Πέμπτη, 3 Ιουνίου 2010

Τραγωδία, να δουλεύεις με παντόφλες

Είν’ επιλήσμων ο Έλλην, θα του λείπει από τον οργανισμό του το μαγνήσιο, όπως φαίνεται. Πιάνεις ας πούμε κουβέντα για τα παλιά, λες τα δικά σου, σε κοιτάει ο άλλος με το ύφος το βαριεστημένο, «-μωρέ τί μας τσαμπουνάς τώρα ;» κι έπειτα, στη δευτερολογία του, σου αμολάει και το κλασσικό : «-Εγώ δεν ξέρω τί μου λες, εγώ ξέρω ότι επί χούντας οικοδομήθηκε όλ’ η Ελλάδα, έτρωγε ψωμί ο κοσμάκης, ανοίξανε οι δουλειές, δεν χρωστάγαμε φράγκο πουθενά, το δημόσιο δούλευε, ο στρατός λειτουργούσε, στο σχολειό μαθαίναν γράμματα, μπουρ, μπουρ, μπουρ, μπουρ», ενώ συμπληρώνει, για να μην παρεξηγηθεί : «-και ξέρεις βέβαια ότι δεν είμαι νοσταλγός, αλλά η αλήθεια πρέπει κάποτε να λέγεται». -Να λέγεται, γιατί να μη λέγεται ;

Υπ’ αυτό το πρίσμα και εκεί όπου οδηγείται η κατάσταση, υπολογίζω ότι σε καμιά εικοσαριά χρονάκια από τώρα, ίσως και σε λιγότερα, όταν θ’ αναπολούμε τα παλιά, θα λέμε : «-Εγώ δεν ξέρω τί μου λες, εγώ ξέρω ότι επί Κωστάκη Καραμανλή η Ελλάδα έφτασε στο απώγειο, τα λεφτά τρέχαν απ’ τα μπατζάκια μας,πέρναγες έξω απ’ την τράπεζα και σε τραβάγαν μέσα να σου χαρίσουν τη σπιταρόνα με το ζόρι, αμάξι κάτω από δίλιτρο δεν έβλεπες στο δρόμο, τζάμπα κι αυτό, στόλοι ολόκληροι τα φουσκωτά -κι αυτά τζάμπα, όλα δώρο από την τράπεζα-, στα καλά τα μαγαζιά κάναμε ζημιές άνω των πέντε χιλιάδων τη βραδιά, σε άνθη-φυτά, διακοπές από Λονδίνο και πάνω, για να μη σου πω και Μύκονο, εργασία εβδομαδιαία τριήμερος, μετά πεμπτοπαρασκευοσαββατοκύριακου γουήκ-εντ, στρατοί ολόκληροι από Ινδούς μπάτλερς (που τότε τους αποκαλούσαμε «φιλοξενούμενους»), τί Σλάβες υπηρέτριες, τί υπηρετικό προσωπικό εν γένει, αρχόντοι ήμαστάνε, η παιδεία δούλευε ρολόϊ, φίσκα τα ιδιωτικά, ο πολιτισμός προήγετο, όλα τα μεγάλα ονόματα του πενταγράμμου τότε ξεπεπεταχτήκανε, από Μακρόπουλο ίσαμε Μπάστα, μπουρ, μπουρ, μπουρ, μπουρ». Για να συμπληρώσουμε στο τέλος, μην τυχόν και παρεξηγηθούμε : «-και ξέρεις βέβαια ότι δεν είμαι δεξιός, αλλά η αλήθεια πρέπει κάποτε να λέγεται». -Να λέγεται, γιατί να μη λέγεται ;

Πάμε παρακάτω. Μετά την αποκάλυψη του σατανικού σχεδίου, με την εσπευσμένη κατάργηση της προσωποκράτησης για χρέη προς το δημόσιο, ώστε να μην αναγκαστούν να μπαγλαρώνουν τα παιδάκια του συστήματος, σήμερα θα βγάλουμε στη φόρα μια δεύτερη μάκινα που έχουν σκαρφιστεί οι πονηροί καρεκλοκένταυροι του «ευρύτερου δημοσίου τομέως». Πας ας πούμε και κλείνεις μια δουλειά με το δημόσιο, οποιαδήποτε δουλειά, δεν έχει σημασία. Αναλαμβάνεις ένα έργο, υπογράφεις τα χαρτιά, όλα κανονικά, βγαίνει η απόφαση ανάθεσης, προχωράς εσύ, το εκτελείς καθώς πρέπει, παίρνεις και τη βεβαίωση καλής εκτέλεσης, κόβεις και το τιμολόγιο κι είσαι τώρα έτοιμος να πας να εισπράξεις τα συμφωνηθέντα. Και σιγά να μην τα πάρεις. Διότι σ’ αυτό το σημείο, δηλαδή πάνω στο καλύτερο, σκάει μύτη το Ελεγκτικό Συνέδριο και βγάζει τη σύμβαση σκάρτη. Προσοχή, όχι το έργο (αυτό δεν μπορεί να το αμφισβητήσει), αλλά τη σύμβαση, στην οποίαν ψάχνει να εντοπίσει κάθε λογής τυπικές παραλείψεις στη διαδικασία ανάθεσης, ώστε να βγάλει «μη νόμιμη» τη δαπάνη. Με λίγα λόγια, σου λένε, εντάξει, εσύ είσαι σωστός και την έκανες τη δουλειά που είπαμε, αλλά εμείς τώρα δεν σε πληρώνουμε, επειδή εκ των υστέρων ανακαλύφθηκε από το Ελεγκτικό Συνέδριο το συγκλονιστικό γεγονός ότι τη μέρα που σου είχε ανατεθεί το έργο, ο Πρόεδρος του αναθέτοντος ΝΠΔΔ δεν φορούσε κράνος. Ή ότι υπέγραψε τη σύμβαση με πέννα, αντί να την υπογράψει με στυλό, όπως λέει ο κανονισμός. Ή ότι στη σελίδα υπ’ αριθμόν τρία της συμβάσεως, παράγραφος οχτώ, εδάφιο τρία, ακριβώς πάνω στη λέξη «πιστοποίηση» έχει χέσει μια μύγα, που είναι πολύ κακό σημάδι.

Τέτοιες δικαιολογίες. Δηλαδή, πράγματα γελοία, που σε τελική ανάλυση δεν σε αφορούν, όταν έχεις πασκίσει και ξοδευτεί για να φέρεις σε πέρας το έργο που σου ανατέθηκε. Προφάσεις που αφορούν το δικό τους το μπουρδέλο, όχι το δικό σου το μαγαζί. Να πάω δηλαδή κι εγώ αύριο σε κάνα εστιατόριο κυριλέ με την παρέα μου, ίσαμε είκοσι νοματαίους, και καλά να τους κάνω το τραπέζι, να παραγγείλω όλον τον κατάλογο εις πενταπλούν, τί οκρόσκες, τί μπόρς, τί σάσλυκ, φέρε πράμα, συν όλον τον Βόλγα σε αλκοόλ, συν την ορχήστρα από πάνω μας, να μας βαράνε οι μπαλαλάϊκες και τα βιολιά ότσι τσόρνια, κατιούσες, καλίνκες-μαλίνκες, καμαρίνσκαγιες και τα τοιαύτα σουξέ, να έχω τα γκαρσόνια και τις γαλανομάτες να τρέχουν πάνω-κάτω σαν διαβόλοι και τους μαγείρους στην κουζίνα να γίνονται φλαμπέ κι όταν πιά κατά τα ξημερώματα μου έρθει ο λογαριασμός, να τον κοιτάξω καλά-καλά και να δηλώσω του μαίτρ «-μάστορα, δεν πληρώνω». –Γιατί ; Θα πεί τότε ο χριστιανός ορθόδοξος, με τα μάτια γουρλωμένα. Θα σου εξηγήσω το γιατί. Διότι, όταν κάναμε την παραγγελία, ο φιλαράκος μου από δω, είχε πάει στην τουαλέτα, προς νερού του και δεν ενέκρινε ολόκληρη την παραγγελία. Οπότε, ωραίο το μαγαζάκι σας, κύριε Ιγκόρ μου, καλό και το φαϊ σας, αλλά εγώ δεν πληρώνω. Άκυρη η παραγγελία, κατάλαβες κύριε μαίτρ ; Του αμολάω κι ένα ρέψιμο μες στη μούρη και σηκώνομαι και φεύγω. Κύριος ήρθα, κύριος φεύγω.

Είναι ακριβώς το ίδιο πράγμα. Πες μου καλύτερα ότι είσαι άφραγκος. Πες μου ότι είσαι μπαταχτσής, αφερέγγυος, ανυπόληπτος και λαμόγιος. Όχι εκ των υστέρων να μου βάζεις μπροστινό το Ελεγκτικό Συνέδριο, για «κακό μπάτσο» της υπόθεσης. Άσε πιά που κανείς δεν καταλαβαίνει, τόσα χρόνια τούρκικα, τί διάολο ήλεγχε το Ελεγκτικό Συνέδριο και πέσαμε έτσι όξω.

Από δίπλα έχουμε και τους άλλους, τους «ισόβιους λειτουργούς». Τους δικαστάδες λέω. Ξεσηκωθήκαν κι οι κατήδες και θυμήθηκαν να γυρεύουν κάτι αναδρομικά, που έχουν επιδικάσει οι ίδιοι στον εαυτό τους. -Πάλι αναδρομικά ; -Πάλι αναδρομικά. Αυτοί μόλις ξεμένουνε, τότε θυμούνται ότι έχουνε λαμβάνειν, οπότε βαράει ένας από δαύτους μια προσφυγούλα και πάνε τσούρμο στο δικαστήριο. Γιάννης κερνάει-Γιάννης πίνει. Εδώ δεν έχει ούτε αναβολές, ούτε παρελκύσεις ούτε τίποτα από τα γνωστά, που τραβάει η πλέμπα. Συνοπτικές διαδικασίες. «-Τί θέλετε πάλι κύριε Πρόεδρε ;», ρωτάει από έδρας ο ένας πρόεδρος τον άλλον πρόεδρο, τον μάρτυρα. «-Να μωρέ κύριε Πρόεδρε, εκείνα τα ρημάδια τα αναδρομικά θέλουμε, τί να θέλουμε δηλαδή ;», απαντάει ο άλλος Πρόεδρος. Ό,τι πει ο Πρόεδρος. Οπότε, ο άλλος Πρόεδρος, ο αμερόληπτος , βγάζει γρήγορα-γρήγορα την απόφαση και, ως εκ θαύματος, γίνεται πάντα δεκτή η προσφυγή. –Τυχαίο ; -Δε νομίζω.

Και απειλούν, λέει, ότι εάν δεν τους δώσουν τα αναδρομικά εδώ και τώρα, εκτός του ότι θα κρατήσουν την αναπνοή τους, θα απεργήσουν, λέει, ενώ σε δεύτερο στάδιο θα μπλοκάρουν τη λειτουργία των δικαστηρίων, λέει, ζητώντας χώρους, λέει, ώστε να εργάζονται εντός των δικαστικών μεγάρων και όχι στα σπίτια τους, όπως γίνεται τώρα. Λέει. Δηλαδή, τους κακοπέφτει που δουλεύουν στα σπίτια τους, με τις παντόφλες και τη ρομπ ντε σαμπρ. Εγώ, εάν ήμουν υπουργός δικαιοσύνης (το κλασσικό, το ελληναράδικο «άμα ήμουν υπουργός»), θα τους έλεγα «-ωραία κύριοι, κανένα πρόβλημα, να δουλεύετε εδώ χάμω. Θα σας βάλω εγώ γραφειάκια, το ένα δίπλα στ’ άλλο, να κάθεστε να μελετάτε. Και ράντζα εκστρατείας να σας βάλω, άμα γουστάρετε, να πέφτετε να σαπίζετε, όταν σας πλακώνει η νύστα. Μέχρι ντουσιέρες θα σας βάλω, ό,τι θέλουν οι ισόβιοι λειτουργοί. Αλλά αναδρομικά από μένα δεν παίρνετε, που να χτυπάτε τους κώλους σας χάμω. Ορίστε, στις δουλειές σας τώρα. Όξω απ’ το γραφείο μου, μανδαρίνοι, κράτος εν κράτει».

Όχι, δηλαδή, τί θα υπολόγιζα ; -Ποιούς και γιατί ; Είναι κάτι σπέσιαλ οι δικαστάδες και δεν το ήξερα ; Να καίγεται ο κόσμος, να πετσοκόβονται αποδοχές, να πεινάνε άνθρωποι κι αυτοί να βαράνε το βιολί τους, όπως οι Αυστραλοί λιμενεργάτες εν καιρώ πολέμου, που λέγαμε τις προάλλες ; Σώπα μωρέ. Σιγά τους πεφωτισμένους. Σιγά τα μυαλά. Σιγά τους στυλοβάτες της κοινωνίας. Σιγά τα ωά. Αλλά είναι βλέπεις αυτή η «ισοβιότητα». Όχι απλώς μονιμότητα, ισοβιότητα. Οι μονιμότητες και οι ισοβιότητες μας φάγανε κι η ελιτίστικη αντίληψη που διατηρούν ορισμένοι για την πάρτη τους, ότι είναι υπεράνω καταστάσεων και τα δικά τους τα «κεκτημένα» είναι ιερά και όσια.

Να δω τώρα, ποιός είναι μάγκας απ’ αυτούς, να βγάλει απόφαση εργατική, σαν εκείνου του Λετονού του δικαστή, που έγραψε το ΔΝΤ εκεί που δεν πιάνει μελάνι. Αλλά, θα μου πεις, και ένας τέτοιος να υπάρξει, μετά θα τη δεί κάπως, ότι δηλαδή έκανε καμιά σπουδαία δουλειά και θα μου ονειρεύεται ίσαμε και προεδριλίκι της δημοκρατίας. Διότι, σ’ αυτόν τον τόπο, έτσι και απλώς κάνεις τη δουλειά σου στοιχειωδώς σωστά, φτάνεις ν’ ανακηρύσσεσαι σε εθνικό ήρωα, γίνεσαι λαϊκός θρύλος, μέχρι και βιβλίο και ταινία, ώσπου στο τέλος σε αναδείχνουν και Πρόεδρο της Δημοκρατίας, να πηγαίνεις στην Κίνα μετά της συμβίας σου, να γεμίζεις με πραμάτειες τα κοντέϊνερς της Cosco ίσαμε πάνω κι έτσι και βρεθεί κάνας βλάκας τελωνειακός να σου πει να τ’ ανοίξεις, να του κάνεις και τσαμπουκά. «-Ξέρεις ποιός είμ’ εγώ, ρε ;»

-Αμ, δεν ξέρω ;

171 σχόλια:

 1. Ο Γκουρού-κοντράριαν είναι άλογο άχαστο, το παραδέχτηκα αντρίκια από χτές, ότι δεν μπορώ να τα βάλω μαζί του. Ο άνθρωπος έχει το κοκαλάκι της νυχτερίδας. –Βρε ποιάς νυχτερίδας ; Το κοκαλάκι του Batman, πες καλύτερα. Φοβερό πράγμα. Λες και κάθε φορά του την έχει στημένη ο ΓΔ, να του κάνει πλάκα. Δεν τολμάει ο άνθρωπος να πεί «από αύριο πάμε για πολύ κάτω», αμέσως ο ΓΔ, τον ξεσκίζει στη φάρσα. Πάνω. Και το αντίστροφο. Λες και τον έχει βάλει στο μάτι, τον καψερό. Δεν έχω ξαναδεί τέτοιο πράγμα, πρέπει να είναι μοναδικό φαινόμενο στη φύση.

  Και μετά μου λέτε για τους ηλεκτρολόγους. –Ποιούς ηλεκτρολόγους, αστεία λέμε ; Ο Χίτσεν είναι ο Θεός της χασούρας. Πάει, τέρμα, αλλάζω κοντράριαν, φεύγω από ηλεκτρολόγους και πάω στον Χίτσεν. Αποκλειστικό συμβόλαιο με Χίτσεν και δεν καταλαβαίνω τίποτα. Κι ας πρόσεχα άλλη φορά, να είχα καραφορτώσει, τη μέρα που ο Χίτσεν βγήκε short.

  -Tί έγραψα τώρα δα, ο ανεπανάληπτος ;

  «Τη μέρα που ο Χίτσεν βγήκε short»

  Όπως λέμε «Όταν έκλασε ο Νίτσε»

  Άπαιχτο. Το επόμενό μου μυθιστόρημα. Μίστερ Πούλιτζερ, σου ‘ρχομαι.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Swear δλδ κάτι σαν το γνωστό "Ποτέ μην τα βάζεις με την FED".

  Ο Χίτσεν -ο Κρίστοφερ ντε μην περδευτούμε- νομίζω οτί σύντομα θα απασχολήσει και τον Κο Μπαμπινιώτη.

  Μόνο μην μας την "κάνει" και χάσουμε τα αυγά κ πασχάλια όπως για αντίδραση που στα έξιτ-πολς δίνανε στην Γαλλιά (την Χώρα του Κου Gallup) άλλα αντί άλλων και τα μηχανάκια τρελάθηκαν.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. οτσιτσορνια!!!!!! που το θυμηθηκες αυτο; ουχαχαχαχαχαχαχα, ποιος ειναι ωρε ο νεος απαιχτος αντιδεικτης; εχω χασει επεισοδια...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Όχι,δεν φεύγει ο Χίτσεν, έχει τη γκουρουδιά στο αίμα του και θέλει να την εξωτερικεύει.

  Άσε που έχει κι ένα προσωπικό στοίχημα να κερδίσει : -Να βγεί μια ρημάδα μέρα short και να πάει όντως κάτω η αγορά.

  Άρα, έχει σοβαρό κίνητρο για να παραμείνει στις επάλξεις. Και όσο δεν τους βγαίνει, τόσο θα τον έχουμε κοντά μας. Δηλαδή, θα τον έχουμε για ΠΑΝΤΑ. Ισόβιος γκουρού, σαν δικαστής περίπου.

  Φεύγω τώρα. Γκουρουδιάστε, λυσσάξτε, σπάστε τα όλα, σας αφήνω ελεύθερους να εκδηλώσετε τα ένστικτά σας. Αναρωτιέμαι τί θα βρω πάλι το βράδυ.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. Очи черные, μαύρα μάτια.

  Μαύρα μάτια κάναμε να σε δούμε κύριε Bluesman (που λέει ο λόγος).

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. Αυτοί εδώ έχουν βαλθεί να μας τρελάνουν, σαν τον άλλον που έβαλε αγγελία σε φρι-πρες εγημερίδα,

  "παθητικός καπνιστής αναζητά ενεργητική καπνίστρια για νέες εμπειρίες"

  και απο τις κρούσεις που δέχθηκε το τηλφ που είχε δώσει στην αγγελία πια δεν απαντά!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 7. Δεν θα περιμένω είκοσι χρόνια για να νοσταλγήσω την εποχή του Κωστάκη.
  Μου λείπει ήδη, δεν τολμώ να κυκλοφορήσω με το τζιπ γιατί οι άνθρωποι είναι κακόβουλοι και υπάρχει και ένα παράξενο τηλαφωνικό νούμερο που μπορείς λέει να καταγγείλεις τον πλησίον σου...
  O tempora, o mores.

  Λέω να δημοσιεύσω στην εφημερίδα αγγελία που να λέει:
  "ευπαρουσίαστος σοβαρός κύριος με μετρητά αναζητά τσαχπινομπιρμπιλιάρα μικρή με μετοχές του ΠΕΤΖΚ για ό,τι ήθελε προκύψει"

  Τι λέτε, θα βρεθεί καμία;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 8. ΦΙΛΟΙ ξεκινάω την προσπάθεια αναζήτησης τσαχπινομπιρμπιρλιάρηδων μικρών για ότι ήθελε προκύψει.
  Δηλώνω μη πιστοποιημένος, δίχως σώας τα φρένας, ταγμένος στο αντάρτικο πόλεων, ενάντια στο κατεστημένο.
  ΣΚΟΠΟΣ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΚΕΡΔΟΣ.

  Εμείς αγοράζουμε Πετζετάκη. Οι μικρές τσαχπινομπιρμπιλιάρες όμως μας σορτάρουν. Αλλά δεν θα τους περάσει. ΣΤΑ ΟΠΛΑ ΣΤΑ ΟΠΛΑ , σε επαγρύπνηση. Χάνουμε τη μάχη, θα πάρουμε τον πόλεμο.
  Το γαμόσκυλο γαβγίζει άγρια , οι δαγκωματιές του θα είναι καίριες και χειρουργικές.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 9. Ουαχαχαχαχαχαααααα.......
  Σιγα μη βρειτε να αγορασετε Πετζετακι.....
  Τεννις με τον αχαρτος παιζουμε στον ΠΕΤΖΚ για να περνα η ωρα, και αντι για μπαλακι παιζουμε με μετοχες......

  Αντε παρτε κανενα ΟΤΕ μαζι με τη πλεμπα να βγαλετε κανενα μεροκαματο .....στον Πετζετακι πρεπει να εχεις καρτα μελους του Ekali Club για να παρεις......

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 10. @Gouroudesteros = Marinestatos

  @Marinestatos = Βασίλης Αντ


  @Άρα : Gouroudesteros = Βασίλης Αντ.

  Δώστε μας αμέσως εξηγήσεις, ειδάλλως θα διαγραφούν όλα τα νικς.

  Ή μάλλον, τί σκατά εξηγήσεις να μας δώσετε ; Αφού είπαμε. Gouroudesteros = Marinestatos = Βασίλης Αντ, πάει και τελείωσε. Eξηγήσεις δεν χωρούν.

  Για να καταλήγουμε :

  @Gouroudesteros : Βan μέχρι 25/03/1821
  @Marinestatos : Ban μέχρι 28/10/1940
  @Βασίλης Αντ : Ban μέχρι 21/04/1967
  @Πετζετάκις : Mόνιμο ban

  @Ξαπλωτή Βοϊδάρα = Αμπντούλ Τζαμπάρ
  @Αμπντούλ Τζαμπάρ = Ξαπλωτή Βοϊδάρα

  Δεν θέλουμε καμία εξήγηση. Δεν θα μας λείψετε.

  Μόνιμο ban σε βοϊδάρα, είκοσι χρόνια ειρκτή σε Τζαμπάρ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 11. ουχαχαχα,ματαια προσπαθεις,ο γκουρου βασ αντ δεν μπαναρεται..οπου να ναι θα βγει νικ "μπαναρισμενος και ωραιος",

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 12. @Βασίλης Αντ : Ban μέχρι 21/04/1967

  Η Επαναστασις δεν μπαναρεται.
  Αναγενναται εκ της τεφρας της ως το μυθικον πτηνον Φοινιξ.

  (Πω...πω... ειπα φοινιξ και λιγουρευτηκα φοινικια και τουλουμπες..... pay στειλε τιποτα...)

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 13. Πήγα σήμερα στον οφθαλμίατρο, να μου δεί τα μάτια, επειδή κουράζομαι άμα διαβάσω πάνω από δέκα ώρες την ημέρα (παλιά άντεχα είκοσι και βάλε). Μου λέει «ρε συ, μια χαρά είναι τα μάτια σου, τί τα θες τα γυαλιά ;».

  Του λέω «-ξέρεις τί τα θέλω ; Να σου πω τί τα θέλω. Έχω εκεί χάμω ένα μπλογκ, σκέτο καραγκιοζιλίκι. Ό,τι πυροβολημένος υπάρχει στο διαδίκτυο, εκεί μέσα μαζεύεται. Όπως καταλαβαίνεις, χάνω σε κύρος απ’ αυτή την ιστορία. Είπαμε, να κάνουμε χαβαλέ, αλλά αυτοί εδώ είναι παιδική χαρά, σκέτη. Δεν μαζεύονται, με κανέναν τρόπο. Γι’ αυτό τα θέλω τα γυαλιά, να τους το παίζω έγκυρος. Να πουλάω σοφία και πείρα.–Κατάλαβες ;»

  Κατάλαβε, μου τα έγραψε. Πάω μετά στα οπτικά, ήταν ένας εκεί πέρα, οπτομέτρης. Μου βάζει κάτι οπτήρες μυστήριους, «δες το δεντράκι», μου λέει. Το βλέπω, μετά μου βάζει κάτι νουμεράκια σε μια οθόνη, σαν ψείρες. Του τα διαβάζω όλα, ο σατανάς. Χέστηκε πάνω του ο άνθρωπος, δεν είχε φαίνεται ξαναδεί τέτοιο πράμα. Μου βάζει πιο μικρά, τα καταπίνω κι αυτά. Πιο μικρά δεν είχε, οπότε εγκατέλειψε την προσπάθεια. Μετά μου βάζει κάτι διόπτρες και αρχίζει τους φακούς. «-Βλέπεις ;» «-Βλέπω» «-Βλέπεις ;» «-Βλέπω» «-Βλέπεις ;» «-Βλέπω».

  Τονε κόβω τώρα, που λέει από μέσα του «τότε, αφού βλέπεις, τί σκατά μου κουβαλήθηκες εδώ χάμω ;», αλλά από την άλλη δεν θέλει να χάσει την πώληση. Ενν πάση περιπτώσει, μου λέει «θα σας δώσω ένα ζευγάρι με μικρούς φακούς, μισό βαθμό σε κάθε μάτι, δεν χρειάζεστε περισσότερο». Μωρέ καθόλου δεν χρειάζομαι, αλλά τέλος πάντων.

  Μπράβο, του λέω, τέτοια να μου δώσεις, αλλά πρόσεξε : Τα θέλω να είναι σαν του Χατζηνικολάου. –Έχεις σαν του Χατζηνικολάου ; Ίδια θέλω, ειδάλλως σαν του Πρετεντέρη, αν και επιμένω στου Χατζηνικολάου.

  Οπότε μάγκες, από αύριο σοβαρότης στο μπλογκ, έτσι ; Φοράμε και γυαλί, λέμε.
  Μη με αναγκάσετε τώρα να βάλω ΚΑΙ γραβάτα. Πάει πολύ.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 14. κοίτα ρε παιδί μου πράματα!!!!!!
  kerkis = samarina = πατρινος
  Εξηγήστε με προσωπικό μήνυμα ώστε να μην απενεργοποιηθούν οι λογαριασμοί.

  τς τς,,,, βιομηχανία παραγωγής

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 15. Αχαρτος
  Εκτος απο αχαρτος εισαι και αμπαλος......
  Ρε για τους λογαριασμους Ταμιευτηριου ρωτουσε.......

  Σιγα μην αφησω τα λεφτα στις χρεωκοπημενες τραπεζες.....

  Το Καπιταλ ειναι Κεφαλαιο........τι νομιζεις τυxαια το λενε ετσι.........ασε που αν εχεις προθεσμιακη καταθεση "η πανω απο τρεις λογαριασμους -οπως εγω- παιρνεις δωρο ενα call girl απο το playboy .......της περασμενης δεκαετιας.....

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 16. ΟΚ ΜΑΝ

  με δεκατρεις λογαριασμούς ΤΙ κερδίζεις?

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 17. Ώρα είναι να έρθει κ ο Κερτ Ράμπις,
  ρε Κοκολάκη τι μου θύμησες ....
  Το μεγάλο Αρδίζογλου (γνωστός για την ελαφρότητα του μυαλού του).

  Θα πω εν τάχει δυο περιστατικά. Είμασταν στο νησί (μην ρητησετε ποιό νησί- ένα είναι Το Νησί) κ περναγε μια μάνα με ένα πεντάχρονο παιδί κ μιλαγε στην μάνα του, γυρνάει Ο Χρήστος έκθαμβος και λέει « ρε κοίτα το τσογλάνακι που ξέρει κ μιλάει αγγλικά.

  Στο άλλο συμβάν που πρέπει να ήταν αρχές καλοκαιριού, καλή ώρα όπως τώρα γυρνάγαμε από ψάρεμα με το φουσκωτό, αλλά είχε λίγο αέρα εκείνο το απόγευμα και όπως έβγαινε με το ντεπόζιτο από το φουσκωτό, παραπατάει κ πέφτει στο κενό με αποτέλεσμα να καταλήξει στη θάλασσα και από κεί κάτω από την επιφάνεια. Να μην πολυλογώ έχασα οπτική επαφή. Πέρασαν αρκετά δευτερόλεπτα - καμία εμφάνιση του Χρήστου. Με έζησαν τα φίδια ( κάτι σαν να παίζεις το ανάποδο του Κρίστοφερ που κάποτε θα σπάσει). Ακούω μια φωνή 2-3 μέτρα από εκεί που έγινε η είσοδος στο νερό... ανακούφιση- ξαλάφρωσα με το που τον είδα και ας ήταν αλαφιασμένος.
  - τί έγινε ρε Χρήστο (τον ρωτάω)
  - (γυρνάει κ μου λέει τσαμπουκαλεμένος) ρε κουμπάρε «ευτυχώς που μου έκοψε και άφησα το ντεπόζιτο».

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 18. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 19. Οποία κατάπτωσις!

  Quelle décadence!

  Η πλειοψηφία των μηνυμάτων στο γκουρουδοφόρουμ ασχολείται με στοιχήματα και eurovision και ο βασικός ένοχος για αυτό, τάκης μορφονιός, καταλήγει να εκλιπαρεί τους γκουρούδες προκειμένου να αλιεύσει πληροφορίες για τον Κρίστοφερ Χίτσεν. ΕΞΩ απ’ το ΧΑ Τ-Ω-Ρ-Α μορφονιέ! Αυτά παθαίνει όποιος αφήνει το γάμο και πάει για πουρνάρια.

  Σήμερα, θα το ομολογήσω και εγώ: Βρέθηκα στη θέση που ήταν το αφεντικό προχθές. Πρωί-πρωί (8:51), μες την καλή χαρά που είχα βάλει μέσα και του μορφονιού τη μύτη και (πριν καλά καλά προλάβω να υπολογίσω τα κέρδη των προχθεσινών αγορών μου), ΣΚΑΕΙ ΜΥΤΗ Ο ΧΙΤΣΕΝ ΜΕ ΣΗΜΑ!

  Ο Χίτσεν, που λέτε, τείνει να εξελιχθεί σε πολύ προχωρημένο δείκτη. Τα HFT της Goldman Sachs τα ξέρετε. Ε, ο Χίτσεν είναι ακόμα ποιο HFT. Πριν ακόμα ο μορφονιός ανακαλύψει το σήμα καμπάνα, το αγοραστικό ντε, το 10:01, να σου σήμα πώλησης ο Χίτσεν. Ασύλληπτο!

  Ομολογώ αφεντικό, αμάρτησα και γω, σκέφτηκα να μην το ακολουθήσω! Πολύ προβληματίστηκα. Μόλις όμως θυμήθηκα χθεσινό σου πάθημα όταν αγνόησες τον Χίτσεν, εξαφάνισα ΜΕ ΤΟ ΑΝΟΙΓΜΑ τα 3/4 των θέσεών μου. -Να κερδίσει και κανας άλλος, μου είπα, αμ που κανένας άλλος δεν κέρδισε. Το 1/4 το κράτησα και να τα αποτελέσματα. Διαφυγόντα κέρδη θα μου πείτε, αλλά δεν είναι αυτό το θέμα. Ξέρεις εσύ. Τόλμησα, ο καψερός, να τα βάλω με τον Χίτσεν. Τον Γκουρού-κοντράριαν, το Άχαστο Άλογο, το κοκαλάκι του Batman.

  Η αλήθεια είναι ότι έδωσα μια καλή δικαιολογία στον εαυτό μου μετά από ενδελεχή μελέτη των σημάτων. Το αγοραστικό σήμα χθες, μου λέω, είναι ποιο ισχυρό από αυτό της πώλησης σήμερα. Άρα, αυτό της πώλησης ίσως μας δώσει μια κάποια διόρθωση, το αγοραστικό όμως τελικά θα επικρατήσει.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 20. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 21. Ορίστε, ακόμα καφέ δεν ήπια και συγχίστηκα.

  Στον γκουρουδέστερο ban βρε αΜΥΑΛΕ;

  Τολμάς να συγκρίνεις ευπαρουσίαστο κάτοχο μετρητών με πλέμπα που νομίζει ότι έχοντας πετσετάκια έχει και μετοχές;

  Σε ένδειξη διαμαρτυρίας αυτομπανιάρομαι χωρίς βοήθεια εξωτικής μικράς στο υπερπολυτελές τζακούζι μου.

  Σε ένδειξη δε αλληλεγγύης στους πικραμένους ΝΑΙ σήμερα θα αγοράσω κάποια μετοχή το πρωί για να την πουλήσω με μεγάλο κέρδος το απόγευμα.
  Την μετοχή θα την ανακοινώσω αφού πρώτα δω την πορεία της συνεδρίασης.
  Εγκαιρα, όπως πάντα...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 22. Γίγαντα Κοστοκλανι
  έχω πάψει εδώ και αρκετό καιρό να μπαίνω στους Galacticals. Η παπαριά πάει σύννεφο.
  Τι να διαβάσω?
  Τη ξεδοντιάρα αρκούδα που όλο λέει ότι θα μας ευλογήσει και το παίζει γκουρού?
  Τον Οικον ομέτρη που η μια σαχλαμάρα διαδέχεται την άλλη?
  Τον επαγγελματία που μπορεί να κερδίζει ταυτόχρονα και απο τα Long και απο τα short και η αγορά των έχει κάνει Κώτσο απο τη φάπα?
  Τον άλλο τον γκουρού, που μας προέκυψε και γκουρού του Ηρακλέως όπου το ρόπαλο είναι προσγειωμένο αιωνίως στο σβέρκο του και κάνει φάπα φούπα φάπα φούπα?
  ή μήπως να διαβάσω τους ηλεκτρολόγους που ανάθεμα και αν έχουν πει ποτέ ξεκάθαρα τι πιστεύουν.
  Να μην πιάσω κάτι άλλους μικρογκουρούδες που προσπαθούν φιλότιμα να γίνουν γκουρούδες.

  ο ένας γκουρού συναγωνίζεται στην αστοχία και στην παπαριά τους υπόλοιπους. Έχουν βαλθεί να μας αποδείξουν ποιος είναι λιγότερο βλάκας απο τους άλλους.
  Αυτό βρεεεεεεεεεε δεν είναι το Galactical, είναι το Malactical. Tο πιάσατε έτσιιιιιιιιιιιιι?

  Όσο για την μύτη του του Τάκαρου μην την υποτιμάται. Αυτή τη στιγμή είναι βουτηγμένη σε κάτι σχατάαααααααααααααααααα και μυρίζει μυρουδιές , γιατί είναι πασίγνωστο πως ο Μορφονιός μόνο σχατά αγοράζει. Χαβούζα σκέτη σας λέω.

  Κύριε swear το Χίτσεν στείλτε τον μου με email. Να μάθουμε ποια είναι η νέα ταλεντάρα της φάπας.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 23. καλά που υπάρχουν και οι ΕΠΙΤΑΧΥΝΟΜΕΝΟΙ συνδρομητικοί - το πιάσατε έτσιιιιι? - Στίγκλιδες, Ρουμπινοκεφτέσες και Γκρουμανέοι και παίρνω πρέφα τι παίζεται.
  Οι Galacticals είναι άχρηστοι πια για τον Τάκαρο με τη μεγάλη μυταρόλα. Μόνο για πλάκα μπαίνω εκεί μέσα. Τους διαβάζω και φτιάχνει όλη η μέρα μου. ΜΑ ΤΙ ΓΕΛΙΟ!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 24. Μιας και πιάσατε τα σκατά κύριε Τάκαρε, τι κάνατε στην κουράδα και τρέχει?

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 25. Άσε είδα, ΜΟΔ με τιμή μετατροπής το 1,03. Θα είναι σαν και αυτά που είχε ο ΝΗΡ, το ΥΓΕΙΑ, κλπ κλπ που οι τιμές τους είναι στο 1/8-1/10 της τιμής μετατροπής τώρα...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 26. Εδω ο καλος αντι δεικτης......
  Πηραμε ΟΤΕ στα 6,70 με προσδοκια πωλησης στο 7,70 και χανουμε και απο το κεφαλαιο.....

  Porca mizeria.......

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 27. Eίναι επειδή δεν παρακολουθείς τον Χίτσεν.

  E, καλά. Νομίζω ότι πλέον κλέβουμε εκκλησία. Προσωπικά, δεν έχω προβλημα, αλλά ας το λάβουν υπ’ όψιν οι τυχόν θρήσκοι.

  Βρε, αφού από χτες είχε δώσει το καμπανάτο σήμα ο ΘΕΟΣ. Για το άλογό μου μιλάω, τον άχαστο Χίτσεν. –Τί έβλεπε λοιπόν –μόλις εχθές- ο τεράστιος ;

  Πρώτον, ότι όσοι έδωσαν χτες τις Εθνικές τους, πάει, τα χάσανε τα χαρτιά (πατριώτη). Ναι, μεγάλη απώλεια, δεν βλέπεις ; Άντε να τις ξαναβρούν τώρα, σε τέτοια τιμή-κελεπούρι.

  Δεύτερον, ότι ο τοπικός πάτος είναι πλέον πίσω μας. Πίσω μου σ’ έχω σατανά.

  Και στο καπάκι, δηλώνει (χτες) ότι κρατάει ανοιχτά τα προχθεσινά long του. Ας πρόσεχε.

  Mε λίγα λόγια, σα να σου λέει «από αύριο τσουλήθρα».

  Είναι Τιτάνας ο άνθρωπος, προσκυνώ το μεγαλείο του. Ο ΜΟΝΟΣ που μπορεί να μας δώσει κατεύθυνση σε μια τέτοια αγορά.

  Εντάξει, για τον άλλον τον ΗΜΙΘΕΟ, τον γελαστούλη λέω, τον ελλιοττικό, δεν λέω κουβέντα. Δεν μεταδίδω άλλο. Πνίγομαι από τα γέλια. Short στο ευρώ από το 1,52 και ακόμη σορτάρει. Πάνω το δολλάριο, δώστου short αυτός. Ξανά πάνω το δολλάριο, ξαναδώστου short αυτός. Σακκί στο ξύλο τον έχουνε κάνει πιά τον καψερό. Μ’ αρέσει που μου πούλαγε και πνεύμα στο φόρουμ, μόλις έκανε να κινηθεί το ευρώ προς το 1,25. Άρπα τις πάλι, για να ισιώσεις, πιτσιρίκο.

  Βρε άντε πάενε παίξε κάνα Nintendo, που μου θες και νομίσματα, κακομοίρη.

  Μάγκες, ετοιμαστείτε. Όπου να ‘ναι, τον βλέπω αυτόν τον μικρό να γυρίζει long στο δολλάριο. Θέμα ημερών είναι. Δεν αντέχει άλλο. Του έχουν σπάσει τα νεύρα (καλά, βοηθώ κι εγώ σ'αυτό, είν' η αλήθεια).

  Δεν χρειάζεται να πω τίποτε άλλο. Τα ευκόλως ενννοούμενα παραλείπονται. Το νού σας.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 28. ΕΚΤΑΚΤΟ: ΣΗΜΑ ΚΑΜΠΑΝΑ (15:35) ΑΠΟ ΓΚΟΥΡΟΥΔΟΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΟΥΣ. (εντάξει δεν είναι Χίτσεν αλλά νομίζω ότι δεν πρέπει να το αγνοήσουμε.)

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 29. http://www.capital.gr/News.asp?id=984238

  Για να μετρηθούμε είμαστε όλοι οι αλογομούρηδες εδώ???

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 30. Να ρωτήσω κάτι εγώ ο αδαής των παραγώγων. Όταν είσαι long σε μία μετοχή και αυτή σε μία εβδομάδα χάσει 20% πονάει πολύ? Σε φάπες μπορείτε να μου το μεταφράσετε?

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 31. ΑΛΚΑΤ 0% και ΕΜΠ στο +. Είδατε που κάποιοι χλεύαζαν τις γαλλικές διοικήσεις. Τώρα αποδίδουν καρπούς οι προσπάθειές τους!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 32. Και τελευταίο σχόλιο. ΜΙΓ και ΥΓΕΙΑ έχουν αποφασίσει επιστροφές κεφαλαίου 0.10 και 0.15 ευρώ αντίστοιχα. Αν όταν κόψουν είναι κάτω από τις τιμές αυτές είναι δυνατόν να δούμε αρνητικές τιμές?

  Πάντως η εξήγηση που δίνεται για την μεγάλη πτώση αυτών των μετοχών είναι ότι ο Βγενό έφυγε από τον ΠΑΟ και θα έχει χρόνο να ασχοληθεί με αυτές...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 33. καλά τι κάνει το τυπάκι, του στέλνω email,
  για το πώς βλέπει την "αγορά" και πως να κινηθώ και απαντάει με το πιο κάτω αυτούσιο κείμενο.

  //
  Η γενική εικόνα των αγορών κατά την άποψη μου παραμένει αρνητική βραχυπρόθεσμα και μεσοπρόθεσμα και θετική μακροπρόθεσμα. Αν και υπάρχουν περιπτώσεις που θα δούμε πολλά μικρά απότομα ράλλυ.
  Όσο για το δολλάριο πρέπει να πάει σε 1:1 ισοτιμία με το €υρώ.
  //

  Τα συμπεράσματα δικά σας.
  Μιλάμε για σήμα καμπάνα!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 34. Γκουρούδεςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςς μην υποτιμάται τον Τάκαρο. Είναι τρελός ο μπαλαδόρος και έχει μια μύτη νααααααααααααααα που μόνο σχατά αγοράζει. Εσείς θα τα αγοράσετε όταν θα αλειφθούν με μυρουδικά, αποσμητικά και θα οσμίζουν τριανταφυλλίλα αντί πορδίλα.

  Είστε ο μόνος που πιάσατε το υπονοούμενο κύριε Zachmour και αμέσως κάνατε παρέμβαση.
  Δεν λέω καλός γκουρού είστε, αλλά στα ΜΟΔ είστε μισοδιαβαμένος. Μην συγκρίνετε ανόμοια πράγματα.
  Ψάξτε στα πολύυυυυυυυυυυυυυυυυυ ψιλά και μη δημοσιευμένα γράμματα.
  Report δεν έχει, με διαβάζουν άμπαλοι και δημοσιοκάφροι - τρομάρα τους - που βάζουν τον κόσμο να αγοράσει την προς κλείσιμο εριουργία.
  Το πιάσατε έτσι??????? και να μην το πιάσατε σκασίλα μου.


  Οι άλλοι οι Ευρωσύμβουλοι τι θωρηκτό είναι. Μα καλά η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς τι κάνει?
  Γιατί δεν κάνει παρέμβαση? Να απαιτήσει να πέσουν. Γιατί δεν πέφτουν?

  Γίγαντα Κοστοκλάνι δεν με ενδιαφέρουν οι ηλεκτρολόγοι. Είμαστε σε φάση που μπορεί ακόμα και ο κάθε άμπαλος να πέσει μέσα. Ο πιο φαρδύκολαρας δηλαδή.

  Άντε άντε δίψασε ο παικταράς και απο Δευτέρα λέω να ξαναγεμίσω το παγουράκι μου με δροσερό νεράκι.
  Το πιάσατε έτσιιιιι?????

  Τάκης Μορφονιός πάντα πρώτο τραπέζι πίστα.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 35. Όλα τα υπονοούμενα τα πιάνω, άλλωστε τι κάνει κλον κλον στα κεραμίδια. Πάντως τα περί στρατηγικού επενδυτή στα σκατά εγώ τα ακούω βερεσέ. Μακάρι για την εταιρεία αλλά και δι υμάς να έχουν βάση...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 36. Ο χιτσεν ειναι αυτος με το χαραγμα του θηριου η μιλατε για καποιον αλλο?

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 37. Xαιρετισμους απο την ηλιολουστη Μαυρη Θαλασσα, τσουροφλιστικα σημερα εγινα πιο μαυρος απο καποιον που βγηκε long το πρωι! Το νερο ακομα δεν πλησιαζεται βεβαια 14-15 βαθμοι θερμοκρασια νερου, αντε για κανα ποδολουτρο.

  Βρε τι πατατρακ ηταν το σημερινο, αφησα το δεικτη να βολοδερνει και γυρισα και βλεπω πυρηνικη καταστροφη. Ευτυχως που δεν πηγαμε στα 9.58 στην ΛΑΝΕΤΕ , γιατι εχω δωσει ορκο ζωης να αγορασω τα πρωτα κομματια. Αν με στησει κ παλι στο ραντεβουδακι, που αυτη τη φορα εκτος απο γαριφαλο στο πετο εβαλα και μπριγιαντινη στο μαλλι, θα ζητησω αναστολη διαπραγματευσης!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 38. Aυτόν τον φουκαρά τον ΟΠΑΠ, γιατί τον ισοπεδώσανε ? Φαντάσου να μην είχαμε και Μουντιάλ, τί θα είχε πάθει. Τον βάζω στα υπ' όψιν.

  Επίσης, έχει δίκιο ο Ζάχμουρ, με τις επιστροφές κεφαλαίου ΜΙΓ και ΥΓΕΙΑ. Δεν τις βάζω στα υπ' όψιν. Εκτός πιά κι αν φτάσουν 9 και 14 λεπτά αντιστοίχως, οπότε αρχίζουν να γίνονται ελκυστικές.

  Είχα δώσει τιμή στόχο για ΕΧΑΕ 4,50 ευρώ. Καλώς τα παιδιά, καλώς τα 4,50 ευρώ. Τώρα όμως, γίνομαι άπληστος και θα περιμένω για παρακάτω. Άνθρωπος είμαι κι εγώ, τί να κάνω ? Δεν είμαι μηχανή.

  Για ΕΤΕ, πολλοί (βλ. Σάρισα) την περιμένουν ή περίμεναν να φρενάρει κάπου εδώ. Εφιστώ την προσοχή και επαναλαμβάνω για πολλοστή φορά τον στόχο των 7,50 ευρώ, από τον οποίον δεν παρεξέκλινα ποτέ, ούτε λεπτό. Βράχος. -Μασάει η κατσίκα ταραμά ?

  Θα δω τις μετοχές το Σ/Κ, μία-μία. Καλά, ίσως και δύο-δύο. Έπειτα, ίσως και μέχρι την Κυριακή, θα δημοσιεύσω εκτενές-αναλυτικό ρεπορτάζ, με ζωντανές συνδέσεις από τον τόπο της πυρκαϊάς και συγκλονιστικές μαρτυρίες ανθρώπων που έζησαν από κοντά την κόλαση των χαμηλών του ΓΔ, για δεύτερη φορά μέσα σ' ένα χρόνο.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 39. Και κάτι ακόμη :

  Αυτά τα "σχατά" του Playboy, έχουν κάποια σχέση με τα έσχατα ή είναι απλώς παραφθορά της λέξης "σκατά" ?

  Καμπινέ τούρκικο μου το κάνατε το ιστορικό μου μπλογκ. Για προσέξτε λίγο. Μας διαβάζουν και σοβαροί άνθρωποι.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 40. Σγουερ δεν προκειται να κανω μια και καλη μπαμ αγορα της ΕΤΕ. Τα πρωτα κομματια θα παρω. Και αυτη τη φορα δεν θα μου ξεφυγει οπως περσι :). Ας παει και 3 θα αγορασω κι εκει κ σεντουκι.

  ΟΠΑΠ δεν τον παρακολουθω, γενικα αποφευγω τετοιες μετοχες με το κρατος απο πισω, θα ριξω μια ματια τι παιζει με αυτον. Θελω να δω και την ΑΡΒΑ. ΑΛΦΑ , ΠΕΙΡ τις παρακολουθω ετσι κι αλλιως, ΤΙΤΚ. Να δω και τις πετρελαικες λιγο.

  Ο καινουριος γκουρου ποιος ειναι ? Εαν ο Ζαχμουρ γνωριζει παρακαλω να μου στειλει μυνημα στο social network..

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 41. Ποιον εννοείς? Τον Χίτσεν? Έχω την εντύπωση ότι μιλάνε για τον επαγγελματία και διδάσκαλο. Ας μου το επιβεβαιώσει κάποιος!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 42. Ναι, υπάρχει ένα πρόβλημα συνεννόησης. Τείνω να καταλήξω ότι ο καθένας από μας έχει επιλέξει τον προσωπικό του αντιδείκτη. Η δική μου επιλογή αυτή τη στιγμή ταυτίζεται με -τίνος άλλου ;- του Αρχισυντάκτη μου, αλλά δεν είμαι βέβαιος ότι ο ίδιος γίγας αποτελεί το εργαλείο και των υπολοίπων.

  Πχ. βγαίνει ο δικός μου σήμερα, στο -1.50% και λέει "να δεις που μπορεί να το γυρίσουν πάνω προς το κλείσιμο". Ε, τί ήταν να το πεί ; Από εκείνη την στιγμή, ξεκινάει μια τσουλήθρα άνευ προηγουμένου. Εδώ μιλάμε για φυσικό ταλέντο, για θείο χάρισμα. Δολλάριο πιάνει, ευρώ γίνεται. ΟΠΑΠ πιάνει, Σέντρικ γίνεται. ΟΤΕ πιάνει, ΟΤΕ γίνεται (αυτή είναι διαχρονική σταθερά).

  Το ευχάριστο είναι ότι υπάρχει πολυφωνία και ποικιλία αντιδεικτών. Όποιον και να διαλέξεις, μέσα θα πέσεις.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 43. DPKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKK
  TZAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA

  ακλονητα στανταρ, επαναξαναματαπαλι τα ιδια θα λεμε? τα ρεστα μου γκουρουδεεεεεεεεεεεεεεεεες...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 44. Χθες βράδυ είχε δηλώσει:
  "Παρακινδυνευμένο να σορτάρει κάποιος τώρα μετά από 2 μέρες άνοδο σε υπερπουλημένη αγορά."

  Και ήρθε το -5%...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 45. Τα πιο εύκολα λεφτά πάντως βγαίνουν άκοπα από την απλή επένδυση σε δολάρια... Και έχει ο Θεός!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 46. zachmour
  Που το σκεφτηκες ρε θηριο για ΜΙΓ και Υγεια.
  Να κανουμε ερωτημα στην ΕΚ τη Δευτερα.

  Για Γου Δη στο ΧΑΑος.
  Εχω ενα φιλο στη Γουωλ Στρητ, και τον ρωτησα χθες τι βλεπει για το ΧΑΑος.
  Με πηρε πριν λιγο τηλεφωνο και μου ειπε 1250 σε πρωτη φαση...και το ξαναβλεπω τοτε...
  Απλως το γραφω να δουμε αν θα του βγει "η να τον βαλουμε και αυτον στους αντιδεικτες.

  Παντως ο φιλος ειναι εξακριβωμενα κονομημενος........ψαχνει για αγορα ακινητου εισοδηματος στην Ελλαδα, αξιας 5-6 εκατομμυρια δολλαρια....
  Και προσφορες δεχεται.......

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 47. κύριε Αρχισυντάκτα ο Χίτσεν είναι άπαιχτος,
  το παληκάρι, σε ρίψη κέρματος να συμετάσχει, στην "κορώνα" θα χάνει & στα "γράμματα" θα τον κερδίζουνε (το πιάσατε το υπονοούμενο).


  Κάθε φορά που έπεφτε και πιο πολύ τόσο πρόσθετε θαυμαστικά (!!!!)
  Έχει καταντήσει σαν τον τροβαδούρο της τελευταίας σελίδας από το κόμικ με τον μικροκαμωμένο γαλάτη ήρωα που όλοι τρώνε τα γουρουνόπουλα και αυτός είναι φυμωμένος και δεμένος -απόμακρα.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 48. Σχόλιο για την ελληνική πραγματικότητα...

  O καπετάνιος του κρουαζιερόπλοιου αναγγέλει στους επιβάτες και το πλήρωμα

  -Αγαπητοί μου έχω ένα καλό και ένα κακό νέο.Ποιό θέλετε ν΄ακούσετε πρώτα ?

  -Το καλό

  -Οκ...Πάμε για 14 Οσκαρ...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 49. Αξιότιμε Τάκαρε να γράψω και εδώ αυτά που είχα γράψει στον φίλο σας τον Τραπεζίτη:

  Άντε να γράψω και εδώ τις παπαριές μου. Και ποιο λοιπόν φοβερό business story διέγνωσαν στην σχατο μετοχή???

  Από το δελτίο αποτελεσμάτων της χρήσης 2009 βλέπω:

  Κύκλος εργασιών: 2006 (6,1εκ) 2007 (6,6) 2008 (7,3) 2009 4,5)
  Κέρδη: 2006 (1,1εκ) 2007 (1,2) 2008 (1,0) 2009 (-2,1εκ)

  Σε όλο το ενημερωτικό δεν μιλάει για κάποια ιδιαίτερη καινοτομία ή κάτι που να προϊδεάζει σε κάτι καινούργιο ή κάτι διαφορετικό που θα της προσδώσει ανάπτυξη.

  Παίζει και P/BV=1.25 και P/E της καλής της χρονιάς 10. Τι ακριβώς είδαν οι έχοντες τα δισεκατομμύρια και θέλουν να το πάρουν το χαρτάκι και μάλιστα στο 1,8???


  και

  μα το παιχνίδι έχει στηθεί εδώ και καιρό. Πόσα και πόσα γράφονταν και blog και capital για απογειώσεις και για σχατά… Είμαι γενικά καχύποπτος και μου κάνει εντύπωση ότι έρχεται μία Αμερικανική εισηγμένη να επενδύσει σε ένα περίπτερο (να μην το πω κωλοχανείο) της Ελλάδας αφού πρώτα και κανένα μήνα πριν ενημερώσει και τα σχετικά lobby της Ελλάδας να ετοιμάσουν τον κόσμο για απογειώσεις… Μου κάνει λίγο περίεργο, εσένα όχι?

  Ήδη από το 1,66 και 1,8 που έλεγε ο Φραπες έχουμε πέσει στο 1,06 και 0,57 που είναι η τρέχουσα τιμή. Έχει ο Θεός....


  Θυμάμαι και τη ΜΙΓ να είναι στα 2,5 Ευρώ και να ανακοινώσει ΑΜΚ 5 δις στα 5 ή 6 ή 7 ευρώ. Ένα χρόνο μετά ο ΓΔ είναι περίπου στα ίδια και η ΜΙΓ στο 0,90. (090?? Τυχαίο? .... Δε νομίζω!)

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 50. Επειδή είστε φίλος του Elias.

  To ξέρετε πολύ καλά πως δεν είναι σχατά και γιαυτό ασχολείστε και το ψάχνετε. Είναι μια μικρή και νοικοκυρεμένη όπου δημιουργούνται πολλές απορίες γιατί να έρθει - και πως τη βρήκε - ένας κολοσσός για να βάλει λεφτά σε αυτό το μικρό σχατούλικο χαρτάκι. 100 εκατομμύρια , ναι ναι ναι δεν γράφω λάθος. 100 βάζει!!!!
  Το 1,66 και το 1,8 που γράφει ο Frapezitis είναι το νούμερο που θα πρέπει να είναι για να αντλήσει όλο το ποσόν των 15 εκ. ευρώ. Αν θέλει να το αντλήσει και αν μπορεί να πάει εκεί, έτσιιιιιι?
  Δεν είστε προσεκτικός όταν διαβάζετε?

  Δεν θα σας γράψω τίποτα άλλο, ούτε θα επανέλθω.
  Άλλωστε δεν είναι δική μου δουλεία να κάνω ρεπορτάζ και να το παρουσιάζω. Αυτή είναι δουλειά των δημοσιοκάφρων, αλλά αυτοί παίζουν το πουλί τους!!!!! Αντί να γράφουν παπαριές οι εριουργοί δημοσιοκάφροι - ΤΟ ΠΙΑΣΑΤΕ έτσι???? - θα μπορούσαν να πάρουν συνέντευξη και να δώσουν απαντήσεις σε όλα όσα ρωτάτε εσείς και να ζητήσουν διευκρινήσεις και ακόμη παραπέρα.
  Η δουλειά η δική μου είναι να αγοράζω σχατά και να ζητωκραυγάζω την ΤΡΕΛΑ.
  Ο κύβος ερρίφθη.

  Αλήθεια γιατί δεν μου κάνετε ερωτήσεις για τους Σύμβουλους. Ξέρετε τώρα εσείς.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 51. Άλλες 4 μικρές Ελληνικές σχατουλιάρικες, έχουν οι ίδιοι Αμερικάνοι στο στόχαστρο.
  Και μια μεγάλη, πολύ μεγάληηηηηηηηηηηηηη Ελληνική τράπεζα δίνουν τόσα λεφτά όσα χρειαζόνται για να πάρουν το 1/3 της τράπεζας.
  Τα fax έχουν πάει και περιμένουν υπογραφές των εισηγμένων.

  Άντε γεια χαραντάν μάγκες Τάκαρος απο Δευτέρα πάλι.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 52. Για τους Συμβούλους η αλήθεια είναι ότι δεν με έχουν απασχολήσει ποτέ. Έχω προσέξει ότι γράφετε συχνά αλλά δεν μου έχουν κάνει κούκου. Αν έχει και αυτή παρόμοιο λομποstory με τα σχατά συγχαρητήρια για τις γνωριμίες σας!

  Πάντως με την σχατομετοχή επιμένω να έχω την εξής πολύ απλή ένσταση που πάντα την είχα και με άλλες παρόμοιες περιπτώσεις και που αυτή η επιφύλαξη με έχει σώσει από μύρια όσα. Γιατί ένα fund από Αμερική να έρθει να επενδύσει σε ένα κωλάδικο και πριν το κάνει να μοιράσει την πληροφορία σε όλα κωλοχανειολόμπυ της Ελλάδος να το διαλαλήσουν από την πρεμούρα τους να μοιραστούν φαντάζομαι τα κέρδη τους με όλους τους μικροεπενδυτές. Σημειωτέον ότι άρχισαν διάφοροι να μιλούν για το κωλόχαρτο είχε 0,75 πήγε 1,35 και τώρα έχει 0,57. Γιατί μου κάνει φόρτωσα, το διαλαλώ, το φορτώνω στους μαλάκες, το φουντάρω και ξανά πάλι...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 53. Αν δεν είχατε επιφυλάξεις θα μπορούσατε να το είχατε πάρει στα 0,8 και να το χώνατε άνετα στα 1,3, άνεταααααααααααααααα. Τότε θα είχατε άλλη άποψη. Όλοι ξεφόρτωσαν πάνω στο κωλοχανειολόμπυ της Ελλάδος. Όλο το free float σας λέω.
  Εσείς τι κάνατε? Το κοιτάζατε?

  Να προσέξετε ότι το ομολογιακό δεν είναι όπως το γράφουν οι παπαγαλοφυλάδες. Δεν μπορεί να το ζητήσει η διοίκηση.
  Το πιάσατε έτσιιιιιιιι?

  Άντε αντε και πολλά σας έγραψα.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 54. Δεν ασχολούμαι με λομπομετοχές γιατί αν δει κανείς τις κινήσεις που κάνουν αυτές οι μετοχές υπάρχουν περίοδοι που μπορεί πράγματι κάποιος να αγοράσει χαμηλά και να ξεφορτώσει ψηλά αλλά και το αντίστροφο. Και μάλιστα όταν ξεκινά το ξεφόρτωμα δεν είναι και τόσο εύκολο να ξεφορτώσει κανείς. Αφού είστε οπαδός του κωλοχανείου θα σας θυμίσω ότι από το 1,3 γύρισε στο 0,90 (090 Τυχαίο? δε νομίζω) με κάτι limit down που θα τα ζήλευε και ο ΒΩΒΟΣ ή ακόμα καλύτερα ο πρωτομάστορας των κωλοχανείων που επίσης είχα από τους πρώτους παρατηρήσει ότι κάτι βρωμάει άσχημα και θα αφανίσει πολλά λεφτά, η ΣΕΝΤΡ. Και τότε άκουγα διάφορα και τώρα είναι στο 20% εκείνης της τιμής...

  Φυσικά θα μπορείτε να μου αντιτείνετε ότι κάποιοι τότε έβγαλαν πολλά λεφτά από τα 0,50 που είχε ξεκινήσει ως τα 2,7 αλλά δεν νομίζω να ήταν πολλοί. Και αυτοί πρέπει να ήταν φουλ στην πληροφόρηση και θα μπορούσαν άνετα να χαρακτηριστούν απατεώνες του ποινικού δικαίου. Εγώ όπως έχω πολλάκις πει δεν ανήκω σε αυτούς (ούτε τους τόσο πληροφορημένους, ούτε τους απατεώνες) και επειδή το 99% επίσης δεν είναι προειδοποιώ τους πολλούς να είναι επιφυλακτικοί προς τέτοιου τύπου κωλοχανεία...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 55. To σωστό είναι ότι δεν ασχολείστε, αλλά ΤΕΛΙΚΑ ΑΣΧΟΛΕΙΣΤΕ. Φανταστείτε και να ασχολιόσασταν πόσα σχόλια θα γράφατε.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 56. Για να σας προλάβω, επειδή θα ξανασυνδεθώ Δευτέρα, ΥΠΟΘΕΤΩ πως θα μου πείτε ότι δεν αντέχετε τις λομποιστορίες και σας αρέσει να φοράτε την μαύρα κάπα και τη μάσκα του Ζορό για να σώσετε τους αδικοχαμένους μικροεπενδυτές.
  Μαζί σας και εγώ.
  Άντε λοιπόν πείτε μας εσείς τι έχετε να προτείνετε και γιατί.
  Μην γίνεστε σαν τους γκουρουδοηλεκτρολόγους που όλο μιλάνε τίποτα δεν λένε, παρά μόνο ότι θέλουν να σώσουν τους μικροεπενδυτές αλλά ο ποπός τους έχει γίνει ναααααααααααααααααα.
  Το πιάσατε έτσι?

  Παίξτε τη δική σας μπάλα κύριε Zachmour -να δούμε και τι μπαλαδόρος είστε - και μην ασχολείστε με τα κωλοχανεία, τάχα μου, που λέτε ότι δεν ασχολείστε.

  Άντε άντε και αν γουστάρετε να σας γράψω για ΒΟΔΕΣ και ΑΣΚΟύς του αιόλου να σας γράψω να σας σηκωθεί η τρίχα κάγκελο. Ο Τάκαρος όμως όταν δεν σχολείται, ΔΕΝ ΑΣΧΟΛΕΙΤΑΙ.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 57. Είχα γράψει αντίστοιχα πολλά σχόλια και για ΜΙΓ, ΛΙΒΑΝ, ΕΛΦΚ, ΓΕΒΚΑ, ΣΕΝΤΡ, ΜΑΙΚ, ΟΛΥΜΠ, ΠΕΤΖΚ, ΔΟΛ, ΙΝΤΚΑ, ΕΥΡΩΒ, ΜΙΓΡΕ, ΤΕΝΕΡΓ, ΣΕΛΜΚ και δεν έχω ασχοληθεί ιδιαίτερα με τις περισσότερες από αυτές αλλά έγραψα γιατί και χωρίς να ασχοληθεί κάποιος κάνει μπαμ ότι ψάχνουν για ηλίθιους για να θησαυρίσουν κάποιοι. Δεν αντιλαμβάνομαι την ευαισθησία σας για τη συγκεκριμένη. Δεν ξέρω βέβαια αν και τι nick είχατε στο capital μήπως αντιδρούσατε και τότε. (Δεν πιστεύω να είστε εσείς ο σωτήριος soter!!!)

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 58. Δεν με ενδιαφέρουν τα αρνητικά σχόλια σας.
  Αυτά είναι γκουρουδοηλεκτρολογίες.

  ΘΕΤΙΚΟΤΗΤΑ να μας βγάλετε. Τώρα που είναι δύσκολοι οι καιροί και οι ποποί έχουν γίνει ναααααααααααα.
  ΕΔΩ ΣΑΣ ΘΕΛΩ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 59. Όταν έγραφαν για τον Εθνικό Πρωταθλητή ήθελε πολύ ασχολία και πολύ φαιά ουσία για να καταλάβει κανείς τι παιζόταν? Χωρίς λοιπόν να έχω κάποιο συμφέρον έγραψα όσα έγραψα. Το ίδιο για ΜΙΓ κλπ κλπ και έτρωγα τα Ban της αρκούδας... Είμαι ένας ανιδιοτελής Roben των προβάτων τι να κάνουμε. Έτσι με επέλεξε άλλωστε και το αφεντικό για να γίνω Αρχισυντάκτης!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 60. Θετικό σχόλιο είναι να λες μακρυά και αγαπημένοι από το ΧΑΑ εδώ και 2-3 χιλιάδες μονάδες. Τι θετικό να πω για μετοχές που κάθε μήνα χάνουν και ένα 20%? Να παραμυθιαζόμαστε μεταξύ μας δεν κάνει...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 61. Θετικότητα κύριε Zachmour.
  Αυτό θέλουν τα πρόβατα. Βγάλτε θετικότητα που να συνδυάζεται με ανοδική κίνηση.
  Στο τέλος ΠΑΝΤΑ κάποιος ξεφορτώνει για να φορτώσει κάποιος άλλος.
  Αν δεν βλέπετε Θετικότητα πουθενά και για τίποτα, τότε γιατί χάνεται την ώρα σας συνδεδεμένος με ένα PC? Δεν έχετε άλλες δουλειές?
  Ξεσυνδεθείτε και ζήστε στον πραγματικό κόσμο τη ζωούλα σας.

  Όσο για τα υπόλοιπα που γράφεται σε ανοδικό μεγάλο Bull Market Χρηματιστήριο να πάψετε να τα γράφετε γιατί θα σας εκθέτει η αγορά, ενώ θα έχετε δίκιο επί της ουσίας.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 62. Γουστάρω καυγά, τιτανομαχία.
  Πλακωθείτε άνετα, μην κρατάτε προσχήματα. Κι αυτόν πληθυντικό τί τον θέλετε ? ΅

  Εμπλουτίστε και τους διαλόγους με καμιά υβριστική προσφώνηση τύπου "καρπαζοεισπράχτορα", "χασούρη", "ελλιοττικέ" και τέτοια χοντρά.

  Πάμε δυνατά.

  Θα σας δω το απόγευμα και θα ανακηρύξω νικητή.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 63. Αξιότιμε καρπαζοεισπράχτορα, χασούρη, μη-ελλιοττικέ, μυταρόλα, ασχημονιέ (αφεντικό τι κερδίζω? Ανεβαίνει η επισκεψιμότητα??) για να υπάρχει bull market χρηματιστήριο δεν πρέπει να ισχύουν όλα αυτά που γράφω και από ότι φαίνεται συμφωνείτε (ο πληθυντικός που φανερώνει σεβασμό!!).

  Το κλίμα έχει χαλάσει δυστυχώς οριστικά και το επόμενο bull market διαρκείας θα ξεκινήσει από πολύ χαμηλότερα (με δεδομένο ότι έχουμε τραπεζικό δείκτη και ότι δεν φαίνεται να αλλάζει αυτό σύντομα) και ίσως να μην είμαστε και χώρα του ευρώ, οπότε όπως λέει η Κανέλλη μπορεί να μας έχουν κατάσχει και το σπίτι μας και τις μετοχές. Φαντάζεστε τον Όλι Ρεν να έρθει να σας κατάσχει τα σχατά?? Θα πει δώστε μας τις μετοχές σας. Θα του δώσετε εσείς το χαρτοφυλάκιό σας και θα αναφωνήσει. Oh shit!!!!

  Όσο για το τι κάνω εδώ πέρα, είναι καθαρά θέμα επιβίωσης. Με πληρώνει το αφεντικό και κάνω τη δουλειά μου. Δεν είναι καιρός για αλλαγές δουλειάς...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 64. Αγαπητε zachmour

  Παρακαλω αφαιρεστε τον ΠΕΤΖΚ απο τα υπολοιπα σκουπιδια.........

  Σας το γραφω για να μην εκτεθειτε λιαν συντομως........

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 65. Πήραμε το πρωτάθλημα πάμε για το ντάμπλ.
  Όλι Ρεν εκεί εκεί στη Β΄ Εθνική.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 66. Αξιότιμε Ανδρέα ο ΠΕΤΖΚ όταν έλεγα ότι θα πάει για φούντο είχε 1,3 και πήγε καρφί στο 0,30. Βέβαια οφείλω να αναγνωρίσω ότι από την ώρα που πήγε εκεί τα πάντα έχουν γκρεμιστεί και αυτός βράχος στη θέση του, να μην πω ότι έχει ανέβει και λίγο. Με την ίδια λογική βέβαια και η ΚΛΩΝΚ έχει πάει καλά το τελευταίο εξάμηνο.

  @Εθνικός πρωταθλητής μήπως να άλλαζες τότε το όνομά σου σε Εθνικός Νταμπλούχος?

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 67. Πότε ξεκινάει το διαγαλαξιακό πρωτάθλημα?

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 68. Ελα τώρα προπόνηση......click """new"""
  http://www.greekpayback.com/greekpies.swf

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 69. Που εισατε ρε πλουσιοι Γκουρουδες....
  Ολοι εχετε λεφτα και πηγατε γουηκ εντ???

  Για γραψτε σημερα τι θα κανει αυριο ο ΓΔ στο ΧΑΑος....

  Οριστε γραφω πρωτος.

  Ανοδος 1,80%

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 70. Εγώ σήμερα ετοίμαζα τα παιδιά μου για το αύριο που έρχεται. Κηπουρικές εργασίες, σκάβαμε, φυτέβαμε, χώμα, λίπασμα. Τα παίρνουν εύκολα οπότε υπάρχει ελπίδα!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 71. Σενάριο Νο 1 (“Underworld”) :
  Στη Γερμανία, λέει, κυκλοφορούν ακόμη μάρκα. Όλ’ αυτά τα χρόνια, ένα 5% του πληθυσμού συναλλασσόταν με μάρκα, αλλά τελευταία το ποσοστό αυτό έχει αυξηθεί στο 10%, ενόψει της εξόδου των Γερμανών από το ευρώ. Φοβερό.
  Πηγή : Μακρινή –ευτυχώς- ξαδέλφη μου, κατά τη διάρκεια γεύματος σε γνωστή ταβέρνα της Πεντέλης (τα μπιφτέκια απαίσια).

  Σενάριο Νο2 (Το Μυστηριώδες Χαρτί):
  Πριν 15 μέρες προσγειώθηκε στα Σπάτα ένα μυστηριώδες αεροσκάφος cargo, προερχόμενο από Γερμανία Μόλις το κύκλωσαν ένοπλοι φρουροί, οι αερεργάτες (κατά το «λιμενεργάτες») ξεκίνησαν την εκφόρτωση του φορτίου. Ήταν χαρτί. Όχι όμως κοινό χαρτί, όχι τίποτα κωλόχαρτο, αλλά χαρτί απ΄αυτό που τυπώνουν νόμισμα. Το χαρτί μεταφορτώθηκε σε καμιόνια και το κομβόϊ ξεκίνησε μεσα στην άγρια νύχτα για Χολαργό, κάτω από δρακόντεια μέτρα ασφαλείας.
  Πηγή : Ελεγκτής εναέριας κυκλοφορίας της Ολυμπιακής, παλιά καραβάνα τιυ αεροδρομίου.

  Σενάριο Νο 3 («-Πού χάθηκε ο γλύπτης ;») :
  Πασίγνωστος γλύπτης έχει τον τελευταίο καιρό εξαφανιστεί από προσώπου γης. Μάλιστα, ακύρωσε και μία έκθεση που είχε προγραμματίσει για τον Μάϊο. Φήμες λένε ότι δουλεύει πυρετωδώς πάνω σε μήτρες που του παράγγειλε ο Π’’κωνσταντίνου, μήτρες που θα χρησιμοποιηθούν στα νέα νομίσματα.
  Πηγή : Γνωστός γκαλερίστας και έμπειρος συλλέκτης νομισμάτων.

  Φίλοι εδώ ελεύθερη παρουσίαση όλων των σεναρίων μετάβασης σε νέο νόμισμα, υπό την απαραίτητη προϋπόθεση μνείας της πηγής, για την εγκυρότητα του ρεπορτάζ.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 72. Επίσης, αν μην το ξεχάσω :
  Γκουρού Playboy, σε γυρεύει, λέει, η αρκούδα που την είπες προχτές ξεδοντιάρα, για να σε ξεδοντιάσει κι εσένα. Όλοι σαν τον Γεωργίου θα καταντήσετε, έτσι όπως πάτε. Τουλάχιστον βάλτε κάνα φυτευτό ρε παιδιά, να μασάτε τη μπριζολίτσα.

  Λέει λοιπόν η αρκούδα ότι είσαι παλιός χρήστης, που ξέρεις μυστικά και ντοκουμέντα που σου είχε εμπιστευτεί και από κει σε κατάλαβε ποιός είσαι. –Γιατί ρε κωλόπαιδο δεν μου είπες ότι είσαι παλιός χρήστης ? Αλλά αυτό είναι το λιγότερο.

  Το χειρότερο είναι ότι έρχεσαι τόσον καιρό εδώ χάμω και μας πλασάρεις για δικά σου αυτά που σου είχαν αποκαλύψει οι ελλιοττικοί. Μάγκα μου, αυτό λέγεται κλοπή πνευματικής ιδιοκτησίας και τώρα την έκατσες τη βάρκα (ποτέ δεν περίμενα ότι οι ελλιοττικοί ήταν κατά βάθος τόσο bull. Aπίστευτο.).

  Το καλό που σου θέλω, να πας εκεί πέρα, να καθαρίσεις. Όχι να μου ερχόσαστε εδώ χάμω, να τους προγκάτε και να τους χλευάζετε για τις οδοντοστοιχίες τους και μετά να περιμένετε από μένα, πότε θα λήξει το εκάστοτε δικό μου μπαν, διά τα περαιτέρω.

  Φαγωθήκατε πιά με τους ηλεκτρολόγους©

  (εφεξής θα βάζω copyright δίπλα στα σλόγκανς μου, διότι απ’ ότι βλέπω η λογοκλοπή πάει σύννεφο και δεν είναι να σας έχει κανείς εμπιστοσύνη. Εδώ ο άλλος, που μας το έπαιζε και bullllllllll ξεπατίκωνε τόσον καιρό τους γελοιοτικούς©. Θα τρελλαθώ.)

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 73. Α, ξέχασα να πώ ότι ο ανωτέρω γλύπτης, δεν είναι σκέτος γλύπτης, αλλά γλύπτης-χαράκτης, που νομίζω έχει τεράστια σημασία και αφήνει φοβερό υπονοούμενο.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 74. Διαβασες κ εσυ Δημητρη Γιαννακοπουλο με τις αξιοπιστες πηγες του στο Βερολινο?

  Εαν ο ανθρωπος δεν επαληθευτει ειναι για μεγαλο γιαουρτωμα γιατι βγηκε επωνυμα, δεν ειναι οι αρες μαρες κουκουναρες που λεμε μερικες φορες για να περναει η ωρα.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 75. Γκουρούδεςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςς η παπαριά πάει σύννεφο, η μακακία σπάει κόκκαλα.
  Αρχίζουμε:

  Κύριε s4ris4 μην βιαστείτε για ΛΑΝΕΤΕ και αν σας το γράφω εγώ να το λάβετε πολύ σοβαρά υπόψιν.
  Είμαστε κάτω απο το 9,80. Με σύνεση και όχι βιασύνες.

  Άμπαλεεεεεεεεεεεεεε ΕΠΙΤΑΧΥΝΟΜΕΝΕ συνδρομητικέ. Πόσα θές να μας τρελάνεις. Εσύ έχεις ξεπεράσει και τον τελευταίο ηλεκτρολογο γκουρού. Η παπαριά φτάνει μέχρι τους Γελοιοτικούς. Βρε εσύ δεν μας έγραφες ότι τώρα θα επιταχύνουμε? Γιατί μας τα γύρισες και μας γράφεις ότι η μεγάλη πτώση θα γίνει τον Οκτώβρη?
  Μέσα σε όλα Γελοιοτικέ συνδρομητικέ. Με διαφορά παίρνεις το βραβείο του ΤΙΠΟΤΑ γεμισμένο με λίγο από όλα.

  Κύριε Swear
  Άς τον τον καψερό στον πόνο του. Εμ έτσι είναι όταν γράφεις παπαριές και αμολάς άλλες τόσες γκουρουδομακακίες μετά αντιλαμβάνεσαι το μέγεθος της ΠΑΠΑΡΟΣΥΝΗΣ σου.
  Το φιλαράκι σας, με διαφορά παίρνει το βραβείο του πρώτου γκουρού του Malactical.
  Το πιάσατε έτσιιιιιιιιιιι?
  Που πας ρεεεεεεεεεε καψερέ? Σε βλέπω!!!!!!

  Κύριε Zachmour.
  Είμαι βέβαιος ότι ακόμη και τον Elias να είχατε απέναντι σας, εσείς θα του τα χώνατε. Γιατί μην νομίζετε ότι ο Elias - με ψευδώνυμο και όχι με το πραγματικό του nick, έτσιιιιιι? - δεν τα έγραφε brutal. Βρεεεεεεεεεε θα τα έχωνε σε κάθε πανίβλακα.

  Γκουρούδες
  καθίστε δεύτερο τραπέζι πίστα και διαβάζετε Τάκαρο, όλο και κάτι θα του ξεφεύγει και ξέρει πολλάαααααααααααααααααααα ακόμη και για τον τελευταίο εισηγμένο.

  Τάκης Μορφονιός είστε μέτριοι, πολύ μέτριοι. Αφήστε τις παπαριές, δεν κάνετε για γκουρούδες.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 76. Αντί να καθίσετε να διαβάζετε πάτε άμπαλοιιιιιι να τα βάλετε με τον Μοτφονιό με τη μεγάλη μύτη.
  Γιαυτό θα είστε πάντα κάτω του μετρίου. Βρεεεεεεε καθίστε και καμιά φορά δεύτερο τραπέζι πίστα και προσπαθείστε να αφουγκραστείτε τους μεγάλους μπαλαδόρους, την ώρα που κλωτσάνε το τόπι. Τίποτα εσείςςςς. Εκεί να τα βάλετε με τους Πελέδες και τους Μαραντοναίους αντι να καθίσετε να σας πουν τα μυστικά της μπάλας.

  Άμπαλοιιιιιιιιιιιιιιιι

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 77. πες τα ρε τακαρε, αμπαλοιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιι, οξω απο τις αγορες τωραααααααααααααααααααααααα
  ΟΥΟΥΟΥΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 78. Σ-Ο-Κ & Δ-Ε-Ο-Σ

  Προλαβαίνετε ακόμα και τώρα γκουρούδες.

  Ενας ευπαρουσίαστος κάτοχος μετρητών...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 79. Σ-Ο-Κ & Δ-Ε-Ο-Σ στο Ειρήνης και Φιλίας
  Οι πράσινοι λαγοί μας πήραν και το τελευταίο σωβρακάκι

  Ενας ευπαρουσίαστος επιστήμων

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 80. Διάβασα τώρα κάτι πολύ δυσάρεστο και έχω στενοχωρεθεί αφάνταστα.
  Ο φίλος μας, ο Kostoklani.
  Πάει.
  Πέθανε.
  Το χάσαμε το παλικάρι, από κάποια σοβαρή εντερική πάθηση, ενδεχομένως. Μα φαινόταν ότι δεν ήταν καλά το παιδί, από τη δυσωδία το καταλάβαινες.

  Μαζί του πέθαναν και τα χρηματιστήρια, για πάντα. Το τέλος των αγορών, that’s all folks.
  Τουλάχιστον έτσι διαβάζω. Μόνο ποιός αρνείτο να κλείσει τις long θέσεις του, Παρασκευή μεσημέρι, δεν θυμάμαι.

  Καλά. Τελικά αυτές οι προφητείες των Μάγιας, Αζτέκων, Τολτέκων και δεν ξέρω και γω ποιών αλλωνών προγόνων του Χουάν Ραμόν Ρότσα Μπουμπλή, πρέπει να είναι ήδη παγκόσμιο best seller. Πάμε παρακάτω.

  Αναρωτιέμαι εάν αυτός ο ΟΠΑΠ με μονοψήφιο κοστουμάκι θα είναι ελκυστικός. Δεν είχα και ποτέ μου ΟΠΑΠ και το ‘χω απωθημένο, κατά κάποιον τρόπο. Από την άλλη σκέφτομαι ότι και το άπονο το κράτος έχει απωθημένο να βάλει γερό χέρι στο ταμείο του, μία γερή χεριά κι όξω. Αυτό είναι το θέμα.

  Eνώ ο Βασίλης-Αντ, άρχισε πάλι τις μεταμφιέσεις του. Χειμώνα-καλοκαίρι, αυτός έχει απόκριες.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 81. Αν ο Elias μου μίλαγε για bull αγορά τους τελευταίους 2-3 μήνες ή τα τελευταία 2-3 χρόνια φυσικά και θα του τα έχωνα. Δεν καταλαβαίνω πέφτει η φάπα σύννεφο έχουμε πιάσει ιστορικά χαμηλά και λέω εδώ 2-3 χρόνια όταν ο δείκτης ήταν άνω των 4 χιλιάδων ότι πρέπει να cash και μου λέτε ότι έπρεπε να λέω κάτι άλλο. Να μιλάω ας πούμε για 5ψήφιο δείκτη και τέτοια. Να μιλάω για βρακιά που πρέπει να μπούνε μέσα όταν η ΕΤΕ πιάσει τα 9,80-10 ευρώ? Ακόμα και για τον ΟΛΠ έλεγα ότι άνετα θα βρει κομμάτια το αφεντικό κάτω από τα 13,7. Τι έπρεπε να λέω? Ότι όλα θα πάνε καλά, αγοράστε μετοχές και στα επόμενα 10 χρόνια θα έχετε κέρδη????

  Η πούτσα πάει σύννεφο και όποιος έβλεπε 5ψήφιους δείκτες, ανόδους και κάψιμο των σορτάκηδων είναι κάτι παραπάνω από προφανές ότι έλεγε τις παπαριές του αιώνα...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 82. Swear δεν μου απάντησε κανείς στο ερώτημά μου. Όταν είσαι long σε μία μετοχή και επί 5-6 συνεδριάσεις κάτι -5% χάνεις πολλά? Ή δεν τρέχει τίποτα γιατί είσαι σορτ αλλού (στην αγάπη μάλλον??)

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 83. Μέχρι και ο Ούγγρος Υπουργός Οικονομικών δηλώνει ότι η Ουγγαρία δεν είναι Ελλάδα. Άντε και ο αντίστοιχος του Malawi να το δηλώσει... Νομίζω ότι πολλοί εδώ γύρω δεν έχουν καταλάβει που πάμε

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 84. Πάντως φίλε, μιας και το ανέφερες, μέχρι τώρα καθόλου "άνετα" δεν έχω βρεί κομμάτια κάτω από το 13,70. Δηλαδή, να έχουμε φτάσει εδώ πέρα και να μην βρίσκεται ένας κερατάς, να μας βγάλει εκεί χάμω κάμποσα χιλιάρικα σε λογική τιμή, είναι τουλάχιστον εξοργιστικό. Ορίστε, δίνει ένας σήμερα 500 κομμάτια στο 13,50. Να τα βράσω. 13,50 ο ΟΛΠ, με ΓΔ στις 1425 μονάδες ? -Εχουμε τρελλαθεί τελείως ? Για κορόϊδα ψάχνουν ? Δεν θέλω να γίνομαι άπληστος, αλλά σε αυτά τα επίπεδα δείκτη, μια τιμή γύρω στα 11 θα ήταν οριακά ρεαλιστική,για να μη σου πω και ακριβή. Καταλαβαίνεις το δράμα μου.

  Στο ερώτημά σου, για τους λονγκάτους traders που τις έφαγαν αγρίως, έχω ξαναπεί ότι τα παιδιά προφανώς δεν έχουν καταλάβει ότι «παίζουν» με επαγγελματίες πιστολάδες. Όπως και δεν έχουν καταλάβει ότι η ελπίδα να «πιάσουν την αντίδραση», είναι μια καταστροφική ψευδαίσθηση. Ίσως να πιάσουν τον Μάη τη χρονιά που έρχεται, αλλά την αντίδραση είναι μάλλον αδύνατον να την πιάσουν, ειδικά τώρα. Ένα κυνηγός φαντασμάτων θα είχε περισσότερες πιθανότητες επιτυχίας στο δικό του έργο. Τέλος πάντων, είναι γενικός κανόνας ότι όταν κερδίζουμε εστιάζουμε στην προσωπική μας επιτυχία, αλλά όταν πέσει το ξύλο, αρχίζουμε τις θεωρίες περί της ματαιότητος των πάντων και τις γενικότητες περί αγορών και άλλων δαιμονίων.

  Εν κατακλείδι, μιας και ρώτησες:
  -5% ημερησίως, επί πέντε συνεχείς ημέρες, μεταφράζεται σε συνολική ισχύ 25 Megafap© (μονάδα μέτρησης ισχύος φάπας).
  Σημειωτέον, ότι επίπεδα άνω των 10 Megafap© εβδομαδιαίως θεωρούνται θανατηφόρα για οποιοδήποτε έμβιο όν και χαρτοφυλάκιο.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 85. 500 στο 12,90 και 500 στο 13,14... Όλο και κάτι γίνεται. Πάντως δεν υπάρχει άνθρωπος που να έχει πουλήσει σε οποιαδήποτε τιμή οτιδήποτε και να το έχει μετανιώσει...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 86. Οκέϋ, βλέπω ότι μερικοί αρχίζουν να βάζουν μυαλό και να εκλογικεύουν τις τιμές τους. Έστησε ένας πεντακόσια κομματάκια στο 12,90, δηλαδή κάτω από το ψυχολογικό όριο των 13 ευρώ. Κι επειδή ίσως να τα χρειάζεται τα μετρητά, γι’ αυτό είμ’ εγώ εδώ, σε ρόλο ΔΝΤ, να τον βοηθήσω ν’ αποκτήσει ρευστότητα. Δηλαδή, εδώ που τα λέμε, με κλέβει ο βρωμιάρης, αλλά ας όψεται που είμαι σε ανάγκη να πάρω πίσω τα χαρτιά. Άειντε, καλή αρχή.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 87. τα πήρες? Γιατί βλέπω κι άλλα... Μη βιάζεσαι έχει δρόμο ακόμα!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 88. Πάνε αυτά, τα κατάπια. 12:37:17, 500 τ. 12,90.
  Δεν βιάζομαι, αλλά αφού γκρίνιαζα τόσον καιρό ότι δεν μου ξαναδίνουν χαμηλότερα, από κάπου έπρεπε να ξεκινήσω,να μαζεύω δρόμο σιγά-σιγά. Σ΄αυτό που λές, ότι «δεν υπάρχει άνθρωπος που να έχει πουλήσει σε οποιαδήποτε τιμή οτιδήποτε και να το έχει μετανιώσει», έχεις απόλυτο δίκιο, με απειροελάχιστες εξαιρέσεις, μετρημένες στα δάκτυλα ενός αφρικάνικου παπαγάλου.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 89. Καταγγέλλω την εργοδοσία για χρήση ποταπών και προβοκατόρικων μεθόδων απέναντι στο ταξικό κίνημα με απώτερο στόχο την αύξηση της παραγωγικότητας των απλήρωτων, εκ’ παραδρομής συντακτών του παρόντος. Η τρομοκρατία δεν θα περάσει.

  Ο Γίγας Κοστοκλάνι ΖΕΙ και βασιλεύει. Να αναμένεται βαρυσήμαντη ανάλυση – γκουρουδοραπόρτο. (Τον πέτυχες πάλι τον σκοπό της η εργοδοσία).

  Πάω στην τουαλέτα και έρχομαι. (Εκεί γράφω τις αναλύσεις). ΠΡΡΡΡΡΡΡΡΡΡΡΡΡΡΡ..

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 90. Ώρε Gigantes του Κλέφτικο (μπάι δε γουέι τα Ramon Allones -φοβερά πούρα),
  που βρίσκετε τα κότσια & μπαίνετε σε μια αγορά που το μόνο που εξάγει αυτή η χώρα που βρίσκετε βόρεια της Αφρικής και δυτικά της Συρίας είναι οι ροές χρήματος.
  Εδώ σκάνε οι στράκα-στρούκες δίπλα μας (Ουγγαρία) σε ρυθμό που τα Χέκλερ & Κόχ θυμίζουν προϊόντα που βγήκαν από γραμμή παραγωγής ανατολικά του Σινικού τοίχους.
  Καλά δεν ήμασταν με το παγκόσμιο κύπελλο και τις αναλύσεις των πρώτων σκόρερ και τον Γουρούνεΐ.
  Εδώ μπήκαμε 18 ωρίτσες στον Βακάκη και φάγαμε ένα 3,5% σβουριχτό σε σημείο που λυπήθηκα τον Τζαννετάκο.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 91. εδώ πάμε στο "butterfly effect" που θα δημιουργήσει το απόλυτο χαός....σε όποιο ξενοδοχείο κάτσεις και όποιο κανάλι βάλεις τσουπ για την Ελλάδα μιλάνε το ευρώ.

  Εδώ ολόκληρη πετρελαιοκοιλίδα απο την ΒΡ είχαμε -που το κόστος να την βουλώσουν έχει φτάσει το έλλειμα μας - και μετά απο 4-5 μερούλες αυτός ο Δήμαρχος ξανά την Ελλάδα "παίζει" στο κανάλι του.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 92. Εμένα το πρόβλημά μου είναι άλλο.

  Ακούω κάποιους κατα τα άλλα αξιοσέβαστους γκουρούδες και ασχολούνται με κάτι σαπάκια, ΟΛΠ λέει, ΟΤΕ λέει, ΟΠΑΠ λέει...

  ΓΚΟΥΡΟΥΔΕΣ όταν στο ταμπλό Χ-Α-Ρ-Ι-Ζ-Ε-Τ-Α-Ι η μεγαλύτερη πολυεθνική πλαστικών σωλήνων τι κουβεντιάζετε;

  Βουρ στον πατσά βρε...

  Και σε 12 χρόνια κάνουμε ταμείο...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 93. Φίλοι η Πόλη Εάλω, βουρ στον πατσά και στα σωλήνια.
  Δεν Χ-Α-Ρ-Ι-Ζ-Ο-Υ-Μ-Ε τίποτα

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 94. Μαρινέστατος

  Πατσα οσο θελεις........σωληνες δεν εχει.....

  Τα μαγικα που βλεπεις στον ΠΕΤΖΚ στο ταμπλω τα κανουν μαεστροι για να ψαρωνουν τα προβατα....

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 95. Κύριε Αρχισυντάκτα,
  ο Χίτσεν πριν μία ωρίτσα "δίνει σημείο εισόδου για βραχυπρόθεσμο trading φυσικά.
  Για μεσοπρόθεσμο ακόμα μάλλον αργεί".

  Οπότε κάθομαι και περιμένω πριν βγώ λόνγκ (το πιάσατε φαντάζομαι το σήμα Καμπάνα που δίνει).

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 96. Την ώρα που το είπε έχασε άλλο 1% ο δείκτης, τώρα συνέρχεται αλλά άμα είναι σημείο εισόδου κλάφτα...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 97. Εν τω μεταξύ οι Έλληνες το χαβά τους. Ακούω από εδώ να δοθούν κίνητρα για την οικοδομή γιατί εκεί βασίστηκε η ανάπτυξη της χώρας τόσα χρόνια. Άλλος λέει να δοθούν κίνητρα να αγοράζει ο κόσμος αυτοκίνητα γιατί δουλεύει τόσος κόσμος εκεί. Άμα σας λέω ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΩΤΗΡΙΑ...

  Το αναπτυξιακό μας πρότυπο είναι χτίζουμε σπίτια και ζούνε οι ΑλβανοΠολωνοί, οι εταιρείες οι σχετικές με την οικοδομή και καταναλώνουμε ότι βρούμε πάντα εισαγόμενο για να ζούνε οι αντιπροσωπείες και οι υπάλληλοί τους. Και με τι λεφτά? Μα με τα δανεικά που μας δίνουν οι έξω. Έτσι τα λεφτά τα μοιράστηκαν γιατροί, συμβολαιογράφοι, μηχανικοί, δικηγόροι, φαρμακοποιοί, Αλβανοί, Πολωνοί, Ρουμάνοι, εκπαιδευτικοί (πήγαινε το ιδιαίτερο σύννεφο) και τώρα έρχεται κάποιος και μας λέει ΤΕΛΟΣ. Και εμείς λέμε γιατί ΤΕΛΟΣ αφού θέλουμε να χτίσουμε και άλλα σπίτια και να αγοράσουμε και άλλα CAYENNE...

  Βρε και ο τριψήφιος δείκτης πολύς είναι...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 98. Ξέχασα και τους βασικότερους παίχτες στη μοιρασιά των χρημάτων. Τους τραπεζικούς που έπαιρναν τηλέφωνο τον κάθε μαλάκα από αυτούς που ισχυρίζονται τα παραπάνω και του έλεγαν πάρε δάνειο να πάρεις SLK, πάρε δάνειο να φας αρνί, πάρε δάνειο να μπας στο μπαλί, πάρε δάνειο να πάρεις LED 3D, πάρε δάνειο να παίξεις Playstation και μην ανησυχείς που τον παίζεις όλη μέρα η χώρα παράγει οικοδομές να φάνε και οι κότες και είναι πρώτη παγκοσμίως σε πωλήσεις Cayenne.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 99. Να μην ξεχνώ στην παραγωγική μας διαδικασία και τους επαγγελματίες traders που πλούτιζαν βρίσκοντας διαρκώς νέα σημεία εισόδου!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 100. ουουουουχαχαχαχαχαχαχα, κενταει ο αρχισυντακτης, τον εφαγε τον εργοδοτη...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 101. Κύριε Αρχισυντάκτα τα μάθατε τα νέα?

  Ο Χίτσεν βγήκε λόνγκ.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 102. ..λοιπόν ρώτησα τον τυπάκο με προσωπική ηλεκτρονική αλληλογραφία πως βλέπει το παγκόσμιο κύπελλο – διότι είναι το μόνο που έχει κάποια θετική ροή χρημάτων και μπορεί να αντέξει κάποιους τζίρους της προκοπής- γιατί με 100 & 500 κομμάτια θα πρέπει να στηθούμε δυο-τρία μηνάκια.
  Εεε λοιπόν μετά από τριπλή υπενθύμιση -επικαλέσθηκε φόρτο εργασίας?- για την αργοπορημένη απάντηση ότι η «Εθνική» θα πάει πολύ καλά.
  Τώρα φταίω εγώ να την καρα-σορτάρω, βέβαια για καλόooo και για κακό τον ρώτησα δια την αποφυγή παρεξηγήσεων αν εννοεί την Εθνική του Ρεχάγκελ. Αναμένω την επιβεβαίωση της πληροφορίας, την συνέχεια την γνωρίζετε για το τι θα πρέπει να πράξουμε ως σώφρονες παίχτες.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 103. Προβοκάτορα Bluesman, ο Αρχισυντάκτης μου είναι ένα τεράστιο κεφάλαιο για το παρόν έντυπο.

  Να θυμάστε όμως, ότι στο τέλος αυτής της ιστορικής περιόδου οι μόνοι που θα έχουμε πεθάνει θα είμαστε εμείς (χτύπα ξύλο, αλλά έτσι είναι). Ούτε οι αγορές θα πεθάνουν ποτέ ούτε τα κράτη. Απλώς μετασχηματίζονται. Δεν θα μπορούσε να γίνει διαφορετικά. Όσοι δεν ήσαν ευχαριστημένοι από την ελεεινή εικόνα που έβλεπαν γύρω τους, θα πρέπει να χαίρονται, μόνο και μόνο επειδή αυτό που θα απομείνει, έστω και υπό την αρχική μορφή καμμένης γής, θα εξελιχθεί σε κάτι καλύτερο, αφού –παραδεχτείτε το- χειρότερο δεν θα μπορούσε ποτέ να υπάρξει.

  Ζάχμουρ, νομίζω ότι είσαι από καιρό έτοιμος να αναλάβεις τη στήλη του editorial. Περιμένω το κείμενό σου, ένα από ψυχής άρθρο που να τσακίζει κόκκαλα και που υπόσχομαι να δημοσιεύσω χωρίς λογοκρισία, παρεξόν κι αν καταφέρεσαι κατά των Κινέζων του ΟΛΠ. Χτύπα αλύπητα τις σαθρές κοινωνικές δομές και το ξεπουλημένο πολιτικό κατεστημένο.

  Ώστε ο Άκης παρέδωσε την κομματική τους ταυτότητα και το υπηρεσιακό του περίστροφο, ΜΕΧΡΙ ΝΑ διαλευκανθεί η προέλευση των πόρων του ? Κατάλαβα. Διεγράφη οριστικά. -Το πιάσατε, έτσι ?

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 104. Κάποιοι εξακολουθούν να ΠΑΡΑΠΟΙΟΥΝ τα γραφόμενά μου. Αυτοί οι κάποιοι θα έρθει πάλι η στιγμή που θα το παίζουν ότι δήθεν δεν είναι traders και δεν προλαβαίνουν και άλλα τέτοια ωραία.
  Όσα δεν φτάνει η αλεπού, τα φτάνουν οι γκουρούδες.

  Σκασίλα μου μεγάλη.
  Βρεεεεεεεεεεε αντί να κάτσετε γαλαρία και να βλέπετε τους Μαραντοναίους το παίζετε και γκουρούδες?

  Όταν ο Elias αγόραζε στο μεγαλύτερο bull market όλων των εποχών, τη τελευταία διετία για όσους δεν το πήραν χαμπάρι ντεεεεεεεε, εσείς το παίζατε πονηροί και τα χώνατε, στην καλύτερη. Στην χειρότερη για σας διαβάζατε Ρουμπινοκεφτέδες.
  Αλλά που να τα ξέρετε αυτά. Μόνο λόγια , λόγια, μπλά , μπλά και ηλεκτρολογικές φιλοσοφίες.

  Γκουρούδεςςςςςςςςςςςς είστε μέτριοι στην γκουρουδιά. Δεν αντέχετε τους πιο μάγκες απο εσάς. Δεν μπορείτε τους Real γκουρούδες.
  Μολογήστε το ντεεεεεεεεεε.

  Ο κύβος ερρίφθη, ο Τάκαρος απο σήμερα ξέρει που πάνε οι αγορές, αλλά σας αφήνω στην αμπαλοσύνη σας. Εσείς είστε μάγκες και σίγουρα τα ξέρετε καλύτερα.

  Μπεεεεεεεεεεεεεεεεεεεε

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 105. Μπεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεε

  Ι σ ω ς ακόμα προλαβαίνετε.

  Ερχεται Σ-Ο-Κ & Δ-Ε-Ο-Σ

  Οποιος δεν το έχει πάρει ακόμα χαμπάρι κακό του κεφαλιού του.................

  ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΜΗΝΥΜΑ: Κάτω τα χέρια από τον Ακη, τον ήρωα των παιδικών μας χρόνων.
  ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ, ΗΘΙΚΗ ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΗ ΤΟΥ ΕΞΟΝΤΩΣΗ.
  ΑΚΗ ΖΕΙΣ - ΕΣΥ ΜΑΣ ΟΔΗΓΕΙΣ!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 106. Σ-Ο-Κ & Δ-Ε-Ο-Σ στους σωλήνες.

  Ακόμα προλαβαίνετε να απολαύσετε το SEX. Όσοι πιστοί προσέλθετε. Έχει για όλους.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 107. Μην επαναλαμβάνεστε συνέχεια. Κάντε το

  Σ-Ο-Κ & Π-Ε-Ο-Σ

  Προσωπικά έχω χάσει τη λαλιά μου από την τιμή που μου έκανε το αφεντικό να γράψω δικό μου άρθρο στο υπέροχο τούτο blog... Η συγκίνηση είναι απερίγραπτη!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 108. Γράφει ο γαλακτικαλ: Δραματικές εξελίξεις σε ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ

  έχουν μείνει 20-30 χρόνια πίσω... Χέστηκε η φοράδα στ'αλώνι αν θα διασπαστεί ο ΣΥΡΙΖΑ, όπως είχε χεστεί αν έφυγε η Ντόρα από τη ΝΔ ή θα κάνει καινούργιο κόμμα. Είναι όλοι τους για πέταμα (ΓΤΠΚ - όποιος δεν κατάλαβε ΜΕΣΑ!! στο ΧΑΑ τώρα)και όσο και να διασπαστούν ή να επανασυντεθούν ο κόσμος τους έχει για γιαούρτια και ντομάτες..

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 109. Τάκαρε για την πορεία των αγορών που λες: Κάλλιο αργά παρά ποτέ!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 110. BREAKING NEWS!!!
  http://www.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_kathremote_1_08/06/2010_341265

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 111. Μαύρα κοράκια με νύχια γαμψά έπεσαν πάνω στην εργατιά...

  Ο Μπατατούδης πιάστηκε, ο Μπατατούδης πάει!!!

  ΜΑ ΔΕΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΤΙΠΟΤΑ ΣΩΣΤΟ ΣΕ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΧΩΡΑ;

  σημ: εξαιρείται φυσικά η μεγάλη ελληνική πολυεθνική που τα πάντα (εκτός από κάτι επενδυτές που ακόμα έρχονται) λειτουργούν Τ-Ε-Λ-Ε-Ι-Α.

  Γκουρούδες της γειτονιάς:
  υπάρχει ακόμα χρόνος και για σας...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 112. Μαρινέστατος

  SEX στους σωληνες ηθελες εεεε!!!

  παιξε μια μαλακια τωρα να ξεχαρμανιασεις...και τα ξαναλεμε αυριο........

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 113. gouroudesteros

  ""σημ: εξαιρείται φυσικά η μεγάλη ελληνική πολυεθνική που τα πάντα (εκτός από κάτι επενδυτές που ακόμα έρχονται) λειτουργούν Τ-Ε-Λ-Ε-Ι-Α.""

  τα 300 μιλλιον Ντολλαρς πριν ενα χρονο ηταν 200 μιλλιον γιουρο.

  Σημερα τα 300 μιλλιον ντολλαρς ειναι 260 μιλλιον γιουρο.....

  Τοπιασες το υπονοουμενο.......
  Οσο πια αργα.........τοσο πιο καλα........

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 114. 260 μιλλιον γιουρο...

  Με τόσα κάνεις μια διασπορά και αγοράζεις την γενικη τράπεζα, την Μηχανική, την ΑΛΚΟ, τα ΣΠΡΙ, τον Καλπίνη και σου μενουν και κάποια εκατ για κεφάλαιο κίνησης...
  Α και την ελληνική πολυεθνική στα 8... με δώρο τις σωβρακοφανέλλες του ΧΑΤΖ

  Τοπιασες το υπονοούμενο...
  Οσο πιο αργά... (το καταλάβεις)...τόσο πιο καλά....

  Π-Ο-Υ-Λ-Η-Σ-Τ-Ε να σωθείτε ΓΚΟΥΡΟΥΔΕΣ!!!!

  Ενας ευπαρουσίαστος κάτοχος μετρητών

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 115. Μα τον φορμάρανε και μας αρέσει.

  Θα μας αγοράζετε με 260 μιλλιον γιούρο και θα λέτε και ευχαριστώ.

  Ενας ευπαρουσίαστος κάτοχος σωλήνων

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 116. gouroudesteros εσένα θέλουμε για αρχηγό μας.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 117. Ο Α-Ρ-Χ-Η-Γ-Ο-Σ είναι Λιβύη και έρχεται γκουρούδες....

  Π Ο Υ Λ Η Σ Τ Ε να σωθείτε, αυτό που θα βλέπετε στο ταμπλό σε λίγο καιρό δεν θα το πιστεύετε!!!!!
  Α-Π-Ο-Π-Λ-Η-Θ-Ω-Ρ-Ι-Σ-Μ-Ο-Σ τιμών μετοχών...

  Ενας ευπαρουσίαστος κάτοχος μετρητών

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 118. Ενας ενας μη πλακωθει κανενας.....

  gouroudesteros
  Την Μηχανική, την ΑΛΚΟ, τα ΣΠΡΙ, τον Καλπίνη να τις παρει να τις κανει τι ?????

  για δοκιμασε να παρεις μετοχες της Ελληνικης πολυεθνικης, να δουμε ποσες θα βρεις.......

  Σωληνοπαίκτης
  Προσεξε πως παιζεται η σωληνατη μαλακια.
  1.Ταπωνεις τη μια οπη του σωληνα
  2.Βαζεις λιγο μελι στον κεφαλι του πουτσου σου.
  3.Με το μελι θα μασευτουν 2-3 μιγες, και μολις κολησουν τα ποδια τους στο μελι.με μια γρηγορη κινηση την εγκλωβιζεις με τον ταπωμενο σωληνα.
  Δοκιμασε το και δεν θα τη ξαναπαιξεις ποτε με το χερι.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 119. Εγώ έχω Α-Π-Ο-Π-Λ-Η-Θ-Ω-Ρ-Ι-Σ-Τ-Ε-Ι ας έρθει ο αρχηγός, ο στρατηγός και ο αρχιστράτηγος.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 120. Με την επιστροφή του αρχηγού μας επιστρέφει και η Intersat ως ΟΙΝΕΡΓΑ, η ΕΡΓΑΣ και η Θεσσαλική.

  ήταν το μόνο που μπορούσε να αλλάξει θετικά την ψυχολογία στο Χ.Α. ΠΤΩΣΗ ΤΕΛΟΣ!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 121. Ε - Ε - Ε Ρ Χ Ε Τ Α Ι

  ΚΑΙ ΑΓΟΡΆΖΕΙ ΤΑ Π-Α-Ν-Τ-Α

  ΚΟΛΠΟ η σύλληψη, ΚΟΛΠΟ...

  ο Α-Ρ-Χ-Η-Γ-Ο-Σ είναι φορτωμένος κανταφοπετροδόλλαρα.

  Πάρε τον ΠΑΟΚ και πάλι αρχηγέ
  πάρε την ομάδα του βορρά
  να πάρει κύπελλο ξανά!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 122. Γιαυτό αγοράζετε σωλήνες, πονηρούλια;
  Για να μην τον παίζετε με το χέρι;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 123. Σωληνοπαίκτης

  ειδες που μαθαινεις σιγα-σιγα.....

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 124. Δυο δυο θα τους παίρνω απο αύριο. Τι να μου κάνει ο ένας.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 125. πες τα gouroudesteros πες τα.
  ΣΟΚ και ΔΕΟΣ

  Π-Ο-Υ-Λ-Η-Σ-Τ-Ε να σωθείτε ΓΚΟΥΡΟΥΔΕΣ!!!!

  Έρχεται το ΠΑΣΟΚ και ΧΡΕΟΣ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 126. «Ο κύριος Γιώργος Καρατζαφέρης ζήτησε ακόμη να έρθει ο σκληρός δίσκος του Χριστοφοράκου που χειριζόταν η κυρία Τσακάλου και ο φάκελος από τη διάδοχο του κυρίου Ζαγοριανού.»

  τι αλλο να κρυβει αυτος ο σκληρος δισκος αραγε;
  ΟΥΟΥΟΥΟΥΟΥΟΥΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 127. Κύριε Zachmour επιμένετε να παραποιείτε τα γραφόμενα μου. Σε ότι έγραψα, κατά το ΠΑΡΕΛΘΟΝ, εσείς δεν αντιληφθήκατε πως έχετε να κάνει με μεγάλο μπαλαδόρο? Μην σας πνίγει ο εγωισμός της γκουρουδιάς.
  Οι real γκουρούδες ΑΓΟΡΑΖΟΥΝ γκουρουδιά, δεν την πουλούν όπως κάνουν όλοι οι πανίβλακες.
  Το πιάσατε έτσιιιιιι?

  Προσέξτε μην τυχόν και με τον τρόπο που σερφάρετε Ιντερνετικά βρείτε τον πάτο, όπως βρήκατε και την κορυφή των 2950, τότε που κάνατε μάγκα τον άμπαλο Επαγγελματία εμποράκο. Το πιάσατε και αυτό, έτσιιιι?
  Αφουγκραστείτε τον Τάκαρο και τον τρόπο που γράφει και πως τα γράφει.
  Μην γίνεστε γκουρουδοηλεκτρολόγος.
  Όταν θα έρθει η ώρα θα σας δώσω το σύνθημα, ΑΝ ΤΟ ΘΥΜΗΘΩ. Ότι ξέρουμε δεν σημαίνει ότι θα το μοιραστούμε κιόλας.
  Συμβουλή!
  Αφήστε τους άμπαλους καρπαζοεισπράκτορες να εκτεθούν. Εσείς γαλαρία αυτή τη φορά και απολαύστε τα τεκταινόμενα.

  Όλοι στου frapeziti για σοβαρό Τάκαρο.
  ΥΠΑΡΧΕΙ ΘΕΜΑ.
  Ελατε κύριε Zachmour για σοβαρή συζήτηση. Τάκαρος για όλα και μέσα σε όλα. STOP!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 128. Aς ενημερώσει παρακαλώ κάποιος τον χρήστη Τsimeni, ότι το να χρησιμοποιεί το φόρουμ, προκειμένου να απευθυνθεί σε μένα, ΕΡΗΜΗΝ εμού, είναι όχι μόνον unfair αλλά και κάπως κωμικό. Τόσο, όσο το να μιλάει κάποιος στο ντουβάρι απέναντί του.

  Το unfair –για να μη χρησιμοποιήσω καμιά πολύ βαρύτερη έκφραση- είναι αυταπόδεικτο : Έχω αποβληθεί και συνεπώς αδυνατώ να απαντήσω ΕΚΕΙ, ούτως ή άλλως.

  Αν και μια τέτοια συμπεριφορά είναι τυπική της γνωστής ομάδας (πχ το να εμφανίζονται σε γκρουπάκι, ώστε να χλευάσουν χρήστες που έχουν οριστικά διαγραφεί, γνωρίζοντας ότι οι τελευταίοι δεν είναι σε θέση να απαντήσουν), ωστόσο ειδικά από τον Τsimeni περίμενα να διαφοροποιηθεί. Τέλος πάντων.

  Αυτό εδώ το μπλογκ είναι ελεύθερο, για οποιονδήποτε. Ούτε διαγραφές μηνυμάτων γίνονται ούτε αποκλεισμοί ούτε κλειδώματα ούτε τίποτε. Τα αλήστου μνήμης καραγκιοζιλίκια με το φέϊς κοντρόλ του τύπου «-ξένε, πες μας με ποιό νικ γράφεις στο φόρουμ» κλπ, οι διαγραφές μηνυμάτων και λογαριασμών και όλες αυτές οι φαιδρότητες που λάμβαναν χώρα επί καθημερινής βάσης στην πάλαι ποτέ υπόγα –νυν «Παπατζήδες με Μαγιώ»-, προξενώντας τη γενική θυμηδία, είναι πρακτικές ΑΓΝΩΣΤΕΣ εδώ μέσα.

  Υπ’ αυτή τη σκοπιά, εάν ο Tsimeni ή ο κάθε Tsimeni είχε κάτι να πει, πολύ δε περισσότερο να διαμαρτυρηθεί, θα μπορούσε να έλθει να το γράψει εδώ χάμω. Αυτό ίσχυε και ισχύει, για όσο στέκει αυτό εδώ το μπλογκ. Εγώ να βάλω «φραγή» στους σχολιαστές του μπλογκ, αποκλείεται. Διότι, απ’ ότι κατάλαβα, αυτό αξιώθηκε, εμμέσως πλην σαφώς. Λοιπόν, αυτό δεν πρόκειται να γίνει ποτέ και να το πάρετε απόφαση. Ακόμη και εφόσον δεν υιοθετώ, συμμερίζομαι, ασπάζομαι το περιεχόμενο των σχολίων, ακόμη και εφόσον κάθετα διαφωνώ, και τότε ακόμη τα σχόλια θα μένουν στη θέση τους. «Ιερές αγελάδες» δεν αναγνωρίζω, ούτε πρόσωπα-ταμπού, υπεράνω κριτικής, ακόμη δε και σαρκασμού. Όποιος ενοχλείται, ανταπαντά.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 129. Tα ανωτέρω, ας διαμηνυθούν στον χρήστη Tsimeni, που πρώτος αυτός εισήγαγε στο διαδίκτυο την επαναστατική καινοτομία του «διαλόγου» μέσω δύο διαφορετικών portals, επιλέγοντας βέβαια για τον εαυτό του εκείνο με την μεγαλύτερη αναγνωσιμότητα, ενώ μάλιστα ο «συνομιλητής» είναι αποκλεισμένος. Oμολογουμένως, πρωτότυπο, αν και κάπως άβολο. Άσε που πρέπει να βασίζεσαι κάθε φορά στην τυχαία πληροφόρηρηση, ότι κάποιος έχει κάπου γράψει κάτι για σένα, σ’ ένα φόρουμ από το οποίο έχεις αποβληθεί και σπανίως παρακολουθείς.

  Επίσης, ας του διαμηνυθεί και το εξής : Δεν ξέρω πώς κοιτούν οι χάνοι. Εκείνο που ξέρω είναι πως εγώ ακούω/παρακολουθώ/διαβάζω/προσέχω/παρατηρώ ο,τιδήποτε με ενδιαφέρει, από οποιαδήποτε πηγή κι αν προέρχεται και παρωπίδες δεν φέρω. Ακόμη λοιπόν κι αν «άκουγα σαν χάνος που θα πάει ο Dow, πριν ένα χρόνο», ακόμη κι αν τώρα ακούω «σαν χάνος» που ΘΑ ξαναπάει ο Dow, είτε πάνω είτε κάτω, το σημαντικώτερο είναι ότι από τον συγκερασμό όλων αυτών των πληροφοριών, απόψεων και εν γένει ερεθισμάτων που καθημερινά –«σαν χάνος»- δέχομαι, καταλήγω σε ΠΡΟΣΩΠΙΚΕΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΚΙΝΗΣΕΙΣ.

  Αποφάσεις και κινήσεις τέτοιες, που να μαρτυρούν ότι ο χειριστής ΜΟΝΟΝ ΧΑΝΟΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ, όταν έρχεται η κρίσιμη η ώρα. Τούτο απεδείχθη και προσφάτως, όταν ΜΟΝΟΜΕΡΩΣ αποκαλύφθηκαν δημοσίως χαρτοφυλάκια, ΑΨΕΥΔΕΙΣ ΜΑΡΤΥΡΕΣ της χρηματιστηριακής πορείας ενός εκάστου και πάντως εμού. Ή μάλλον, ΜΟΝΟΝ ΕΜΟΥ, διότι από τους προφήτες όλους, κανείς δεν δέχτηκε να μας δείξει το δικό του το πορτοφολάκι, να δούμε κι εμείς πώς εξαργυρώθηκε τόση αριστοτεχνική γκουρουδιά.

  Τώρα, θέλω να ελπίζω πως δεν θα μου ξεφυτρώσει αύριο κάνας Μέγας Διδάσκαλος του Γένους, να μου πει ότι χάρη στις δικές του συμβουλές και οδηγίες διατηρούμαι σήμερα στην παρούσα κατάσταση. Κατάσταση ΑΠΟΔΕΔΕΙΓΜΕΝΑ ΚΑΛΗ, για να μην ξεχνιόμαστε. Από γκουρουδιά έχω χορτάσει, δίχως αυτό να σημαίνει ότι δεν κάνω και σήμερα χάζι κάθε νέα γκουρουδιά που θα τύχει να μου σερβίρεται, ακόμη κι από την Βίκη Παγιατάκη. Κι απ’ αυτήν, γιατί όχι ? Άλλος είπε για τριψήφιο δείκτη, άλλος για διψήφιο, άλλος για εξαψήφιο, ο καθένας τα δικά του, αλλά ΤΑ ΚΟΥΜΑΝΤΑ ΜΑΣ τα κάνουμε μόνοι και για πάρτη μας. Τουλάχιστον εγώ, έτσι τα κάνω.

  Στις αγορές δεν υπάρχουν «δικαιωμένοι» και μη. Υπάρχουν μόνον κερδισμένοι και χαμένοι. Δικαιωμένος πραγματικά είναι όποιος κερδίζει. Για λεφτά μιλάμε, όχι για ηθική ικανοποίηση, έτσι ? Δικαίωση επί χάρτου, μου είναι αδιάφορη. Επιτυχείς προβλέψεις, δίχως εξαργύρωση, ομοίως. Όταν ζητήθηκαν απτές αποδείξεις αυθεντικής γκουρουδιάς, όλοι κάναν το κορόϊδο. Αυτό ήταν όλο. Το αυγό του Κολόμβου. Η Ρόδος και το πήδημα.

  Τέλος, περαιτέρω «απάντηση» μόλις λήξει η «ποινή» μου, δεν χρειάζεται. Δεν υπάρχει καν «οφειλόμενη απάντηση», όπως εσφαλμένα εκλαμβάνει ο χρήστης του φόρουμ. –Από πού κι ως πού μου «οφείλει» εμένα απάντηση ; Ούτε καν τον λόγο του απηύθυνα. Με κάτι τενεκέδες διαπληκτίσθηκα και μάλιστα έχω ρητά εξαιρέσει τον εν λόγω από τη συμμορία των τεντζερέδων. Άρα : -Καμία απάντηση στο φόρουμ, στο οποίο μάλιστα πολύ αμφιβάλλω εάν θα επιστρέψω καν (αυτό είναι άλλο θέμα, προσεχές). Κάθε απάντηση εδώ, δεκτή και σεβαστή.

  Εκτός βέβαια, εάν κάποιοι προτιμούν να μην υπάρχει δυνατότητα ισοδύναμης απαντήσεως.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 130. Καταρχήν καλησπέρα σε Άμπαλους και μη.

  Ο Δάσκαλος παλαιότερα είχε πει ότι ο tsimeni είναι καλός στο κάτω, εκεί κόβει το μάτι του και μάλιστα του είχε σχεδόν προεξοφλήσει ότι δεν θα πάρει μυρωδιά την άνοδο και έτσι έγινε. (σιγά μην έχανε στοίχημα ο Δάσκαλος)
  Αυτό που έχω παρατηρήσει στην πτώση από τις 2900 μονάδες και κάτω είναι ο tsimeni δεν πήρε μυρωδιά τουλάχιστον μέσα στο capital παρά μόνο στις τελευταίες 300 μονάδες. Είναι εντυπωσιακό αυτό το στατιστικό, διότι δείχνει ότι οι αγορές αν δεν έχεις κρύο αίμα και λεφτά σε σκληρά νομίσματα σε ανύποπτο χρόνο θα σου κατεβάσουν τα παντελόνια.

  Με εκτίμηση
  Frapezitis

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 131. Μία απάντηση στον Μορφονιό (αν και με έχει κουράσει το στυλάκι σου) Μιλάτε με τον frapeziti για το πως μπορεί να σταματήσει η κρίση γιατί προφανώς είναι μύχια επιθυμία σας. Είναι πιθανό να έχετε δίκιο ότι η λύση της κρίσης να είναι αυτή. Να τυπωθούν άπειρα ευρώ και δολάρια έτσι ώστε τα χρέη των Κρατών να είναι αδιάφορα.

  ΟΜΩΣ αυτό που λέτε συμφέρει αυτούς που δεν έχουν λεφτά και είναι παρτάκηδες όπως εμείς ως λαός αλλά και άλλοι νότιοι. Οι άλλοι όμως που έχουν την εξουσία και τα λεφτά δεν τους συμφέρει καθόλου. Γιατί να το κάνουν? Δεύτερο ομοιδεάτες σας αλλά και εσείς οι ίδιοι λέτε ότι στο Αμέρικα που υπάρχει αντίστοιχο πρόβλημα τα τυπογραφεία δουλεύουν στο φουλ και το ισχυριζόσαστε χρόνια τώρα. Είδατε να βγήκαν από την κρίση?
  Τρίτον στην Ελλάδα η κατάσταση μυρίζει μπαρούτι οι ΔΥ τρώνε τον ένα πούλο πίσω από τον άλλο, σήμερα ακούω ότι η Ελευθεροτυπία ενημέρωσε το προσωπικό ότι θα έχει μειώσεις μισθών, υπερωριών και απολύσεις όσων είναι με μπλοκάκι, όσοι έχουν επαφές με την αγορά (όχι τα χρηματιστήρια) την πραγματική αγορά ξέρουν ότι δεν κυκλοφορεί σάλιο έξω. Στον κλάδο μου οι κατασκευαστικές δεν πληρώνουν τους μελετητές, οι οποίοι μελετητές κόβουν δελτία για να κατοχυρώσουν τα λεφτά τους με αποτέλεσμα να κάνουν τη δουλειά, να πληρώνουν μόνοι τους την παρακράτηση 20% και το ΦΠΑ 21% δηλαδή και τη δουλειά κάνουν και μπαίνουν μέσα 41% + άλλα 20% που θα πληρώσουν του χρόνου φορολογία ικετεύοντας τους λογιστές των κοινοπραξιών να τους δώσουν έστω το ΦΠΑ. Στα δημόσια σχολεία έχει δημιουργηθεί το αδιαχώρητο γιατί λεφτά για ιδιωτικά τέλος. Στα νοσοκομεία δεν υπάρχουν υλικά και φάρμακα για τίποτα και κλείνουν κλινικές, ελεύθεροι επαγγελματίες στο 99% των συζητήσεων λένε που θα πάνε τα λεφτά και αν η Νέα Ζηλανδία ή η Αυστραλία είναι καλύτερος προορισμός. Όλα αυτά που λέω δεν τα λέω χαριτολογώντας αλλά είναι πραγματικά γεγονότα. όλες οι χώρες από Ισπανία, Πορτογαλία μέχρι Ουγγαρία που ακούγεται ότι ζορίζονται απαντάνε ναι αλλά Ελλάδα δεν είμαστε. Γιατί το λένε αυτό? Για να μου πάρουνε τη ΜΟΝΤΑ? Νομίζετε ότι ξαφνικά ο Τρισέ θα αρχίσει να τυπώνει λεφτά και ξαφνικά οι ΔΥ θα πάρουν τα λεφτά τους πίσω και θα συνεχίσουμε να χτίζουμε και να αγοράζουμε Cayenne ακατάπαυστα??

  Είστε πολύ πολύ βαθιά νυχτωμένοι...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 132. Κύριε zachmour οι γκουρούδες σαν και εσάς πρέπει να είναι ακούραστοι.
  Έτσι επιβάλλει η γκουρουδιά.

  Είστε εκτός θέματος και η συζήτηση γίνεται αλλού.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 133. Να είστε καλά. Είστε όντως άλλη κλάση και δεν μπορώ να σας παρακολουθήσω. Καλή σας τύχη...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 134. παίζετε και Λόττο?
  Έχετε καμιά πρόβλεψη για ΤΖΟΚΕΡ?
  Το 12 πως σας φαίνεται?

  Γκουρούδεςςςςςςςςςςςςςςςς παραδεχτείτε το. Είστε αρρωστάκια. Έχετε στο αίμα σας τη γκουρουδιά.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 135. Good night good night

  Αύριο πάλι ξημερώνει μια υπέροχη μέρα, όπως όλες οι μέρες της ζωής μας. Μέρα για εργασία, μέρα για σχέδια και βόλτες με φραπόγαλα και ποδόγυρο.

  Χαλαρώστεεεεεεεεεεεεεεε μάγκεςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςς

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 136. Έτσι τρώγεστε μεταξύ σας και μετά λένε εμένα βασιλιά της ίντριγκας και ενορχηστρωτή της διχόνοιας. Για ηρεμήστε λίγο. Ούτε καν ζέστη δεν κάνει ακόμη.

  Πάντως φίλε Ζάχμουρ, ό,τι και να γίνει, ό,τι και να μηχανευτούν, τη ΜΟΝΤΑ δεν στην παίρνουν, που να χτυπάνε τον κώλο τους κάτω.

  Και για να σοβαρευτούμε, μοιράζομαι παρόμοια αντίληψη με τον Αρχισυντάκτη μου, περί της γενικότερης κατάστασης. Θα έλεγα ότι απλώς εγώ είμαι ένα κλικ πιό αισιόδοξος από εκείνον, για ορισμένους λόγους. Πρώτον, διότι η ασφυκτική έλλειψη ρευστότητας οφείλεται σε σημαντικό βαθμό σε λόγους ψυχολογίας, αλλά και –ιδίως- ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗΣ των ισχυρών κεφαλαίων, που βαστάνε πυρομαχικά για την ώρα μηδέν. Μοιραία, στο τέλος του έργου, η ρευστότητα αυτή θα απελευθερωθεί, όπως ακριβώς θα απελευθερωνόταν μια εκρηκτική κλανιά του Γίγαντα Kostoklani, που από ώρα προσπαθεί να συγκρατήσει, ενώ παρακολουθεί παράσταση στη Λυρική Σκηνή, φορώντας tuxedo κι έχοντας προηγουμένως καταβροχθίσει ένα τσουκάλι φασολάδα, συν ένα τάπερ σκορδαλιά, χώρια τις μπύρες.

  Δεύτερον, διότι οι δραστικές αντιλαϊκές πολιτικές που τώρα εξαπολύονται με τη μορφή πακέτων μέτρων, εάν τελικά δεν οδηγήσουν σε έκρηξη, τότε –το πιθανότερο- θα χωνευτούν και θ’ απορροφηθούν από τα πειθήνια κουτάβια του Παβλώφ, στα πλαίσια ενός νέου καθεστώτος, που θα ευνοεί αποκλειστικά τα σχέδια της παγκόσμιας πλουτοκρατίας (ακόμη τα θυμάμαι νεράκι ο άτιμος, από την εποχή που «καθοδηγούσα»).

  Με λίγα λόγια, όταν ηρεμήσει η κατάσταση, παγκοσμίως ομιλώ, τότε θα δούμε και το χρήμα. Ιδίως σε μια (τότε) αναδυόμενη αγορά όπως η εντόπια (από καιρού καταδυόμενη, http://www.mantri.gr/index.php?/topic/151-%ce%ba%ce%b1%cf%84%ce%b1%ce%b4%cf%85%cf%8c%ce%bc%ce%b5%ce%bd%ce%b7-%ce%b1%ce%b3%ce%bf%cf%81%ce%ac/), οι ευκαιρίες αναμφίβολα θα υπάρχουν. Και τότε θα είμαστε στους πρόποδες ενός νέου bull market, με το στοιχείο της υπερβολής να ξεχειλίζει, ειδικά στην πατρίδα της υπερβολής.

  Αυτό είναι το απλοϊκό, προβλέψιμο σενάριο. Το άλλο, είναι πιο ζόρικο και καλύτερα να μη χαλάσουμε τη διάθεσή μας, τέτοια ώρα.

  Φίλε Φραπεζίτη, δεν ξέρω εάν ο Tsimeni είναι καλός στο «κάτω» ή στο «πάνω». Και δεν ξέρω και τί θα μπορούσε να σημαίνει κάτι τέτοιο. Εξακολουθώ να θεωρώ ότι είναι συγκροτημένη προσωπικότητα, αλλά κάπως άτυχος, όσον αφορά το διαδικτυακό του περιβάλλον ή τουλάχιστον τόσο άτυχος, όσο ένα κατά τα λοιπά φυσιολογικό παιδί, που δυστυχώς του έλαχε να έχει για αδελφό τον Φόρεστ Γκαμπ, για αδελφή την Ελένη Λουκά, πρώτο εξάδελφο τον Κάτμαν και μπάρμπα τον Τζίλη.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 137. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 138. Εγώ τι σας φταίω κάθε φορά και ξεσπάτε πάνω μου?

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 139. ....έδωσε κανένας κάποια απάντηση στον αρχισυντάκτη, γιατί παρά ήταν βαριά η άποψη του για αυτήν την χώρα που βρίσκεται Βόρεια της Αφρικής κ δυτικά του Λίβανου.

  Πάνω- κάτω συμφωνώ με τον αρχισυντάκτη, περίμενα να μην έπαιρνε τόσο εύκολα την παρτίδα , έτσι για το ονορε μια αντιπαράθεση μια γκουρουδιά. Το ότι η αγορές κ τα κράτη δεν πεθαίνουν το ξέρουμε ολοι. Αλλά που κ που καμία Λεμαν σβου σε ντε- τε ή καμία ΕΣΣΔ διαλύεται. Γκουρούδες είπατε τίποτα ? ΤΙΠΟΤΑ ΕΙΠΑΤΕ.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 140. Θέλοντας να λειτουργήσω προσθετικά, σε συνέχεια του συλλογισμού του αρχισυντάκτη, για να μην περάσουν οι μεθοδεύσεις που τσαλαπατούν το δίκιο των εργαζομένων, χρειάζεται αποφασιστικός και οργανωμένος αγώνας με μπροστάρη το μπλοκ. Να υψωθούνε μπλόκα παντού στα αντιλαϊκά σχέδια της αστικής τάξης.
  Είναι κοντά η ανατροπή της πολιτικής που τρέφει την ανεργία και την αξιοποιεί προς όφελος του κεφαλαίου. Ο μόνος δρόμος είναι η εθνικοποίηση της ΜΟΝΤΑ και πάλη μέχρι την τελική νίκη, μέχρι την οριστική αποτίναξη του ζυγού του κεφαλαίου.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 141. O αρχισυντάκτης έχει δίκιο. Όλοι στα όπλα, να εξεγερθούμε. Όλοι στο Σύνταγμα να επαναστατήσουμε να μην δεχτούμε την καταπάτηση των δικαιωμάτων μας. Όχι άλλες απολύσεις στο δημόσιο, Ναι στις αυξήσεις των μισθών.
  Εμπρός λοιπόν σύντροφοι του blog. Με οδηγό τον αρχισυντάκτη να σηκωθούμε επιτέλους απο τις θέσεις μας. Η τρομοκρατία δεν θα περάσει. Η ΜΟΝΤΑ δεν θα βγει απο το ταμπλό. Όχι στη δημόσια πρόταση της ΜΟΝΤΑ.
  Εμπρός όλοι στους δρόμους.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 142. Εμπρός όλοι στους δρόμους...

  Τς τς τς...

  Σας βρίσκω πολύ ανενημέρωτους...

  Ο λαός είναι ήδη στους δρόμους, κλείσαν τα Τέμπη, γράψαν τον Πύργο τον Λευκό, σήμερα σειρά παίρνουν τα Προπύλαια.

  Ο λαός απαιτει στην σουπερκλίκα τον ΗΡΑΚΛΗ να ξαναδεί...

  Αγαπητέ Ζαχαρία, η κατάσταση στην Π-Ρ-Α-Γ-Μ-Α-Τ-Ι-Κ-Η αγορά είναι ακόμα πιο άσχημη από όσο την περιγράφεις.
  Οι μαυραγορίτες είναι έτοιμοι να πιάσουν δουλειά...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 143. πραγματικα καθησυχαστικος ο ηγετης ΓΑΠ στις χθεσινες του δηλωσεις σχετικα με τις φημες περι χρεοκωπιας και δραχμης, ετυχε να τις παρακολουθησω και με ελουσε κρυος ιδρωτας...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 144. Καλημέρα στους αξιότιμους αναγνώστες,
  να ξεκαθαρίσω κάτι γιατί γίνονται ίσως παρανοήσεις. Εγώ ούτε είμαι, ούτε το παίζω ούτε νομίζω ότι είμαι γκουρού. Άλλοι κάνουν διαρκώς εκτιμήσεις με ύφος χιλίων καρδιναλίων και (προσποιούνται ότι) γνωρίζουν τα πάντα. Αυτό αν όντως τα γνωρίζουν λέγεται γκουρού και αν όντως δεν τα γνωρίζουν λέγεται γκουρουδοηλεκτρολόγος.

  Εγώ αυτά που γράφω σαν σωστός δημοσιογράφος αυτού του αντικειμενικού blog αν δείτε μιλάω με γεγονότα. Αυτά που έγραψα στο προηγούμενο σχόλιό μου δεν είναι εκτιμήσεις. Είναι πραγματικότητες και αλήθειες από αυτά που ζω. Και δεν ζω στο Κερατσίνι ούτε είμαι απορριματοσυλλέκτης. Μηχανικοί, κατασκευαστικές εταιρείες ΔΕΝ πληρώνουν γιατί δεν παίρνουν ή λένε ότι δεν παίρνουν, γιατροί μεγάλου ιατρικού κέντρου εισηγμένου με υψηλές θέσεις ψάχνουν να βρουν θέσεις στο ΕΣΥ γιατί ο ιδιωτικός τομέας δεν τραβάει. Ιατρικές πράξεις κρίσιμες όπως αγγειογραφίες που απαιτούν ακριβά υλικά δεν γίνονται γιατί δεν φέρνουν πλέον υλικά αφού δεν πληρώνονται, φάρμακα κόβονται. Τα δημόσια σχολεία γεμίζουν καθώς δεν υπάρχουν λεφτά για ιδιωτικά. Οι μισθοί των ΔΥ κόπηκαν οριστικά (δεν νομίζω ότι υπάρχει γκουρού εδώ μέσα που να ισχυρίζεται ότι θα επανέλθει ποτέ στο ορατό μέλλον ο 13ος και 14ος μισθός). Πολύς κόσμος την ψάχνει για να φύγει στο εξωτερικό. Αυτά που λέω δεν είναι γκουρουδιές του τύπου εγώ πιστεύω ότι στο Νομισματοκοπείο τυπώνουν δραχμές γιατί έτσι, ή εγώ πιστεύω ότι τυπώνουν ευρώ γιατί αλλιώς, ή εγώ πιστεύω ότι δεν τυπώνουν καθόλου γιατί παραλλιώς. Αυτά ναι είναι γκουρουδιές που μπορεί να είναι σωστές μπορεί όχι. Αυτά που λέω εγώ είναι γεγονότα. Αν θέλετε να με αμφισβητήσετε η λέξε που ψάχνετε είναι ψεύτης ή φαντασιόπληκτος όχι γκουρού ή γκουρουδοηλεκτρολόγος.

  Αφού λοιπόν νομίζω ότι το ξεκαθαρίσαμε αυτό ας πάμε στο άλλο θέμα ότι όλα αυτά είναι θέμα ψυχολογίας και ότι μπορεί να αλλάξει και να τα αφήσουμε πίσω μας εύκολα. Πάλι με στοιχεία και όχι γκουρουδοπροφητικά ή γκουρουδοαισιόδοξα πώς διάολο θα γίνει αυτό? Τα επίπεδα του βιωτικού επιπέδου που είχαμε τα στηρίξαμε σε δάνεια που μας έφτασαν στο 120-150% του ΑΕΠ όταν έπρεπε να είμασταν στο 60%. Είχαμε λοιπόν μοιραστεί ανάμεσά μας γύρω στα 200-300δις παραπάνω και έτσι ζούσαμε στην κοσμάρα μας +++++ τα αρκετά δις των πακέτων στήριξης.

  Αυτά τα επόμενα 5χρόνια να πω όχι μόνο δεν θα τα έχουμε αλλά πρέπει να τα δώσουμε πίσω. Άρα μιλάμε ότι αν από το 1990-2010 φάγαμε 250δις παραπάνω από όσα έπρεπε από 2010 ως το (βάλτε ότι θέλετε εδώ) θα πρέπει να ζήσουμε χωρίς αυτά αλλά και να επιστρέψουμε και ένα σημαντικό ποσοστό από αυτά. Επειδή εδώ έχω ξεφύγει θα πει κάποιος από πραγματικά γεγονότα και μπαίνει λίγο ο παράγοντας εκτίμηση ρωτάω υπάρχει περίπτωση να μας αφήσουν να πάμε στο 500% χρέος, όταν βλέπεις ότι και χώρες σοβαρότερες ημών παίρνουν τα μέτρα που παίρνουμε και εμείς για να μην γίνουν σαν και εμάς.

  Εν τω μεταξύ όσα λεφτά φάγαμε αυτή την 20-30ετία τα βάλαμε σε παραγωγικές επενδύσεις χτίζοντας ότι χτιζόταν και όντας πρωτοπόροι στην κατανάλωση αυτοκινήτων, κινητών, τηλεοράσεων κλπ κλπ. Άκουγα σήμερα ότι η DUBAI Airways έκανε παραγγελία ρεκόρ 11δις για 32 αεροπλάνα από την ευρωπαική κοινοπραξία. Από εμάς τι μπορεί στο άμεσο ή λίγο πιο μακρινό μέλλον να αγοράσει κάποιος? Μόνο σπίτια και την ίδια τη γη. Βλέπετε εσείς που είστε αισιόδοξοι να μου πείτε τι άλλο μπορούμε να εξάγουμε ως χώρα?

  Αυτά και κλείνω επαναλαμβάνοντας γκουρού δεν είμαι, δεν θέλω να είμαι είμαι απλά ρεαλιστής και περιγράφω την πραγματικότητα που οι περισσότεροι από εμάς δυστυχώς αρνούνται να δουν. Αν η πραγματικότητα είναι αλλιώς ευχαρίστως να μου το πείτε να χαρώ και εγώ γιατί προφανώς και εμένα και τα παιδιά μου με συμφέρει να είναι αλλιώς τα πράγματα...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 145. Βλέπετε εσείς που είστε αισιόδοξοι να μου πείτε τι άλλο μπορούμε να εξάγουμε ως χώρα?==>

  Πορτοκαλια, παντοφλες, τυρογαλο, φακες, ελιτσες καλαμων, μπαμιες, κακοραμμενα ρουχα, μερικα απο τα πρωτα που μου ρχονται στο μυαλο. Εισαι υπερβολικος ! :P

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 146. Να εξάγετε εμένα.
  Κρατείστε μερικούς και εσείς. Είμαστε πολλοί.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 147. Πορτοκάλια που είναι όμως ακριβότερα από αυτά του Ισραήλ, λεμόνια ακριβότερα από της Ισπανίας. Τα σουπερμάρκετ είναι γεμάτα από παραδοσιακά Ελληνικά προϊόντα εισηγμένα από τη Λατινική Αμερική, την Ισπανία, την Ιταλία και το Ισραήλ σε φθηνότερες προφανώς τιμές. Δεν είμαι υπερβολικός αλήθεια είναι.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 148. Εγώ είμαι φτηνός. Βρίσκω πάτους, βρίσκω κορυφές και στο τέλος με ξεπατώνουν.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 149. συμφωνω, μπορει τα πραγματα να ειναι τοσο χαλια οσο τα περιγραφεις μα ειναι αναστρεψιμα (αυτο ισχυει παντου), το προβλημα σε εμας ειναι τα πανισχυρα κατεστημενα συμφεροντα που λυμαινονται τα παντα και φυσικα δεν θα τα παρατησουν ευκολα...

  στην κορυφη της πυραμιδας ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ, ΔΙΚΑΣΤΙΚΟΙ, ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ...
  επονται GOLDEN BOYS, ΠΡΟΝΟΜΙΟΥΧΟΙ ΒΟΛΕΜΕΝΟΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ, ΜΕΓΑΛΕΜΠΟΡΟΙ-ΜΕΣΑΖΟΝΤΕΣ...
  ακολουθει ΣΤΑΡΤΟΣ ΚΑΤΟΧΗΣ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ...

  vs

  ΜΙΚΡΟΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ, ΕΜΠΟΡΟΙ, και λοιποι της ελευθερης αγορας...
  ΙΔΙΩΤΙΚΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ, ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ (ΟΧΙ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ)...

  αυτος ειναι ο μελλοντικος εμφυλιος οσο τελματωνουν οι απαραιτητες αλλαγες, μακαρι να ημουν στην πρωτη ομαδα να σας τα ειχα αρπαξει ηδη κοροιδα της δευτερης, ουουουουχαχαχαχαχαχαχα...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 150. Απλά φίλε Blues να ξέρεις ότι οι έμποροι που πιθανόν να είσαι ένας από αυτούς που έχουν στήσει ένα μαγαζάκι εισάγοντας κάτι δεν είναι αυτό που μπορεί να δώσει την αντιστροφή του κλίματος. Η επιχειρηματικότητα δεν πρέπει να εξαντλείται στην εισαγωγή αγαθών που μετά τα αγοράζουν οι ΔΥ που όλοι κατηγορούμε για να πλουτίσουν οι έμποροι αυτοί. Αυτό δεν είναι δρόμος για να πάμε μπροστά αλλά για το τέλμα. Για μένα θα έπρεπε να βγει κάτι σαν στρατιωτικός νόμος που να λέει ότι όποιος φέρνει χρήμα στη χώρα όχι μόνο δεν πληρώνει φόρους αλλά επιδοτείται για κάποια χρόνια και όλες οι άλλες δραστηριότητες κυρίως οι εισαγωγικές τρώνε ένα ΦΠΑ πολυτελείας 100%. Ας μείνουμε και καμιά 10ρια χρόνια με το ίδιο αυτοκίνητο και την ίδια τηλεόραση, δεν πειράζει...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 151. Υ.Γ. όταν λέω φέρνει χρήμα στη χώρα εννοώ από παραγωγικές εξαγωγικές δραστηριότητες όχι από εισαγωγή βρώμικου χρήματος, προφανώς...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 152. δεν ειμαι φιλε ζαχμουρ, μα δεν εχεις δικιο, οποιαδηποτε υπεραξια ειναι κερδος για την οικονομια πολυ περισσοτερο βεβαια αυτη που βασιζεται σε παραγωγη, ετσι κι αλλιως δεν προτεινω λυσεις, περιγραφω απλα το υπαρχον καθεστως...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 153. Σε ρωτάω το εξής πολύ απλό: Αν εισάγουμε τα πάντα σε αυτή τη χώρα και οι μισοί είναι έμποροι που τα πουλάνε με κέρδος 20% και οι άλλοι μισοί είναι ΔΥ που τα αγοράζουν με τους μισθούς που παίρνουν από το Κράτος που προφανώς δανείζεται για να τους δώσει, μου λες ότι οι ΔΥ είναι κατακριτέοι για το χάλι στο οποίο θα έρθει η χώρα και οι έμποροι είναι προς μίμηση επειδή έβγαλαν 20% κέρδος? Σκέψου ότι όλοι αυτοί οι έμποροι που υποτίθεται ότι έχουν επιχειρηματική δραστηριότητα θησαύρισαν απλά γιατί υπήρχαν οι ΔΥ που τόσο κατηγορούν και ήταν οι πελάτες τους. Όμως αυτό είναι ένα σύστημα που δεν μπορεί να περπατήσει και την ευθύνη την έχουν όλοι. Σε ένα κράτος που συνέχεια μπαίνουν προϊόντα και βγαίνουν λεφτά δεν υπάρχει σωτηρία. Δεν είναι γκουρουδιά είναι απλά μαθηματικά.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 154. κατ' αρχην να εξηγησω οτι δεν κατακρινω κανενα, απλα καταγραφω τους προνομιουχους απο τη μια και τους μη προνομιουχους απο την αλλη, δε χρειαζεται να μπω σε λεπτομερειες, απλα για να διορθωθει η κατασταση πρεπει να ματωσουν περισσοτερο οι πρωτοι (για χαρη των οποιων δημιουργηθηκε το προβλημα), μεχρι στιγμης την πληρωνουν οι δευτεροι και καποιοι απο τους πρωτους σε μικρο βαθμο, δε θελω να αναλωθουμε σε λεπτομερειες του τι πρεπει ακριβως να γινει κλπ...
  η ζουγκλα που ζω μου εμαθε καλα το νομο της... επαναλαμβανω: μακαρι να ημουν στην πρωτη κατηγορια, και φυσικα ανταλλασω τη θεση μου με οποιον δυσαρεστημενο απο εκει ενδιαφερεται, τουλαχιστον προς το παρον...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 155. Bluesman η υπεραξια ειναι μεν επιθυμητη απο οπου κι αν προερχεται, αλλα πώς να το κανουμε, αλλο να εξαγεις αυτοκινητα κι αλλο να εξαγεις πατατες. Μιας και ειπα για αυτοκινητα η Ρουμανια σε 3 χρονια θα παραγει 500,000 αυτοκινητα. Τα στοιχεια του εμπορικου ισοζυγιου δειχνουν 33% των εξαγωγων σε σχεση με περσι τετοια περιοδο, με 18% ανοδο των εξαγωγων.

  Το νομισμα ειναι αν και παρακολουθει το ευρω , εχει σχετικα ελευθερη διακυμανση.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 156. 18% ανοδο εισαγωγων , διορθωνω.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 157. μια που το αναφερεις, γιατι η ελλαδα δεν παραγει πλεον αυτοκινητα;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 158. Γιατί δεν παράγει αυτοκίνητα? Γιατί δεν παράγει λάστιχα, γιατί δεν παράγει τίποτα? Γιατί φεύγουν όλες οι επιχειρήσεις από εδώ?

  Να σου δώσω μία απάντηση. Ο τελευταίος ναύτης σε ελληνικό πλοίο Παροναξίας παίρνει 3000-4000 ευρώ καθαρά. Και δεν αφήνει τώρα κανένα πλοίο να πλησιάσει Ελληνικό λιμάνι (βλ. Zenith) αν δεν προσλάβει Έλληνες ναυτικούς!! Γιατί? γιατί προτιμάνε Βούλγαρους που δουλεύουν και με το 1/5 αυτών των χρημάτων. Οι Δ.Υ. φταίνε και γι αυτό?

  Όλη η Ευρώπη έπαιρνε αυξήσεις με το σταγονόμετρο την τελευταία δεκαετία, εμείς παίρναμε 10% αυξήσεις το χρόνο (εδώ φταίνε σίγουρα οι ΔΥ). Θέλουμε να έχουμε ίδιους μισθούς με τη Ευρώπη αλλά με το αραλίκι μας. Ξέρετε κανέναν Έλληνα εργάτη σε εργοστάσιο? Οι Γερμανοί που τόσο πολύ λέμε ότι θέλουμε να έχουμε τις αποδοχές τους έχουν δεκάδες αν όχι εκατοντάδες χιλιάδες εργάτες σε εργοστάσια. Εδώ που να περάσει από το μυαλό του Έλληνα ότι μπορεί ο κανακάρης του να είναι εργάτης κάπου. Είναι βιώσιμο αυτό?

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 159. Κατι έγραψα χθες και το περάσατε στο ντούκου...

  Ε Ε ΕΡΧΕΤΑΙ ο αρχηγός φορτωμένος κανταφοπετροδόλαρα και θα τα αγοράσει όλα...

  ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΕΙΔΗΣΗ: ο Γ. Παπανδρεου στην Λιβύη και συνάντηση με τον Καντάφι για επενδύσεις στον κατασκευαστικό τομέα...

  Το πιάσατε το υπονούμενο έτσι;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 160. ας απαντησω μονος μου λοιπον:
  γιατι η κορυφη της πυραμιδας με συντονισμενες ενεργειες (καθενας στον τομεα του) αποφασισε πως το νοημα της ζωης βρισκεται για τον επιχειρηματια ειναι στη διαπλοκη με παραδειγματικη τιμωρια οποιουδηποτε προσπαθουσε να εισαγει «καινα δαιμονια», για τον επαγγελματια στην περιχαρακωση του σιγουρου κερδους του απο τυχον ανταγωνιστες και για τον απλο εργαζομενο στη θεση στο δημοσιο με δανεικα βεβαιως που χρεωθηκαμε ολοι...
  ετσι λοιπον φτασαμε να μην παραγουμε ουτε λεμονια, αυτη ειναι η ουσια...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 161. μη μου το πας στο ποιος φταιει, εγω λεω ποιος επωφελειται, ενδομυχα βεβαια παμε στη γνωστη ρηση του λενιν και δυο μας...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 162. @gouroudesteros
  κάπου διάβασα και για καλώδιο που θα συνδέει Κρήτη με Λιβύη... Νομίζω ότι ήμουν πρώτος που δήλωσα ότι με την επιστροφή BATMAN ΠΤΩΣΗ ΤΕΛΟΣ...

  γιατί πέρα από τα υπόλοιπα κάνουμε και ρεπορτάζ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 163. αλλαγή πορείας βλέπω... ο σκοπός με τα δάνεια δεν είναι να συμμαζευτούμε για να γίνουμε κράτος.

  Οι όροι είναι να μπορούμε να συνεχίσουμε να αποπληρώνουμε τα χρεολύσια. Οι εκδότες των πιστωτικών καρτών προτιμούν να πληρώνουμε το ελάχιστο ποσό καταβολής παρά να γίνει ολική εξώφληση.

  Αντιγράφω και λίγη ιστορία απο το πρώτο δάνειο της σύγχρονης Ελλάδας.

  //
  Το 1823 η Ελληνική Κυβέρνηση (Κουντουριώτης-Μαυροκορδάτος) ζήτησε και στις 26 Ιανουαρίου 1824 πήρε δάνειο από τους Αγγλους. Ενδιαφέρον παρουσιάζει να δούμε όλα τα σχετικά με τη σύναψη του δανείου καί τους ληστρικούς όρους που μας είναι γνωστά. Τα βρήκα στο εκπληκτικό έργο του Σιμόπουλου. Τα σχόλια, θαυμαστικά κλπ δικά μου).

  Υστερα από ένα δείπνο πού παράθεσε ό Λόρδος Δήμαρχος του Λονδίνου στό Mansion House, οι Έλληνες αντιπρόσωποι Ιωάννης Όρλάνδος και Ανδρέας Λουριώτης υπόγραψαν τη συνομολόγηση δανείου 800.000 λιρών του οίκου Loughnan και Ο' Brien. Οι όροι του δανείου ήταν εξουθενωτικοί. Το δάνειο συνομολογήθηκε για ποσό 800.000 λιρών στερλινών. Τιμή εκδόσεως 59%, ετήσιος τόκος 5% επί της ονομαστικής αξίας του δανείου, περίοδος αποπληρωμής 36 χρόνια. Γιά τήν αποπληρωμή οριζόταν παρακαταθήκη όλων των εθνικών κτημάτων, καθώς καί τών δασμών των τελωνείων, των αλυκών και των αλιεύσεων. Τιμή εκδόσεως 59% σήμαινε ότι, από τό ονομαστικό κεφάλαιο των 800.000 θά παραδίνονταν στήν Ελλάδα 454.000 λίρες !!! Και δεν ήταν μόνο αυτό: Από το ποσό αυτό αφαιρέθηκαν 80.000 ώς προκαταβολή τόκων δύο χρόνων καί 16.000 ώς χρεώλυτρα δύο χρόνων!!!

  Προσέξτε τώρα! Μας έχουν μείνει 358.700 λίρες. Άπό αυτό τό κεφάλαιο αφαιρέθηκαν 60.000 για δαπάνες: προμήθειες, έξοδα ελληνικής αντιπροσωπείας δώδεκα μηνών 5.000 λίρες, ιδιαίτερος λογαριασμός Όρλάνδου (μεγάλο μούτρο!!!) 5.900 λίρες, δάνειο Byron 4.000 (άλλος απο κεί) καί άλλα..

  Υπόλοιπο γιά παράδοση στην Ελλάδα μόνο 278.700. Άν υπολογίσουμε καί τους τόκους για το δάνειο του Byron τό ποσό πού έφθασε στήν Ελλάδα ήταν ακόμη μικρότερο. Ήταν ένα βουερό σκάνδαλο. Δάνειο ληστρικό, τοκογλυφικό καί χωρίς προηγούμενο στις διεθνείς συναλλαγές. Τό 59% ήταν ή χειρότερη τιμή σε σύγκριση με όλα τά δάνεια Άγγλων κεφαλαιούχων εκείνης της εποχής (Μεξικό 89%, Περού 88%, Κολομβία 84%, Ρωσία 81%, Χιλή 70%). Όλοι επέπεσαν με βουλιμία επάνω στό δάνειο, ωσάν λιμασμένα όρνεα καί το κατασπάραξαν. Εχθροί και φίλοι, Ελληνες καί «φιλέλληνες».

  Υπάρχουν όμως και χειρότερα.. Αρχές του '25 παίρνουμε και δεύτερο, υπερδιπλάσιο από το πρώτο δάνειο από τους Αγγλους, ονομαστικής αξίας 2.000.000 λιρών, από το οποίο, με τις ίδιες τοκογλυφίες και απατεωνίες Ελλήνων και ξένων, στην Ελλάδα έφθασε μόνο το ποσό των 232.558 στερλινών !!!
  //

  όσο υπάρχουν γκρίζες ζώνες, λίμανια, βραχονησίδες, παραλίες, πετρέλαια κοκ δεν φοβάμαι για τουτη τη χώρα που είναι βόρεια της Αφρικής κ Δυτικά της Συρίας.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 164. υποθετω πως πρεπει πλεον να συμμαζευτουμε λιγο για να αποπληρωνουμε τις δοσεις, να συμμαζευτουμε πολυ για να γινουμε κρατος δεν το θελει κανεις οπως καταλαβαινω...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 165. http://www.tanea.gr/default.asp?pid=2&ct=3&artid=4578482

  να αυτό που έλεγα πριν. Οπότε ο butcher να διορθώσει το κείμενο του βόρεια της Λιβύης και Δυτικά της Συρίας...


  Έλα ρε BATMANNNNNNNNNNNN.

  Πάντως μία αναστροφή στο κλίμα παρατηρείται. φέραμε το Μπατατούδη από τη Λιβύη, τον Μαντέλη από το Καζακστάν, ζητάμε πάλι το Χριστοφοράκο. Βλέπουμε να το παίρνουμε το Μουντιάλ!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 166. Κε Αρχισυντάχτα πάτε σε outsourcing για τις αλλαγές/διορθώσεις στα κείμενα -οσμίζομαι μειώσεις στις θέσεις εργασίας και περικοπές στα έξοδα!

  Αν και το κείμενο επιβεβαιώνει οτην γεωπολιτκή θέση αυτής της γής. Δεν ανήκουμε στην Δύση ούτε είμαστε ΝΑ της Ευρώπης.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 167. Έτσι όπως τη βλέπω τη Δύση νομίζω ότι οι επαφές του Ανδρέα με Καντάφι και Αραφάτ ήρθε η ώρα να αποδώσουν. Μέχρι και ο Κωστάκης που πλησίασε τους Ρώσους θα βγει προφητικός!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 168. Ζαχαρια
  Οπως τα λες και πολυ χειροτερα ειναι.
  Γενικα δεν γραφω μεγαλα κειμενα να εξηγω πως και τι, αλλα αν δεν ελθει χρημα απο εξω, ειτε μαυρο ειτε ασπρο....θα φαγωθουμε μεταξυ μας σε 2-3 μηνες

  ΑπάντησηΔιαγραφή