Κυριακή, 23 Μαΐου 2010

Μανιτάρια Αμαζονίου, ληγμένα από καιρό

Kαλά, οι άλλοι στο Κάπιταλ δεν πάνε καλά. Σβήσανε εκείνον τον Χορδιστή, επειδή λέει έγραφε ΟΛΟΣΕΛΙΔΑ ποιήματα. Δηλαδή, το βασικό πρόβλημα ήταν στην έκταση των ποιημάτων. Φαντάσου να είχανε για χρήστη και τον κόντε-Σολωμό, να τους γράφει Ύμνους εις την Ελευθερίαν. Σε τσιμεντένιο κοστουμάκι θα τον είχαν χώσει. -Μωρέ ο Χορδιστής σας πείραξε ? Εδώ έχετε τόσα χρόνια τον άλλον, τον ΠΟΡΔΙΣΤΗ (-το πιάσατε, έτσι ;), που μας έχει φλομώσει στη χαμογελαστή παπαριά και τον αφήνετε να συνεχίζει, ο Χορδιστής ήταν το θέμα ? Δε με νοιάζει, κάντε ό,τι θέλετε, κόφτε και το λαιμό σας, στο κάτω-κάτω.

Και ενώ επανεμφανίστηκε ο Γίγας Kostoklani (ο μόνος που έπιασε το υπονοούμενο), την ίδια στιγμή ο Ηλίθιος της δημοσκόπησης έχει αποκτήσει ισχυρότατο προβάδισμα και τίποτα πιά δεν φαίνεται ικανό να απειλήσει το άτι-γκανιάν, μέχρι τον τερματισμό. Ο άλλος πάλι, ο Mashane, τώρα το θυμήθηκε το Γκουρουδιστάν. Άντε, να σου πώ και σένα πώς έχει το πράγμα. Ν’ αγιάσω δεν μ’ αφήνετε. Υπήρχαν λοιπόν δύο Γκουρουδιστάν. Ένα στο Κάπιταλ κι ένα στο Blogspot. Το δεύτερο, αληθινό αριστούργημα, το έχει κλειδώσει από καιρό ο ιδιοκτήτης του, έπειτα από απειλές που του εξαπέλυσε ο γνωστός τύπος, με το χιούμορ μεταξοσκώληκα που έχει φάει ληγμένα μουρόφυλλα.

Τώρα που είπα για μουρόφυλλα, τί θυμήθηκα ; Μάγκες, θυμάστε που αναρωτιόμουν τόσον καιρό τί στο διάολο κατεβάζουν μερικοί, ώστε να στρώνουνε κεφάλα πριν βγούν να γράψουν στο φόρουμ ; Τελικά κατέληξα. Μαγικά μανιτάρια τρώνε, αυτό που σας λέω εγώ. Psilocybe Cubensis, ποικιλία Αμαζονίου, πιθανότατα. Κατεβάζουν κάνα τσουκάλι τέτοια μανιτάρια κοκκινιστά, τους χτυπάνε κατακούτελα, κι έπειτα διαβάζετε εσείς όλ’ αυτά τ’ απίθανα και απορείτε από πού πηγάζουν. Από τα μανιτάρια πηγάζουν.

Έλεγα για το Γκουρουδιστάν, ΜΕΓΑ ΛΑΘΟΣ τότε του blogger να κατεβάσει το blog, αλλά από την άλλη δεν μου πέφτει και λόγος. Προσωπικά, εάν ήμουν στη θέση του και με απειλούσε κάνα τέτοιο ζωϋφιο, ΘΑ ΓΚΑΖΩΝΑ κι άλλο. Μωρέ θα το σανίδωνα, πες καλύτερα. Πιο πριν υπήρχε το αυθεντικό Γκουρουδιστάν, στα capitalblogs. Αυτό πιά δεν ήταν μπλογκ, ήταν το Θέατρο Τέχνης. Κι εκεί όμως, το κατέβασαν το μπλογκ, έπειτα από καταγγελίες αγανακτισμένων πολιτών. δηλαδή του δηλητηριασμένου (από μανιτάρια Aμαζονίου) μεταξοσκώληκα που λέγαμε πριν. Απ’ αυτό το Γκουρουδιστάν μπορείς ακόμη να βρείς κομμάτια στην cache του google, εφόσον κάνεις αναζήτηση με τη λέξη-τίτλο του μπλογκ. Αλλά δεν θα βγάλεις άκρη, καθώς λείπουν τα περισσότερα nicknames, που σβήστηκαν τη φοβερή εκείνη Νύχτα του Αγίου Γομολάστιχα.

Να ‘χεις το ζωνάρι σου λυμένο για σκιαμαχίες, είναι –όπως εύστοχα παρατηρήθηκε- μία πολύ κακή συνήθεια, που όμως κόβεται πανεύκολα, υπό την προϋπόθεση να διαθέτεις σιδερένια θέληση. Προσωπικά, την έχω κόψει πάνω από σαράντα φορές -ίσως και πενήντα- και κάθε φορά μαχαίρι.

Από την άλλη πλευρά, πολλοί φίλοι διατύπωσαν τις επιφυλάξεις τους, περί της αμφιβόλου σκοπιμότητος του διαλόγου με ένα αδειανό κρανίο ή και με περισσότερα, ενδεχομένως. Θα μπορούσα κατ’ αρχήν να απαντήσω ότι το ίδιο ακριβώς έκανε και ο Άμλετ και όμως, κανείς από σας δεν τον σχολίασε τότε. Πέραν αυτού, η δαπάνη τόσου πολύτιμου χρόνου για τόσο επουσιώδη πρόσωπα, είναι ομολογουμένως καταστροφική, ό,τι κοντινότερο στον διανοητικό θάνατο. Μα αυτό είναι το θέμα : Μόλις περάσεις τα σαράντα, θα πρέπει ν’ αναλογίζεσαι και το τέλος σου. Και να βρίσκεις τρόπους να εξοικειώνεσαι με δαύτο, κατά το δυνατόν. Κάτι σαν προπόνηση για την περίπτωση που θα σε χτυπήσει το αλτσχάϊμερ ή κάνα εγκεφαλικό.

Αλλά ακόμη και ο πλέον κακόπιστος κριτής, θ’ αναγκαστεί τελικά να παραδεχτεί πώς απ’ όλον αυτόν τον θόρυβο, περίσσεψε κι ένα ηθικό δίδαγμα : Μ όποιονε γκουρού καθήσεις, τέτοιες γκουρουδιές θα μάθεις.

Γυρίζουμε σελίδα και πάμε σε ιστορικά θέματα.

Υπολοχαγός Χαγιάσι Ινόουε, Αυτοκρατορική Φρουρά, Μαντζουρία 1935 :
«Οι Κινέζοι ήταν κακοί στρατιώτες. Τα όπλα τους και τα υλικά τους δεν μπορούσαν ν’ ανταγωνιστούν τα δικά μας και ήταν ουσιαστικά ανεκπαίδευτοι. Όπου κι αν πηγαίναμε, νικούσαμε. Το κακό ήταν ότι, ενώ νικούσες τους Κινέζους σε μια περιοχή, αυτοί εξακολουθούσαν να βρίσκονται παντού»

Στοπ εδώ. «Ενώ νικούσες τους Κινέζους σε μια περιοχή, αυτοί εξακολουθούσαν να βρίσκονται παντού». Το ΄πιασες το νόημα, Υπολοχαγέ Σχιστομάτη. Δεν τελειώνουν ποτέ οι Κινέζοι. Οι Κινέζοι είναι πιο πολλοί κι από τα nicks του Γκουρού Αρσέν Λουπέν, γνωστού και ως Βασίλη-Αντ.

Είδα λοιπόν τον άλλον, τον Κάπταιν Γουέϊ Ζέππο, που δήλωσε ότι πρόκειται να έρθουν να δουλέψουν στην Ελλάδα ίσαμε 600 κούληδες. Για κούνα την κεφάλα σου Κάπταιν, σου φαινόμαστε για ψιμάρια ; Ακούστε πώς ακριβώς έχει το πράγμα και αυτό δεν θα το διαβάσετε πουθενά αλλού. Υπάρχει ως γνωστόν, ένα quota, ποσόστωση που λέμε, για να μπαίνουνε Κινέζοι στην Ελλάδα, δηλαδή μια οροφή στον αριθμό των αδειών εργασίας. Αυτή τη στιγμή η διαδικασία είναι μπλοκαρισμένη. Για την ώρα δεν εκδίδονται άδειες. Και ο λόγος είναι επειδή περιμένουν ανά πάσα στιγμή και έως τέλη του 2011 ίσαμε 4.500 οικογένειες, μαζεμένες.

-Τι έκανε λέει ? -Ναι λέμε, οι Τσάϊνες στέλνουν στο λιμάνι τεσσερσίμισυ χιλιάδες δικούς τους, με τις οικογένειές τους, δηλαδή βάλε τώρα πόσα άτομα. Όποιος δεν πιστεύει, ας πάει τώρα δα στην Πρεσβεία τους, να ζητήσει από τον κομισσάριο να του βγάλει έστω και μία άδεια εργασίας για άνθρωπο από Κίνα. Κι άμα βγάλει, να μου σφυρίξει κλέφτικα. Με λίγα λόγια, το νούμερο που είπε ο Κάπταιν, εξακόσια άτομα, είναι το ορεκτικό, διότι ακολουθούν ορδές, για να στελεχώσουν διάφορα πόστα. Και έχει ο Κομφούκιος.

Και μια λεπτομέρεια. Για τις 4.500 αυτές πειραιώτικες θέσεις έχουν υποβληθεί 150.000 αιτήσεις. Για Κίνα δεν είναι τίποτα το νούμερο, αλλά και πάλι κάτι είναι. Και ο λόγος που ενδιαφέρονται να ξενιτευτούν, δεν είναι ούτε τα λεφτά ούτε τίποτα. Είναι για να μπορούν να κάνουν επιπλέον παιδί-παιδιά, που εκεί δεν μπορούν οι καημένοι. Άκου να δεις φίλε μου. Καλά, κάτσε να έρθουν, να δουν τις εδώ συνθήκες και εγώ σου λέω ότι θα το ξανασκεφθούν πολύ σοβαρά το θέμα. Εάν τώρα έρχονται εντελώς αποφασισμένοι, βλέπω σε καμιά εικοσαριά χρόνια την πλατεία Καραϊσκάκη να μετονομάζεται σε πλατεία Τσανγκ Καϊ-Σεκ.

Παρότι κανείς δεν απάντησε στο προηγούμενο –ομολογουμένως δύσκολο- ερώτημα, δηλαδή πότε θα βγεί στο τηλέφωνο ο Δούρος, δίνω σήμερα μια δεύτερη ευκαιρία σε όλους να περάσουν το καταραμένο μάθημα, αρκεί ν’ απαντήσουν στις εξής δύο : -Ποιά σχέση έχει (είχε) με τη Σουέζ ο ένας από τους δύο νέους διευθυντάδες, που βάλανε την περασμένη βδομάδα στην ΕΥΔΑΠ ; -Και τί νέφτι τους βάλανε ξαφνικά στον κώλο και όλο γράφουνε και σβήνουν, εκεί μέσα ;

79 σχόλια:

 1. ...η αναφορά στους "άπειρους" τον αριθμό Κινέζους μου έφερε το παρακάτω ανέκδοτο από το τροκτικο


  Πάει ένας στον μανάβη και ρωτάει:
  - Τί είναι αυτό;
  - Ντομάτες.
  - Ωραία, δώστε μου 2 κιλά , αλλά κάθε ντομάτα σε άλλη σακούλα.
  Του τα βάζει ο μανάβης.
  - Αυτό τί είναι;
  - ...
  Πατάτες.
  - Δώστε μου 3 κιλά , αλλά κάθε μία σε ξεχωριστή σακούλα.
  Το κάνει και αυτό ο μανάβης.
  - Τί είναι αυτό; ξαναρωτάει ο τύπος.
  - Φακές, λέει ο μανάβης, αλλά δεν τις πουλάμε!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Ήταν κάποτε τρεις Κινέζοι. Ο Chu, o Bru και ο Fu!

  Έτσι λοιπόν αποφάσισαν να πάνε στην Αμερική για να βγάλουν λεφτά! Όμως σύμφωνα με τις αμερικανικές αρχές, οι ξένοι που έρχονταν στην Αμερική έπρεπε να κάνουν τα ονόματα τους αμερικάνικα.

  Αυτό θα γινόταν αν πρόσθεταν στο τέλος του κάθε ονόματος την κατάληξη -ck!

  Έτσι

  -ο Chu μετέτρεψε το όνομα του σε Chuck

  -ο Bru το έκανε Bruck

  -o Fu αποφάσισε να γυρίσει πίσω στην Κίνα!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Καλημέρα Swear. Το ξεκαθαρίζω για μια άλλη φορά ότι δεν είμαι γκουρού. Εγώ έχω να διατυπώσω μόνο απορίες, λόγω τις μικρής χρηματιστηριακής εμπειρίας. Σημείωση είμαι κάτω των 30. Η πορεία μου στο ΧΑ άρχισε πέρσυ όταν αγόρασα ΤΤ στην αύξηση μετοχικού κεφαλαίου(τιμή κτήσης 4,40). Ξέρεις τον λόγο για τον οποίο αγόρασα ΤΤ; Ο λόγος ήταν ο Άγγελος Φιλιππίδης. Σκέφτηκα αφού το ΤΤ έχει καλό μάνατζερ θα πάει καλά. Δεν σκέφτηκα κανέναν άλλο παράγοντα που θα μπορούσε να επηρεάσει την τιμή της μετοχής. Κούνια που με κούναγε. Την πρώτη αγορά μου την ανέφερα για να καταλάβεις πόσο αδαής ήμουν και ακόμη είμαι. Την ενημέρωση γύρω από τα χρηματιστηριακά την άρχισα από το Κάπιταλ. Έβρισκα πολύ ενδιαφέροντα τα γραφόμενα του ΑΠΑΤΗΝ, ΑΡΚΑ, Καθηγητή Λυκείου, Artaxia, Dell. Πρώτος απ'όλους έπαψε να γράφει ο απάτην. Τι συνδιασμούς έκανε το άτομο. Εδώ κολλάνε τα μανιτάρια που αναφέρεις. Μετά άρχισα να διαβάζω το μπλογκ του αρταξία. Κάποια στιγμή πήρε το μάτι μου σ'ένα σχόλιο τον μέγα Χάρο. Παρακολουθώ το μπλογκ του. Δυστυχώς δεν γράφει και τόσο συχνά. Και από το μπλογκ του Χάρου βρήκα το κλέφτικο. Από σας βρήκα τον φραπετζή. Από τα γραφόμενα στο μπλογκ καταλαβαίνω γύρω στο 20%. Ειδικά αυτά που γράφει ο τάκαρος δεν τα πιάνω καθόλου. Η παπαδιά την οποία και αυτήν δεν έπιανα που πήγε. Τα σέβη μου στον hippy που είναι σαν εμένα από Θεσσαλονίκη. Και τώρα η πρώτη απορία:


  Στο χρηματιστήριο τι μετράει περισσότερο εμπειρία, γνώσεις (λογιστικά, οικονομικά & χρηματοοικονομικά), τύχη η όπως λέει ο θέιος μου έαν δεν έχεις γκόμενα την ανιψία του Ροκφέλερ δεν αξίζει να ασχοληθείς.

  Ως προς το θέμα εμπειρίας παραπέμπω στο άρθρο του Artaxia
  http://artaxia.blogspot.com/search?updated-min=2009-01-01T00:00:00%2B02:00&updated-max=2010-01-01T00:00:00%2B02:00&max-results=37

  Πολύ ωραίο άρθρο αλλά εάν είσαι νέος σε πιάνει απαγοήτευση.

  Μήπως οι περισότεροι από εσάς είστε σαν των Τζων με τις μεγάλες αποδόσεις που αναφέρεται στο βιβλίο του Nassim Nicolas Taleb «Στη πλάνη του τυχαίου». Παρακαλώ μη πυροβολείται έαν δεν έχετε διαβάσει το βιβλίο.


  Ευχαριστώ και ελπίζω οι του πανεπιστημίου στα χρηματιστηρικά να μην απαξιώσουν να απαντήσουν στα νήπια.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Neossos

  Εγω δεν ειμαι γκουρου, αλλα.....εχω γκομενα την εγγονη του Ροκφελερ........και ο παππους της της εχει πει να προτιμα 'σωληνες' Πετζετακι.....  Swear.
  Στο ....αλλο οταν ειχε μαζευετι ολο το φασισταριο και εβριζε πριν λιγες ημερες, δεν τον πειραξε καθολου τον οσφυοκαμπτη σπογγοκολαριο με το κεραμιδι μαλλι Ασπριδη, αλλα καμαρωνε και απο πανω σαν γυφτικο σκερπανι οτι ειχε επισκεψιμοτητα........

  τα ποιηματα του χορδιστη τον χαλασαν,..........αλλα απο τετοια κουραδομηχανη τι να περιμενεις.....

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. Neossos

  ούτε κι εγώ είμαι γκουρού δυστυχώς ,μάλλον πουρο(ύ) θα με έλεγε κάποιος μια κι ο γιός μου είναι περίπου στην ηλικία σου (27)...εντάξει παντρεύτηκα νωρίς και τεκνοποίησα νωρίτερα....και είμαι Πειραιώτης

  σε κάποιο money show που είχα παρακολουθήσει παλιά ένας ομιλητής είχε πεί ότι "οι οικονομίκοί αναλυτές θα έπρεπε κανονικά να έχουν ένα χέρι γιατί αφού αναλύουν μια κατάσταση και καταλήγουν σε κάποια συμπεράσματα συνεχίζουν λέγοντας ...but in the other hand και λένε τα ανάποδα".

  Έτσι λοιπόν κι εγώ αφού πρώτα αναφέρω ότι κατά την γνώμη μου ΔΕΝ έχουμε δεί μια σωστή διόρθωση στις αποτιμήσεις που να αντιστοιχεί στα θεμελιώδη των εταιρειών (στην Αμερική τουλάχιστον)........θα συνεχίσω λέγοντας ότι βρισκόμαστε σε μια εποχή όπου τις αποτιμήσεις καθορίζουν οι ροές χρήματος και όχι τα θεμελιώδη ή οι προσδοκίες.Νομίζω δηλαδή ότι το "παιχνίδι" είναι μάλλον "σικέ",τα μπουρδελόσπιτα (γκόλντμαν,σίτι,ντόιτσε κλπ ) θα πάνε τις αγορές όπου θέλουν και μάλλον δεν θα δούμε διανομές σε αρκετά χαμηλότερα επίπεδα. Οι παίκτες στις αγορές αυτές δεν ενδιαφέρονται να διανείμουν σε μένα σε σένα ή άλλους "τσίρους", είναι πλέον μια αγορά για λίγους και όλοι οι συμμετέχοντες είναι ήδη μέσα, χωρίς ανάγκες για ρευστά.Το volatility είναι τεράστιο (για τις αντοχές μου),προσωπικά λοιπόν είμαι τοποθετημένος στο 50% (όχι τράπεζες) και λέω να μείνω ακίνητος στη σκιά μια κι έρχεται και το παραδοσιακά κακό καλοκαίρι.

  Αλλά βέβαια κάποιες φορές γίνεται και η έκπληξη (πχ το 1979 τελικός κυπέλου Ελλάδας ΑΕΚ-Πανιώνιος=1-3 τα γκολ για την Πανιωνάρα Αναστόπουλος,Λίμα,Παθιακάκης αλλά από τότε δεν σταυρώσαμε κάτι άξιο λόγου)

  Σε προτρέπω να σκέπτεσαι μέσα από "τα μάτια των άλλων" και όχι μόνο τα δικά σου. Προσωπικά όταν π.χ. θέλω να μπω ή να βγω από μία θέση, φαντάζομαι ακριβώς αυτό. Τι θα έκαναν οι υπόλοιποι; Θα πουλούσαν εδώ; Αν δεν είχαν θέση θα άνοιγαν; Ποιοί θα ήταν; Θα ήταν σημαντικοί παίκτες κ.ο.κ.

  Καλά Κέρδη

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. Ο ένας δεν είναι γκουρού, ο άλλος δεν είναι γκουρού, ο παράλλος ούτε κι αυτός είναι γκουρού και τελικά κανείς δεν είναι γκουρού. Πράγμα που αφήνει εμέναν μοναδικό ανά την επικράτεια Γκουρού.

  Ουαί υμίν, λέγω υμίν, Γραμματείς και ΓKOΥΡΟΥΔΑΙΟΙ υποκριταί.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 7. Και σου το είχα πει: Μοναχικός ο δρόμος του γκουρού! Δεν με άκουσες, τον γκουρού...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 8. Χάθηκες Τζώννυ. -Πού είχες ΕΞΑΦΑΝΙΣΤΕΊ πάλι ;

  Όπως γράφουν και οι Βέδδες (-ή μήπως το διάβασα στο τελευταίο φύλλο της Ντέϊλυ Μαχατμπαράτα ;), "όταν ο μαθητής είναι έτοιμος, ο Δάσκαλος βρίσκεται πάντα εδώ".

  Neossos, από τους γκουρούδες που αναφέρεις, εκτιμώ στ’ αλήθεια και διαβάζω τον Αρκά και τον Artaxia. Τον καθηγητή και τον Dell δεν έχει τύχει να τους προσέξω. Τον άλλον τον Απάτην, τον θυμάμαι, όντως. Καλά, αυτός πιά πρέπει να είχε πέσει μέσα στη χύτρα με το μανιταρόζουμο, όταν ήταν μπέμπης, εάν με εννοείς. Με τον Χάρο ανήκουμε από φοιτητές στην ίδια αδελφότητα, Σκαλς εν’ Μπόουνς, θα ‘χεις ακουστά. Και ανήκουμε και στην ίδια Στοά. Δεν μπορώ να πω ποιά. Κάποτε όμως θα μιλήσω, να είσαι βέβαιος.

  Γενικά να έχεις το νού σου στους γκουρούδες που ανήκουν στη Στοά Αμπάλου, εάν (και πάλι) με εννοείς. Μακρυά από τη Στοά Αμπάλου.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 9. η πορεια των αγορων ειναι ενας τυχαιος περιπατος(random walk).οσα πιο πολλα εφοδια εχει ενας παικτης που συμμετεχει σε αυτον,τοσο μεγαλυτερες οι πιθανοτητες να μην πατα συνεχως σκατα..
  ταδε εφη χαρος.
  γκουρου του κατω κοσμου..

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 10. σας ταχα πει εγω γκουρουδες μου να μη μπλεξετε με τη μαικροσοφτ, τοσες αλλες ετοιμες λυσεις υπαρχουν και σας περιμενουν, εν πασει περιπτωσει, υπομονη και καλη δουλεια...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 11. δεν υπαρχει εμποδιο που να μπορει να σταματησει την συμμορια των γκουρουδων....
  ο καριολης ο ΟΤΕ μου εχει κοψει το ιντερνετ(βλαβη λεει,τα χαυω εγω αυτα?? ο βουρλουμης αυτοπροσωπως παταγε τα κουμπακια για να φιμωσει τον χαρο,ο ακερμαν τραβαγε τις πριζες..)αλλα εγω γραφω σε ενα μικρο ματζαφλαρι με κλεψιμαιικο ασυρματο σημα...
  και ο μπιλ γκειτς να κατεβει,οι γκουρουδες ειναι ατρωτοι και αδιαβροχοι..αντε να μη χεσω...
  (ΟΥΧΑΧΑΧΑ..<> λεγεται αυτο,το ειχε και ο μεγας ναπολεων..και ο προεδρος ο βασιλης λεβεντης....)

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 12. "συνδρομο μεγαλειου" ειναι οι λεξεις μεσα στα εισαγωγικα του προηγουμενου μηνυματος μου..και το μπλογκσποτ συνομωτει εναντιον μας..

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 13. Τέτοιους γκουρούδες είδα κ εγώ κ τράβηξα στην άλλη όχθη του Ατλαντικού με καράβια παρέα-το πιάσατε το υπονοούμενο- ααα κ μακρυά από συγγενείς θείους κ θείες από Αμέρικα!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 14. Γκουρούδεςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςς τα παίρνουμε από το ΧΑ τα πήραμε και απο την Ίντερ.
  Μουρίνιοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοο και 2,2 στο τσεπάκι του Τάκαρου.
  Τα παμε κύριε Zachmour, δεν τα παμε?
  Τον ρουφήξαμε τους Λουίς, όχι τον Ντε Φινές, τον άλλο τον Φααν Γκααλ ντεεεεεεεεε. Τον κατάπιαμε σας λέω,στο ατάκα και επιτόπου. Που πας βρε μικρέ Ολλανδέ? Το είδες του θεριού το μάτι πως γυάλιζε?
  Λοιπόν Μπαρτσελονέτοι και τρίχες κατσαρές, χωνέψτε το. Με τον Πορτογάλο στον πάγκο θα αρχίσουν τα πέτρινα χρόνια σας. Ρεάλ ολέεεε και τα μυαλά στα κάγκελα

  Neossos
  Σιγά μην καταλαβαίνατε τον Τάκαρο. Αν τον καταλαβαίνατε δεν θα ήσασταν Νεοσσός, αλλά Κολοσσός.
  Πάντως σαν νεοσσός, ΑΝ ΕΙΣΤΕ, έχετε το μεγαλύτερο ατού υπέρ σας. Ποιό?
  Μα την κωλοφαρδία. Ορμάτε και μην ρωτάτε κανέναν. Η τύχη του ατζαμή μαζί σας.

  Κύριε Swear
  Τι Γκουρουδιστάν μας τσαμπουνάτε.
  Γκουρούδες χωρίς Τάκαρο δεν υπάρχουν.

  Γκουρούδεςςςςςςςςςςςς σύμφωνα με τους αλγόριθμους μου παικτικές ευκαιρίες για Mundial θεωρούνται
  Βραζιλία σε απόδοση 6 με 6,5
  Ολλανδία στο 12 με 14
  Ιταλία στο 15 με 17

  Η Ισπανία παρόλο που θεωρείται πρώτο φαβορί με τη μικρότερη απόδοση, είναι ίσα βάρκα ίσα νερά σε απόδοση 5,3 με 5,5

  Η Αγγλία σορτάρεται ακόμη και σε απόδοση 7,5. Εμ βέβαια για να βγαίνει long η JP Morgan στην Αγγλία τι περιμένατε? Να δει προκοπή?

  Επίσης σορτάρεται η Αργεντινή ακόμη και μέχρι το 9. Να είναι καλά ο άμπαλοςςςςςςς ο Ντιεγκίτο.
  Σορτάρεται και η Γερμανία μέχρι και το 16. Σιγά δεν περιμέναμε και τίποτα διαφορετικό απο αυτούς τους άμπαλουςςςςςςςς.

  Αυτά είναι μάγκεςςςςς για την κατάκτηση του Παγκοσμίου Κυπέλου. Την παραμονή της έναρξης του πρώτου αγώνα θα σας έχω νέα reports.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 15. Hippy ευχαριστώ! Το πρόβλημα είναι ότι έβαλα πέρσυ στο ΧΑ κάποια χρήματα που με περίσσευαν. Απ'δω και στο εξής δεν θα έχω τέτοια δυνατότητα για πολλά χρόνια. Εάν χάσω αυτά που έβαλα μέσα (δεν είναι πολλά)- τέλος χάνω την συγκίνηση του παιχνιδιού. ΜΕ ΤΡΟΜΑΖΕΙ όχι το να χάσω χρήματα άλλα το παιχνίδι. Ελπίζω στα επόμενα 3 χρόνια να μην χρεοκοπήσουν ο ΕΛΛΑΚΤΩΡ, η ΜΙΓ και η ΑΛΑΠΙΣ.

  Haros, random walk. Δείχνει να έχεις φοβερές γνώσεις στα οικονομικά. Για γεννήτριες Monte Carlo και τυχαίες διαδρομές ενός χαρτοφυλακίου μπορείς να παραπέμψεις σε κάποιο υλικό; Hare, στην σελίδα σου στα δεξιά η εικονίτσα που έχεις σε επανάληψη είναι το Wraith από Heroes of Might and Magic V; Το καλύτερο turn-based παιχνίδι στρατηγικής!!! Τι ωραία τα φοιτητικά χρόνια!!!

  Swear, είσαι απόφοιτος του Yale; Ένας άλλος πολύ αξιόλογος στο Καπίταλ ήταν Django. Εξαφανίστηκε και αυτός. Καλά εκεί δεν καταλαβαίνουν ότι κάνοντας όλους μπαν δεν έχει ενδιαφέρον, αφού οι υπόλοιποι γραφούν ότι να'ναι;;;; ¨Όταν είσαι μικρός ακούς όλους και σιγά-σιγά αρχίζεις και καταλαβαίνεις ποιους αξίζει να διαβάζεις και ποιους όχι. Από τα 100 σχόλια στα άρθρα του Στούπα (μετά από 1 χρόνο ανάγνωσης) με μεγάλη ευκολία απορρίπτω τα 70, ώστε να μη χάνω χρόνο στο ανούσιο διάβασμα.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 16. Καλά το κατάλαβα. Στις αγορές, νέος δεν είστε. Δεν εξηγείτε αλλιώς.
  Βρε αν είστε νέος, ρίξτε το στα βελάκια βρεεεεεεεε.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 17. Τάκαρε, μακάρι η τύχη να με επιλέξει. Πάντως ευτυχώς αυτή τη εποχή δεν διαθέτω χρήματα για το ΧΑ. Και αυτό επειδή άρχισα να καταλαβαίνω κάποια πράγματα. Όμως κάποτε κάπου διάβασα ότι οι λίγες γνώσεις σε οδηγούν σε χειρότερα αποτελέσματα απ' ο,τι οι καθόλου γνώσεις. Θα σε παρακολουθώ και ας μη καταλαβαίνω.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 18. Neossos
  ΜΙΓ και ΑΛΑΠΙΣ.????????????????
  Ουαχαχαχαχαχααα........
  Βρε εσυ δεν εισαι Neossos .........
  Αλλαξε το ονομα σου απο Neossos σε .......προβατο αμεσως......αν συνεχισεις να εχεις προβατομετοχες ΜΙΓ και ΑΛΑΠΙΣ.

  Και επειδη φοβασαι τους σκουπιδοσωληνες.......αλλαξε τα αυριο κιολας σε ΜΥΤΙΛ.
  Διαφορετικα .........βλεπω να σε χανουμε πολυ συντομα απο το ΚΛΕΦΤΙΚΟ.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 19. Τάκαρε, ουσιαστικά βελάκια έριξα. Έκανα και μουαγιέν στη ΜΙΓ(πόνταρα στο Βγενόπουλο) και ΑΛΑΠΙΣ το Γενάρη ο βλάκας και τώρα είμαι ρέστος. Πόσες μούντζες πρέπει να μου ρίξω; Το'ότι έχω αντίληψη για κάποια πράγματα δεν με κάνει παλιό. Ερώτηση - το μουαγιεν είναι καλή τακτική; Αρκετά σας έπρηξα. Φταίει όμως η αργία. Από αύριο δουλεία και που χρόνος για γράψιμο. Ευχαριστώ.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 20. -Ποιο Yale μωρέ Νεοσσέ ; Σιγά να μην πήγα και στην Οξφόρδη. Το Λύκειο στου Βρυώνη τελειώσαμε κι αυτό με το ζόρι. Έτρεχε την τελευταία στιγμή η δόλια η μάνα μου, να δικαιολογήσει απουσίες, να μη μείνω στον τόπο. Τέλος πάντων, δεν είναι τα πτυχία το παν. Είδα κι αυτούς τους σπουδαίους, Αλογοσκούφηδες και λοιπούς, τους μορφωμένους, πώς μας χαντακώσανε.


  Oύτε αυτόν τον Django του Κάπιταλ που μου λες τον είχα προσέξει. Μόνο έναν Τζάνγκο αναγνωρίζω. Το Μεγάλο Ράϊνχαρτ. Αυτός μάλιστα, Τζάνγκο με τα όλα του. Μια τεράστια φυσιογνωμία. Να ‘ξερες πόσο καιρό τώρα θέλω να κάτσω να γράψω ένα κατεβατό ίσαμε πενήντα χιλιάδες λέξεις για την πάρτη του, κι ας το διαβάσω μόνος μου. Διότι τη σήμερον ημέρα, αδελφέ μου, ουδείς ασχολείται με τύπους σαν τον Τζάνγκο και με τις νότες του swing. -Ποιος χέστηκε τώρα για γύφτικες ντιμινουϊτες ?

  Κύριε Playboy, θα σας συνιστούσα να μην παίζετε σοβαρά λεφτά σε τέτοιες διοργανώσεις, θα σας ξεπατώσουν.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 21. Βασίλη ο χαρακτηρισμός πρόβατο είναι αποδεκτός. Απλώς στα επόμενα 3 χρόνια θα φανεί αν είμαι τυχερό ή άτυχο πρόβατο. Το θέμα για μένα είναι εγώ να μην χάσω το κλέφτικο και όχι το κλέφτικο εμένα. Σιγά την απώλεια. Μόνο ερωτήσεις κάνω. Εσύ στα χρηματιστηριακά σου χρόνια με την ειμαρμένη τι σχέση έχεις;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 22. Swear
  Τι Ράϊνχαρτ.......ενας ειναι ο Τζάνγκο...
  http://www.youtube.com/watch?v=tU31egI1tJU&feature=related

  Neossos
  Τι σημαινει ειμαρμενη ???

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 23. Swear, λες ότι ανήκεις στους skull and bones. Πως γίνεται αυτό χωρίς να τελειώσεις Yale? Με τον Django Reinhardt ήταν πωρωμένος ο πατέρας μου. Γράψε, γιατί αξίζει.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 24. Ώστε είχαν και στο Yale Σκαλς εν' Μπόουνς ; Να και κάτι που δεν ήξερα. Κι εμείς οι βλάκες στου Βρυώνη αισθανόμασταν πρωτοπόροι.

  Τώρα, ως προς τα πρόβατα, η μόνη αλήθεια είναι ότι δεν υπάρχουν πρόβατα. Και τα πρόβατα έσονται λύκοι. Κάτσε να σου πω εγώ στ’ αυτί το κλασσικό σύστημα. Είναι το λεγόμενο «Κόσκινο Swear». Πρόσεξε πώς λειτουργεί : Στην ουσία πρόκειται για ένα σύστημα πολλαπλών «φίλτρων» επιλογής μετοχών, που δουλεύει κάπως έτσι :

  Stage 1 : Απορρίπτουμε όλες τις μετοχές με τις οποίες ασχολούνται συστηματικά στο φόρουμ κατά το τελευταίο εξάμηνο. Δεν θα επιβιώσει καμμία.
  Stage 2 : Απορρίπτουμε όλες τις μετοχές τις οποίες έχει κατά καιρούς αναλύσει το γνωστό ελλιοττικό blog, που άλλες τις ανεβάζει (πχ ΕΝΚΛΩ) κι άλλες τις κατεβάζει στα τάρταρα (πχ ΕΤΕ). Πάει κι αυτό.
  Stage 3 : Απορρίπτουμε όλες τις Τράπεζες, συμπεριλαμβανομένης και αυτής της Ελλάδος.
  Stage 4 : Το δύσκολο πέρασε, τώρα έμειναν τα εύκολα. Απορρίπτουμε όλα τα πέννυ στοκς.
  Stage 5 : Εάν έφτασες έως εδώ, οι μετοχές που απομένουν μετριούνται εύκολα στα δάχτυλα του ενός χεριού σου, εκτός πια κι αν έχεις παλιά δουλέψει κορδέλλα κι είχες σοβαρό εργατικό ατύχημα.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 25. Και επειδη κοιταξα το λεξικο για την ειμαρμενη.

  "Του χρηματιστηριακια η μετοχη, του κυνηγου το πιατο, εφτα φορες ειναι αδειανο και μια φορα γεματο"

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 26. Είναι η τύχη, η αναπότρεπτη μοίρα, το πεπρωμένο του κάθε ανθρώπου, που περιλαμβάνει και προδιαγράφει ολόκληρη τη ζωή του. Η ονομασία "Ειμαρμένη " σχετίζεται ετυμολογικά με την λέξη "μοίρα".
  Η λέξη προκύπτει από το αρχαίο ρήμα μείρομαι, που σημαίνει λαμβάνω σε διαμοιρασμό το μερίδιό μου.
  Ο τύπος του ρήματος αυτού στον παρακείμενο χρόνο της παθητικής φωνής είναι «είμαρμαι». Ήθελα απλώς να υπερτονίσω τον ρόλο της τύχης. Θέλω να μάθω πόσο πιστεύει ο βασίλης ότι τον βοήθησε η τύχη στη πορεία του στο ΧΑ;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 27. Κύριε Swear ποιος θα με ξεπατώσει?
  Βρεεεεεεε εδώ έχετε να κάνετε με ΚΟΡΥΦΗ σας λέω. Όποτε θέλετε να σας το αποδείξω. Θα σας στέλνω mail και θα δείτε πόσο μάγκας είναι ο τρελός του χωριού.
  Βρε ο Τάκαρος είναι μυαλό, είναι επιστήμων, δεν είναι παικτάκι Γ΄Εθνικής τζογαδόρος της πλάκας, που κάνει μουαγέν.

  Καλόοοοοοοοοο μουαγέν. Βρε πιάστε τους τυχαίους περιπάτους, σαν τον νεοσσό, καλύτερα σας λέωωωωω. Αφού το έχεις
  μελετήσει το πράγμα και το έχει
  σπουδάσει.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 28. Βασίλη, ωραία απάντηση, ευχαριστώ.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 29. Θα σας δώσω και ανταπόκριση απο Eurovision. Όχι ακόμη. Να παιχτούν λεφτά και όχι πορδές όπως μέχρι στιγμής. Ραντεβού στον τελικό και αφού ακουστούν όλα τα τραγούδια. να πέσουν και φράγκα, έτσιιιιιιιι?

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 30. Κύριε Τάκη, εγώ ώφειλα να σας προειδοποιήσω. Τα στοιχήματα αυτά δεν έχουν το στοιχείο της αγοραστικής ευκαιρίας. Είναι ορθολογιστικά αποτιμημένα, άρα είναι για πέταμα. Περιμένετε λίγο, μην βιάζεστε, υπάρχουν άλλες διοργανώσεις, πιο ενδιαφέρουσες στοιχηματικά.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 31. Κύριε Τάκη, από τα της αγορές μας το γυρίσατε στην μπάλα και τώρα στην eurovision, πόση κατρακύλα πια; … νομίζω ότι το blog σε ότι αφόρα τις μουσικές επιλογές έχει ένα επίπεδο που απέχει παρασάγγες από το ευρωσκουπιδαριό … ενίοτε βεβαίως παρακολουθούμε/μελετάμε (πληθυντικοί μεγαλοπρέπειας που θα ‘λεγε και ο κος Swear) τα δρώμενα για να ήμαστε σίγουροι για την μουσική μας παιδεία …

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 32. Πραγματικά φίλε Aετέ, η κατρακύλα δεν έχει τέλος. Κανονικά θα έπρεπε να ρίξω ένα ban στον κύριο Τάκη (βρε μπας κι έχει σχέση μ' εκείνον τον Τάκη1 ;), αλλά δεν έχω ΑΚΟΜΗ την πολυτέλεια να διώχνω χρήστες. Γι' αυτό άλλωστε συχνά αναγκάζομαι να κάνω το μαλάκα στο κάθε περίεργο nick ππου σκάει μύτη εδώ χάμω. Έτσι είναι, όταν ξεκινάς από χαμηλά, πρέπει να κάνεις υποχωρήσεις. Κάτσε να πάρω το πρώτο Πούλιτζερ και θα τα πούμε καλά με όλους αυτούς τους περίεργους τύπους.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 33. Την καλησπερα μου και απο μενα
  Καταρχας να ευχαριστησω τον φιλο σουερ
  για την απαντηση αν και παλι δεν το βρηκα
  μαλλον εκτος απο προβατο στο ΧΑ ειμαι και στο google
  Nα καλοσωρησω και τον φιλο Νεοσσο
  Αν θελεις και μια ακομα απαντηση απο καποιον που ουτε μεγαλη εμπειρια εχει ουτε γνωσεις
  θαλεγα
  ΝΑΙ η τυχη παιζει μεγαλο ρολο αλλα δεν αρκει αν εχεις μονο αυτη,

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 34. Ποια είναι ορθολογιστικά αποτιμημένα κυριε Swear?
  Είναι αποτιμημένα βάση με το πως θα παίξουν τα πρόβατα, οι παίκτες ντεεεεεεεε.

  Λοιπόν μάγκες Eurovision.
  Αν και είναι νωρίς ακόμη, δεν έχουν παιχτεί λεφτά αλλά πορδές μέχρι στιγμής.

  Αζερμπαιτζάν πράγματι μεγάλο φαβορί στο 2,6 - 2,7. Το φοβούνται οι books , το παίζουν και οι παίκτες. Δίκαιη τιμή, τιμή ισορροπίας. Ίσα βάρκα ίσα νερά. Όποιος παίξει λεφτά στον νικητή της Eurovision πρέπει να τα παίξει με τέτοιον τρόπο ώστε σε περίπτωση νίκης του Αζερ να μην κερδίζει να μην χάνει.

  Γερμανία καμιά τύχη. Μην τσιμπάτε.

  Αρμενία Σουηδία πολύ καλές περιπτώσεις. Αν δεν βγεί το Αζερ, απο εδώ θα έχουμε τον νικητή.
  Αρμενία στο 13 με 15
  Σουηδία στο 20 με 25
  Ουσιαστικά σορτάρουμε Γερμανία για να κερδίζουμε με Σουηδία πάρα πολλά, Αρμενία πολλά και Κροατία στο 44 , Νορβηγία στο 30 και Τουρκία στο 40 λίγα.

  Κάπου παίζει και η Ελλάδα αλλά βαθιά πολύ βαθιάααααααααα.

  Αυτό είναι το μέχρι τώρα report και έχουμε βρει τους 3 πρωταγωνιστές. Περιμένουμε εμφανίσεις, όπου εκεί θα κριθούν τα περισσότερα.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 35. Κύριε freeagle πρόκειται για αλγόριθμους και το πως κινείται το χρήμα.
  Αφού τους βλέπω, να μην σας το αναμεταδώσω?
  Τι γκουρού θα ήμουν?

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 36. Μashane, μόνο αυτά τα δύο βρίσκω.

  http://guru.capitalblogs.gr/printArticle.asp?id=19880

  http://guru.capitalblogs.gr/printArticle.asp?id=19819

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 37. Προσέξτε τώρα κύριε Swear, για να δείτε ότι ο Τάκαρος είναι επιστήμων. Αλλα τα μάτια του λαγού και άλλα της κουκουβάγιας.

  Σας έγραψα ότι η Ισπανία θεωρείται ίσα βάρκα, ίσα νερά σε απόδοση 5,3 με 5,5. Ο ΟΠΑΠ την δίνει 4,5.
  Μπεεεεεεεεεεεεεεεεεε

  Σας έγραψα Βραζιλία, ότι είναι παικτική ευκαιρία στο 6 με 6,5. Ο ΟΠΑΠ τη δίνει 5,5.
  Μπεεεεεεεεεεεεεεεεε

  Έγραψα ότι παικτικές ευκαιρίες είναι
  Ολλανδία στο 12 με 14 και Ιταλία στο 15 με 17
  ο ΟΠΑΠ τις δίνει 12 και 12.

  Έγραψα Η Αγγλία σορτάρεται ακόμη και σε απόδοση 7,5. Ο ΟΠΑΠ τη δίνει στο 7.
  μπεεεεεεεεεεεεεεεεεε

  ενώ σορτάρεται η Αργεντινή ακόμη και μέχρι το 9 και ο ΟΠΑΠ τη δίνει 8,5.
  μπεεεεεεεεεεεεεεεεε

  Σορτάρεται και η Γερμανία μέχρι και το 16 , ενώ ο ΟΠΑΠ τη δίνει 12
  μπεεεεεεεεεεεεεε

  Που πάτε βρεεεεεε? Χαμένοι απο χέρι είστε. Όσα περισσότερα γεγονότα, τόσο μεγαλύτερη γκανιότα.

  Τάκης Μορφονιός

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 38. ΑΝ έπρεπε ΣΤΟΝ ΟΠΑΠ οπωσδήποτε κάτι να παίξω , θα έπαιζα Βραζιλία, Ολλανδία, αλλά στην Ισπανία να μην χάνω ούτε να κερδίζω.

  Τάκης Μορφονιός οι πρώτες πληροφορίες.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 39. Γιατί αυτός που ξέρει καλύτερα το παιχνίδι και είναι πιο διαβασμένος από όλους σαςςςςςςςςς είναι αυτός που μοιράζει την τράπουλα.
  Το πιάσατε έτσιιιιιιιιιι?
  Εσείς μετά σαν τα πρόβατα κάθεστε στην τσόχα και πάτε να τα βάλετε μαζί του.
  Βρεεεεεεεε εκείνος είναι επιστήμων, μελετημένος, διαβασμένος όσο δεν παίρνει.
  Γιατί πιστεύετε ότι μπορείτε να τον κερδίσετε?

  Μετά το ρίχνετε στα στημένα παιχνίδια και ζητάτε την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς να επέμβει.
  Που βρεεεεεεεεεεε να επέμβουν? Σε αυτό όπου εσείς είστε ΑΔΙΑΒΑΣΤΟΙ και κατώτεροι του μετρίου?

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 40. λοιπον, ευκαιρια τωρα με το μουντιαλ να γραφουμε τα στοιχηματακια δημοσιως ωστε να υπαρχει καποιο ενδιαφερον, η επισκεψιμοτητα θα ανεβει στα υψη, α, και που ειστε, οχι ζαβολιες ετσι;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 41. Κύριε Bluesman θα σας γράφω 5 λεπτά πριν ξεκινήσει ο κάθε αγώνας, τον τρόπο πονταρίσματος. Θα ποντάρω φανταστικές μονάδες ΜΟΝΟΠΟΛΥ.
  Στο τέλος κάνουμε τη σούμα, σε φανταστικές μονάδες ΜΟΝΟΠΟΛΥ.
  Αυτός θα είναι ο ένας τρόπος, όπου ο Τάκαρος θα παίζει στα ίσα τον μπούκι σε όλους τους αγώνες.

  Τον άλλο θα τον έχω για έκπληξη.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 42. Οϊμέ! Οποία κατάπτωσις! Από σπηλιά του αρχιλήσταρχου Νταβέλη, κατάντησε παράγκα το μπλογκ. Όχι τίποτα, μπήκε και ο έρμος ο νεοσσός να ξεστραβωθεί και τον βλέπω να βγαίνει ξημερώματα από καμιά μπαρμπουτιέρα με το βλέμμα απλανές έχοντας χάσει και τα κορδόνια του …

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 43. Ο νεοσσός το καλύτερο που έχει να κάνει είναι να το γυρίσει στο μπαρμπούτι. Έτσι κερδίζουν οι νέοι στο ΧΑ, ρίχνοντας βελάκια.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 44. Καλησπέρα σε όλους. Θα πρότεινα φίλε ''Neossos'', να ρίξεις μια ματιά στη παρακάτω διεύθυνση: http://www.eurocapital.gr/index.php/permalink/12308.html. Εφιστώ τη προσοχή σου στο λεγόμενο ''stop loss". Σαν σύλληψη της ιδέας είναι πολύ απλό. Πίστεψέ με όμως ότι προσωπικά έχασα πολλά χρήματα ,όποτε δεν είχα τα ''κότσια'' να το ακολουθήσω.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 45. χαμος θα γινει φετος γκουρουδεεεεεςςςςςς, οσοι πιστοι προσελθετε...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 46. Για τον κύριο νεοσσό.
  http://www.youtube.com/watch?v=rolavilWLiU

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 47. Μα καλά βρεεεε ΑΛΑΠΙΣ?
  Τι ζαριά ήταν αυτή?
  Μετά το reverse τιιιιιιιιιιιι?

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 48. κουραγιο γκουρουδες, οπλιστειτε με θαρρος και υπομονη, αρχιζει Η ΜΗΤΕΡΑ ΤΩΝ ΜΑΧΩΝ, τιτανομαχια με απροβλεπτες εξελιξεις, το νου σας...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 49. «-Tί να τα κάνουμε τα λεφτά μας ;», τίθεται από άμβωνος το αμείλικτο, διαχρονικό ερώτημα.
  Καλή ερώτηση. Να σου πώ εγώ τι να κάνεις :

  Να τα κάψεις τα ρημάδια τα λεφτά σου, για να δεις αν την καρδιά σου ή το χρήμα αγαπάει. Αυτό είναι μία πρόχειρη λύση, για όσους διατηρούν αμφιβολίες ως προς την αφοσίωση του ετέρου ημίσεως.

  («ημίσεως». –Μα πώς τα γράφω έτσι ο άτιμος ; Δεν με αντέχω πλέον. Μου είμαι αφόρητος, εδώ και καιρό).

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 50. Άρτι αφιχθείς από Σύρο, υπενθυμίζω ότι από το blog το έχουμε πει καιρό. Cash μισά Ευρώ μισά δολάρια (εκτός Ελλάδας πάντα έτσι...) Πήραμε και το στοίχημα με την Inter. Χρωστάμε καφέ και στον Τάκαρο...

  Μην τα κλείσετε όλα σε προθεσμιακές γιατί πρέπει να έχουμε cash να παίζουμε τώρα που ο Τάκαρος θα μας δίνει οδηγίες για το Mundial!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 51. Αξιότιμε κύριε Τάκαρε,
  ισχύει ακόμα το μόλις πάει κάτω από τα 10ευρώ βάζουμε και τα βρακιά μας ή όχι???

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 52. Το κάτω επίπεδο είναι 9,80 - 10,5
  Ακόμη δεν βάζω κανένα βρακί. Περιμένουμε να δούμε τι θα πουν οι δικοί μας.
  Με πιάνετε κύριε zachmour έτσιιιιιιι?
  Όποιος τολμά το παίζει, χωρίς εμένα όμως.
  Όταν είναι η ώρα θα δώσω το σύνθημα. Το πολύ να χάσει ο Τάκαρος το timing. Έ ας το πιάσουν οι γκουρουδοηλεκτρολόγοι που έχουν τρελαθεί στο long.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 53. Κύριε Τάκη, επιτρέψτε μου : Το κάτω επίπεδο δεν είναι 9,80. Το κάτω επίπεδο είναι αρκετά πιο κάτω από το κάτω, που και πάλι μπορεί να είναι και πιο κάτω, εάν όχι και ακόμη παρακάτω από το τότε κάτω. Εν πάση περιπτώσει, η ιστορική τιμή στόκος των 7,5 ευρώ παραμένει πάντα σε ισχύ, επιφυλασσομένου του έγκυρου οίκου μας να εκδώσει νέα οδηγία προς ναυτιλομένους. Αυτά για τους τραπεζόφιλους. Εμένα και δώρο να μου τις δίνανε, θα το σκεφτόμουν καλά. Σίγουρα θα τις έπαιρνα εάν συνοδεύονταν από ΚΑΡΤΑ ΑΛΛΑΓΗΣ. -Το πιάσατε, έτσι ? Ειδάλλως, θα τις έκανα δώρο κάπου αλλού, να βγάλω καμιά υποχρέωση στο τζάμπα.

  Τη σήμερον ημέρα, οι μετοχές είναι σαν εκείνα τα ωδικά πτηνά, που λέει ότι για να δείς αν σ’ αγαπάνε πρέπει να τους ανοίξεις την πόρτα του κλουβιού να πετάξουν ελεύθερα. Κι αν γυρίσουν, σημαίνει ότι σ’ αγαπάνε. Κι αν δεν γυρίσουν, σημαίνει ότι σε γράφουν στ’ απαυτά τους. Μέχρι τώρα, όσες φορές άνοιξα την πόρτα του κλουβιού, μου γυρίσαν πίσω τα χρυσά μου και βέβαια τα ξαναμαντάλωσα μέσα, αφού εκείνα το διάλεξαν. Ελπίζω να συμβεί το ίδιο και τώρα και να μην έχουν βαρεθεί το σούρτα-φέρτα στο κλουβί. Για το Μεγαλύτερο της Μεσογείου λέω, το βαθύ-μπλου τσιπ ντε. Θηρίο το άτιμο. –Μου λες τώρα, κύριε Αρχισυντάκτα, πώς τα ξαναμαζεύουμε εκείνα τα πρώτα δύο χιλιάδες τεμ., που βιάστηκα να σπρώξω ? Τα άλλα δεν με νοιάζουν, τα παίρνω και τώρα, που λέει ο λόγος.

  Αυτό πιά δεν είναι χαρτί είναι σκέτη κατάρα. Να γκρεμίζεται η υφήλιος κι εσύ να μην μπορείς να πάρεις τα χαρτιά σου κάτω από το 13,70, που να χτυπιέσαι κάτω.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 54. Αλλά και τα τρία «Ε», του κύκλου ενδιαφερόντων μας, κι αυτά δεν τα βλέπω να πολυπέφτουν. –Τιμές είναι αυτές ; Αίσχος, πανάκριβες. Κόφτε κάτι ρε χουβαρδάδες, να ψωνίσουμε τίποτα κι εμείς.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 55. Κύριε Swear οφείλετε να παραδεχτείτε ότι ο Τάκαρος πρώτος έδωσε το εύρος, όπου πήραμε SUPER αποδόσεις μέσα σε μικρό πολύ μικρόοοοοοοοοο διάστημα. Κόντρα σε όλους τους Πορδιστές Γκουρούδες τόλμησα να σας γράψω νούμερα και επαληθεύτηκα.
  Ας σπάσει - ΑΝ ΤΑ ΣΠΑΣΕΙ - πρώτα τα κάτω το επίπεδο η ΛΑΝΕΤΕ και μετά θα σας αναμεταδώσω σε αποκλειστικότητα το επόμενο επίπεδο.
  Λάβετε πολύ σοβαρά υπόψιν σας πως κινούμαστε μέσα σε πτωτική σφήνα. Συνηθίζουν να κάνουν ψευτοδιάσπαση προς τα κάτω, αλλά μετά με πιθανότητα 80 με 90% κινούνται προς την αντίθετη φορά. Η τιμή στόχος βάση της σφήνας είναι οι 1900 μονάδες ΓΔ και λίγα λέω.

  Το ξέρω ότι όλοι περιμένουν να κάνω το λάθος για να βγουν να μου την πουν. Ο καλύτερος γκουρού που ήξερα - καλά αν σας πω το όνομά του θα πέσετε σέκος, ξεροί - είχε ποσοστό επαλήθευσης το τεράστιο 85%.
  Περιμένω λοιπόν να μου την πέσουν όταν - και ΑΝ - κάνω το πρώτο λάθος. Κάποτε όλοι είμαστε προς τη λάθος πλευρά.

  Τάκης Μορφονιός

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 56. Δίκιο έχετε κύριε Τάκη μου. Ορίστε, τώρα περνάνε από λαϊκό δικαστήριο εκείνον εκεί τον γκουρού του Οξαποδώ, επειδή λέει τους έδινε λάθος τιμές-στόχους σε πετρέλαιο, ΕΤΕ, χρυσό, ευρώ, σιτάρι, κριθάρι, σίκαλη και δεν ξέρω τί άλλο αγαθό.

  Εμ, κι αυτός δεν επικεντρωνόταν κάπου, τα είχε πιάσει όλα με τη σειρά κι είχε ξεσκιστεί να δίνει τιμές-στόχους για ο,τιδήποτε κυκλοφορούσε στις συναλλαγές. Μόνο για τσίχλες, δρακουλίνια και χασισέλαιο δεν είχε δώσει τιμές-στόχους. Ορίστε τώρα, ποιος του φταίει ?

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 57. Μην ξεχνάτε και DOW, Αμερικές και κόντρα σε όλους σας έγραφα Buuuuuuuuuuuuuuuuuulllllllllllllllllll όταν οι άλλοι έβλεπαν να σπάνε οι σφήνες και τα νερά, για να έχουν γεννητούρια.
  Ποιο δημόσιο χρέος βρεεεεεε συνδρομητικέ? Πλάκα μας κάνεις? Αυτά που γράφουν οι δημοσιοκάφροι αναμασάς και εσύ?
  Δηλαδή τώρα ξεκινά η πτώση του DOW, ενώ πάλι τώρα πλησιάζει η ώρα να τοποθετηθούμε μακροπρόθεσμα στην Ελληνικά αγορά?
  Βρε τα ξεχάσατε που έβαζε πέρσι τα κυκλάκια του λέγοντας για μακροπρόθεσμο πυθμένα? Να σας θυμίσω κύριε Swear to κυκλάκι του έπιανε απο τις 1900 μονάδες ως και τις 800?
  Βρε τέτοιους γκουρούδες πάτε και πληρώνετε?

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 58. Είχε πεί λέει για τον ΟΤΕ, ότι «σπινιάρει».
  -Τί σπινιάρει καημένε ? Πατινάρει πες καλύτερα και σε λίγο θα κάψει και το βολάν.

  Είχε δώσει τιμή στόχο για ΚΟΥΜ (-τί είν’ αυτό πάλι ?) 0,80, πάρτον κάτω και τον ΚΟΥΜ.

  Είχε δώσει τιμή στόχο για ΓΔ τις 1740 μονάδες.
  Ε, καλά τώρα, σιγά. Μια πλάκα έκανε ο άνθρωπος.

  Και τέλος, είχε δώσει τιμή στόχο για ΕΤΕ τα 35 ευρώ.
  Ε, καλά τώρα, σιγά. ΔΥΟ πλάκες έκανε ο άνθρωπος.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 59. Ακούστε να σας πω. Όταν κάποιος γκουρού βγαίνει και κάνει προβλέψεις, ουδείς νομιμοποιείτε να τον κατακρίνει όταν αποδειχτεί ότι έκανε λάθος. Εκτόςςςςςςςςςςςςςςςςς μόνο από εκείνους που τόλμησαν να του πουν ότι θα κάνει λάθος τη στιγμή της πρόβλεψης.

  Το πιάσατε ΤΖΑΜΠΑ ΜΑΓΚΕΣ?

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 60. Εκτός αν βγεί να πανηγυρίζει ότι τα πέτυχε όλα, αφού όμως προηγουμένως απότυχε σε όλα.
  Τότε νομιμοποιούνται όλοι να του την πέσουν. Είχαν δεν είχαν άποψη.

  Το πιάσατε και αυτό?

  ΣΕΡ Τάκης Μορφονιός.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 61. Κε Ζαχαρία
  Πως σας φάνηκε το ¨"Μικρό Παρίσι"?????!!!!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 62. Εγώ πάλι δεν θα το σχολίαζα καθόλου, αλλά ειδικά εκείνη η αποτυχία πρόβλεψης για τον ΚΟΥΜ, μου κάθεται στο στομάχι. Εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ χάθηκαν εξαιτίας αυτής της ατυχούς πρόβλεψης για τον ΚΟΥΜ, από ξένα funds που είδαν τη χώρα μας και ειδικά τον ΚΟΥΜ ως το νέο παγκόσμιο blue chip και έσπευσαν να τοποθετηθούν εγκαίρως, ακολουθώντας τον Αντίχριστο.

  -Τί θα πούμε τώρα εμείς, ως Έλληνες, σε όλους αυτούς στους ξένους επενδυτές που μας εμπιστεύτηκαν ? "-Συγγνώμη λάθος" ?

  Ε, όχι, δεν γίνεται ! Κάποιος πρέπει να χρεωθεί την παταγώδη αποτυχία στον ΚΟΥΜ και βέβαια δεν θα είμαι εγώ αυτός. Τα του Καίσαρος τω Καίσαρι.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 63. ευτυχως που δεν κανω προβλεψεις, απλα βλεπω το μελλον... ουουουχαχαχαχαχαχαχα

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 64. Playboy, 9.58...Τα λεμε καιρο τωρα. Κατσε μην παμε κ σημερα εκει... χεχε

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 65. καλα, ας κανει πως πηγαινει προς το 9,5 και θα δουμε, αλλα μη δινετε σημασια, δεν κανω προβλεψεις...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 66. Τον λυπήθηκα τον φουκαρά αυτόν τον 666. Αφού του την λένε που του την λένε του οξαποδώ, να κάνουν και το σύστημα του σουέρ και να σκανάρουν χαρτοφυλάκιο 1999 με πχ 100 εκατομμύρια δρχ και χαρτοφυλάκιο 2010 με ένα εκατομμύριο ευρώ. Να δείξουν οι κριτικοί του αντίχριστου ότι είχαν μια πρόοδο στην καριέρα τους να ξέρουμε και ποιον να ακολουθούμε και εμείς ρε αδερφέ! Δεν μπορείς να το παίζεις γκουρού στον φουκαρά τον έκπτωτο άγγελο και πριν μερικούς μήνες να σορτάρεις ΕΤΕ από τα 12 μέχρι τα 29 ευρώ (στα λόγια, γιατί στην πράξη σιγά μην το έκανες και δεν σου πήραν τα σώβρακα).

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 67. Εμενα μου εχει μεινει το ' ...δες τι κανουν οι σοβαροι παικτες με μεγαλη εμπειρια στις αγορες' (υποννοοντας τον εαυτο του). Απο τοτε δεν χανω επεισοδιο. Ρουφω τη γνωση που απλοχερα μας προσφερει σαν μαυρη τρυπα!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 68. Πολύ όμορφη η Ερμούπολη και η Άνω Σύρος. Κάναμε και δύο μπανάκια στην παραλία του (της) Αζόλιμνου. Πατείς με πατώ σε το Blue Star 1 της επιστροφής.

  Το νησί είχε πολύ κόσμο στην πλειοψηφία τους Έλληνες. Από ξένους δεν πρέπει να είχε πολλούς. Ούτως ή άλλως δεν νομίζω ότι φημίζεται γι αυτό

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 69. Εμενα μαλλον θα με κερδισει η Χαλκιδικη κ Κρητη ξανα..

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 70. Ορίστε κατάσταση. Ο Κούμπας στο 0,20, αντί για την τιμή στόχο των 0,80 στην οποίαν όλοι ελπίσαμε, όλοι αποβλέψαμε, όλοι πιστέψαμε, μέχρι που προσευχηθήκαμε κιόλας, αλλά εις μάτην.

  Τώρα, από πραγματικούς γκουρούδες, εκτός από όλους τους εδώ Αρχισυντάκτες, απλούς συντάκτες και έκτακτους συνεργάτες (βλ. πχ Butcher), που βέβαια είναι παγκόσμιες κορυφές, να δίνετε βάση και στους ΟΜΑΙR και ΝΙΚDAN. Είναι γεροί γκουρούδες, σας το υπογράφω. Ειδικά ο NIKDAN, έχει αυτή την ευρυγώνια αίσθηση της αγοράς, που ελάχιστοι διαθέτουν. Αυτό το πράγμα, γνωστό στη ρεμπέτικη ορολογία ως «νταρουνταντράμ» είναι κατ΄ ουσίαν όλο κι όλο που θες, για να μπεις στην αγορά. Τίποτ’ άλλο δεν χρειάζεσαι, εφόσον έχεις ΑΥΤΟ. Όλα τα υπόλοιπα, είναι ατυχείς προσπάθειες αναπληρώσεως του «νταρουνταντράμ», από πλευράς όσων το στερούνται.

  Δυνατός γκουρού είναι και ο PSILOS. Και λίγοι άλλοι ακόμη, που θα τους αναφέρουμε άλλη φορά. Τελικά, βλέπω ότι υπάρχουν κάποιοι γκουρούδες που μας έχουν ξεφύγει κι αναρωτιέμαι πόσα λεφτά άραγε θα γυρεύανε για τους πάρουμε μετεγγραφή, να παίζουνε τόπι εδώ χάμω.

  Καλά, για Astalavista, δεν συζητώ καν, για τον απλούστατο λόγο ότι συγκαταλέγεται ήδη στους συνεργάτες του φύλλου. Ειδικά σε θέματα μετάλλων-πολυτίμων λίθων θεωρείται κορυφή, από Ν. Υόρκη έως και Άμστερνταμ, όπου ο σατανάς ξεγελάει ακόμη και τους Εβραίους εμπόρους με τα μούσια και τα κοτσίδια.

  Έτσι είναι, όπως τα λέει ο Astalavista. Aλλά για να γίνει αυτό, θα πρέπει να τους προκαλέσει ο ίδιος ο Οξαποδώ και να δεις τότε για πότε θα λακίσουνε, όπως τις προάλλες λακίσανε και τα δικά μου τα χρυσούλια, μόλις κατάλαβαν ότι μιλάω σοβαρά. Και πηδιόντουσαν από τα παράθυρα, όπου φύγει-φύγει. Ήρθαν τώρα οι σορτάκηδες της Monopoly, να κάνουν και κριτική. Όχι δηλαδή ότι δεν έχει γράψει τις παπαριές του και ο 666, αλλά σάμπως οι άλλοι γράψαν και τίποτε καλύτερο ;

  Όποιος υπάρχει αυτή τη στιγμή στο φόρουμ, είτε 1) είναι διασωθείς της πτώσης και γι’αυτό έχει κουράγια να γράφει ακόμη (δηλαδή τα ελάχιστα παλαιά νικνέημς που έχουν απομείνει), είτε 2) είναι νέο νικ με «λερωμένο» μητρώο και πολλές ζημιές στο παθητικό του είτε (το συνηθέστερο) 3) είναι παίκτης Μονόπολυ και περνάει την ώρα του.

  Έπειτα από τρία χρόνια, δόξα τω Θεώ, ξέρουμε ποιός είναι ποιός.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 71. Είναι πολλά τα μέρη που δεν παίζονται... Χαλκιδική, Σητεία, Χανιά, Ρέθυμνο, Σκόπελος, Σκιάθος, όλα τα επτάνησα, Σαντορίνη, Κάρπαθος, Ρόδος, Αμοργός, Κουφονήσια που να αρχίσεις και που να τελειώσεις...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 72. Ελπιζω η Γαυδος να μη μου γλιτωσει αυτη τη φορα. Αν ειμαι σολο , παιζει να κανω καμμια τρελλα και να παω για διαλογισμο στη Μεγιστη, παρεα με τα ουζακια κ τα χταποδακια μου.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 73. Ε, βέβαια, εάν δεν πάνε για ΔΙΑΛΟΓΙΣΜΟ και οι Γκουρούδες, ποιοί θα πάνε ?

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 74. Σιγά μην μας κορόιδευαν οι εβραίοι με τα κοτσίδια. Εγώ πάω με εξτένσιον την περούκα του κόναν του τραγουδιστή από την εκπομπή της ανίτας πάνια.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 75. astalavista, με κατι τετοιο δηλαδη ?

  http://www.e-apollo.co.uk/acatalog/info_61.html

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 76. Παίρνω και το αρκουδάκι μαζί για να κάνω παζάρια στις τιμές ...

  http://www.youtube.com/watch?v=Nm8FWLeMbOc

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 77. Κατι τετοιοι τυποι φιλε μου ειναι κοφτηρια, σκεψου τον εξω απο το ναο στην Αθηνων τι χρημα θα μαζευε. Καλα μπορει να μαζευε και τιποτα φασκελα, αλλα ολες οι δουλειες εχουν κ τα ρισκα τους.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 78. Πάντως μάγκες, εκεί στο Κάπιταλ μαθαίνουν σιγά-σιγά από marketing. Η νέα τάση είναι ν’αφήνουν τον καυγά να φουντώσει, μέχρι να χλωμιάσει το ενδιαφέρον. Το είδα και προχτές, με μένα και τον Κάρπυ.

  Ο διαιτητής δεν σφύραγε φάουλ με τίποτε, παρά τις απανωτές συστάσεις διαγραφής που μου ρίχνανε αβέρτα τα παλικάρια του Κάρπυ, ώστε να με σταματήσουν. –Πού ναμε σταματήσουν; Τη μπάλα από τη σέντρα έπαιρνα και τους έκανα τη άμυνα γιο-γιό και ξανά από την αρχή, μέχρι να λαλήσουν.

  Γάτοι όμως στο Κάπιταλ. Ξέρουν ότι είμαι αδίστακτος, ότι θα το τραβούσα μέχρι το τέλος. Σου λέει «εδώ θα πέσει ΞΕΒΡΑΚΩΜΑ μοναδικό στα χρονικά, αμαρτία να το κόψουμε στη μέση τέτοιο έργο». Κι έτσι έκαναν τα στραβά μάτια.

  Κι ας παρακαλούσε ο Κάρπυ, «καλέ κυρίες και καλέ κύριοι, παρακαλώ, ένα ban, να τελειώσει το μαρτύριο της σταγόνας». Τίποτα. ‘Άστον εκεί, να τσουρουφλίζεται.

  Ε, όταν πιά έβγαλα το χαρτοφυλάκιο στη φόρα κι άρχισε ο άλλος να βγάζει αφρούς από το στόμα και να βαράει επιληπτικές κρίσεις, τότε πιά σου λέει «εντάξει, μην το παραχέσουμε κιόλας, αρκετά, ρίξτε του μια πιστολιά στο κεφάλι να μην σπαρταράει το παιδί».

  Έτσι ακριβώς σφυράνε οι εγγλέζοι διαιτητές. Αφήνουν τη μπάλα να παιχτεί, δεν διακόπτουν συνεχώς τον αγώνα. Γι’ αυτό είναι υψηλού επιπέδου το θέαμα στη Βρετανία.

  ΑπάντησηΔιαγραφή