Δευτέρα, 5 Ιουλίου 2010

Ηλεκτρονικό φασκέλωμα και άλλες αρκουδιές

Τα λέγαμε από καιρό για τα προβλήματα της απογραφής των δημοσίων υπαλλήλοι, ότι δηλαδή δεν είναι παίξε-γέλασε η υπόθεση. Ομολογεί τώρα ο Πάγκαλος ότι «ίσως τελικά να μην πετύχει πλήρως η απογραφή». Μάλιστα. Πράγμα που σημαίνει πως ακόμη και μετά την απογραφή, και ΠΑΛΙ στο περίπου θα ξέρουμε τί διάολο συμβαίνει μέσα στο βόθρο του δημοσίου τομέα. Μας βλέπω να συμβιβαζόμαστε με ένα κατά προσέγγιση νουμεράκι, με περιθώριο σφάλματος κάνα δέκα τοις εκατό. Εντάξει, δεν θα τα χαλάσουμε τώρα για εκατό-διακόσιες χιλιάδες νοματαίους παραπάνω (παρακάτω αποκλείεται).

Όταν λέμε ότι στην Ελλάδα οι δημόσιοι υπάλληλοι είναι ΑΜΕΤΡΗΤΟΙ, κυριολεκτούμε. Το παράδοξο της υπόθεσης είναι ότι παρότι δεν μπορούσες -και δεν μπορείς- να τους μετρήσεις, εντούτοις μπορούσες –και συνεχίζεις να μπορείς- μια χαρούλα να τους πληρώνεις. –Αυτό πάλι πώς γίνεται, μπορεί να μου εξηγήσει κανείς ;

Και εδώ ακριβώς είναι το κλειδί της υπόθεσης : -Δεν μπορείς κύριε να τους μετρήσεις ; Σου δημιουργούν εμπόδια, σου βάζουν προσκόμματα, τρικλοποδιές, εφευρίσκουν προφάσεις, σε σαμποτάρουν με κάθε τρόπο. Οκέϋ, κατανοητά όλ’ αυτά και αναμενόμενα. Ωστόσο, υπάρχει τρόπος να τους ξετρυπώσεις, έναν προς έναν. Ο μισθός. Ναι, ναι, ο μισθός. Από δω και στο εξής και μέχρι να ολοκληρώσεις την απογραφή, εφαρμόζεις νέο σύστημα μισθοδοσίας. Το σύστημα λέγεται «τα λεφτά στο χέρι». Με λίγα λόγια, όποιος θέλει να πληρωθεί, θα εμφανίζεται να δούμε τη μούρη του, θα δείχνει ταυτότητα, θα συμπληρώνει σωστά το ερωτηματολόγιο της απογραφής και ΤΟΤΕ ΜΟΝΟ θα πληρώνεται, ΕΑΝ βέβαια δικαιούται μισθού, ήτοι, ΕΑΝ είναι ζωντανός, ΕΑΝ τα στοιχεία του είναι αληθινά, ΕΑΝ πράγματι απασχολείται σε συγκεκριμένη υπηρεσία, εάν, εάν, εάν και εφόσον. Κανένας μισθός για τους πεθαμένους.

Όποιος δεν εμφανιστεί, δεν πληρώνεται, μέχρι να εμφανιστεί. Ή μέχρι να πεθάνει. –Πόσον καιρό θ’ αντέξει στην πείνα ; Δύο μήνες, τρείς ; Μιλάμε πάντα για ζωντανούς, διότι οι ήδη πεθαμένοι δεν πεινάνε. Ε, κάποια στιγμή, όταν θα ψωμολυσσάξει, θα σκάσει μύτη, τί θα κάνει ; Και τότε θα τον μαντρώσεις για τα καλά. Επαναφέρω επίσης προς συζήτηση, το επαναστατικό σύστημα που έχω ξαναπροτείνει, αλλά δεν εισακούστηκα. Το σύστημα με τον ραδιοεντοπιστή.

Είχαμε εξηγήσει ότι η καλύτερη λύση, μια κι έξω, είναι να τους φορέσουν από έναν ραδιοεντοπιστή. Το σύστημα έχει δοκιμαστεί στις αρκούδες της Πίνδου και έχει πετύχει. Ανά πάσα στιγμή γνωρίζεις όχι μόνον πόσες αρκούδες διαθέτεις, αλλά επιπλέον γνωρίζεις και που έχει αράξει το κάθε ζωντανό. Δεν χρειάζεται να το ψάχνεις μέσα στο δάσος. Λες, νάτο το αρκούδι, το βλέπω στην οθόνη, έχει χωθεί σε μια σπηλιά και την έχει πέσει για ύπνο. Και ξέρεις τί σου γίνεται.

Η πατέντα με τον ραδιοεντοπιστή δεν είναι αστείο πράγμα. Μπορούν να τους τον φορέσουν στο λαιμό, με λαιμαριά που να κλειδώνει με λουκέτο ή διαφορετικά (αλλά αυτό έχει μεγαλύτερο κόστος), να τους τον φορμάρουν σε μορφή εμφυτεύματος στα καπούλια. Υπάρχουν τρόποι, εφόσον υπάρχει η πολιτική βούληση. Ακολούθως, το μόνο που έχουν να κάνουν οι υπεύθυνοι είναι να μετράνε τα σήματα που εκπέμπονται στις οθόνες τους και να τσεκάρουν τις θέσεις τους. Το πιθανότερο βέβαια είναι ότι ο τάδε υπάλληλος της Νομαρχίας Αθηνών θα δίνει στίγμα κάπου στην Πίνδο, όπου θα έχει πάει με την παρέα του για παράνομο κυνήγι. Νίβα φτιαγμένο, σκύλοι στο ξύλινο κουτί από πίσω, καραμπίνες, δίκαννα στο πορτμπαγκάζ, σένια-καθαρά, τσοκαρισμένα δύο και τέσσερα άστρα, φυσίγγια μυριάδες, φραπεδιά στο κύπελο και φύγαμε.

Μοιραία ανακύπτει ο κίνδυνος να συγχέονται οι κυνηγοί δημόσιοι υπάλληλοι με τις αρκούδες που ζούν στον ίδιο βιότοπο. Δηλαδή, δεν το έχω απίθανο να βγάλει ξαφνικά ανακοίνωση ο Αρκτούρος (φουμάρουν μυστήριο stuff αυτοί) ότι ο πληθυσμός των αρκούδων, από σαράντα που ήταν μέχρι σήμερα, εκτινάχθηκε ανεξήγητα κατά το τριήμερο στις πέντε χιλιάδες διακόσες τριάντα δύο, για να υποχωρήσει τη Δευτέρα –και πάλι ανεξήγητα- στις εκατόν ογδόντα επτά (οι εκατόν σαράντα επτά θα είναι τίποτα κοπανατζήδες, που είπαν να κάτσουν καμιά βδομαδούλα ακόμη, να πάρουν τον αέρα τους, ν’ αλλάξουν αίμα). Τέλος πάντων, αυτές οι τεχνικές λεπτομέρειες λύνονται, δεν είναι θέμα. Στο φινάλε, ας πουλήσουν όλες τις αρκούδες στους γύφτους, ώστε να ξέρουμε ρε αδελφέ ότι όταν έχουμε στίγμα από Πίνδο, είναι εκατό τοις εκατό σκαστός δημόσιος υπάλληλος, που έχει πάει για ζαρκάδι. Δε γίνεται τώρα, για σαράντα ζωντανά, ν’ αναστατώνεται κοτζάμ υπερεσία και να χάνουμε τον μπούσουλα.Άμα τώρα τύχει και μας αφήσει χρόνους κάνας δημόσιος υπάλληλος, και πάλι θα το καταλάβουμε από το ραδιοσήμα, διότι δεν θα είναι φυσιολογικό να είναι εντελώς ακίνητος έναν ολόκληρο μήνα. Σημαίνει ότι εάν ψάξουμε, κάπου θα τον βρούμε τούμπανο. Οπότε, τον διαγράφουμε αμέσως από τις λίστες μισθοδοσίας, όχι όπως παλιά, που του κάνανε μεταφορά οστών στο οστεοφυλάκιο κι αυτός ακόμη έπαιρνε μηνιάτικο. Τον σβήνεις λοιπόν από τις λίστες, ελπίζοντας να μην έχει αφήσει ξοπίσω του καμιά γρηά, να μασάει σύνταξη και παραγγέλνεις και στον Αρκτούρο να του γράψει κάναν επικήδειο, απ’΄αυτούς τους ωραίους, τους φιλοζωϊκούς : «"Έφυγε" ο Βρασίδας : Απεβίωσε χθες βράδυ ο Βρασίδας, ο γλυκύτατος μεγαλόσωμος αρσενικός δημόσιος υπάλληλος, γνωστός σε όλους τους δασοφύλακες της Πίνδου για τη αγάπη του στο μέλι, τα παιχνίδια στη λίμνη και τις πολυήμερες κοπάνες από την υπηρεσία του. Αντίο Βρασίδα, θα μας λείψεις»

Αυτά γράφαμε πριν καιρό και γελούσαν τότε ορισμένοι, ότι δήθεν υπερβάλαμε. Κι έρχεται σήμερα ο Πάγκαλος και μιλάει ευθέως για «εργαζόμενους που πληρώνονται με ψεύτικα ονόματα». Ορίστε μας. Στην πραγματικότητα, αυτό που κάνει ο πονηρός ο Πάγκαλος είναι να προλειάνει το έδαφος ώστε σταδιακά να περάσει στη συνείδηση του κόσμου η απογραφή ως τάχα «τεχνικώς ανέφικτη». Διότι μάγκες μου, αυτό που ΗΔΗ ΞΕΡΟΥΝ, βάσει των μέχρι τώρα δειγμάτων, είναι πως ο πραγματικός αριθμός ανέρχεται σε αστρονομικά νούμερα. Καμμία σχέση με οχτακόσιες χιλιάδες και τέτοια αστεία. Μιλάμε για υπερδιπλάσιους. Που στο κάτω-κάτω, αυτό δεν χρειάζεται ΚΑΜΙΑ απογραφή για να το διαπιστώσεις. Παίρνεις απλά τις λίστες μισθοδοσίας και κάνεις τη σούμα. Σου βγαίνει ένα νούμερο. ΑΥΤΟ είναι το νούμερο. Δεν θέλει μυαλό.

Αυτό λοιπόν το απλούστατο νουμεράκι, ενώ το ξέρουν, δεν τολμούν να το ξεστομίσουν. Εάν ακουστεί, όχι από το ευρώ θα μας πετάξουν, από τον πλανήτη θα μας πετάξουν. –Ποιόν πλανήτη; Από τον γαλαξία θα μας διώξουν. Θα μας βάλουν σε κάψουλες και θα μας ξαποστείλουν ΟΞΩ από το διάστημα. Το κόλπο, λοιπόν, της απογραφής αποσκοπεί στο να καθυστερήσει όσο είναι δυνατόν η ανακοίνωση του περιβόητου αριθμού-γρίφου των δημοσίων υπαλλήλων. Εν τω μεταξύ, μέχρι να γίνει αυτό, θα έχει κάπως ξεκαθαρίσει η κατάσταση, με τη διακοπή μισθοδοσίας σε πεθαμένους, ανύπαρκτους, πλαστοπρόσωπους και κάθε λογής λαμόγια, που τόσα χρόνια κονομάνε έναν και δύο και τρείς και πέντε μισθούς, δίχως να τους ενοχλεί κανείς. Κοντολογής, αυτό το πράγμα που λέγεται «απογραφή» δεν τελειώνει ποτέ. Σαν το υφαντό της Πηνελόπης. Δεν πρέπει να τελειώσει ποτέ, διότι εάν τελειώσει αυτό, θα τελειώσουμε κι εμείς.

13 σχόλια:

 1. Ε-Γ-Ω δεν έχω πρόβλημα να βάλω το αρκουδοτσιπάκι της Πίνδου.

  Δεν είμαι ΔΥ ούτε μέχρι τώρα έχω πάρει μισθό απο το δημόσιο.

  Αναρωτιέμαι, εαν πάω με την ταυτότητά μου, συμπληρώσω το ερωτηματολόγιο και αρχίσω Ε-Π-Ι-Τ-Ε-Λ-Ο-Υ-Σ να πληρώνομαι σαν δημόσιος υπάλληλος δηλώνοντας ότι δουλεύω ως πχ σιτιστής περιστεριών στο προαύλιο της Βουλής ΘΑ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ ΚΑΝΕΙΣ;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Swear φοβάμαι οτι η όλη υπόθεση καταγραφής των ΔΥ απο μόνη της είναι η μία πλευρά της πυραμίδας (οπτική γωνία).

  Μήπως φωτογραφίζει η όλη προσπάθεια την μελλοντική αγορά κάποιου σούπερ-ντούπερ "ειδικού λογισμικού" που θα καταφέρνει την καταμέτρηση των ΔΥ σε Α' φάση του Λ.Α. (Λεκανοπέδιο Αττικής) και σιγά-σιγά δια την υπόλοιπη Ελλάδα.

  Από όσο γνωρίζω αυτά τα προγράμματα είναι "πανάκριβα" διότι ενσω-αιματώνουν διπλοπύρινους επεξεργαστές και απαιτούν υψηλές ικανότητες χειρισμού και πολλές ώρες εκμάθησης (κάτι σαν την Fortran 77).

  Συνήθως το πολύ μία εταιρεία, καταφέρνει να πληρή τους όρους για να μπεί σε αυτούς τους διαγωνισμούς....το έπιασες το υπονοούμενο!!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. χεχε σου λέει που να το βγάλουμε αυτό το νούμερο; θα μας κρεμάσουν κουδούνια; (όχι ότι δεν μας έχουν κρεμάσει ήδη).

  Έχω και άλλη ιδέα για την καταμέτρηση τους, πέρα από τους ραδιοεντοπιστές του swear που όπως και να το κάνουμε είναι και ακριβή λύση (άντε να αγοράσεις ραδιοεντοπιστές...μίζες, επιτροπές, σικέ διαγωνισμοί...ταλαιπωρία) η καλύτερη λύση είναι η δειγματοληπτική.

  Τι κάνεις; Γκάλοπ στο δρόμο. Όχι με βλοσυρούς κουστουμάτους και τέτοια πράγματα να φοβηθεί ο κόσμος. Βάζεις κανά 2-3 ωραία γκομενάκια, με σορτσάκια, φουστίστες, τακουνάκια κτλ να ρωτάνε τον κόσμο: "εσείς τι δουλειά κανάτε? " άντε και κανένα "που θα πάτε διακοπές;" για ξεκάρφωμα.

  Δεν χρειάζετε μεγάλη δείγμα. Περίπου 200-300 άτομα. Από εκεί και ύστερα αναλαμβάνει ο Νόμος των Μεγάλων Αριθμών (όποιος δεν ξέρει τι είναι ο εν λόγω Νόμος...ξέρει τι να κάνει, αν και θα το έχει κάνει ήδη από μόνος του με αυτό το χαα): αναγωγή στον πληθυσμό και ΤΣΟΥΠ το μαγικό νουμεράκι!!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Α και μιας που σε βρήκα...ρε συ γκουρουδεστερε πιάσε τον ΜΥΑΛΟ και πες του ότι εσύ δεν είσαι εγώ γιατί με έχει πρήξει με ΠΜ ότι εγώ είμαι εσύ. Λοιπόν, εγώ είμαι εγώ αν και δεν ξέρω ποιός είσαι εσύ.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. Επειδή μου αρέσει πολύ ο τρόπος της δικής σου καταμέτρησης, εαν μου υποσχεθείς ότι το γκάλοπ θα τελειώσει στο υπερπολυτελές γραφείο μου μένει μόνο να μου υποδείξεις με ποιόν τρόπο μπορώ να πιάσω τον ΜΥΑΛΟ...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. Πανεύκολο. Ακού να δεις τι θα κάνεις, θα διαδόσεις ότι είσαι χήρα με επτά ορφανά και χρωστάς σε τοκογλύφους και τράπεζες, ως εκ τούτου θα πρέπει να πουλήσεις την υπέροχη μονοκατοικία σου (που έχτισε ο μακαρίτης με τον ιδρώτα του) στον Διόνυσο έναντι πινακιού φακής.

  ΤΣΟΥΠ θα ξετρυπώσει αιφνής ο μούργος!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 7. Κανένας μισθός για τους πεθαμένους. Κατά το " no country for old men"....μεγαλοφυές φίλτατε... :)

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 8. Ορίστε, όπως ακριβώς τα έλεγα. Άλλο πάλι δημοσίευμα, σημερινό : Πληθαίνουν λέει τα εμπόδια στο δρόμο της απογραφής των δημοσίων υπαλλήλων. Κάθε μέρα θα μας το παρουσιάζουν όλο και πιό δύσκολο, μέχρι να το χωνέψουμε ότι οι Δ/Υ είναι ΑΜΕΤΡΗΤΟΙ. Το έγραφα από χτες, ότι το πάνε λάου-λάου, ώστε να μας πούνε στο τέλος ότι τελικά δεν βγαίνει άκρη.

  Ψάχνουν λέει και για «εικονικούς» υπαλλήλους. «Εικονικοί υπάλληλοι», όπως λέμε εικονική πραγματικότητα. Ε ρε, τί πενταθεσίτες έχουν να βγούν στη φόρα. Αυτά δεν γίνονται πουθενά στον κόσμο. Άκου εκεί, εικονικοί υπάλληλοι.

  Τους φοβούνται, δεν τολμούν να τους μετρήσουν. Θα βγει απίστευτη μπόχα έτσι και τους μετρήσουν, θα πρέπει να πάνε φυλακή δεκάδες χιλιάδες κόσμος, από υπουργοί, μέχρι παρατρεχάμενοι γραμματείς και φαρισαίοι υποκριτές, υπαλλήλοι διάφοροι, μαϊμούδες, χιμπατζήδες, γίββωνες, γορίλλες, όλα τα πιθηκοειδή. Εδώ μιλάμε για φαγοπότι δεκαετιών, τρικούβερτο.

  Γι’ αυτό και η Πηνελόπη προτιμάει να κάνει την κορόϊδα και να ξαναρχίζει από την αρχή το υφαντό της, την ίδια ώρα που οι μνηστήρες συνεχίζουν να τρώνε το βιός της, γλεντοκοπώντας.

  Τοι κακό είναι ότι δεν πρόκειται να εμφανιστεί κανένας Οδυσσέας, να τους λιανίσει όλους αυτούς τους κοπρίτες, να τελειώνουμε με τις βδέλλες μια και καλή.

  Αυτός πάλι ο καινούργιος ο Nastyknight έχει καμιά σχέση με τον Nastybishop ? Ωρέ Χρηστάρα, εσύ είσαι ρε περίεργε ή κάνας κλώνος σου ?

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 9. Ορίστε, όπως ακριβώς τα έλεγα. Άλλο πάλι δημοσίευμα, σημερινό : Πληθαίνουν λέει τα εμπόδια στο δρόμο της απογραφής των δημοσίων υπαλλήλων. Κάθε μέρα θα μας το παρουσιάζουν όλο και πιό δύσκολο, μέχρι να το χωνέψουμε ότι οι Δ/Υ είναι ΑΜΕΤΡΗΤΟΙ. Το έγραφα από χτες, ότι το πάνε λάου-λάου, ώστε να μας πούνε στο τέλος ότι τελικά δεν βγαίνει άκρη.

  Ψάχνουν λέει και για «εικονικούς» υπαλλήλους. «Εικονικοί υπάλληλοι», όπως λέμε εικονική πραγματικότητα. Ε ρε, τί πενταθεσίτες έχουν να βγούν στη φόρα. Αυτά δεν γίνονται πουθενά στον κόσμο. Άκου εκεί, εικονικοί υπάλληλοι.

  Τους φοβούνται, δεν τολμούν να τους μετρήσουν. Θα βγει απίστευτη μπόχα έτσι και τους μετρήσουν, θα πρέπει να πάνε φυλακή δεκάδες χιλιάδες κόσμος, από υπουργοί, μέχρι παρατρεχάμενοι γραμματείς και φαρισαίοι υποκριτές, υπαλλήλοι διάφοροι, μαϊμούδες, χιμπατζήδες, γίββωνες, γορίλλες, όλα τα πιθηκοειδή. Εδώ μιλάμε για φαγοπότι δεκαετιών, τρικούβερτο.

  Γι’ αυτό και η Πηνελόπη προτιμάει να κάνει την κορόϊδα και να ξαναρχίζει από την αρχή το υφαντό της, την ίδια ώρα που οι μνηστήρες συνεχίζουν να τρώνε το βιός της, γλεντοκοπώντας.

  Τοι κακό είναι ότι δεν πρόκειται να εμφανιστεί κανένας Οδυσσέας, να τους λιανίσει όλους αυτούς τους κοπρίτες, να τελειώνουμε με τις βδέλλες μια και καλή.

  Αυτός πάλι ο καινούργιος ο Nastyknight έχει καμιά σχέση με τον Nastybishop ? Ωρέ Χρηστάρα, εσύ είσαι ρε περίεργε ή κάνας κλώνος σου ?

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 10. Ορίστε, όπως ακριβώς τα έλεγα. Άλλο πάλι δημοσίευμα, σημερινό : Πληθαίνουν λέει τα εμπόδια στο δρόμο της απογραφής των δημοσίων υπαλλήλων. Κάθε μέρα θα μας το παρουσιάζουν όλο και πιό δύσκολο, μέχρι να το χωνέψουμε ότι οι Δ/Υ είναι ΑΜΕΤΡΗΤΟΙ. Το έγραφα από χτες, ότι το πάνε λάου-λάου, ώστε να μας πούνε στο τέλος ότι τελικά δεν βγαίνει άκρη.

  Ψάχνουν λέει και για «εικονικούς» υπαλλήλους. «Εικονικοί υπάλληλοι», όπως λέμε εικονική πραγματικότητα. Ε ρε, τί πενταθεσίτες έχουν να βγούν στη φόρα. Αυτά δεν γίνονται πουθενά στον κόσμο. Άκου εκεί, εικονικοί υπάλληλοι.

  Τους φοβούνται, δεν τολμούν να τους μετρήσουν. Θα βγει απίστευτη μπόχα έτσι και τους μετρήσουν, θα πρέπει να πάνε φυλακή δεκάδες χιλιάδες κόσμος, από υπουργοί, μέχρι παρατρεχάμενοι γραμματείς και φαρισαίοι υποκριτές, υπαλλήλοι διάφοροι, μαϊμούδες, χιμπατζήδες, γίββωνες, γορίλλες, όλα τα πιθηκοειδή. Εδώ μιλάμε για φαγοπότι δεκαετιών, τρικούβερτο.

  Γι’ αυτό και η Πηνελόπη προτιμάει να κάνει την κορόϊδα και να ξαναρχίζει από την αρχή το υφαντό της, την ίδια ώρα που οι μνηστήρες συνεχίζουν να τρώνε το βιός της, γλεντοκοπώντας.

  Τοι κακό είναι ότι δεν πρόκειται να εμφανιστεί κανένας Οδυσσέας, να τους λιανίσει όλους αυτούς τους κοπρίτες, να τελειώνουμε με τις βδέλλες μια και καλή.

  Αυτός πάλι ο καινούργιος ο Nastyknight έχει καμιά σχέση με τον Nastybishop ? Ωρέ Χρηστάρα, εσύ είσαι ρε περίεργε ή κάνας κλώνος σου ?

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 11. Ορίστε, όπως ακριβώς τα έλεγα. Άλλο πάλι δημοσίευμα, σημερινό : Πληθαίνουν λέει τα εμπόδια στο δρόμο της απογραφής των δημοσίων υπαλλήλων. Κάθε μέρα θα μας το παρουσιάζουν όλο και πιό δύσκολο, μέχρι να το χωνέψουμε ότι οι Δ/Υ είναι ΑΜΕΤΡΗΤΟΙ. Το έγραφα από χτες, ότι το πάνε λάου-λάου, ώστε να μας πούνε στο τέλος ότι τελικά δεν βγαίνει άκρη.

  Ψάχνουν λέει και για «εικονικούς» υπαλλήλους. «Εικονικοί υπάλληλοι», όπως λέμε εικονική πραγματικότητα. Ε ρε, τί πενταθεσίτες έχουν να βγούν στη φόρα. Αυτά δεν γίνονται πουθενά στον κόσμο. Άκου εκεί, εικονικοί υπάλληλοι.

  Τους φοβούνται, δεν τολμούν να τους μετρήσουν. Θα βγει απίστευτη μπόχα έτσι και τους μετρήσουν, θα πρέπει να πάνε φυλακή δεκάδες χιλιάδες κόσμος, από υπουργοί, μέχρι παρατρεχάμενοι γραμματείς και φαρισαίοι υποκριτές, υπαλλήλοι διάφοροι, μαϊμούδες, χιμπατζήδες, γίββωνες, γορίλλες, όλα τα πιθηκοειδή. Εδώ μιλάμε για φαγοπότι δεκαετιών, τρικούβερτο.

  Γι’ αυτό και η Πηνελόπη προτιμάει να κάνει την κορόϊδα και να ξαναρχίζει από την αρχή το υφαντό της, την ίδια ώρα που οι μνηστήρες συνεχίζουν να τρώνε το βιός της, γλεντοκοπώντας.

  Τοι κακό είναι ότι δεν πρόκειται να εμφανιστεί κανένας Οδυσσέας, να τους λιανίσει όλους αυτούς τους κοπρίτες, να τελειώνουμε με τις βδέλλες μια και καλή.

  Αυτός πάλι ο καινούργιος ο Nastyknight έχει καμιά σχέση με τον Nastybishop ? Ωρέ Χρηστάρα, εσύ είσαι ρε περίεργε ή κάνας κλώνος σου ?

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 12. Ορίστε, όπως ακριβώς τα έλεγα. Άλλο πάλι δημοσίευμα, σημερινό : Πληθαίνουν λέει τα εμπόδια στο δρόμο της απογραφής των δημοσίων υπαλλήλων. Κάθε μέρα θα μας το παρουσιάζουν όλο και πιό δύσκολο, μέχρι να το χωνέψουμε ότι οι Δ/Υ είναι ΑΜΕΤΡΗΤΟΙ. Το έγραφα από χτες, ότι το πάνε λάου-λάου, ώστε να μας πούνε στο τέλος ότι τελικά δεν βγαίνει άκρη.

  Ψάχνουν λέει και για «εικονικούς» υπαλλήλους. «Εικονικοί υπάλληλοι», όπως λέμε εικονική πραγματικότητα. Ε ρε, τί πενταθεσίτες έχουν να βγούν στη φόρα. Αυτά δεν γίνονται πουθενά στον κόσμο. Άκου εκεί, εικονικοί υπάλληλοι.

  Τους φοβούνται, δεν τολμούν να τους μετρήσουν. Θα βγει απίστευτη μπόχα έτσι και τους μετρήσουν, θα πρέπει να πάνε φυλακή δεκάδες χιλιάδες κόσμος, από υπουργοί, μέχρι παρατρεχάμενοι γραμματείς και φαρισαίοι υποκριτές, υπαλλήλοι διάφοροι, μαϊμούδες, χιμπατζήδες, γίββωνες, γορίλλες, όλα τα πιθηκοειδή. Εδώ μιλάμε για φαγοπότι δεκαετιών, τρικούβερτο.

  Γι’ αυτό και η Πηνελόπη προτιμάει να κάνει την κορόϊδα και να ξαναρχίζει από την αρχή το υφαντό της, την ίδια ώρα που οι μνηστήρες συνεχίζουν να τρώνε το βιός της, γλεντοκοπώντας.

  Τοι κακό είναι ότι δεν πρόκειται να εμφανιστεί κανένας Οδυσσέας, να τους λιανίσει όλους αυτούς τους κοπρίτες, να τελειώνουμε με τις βδέλλες μια και καλή.

  Αυτός πάλι ο καινούργιος ο Nastyknight έχει καμιά σχέση με τον Nastybishop ? Ωρέ Χρηστάρα, εσύ είσαι ρε περίεργε ή κάνας κλώνος σου ?

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 13. Αρκουδιά δεν θα ειναι ...μεγαλη γκουρουδιά θα ειναι η απογραφη, αν και οταν .....
  Αλλά τωρα που το καλοσκεφτομαι,δεν τον βρισκω καλη ιδεα τον ραδιοεντοπισμο ,καθως θα κοπουν
  μαχαιρι ευχαριστες ασχολιες (εν ωρα εργασιας)
  οπως : ψωνια ,θαλασσινα μπανια , επισκεψη στο γυμναστηριο ή στο κομωτηριο , ραντεβου και καφες με τον γκομενο ή τις φιλες...γιατι...οπως νηστικο αρκουδι δεν χορευει, ετσι και τσαντισμενος δ.υ. δε δουλευει...

  ΑπάντησηΔιαγραφή