Κυριακή, 22 Αυγούστου 2010

Άργος, ο μεσήλιξ παπαγάλος της Ιθάκης

Ο διανοητικά καθυστερημένος στρατηγός Μακ Άρθουρ, όταν το ΄σκασε σαν λαγός από το Κορεγκιντορ για να μην τον κόψουν φέτες τα Τζαπώνια, είχε υποσχεθεί ότι θα ξαναγύριζε. Πράγματι, ξαναγύρισε, τρία χρόνια μετά. Βέβαια, για να τηρήσει την υπόσχεσή του αυτό το μουλάρι, χρειάστηκε να βάψει τον Ειρηνικό κόκκινο από το πολύ αίμα. Κι αν οι σχιστομάτηδες ναυαρχαίοι και στρατηγοί δεν συναγωνίζονταν σε βλακεία τους ομοιόβαθμούς τους Αμερικάνους (και βέβαια αφαιρώντας από την ιστορία τις δύο χοντρομπόμπες), πιθανόν να είχε ξαναφύγει κυνηγημένος.

Γι’ αυτό λέμε πάντοτε ότι οι Ρώσσοι επιτελικοί ήταν μακράν οι κορυφαίοι γαλονάδες του εικοστού αιώνα, όπως θ’ αναλύσουμε προσεχώς, σε ειδικό άρθρο. Αυτά όλα, συν άλλα τέτοια αμιγώς χρηματιστηριακά κείμενα, στο νέο μπλογκ.

Τέλος πάντων, όπως κι ο ΜακΆρθουρ, έτσι κι εγώ, πιστός στην υπόσχεσή μου, γύρισα εδώ χάμω. Και μάλιστα αναίμακτα. Να πω ότι μου λείψατε, ψέμματα θα πω. Από την άλλη, να πω κι ότι δεν μου λείψατε, πάλι ψέμματα θα πω.

Από σήμερα και στο εξής, παίρνω αναφορά και μετράω κεφάλια. Όποιος λείπει και μετά τις 31 Αυγούστου, θα θεωρείται λιποτάκτης, με ό,τι αυτό συνεπάγεται, ειδικά εν καιρώ πολέμου, όπως τώρα, καλή ώρα.

21 του μηνού Ιούλη σήκωνα το αποχαιρετιστήριο καλοκαιρινό μου άρθρο κι έγραφα, ο δαίμονας :

«Περνάμε μια τελευταία βόλτα από την αγορά να δούμε πού βρισκόμαστε. Βρισκόμαστε λοιπόν εκεί ακριβώς που βρισκόμασταν και εκεί θα συνεχίσουμε να βρισκόμαστε μέχρι να ξαναβρεθούμε . Εάν δεν μοιραστεί η τράπουλα, να πάνε τα φύλλα στους σοβαρούς παίκτες, σοβαρό παίγνιον δεν αρχίζει, άρα δεν χρειάζεται οι υπόλοιποι (οι ασόβαροι δηλαδή) να σπρωχνόμαστε, καθώς κάνει και ζέστη. Όπως τ’ αφήνω τώρα, έτσι υπολογίζω να τα βρω κι όταν γυρίσω, διότι τα χαρτιά δεν είναι μήτε σκύλοι μήτε γατιά, να ΄χεις την έγνοια τους όταν φεύγεις διακοπές. Ούτε θα πεινάσουν ούτε θα διψάσουν. Άστα λοιπόν ξαμολημένα κι ας πάνε όπου θένε, να βρουν το δρόμο τους μεσ’ στο κατακαλόκαιρο».

Ξαναλέω, 21 του μηνού Ιούλη, δηλαδή πριν ένα μήνα, με τον Γενικό Διακόπτη να κλείνει εκείνη τη μέρα στις 1570 μανάδες με μωρά παιδιά.

Γυρνάω πίσω ο σουρτούκης, έπειτ’ από τόσον καιρό περιπλανήσεων ανά την υφήλιο, από τις φαβέλες του Ρίο μέχρι τη Νήσο του Πάσχατος και τί βλέπω ; -Βλέπω το σπίτι μου αδιάρρηκτο, τα τιμαλφή μου στη θέση τους, τα φυτά μου ξεραμένα, τα μπονζάγια μου τσουρουφλισμένα -τα ψάρια μου όμως ακμαιότατα-, τις βεράντες μου μεσ’ στη σκόνη της Σαχάρας, το γραμματοκιβώτιό μου γεμάτο λογαριασμούς και τον Γενικό Δείχτη στις 1589 μονάδες συν κάτι ψιλά, αμελητέα.

Πετώντας τα φυτά στα σκουπίδια, σκέπτομαι ότι είχα δίκιο ο σατανικός Γκουρού.
«Βρισκόμαστε λοιπόν εκεί ακριβώς που βρισκόμασταν και εκεί θα συνεχίσουμε να βρισκόμαστε μέχρι να ξαναβρεθούμε».

Και ξαναβρεθήκαμε. Και πουθενά δεν πήγανε τα έρμα τα χαρτιά. Πουθενά δεν πήγε ο Δείχτης. Εδώ ήτανε, στο ίδιο ακριβώς σημείο και με περίμενε να γυρίσω πίσω, σαν τον σκύλο του Οδυσσέα, τον Άργο. Επί τη ευκαιρία, μια απορία, εύλογη πιστεύω: Η Τροία για να πέσει άντεξε 10 χρόνια, σωστά ; -Σωστά. Δηλαδή, όταν ο κερατάς ο Μενέλαος πήρε πίσω την ωραία Ελένη βαρέως μεταχειρισμένη, αυτή χρειαζόταν επειγόντως ΚΤΕΟ για να κυκλοφορήσει ξανά όξω. Τέλος πάντων, δεν είν’ αυτό το θέμα μου, ούτε λόγος μου πέφτει εμένανε στα κέρατα των αλλωνών. Άλλο ήθελα να πω. Έλεγα λοιπόν, ότι δέκα χρόνια ο Τρωϊκός και βάλε κι άλλα δέκα χρόνια περιπλανήσεων του Οδυσσέα, που στην πραγματικότητα ήταν μόνο τρία περιπλανήσεων, εάν λάβει κανείς υπ’ όψιν ότι ο μάγκας τα εφτά από τα δέκα χρόνια έρεψε στης Καλυψούς την κλίνη. Τέλος πάντων, δεν είν’ αυτό το θέμα μου, ούτε λόγος μου πέφτει εμένανε στα καβαλήματα των αλλωνών. Άλλο ήθελα να πω.

Ήθελα να πω δηλαδή, ότι ο Οδυσσέας έλειπε είκοσι χρόνια γεμάτα από το σπίτι του. Άρα, έλεος ρε παιδιά, αλλά και κουτάβι να τον είχε παρατήσει τον Άργο, δεν γίνεται να έζησε το σκυλί είκοσι χρόνια. Κανένα σκυλί δεν ζει είκοσι χρόνια. Ούτε καν τα τσιουάουα. Κι αν μάλιστα λάβουμε υπ’ όψιν ότι τότενες ο μέσος όρος ηλικίας γενικώς –ακόμη και των τσιουάουα- ήταν χαμηλότερος (ούτε χτηνιάτροι υπήρχανε ούτε τίποτα), φθάνουμε εύκολα στο συμπέρασμα ότι ο Άργος δεν μπορεί να ήτανε σκύλος. Με καμμία Παναγία δεν ήτανε σκύλος ο Άργος. Προσοχή, δεν λέω ότι δεν υπήρχε Άργος. Δεν είμαι ιερόσκυλος να αμφισβητήσω στα ίσα κοτζάμ Όμηρο. Λέω απλώς ότι δεν μπορεί να ήτανε σκύλος ο Άργος. Άλλο ζώο ήτανε.

Ανεξάρτητα από το τί λέει ο Όμηρος, εγώ εχτιμώ ότι ο Άργος πρέπει να ήτανε παπαγάλος αφρικάνικος, απ’ αυτούς τους γκρίζους τους ομιλούντες, οι οποίοι χτυπάνε λίγο-πολύ καμμιά ογδονταριά χρόνια και βάλε. Κορακοζώητοι αυτοί οι παπαγάλοι. Από την άλλη, δεν αποκλείεται ο Άργος να ήτανε ελέφας, διότι κι οι ελεφάντοι ζούνε πολύ, χώρια που διαθέτουν μνήμη φοβερή. Και για να θυμάσαι έναν μπάρμπα που έχεις να τον δεις από μικρό παιδί, απαιτείται ορισμένη μνήμη, όπως και να το κάνουμε.

Θέλω μ’ αυτά να πω ότι πρέπει πάντα να προσέχουμε τί μας σερβίρουν, ακόμη κι αν το γκαρσόν είναι ο ίδιος ο Όμηρος. Πόσο μάλλον εάν είναι κάνας γκουρού της φάπας. Χρηματιστηρικώς ομιλών, υπενθυμίζω πως πριν κάναν μήνα είχα εύστοχα (εννοείται) παρατηρήσει ότι σε περίπτωση συγκρούσεως των προβλέψεων των βασικών αντιδεικτών μας, η καλύτερη λύση είναι η αποχή.

Συγκεκριμένα, ακριβώς στις 27 Ιουλίου, επεσήμαινα :
«Στην πραγματικότητα, η αγορά εξακολουθεί ατασική. Για να μην υπεισέλθω σε πολύπλοκους συλλογισμούς, αναφέρω απλώς το γεγονός ότι ο μεν Ανάποδος επιμένει long, η δε Ντόρα φρούμαξε και σορτάρει πλέον ο,τιδήποτε σε μετοχές και δείκτες, μέχρι και τον δείκτη της βενζίνης στ’ αμάξι της. Δύο τιτάνιες αντίρροπες δυνάμεις συγκρούονται και ουδείς μπορεί να προβλέψει τον νικητή. Σε τέτοιες περιπτώσεις, όταν δηλαδή τα συνήθη εργαλεία μας παρέχουν αντιφατικές πληροφορίες, η καλύτερη λύση είναι η αποχή. Εναλλακτικά, εάν βρισκόμαστε ήδη σε διακοπές, καλή λύση είναι και η απόχη ή και κάνα παραγάδι, γιατί όχι ;»

Μάλιστα κύριε. Πάλι άναυδο με άφησα. Ό,τι είπα γίνηκε, δηλαδή τίποτα δεν γίνηκε. Έτσι, ούτε άσκοπες κινήσεις έκανα ούτε χρόνο έχασα ούτε τη ζαχαρένια μου χάλασα, να κοιτάω το ασανσέρ του χαζοπίνακα ν’ ανεβαίνει από το υπόγειο στο ισόγειο και τούμπαλιν. Και σιγά τη διαδρομή δηλαδή. Επειδή όταν λέμε διακοπές, εννοούμε διακοπές. Στο αναμεταξύ, οι γνωστοί γκουρούδες έχουν εναλλαχθεί καμμία εικοσαριά φορές μεταξύ αρκουδιάς και ταυροσύνης, αναζητώντας –λέει- την τάση και περιμένοντας ακόμη το «καυτό χρηματιστηριακά καλοκαίρι, το γεμάτο εκπλήξεις». Ναι, μην ξεχάσετε να βάλετε και πυρίμαχο στολή. Πάει το καλοκαίρι. Καμμία έκπληξη.

Τώρα, το δελτίο καιρού για Σεπτέμβρη λέει ότι θα φάμε κάτι μποφώρια στο κεφάλι, οπότε ας έχουμε τις δραμαμίνες παραμάσχαλα. Θα χορέψουμε καλά, ετοιμαστείτε. Από Σεπτέμβρη λέμε. Θα τα πούμε αυτά, εγκαίρως.

Όπως είχαμε πεί, το «Κλέφτικο» σε λίγες μέρες μετακομίζει. Ίσως μάλιστα να μην λέγεται πλέον καν «Κλέφτικο», θα το δούμε αυτό. Τα μαζεύουμε και πάμε αλλού. Το βέβαιον είναι ότι θα συνεχίσουμε την πύρινη αρθρογραφία μας, πιστοί στις βασικές αρχές του Μπουσίντο, εάν βέβαια εξαιρέσουμε την ευθύτητα, τον σεβασμό, την πίστη, την εντιμότητα, τη μεγαλοψυχία και την αφοσίωση. Εντάξει, είπαμε, αλλά απλοί άνθρωποι είμαστε, όχι σαμουράηδες. Εάν ήταν να τηρούμε κατά γράμμα το Μπουσίντο, θα ήμαστάνε ο μίστερ Μιγιάγκι και θα κονομούσαμε από στιλβωτήρια αυτοκινήτων και σχολές πολεμικών τεχνών. Wax on-Fuck off. Άλλωστε, είδαμε πως πρόκοψε κι εκείνος ο Ντάνιελ-σαν, ο Βαράτε Κιντ λέω, που από τότε που σακάτεψε τους αμερικάνους καρατέκες δεν ξανάπαιξε ούτε σε επεισόδιο του Λάκη του Γλυκούλη.

Και τώρα, λίγο πριν καρφώσω στο έδαφος την ταμπέλα με τη νέα διεύθυνση, δώστε μου λίγες μέρες περισυλλογής και ενδοσκόπησης.

47 σχόλια:

 1. Καλό στον Swear! Ο σερ Τάκαρος όμως δεν έκανε διακοπές και είχε πει ότι ο Αυγουστός είναι μήνας για κέρδη. Παρ'όλο που τον παρακολουθούσα κάθε μέρα στου Frapα, η έλλειψη ρευστού έκανε τη δουλεία του. Τώρα τι γίνεται ο ένας λέει καλά έκανα και απείχα, ο άλλος λάθος μέγα να μην πάρεις μέρος στο πανυγήρι! Ποιος από τους δυο σας είναι γκουρού;;; Εάν και οι δυο σας είστε γκουρού δώστε μου να καταλάβω προς τι αυτή η ύπουλη "διαφωνία" μεταξύ των γραφωμε΄νων σας;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Παρακαλώ να μην νομίσουν οι προαναφερώμενοι ότι προσπαθώ να σπείρω διχόνια μεταξύ τους. Απλώς πάλι κάτι δεν κατάλαβα. Πότε θα σβήσω το τελευταίο s??????

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Πρόσεξε Νεοσύλλεκτε, θα σου το εξηγήσω : Όλο το μυστικό βρίσκεται στον ορισμό της λέξης «Γκουρού». Είναι λέξη σύνθετη, σανσκριτική (δηλαδή μη επιδεχόμενη κριτικής, στα γαλλικά), που αναλύεται σε δύο λέξεις : «Γκου», που σημαίνει σκότος και «Ρου», που σημαίνει φως. Με λίγα λόγια, αυτή είναι η δουλειά του Γκουρού, να πιάνει όλο το φάσμα, από το σκοτάδι-πίσσα της τάφρου των Μαριαννών ίσαμε την ηλιοφάνεια του Εκουαδόρ ντάλα-μεσημέρι.

  Γι΄αυτό και συχνά βλέπεις ΟΛΟΥΣ ταυτοχρόνως τους Γκουρούδες να πέφτουνε μέσα στις προβλέψεις τους. –Το πιάνεις ; «Γκου» εγώ, «ρου» ο άλλος «γκου-ρού» ο παράλλος, «ρου-γκου» ο αντιπαράλλος, όλος και κάποιος διάβολος θα πέσει μέσα.

  Τώρα, εάν ακόμη δεν κατάλαβες τη γενική τοποθέτηση, απαντώ ειδικώτερα στο ερώτημά σου, αν και την απάντηση τη δίνεις μόνος σου : Ο μεν Σερ Τάκαρος ΔΕΝ έφυγε, ενώ εγώ την έκανα γι’ αλλού. Τεράστια διαφορά. Άρα, από τη σκοπιά του φευγάτου εκδρομέως, εγώ είμαι σωστός, αφού –όπως ορθά είχα εκτιμήσει- ό,τι άφησα αυτό βρήκα, δίχως ν’ αγχωθώ ούτε δράμι. Από την άλλη πλευρά όμως, δηλαδή από τη σκοπιά του μπάστακα, που στήνεται μέσ’ τη ζέστη να μη χάσει το ρέϊβ-πάρτυ του ΧΑ ο Σερ Τάκαρος είναι ομοίως σωστός, σε ρόλο γκουρού-ρέηβερ.

  Νέο παιδί είναι, βράζει το αίμα του, τί να του πώ δηλαδή, "μη χορεύεις" ;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Βλέπω σιγά σιγά νά λιγοστεύουν στήν γειτονιά οἱ θέσεις γιά παρκάρισμα. Καί δυστυχῶς μαζί μέ τούς λίγους συμπαθεῖς συγκατοίκους ,ἐπιστρέφει στήν πολυκατοικία καί ἡ συντριπτική πλειονότητα "τῶν παροιμιωδῶν μέσων ἀνθρωπάκων" , πού λέει καί ὁ ποιητής. Ἀμάν μέ αὐτό τό πράγμα κάθε τέλη Αὐγούστου. Δέν μποροῦσαν οἱ ἑταιρεῖες διοδίων νά κάνουν καί ἕνα καλό μέ τόσα ἀεριτζίδικα φράγκα πού βγάζουν; Νά ἀπαγορεύουν τήν ἐπιστροφή στούς ἐνοχλητικούς καί τούς μαλάκες, τοποθετῶντας εἰδικά φίλτρα, ἤ βαλβίδες ἀντεπίστροφες; Αὐτή ἡ πόλη ὅλο καί πιό ἀνυπόφορη γίνεται!!!

  Τί σᾶς πιάνει, τί θέλετε καί γυρίζετε, δέν καταλαβαίνω:))

  Καλῶς ὅρισες swear, ὑπομονή καί κουράγιο γιά ὅσα ἔρχονται!!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. Καλώς μας επιστρέψατε - να τα λέμε πιο συχνά.
  Ούτε τα email σας δεν ανοίγατε.

  Κύριε Νεοσσέ ποιος σας είπε ότι ο Τάκαρος δεν ΕΙΝΑΙ ΑΚΟΜΗ ΔΙΑΚΟΠΕΣ και για πολύυυυυυυυ καιρό ακόμη? Με PC κάτω απο τις ομπρέλες μας και με αδιάβροχο κινητό μέσα στη θάλασσα για να μπορούν να μας βρίσκουν οι σύνδεσμοί μας.
  Βλέπω ότι αφού σας προειδοποιήσαμε εγκαίρως να την ΚΑΝΕΤΕ απο την ΓΕΝΙΚΗ τώρα βγάζετε και γλώσσα.
  Ακούστε να το καταλάβετε.
  Ο κύριος Swear είναι μαιτρ του είδους σε μερικές εταιρίες - τις ξέρει καλύτερα ακόμη και απο τα εσώρουχα του. Μάγκαςςςςςςςς μεγάλος σας λέω. Όσο καιρίο έλειπε ΔΕΝ ΚΟΥΝΗΣΑΝ ΦΥΛΛΟ.
  Να τον παρακολουθείτε στενά .

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. Μια που σας βρήκα.
  Σκέφτεστε να ξαναμπείτε Γενική και αν Ναι Πότε και σε ποια επίπεδα κύριε Νεοσσέ που θέλετε να γίνεται Κολοσσός.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 7. Πάρηηηηηηηηηηηηη σταμάτα να τους πειράζεις.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 8. Welcome back! Όπως διακριτικά έγραψε ο Neossos και πιο ξεκάθαρα είπες και εσύ swear παρά τα αντιθέτως τελικά θρυλούμενα από δείκτες, αντιδείκτες, γκουρούδες και παπαρολόγους, όλα τριγύρω αλλάζουν, αρκούδες ήρθαν, ταύροι, κοντοί, ψηλοί, μετρίου αναστήματος και τελικά στα ίδια να μην πω και χειρότερα είμαστε...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 9. http://www.capital.gr/Articles.asp?id=1032914

  Είναι γνωστή η αγάπη μου για τον Εθνικό Πρωταθλητή. Λοιπόν θα κάνετε λίγο υπομονή ακόμα για τα 25εκ κέρδη που είχε υποσχεθεί ο soter. Στο εξάμηνο είναι 17εκ οι ζημιές...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 10. Έλα και ο στρατηγικός της ΕΒΖ να φεύγει... Μα πόσο μαλάκες είναι αυτοί που γράφουν τέτοια πράγματα???

  Υπάρχουν λέει κεφάλαια αμύθητα που ψάχνουν διαρκώς ευκαιρίες σε διάφορες εταιρείες όλου του κόσμου. Στην Ελλάδα έχουν βρει αμέτρητα κελεπούρια (κάτι σαν να λέμε google to be εταιρείες) και βάζουν συνεχώς λεφτά. Ξεκίνησαν από την ΕΛΦΚ, μετά στην ΙΛΥΔΑ, στην ΕΒΖ, στον ΒΕΛΛ και πολλές άλλες μικρές, υγιείς και ιδιαίτερα κερδοφόρες εταιρείες με τρομακτικά (πραγματικά είναι να τρομάζει κανείς) περιθώρια ανάπτυξης. Αυτά τα κεφάλαια είχαν όπως πρώτος ο capital είχε ανακοινώσει είχαν εντοπίσει το διάμαντι που ακούει στο όνομα ΜΑΙΚ ενώ στεναχωρήθηκαν σφόδρα που έχασαν από τους έτερους ημεδαπούς κολοσσούς Α-Α το διαμάντι ΣΕΛΜΚ.

  Αυτός ο όρος "στρατηγικός" επενδυτής είναι πολύ πονηρά επιλεγμένος...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 11. Toν Παρνασσό ξεχάσατε. Πείτε μας και γιαυτόν.
  Μάλλον περιμένετε το πρώτο limit down.

  Ωχ ωχ τώρα βλέπω και την Αθηνά να παίρνει την ανηφόρα.
  Στρατηγικός και εδώωωωωωωωωωω????

  Αφιερωμένοοοοοοοοοοοο λέωωωωωωωωωω
  http://www.youtube.com/watch?v=SKA9Co7VtAA

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 12. Ναι ναι πέφτω σε λάθη... Ο ΠΑΡΝ που όντως ξέχασα θα πάει στα ύψη και θα διατηρηθεί γιατί πραγματικά κρύβει τρελές υπεραξίες μέσα του. Ότι πείτε...

  http://www.capital.gr/h.asp?s=%D0%C1%D1%CD&startdate=23%2F8%2F2005&enddate=23%2F8%2F2010

  Πάρτε όλοι ΠΑΡΝ το λέει ο Τάκαρος!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 13. Γιατί όμως είστε βέβαιος ότι θα ακολουθήσει το πρώτο όπως λέτε limit down? Έτσι όπως το γράφετε σαν να είστε βέβαιος ότι θα επακολουθήσει όχι μόνο ένα αλλά περισσότερα... Μήπως έρχεστε στα λόγια μου?

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 14. Όχι δεν ξέρω πόσα Limit down θα κάνει και αν κάνει. Είμαι βέβαιος όμως ότι όταν αρχίζει να πέφτει - Αν έτσιιιιιιιι? - εσείς θα αρχίζετε να κράζετε.
  Οπότε γράφτε ότι θέλετε.

  Τα λάθη σας.
  - προσέξτε καλύτερα το Σέλμαν και τις ζημιές του.
  - προσέξτε καλύτερα τον στρατηγικό της ΕΒΖ
  - Βελλάνης ΠΡΩΤΟΣ έδωσα την κορυφή, αλλά δεν μου το ΔΙΝΕΤΕ ΤΟ ΤΡΙΠΟΝΤΟ. Αντίθετα στην πρώτη στραβή βγαίνετε να μου την πείτε.
  - Ε μην θέλετε να σας πω και άλλα.

  Ώρα σας καλή. Εμένα στην παπάρα μου, γράφτε ο,τι θέλετε.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 15. Για ΒΕΛΛ εγώ λέω ότι γίνονται απάτες. Δεν με ενδιαφέρει αν τις κάνει ο Μορφονιός, ο Καραγκιόζης ή ο Χατζηαβάτης. Το σχόλιό μου για τους στρατηγικούς επενδυτές δεν αφορά εσάς. Εσείς σας αρέσει να παίζεται με τα νερά τους. Δικαίωμά σας, δικαίωμά μου είναι να τους κράζω. Την ΕΒΖ την κράζω τώρα που είναι στα ψηλά της. Τη ΣΕΛΜΚ την έκραζα και όταν έκανα Limit up και ήταν σε διπλάσιες και τιμές.
  Αυτά που γράφετε να προσέξω τις ζημιές της ΕΒΖ, της ΣΕΛΜΚ, της ΓΤΕ κλπ για μένα εμπίπτουν σε μία ευρύτερη αντίληψη που έχετε ότι κάποτε και τα πτώματα ανασταίνονται καθώς είστε αθεράπευτος ταύρος. Θυμάμαι αντίστοιχα σχόλια για τη ΜΙΓ, τον ΜΑΙΚ, και την ΙΝΤΚΑ σε τιμές πολλαπλάσιες (ίσως και δεκαπλάσιες σε ορισμένες περιπτώσεις) από αυτές που είναι σήμερα. Δικαίωμά σας να ασχολείστε με ημιθανείς και να περιμένετε την ανάσταση. Δικαίωμά μου να τους θάβω... Είναι διαφορετικές αντιλήψεις.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 16. ΌΧΙ

  Σας είπα να προσέξετε ΜΟΝΟ τις ΖΗΜΙΕΣ της ΣΕΛΜΑΝ. Τα υπόλοιπα είναι δικά σας.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 17. ενώ τα αποτελέσματα προ αποσβέσεων τόκων και φόρων ανήλθαν σε ζημιές 11,5 εκατ. ευρώ (από ζημιές 5,3 εκατ. ευρώ το πρώτο εξάμηνο του 2009), από τα οποία ποσό 10 εκατ. ευρώ αφορά πρόβλεψη για """"""μη επαναλαμβανόμενες ζημιές"""""
  ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ??????

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 18. Γεια σου σε σένα Ζαχ... όλα καλά??

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 19. Γεια σου santana γίγαντα! Όλα καλά. Εσύ συνεχίζεις τις βόλτες σου με το ποδήλατο ή τις έκοψες λόγω ζέστης??

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 20. Να ξέρετε ότι η Σ-Ι-Ω-Π-Η μου δεν έχει καμία συσχέτιση με το φακέλωμα των ip που επιβουλεύονται τις καταθέσεις των Ελλήνων.
  Αυτές είναι γνωστό (οι ΚΑΤΑΘΕΣΕΙΣ δηλαδή) ότι είναι ΕΓΓΥΗΜΕΝΕΣ απο το ελληνικό ΚΡΑ-ΤΟΣ!
  ουχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχα αχ αχ αχ!

  Η σιωπή μου είναι για τον Κ-Α-Λ-Ο μου που έφαγε κρύο μπάνιο και υποφέρει.
  Και μαζί του υποφέρω κι Ε-Γ-Ω.

  Ενώνω την στεντόρεια φωνή μου στο κίνημα διαμαρτυρίας που αναπτύσσεται και αγκαλιάζει πια όλη την χώρα (σε πείσμα του φασιστικού ΕΡΧΟΜΑΣΤΕ που θέλει την φίμωση του γνωστού αγωνιστή της δημοσιογραφίας) και βροντοφωνάζω:
  ΛΕ ΛΕ ΛΕ υτεριά! Αφήστε τον Κ-Α-Λ-Ο μου να τα βγάλει από μέσα του!!!

  Ραντεβού στους δρόμους του Α-Γ-Ω-Ν-Α αδερφές μου!
  ΖΗ-ΤΩ-ΣΑΝ τα ΜΕ-ΤΡΗ-ΤΑ ! ! ! ! !

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 21. Ξένε,
  Εάν είσαι τύπος απ’ αυτούς που πάνε στην Ακρόπολη σαν τα πρόβατα, να δούνε –λέει- το «Αυγουστιάτικο ολόγιομο φεγγάρι», ΟΞΩ απ’ το blog μου τώρα.
  Ομοίως, εάν είσαι τύπος απ’ αυτούς που ακούνε Αλεξίου «έχει πανσέληνο απόψε» και τέτοια μπαρμπούτσαλα γλυκόξινα χοιρινά τσοπ-τσούϊ, επίσης ΟΞΩ απ’ το blog μου. Γενικώς, εάν είσαι τύπος που ακούει Αλεξίου, Πρωτοψάλτη και ιδίως εκείνον τον θαλάσσιο ελέφαντα τον Κραουνάκη, ΟΞΩ. Επίσης, εάν ακούς Αλκίνοο Ιωαννίδη, ΟΞΩ. Θεωρώ βέβαιον, ξένε, ότι δεν ακούς απατεώνα Χατζηγιάννη, διότι εάν άκουγες δεν θα ήσουν σ΄αυτό το blog ούτε καν κατά τύχη.

  Τώρα, χωρίς να προεξοφλώ κάτι, διαπιστώνω ότι αναβιώνουν σοβαρά οι πιθανότητες προσέγγισης της ιστορικής πλέον τιμής-στόκου που έχω δώσει για ΕΤΕ, ήτοι 7,50 γιουρόνεν. Με προβληματίζει όμως σοβαρά η πρόσφατη bearish attitude του γνωστού Ανάποδου γκουρού, ναι,ναι, εκείνου που διαλογίζεται με το κεφάλι προς τα κάτω και τα πόδια στο ταβάνι και του κάνει διαρκώς φάρσες η αγορά. Στο μάτι τον έχει βάλει κοτζάμ αγορά και σπάει πλάκα μαζί του.

  Επίσης –και σοβαρά τώρα κύριε Γκουρουδέστερε- άδικη και σίγουρα τραβηγμένη η κόκκινη κάρτα στο Μυαλό, που έχει βρεί κακό διάολο μ’ έναν Γκοϊκοετσέα μυστήριο, που τον πάει στενό μαρκάρισμα. Ωραίο χόμπυ κι αυτό. «-Με τί ασχολείσαι στον ελεύθερο χρόνο σου ;» «-Παίζω μαν του μαν το Μυαλό μέχρι να λαχανιάσει».

  Μυαλέ ξεκόλλα. Στην πέφτουν κάνα-δυό περίεργοι κι εσύ τα βάζεις με όλον τον κόσμο. Εκτός δηλαδή κι αν σπάς πλάκα έτσι, οπότε πάσσο. Αλλά έτσι χάνεις την έναρξη της νέας σεζόν. Και κόψε τα σπάρτεια, διότι είναι εκτός σεζόν και πολυφορεμένα από ετών. Πέρασε πιά η εποχή του προγκήγματος. Ο κόσμος θέλει λεπτότητα και καλούς τρόπους. Δες εμένα.

  Επίσης, έμαθα ότι έγινε χαμός στου Φραπεζίτη και φύγανε καρέκλες και τραπέζια προς πάσα κατεύθυνση. Βρε μη μαλώνετε ακόμη. Βαστάτε δυνάμεις. Άμα είναι να μαχαιρώνεστε από τα φιλικά προετοιμασίας, χαθήκαμε.

  Ο Χριστοφοράκος ετοιμάζεται –λέει- να μιλήσει στο κλιμάκιο της εξεταστικής επιτροπής. Καλά, θα ψοφήσω από τα γέλια. Αλλά πριν από μένα θα ψοφήσει ο Χριστοφοράκος, επίσης από τα γέλια. Υποθέτω ότι τελικά θα ψηφήσουν από τα γέλια και οι του κλιμακίου, καθώς δεν είναι δα και μικρό πράγμα να σε στέλνουν ταξιδάκι αναψυχής στο Μόναχο, όλα υπερλούξ και φυσικά όλα πληρωμένα, απλώς και μόνον για να κάνεις ρητορικές ερωτήσεις σε κάποιον που θα σου δίνει ρητορικές απαντήσεις.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 22. Άντε swear να μου φύγει και αυτό το άγχος... Γυρνάει ο ΟΛΠ στις τιμές που ήθελες να αγοράσεις!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 23. οχι μονο ο ΟΛΠ zach αλλα και πολλες αλλες
  ασχετο η ΜΗΧΚ/ΜΗΧΠ τα κακαρωσε η θα χουμε κανα turn around story ???

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 24. Τι να σου πω για τη ΜΗΧΚ. Περνάει ζόρια όπως όλος ο κλάδος γιατί το Κράτος δεν πληρώνει φράγκο...

  Στην ΑΝΕΚ κάναμε αμάν και καλά να φύγει ο πωλητής και τώρα φαίνεται προέκυψε κι άλλος. Μήπως τελικά αυτό λέγεται πτώση? Η ύπαρξη δηλαδή περισσότερων πωλητών από αγοραστές?

  Τι γκουρουδιές λέω ο άτιμος???!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 25. εχω μπαναρει τον εαυτο μου να μην ασχοληθει το επομενο εξαμηνο με μετοχες που αρχιζουν απο Α
  πλεον με ενδιαφερουν τα γραμματα Β-Ε-Μ-Π-Φ :)

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 26. διαβαζοντας ειδησεις οπως αυτη παρακατω παω και εγω οπως ο swear για περισυλλογη και ομφαλοσκοπηση :)


  Την έκθεση "You in Greece" στη βιβλιοθήκη της Σαγκάης θα εγκαινιάσει ο υπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού Παύλος Γερουλάνος, στο πλαίσιο επίσκεψης που πραγματοποιεί την Παρασκευή και το Σάββατο. Η έκθεση πραγματοποείται στο πλαίσιο της Ελληνικής Εβδομάδας Τουρισμού στην Κίνα. Ο υπουργός θα επισκεφτεί παράλληλα και το ελληνικό περίπτερο στην EXPO 2010.

  Κατά την επίσκεψή του στη Σαγκάη, ο κ. Γερουλάνος θα συναντηθεί με τον διευθυντή της βιβλιοθήκης της πόλης Δρ. Wu Jianzhong και θα ανακοινώσει την απόφαση του υπουργείου Πολιτισμού και Τουρισμού να δωρίσει στη βιβλιοθήκη της Σαγκάης 137 βιβλία με αντικείμενο την ελληνική αρχαιολογία και τέχνη. Η βιβλιοθήκη της Σαγκάης είναι η δεύτερη μεγαλύτερη βιβλιοθήκη της Κίνας και μια από τις μεγαλύτερες στον κόσμο.

  Ο κ. Γερουλάνος, θα έχει επίσης την ευκαιρία να συναντηθεί με τους μεγαλύτερους ταξιδιωτικούς πράκτορες (tour operators) στο πλαίσιο της προσπάθειας που έχει ήδη ξεκινήσει για την προσέλκυση Κινέζων επισκεπτών στην Ελλάδα. Κατά τη διάρκεια της διήμερης επίσκεψης θα δώσει σειρά συνεντεύξεων σε κινεζικά μέσα μαζικής ενημέρωσης.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 27. Μη βιάζεσαι Αρχισυντάκτα μου. Eδώ είναι, δεν θα βγεί από το ταμπλώ. Τα ζώα μου αργά. Έννοια σου και θα δώσω σήμα αγορών όταν έλθει η ώρα, μοιράζοντας απλόχερα και ιδίως αφιλοκερδώς χρήμα στους καλούς φίλους που θα ακολουθήσουν τις κινήσεις ενός αγνού ερασιτέχνη, ο οποίος τους έσωσε στην πτώση, τους έσωσε και στην άνοδο, όπως ο Σοκολάτας έσωσε τη Λόλα όταν καιγόταν ο κώλος της, στη γνωστή αποθήκη-μπουρλότο, κλπ κλπ. Όμως τώρα είμαι σε φάση περισυλλογής και ενδοσκόπησης και δεν μπορώ να περισπώμαι με τέτοια. επουσιώδη.

  Μη μου ζητάτε χρονοδιάγραμμα. Δεν ξέρω για πόσο. Τα χρήματα δεν βγαίνουν στα χρηματιστήρια από τους κολλημένους. Ο Κοστολάνι ζούσε σε μια άλλη εποχή. Ντεμοντέ ο Κοστοκλάνης. Και κολλημένος, να προσθέσουμε.

  Χαίρε Pay γίγαντα.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 28. Α ρε ΠΑΟΚάραααααααααααααααααααααααααααααααααααααααααααααααααααααααααααααααααααααααααααααααααααααααααααα

  http://www.fcpaok.gr//content/view/2880/

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 29. Δείτε εικόνες, βίντεο και ακούστε ηχογραφημένα...

  Είμαστε τρελοί εμείς οι Παοκτζήδες!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 30. Aφού τον ευλόγησε ο πατριάρχης υπήρχε περίπτωση να μη περάσει? δε νομίζω...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 31. Πέφτουν τα διεθνή αλλά η άλωση της Πόλης μας δίνει φτεράααα!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 32. http://www.capital.gr/News.asp?id=1036178

  Κοίτα λεφτά που έχει η μαρίδα!!! Αυγουστιάτικα αντί να πάει διακοπές πουλάει 7,1δις από μετοχές και τα έκανε ομόλογα!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 33. δηλώνω παρούσα και λαθραναγνώστρια.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 34. Ο Άργος δεν ηταν σκυλος ,αλλα παπαγαλος ....ok ...
  Mην μου πεις οτι κι η Πηνελοπη ηταν ....Κλυταιμνιστρα

  καλως ηρθες !

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 35. Μπράβο σε Μπαοκ, Αρη και Αεκ για τις μεγαλειώδεις προκρίσεις τους. Ειδικά η ΑΕΚ, το σκότωσε το ΘΗΡΙΟ.

  Χαίρετε κι οι λαθραναγνώστες, που δεν μας καταδέχονται εσχάτως, αλλά δεν πειράζει, εγώ θα φέρω νέο κόσμο απ’ έξω, με πιο χαμηλά μεροκάματα.

  Ακούστε τώρα μάγκες μου μια γιαπωνέζικη ιστορία με πατέντα, να μαθαίνετε τι εστί γιαπωνέζικο δαιμόνιο και να ξεσηκώνετε ιδέες οι ημεδαποί, που νομίζετε πως τα ξέρετε όλα. Πάμε :

  Ήτανε λοιπόν εκεί στο Τόκυο ένας παλιόγερος, ετών εκατόν έντεκα (111) παρακαλώ. Τρείς άσσοι στη σειρά, μας κάνει εκατόν έντεκα. Για να καταλάβετε πόσο μεγάλος ήτανε, σας λέω απλώς πως όταν ξεκίνησε ο πόλεμος με τους αμερικάνους, ο τύπος ήταν ήδη πολύ μπάρμπας για να πάει πρώτη γραμμή κι έτσι τον πήρανε ως έφεδρο δίοπο, να ταϊζει να καναρίνια του ναυάρχου Γιαμαμότο, στο αρχηγείο στόλου.
  Τέλος πάντων, σκοτώνεται κι ο Γιαμαμότο -ρε γαμώτο- ο τύπος παίρνει απολυτήριο, παντρεύεται και κάνει μια κόρη.

  Όλοι στη γειτονιά είχαν να το λένε για τον μπάρμπα τον υπέργηρο, τον Μητσοτάκη του Τόκυο. 111 χρονών, δεν είναι και λίγο πράμα. Βέβαια, τα τελευταία χρόνια δεν έβγαινε έξω ο γέρος, ήταν διαρκώς κατάκοιτος. Ώσπου μια μέρα για κάποιο λόγο πάει ένας δημόσιος λειτουργός στο σπίτι, της ΔΕΗ ξέρω ΄γω. Βλέπει τον γέρο, «σαγιονάρα παππού» του λέει. Τίποτα ο γέρος, τσιμουδιά. Του ξαναμιλάει, μούγκα ο γέρος. «-Βρε μπας και τα τίναξε ;», σκέφτεται . Πάει κοντά να τον σκουντήσει και τι να δεί ; Κόκκαλο ο γέρος. Σαν το ξύλο. Κοιτάζει καλύτερα ο τύπος και τρελλαίνεται : Ο γέρος ήτανε μπαλσαμωμένος ! Αλήθεια λέω. Καλείται η αστυνομία και γίνεται χαμός, βγαίνουν όλα στη φόρα : Ο τύπος ήτανε πεθαμένος από το 1980. Όταν πέθανε όμως, η κόρη του τονε μπαλσάμωσε, τον έβαλε στο κρεβάτι και τον πλάσαρε για ζωντανό. Νεότατη η κόρη, 81 ετών λέμε. Τέλος πάντων, η κοπελίτσα έπαιρνε τη σύνταξη του γέροντα και έβγαζε τα έξοδά της κι έπαιρνε και κάνα φορεματάκι, να δείχνει τη μορφάδα και τα νιάτα της.

  Το σχετικό άρθρο δημοσιεύηκε πριν μια βδομάδα στους New York Times. Δυό μέρες κατόπιν, βγαίνουν οι δικοί μας, χεσμένοι πάνω τους, και λένε θα κάνουμε αμέσως απογραφή συνταξιούχων.

  -Τυχαίο ; -Δε νομίζω.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 36. (Το κουτσομπολιό της καλής κοινωνίας): Κοσμική κυρία σε εκδότη> "Φέρε πίσω τα λεφτά μας..."

  -Τον Ιανουάριο, θέλω να δώσεις πίσω τα λεφτά που δανείστηκες απο τη Τράπεζα, δεν μπορούμε να σε περιμένουμε άλλο!...

  Μ αυτό το κοφτό τρόπο γνωστή κυρία του διεθνούς jet-set, απαίτησε απο πολυδανεισμένο εκδότη να επιστρέψει τα λεφτά του δανείου στην Τράπεζα της οικογένειας.

  Για να φτάσει η μαυρισμένη κυρία στο σημείο να ζητήσει τα λεφτά, σημαίνει οτι ανησυχεί -τώρα ξύπνησε το κορίτσι;- για τυχόν κανόνι του εκδότη, τον οποίο θάβουν ανοιχτά πλέον και οι φίλοι- καριοφίλοι του.

  Φυσικά δεν είναι ο μαναδικός, που πήρε θαλασσοδάνειο από "σεσημασμένους" (Τραπεζίτες), για την ευκολία τέτοιων δανείων στο λαμπερό κόσμο των ΜΜΕ.

  Μόνο που τώρα οι ανυπόληπτοι και συχνά εκβιαζόμενοι Τραπεζίτες που έδιναν δάνεια στα χαμένα κορμιά με τη σέσουλα, βλέπουν τις τράπεζές τους να στεγνώνουν απο ρευστό και τους μετόχους τους να αγριεύουν επικίνδυνα.

  Εχει να πέσει πολύ ξύλο μεσ τη σάλα. Μιλάμε για αίμα και δάκρυα.

  Απο τα καλά της γαμημένης κρίσης, είναι η απαξίωση των τιποτένιων που πουλάνε φύκια για μεταξωτές κορδέλες.

  Προσεχώς νέα επεισόδια για τους απρόσεχτους τραπεζίτες και τους ιδιοκτήτες των ΜΜΕ...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 37. Θεωρώ την πληροφορία έγκυρη μιας και μου την έδωσε αγαπητός εξάδελφος...

  Η κόρη του λοιπόν εργαζόμενη στην ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ (ιδιοκτησίας Σαραντόπουλου-ΚΙΣ-Παντεχνική) είναι απλήρωτη το τελευταίο 3μηνο,όπως και οι υπόλοιποι διοικητικοί υπάλληλοι της εφημερίδας...κρίση ? ποιά κρίση ? μάλλον για επερχόμενο τσουνάμι θα πρέπει σωστότερα να μιλάμε σ΄αυτό το χώρο!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 38. http://www.youtube.com/watch?v=pLdKDHn88Zg&ob=av2n

  κις και παλι κις... καλο χειμωνα γκουρουδεεεεεεεεςςςςςς...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 39. Την καλησπερα μου σε ολους και ΚΑΛΟ ΧΕΙΜΩΝΑ.

  Μα καλα αγορα ειναι αυτη που ηβρα. Τι βαρεμαρα κι αυτη, δεν αξιζει καν να ασχολεισαι προς το παρον.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 40. Αφεντικό γιορτάζεις σήμερα? Εκτός από τις 40 παρθένες λέει είδα να γιορτάζει και ο Αδαμάντιος! Ισχύει δεν ισχύει χρόνια πολλά να σε χαιρόμαστε!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 41. ναι,γιορταζει..
  κερνα κανα αρθρο ρεεεεεε

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 42. http://www.tanea.gr/default.asp?pid=2&ct=1&artid=4592092&ml=1

  200.000 χιλιάδες πεθαμένοι συνταξιούχοι έπαιρναν σύνταξη. Άντε αυτό το καταλαβαίνω. Αυτό που δεν καταλαβαίνω είναι γιατί θα εξοικονομηθούν μόλις 100.000.000 άμα τους εντοπίσουμε. Μία διαίρεση κάνει:

  100.000.000 / 200.000 = 500. Δηλαδή έπαιρναν μόλις 500 ευρώ το χρόνο???? Ή 500/12 =40 ευρώ το μήνα?

  Γιατί μου φαίνεται ότι δεν μπορούμε (?) να βγάλουμε άκρη με τόσο απλά πράγματα και θέλουμε να κάνουμε και πιο πολύπλοκα?

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 43. Σημειωτέον ότι αν ισχύει το παραπάνω 200.000 άτομα είναι το 2% του πληθυσμού της χώρας. Είναι ποτέ δυνατόν να μην ξέρουμε αν ζει ή πέθανε? Ψηφίζουν κιόλας?

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 44. Στο ίδιο link που έβαλα πιο πάνω γράφει από κάτω:

  Εκρυβε την πεθαμένη θεία στην κατάψυξη και εισέπραττε τη σύνταξη


  ΣΙΚΕΛΟΣ που έκρυβε τη σορό της ηλικιωμένης θείας του σε καταψύκτη προκειμένου να εισπράττει τη σύνταξή της συνελήφθη χθες στην επαρχία της Κατάνης στη Σικελία. Ο 43χρονος Σικελός ισχυρίστηκε κατά την προανάκριση πως είχε πάθει σοκ και δεν ήξερε τι να κάνει.

  Σύμφωνα με τα λεγόμενα του δράστη, η αγορά του καταψύκτη λίγες μέρες πριν από τον θάνατο της θείας του ήταν τυχαίο γεγονός και δεν υπήρχε προμελετημένο σχέδιο... Πάντως, το ύψος της σύνταξης, σύμφωνα με τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης, είναι πιθανό να ξεπερνούσε τα 3.000 ευρώ, δεδομένου πως η 95χρονη γυναίκα ήταν χήρα στρατηγού. Το ιταλικό υπουργείο Οικονομικών διενεργεί ενδελεχείς ελέγχους, καθώς πληθαίνουν οι περιπτώσεις παράνομης καταβολής συντάξεων.

  Πώς φαίνεται ότι υπήρχε κάποτε η Μεγάλη Ελλάδα...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 45. Κλείνοντας τη χειμαρρώδη επανείσοδο στο blog θα πω το εξής. Όσοι συζητάνε καν το αν η Εθνική πρέπει να χάσει ή να κερδίσει με τη Ρωσία είναι τελείως παπάρες. Στο Mundobasket οι ομάδες δεν πάνε για το αθλητικό ιδεώδες, ούτε για να συμπληρώσουν τις περισσότερες νίκες (δεν υπάρχει σχετικό βραβείο άλλωστε) ούτε για το θέαμα. Πάνε για έναν και μόνο στόχο. Να κατακτήσουν την ψηλότερη δυνατή θέση και να παλέψουν γι αυτό με όλες τις δυνάμεις. Άρα μονόδρομος σήμερα είναι η ήττα. Πρέπει να είναι τρελός κανείς να πάει να παίξει οικειοθελώς με Ισπανούς την πρόκριση στην οκτάδα και αν γίνει το θαύμα να παίξει την πρόκριση στην τετράδα με τους Αμερικάνους. Αν θέλει η FIBA ηθική να αφήσει τους προδιαγεγραμμένους δρόμους για τον τελικό. Ας γίνεται κλήρωση στο τέλος κάθε φάσης για το ποιος θα είναι ο αντίπαλος στη συνέχεια...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 46. οποιοδηποτε στοιχειο παρουσιαζεται γυρω απο τα οικονομικα ειναι αμφισβητησιμο, το ελλειμμα ειναι λεει 6,5%, ξαφνικα ειναι 12,5% και 2% και 32% να το κανουν ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΠΙΣΤΕΥΩ, να δειξουν δημοσιως πως τα υπολογιζουν να γελασουμε λιγο και εμεις οι πικραμενοι...

  ΑπάντησηΔιαγραφή