ειχε ενωσει ενα κατσαβιδι με το ρευμα και εκανε την δουλεια του,
  Τωρα που το σκεφτομαι τυχερος ηταν που δεν εβαλε καμμια φωτια.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 50. Για να δούμε τους ηλεκτρογκουρούδες του ABC. Βρε σαχλαμαράκηδες μόνο μέχρι το C ξέρετε να μετράτε? Δεν υπάρχουν άλλα γράμματα στην ΑλφαΒήτα?

  Λένε οι κακόμοιροι, ότι ο ΓουΔις δεν έκανε νεώτερα υψηλά το 2007 σε σχέση με το 1999.
  Μπουχαχαχαχαχαχα
  Προσέξτε μάγκες και αυτό το ονόμασαν Β και τώρα περιμένουμε το C, που θα μας οδηγήσει σε νεώτερα χαμηλά οπωσδήποτε, για να τους βγει η θεωρία τους.

  Βρε καρμοίριδες ανεπάγγελτοι κυματιστές, τυχοδιώκτες, καφετζούδες της κακιάς ώρας.
  Ο ενας Γουδις του 1999 τον μετράγαμε σε δραχμές. Ο άλλος ο ΓουΔις του 2007 ήταν σε ευρώ.
  Σαν να λέμε άλλο η βούρτσα της αρκούδας και άλλο η λούτσα του ταύρου.
  Ναι ναι. Το μόνο κοινό που έχουν είναι η κατάληξη τσα.

  Μάγκες σε όρους δολαρίου ο ΓουΔις με τιμή εκκίνησης τις 1500 του 2004 έφτασε στις 7500. Σε όρους ευρώ στις 5300. Σε δραχμές έφτασε μέχρι τις 12000 με 15000, ανάλογα των υποτιμήσεων που θα γινόντουσαν

  Ξέρω ξέρω. Το κύμα σας βρίσκει μέχρι και πότε θα ξαναγυρίσουμε στις δραχμές για να πάμε στις 100.000 μονάδες.

  Μπεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεε

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 51. θυμαμαι σε ΑΕΙ που ημουν ενα φεγγαρι τυχαινε οι εξετασεις εξαμηνου να διεξαγονται σε 2 δοσεις, ετσι πηγαινες εσυ 2 μερες σερι στο μαθημα που ησουν καλος και εγραφες και για τον κολλητο, εκεινος ανταπεδιδε στον τομεα του (καποιοι αλλοι το εκαναν επι πληρωμη), ετσι κατεληξα ενας αποτυχημενος, τεμπελης γκουρου, κακουργα μπαμπεσα δημοσια ανωτατη εκπαιδευση...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 52. E, όχι και αποτυχημένος γκουρού ρε Bluesman. Λέκτωρ του Kλέφτικου είσαι, μην το ξεχνάς. Ειδικός Γκουρουδολόγος-Διεθνολόγος.

  Ωρέ κοντοστούπη Μορφονιέ, εσύ μιλάμε ξέρεις πολλά καντάρια γράμματα. Μέχρι κι από κύματα ξέρεις, άτιμο παιδί.

  Ώστε παίζανε ΛΑΝΕΤ οι ηλεκτρολόγοι ? Για λέγε, για λέγε.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 53. Γράφει ο γκουρού, ο προθεσμιακός ντεεεεεεε, τα χρηματιστήρια δεν πάνε πάνω, αλλά κάτω. Βρε για γύρνα ανάποδα και ξαναδές το όνειρο.
  Όταν τα Χρηματιστήρια έδιναν λεφτά με ουράαααααααααααααααααααααα μεγάλη ουράααααααααααααααααααααααα εσύ ήσουν στις προθεσμιακές.

  Στην τύχη να έριχνες τη ζαριά σου θα είχες 5 με 7 φορές τα λεφτά σου. Ότι και να έπαιρνες βρεεεεε, απο πέρσι που μας κάνεις μαθήματα.
  Μέχρι και την κακομοίρα την Ελλάδα να είχες αγοράσει για πλάκα θα είχες διπλασιάσει.
  Άντε πάρε καμιά χρυσή λίρα να ησυχάσεις βρεεεε.

  Δεν μου λες μάστορα. Έχεις εγκλωβιστεί ποτέ με ακίνητο? Τον θάνατο της αλεπούς θα πάθεις.
  Τα αλάνια τώρα ξεφορτώνονται τα ακίνητα που φορτώθηκαν το 1999.
  Φρόντισε τουλάχιστον κακομοίρη μου, έκανες που έκανες την ανοησία, να σου δίνει χρηματοροές το ακίνητο. Διαφορετικά θα πείς ΑΝΤΙΟ ΖΩΗ, ΕΧΕΤΕ ΓΕΙΑ ΒΡΥΣΟΥΛΕΣ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 54. -Παίξτε μπάλα εδώ, διότι μόλις βρήκα έναν κουτό στο φόρουμ και το διασκεδάζω λιγάκι.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 55. -Πάντως για λίρες δεν έχεις δίκιο, κοντέ. Το blog είναι long στον χρυσό από ιδρύσεώς του. Μην ξηγιέσαι. Τρείς χιλιάδες δολλάρια η ουγγιά σε τρία χρόνια, όπως σε βλέπω και με βλέπεις. Τιμή-στόχος, να το θυμάσαι.

  Για ακίνητα συμφωνώ, τρομακτικός ο κίνδυνος πολυετούς εγκλωβισμού.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 56. Κύριε Zachmour σε Αμερικάνικο Καρέλια δεν μου βρίσκεται τίποτα πρόχειρο.
  Ο Τάκαρος είναι αλάνι απο τα λίγα. Μέσα στα κόλπα.

  Που αλλού εκτός απο το θηρίο τον Nasdaq ντεεεεεε. Μα τι θηρίο είναι αυτός! Βρυχάται και τρέμει η Γη ολάκερη.

  Τα τρία αρχικά OCN το τέταρτο βρείτε το μόνος σας. Ο Τάκαρος αρέσκεται να ψωνίζει με το ΜΗΔΕΝ μπροστά.
  Παρασκευή - Δευτέρα το λιανίσαμε το χαρτί. Σήμερα ελεύθερος ο Χαρταετός.
  ΠΡΟΣΟΧΗ όμως!
  Τα ξένας μάγκες είναι για μεγάλα παιδιά. Εκεί δεν είναι Ελλάδα. Χάνονται περιουσίες με την μία και φτιάχνονται μόνο απο αλάνια.

  Buuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuullllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllll

  Νούμερα μάγκες σταματάω να δίνω για λίγο καιρό. Εδώ μέχρι και οι γκουρουδοηλεκτρολόγοι ξύπνησαν και ακολουθούν Τάκαρο. Είχαν να δουν κέρδη απο την εποχή του Μεγάλου Ναπολέοντα.
  Ναι ναι ναι. Τότε όταν πάθαν το Βατερλό.

  Buuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuullllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllll

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 57. Κύριε Swear

  Υπάρχει περίπτωση να λέει ο Τζιμι Ροτζέρης ότι θα πάει ο Χρυσός 2000 με 2500 δολάρια και αυτός να πάει?
  Απο χαμηλότερα θα ξεφορτώνει ο μάγκας ο γκουρού που ξέρει πολύ μπάλα, αλλά στον κόσμο δεν θέλει να το δείξει.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 58. Να δω ηλεκτρολόγους ν' ακολουθούν Μορφονιό buuuuuullllllllllll κι ας μην ξαναφανώ στα blogs....

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 59. Άσε τώρα τον Ρότζερς, εγώ το λέω πολύ πριν τον Ρότζερς για τις 3.000. Άστον να ξεφορτώνει. Εμείς πήραμε τότε που ξεπούλαγε ο Γκαργκάνας, τί να φοβηθούμε τώρα ;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 60. Τα νούμερα τα δικά μου λένε κύριε Swear.
  Μέχρι και το 10700 και κάτι του DOW μας έγραψε η αρχηγός τους. Περίμενε τρίτη μέρα κλείσιμο κάτω απο το 10700 για να ανοίξει σαμπάνιεςςςςςς.

  Τώρα τελευταία όλο κερδίζει, αλλά δεν μας λέει πιο κύμα ακολουθεί. Εγώ έδωσα το range και παίζει έξυπνα η τύπισα, έχοντας συγχρονιστεί πάνω μου. Αγοράζει χαμηλά, σορτάρει ψηλά. Εκμεταλλεύεται τις διακυμάνσεις. Δεν πιστεύω τα long και short που ανοίγει να τις έδωσε ο λογιστάκος ο κυματιστής?
  καλά να κερδίζουν. ΧΑΡΑ μου. Να μην μου πουλάνε όμως φούμαρα αυτοί που έλεγαν στον κοσμάκη να αγοράζει ΛΑΝΝΕΤ εξωχρηματιστηριακά και ΕΝΚΛΩ το βαθύ λαρύγγι.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 61. Όσες φορές και να σηκώσεις την εικονίτσα, πάλι αυτή θα πέσει κάτω. Και πάλι θα χρωστάς. Και πάλι θα δανείζεσαι. Και πάλι θα χρωστάς. Δεν φταίει η εικονίτσα, το ξαναλέμε. Το θρανίο φταίει. Και το κεφάλι σου, κεφάλα.

  χαχαχαχαχαχαχαχα
  Καλά είσαι άπαιχτος!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 62. Βγήκαν και οι καμπανιστοί ΝΤΙΝ ΝΤΑΝ γκουρούδες να μας κάνουν μαθήματα. Οι αγορές είναι μεθυσμένες λένε, επειδή δεν συμμορφώνονται με τις δικές τους ψευδαισθήσεις. Βρε μάγκες σας το έχω πει χίλιες φορές. Όταν κάθεστε στο πληκτρολόγιο να μην σουρώνετε με τα ουίσκια, τα κονιάκ και τα οινοπνεύματα.
  Τίποτα εσείς. Εκεί το δικό σας. Γουστάρετε να δείτε τους άλλους μεθυσμένους .
  Βρεεεεε έχετε δει τρελό, εκτός απο τον Τάκαρο, που να λέει ότι είναι τρελός? Οι άλλοι πάντα είναι οι τρελοί. Έτσι δεν είναι μόρτες?

  Κύριε Swear τον βλέπετε τον ΧΑΡΤΑΕΤΟ. Έτσιιιι?
  Τον Ελληνικό ντεεεε. Μόλις χθές σας τα έγραφα στο email σας.
  Υπό στενή παρακολούθηση. ΟΙ ΜΑΣΚΕΣ ΕΠΕΣΑΝ.

  Τάκης Μορφονιός Ο ΜΕΘΥΣΜΕΝΟΣ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 63. O άλλος ο γκουρού, που δεν έχει πάει ποτέ σε μάχη, μας έχει βγάλει το πρόγραμμα της κίνησης του ΓουΔί για όλη την επόμενη βδομάδα. Αναβάλλει λέει τις δουλειές του για να πιάσει όλη την κίνηση. Μην χάσει κανέναν πόντο.

  Γκουρούδεςςςςςςςςςςςςςςςςςςςς κάτι ξέρετε εσείς που κάθεστε και τους διαβάζετε. Ρίχνετε γέλιο μέχρι του σημείου να σας πονάνε οι κοιλιακοί σας.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 64. Ρε σεις. Τι κάνουν αυτοί οι Ευρωσύμβουλοι? Μόλις εχθές τους έπιασα στο στόμα μου και αυτοί σήμερα βάλθηκαν να αλλάξουν χέρια όλαααααααααα τα κομμάτια τους.
  Γιατίιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιι?
  Γρήγορα να τους καρφώσετε στην Ε.Κ.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 65. Σε ηλικία 79 ετών πέθανε από καρκίνο ο δημοσιογράφος Αντώνης Καρκαγιάννης. Η σορός του θα μεταφερθεί προς αποτέφρωση, χωρίς καμία τελετή θρησκευτική, πολιτική ή άλλη.

  οχι μονο αποτεφρωση, αλλα και καμια τελετη τυπου κηδειας, εξαιρετικος και μονο γι' αυτο...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 66. Τον είχα γνωρίσει τον Καρκαγιάννη, πιτσιρικάς, είχα πάει στο γραφείο του να του δώσω κάτι χαρτιά. Ωραίος τύπος. Πάνε σιγά-σιγά κι οι τελευταίοι της προηγούμενης φουρνιάς και καθήστε τώρα εσείς κι εμείς με Αυτιάδες, Βερύκιους και λοιπούς τέτοιους.

  Καλά, εκεί στο Ινστιτούτο Κωλοβαρέματος και Μεταναστευτικής Ρεμούλας, τί τσιμπούσια είχε στηθεί ρε ;
  Ρέεεεεεεεϊιιι, τί στο διάολο γινότανε και γίνεται εδώ χάμω ; Το ζήτημα είναι και πάλι τα λεφτά. Πρέπει τα λαμόγια να γυρίσουνε τα λεφτά πίσω.

  Και μετά μου λέτε άρση μονιμότητας και λοιπές ανοησίες. ΔΕΝ χρειάζεται καν άρση μονιμότητας. Υπαλληλικός Κώδικας, μάγκες. Να εφαρμοστεί κατά γράμμα ο ΥΚ και να πέφτει λεπίδι κατευθείαν. Να αλλάξουν μόνο το δικονομικό κομμάτι, ώστε να περαιούνται οι ΕΔΕ σε ελάχιστο χρόνο, να δοθεί γραμμή στα διοικητικά δικαστήρια να τους απορρίπτουν όλες τις προσφυγές σε επίσης ελάχιστο χρόνο, και να τους διώχνουν χωρίς σύνταξη χωρίς τίποτα. Και όχι μόνον αυτό, αλλά και να τους πηδάνε από πάνω, με αγωγές και να τους γυρεύουνε αποζημιώσεις για τις ζημιές που κάνανε στο μαγαζί που λέγεται Ελλάς. Μόνον έτσι.

  Αυστηρότης-Ταχύτης-Αποτελεσματικότης, το τρίπτυχο του Swear, που εγγυάται κάθαρση στο δημόσιο. Ειδάλλως, τι με κόφτει εμένανε άμα κλείσανε το Ινστιτούτο Ξυσίματος Αρχιδιών; Κι άμα το κλείσανε το έγινε ; Το έλλειμμα το Ινστιτούτου ποιος θα το καλύψει ; -Εγώ ; Πάλι εγώ, γαμώ την κηδεία μου, γαμώ ;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 67. Βλέπω από καιρό ένα μαγαζί, άδειο κάνα χρόνο τώρα. Ενοικιάζεται κι ενοικιάζεται κι όλο ξενοίκιαστο είναι. Θυμάσαι ποιό σου λέω Bluesman, εκείνο που ήταν βιβλιοπωλείο. Τέλος πάντων, όπως περνάω από μπροστά σήμερα, λέω κάτσε ρε να μάθουμε τι γυρεύει αυτός ο περίεργος. Παίρνω τηλέφωνο, το σηκώνει μια μαντάμ, στο κυριλέ στυλ. Γειά σας, γειά σας. Για το μίσθιο σας καλώ, της λέω. Χέστηκε τώρα η γυναικούλα, σου λέει αυτός είναι παρα-μορφωμένος. Ναι, μου λέει, τι θα θέλατε ;
  Να μας το δωρίσεις θέλω, αυτό θέλω. Εντάξει αυτό δεν το είπα. Λέω, πόσα τ.μ. είναι ; 120 μου λέει, κι έχει και μια αποθηκούλα. Καλά. Και πόσο θα μας τ’ αφήσετε ;

  -4000, μου λέει.
  –Ευρώ ; τη ρωτάω.
  -Ευρώ κύριε, ευρώ, αχαχα, καλέ ωραία τα λέτε.
  Εγώ ωραία τα λέω, εσύ δεν μου τα λες ωραία.
  Καλά, της λέω, κοιτάξτε, θα σας αφήσω ένα τηλέφωνο κι όταν το κατεβάσετε στο χιλιάρικο μην λησμονήσετε σας παρακαλώ να με καλέσετε.
  Μου το έκλεισε η αγενεστάτη. Ούτε καν το τηλ. μου δεν σημείωσε.

  Και σκέπτομαι, για να το δίνει τώρα τέσσερις χήνες, πόσο θα το έδινε στον καψερό που το είχε πριν ; Εν τω μεταξύ, εκείνο το βιβλιοπωλείο ήτανε και πολύ ψαγμένο, είχε μυστήριες εκδόσεις, κάτι λευκώματα ξένα, ωραία πράγματα. Αλλά ποιος κάφρος να μπει να αγοράσει ; Όλοι το μυαλό τους σ’ αυτό εκεί το πατσαβούρι με τις μάγισσες της Σμύρνης (μιας αλαφροϊσκιωτης γκιόσας της καλής κοινωνίας, μιας ψωνάρας που την είχα δει στη τηλεόραση και της αμόλησα παπούτσι στην οθόνη) και τέτοιες παπαριές, πιασάρικες, σεναριάκια για σήριαλς.

  -Πώς να βγεί λοιπόν ο καψερός με τα κέρατα που θα πλήρωνε για μίσθωμα ; Δεν θα βγεί και δεν βγήκε.

  Βluesman, έχει δρόμο ακόμη ο ήλιος για να γυρίσει. Έχει δρόμο σου λέω.

  Εν τω μεταξύ, έσφιξαν οι ζέστες κάπως ή ιδέα μου είναι ;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 68. Oκέϋ μάγκες, αυτό ήταν, με ζαλίσατε με την πολυλογία σας απόψε. Μου πήρατε τ' αυτιά. Φεύγω.

  Πάω να δω Life on Mars.
  Life on Mars είναι ένα σήριαλ εγγλέζικο, τρομερό. Βρείτε το, κατεβάστε το, ζητήστε το, κλέψτε το, αλλά δείτε το.

  Εννοείται οι διαθέτοντες βρετανικού τύπου φλέγμα και χιούμορ. Ειδάλλως μάταιος κόπος, άσε που θα με βλαστημάτε κι από πάνω.

  Άει, καλό ξημέρωμα.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 69. Εγώ ; Πάλι εγώ, γαμώ την κηδεία μου, γαμώ ;

  Οχι δεν ειναι ιδεα σου,
  και που εισαι ακομα
  ειναι ακομα στην αρχη
  και οχι μονο το καλοκαιρι.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 70. Αμελησα να σου πω οτι ειδα εσενα και τον manta στον υπνο μου. Εσυ ελεγες το εξης και επι λεξει : ' H ETE θα παει μια πετσα κατω κατω απο ΧΧΧ ευρω' Το ΧΧΧ δεν το βαζω για να κρυψω τι μου ειπες, αλλα γιατι δε θυμαμαι .

  Ρε γαμωτο τι θα γινει δεν γλιτωνουμε απο σενα με τπτ!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 71. Oυτε theokaratzas πια. Η φαση ειναι οτι δεν κατεχω κομματια. Μου φαινεται μου εγινε εμμονη το ολο θεμα!

  ΑπάντησηΔιαγραφή