Τετάρτη, 14 Ιουλίου 2010

Γκρίζες Ζώνες στον Μπερντέ

Mου ζητήθηκε να εκπονήσω μίαν εμπεριστατωμένη μελέτη πάνω στο φλέγον ζήτημα της υπηκοότητος του Καραγκιόζη, κατόπιν της πρόσφατης απόφασης της UNESCO,που ξεσήκωσε θύελλα διαμαρτυριών. Ως γνωστόν, τουλάχιστον σε όσους παρακολουθούν συστηματικά τα διάφορα καραγκιοζιλίκια που καθημερινά μας σερβίρονται διά του τύπου, κάποιοι καραγκιόζηδες από το Υπουργείο Πολιτισμού και Τουρισμού της Τουρκίας είχαν προσφύγει στην UNESCO, ζητώντας από τους εκεί καραγκιόζηδες την αναγνώριση της τουρκικής ως της αυθεντικής υπηκοότητας του Καραγκιόζη.

Πριν απ’ όλα, θα ήθελα να συγχαρώ τους τουρκαλάδες καραγκιόζηδες δημοσίους υπαλλήλους του ανωτέρω υπουργείου, για τη φιλοπονία τους. Τουλάχιστον εκείνοι φροντίζουν να δικαιολογούν τον μισθό τους, έστω και ανακαλύπτοντας ορισμένο έργο εκεί που δεν υπάρχει. Να θυμίσω ότι ο Έλλην ομόλογος του Τούρκου ομολόγου καραγκιόζη υπουργού τουρισμού, κύριος Άρης, το μόνο που είχε κάνει κατά τη διάρκεια της θητείας του ήταν να παραγγείλει τριάντα χιλιάδες μπαλάκια αντι-στρες, με το λογότυπο του ΕΟΤ απάνω, μπαλάκια που μας πήγανε δεν ξέρω και γω πόσες χιλιάδες ευρώ. Καραγκιοζιλίκια, θα πεί κάποιος. Λάθος : -Η συγκεκριμένη δαπάνη κρίνεται σήμερα ανελαστική, ιδίως εάν ληφθεί υπ’ όψιν το άγχος που θα τράβηξαν οι κακομοίρηδες οι –χιλιάδες, ανά την υφήλιο- υπάλληλοι του ΕΟΤ, μπροστά στο φάσμα της απολύσεως. Άρα τα μπαλάκια πιάσαν τόπο, στα ιδρωμένα χέρια των τσιτωμένων υπαλλήλων. Πάει αυτό.

Λέγαμε λοιπόν για τον Καραγκιόζη. Να σημειώσουμε μία λεπτομέρεια, ότι δηλαδή οι Τούρκοι ζήτησαν να ανακηρυχθούν ως μεμέτηδες μόνον ο Καραγκιόζης και ο Χατζηαβάτης. Καμία άλλη φιγούρα. Μόνον αυτοί οι δύο, Καραγκιόζης και Χατζηαβάτης. Έχει σημασία αυτό και θα δούμε κατόπιν για ποιόν λόγο.

Δεν συνηθίζω να μασάω τα λόγια μου, ούτε και τώρα θα το κάνω. Ο Καραγκιόζης θα μπορούσε και να είναι όντως Τούρκος. Κάτι τέτοιο μαρτυράει τ’ όνομά του, όπως και το σουλούπι του. Το μαρτυράει ιδίως το γεγονός ότι προσκυνάει Αγά Τούρκο. Εκτός δηλαδή κι αν είναι ο Πήλιος Γούσης, δεν εξηγείται διαφορετικά να προσκυνάει Αγά Τούρκο. Και εδώ βρίσκεται το κλειδί της υπόθεσης : Προσκυνάει Τούρκο Αγά, διότι απλούστατα η πλοκή αναφέρεται στην ιστορική περίοδο της Τουρκοκρατίας, παρά τους όποιους μοντερνισμούς και αυθαιρεσίες, που συχνά ενσωματώνουν στην υπόθεση οι συμπαθείς καραγκιοζοπαίκται. Από την άλλη, ο αντίλογος : -Εάν είναι Τούρκος, τότε πώς γίνεται να έχει ξωμείνει μ' αυτήν την καψερή την Αγλαϊα, ε ; -Πού είναι το χαρέμι του, ε ; Φυσικά, αυτό δεν το σκέφτηκε κανείς από τα δικά μας τα τζιμάνια. -Επίσης, γιατί δεν φοράει φέσι, ε ; Σας κόλλησα στον τοίχο, παραδεχτείτε το.

Δεν -επαναλαμβάνω, δεν- είναι Τούρκος ο Μπαρμπα-Γιώργος, ούτε ο Νιόνιος ο Ζακυνθινός, ούτε και ο Μορφονιός ο γίγαντας (αυτό δα μας έλειπε). Γι’ αυτό άλλωστε δεν τόλμησαν οι τουρκαλάδες δημόσιοι υπαλληλοι να προσβάλουν την εξόφθαλμη ελληνικότητα αυτών ειδικά των χαρακτήρων. Θα έλεγα μάλιστα ότι κατά κάποιο τρόπο πιάστηκαν και μαλάκες οι Τούρκοι, διότι θα μπορούσαν κάλλιστα να είχαν συμπεριλάβει στην προσφυγή τους και τα τρία κολλητήρια, που ως γνήσια τέκνα Τούρκου υπηκόου, θα έπρεπε να είναι και αυτά –de jure- τουρκόσποροι, είτε μας αρέσει είτε όχι. Αμφιβάλλω επίσης για την τουρκότητα του Χατζηαβάτη. –Από πού κι ως πού Τούρκος ο Χατζηαβάτης, που μέχρι τα Ιεροσόλυμα είχε πάει, να προσκυνήσει ; Ιεροσόλυμα λέμε, όχι Μέκκα.

Τώρα, η διευθύντρια του Νεότερου Πολιτισμού του υπουργείου Πολιτισμού, κάποια κυρία Τέτη Χατζηνικολάου, ισχυρίζεται ότι "ο Καραγκιόζης αποτελεί άυλη φιγούρα της πολιτιστικής κληρονομιάς της Ελλάδας". Μα, κυρία μου, καρφώνεσαι από μόνη σου, χρησιμοποιώντας τον όρο «κληρονομιά». –Από πού τον κληρονόμησες δηλαδή τον Καραγκιόζη ; -Από τους Αζτέκους ή από τους Σουμέριους ; Από τους Τούρκους τον κληρονόμησες, όπως κληρονόμησες το ιμάμ μπαϊλντί, τον τζουρά τον τρίχορδο και τα σιχτίρια εν γένει. Δεν είναι δα και ντροπή.

Κυβερνητικοί παράγοντες αναφέρουν, λέει, ότι η μοναδική περίπτωση να συμπεριληφθούν και οι πολιτιστικές ενστάσεις της Ελλάδας όσον αφορά τον Καραγκιόζη είναι «να υπάρξει ένα είδος συμφωνίας με την Τουρκία». –Δηλαδή, τί είδους «συμφωνίας» ρε παιδιά ; Να καταλήξουμε, ας πούμε, ότι ο Καραγκιόζης είναι κάνας ομογενής από την Πόλιν; Δεν τον κόβω και πολύ για Κωνσταντινουπολίτη τον μαυρομάτη. Μάλλον για ανατολίτη, θα έλεγα. Άνκαραγκουτσού, Γκεντσλερμπιρλιγκί και βάλε.

Για να βοηθήσω κάπως την κατάσταση, θα πρότεινα να ενσωματωθεί στο σχετικό μνημόνιο ειδική διατύπωση, που να ξεκαθαρίζει ότι ναι μεν ο Καραγκιόζης τυγχάνει Τουρκικής υπηκοότητος, πλην όμως φρονήματος ελληνικού.

Εν πάση δε περιπτώσει, για να ολοκληρώσω τη γνωμοδότησή μου, θεωρώ ότι θα μπορούσαμε τελικά να αναγνωρίσουμε την απώτερη τουρκική προέλευση του Καραγκιόζη, υπό τον αναγκαίο όρο όμως της ταυτόχρονης ρητής παραδοχής ότι το ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΙΛΙΚΙ είναι αποκλειστικά ελληνικό προϊόν και γέννημα της σύγχρονης νεοελληνικής κουλτούρας. Έτσι μάλιστα.

Κι αν δεν μας πιστεύουν εκεί κάτω στο Άμπου Ντάμπι, τους πάμε καμιά κασέτα με τίποτα πρωϊνάδικα, Αυτιάδες, Παπαδάκηδες και λοιπούς, τίποτα Τσαλίκηδες, Βανδήδες, καμιά Τζούλια, καμιά Ρούλα, κάναν Ψινάκη, καμιά τζουτζούκα-Μανωλίδου, κάναν Τζοχατζόπουλο, τέτοια ακλόνητα στοιχεία, να τυλίξουμε τους τουρκαλάδες σε μια κόλλα χαρτί, να μην μας κουνιούνται και καλά για τον Καραγκιόζη τους. Εμείς διαθέτουμε πολύ περισσότερους και πολύ καραγκιοζέστερους.
Τέλος, υπενθυμίζω ότι θα πρέπει να πατήσουμε πόδι ειδικά στο θέμα του Χατζηαβάτη, που δεν είναι Τούρκος ούτε με σφαίρες. Ξυπνάτε επιτέλους, κόπροι του υπουργείου : -Αξιοποιήστε τις γκρίζες ζώνες του θεάτρου σκιών, προς όφελός μας.

66 σχόλια:

 1. ΓΕ-ΡΟΥ-ΛΑ-ΝΕ ξύπνα επιτέλους!!!!!

  Μαζικές προσλήψεις στο Υπουργείο Πολιτισμού, Τομέα Πολιτιστικής Κληρονομιάς, Τμήμα Αυλης Φιγούρας των εθελοντών του ΚΛΕΦΤΙΚΟΥ Τ-Ω-Ρ-Α!!!!!!!!!!!!!!!!

  Μετα τους μακεδονομάχους, προβλέπω η νέα ΤΕ-ΡΑ-ΣΤΙ-Α συγκέντρωση για την αφύπνιση του ελληνισμού να γίνει απο τους ΚΑ-ΡΑ-ΓΚΙ-Ο-ΖΟ-ΜΑ-ΧΟΥΣ........

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Δηλαδή εάν είναι τούρκος πως μπορεί να έχει μπάρμπα τον φουστανέλα Γίωργο..... Έρε γλέντια.... Γειά σου μπαμπάκο!

  Και για να μην ξεχνιώμαστε, "Όλι Ρεν ( εις διπλούν),
  Δεν θα μας πάρεις τις καγιέν"

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Το ΠΑΣΟΚ χρωστάει 96.800.000 ευρώ στην Αγροτική τράπεζα (λήξη σύμβασης το 2013), 10.000.000 ευρώ στην Marfin bank (λήξη σύμβασης το 2015) και 5.000.000 ευρώ στην Τράπεζα Πειραιώς (λήξη σύμβασης το 2015).

  Η ΝΔ χρωστάει 105.000.000 ευρώ στην Αγροτική τράπεζα (λήξη σύμβασης το 2013) και 15.000.000 ευρώ στην Τράπεζα Πειραιώς (λήξη σύμβασης το 2015).

  Το Κ.Κ.Ε. χρωστάει 4.402.054 ευρώ στην Εθνική Τράπεζα (λήξη σύμβασης το 2010)

  O ΣΥ.ΡΙΖ.Α. χρωστάει 6.000.000 ευρώ στην Εθνική τράπεζα (λήξη σύμβασης το 2014).

  Ο ΛΑ.Ο.Σ. δεν έχει κανένα χρέος σε τράπεζα.

  Οι Οικ. Πράσινοι χρωστάνε 800.000 ευρώ (λήξη σύμβασης το 2010).

  Τα λεφτά ρε .........ζηδες!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Ποιός ...όζης δεν με αφήνει σήμερα να αγοράσω ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ;

  Εχει και η γελοιότητα τα όρια της!!!!

  ΣΑΛΛΑ ΘΕΕ ΠΑΡΕ ΤΗΝ ΑΤΕ !!!!!!!!!!!!!!!!!!

  Και όπως θα έλεγε και η Σαπφώ Νοταρά:

  ΜΠΟΥ-ΡΛΟ-ΤΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. Aπαπαπαπαπαπαπαπα, εκτοξευτήκανε τα χαρτιά. Πάει κι η ΕΤΕ, χάνουμε την τιμή-στόκο των 7,5 ευρώ μέσ' απ' τα χέρια μας. Δηλαδή, φάτσα σε κενή εστία, σουτ άουτ. Φαντάσου τώρα τον άλλον, που περίμενε να ψωνίσει στα 3 ευρώ, τί κεραμίδα του ήρθε στο κεφάλι. Τέλος πάντων, από πίτα που δεν τρως, τί σε νοιάζει κι αν ΕΚΤΟΞΕΥΤΕΙ ;

  Ο άλλος πάλι, εκεί στα blogs, ο μέγας αναλυτής-εκπαιδευτής-παιδαγωγός νέων επενδυτών με το διαστημικό πρόγραμμα που κερδίζει ΠΑΝΤΑ, έμεινε άναυδος ο καψερός. Προβληματισμένος είναι, λέει. Αβαβάου-παπαπάου, άλλα λόγια ν΄αγαπιόμαστε. -Τί να μας πεί κι αυτός ο δόλιος ; Τελικά αποδεικνεται ότι το διαστημικό πρόγραμμα είναι μάλλον για τα μπάζα, για να μην χρησιμοποιήσω βαρύτερη έκφραση.

  Στους ηλεκτρολόγους-χταποδιαραίους δεν ξέρω τί γίνεται, φαντάζομαι ότι θα έχουν πλακωθεί στα φρένα, οι φουκαράδες, να προλάβουν να περισώσουν ό,τι τέλος πάντων απέμεινε από την καμμένη γή. Στων Ψαρών την ολόμαυρη ράχη, περπατώντας η Ντόρα μονάχη, μελετά τα λαμπρά παλικάρια, που τα short τους θα κλείσουν ξανά. Ε ρε ματσούκι που πέφτει.

  Eγώ πάντως, το ξαναδηλώνω : Βούδδας-Νταϊμπούτσου. Δεν κουνάω ούτε βλέφαρο.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. Λίγη υπομονή χρειάζεται μόνο.

  Βήμα 1 : Περιμένουμε να κλείσουν τα short τους οι χταποδιαραίοι.

  Βήμα 2 : Πεδριμένουμε να ΞΑΝΑβγούν long οι χταποδιαραίοι.

  Βήμα 3 : Έλα τώρα ! Άπαξ και ξαναβγούν long οι χταποδιαραίοι, δεν χρειάζονται και οδηγίες για το τί θα κάνουμε παρακάτω.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 7. Και βέβαια,ας μην περιμένει κανείς να προχωρήσει κανένα τραπεζικό deal, τουλάχιστον όχι πριν διορθώσειο κύριος Σάλλα-Σάλλα μεσ' στη Σάλλα το τυπογραφικό ΛΑΘΟΣ που υπάρχει στην πρόταση που υπέβαλε :

  ΛΕΙΠΕΙ ΕΝΑ ΜΗΔΕΝΙΚΟ, στο τέλος.

  Εντάξει, τα λάθη ανθρώπινα. Δεν θα τα χαλάσουμε για ένα μηδενικό. -Ή μήπως θα τα χαλάσουμε ?

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 8. Μην μου ενοχλείτε τους χταποδαραίους. Τώρα βάφουν τις πολυκατοικίες τους, γιατί ως γνωστόν είναι οι μόνοι ικανοί για κάτι τέτοιο. Φανταστείτε κύριε Swear, τους υπόλοιπους ενοίκους.

  Τάκης Μορφονιός ο υπέρτατος. Σας πήγα κόντρα όλους τους γκουρούδες και σας ξεβράκωσα για 348754328 φορά.
  ΕΤΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 9. Με μεγάλη Α-ΓΩ-ΝΙ-Α περιμένουμε την τιμή που θα πετάξει ο ΤΙΤΑΝΟΜΕΓΙΣΤΟΤΕΡΑΣΤΙΟΣ υπηρέτης.

  ΒΓΕΝΟ ΘΕΕ ΠΑΡΕ ΤΗΝ ΑΤΕ !!!!!!!

  701 ο Μιχαλάκης;

  1,701 Ε-Σ-Υ κιμπάρη μου, το ΞΕΡΩ Ε-ΤΟΙ-ΜΑ-ΖΕ-ΣΑΙ να ΛΑ-ΛΑ-ΚΙ-ΣΕΙΣ...................

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 10. Όποιος ακολούθησε Μορφονιό στην ΥΠΕΡΤΑΤΗ ΕΤΕ-ΓΚΟΥΡΟΥΔΙΑ μετά απο 2 ευρώ ολακάθαρα – ΚΕΡΔΟΣ έτσιιιιιι? – παντελονιάζει τα μισά και περιμένει τα σήματα του Χρυσού Άνδρα ή μένει μέχρι να βαρεθεί να κερδίζει με τα υπόλοιπα μισά.

  Τάκης Μορφονιός ΠΑΝΤΑ ΚΑΛΟΣ ΜΑΘΗΤΗΣ και ΔΙΑΒΑΣΜΕΝΟΣ

  Υστερόγραφο
  Τους γκουρούδες - τους real έτσιιιιι? - ποτέ να μην τους ρωτάτε. Να περιμένετε μόνο τον χρησμό.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 11. Χάσαμε τους Νεοσσούς, χάσαμε και τους Κολοσσούς. Εξαφανίστηκαν όλοι οι τάχα μου γκουρούδες, που προσπαθούν να τα βάλουν με τον ΣΕΡ ΤΑΚΑΡΟ.
  Βρε ούτε με 1000 χταπόδια δεν τα βγάζετε πέρα μαζί μου, όταν θα το καταλάβετε τότε θα εξαφανιστώ. Μέχρι να με ξαναεντοπίσετε θα περάσουν καμιά δεκαριά μήνες.

  Καθίστε πίσωωωωωω και κοιτάτε τα νούμερα.
  1680 - 1700 ΔΕΝ ΘΑ ΤΑ ΞΑΝΑΠΩ. Αν περάσουμε απο εκεί, αρκουδαραίοι και επιταχυνόμενοι πανηλίθιοι συνδρομητικοί φυλάξτε τους ποπούς σας.
  ΜΗΝ ΕΚΤΙΘΕΣΤΕ.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 12. Κύριε Βαλ.Αντ
  Για χιλιοστή φορά βλέπω τον Πετζετάκη να κάθετε στα 0,49.
  πάει και έρχεται μέσα σε εύρος 10 σεντς περίπου.
  Αν έχετε εκμεταλλευτεί το εύρος - που πρέπει να το έχετε πιάσει απο τα μαλλιά - ίσα με 5 φορές το κεφάλαιο σας θα έχετε κάνει και τα χαρτιά, χαρτιά στο χέρι.

  Για να δούμε αυτή τη φορά θα γράψει το 0,5....???

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 13. Τακη

  αυριο τα σπουδαια στον ΠΕΤΖΚ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 14. Αυτοί οι ΚΑ-ΡΑ-ΓΚΙ-Ο-ΖΗ-ΔΕ-Σ της Goldman δεν έχουνε καθόλου ΜΥΑΛΟ;;;

  Πάνε και δίνουνε πρόστιμο 550 εκατομμύρια για να μην τους ψάξουνε για κατι ψιλοαπάτες και ψιλολαμογιές.

  ΒΡΕ ΚΑ-ΡΑ-ΓΚΙ-Ο-ΖΗ-ΔΕ-Σ

  Με τόσα λεφτά αγοράζετε την ΑΤΕ βρεεεεεεε!!!!!

  Και μετά τον ΣΑ-ΛΛ-Α βρεεεεεεεεε!!!!!!!

  ΡΙΞΤΕ ΤΑ ΣΤΟΝ Ν-Α-Ο να απεγκλωβιστούν τα ΘΥ-ΜΑ-ΤΑ βρεεεεεεεεε!!!!!!!!!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 15. Ελληνίδες Έλληνες
  μέχρι να ετοιμαστεί το site μου, όπου εκεί όλοι σας θα μπορείτε να αναφέρετε τα προβλήματα σας και ΜΑΖΙ να βρίσκουμε λύσεις, θα γράφω στο κλέφτικο, μετά απο υπόδειξη του προσωπικού μου συμβούλου, καθώς το κλέφτικο είναι το blog Νο1 στην Ελλάδα και μέσα στα 1000 σε ολόκληρο τον πλανήτη.

  Δηλώνω ότι είμαι γουρλού, καμιά σχέση με τον επίτιμο και δεν έχω καμιά σχέση με την γνωστή Ντόρα εξερευνήτρια.

  Ελληνίδες Έλληνες με την ίδρυση του νέου κόμματος μου, έχει ξεκινήσει και το νέο Bull market της αγοράς. Ο δρόμος είναι ανοικτός. Έρχεται η Ντόρα η αυριανή πρωθυπουργός, όλες οι αγορές θα εκτιναχθούν.

  Ευχαρίστως θα απαντώ σε όλες σας τις ερωτήσεις, ΜΟΝΟ ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΜΕ ΨΗΦΙΣΟΥΝ.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 16. @ Ντόρα Μπ. = Ντόρα Μη.

  μόνιμο ban στην ΚΑ-Λ-ΠΗ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 17. ΜΟΝΤΑ και ΑΣΚΟ στο limit up... Ακούστηκε λέει ότι θα τα αγοράσει ο Βγενό για ρελάνς στο Σάλλα!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 18. ΣΕΡ ΤΑΚΑΡΕ, ο Νεοσσός δεν χάθηκε, αλλά παρακολουθεί φράπα, κλέφτικο, αρταξία, στούπα. Ο Νεοσσός δεν είναι γκουρού και δεν σκοπεύει στο εγγύς μέλλον να κοντράρει τον ΣΕΡ ΤΑΚΑΡΟ. Γράφω όταν έχει κάτι να γράψω ή να διατυπώσω κάποια απορία. Αυτή στιγμή ο Νεοσσός έχει άλλα δυσεπίλυτα προβλήματα στο ΧΑ. Η απορία παραμένει ίδια, τι κάνω με τα 350 κωλόχαρτα της Γενικής...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 19. Swear, μπορείς να μου πεις που είναι το καινούργιο σπίτι του Άρχοντα του Κάτω Κόσμου; Δεν τον βλέπω τελευταία στο κλέφτικο για να τον ρωτήσω.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 20. Κύριε Νεοσσέ, γιατί οι άλλοι που μιλάνε, νομίζετε πως είναι γκουρούδες? Άσφαιροι πολυλογάδες είναι, που νομίζουν ότι είναι γκουρούδες. ΑΤΖΑΜΗΔΕΣ είναι!!

  Αν δεν παρακολουθείτε Ντόρα η μικρή εξερευνήτρια και γενικά όλους τους πανίβλακες γκουρουδοηλεκτρολόγους και ΕΠΙΤΑΧΥΝΟΜΕΝΟΥΣ ΣΥΝΔΡΟΜΗΤΙΚΟΥΣ, ΚΟΛΟΣΣΟΣ δεν πρόκειται να γίνεται και θα μένετε στην ίδια τάξη.
  Αυτούς που σας λέω να παρακολουθείτε, για να ξέρετε τι ΔΕΝ πρέπει να γίνεται. Με αυτούς θα μάθετε το Χρηματιστήριο απο την ΑΝΑΠΟΔΗ, θα μάθετε πως βάφονται οι πολυκατοικίες, πως περνάνε σκαλωσιές και πως μονώνουν τις ταράτσες. Θα μάθετε επίσης πως να χειρίζεστε τα κεφάλαια Α, Β, Γ και Ωμέγα , αν πάλι δεν μάθετε τίποτα απο όλα αυτά τότε είναι βέβαιο ότι θα καταλάβετε ότι υπάρχουν και μεγαλύτεροι Νεοσσοί απο εσάς και χασούρια.
  Άρα μην απογοητεύεστε.

  Τι θα κάνετε με τα 350 κωλόχαρτα της Γενικής?
  Φαντάζομαι ότι δεν περιμένετε να σας απαντήσω ΕΓΩ. Θα σας έλεγα να κάνετε ένα καλό γεύμα, σε ένα καλό ρεστοράν , αλλά δεν ασχολούμαι με τέτοια πράγματα. Γιαυτά τα ποσά ειδικοί είναι οι χταποδαραίοι. Αυτοί θα ρωτήσουν τον ΜΕΓΑ ΔΙΔΑΣΚΑΛΟ και θα σας απαντήσουν. Τώρα εσείς τι θα καταλάβετε, είναι άλλο πράγμα.

  Γκουρούδεςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςς

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 21. Αφού εμφανίστηκα στο κλέφτικο, σας ποστάρω και κάτι που είχα ποστάρει το ΜΕΓΑ frapa  Η πρόταση της Πειραιώς για ΤΤ αφορά το 33,04%. Άρα, εφόσον η Πειραιώς δεν κατέχει μετοχές ΤΤ, τότε δεν ξεπερνά το 1/3 και δεν υποχρεούται Δ.Π.
  Με βάση αυτό και μόνο αυτό, αν το Ελληνικό Δημόσιο αποδεχτεί την πρόταση της Πειραιώς, το χαρτί δεν έχει κανένα λόγο να πάει στα 3,5 – αφού Δ.Π. δεν θα γίνει και η Πειραιώς θα είναι ο παίκτης που θα καθορίζει τις εξελίξεις και νααααααααααα στα π@π@ρια του Μιχαλάκη για το τι θα κάνουν ΕΤΕ και ΕΥΡΩΒ.
  ΣΥΝ ότι ο Μιχαλάκης βάζει το πόδι του στα ΕΛΤΑ, αλλά και στην ATTICA BANK.

  Αν η ΕΤΕ ή η ΕΥΡΩΒ έκανε πρόταση για το 33,04% του κράτους, τότε θα ήταν υποχρεωμένες για Δ.Π. που θα αφορούσε ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΜΕΤΟΧΟΥΣ.
  Εκεί πάει το ότι όσοι πουλούν – λίγο κάτω απο 3,5 – καλά κάνουν.

  Για μένα υπάρχει ευρύτερο σχέδιο, που δεν θα αφορά όλους τους μετόχους και η ΠΕΙΡ είναι ο Δούρειος Ίππος. Γιαυτό λέω ότι εχθές και σήμερα αγοράζουν ΜΟΝΟ όσοι ξέρουν κάτι παραπάνω.
  Εκτός αν ο Σάλλας λειτουργεί μεμονωμένα, δίχως να έχουν γνώση οι υπόλοιποι παίκτες – που δεν το νομίζω.

  Εν τω μεταξύ, το Ελληνικό Δημόσιο κατέχει ποσοστό 34,043% στο ΤΤ, αλλά ο Σάλας θέλει το 33,04%.
  Τι κάνει νιάου νιάου στα κεραμίδια?

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 22. Γιατίιιιιιιιιι ενώ το Ελληνικό Δημόσιο κατέχει ποσοστό 34,043% στο ΤΤ, ο Μιχαλάκης θέλει μόνο το 33,04%?

  Που είναι βρεεεεεεεεε οι δημοσιοκάφροι να κάνουν τη δουλειά τους και να τα πουν αυτά. Που είναι οι δημοσιοκάφροι να ρωτήσουν τον Μιαχαλάκη γιατί δεν κάνει πρόταση για το 34,043%.

  Αυτά τα λίγα μάγκεςςςςςςςςςς για να ξυπνάει το κεφαλάκι σας.
  Σας αφήνω τώρα. Όταν σοβαρεύομαι ΔΕΝ ΜΕ ΑΝΤΕΧΩ.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 23. Το ανέκδοτο του αιώνα.

  Ο Μιχαλάκης, ο Σάλας ντεεεεεεεεεε, θέλει να πάρει την ΑΤΕ με 0,5 ευρώ το κομμάτι.
  Καλόοοοοοοοοοοοοοοο.

  Αν ήμουν κράτος θα του την έδινα - δίχως τις συμμετοχές της όμως έτσιιιιιιιι?

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 24. Ρε σεις εκείνη η UBS που είναι βρεεεεεεε??????
  Αυτή ντεεεεεεε που κάλυψε την αύξηση κεφαλαίου της ΑΤΕ και την πήρε χεράκι χεράκι απο τα 3 ευρώ και την πήγε μέχρι τα 6 και μας έλεγε για την Αγροτική τραπεζάρα και τρέχαν τα Ελληνικά πρόβατα μην χάσουν το κελεπούρι.

  Σε αυτούς να την δώσουμε την ΑΤΕ. Με 3 ευρώ καλά δεν είναι? Στη UBS το λαμόγιο ντεεεεεεεεε.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 25. Σκοτώσανε τον δημοσιογράφο του troktiko.blogspot.com

  1) Πού ζούμε?
  2) Swear κρύψου...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 26. Ετοιμάστε τα περιστέρια και τους περιστεριώνες

  ΟΥΔΕΝ ΚΡΥΠΤΟΝ ΥΠΟ ΤΟΝ ΗΛΙΟΝ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 27. Nαι, διάβασα κι εγώ την είδηση για τον δημοσιογράφο.

  Όπως διάβασα κι άλλη μία συγκλονιστική, ότι δηλαδή χθες βράδυ καθαρίσαν σαν αυγό εκείνον εκεί τον αναλυτή, τον αλλόκοτο. Ήταν νύχτα του Ιούλη, κοντά στη ροδαυγή, σβήσαν οι moderators to Γελαστό Παιδί.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 28. Σβησαν το Γελαστό Παιδί;

  Και δεν εξεγείρεστε πανίβλακες νεοέλληνες;
  Που είναι οι φασίστες του ΕΡΧΟΜΑΣΤΕ να αποκλείσουν το σαιτ;

  Αν ήταν κάποιος Α-ΓΕ-ΛΑ-ΣΤ-ΟΣ όλοι σας πανίβλακες, χωρίς κουκούτσι ΜΥΑΛΟ στο κεφάλι σας θα ασχολιόσαστε!!!!!

  Τελικά η βλακεία είναι ανίκητη!!!!!!!

  ΛΕΥ-ΤΕ-ΡΙ-Α στο Γ.Π. (γελαστό παιδί, μην παρερμηνεύουμε τα αρχικά έτσι;;;)

  ΛΕΥ-ΤΕ-ΡΙ-Α και στον Γ.Δ. (βάλτε όποια ερμηνεία θέλετε πανίβλακες νεοέλληνες)

  Συγχίστηκα, αυτοΜΠΑΝ για όσο διάστημα αντέξω....

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 29. Κυριολεκτικά γελαστό παιδί, πιο γελαδερό δεν γινόταν. Όλο χαχαχα και χουχουχου. Ούτε οι κότες στα μεσημεριανάδικα δεν γελάνε τόσο. Ας θυμηθούμε τις κορυφαίες στιγμές του βιογραφικού του :

  Ο εκλιπών τύγχανε Μaster Kung-Fu της κυματικής ανάλυσης. Από μικρός είχε αφήσει να διαφανεί το ταλέντο του, αφού σε ηλικία μόλις έξι ετών προέβλεψε πρώτος και με ακρίβεια την πετρελαϊκή κρίση της δεκαετίας του ’70. Αυτό ήταν το προοίμιο μιας σειράς επιτυχημένων προβλέψεων. Στις 18 Οκτωβρίου του 1987 βγαίνει στα blogs και δηλώνει ευθαρσώς :

  «Έχετε το νού σας, αύριο η Δευτέρα θα είναι Μαύρη».

  Την επομένη μέρα, πού ήταν όντως Δευτέρα (όπως πολύ σωστά είχε προβλέψει), η συνεδρίαση της Γουώλ ήταν πράγματι πιο μαύρη κι από τον Γιακούμπου Αγιεκμπένι. Τρώει ένα -22% ο Dow και στανιάρουν όλοι. Δώστου χαμόγελα ο χαμογελάκιας. Άρχοντας.

  Γενάρης του 1995 : Ο χαμογελάκιας προβλέπει το φαινόμενο «Τεκίλα», έχοντας κοπανήσει κάτι μαργαρίτες προηγουμένως. Η Γουόλ Στρητ χάνει 10 δις μέσα σε λίγες ώρες. Και δώστου χαμόγελα ο γίγαντας.

  Πάμε παρακάτω : Οκτώβρης ’97. Ο γίγας προβλέπει την κρίση στην ΝΑ Ασία. Καλοκαίρι ’99 : Ο γίγας προβλέπει την κατάρρευση του ΧΑΑ. 10 Σεπτέμβρη 2001 : Ο γίγας προβλέπει την επίθεση τους δίδυμους πύργους, την επομένη. Είχε και πάλι δίκιο, σε όλα.

  Το 2003 προβλέπει bull market τεσσάρων ετών και δικαιώνεται, πηγαίνοντας κόντρα στον Πρέχτερ. Ο Πρέχτερ τσαντίζεται που ο μικρός σήκωσε κεφάλι και τον διαγράφει από την ΔΕΧΚ (Διεθνή Ένωση Χταποδιαραίων Κυματιστών).

  Και ερχόμαστε στο 2007, όπου ο γίγας προβλέπει πτώση και πάλι πτώση. Ο Πρέχτερ, που τότε ήταν πλέον long στα πάντα, βάζει να τον δολοφονήσουν. Ο γίγας κρύβεται με νικνέημ στο Κάπιταλ φόρουμ, για να γλιτώσει από τους φονιάδες του Πρέχτερ. Κανείς όμως δεν μπορεί να αποτρέψει την πτώση, όσους μπράβους και να βάλει. Μάρτης 2009 : Ο γίγας προβλέπει την άνοδο, δίνοντας σύνθημα αγορών. Μπροστάρης ο ίδιος, αγοράζει δώδεκα κομμάτια Άλφαμπανκ, έναντι εκατό ευρώ, που μέσα σ’ ένα μήνα τα έχει κάνει χαλαρά εκατόν δέκα. Οκτώβρης 2009. Ο γίγας προβλέπει νέα χαμηλά και έπειτα άνοδο ή πρώτα άνοδο και έπειτα νέα χαμηλά, κάτι τέτοιο. Γίνονται και τα δύο, όπως ακριβώς τα είχε πεί. Προβλέπει και το διαζύγιο της Μενεγάκαινας κι εκεί πιά αποθεώνεται.

  Ιούλης 2010 : Ο φονιάδες του Πρέχτερ εντοπίζουν έπειτα από χρόνια τον γίγαντα, κρυμμένο στο φόρουμ. Τη νύχτα της 18ης Ιουλίου τον βγάζουν από τη μέση, με τη μέθοδο της δολοφονίας του Τρότσκι. Οι διεθνείς αγορές συσκοτίζονται και θρηνούν.

  Αιωνία η μνήμη.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 30. http://www.capital.gr/gmessages/showTopic.asp?id=35398&pg=1

  27/7/2007 08:35
  Ειλικρινά βλέπω πολύ δύσκολο το σπάσιμο των 5.138 μονάδων. Αν κ εφόσον συμβεί όμως το ΧΑΑ δεν θα δει ποτέ χαμηλότερα επίπεδα !! Οποιαδήποτε κίνηση πάνω από 5.200 μονάδες δημιουργεί νέα ιστορικά υψηλά. Πανω από 6.400 ..Αν ειδαμε ενα 5αρι, 1ο κυμα ανοδου διορθωσουμε μεχρι το πολύ 4.250-4.300(ξερω οτι φαινονται απιστευτα τα νουμερα στους βραχυχρονιους) τότε η ανοδος που θα ερθει θα ειναι περα απο καθε λογική. Μεγιστη προσοχή κατα τη γνώμη μου στο 4350-4.250 και φυσικα στο απολυτο χαμηλο 3.500(καμια τιμη κατω απο εδω δεν ειναι διορθωση...)Πολλά θα δείξουν η δυναμη και η ενταση της πτωσης.. χθες γιατί τοσος χαμός Εγινε τιποτα τοσο τρομερό ? Οταν κλεινουν οι κύκλοι κανενα γεγονός δεν δικαιολογεί αυτο που συμβαινει.. γιαυτο και οι παντες ειναι γεματοι χαρτια ...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 31. E, καλά τώρα, σαχαλαμάρες. Πάτε και ξετρυπώνετε επιλεκτικά σχόλια, τόσα χρόνια πίσω, για να αποδείξετε τί ? Ενώ παράλληλα κάνετε γαργάρα το διαζύγιο της Μενεγάκαινας, την αγορά των 12 ΑΛΦΑ, τις κούπες, τις σκούπες και τα σκουπόξυλα.

  Ε ρε σκουπόξυλο που σας χρειάζεται...

  Γαίδούρια. Αχάριστοι.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 32. Σ-Π-Α-Ω την σιωπή μου για λίγο να εφιστήσω ΠΡΟΣΟΧΗ ΜΕΓΑΛΗ!!!!!

  11.00 ώρα
  ΓΔ 1611,77
  Κάπου εδώ λογικά ειδαμε τα υψηλα ημερας
  (απο Κ. Ανάποδο)

  12.15 ώρα
  ΓΔ 1634,18

  Γιατί δεν ακούτε βρε πανίβλακες νεοέλληνες και κάνετε τα δικά σας;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 33. ΞΑ-ΝΑ-ΣΠ-Α-Ω την σιωπή μου

  14,45 η ώρα
  ΓΔ 1634,42

  Γιατί δεν ΠΕ-ΦΤ-ΕΙΣ πανίβλακα νεοελληνικέ παλιοδείκτη;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 34. Aυτή τη σιωπή σου, θρύψαλα την έχεις κάνει.
  Έχεις σκεφτεί ποτέ να την ασφαλίσεις ?

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 35. Να την ασφαλίσω;

  Την Α-ΠΕΙ-ΛΕΙ-Σ δηλαδή;

  Για στείλε στον οξαποκεί και τα δικά σου στοιχεία για υποβολή ΜΗ-ΝΥ-ΣΗ-Σ, άντε γιατί έχει πέσει τρελή τρομοκρατία σε όλα τα φωτεινά ΜΥΑΛΑ αυτού του τόσο όμορφου τόπου μετα την αχαρακτήριστη πράξη που έκαναν ΚΑΠΟΙΟΙ να φιμώσουν απο το φορουμ το γελαστό παιδί.

  Και μην ελπίζεις ότι Ε-Γ-Ω θα σε λυπηθώ με τις απειλές σου, Ε-Γ-Ω δεν είμαι ΜΕ-ΓΑ-ΛΟ-ΨΥ-ΧΟ-Σ.

  Και θα σου κάνω και αστικό να στα φάω τα κέρδη απο τον καπετανΓουει, έχω μυαλο Ε-Γ-Ω....

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 36. Γκουρούδεςςςςςςςςςςςςςςςς μα τι άσχετοι είστε.
  Νεοέλληνες, ΠαλαιοΈλληνες και Παλαιοκώστες είστε για πολλές φάπες.
  Να είστε καλά βρεεεεεεεεεεεεε.
  ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ που νομίζετε ότι είστε κάτι καλύτερο απο την υπόλοιπη σαβούρα. Έτσι βρίσκουμε ευκαιρία και σας ξεβρακώνουμε όπου σας βρούμε.

  Άντε να δουλέψετεεεεεεεεεεε βρεεεεεεεεεεεεε. Που νομίζετε ότι είστε ΜΥΑΛΑ φωτισμένα, ΣΩΡΟΙ των αγορών, ΠΡΕΧΤΕΡιστές της αιώνιας σφαλιάρας και ΣΑΚΟΙ του μπόξ.

  Είστε ένα ΤΙΠΟΤΑ ρεεεεεεεεε. Ένα μόριο στο σύμπαν. Ο άλλος θα ξεσηκώσει λέει και τα υπόλοιπα μόρια.
  Μπεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεε

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 37. Και τώρα ΜΗΝ ΜΕ ΕΝΟΧΛΕΙΤΕ!
  Παω να ανοίξω το blog της αρχηγού των γκουρουδοηλεκτρολόγων για να ΠΙΑΣΩ ΤΑΣΗ. Οπότε καταλαβαίνετε. Μισή ώρα να ανοίξει το blog, άλλες δύο ώρες για να μελετήσω και άλλες τρεις για να καταλάβω πουτο πάει, πάει η εβδομάδα.
  Γράφαν και κάτι άλλοι σαχλαμαράκηδες παλαιότερα, αλλά ο ΣΕΡ Swear πήγε και τους εξαφάνισε.
  Και πως θα διασκεδάζουμε εμείς τώρα βρεεεεεεεεε?

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 38. Αγριέψανε τα παράγματα στο φόρουμ. Δεν είναι για να μπαίνει κανείς Ιούλιο μήνα. Κανίβαλοι. Θα μας φάνε ζωντανούς.

  Μέσα στη βδομάδα θα σας αποχαιρετήσω όλους για το διάστημα των θερινών διακοπών. Θα επανέλθω, εκτιμώ, περί την 20η Αυγούστου. Εάν μέχρι τότε δεν με έχει καθαρίσει η ΧΕΣΤΑ ΕΛΛΙΟΤΤΙΣΤΩΝ.

  Να ξέρετε ότι εάν πάθω κάτι, η ΧΕΣΤΑ θα είναι υπεύθυνη. Και στη θάλασσα να πνιγώ, πάλι η ΧΕΣΤΑ θα φταίει. Σημαίνει ότι θα έχουν στείλει το ΧΤΑΠΟΔΙ τους, τον Πωλ, να με τραβήξει στον πυθμένα.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 39. Με έχεις βάλει στην πρίζα και ψάχνω ασφαλιστική να ασφαλίσω την Σ-Ι-Ω-Π-Η μου.

  Περιμένω μια προσφορά απο την ΑΚΟΝΤΙΟ Ασφαλιστική, καλή και αξιόπιστη εταιρεία και με αξιοπρεπέστατο ιδιοκτήτη.
  Καμία σχέση με τους πανίβλακες νεοέλληνες ασφαλιστές.

  Μήπως θέλεις να μεσολαβήσω να κάνουμε και μια δικιά σου να σε καλύπτει απο ενδεχόμενο παρακρατικών βυθίσεων;

  Φυσικά δεν το ΣΥ-ΖΗ-ΤΩ ποιός μπορεί να είναι ο ΔΙ-ΚΑΙ-ΟΥ-ΧΟ-Σ έτσι;

  Βαρέθηκα, την κάνω, πάω να ξεκουράσω το μυαλό μου γιατί αύριο ξεκινάει άλλη μέρα και πρέπει Ε-Γ-Ω να είμαι σε φόρμα.

  Εχω και κάτι κωλοΑΛΦΑ για πούλημα, όχι τίποτα σπουδαίο, έτσι για ΞΕ-ΣΚΟΥ-ΡΙ-Α-ΣΜΑ...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 40. Ακουσα η διάβασα, δεν θυμάμαι, ότι κάποιος κάπου κάποτε είχε λίστα μεγαλύτερη απο την δική μου.
  Θα ήθελα να τον γνωρίσω Η δεν γίνεται?

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 41. .Υδροβιολόγος με master στους φυσητήρες του Βορείου Ατλαντικού...??????

  που ρε θηριο το σπούδασες αυτό?

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 42. Χρονια Πολλα στους Ηλιες σημερα.

  Και ιδιαιτερα απο μενα στον Ηλια τον Τσουτσουνακη.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 43. -Πού το σπούδασα ; Μα φυσικά στον Βόρειο Ατλαντικό.

  Χρόνια πολλά σε όλους τους Ηλίες (κακοηθέστατε γκουρού-χαμαιλέοντα) και βέβαια στον ημέτερο Ηλία (κατά κόσμον Hippy) όπως και στους απανταχού Ηλίες του 16ου, καθώς βλέπω ότι εσχάτως έχουμε γεμίσει αστυφύλακες και χωροφυλάκους.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 44. Σας δώσανε την άνοδο στο πιάτο και δεν την πήρατε.

  Γαϊδούρια.

  Αρπάξτε τώρα την πτώση, χωρίς πιάτο.

  Αναίσθητοι.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 45. Έλα ρε... Ο hippy είναι Ηλίας? Χρόνια Πολλά να σε χαίρονται και να σε χαιρόμαστε!

  Καλό είναι να κρατάμε πάντως χαμηλό προφίλ αυτές τις ημέρες στο blog γιατί είδατε τι παθαίνουν οι bloggers που γράφουν αλήθειες... Καραδοκούν οι Σέχτες που και καλά είναι αντιεξουσιαστές αλλά ποτέ δεν κυνηγάνε τους επιχειρηματίες και τους δημοσιογράφους του κατεστημένου αλλά τις ελεύθερες φωνές. Τι σκατά αντιεξουσιαστές είναι ο Θεός και η ψυχή τους...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 46. Εγώ αντιεξουσιαστές καταλαβαίνω να βγούνε μία μέρα και να καθαρίσουνε τον τάδε πολιτικό που έφαγε με χρυσά κουτάλια, τον τάδε δημοσιογράφο που στήριζε τις κομπίνες και τον δείνα επιχειρηματία που λάδωνε και γιγαντώθηκε σε βάρος του ελληνικού λαού, όχι τα κακόμοιρα τα παιδάκια στην Μαρφίν, το δημοασιογράφο του troktiko κλπ κλπ

  Και μη μου πει κανείς ότι δεν μπορούν γιατί φυλάσσονται οι πολιτικοί και οι συν αυτώ...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 47. Κρατάμε ΧΑΜΗΛΟ προφίλ και αρχίζουμε (απο μέσα μας και μουλωχτά) να αναρωτιόμαστε:

  Τελικά τι είναι η ΠΑ-ΤΡΙ-ΔΑ μας;

  Και εαν ποτέ καταλήξουμε δεν το λέμε ΠΟΥ-ΘΕ-ΝΑ!!!

  Οι απανταχού Ηλιες του 16ου καραδοκούν.....

  ΧΕΣΤΑ......................................

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 48. Μη φοβάσαι Αρχισυντάκτη, εμάς δεν μας αγγίζουν ούτε οι Σεχτες ούτε οι Χέστες. Συνεχίζουμε ατρόμητοι κι ακάθεκτοι στο δρόμο της ελεύθερης, ανεπηρέαστης και ιδίως έγκυρης δημοσιογραφίας, φορώντας πλέον αλεξίσαφαιρο γιλέκο, καλού-κακού.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 49. ¨Οταν εχουν μπουρδελοποιηθει τα παντα, τι περιμενετε απο τους πιτσιρικαδες της Σεχτας και οτι αλλη μαλακισμενη απομιμηση της 17Ν κυκλοφορει?

  Να τηρησουν το πρωτοκολο ??

  Απλως μπουρδελοποιηθηκε και η <τρομοκρατια. "η οπως αλλιως πεστε τη.....

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 50. Ευτυχως ομως που υπαρχει και ο..... Ο.Η.Ε.

  20 |7 |2010 15:34
  Σφοδρή επίθεση στον γ.γ του ΟΗΕ με κατηγορίες διαφθοράς

  Η απερχόμενη επικεφαλής του τμήματος οικονομικού ελέγχου των Ηνωμένων Εθνών επέκρινε σφόδρα τον γενικό γραμματέα του Οργανισμού Μπαν Κι-μουν σε εμπιστευτικό σημείωμά της, το οποίο περιήλθε στην κατοχή της Washington Post.

  Η εφημερίδα έγραψε νωρίς σήμερα το πρωί στην ιστοσελίδα της ότι η σουηδή Ινγκα-Μπριτ Αχλένιους, η οποία ήταν γενική γραμματέας της Υπηρεσίας Εσωτερικής Εποπτείας των Ηνωμένων Εθνών μέχρι την περασμένη εβδομάδα, έγραψε στην τελική αναφορά της ότι ο Μπαν είχε αναμειχθεί στις προσπάθειές της να πατάξει τη διαφθορά εμποδίζοντάς την να προσλάβει προσωπικό και διενεργώντας δικές του εσωτερικές έρευνες.

  "Οι πράξεις σας δεν είναι απλώς ελεεινές, αλλά και ιδιαίτερα κατακριτέες ... Οι πράξεις σας είναι άνευ προηγουμένου και κατά τη γνώμη μου σας εκθέτουν υπερβολικά", γράφει η Αχλένιους σε 50σέλιδη αναφορά της προς τον Μπαν.

  "Λυπούμαι αλλά η γραμματεία σήμερα είναι σε διαδικασία σήψης", προσθέτει η ίδια.

  Ο προσωπάρχης του Μπαν, Βιγιάι Ναμπιάρ, δήλωσε στην εφημερίδα με γραπτή του απάντηση ότι "πολλά σχετικά γεγονότα δεν αναφέρθηκαν ή παρουσιάστηκαν στρεβλά" από την Αχλένιους.

  Ο Μπαν εξελέγη γγ του ΟΗΕ το 2007 μετά από το σκάνδαλο για εκτεταμένη διαφθορά στη διοίκηση του προγράμματος των Ηνωμένων Εθνών "Πετράλαιο αντί Τροφίμων" στο Ιράκ επί Σαντάμ Χουσέιν.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 51. Τώρα, για τρωκτικό κλπ, επί του παρόντος βαστάω πισινή, διότι η ιστορία βρωμάει από χιλιόμετρο. Αλήθεια, η προκήρυξη πού είναι ; -Ακόμη την γράφουν ;
  Και γιατί άραγε τη λένε ΠΡΟ-κήρυξη, άμα είναι να την γράφουν ΜΕΤΑ το φονικό ;

  ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΖΩ ότι αυτή η Σέχτα-Μπαμπούλας ΑΕ θα ακούγεται πολύ συχνά στο μέλλον.

  Φάε παιδί μου το φαγάκι σου, μη φωνάξω τη Σέχτα.
  Γράψε παιδί μου το αρθράκι σου, μη φωνάξω τη Σέχτα.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 52. Γιατί όταν υπήρχε πιο σοφιστικέ τρομοκρατία ασχολήθηκαν ποτέ με τον Χριστοφοράκο, τον Κόκκαλη, το Λιάπη, το Λαλιώτη, το Σημίτη, τον Καραμανλή, το Μυτιληνάιο, το Λιακουνάκο, το Μαντέλη, το Βουλγαράκη. Πάντα κάτι ξεκούδουνους έβρισκαν, γι αυτό αναρωτιέμαι μήπως οι Σέχτες είναι πιο πολύ εξουσιαστικές παρά αντιεξουσιαστικές...

  Πόσο πάει το γιλεκάκι?

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 53. Εντάξει παλιά και τον Βαρδ. πήγαν να φάνε και επιχειρηματίες χτυπήσανε και πολιτικούς (Παλαιοκρ.)

  Αλλες εποχές όμως, φαντάζομαι μετα την ΧΟΥ-ΝΤΑ όταν χτύπαγαν ΒΑΣΑΝΙΣΤΕΣ ή πραχτορες ο κόσμος έκανε πάρτυ.

  Τώρα είμαστε στην φάση που αδερφές και παλικάρια γίνανε μαλλια κουβάρια και την ΦΩ-ΝΗ να ακούγεται:
  Να Ο-ΡΓΑ-ΝΩ-ΘΟΥ-ΜΕ ρε παιδιά έφαγα ήδη έξι και ΔΕΝ...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 54. Μπακογιάννης, Παλαιοκρασσάς και Βαρδινογιάννης τι σχέση έχουν με αυτούς που έγραψα πιο πάνω? Ο Βαρδινογιάννης και ο Λάτσης έχουν πλουτίσει πατώντας επί πτωμάτων κυρίως όμως στο εξωτερικό. Τι σχέση έχουν με τους κρατικοδίαιτους που λέω πιο πάνω ή τον Μπόμπολα και τον Λαμπράκη?

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 55. gouroudesteros

  Σωστος !!!

  Αλλες εποχες.......αλλες οι προτεραιοτητες.....

  Σημερα ...οτι κατσει.......

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 56. Όταν λες "πόσο πάει το γιλεκάκι", εννοείς πόσα ευρώ πάει ή πόσα κιλά πάει ; -Πολλά, σε αμφότερες τις περιπτώσεις.

  Εξαιρετικό κεβλάρινο γιλεκάκι, από κέβλαρ δηλαδή, πρώτη λέξη της μόδας. Ψάχνω και για κράνος τώρα. Έχω βρει ένα εγγλέζικο στο Μοναστηράκι, Β΄ΠΠ, σε εξαιρετική κατάσταση, συλλεκτικό κιόλας. Αληθινή επένδυση. Βρήκα και ξιφολόγχη αμερικάνικη από Μ1, αλλά λέω μήπως είναι υπερβολή να κυκλοφορώ με λόγχη. Σιγά να μη βάλουμε τώρα και γκετόζωνα, επειδή έσκασε μύτη κάποια Σέχτα. Το κράνος όμως είναι αναγκαίο.

  Γκουρουδέστερε, θυμάσαι που είχαν χτυπήσει εκείνο το παχύδερμο τον ΧΟΝΤΡΟ-ΠΕΤΣΟ ; Τίποτα δεν έπαθε το μουλάρι. Και χωρίς καν να φοράει κέβλαρ, ε ;

  Αυτό θα ήθελα να αγοράσω. Το τομάρι του ΧΟΝΤΡΟ-ΠΕΤΣΟΥ. Δεν καταλαβαίνει ούτε από πυραύλους Κατιούσα.

  Και τώρα που είπα "Κατιούσα", το ξαναθυμήθηκα : -Πάρτε την ΚΑΤΙΟΥΣΑ για να μάθετε, αφού δεν θέλατε την ΑΝΙΟΥΣΑ στο πιάτο.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 57. Σήμερα γράφουμε πολλά και θα εμφανιστεί δικαίως ο Τάκαρος να πει ότι επιχαίρουμε με την πτώση. Δεν ξαναγράφω λοιπόν μέχρι να δει πράσινο ο δείκτης...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 58. ΠΕ-ΤΣΟΣ... την είχα ξεχάσει αυτήν την ψυχή, πραγματικά ΧΟΝΤΡΟπετσος.

  Γι αυτό μιλάμε για Α-ΛΛ-ΕΣ ΕΠΟΧΕΣ αρχισυντάκτα, απο κάποια στιγμή και μετα οι εποχές πραγματικά Α-ΛΛΑ-ΞΑΝ, μαζί και οι εκπροσωποι, μαζί και οι πιστολάκηδες...

  Τωρα περισσότερο με ξεκαθάρισμα λογαριασμών μοιάζει το πράγμα.

  ΧΕΣΤΑ...............................

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 59. Πέρα από τον άδικο χαμό και το βίαιο μαφιόζικο χτύπημα για τον κύριο Γκιόλα, και τα θερμά συλλυπητήρια στην οικογενειά του.

  Αυτό που θα ήθελα να θίξω τώρα για το "troktiko" και τις λοιπές δυνάμεις/δημοσιογράφους που "μάχονται" για την ελευθεροτυπία και δημοκρατία,
  μου κάνει εντύπωση που η διεύθυνση επικοινωνίας της ιστοσελίδας είναι μια θυρίδα στην Λιβερία και το τηλφ. επικοινωνίας μόνο για δύο ώρες ανοιχτό απο τις 14:00-16:00 μ.μ. και ο τηλεφ. κωδικός (0037259292619)να είναι στην Λιθουανία.

  Κάτι δεν πάει καλά!
  Πέρα απο το γεγονός της προκήρυξης που δεν έχει έρθει στο φως.

  Και η φοβερή σύμπτωση με τα 80 κιλά που εντοπίστηκαν στην Λευκάδα λίγες μέρες πρίν (α) την κλοπή του αυτοκινήτου και (β) λίγες ώρες μετά το χτύπημα.
  --

  Παίδες καλό καλοκαίρι, πάω να φτιάξω το σακ-βουαγιάζ για τις καλοκαιρινές διακοπές,
  τα λέμε γύρω στις 30 Αυγούστου. Να προσέχετε το μαγαζάκι.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 60. Οπως επίσης ΧΕΣΤΑ τα κέρδη της Γκολνμαν Σακς.

  Βρε Α-ΛΗ-ΤΕ-Σ τόσα πρόστιμα της βάλατε της κοπέλας, πόσα κέρδη να παρουσίαζε πια;
  Ούτε ΠΡΕ-ΣΑ να κόβει $$$$$$$ να είχε η κοπέλα δεν θα της φεροσασταν έτσι, την ΦΑ-ΓΑ-ΤΕ αθλιοι πανίβλακες νεοαμερικάνοι.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 61. Ναι ερχεται η .........ανοδος.

  Ιδου και ο προπομπος της....

  Δημοσιεύθηκε: 12:07 - 20/07/10


  Η κατάρρευση των συνομιλιών μεταξύ της Ουγγαρίας και της επιτροπής που θα αναθεωρούσε το πρόγραμμα σταθεροποίησης των 20 δισ. ευρώ δεν είναι τόσο απλή υπόθεση. Αρχικά, θα μπορούσε να υποστηρίξει κανείς ότι το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο και η Ευρωπαϊκή Ένωση επιδεικνύουν την πυγμή τους έχοντας να αντιμετωπίσουν μία κυβέρνηση η οποία πασχίζει να συμφιλιώσει τις λαϊκίστικες υποσχέσεις της με την οικονομική πραγματικότητα.

  Είναι γεγονός ότι άλλα δανειζόμενα κράτη είχαν ευνοϊκότερη μεταχείριση απ' ό,τι η Ουγγαρία. Ελάχιστα, όμως, τήρησαν τόσο περιφρονητική στάση.

  Ο πρωθυπουργός κ. Viktor Orban, αν και δεν αναμένεται να ξεστρατίσει σημαντικά από τον δρόμο της δημοσιονομικής λιτότητας στο άμεσο μέλλον, βασίζεται σε μεγάλο βαθμό στον δυσβάσταχτο τραπεζικό φόρο των 900 εκατ. ευρώ που θα πλήξει σε μεγάλο βαθμό τις τράπεζες οι οποίες ανήκουν κυρίως σε χρηματοοικονομικούς οργανισμούς της δυτικής Ευρώπης.

  Ένας κυνικός θα μπορούσε να υποστηρίξει ότι η εσπευσμένη έγκριση του προγράμματος σταθεροποίησης το 2008 υλοποιήθηκε σε μεγάλο βαθμό λόγω των ανησυχιών για υποτίμηση του εθνικού νομίσματος και των καταστροφικών επιπτώσεων που θα είχε για τις τράπεζες, καθώς πολλοί Ούγγροι έλαβαν ενυπόθηκα δάνεια με ονομαστική αξία σε ξένα νομίσματα.

  Ο κ. Orban μπορεί να επιμένει ότι οι τράπεζες πρέπει να μοιραστούν την πολιτική λιτότητας, αλλά παίζει ένα πολύ επικίνδυνο παιχνίδι. Η Ουγγαρία δεν χρειάζεται άμεσα τα εναπομείναντα κεφάλαια των 5,5 δισ. ευρώ του προγράμματος. Δεν μπορεί, όμως, να συνεχίσει επ’ αόριστον χωρίς συμφωνία με το ΔΝΤ.

  Οι πιέσεις στο φιορίνι και το κόστος δανειοδότησης από την αγορά -που προκύπτει από τη διένεξη μεταξύ της Βουδαπέστης και του ΔΝΤ- θα επιβαρύνουν άμεσα το κόστος χρήματος. Επίσης, πλήττεται σημαντικά η διεθνής αξιοπιστία της Ουγγαρίας, που η προηγούμενη κυβέρνηση ανέκτησε με μεγάλους κόπους.

  Ο κ. Orban θα αναγκαστεί, κάποια στιγμή, να αλλάξει τακτική, αλλά όχι πριν από τις δημοτικές εκλογές του Οκτωβρίου. Η εναντίωσή του στο ΔΝΤ και στην Ε.Ε. τον βοηθά να ενισχύσει τον έλεγχο της χώρας από το κόμμα του. Αλλά θα είναι μία πύρρειος νίκη. Η Ουγγαρία βυθίζεται και οι όροι που θα επιβληθούν τελικά στο ενδεχόμενο πακέτο στήριξης που θα αναγκαστεί κάποια στιγμή να ζητήσει η Βουδαπέστη θα είναι πιο σκληροί, χωρίς καμία διάθεση συγχώρεσης.


  ΠΗΓΗ: FT.com
  Copyright The Financial Times Ltd. All rights reserved.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 62. Και για να μη ξεχνιομαστε........

  Ενας ειναι ο Χ Α Ρ Τ Α Ρ Ο Σ του 2010

  ΠΕΤΖΚ...ΠΕΤΖΚ...ΠΕΤΖΚ...ΠΕΤΖΚ...ΠΕΤΖΚ...ΠΕΤΖΚ...ΠΕΤΖΚ...ΠΕΤΖΚ...ΠΕΤΖΚ...ΠΕΤΖΚ...ΠΕΤΖΚ...ΠΕΤΖΚ...ΠΕΤΖΚ...ΠΕΤΖΚ...ΠΕΤΖΚ...ΠΕΤΖΚ...ΠΕΤΖΚ...ΠΕΤΖΚ.............

  Το εμπεδωσατε........"η ακομα ???????

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 63. Δεν μου λες Βασίλη-Αντ, μ' αυτόν τον γραμματέα του ΟΗΕ ονόματι Ban, έχεις καμιά σχέση ? Ρωτάω, επειδή όποιο νικνέημ και να χρησιμοποιήσεις, στο τέλος καταλήγει να συνοδεύεται από ένα Βan, οπότε λέω δεν μπορεί να είναι σύμπτωση, 42.987.234 νικνέημς να λήγουν όλα σε ban.

  Όσο για τον χάρταρο, έννοια σου και το έχουμε εμπεδώσει από καιρό τώρα.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 64. Δεν είναι δυνατόν να έχει σχέση γιατί αυτός πάντα συνοδεύεται
  Είναι ο Μπαν κι'η Μούν

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 65. απλα για την ιστορία σήμερα αγορασα λιγο στα 250 AAPL, σκοπός στα 300 να κατέβω,

  αυριο περιμενω μεγάλο μπαμ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 66. Να πω μία καλημέρα τώρα που είναι ακόμα πράσινος ο δείκτης!

  ΑπάντησηΔιαγραφή